Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

NiebieskiFanatyk

Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko

Post autor: NiebieskiFanatyk »

Dokładnie. Ruch zaproponował 70 vs 70 Legia stwierdziła, że jest z zgadami bandą zebrana i bandą będzie się bić. Ruch stwierdził co będzie to będzie i tak to się potoczyło. ZS po wszystkim dzwoniło do Chorzowa, że Legia katowala a oni są w stanie wyłożyć hajs za zniszczony samochód. Odpowiedź z Chorzowa jednoznaczna niech lepiej zbierają na swoje wydatki. Czemu Legia katowala? By osłabić PF przed sparingiem, tylko żeby nie płakali jak losy się odwraca
iparts.pl
Zdzisław_Dyrma

Post autor: Zdzisław_Dyrma »

Ruch długo nie złapie Legionistów, gdyż Warszawiacy są zbyt dobrymi "cwaniakami". Słowo cwaniak nie ma tu złego wydzwięku i nikogo nie chciałem obrazić. Wspomiana wyżej walka odbije się na Zagłębiu prędzej, czy póżniej z grubym katowaniem.
m..

Post autor: m.. »

Przepraszam że się wtrace ale mam pytanie do znawców tematu szczególnie tych dla których ekipy ZS czy L jak i WRWE są obce. Skąd czerpiecie info o tym że Wisła zostawiła Ruch na placu boju? Oraz ciekawi mnie wasza wiedzą na temat samych liczb. Bo czytając niektóre posty odnoszę wrażenie że wiecie więcej niż Ci którzy brali udział w zabawie.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Szkoda, że czekoladowy_miś tutaj nie wparuje i nie zbanuje połowy towarzystwa...
Pająk Spajder

Post autor: Pająk Spajder »

Co do liczb to się zgodze, nikt kto tam nie był nie może za nie ręczyć choćby znał relację od uczestnika. Oby ekipy podały swoje relacje i każdy może się zastanowić komu wierzyć. Natomiast relacja Ruchu jest na pewno nie do końca prawdziwa bo nie wspomnieli nic o Resovii. Pewnie we wschodniej Łodzi nie spodobałoby się, że walczyli z nimi ramię w ramię ( Resovia była obecna w Poddębicach gdzie poleciała głowa z Widzewa).
Natomiast nie trzeba w czymś uczestniczyć by o tym wiedzieć. O tym, że wisła spierdoliła ptaszki ćwierkały od początku, a Legia śpiewająca w niedzielę " Cała Polska to widziała jak wisełka spierdalała" rozwiała wszystkie wątpliowości.
Inna spawa to to, że Ruch i wisła miała w ten weekend bardzo prestiżowe wyjazdy, w świetle ostatnich wydarzeń i tych sprzed pól roku rzekłbym nawet, że najważniejsze w tym sezonie, dodatkowe pierwsze od jesieni. I Ruch wspomaga GTS śmieszną liczbą (jak na swoje możliwości), Widzew wykłada lachę( tłumaczenia że 1 FC ze świetokszystkiego robił turniej zabawne) mimo że ze Śląskiem sami mają rachunki do wyrównania. Wisła w Wawie w pare osób, nie wspominając o Elanie która cały weekend siedzi w domu. WRWE to cały czas najsilniejsza banda na fejbukowych fanpejdzach ale wystarczy poskładać puzle by zobaczyć, że nie wszystko jest takie kolorowe...
Speedy

Post autor: Speedy »

Pająk Spajder, masz źródło tego jak Legia to śpiewa? Podaj, oglądałem filmik z dopingu Legii i nic takiego nie słyszałem. było jedynie "Wojownicy Psycho Fani pod tarnowem rozjebani" czy coś w tym stylu, i tyle. Ja słyszałem że pare osób z Wisły też mocny w******* dostało pod Tarnowem, więc nie wiem gdzie tu prawda a gdzie internetowe farmazony. Druga sprawa podejrzewam że gdyby Wisła przycięła w c**** i zostawiła Ruch to Niebiescy by ich nie wspierali ekipą z flagą PF tego samego dnia w Krakowie na meczu z Koroną, a tydzień później ekipą z flagą we Wrocławiu, bo podejrzewam że nie chcieliby firmować PF'ką w ten sposób trybun Wisły, a później sektora gości we Wrocławiu.
Speedy

To ciekawe, tym bardziej że duzo osob pisalo i sie chwalilo po necie ze miedzy innymi brodaty z wisly zalicza spory w*******.
m..

