Komentarze 17-19 Sierpień

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
-J-

Post autor: -J- » 19.08.2007, 17:00

adwt pisze:ta cla akcja "bicia rekordow" zaczyna mnie lekko smieszyc. Z jednej strony jest to fajne, bo moze zmobilizowac maksymalnie duzo ludzi. Z drugiej jednak strony w Polsce sa strasznie ograniczone mozliwosc bicia takich rekordow. Legia, czy nawet Wisla rowniez moglyby jechac bardzo dobra paka...ale ktos musi jeszcze chciec ich przyjac w odpowiedniej liczbie.
No właśnie. Jeden bardzo dobry post komentujący całą zaistniałą sytuację.
Przykład:
Gdzie Lech da Legii 3 tyś biletów ? albo na odwrót...
Czy Widzew da Legii 3 tyś lub więcej biletów ? albo na odwrót...
Odpowiedź jest prosta: NIE
Nie chce się absolutnie tutaj czepiać liczby Lecha, bo robi wrażenie...ale Zagłębie to w końcu ich zgoda i dziwicie się, że było ich tam ze 4-5 tyś.
Skończcie się jarać tymi liczbami wyjazdowymi...jakby była chęć i możliwość przyjęcia większej liczby kibiców drużyny przyjezdnej (oczywiście nielubianej) to by było fajnie. Rzeczywistość jest inna, nikt nie zaryzykuje...koniec kropka

iparts.pl
bardzo

Post autor: bardzo » 19.08.2007, 17:11

adwt pisze:Co do meczu sobotniego z Wisła.
Nie traktujcie tak powaznie tych pomeczowych przyspiewek. Chloapki troche pospiewali i pozbytkowali i wy rozkminiacie na 2 strony. Jednak bede szczery. Hasło " wypluj kielbase i zacznij spewac kutasie " rozsmieszyło mnie dosc mocno.
widze, że ktoś normalny z Widzewa, więc może wytłumaczysz, dlaczego dlaczego spiewaliście o kurwie żydowskiej w stosunku do Wisły?

Pierwszy raz byłem na Widzewie, i bardzo podobne wrażenie, do tego z końcówki ub. roku na ŁKSie... Tak wielokrotnie na meczu z nami było Żydzew itp, tutaj mieliśmy "j**** ŁKS", przyśpiewki o naszych zgodach, a nawet z dwa razy coś o Legii... :lol:

Nie ukrywam, że w moich oczach trochę straciliście, jakoś LEgia na każdym meczu o Lechu/Widzewie nie śpiewa (podobnie jak my o Cracovii...) itp...

Piotras ŁKS

Post autor: Piotras ŁKS » 19.08.2007, 17:23

czlowiek_z_twierdzy pisze:Śląska okolo +/- sportowego skladu w Pruszkowie Cieszy wygrana i 1 liga coraz blizej ;)

tak sie skupił na zachowaniu kibicowskiego slangu że zapomniał o najważniejszym 8) :wink:
ŁKS ŁÓDŹ

-J-

Post autor: -J- » 19.08.2007, 17:25

W Kotle się śpiewa pisze:
-J- pisze:
adwt pisze:ta cla akcja "bicia rekordow" zaczyna mnie lekko smieszyc. Z jednej strony jest to fajne, bo moze zmobilizowac maksymalnie duzo ludzi. Z drugiej jednak strony w Polsce sa strasznie ograniczone mozliwosc bicia takich rekordow. Legia, czy nawet Wisla rowniez moglyby jechac bardzo dobra paka...ale ktos musi jeszcze chciec ich przyjac w odpowiedniej liczbie.
No właśnie. Jeden bardzo dobry post komentujący całą zaistniałą sytuację.
Przykład:
Gdzie Lech da Legii 3 tyś biletów ? albo na odwrót...
Czy Widzew da Legii 3 tyś lub więcej biletów ? albo na odwrót...
Odpowiedź jest prosta: NIE
Nie chce się absolutnie tutaj czepiać liczby Lecha, bo robi wrażenie...ale Zagłębie to w końcu ich zgoda i dziwicie się, że było ich tam ze 4-5 tyś.
Skończcie się jarać tymi liczbami wyjazdowymi...jakby była chęć i możliwość przyjęcia większej liczby kibiców drużyny przyjezdnej (oczywiście nielubianej) to by było fajnie. Rzeczywistość jest inna, nikt nie zaryzykuje...koniec kropka
Tak mówicie że Legia bez problemów moze pojechac w 4 tys o czemu nigdy chociazby do Szczecina nie pojechala nwet w te 3 tysiaki? PRawda jest taka że obecnie Lech i Widzew to dwie najlepsze ekipy wyjazdowe ale zawsze znajdzie sie jakiś zakompleksiony człowiek który tworzy jakies swoje teorie na ten temat.
Po 1 - wzbogać zasób słownictwa, bo słowo kompleks jest oklepane, co tobie najlepszej wizytówki nie daje.
Po 2 - Gość z Widzewa napisał pierwszy swoje zdanie, ja go poparłem, bo myślę podobnie...tobie widocznie daleko od obiektywności... w myśl pewnego porzekadła : "uderz w stół..."