Post autor: m.. »

To go doinformuj. Ja też chętnie poczytam
Zdzisław_Dyrma

Post autor: Zdzisław_Dyrma »

m.. pisze:Przepraszam że się wtrace ale mam pytanie do znawców tematu szczególnie tych dla których ekipy ZS czy L jak i WRWE są obce. Skąd czerpiecie info o tym że Wisła zostawiła Ruch na placu boju? Oraz ciekawi mnie wasza wiedzą na temat samych liczb. Bo czytając niektóre posty odnoszę wrażenie że wiecie więcej niż Ci którzy brali udział w zabawie.
Ja nigdzie nie napisałem, że Wisła uciekła. Odniosłem się jedynie, do słabej postawy w walce to wszystko. Oni praktycznie nigdy nie brali udziału w czystych ustawkach w których uczestniczy +/- 250 - 300 osób. Do tego dochodzą po prostu słabe umiejętności "sportowe" Wisły jako całej ekipy. Kraków to inna bajka, niż normalna ustawka. Tutaj nie biegasz z maczetą. Druga sprawa - groźna mina i napompowane bicepsy nie robią wrażenia na przeciwnikach. Kumate osoby z Ruchu wiedzą, jak na ręce wygląda Wisła. Było sporo "podśmiechujek" po wspólnych sparingach na macie. Oczywiście z biegiem czasu to pewnie może się zmienić, gdyż Wiślacy trenują i uczą się. W końcu musi to przynieść to efekty.
Speedy

Zdzisław_Dyrma pisze:
m.. pisze:Przepraszam że się wtrace ale mam pytanie do znawców tematu szczególnie tych dla których ekipy ZS czy L jak i WRWE są obce. Skąd czerpiecie info o tym że Wisła zostawiła Ruch na placu boju? Oraz ciekawi mnie wasza wiedzą na temat samych liczb. Bo czytając niektóre posty odnoszę wrażenie że wiecie więcej niż Ci którzy brali udział w zabawie.
Ja nigdzie nie napisałem, że Wisła uciekła. Odniosłem się jedynie, do słabej postawy w walce to wszystko. Oni praktycznie nigdy nie brali udziału w czystych ustawkach w których uczestniczy +/- 250 - 300 osób. Do tego dochodzą po prostu słabe umiejętności "sportowe" Wisły jako całej ekipy. Kraków to inna bajka, niż normalna ustawka. Tutaj nie biegasz z maczetą. Druga sprawa - groźna mina i napompowane bicepsy nie robią wrażenia na przeciwnikach. Kumate osoby z Ruchu wiedzą, jak na ręce wygląda Wisła. Było sporo "podśmiechujek" po wspólnych sparingach na macie. Oczywiście z biegiem czasu to pewnie może się zmienić, gdyż Wiślacy trenują i uczą się. W końcu musi to przynieść to efekty.

Dlatego uważam że Wisła powinna łapać doświadczenie i się umawiać na walki z średnimi i dobrymi ekipami, takie 50v50 na przykład, choćby połowe, albo ponad połowe mieli przegrać to dla nich i tak to będzie wiekszy zastrzyk doświadczenia niż jakby się ustawili na kogoś z przewagą liczebną, skoro nie wyciągneli przedłużaczów w sytuacji gdzie przeciwnik miał przewage liczebną, to raczej inne ekipy powinny zaufać że nie zrobią tego gdy liczby będą równe, bo chęci są jak widać i to się chwali a mają kupe lat straconych przez całkowity 100 % focus na wojence z Cracovią, stąd też uważam że po części była ta desperacka próba Wisły aby się dogadać z honorowym i zasadowym Ruchem, bo każdy miał ich w chuju jak się chcieli bić, a jak Ruch poświadczy ze będzie odpowiednio to inna sprawa... Oraz nie porównuj Ruchu do Wisły, Ruch to ścisła czołówka, doświadczenie duże, liczne ustawki, sporo zawodowców odnoszących spore sukcesy na macie, nie łatwo się bije też w takich warunkach jakie były pod Tarnowem, gdzie jest spontan a przeciwnik ma przewage liczebną. Powiem tak, jak młodzi z ekipy będą prowadzeni w Krakowie odpowiednio z obowiązkowymi częstymi treningami to powinno to się odpowiednio odbić za 5-10 lat.
Rejon Śląsk 84r

Post autor: Rejon Śląsk 84r »

Napewno Piast woli miec z Ruchem neutral niz kose to oczywiste . Ale prawda tez jest ze przy ostatniej inwazji na gliwice nie jeden najebany chorzowski dostal w tyte za napine na ulicy typu ''gramy u siebie'' . Dobrze ze ty jestes Charakterny
nikt ważny

Post autor: nikt ważny »

Rejon Śląsk 84r pisze:Napewno Piast woli miec z Ruchem neutral niz kose to oczywiste . Ale prawda tez jest ze przy ostatniej inwazji na gliwice nie jeden najebany chorzowski dostal w tyte za napine na ulicy typu ''gramy u siebie'' . Dobrze ze ty jestes Charakterny
Zapomniałes wspomniec o tym ze Ci co najebali chorzowskim sami sie ciulali na stadionie miedzy soba za ten szalik, hit ku*** :D
Neutral to jedno a wchodzenie w dupe to drugie ;)
Stary Wyjazdowicz

Post autor: Stary Wyjazdowicz »

Czemu was dziwi takie tlumaczenie Chorzowskich zawsze gdy było info o ich porażce to wymyslali durne tlumaczenia
Sztygar

Post autor: Sztygar »

Przyśpiewka "Choć w Krakowie mają Wisłę..." Jest starsza niż niektórzy użytkownicy tego forum...
Reszty bajek nie ma co nawet komentować.
siedze cicho

Post autor: siedze cicho »

Tutaj tylu wewnętrznie się sypie, że nie dziwię się, iż na AWF taki kierunek prowadzą. Rzeczywiście, iście milicyjne rozkminy...
myjster

Post autor: myjster »

To brzmi całkiem logicznie w odróżnieniu od biegania z dzielnicowym i współprace z CBŚ.
wnukol1920

Post autor: wnukol1920 »

BAN
(S)

Post autor: (S) »

- moźe noga tego nie wiedział ;)
- a po ilu lata brak sladu w wykazie karanych, i kiedy noga miał wyrok?
- żebyście w przyszłości nie zaplakali za te bronienie jego...
Rejon Śląsk 84r

Post autor: Rejon Śląsk 84r »

Czekolaowy misiu nie powinienes stawać po jednej z stron . A jak czyscisz temat ,to caly a nie to co pasuje twoim przekonaniom.Niech kazdy poczyta i wyrobi swoje zdanie.
CelticBhoy

Post autor: CelticBhoy »

Przecież te klasy mundurowe to cyrk, zwykła zabawa w "wojsko" i "policję". Bieganie po szkole w śmiesznym mundurku i ćwiczenie musztry na szkolnym boisku nie robi z nikogo ani psa, ani żołnierza.
Jeśli uważacie chłopaka za policjanta tylko dlatego, że chodził do takiej klasy, to znaczy, że uczeń klasy lekarskiej (jest coś takiego, np tu) jest dla was lekarzem?
Litości...
Hiacynt

Post autor: Hiacynt »

czekoladowy_mis pisze:
WaldemarKKS pisze:Tutaj link do tej Szkoly i Klasy do ktorej chodzil ow zainteresowany Marek Noga http://zso4.edu.pl/planowane-klasy/klasy-mundurowe
Kazdy nie se przeczyta jaki to "honorowy" jest Hahaha i jak to nie chcial zostac psem Cyt: "PRZEZ 3 LATA SA PRZYGOTOWYWANI DO PRACY W SLUZBACH MUNDUROWYCH!!!!!" Marek chodzil do KLASY POLICYJNEJ co widac na jego mundurze jak pozyje do zdjecia z shotgunnem wiec przygotowywal sie do pracy w Policji.
Widac komu moderatorzy sprzyjaja nawet w tak kulawej sprawie. Gornik tym swoim Oswiadczeniem jeszcze bardziej se strzelil w kolano? Wszystkie w nim zawarte jlamstwa padly jak domek z kart.
Pytanie mam do Cb Waldemarze.
Jeżeli ktoś był karany to w jaki sposób może zostać psem? Jeżeli musisz mieć papiery o niekaralności?
art. 108, art. 107 kk oraz art. 76 kk oraz art.106a kk

A jeżeli nie chce Ci się zagłębiać to jak dostał nie dostał 25 lat , i żadne sądowe akcje się nie wydarzyły to 3 lata po wyjściu jesteś nie karalny. Przy zawiasach to jest pół roku od wyroku.

Nie wiem jak to jest później w kwestii zostania psem, ale :
" Skazanie zatarte nie może więc rodzić żadnych konsekwencji prawnych, nikt też nie może ograniczać praw osoby, której skazanie uległo zatarciu".
megidox

Post autor: megidox »

A zeby dostac sie na psa nie ma wymagania o "nieskazitelnej opinii "?
ubezpieczSię

Post autor: ubezpieczSię »

waldemar syn ferdynanda niech lepiej opowie jak jego ziomeczki (jak i nie on sam) wraz z agentami CBŚ układali się, co pomagało im w tzw. akcjach na "POLICJANTA" :)
kosy&rakietnice

Post autor: kosy&rakietnice »

Hiacynt pisze:
czekoladowy_mis pisze:
WaldemarKKS pisze:Tutaj link do tej Szkoly i Klasy do ktorej chodzil ow zainteresowany Marek Noga http://zso4.edu.pl/planowane-klasy/klasy-mundurowe
Kazdy nie se przeczyta jaki to "honorowy" jest Hahaha i jak to nie chcial zostac psem Cyt: "PRZEZ 3 LATA SA PRZYGOTOWYWANI DO PRACY W SLUZBACH MUNDUROWYCH!!!!!" Marek chodzil do KLASY POLICYJNEJ co widac na jego mundurze jak pozyje do zdjecia z shotgunnem wiec przygotowywal sie do pracy w Policji.
Widac komu moderatorzy sprzyjaja nawet w tak kulawej sprawie. Gornik tym swoim Oswiadczeniem jeszcze bardziej se strzelil w kolano? Wszystkie w nim zawarte jlamstwa padly jak domek z kart.
Pytanie mam do Cb Waldemarze.
Jeżeli ktoś był karany to w jaki sposób może zostać psem? Jeżeli musisz mieć papiery o niekaralności?
art. 108, art. 107 kk oraz art. 76 kk oraz art.106a kk

A jeżeli nie chce Ci się zagłębiać to jak dostał nie dostał 25 lat , i żadne sądowe akcje się nie wydarzyły to 3 lata po wyjściu jesteś nie karalny. Przy zawiasach to jest pół roku od wyroku.

Nie wiem jak to jest później w kwestii zostania psem, ale :
" Skazanie zatarte nie może więc rodzić żadnych konsekwencji prawnych, nikt też nie może ograniczać praw osoby, której skazanie uległo zatarciu".
Współcześnie zatarcie skazania powoli staje się instytucją martwą, gdyż w wielu zawodach zaufania publicznego wymagany jest tak zwany nieskazitelny charakter, co oznacza nie figurowanie w krajowym rejestrze karnym oraz rejestrach policyjnych. Dane z tych rejestrów nie są usuwane pomimo zatarcia skazania[1]. W kontekście wyroku wojewódzkiego sądu administracyjnego z dnia 14 marca 2011 roku[2] figurujący w żaden sposób nie może domagać się ich usunięcia.
bezfarmazonu

Post autor: bezfarmazonu »

Idąc do tej szkoły i będąc w niej pewnie nie był karany więc po co ta gadka. Będąc w szkole chciał zostać policjantem i to fakt niepodważalny, być może coś się wydarzyło po czym dostał wyrok i widzac ze na nic mu juz ta szkola postanowil ja zmienic i zakochal sie w górniku.
12groszy

Post autor: 12groszy »

bezfarmazonu pisze:Idąc do tej szkoły i będąc w niej pewnie nie był karany więc po co ta gadka. Będąc w szkole chciał zostać policjantem i to fakt niepodważalny, być może coś się wydarzyło po czym dostał wyrok i widzac ze na nic mu juz ta szkola postanowil ja zmienic i zakochal sie w górniku.
Nie ma szkoły policyjnej w rudzie śląskiej , liceum do którego chodził jest zwykłą państwową szkołą .Tu masz wykaz szkół policyjnych: Szkoła Policji w Katowicach, Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, Szkoła Policji w Pile, Szkoła Policji w Słupsku i Wyższa Szkoła Policji w Szczytnie. Więc skończcie powtarzać masowo farmazony które wymyślili sobie aferzystki żeby chłopaka pogrążyć jak tylko się da.
PKtub

Post autor: PKtub »

Trochę luzu, panowie
Wczorajsza 18-ka Torcidy
i znany wielu z was filmik

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JyEtmMJVsZU[/youtube]
WaldemarKKS

Post autor: WaldemarKKS »

Oficjalne stanowisko kibicow Ruchu w sprawie Marka N
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 5658148485
ACH2010

Post autor: ACH2010 »

Pytanie do kibiców Ruchu.
Czy striptizer przeberający się za policjanta/strażaka jest godnym reprezentantem klubu?
Czy facet/chuligan kręcący dupą jest przykładem i wzorem dla młodych chuliganów?
I czy planując zostać strażakiem/policjantem nie trzeba skończyć szkoły mundurowej?
Dzięki
ubezpieczSię

ACH2010 pisze:Pytanie do kibiców Ruchu.
Czy striptizer przeberający się za policjanta/strażaka jest godnym reprezentantem klubu?
Czy facet/chuligan kręcący dupą jest przykładem i wzorem dla młodych chuliganów?
I czy planując zostać strażakiem/policjantem nie trzeba skończyć szkoły mundurowej?
Dzięki
Zapomniałeś dodać:
Czy układanie się z CBŚ jest normalnym postępowaniem w strukturach niebieskich?
Czy przepisywanie samochodów na baby, mamy, teściowe itd i żądanie ścigania sprawców jest powszechną praktyką? W chwili gdy coś się stanie z danym pojazdem
Czy normalne jest tolerowanie psa (dzielnicowego z Radlina) niejakiego MIKOŁAJA w swoich szeregach?
ACH2010

Post autor: ACH2010 »

Nie chcę się wdawać w zbędną polemikę, chciałbym tylko wyłącznie, żeby ktoś odniósł się do moich pytań. Wytykanie wzajemnie sobie krzywyach akcji do niczego tak naprawdę na dłuższą metę nie prowadzi.
Jak oceniają zachowanie ich "Magic Mike`a" z ekipy. Czy przebieranie się w strój policjanta to powód do pogonienia? Panowie charakterni czekam na odpowiedź.

PS. O współpracę z policją kilka lat wstecz byli oskarżani również kibice Cracovii jak dobrze pamiętam, jak ta cała spraa się zakończyła nie pamiętam.
henry88

Post autor: henry88 »

Odnośnie paru słów oświadczenia Torcidy
Szkoła, którą ukończył Marek nie jest szkołą policyjną
Tak wygląda N. w mundurze
Obrazek
A tak wygląda mundur z bliska:
Obrazek
Jeśli to jest tak charakterne według Torcidy to niech każdy sobie sam odpowie jaką są ekipą.
AveRCHV

Post autor: AveRCHV »

Z Górnika nie jestem ale pozwolę sobie skomentować. Przecież ta akcja z tym Nogą to jakaś szopka. Jak ktoś wyżej napisał te klasy mundurowe to jest parodia i to, że chodzi na taki profil nic nie znaczy. Wiele młodych idzie na ten profil nie wiedząc co naprawdę chcę w życiu robić z myślą ''a może akurat będzie fajnie''. To, że ktoś poszedł na fryzjera nie czyni Go fryzjerem. To, że ktoś poszedł na informatyka nie czyni Go informatykiem. To, że ktoś poszedł do klasy mundurowej nie znaczy, że jest policjantem więc może ekipy, które tak nagle wytykają śmieszne rzeczy niech spojrzą na własne podwórko ;)
ubezpieczSię

a ktoś mi powie co się dzieje z tym zacnym panem? Dawidem T. :D

https://www.youtube.com/watch?v=MDD73TAK_zU

http://gorny-slask.blog.onet.pl/2007/03 ... zne-serce/

slaska.policja.gov.pl/kat/informacje/wiadomosci/89399,Operacja-Armagedon.pdf
Darko Pancev

Post autor: Darko Pancev »

popytajcie chuligany rodziców o to kim chcieliście być jak byliście mali , w co bawiliście się na podwórku :)) ..tak jak pisali wyżej , temat w stylu TVN,GW.

pozdro dla wszystkich górnoślązaków
ODPOWIEDZ