Po 3 - p3run - daleko mi do Legii :)

(L)olek

Post autor: (L)olek » 19.08.2007, 17:32

Tak mówicie że Legia bez problemów moze pojechac w 4 tys o czemu nigdy chociazby do Szczecina nie pojechala nwet w te 3 tysiaki?
Za to Wy w Gdyni i Krakowie regularnie meldowaliście się po kilka tysięcy. Chyba ostatnie sukcesy uderzyły Ci do głowy. Ochłoń.

does.not.matter

Post autor: does.not.matter » 19.08.2007, 17:35

does.not.matter ;]
Ostatnio zmieniony 19.08.2007, 17:44 przez does.not.matter, łącznie zmieniany 1 raz.

widzew łódź
ban

Post autor: widzew łódź » 19.08.2007, 17:38

bardzo pisze:
adwt pisze:Co do meczu sobotniego z Wisła.
Nie traktujcie tak powaznie tych pomeczowych przyspiewek. Chloapki troche pospiewali i pozbytkowali i wy rozkminiacie na 2 strony. Jednak bede szczery. Hasło " wypluj kielbase i zacznij spewac kutasie " rozsmieszyło mnie dosc mocno.
widze, że ktoś normalny z Widzewa, więc może wytłumaczysz, dlaczego dlaczego spiewaliście o kurwie żydowskiej w stosunku do Wisły?

Pierwszy raz byłem na Widzewie, i bardzo podobne wrażenie, do tego z końcówki ub. roku na ŁKSie... Tak wielokrotnie na meczu z nami było Żydzew itp, tutaj mieliśmy "j**** ŁKS", przyśpiewki o naszych zgodach, a nawet z dwa razy coś o Legii... :lol:

Nie ukrywam, że w moich oczach trochę straciliście, jakoś LEgia na każdym meczu o Lechu/Widzewie nie śpiewa (podobnie jak my o Cracovii...) itp...
Co was ta "ku*** żydowska" tak boli...? :lol: Jakby była "zomowska" to by już było ok i zgodnie z prawdą :wink: ..? Ta przyśpiewka jest w sumie bardzo stara, ktoś sobie przypomniał, reszta pociągnęła, a że was nie lubimy :wink: i na dodatek przegrywaliśmy, to już poleciało po prawie całym stadionie...równie dobrze mogło być śpiewane "loopi de lup, loopi de lup Wisełka Kraków to złodziejski klub" - :lol: w tych samych czasach się to śpiewało..
Zatem niepotrzebne nerwy z waszej strony zupełnie, jak na mój gust. Co do Legii, to jest ona stałym elementem pewnej pieśni, podobnie jak Łks, stąd te wzmianki o owych klubach w owej pieśni.
pzdr
Lks Lodz? Nie, nigdy nie słyszałem o czymś takim...

Kubal

Post autor: Kubal » 19.08.2007, 17:40

W Kotle się śpiewa pisze:PRawda jest taka że obecnie Lech i Widzew to dwie najlepsze ekipy wyjazdowe ale zawsze znajdzie sie jakiś zakompleksiony człowiek który tworzy jakies swoje teorie na ten temat.
1.W takim razie dlaczego Legia wg rankingu TMK,który jest moim zdaniem przyzwoicie i sprawiedliwie zrobiony,jest na 1 miejscu :?:

2.A czemu Lech na Arke pojechał w 300 osób,a nie w 4 tysiące?

Mam pytać dalej?Tak jak pisałem wcześniej ogarnijcie się już z tymi liczbami,ku*** podniecacie się,albo krytykujecie w nieskończoność.
Napisz jeden z drugim że Lech się zajebiście pokazał,żal wam dupe ściska i chcielibyście,żeby kiedyś Wasza ekipa pojechała gdzieś w takiej liczbie,a nie będziecie pierdolić o jakiś meczach Legii w Szczecinie czy jeszcze innych.

Zacytowałem Cię,żebyś troche zszedł na ziemie,wiem na co stać Widzew i Lecha i wszystkie inne ekipy,ale są inne realia.
Mam nadzieje,że nadejdzie taki czas,kiedy będzie można poczytać "normalne" komentarze w takich tematach.

PS.Oczywiście na pytania nie odpisuj,bo to bez sensu.
Obrazek
Złodzieje i pijacy są,kibice z Warszawy,złodziejsko przemytniczy klub,to Legia Warszawa

R/F
ban

Post autor: R/F » 19.08.2007, 17:48

I cieszmy się wszyscy, niezależnie od barw klubowych, że takie konkretne liczby wyjazdowe są na naszych stadionach.

No chyba, że ktoś tak bardzo nienawidzi Lecha, że życzył im zera wyjazdowego w Lubinie. Potem miałby z czego szydzić na forum :wink:

A o oograniczeniach, przyznawanej liczbie biletów nie ma się co rozwodzić. Raczej wiadomo kto jaki ma potencjał i kto jest w czołówce :wink:

Karlito77

Post autor: Karlito77 » 19.08.2007, 18:00

kaskader_(L) pisze:
Karlito77 pisze:
kaskader_(L) pisze: dobieracie sobie, kogo atakować, a kogo nie?
ja też byłem spóźniony i sporo czasu jeździłem po Łodzi - dlaczego nikt nie podbił.
a co do tej akcji - jeżeli to prawda - , to moim zdaniem - czyste frajerstwo i tyle. Co ta szyba zawiniła....
nie odpisuj na ogólnym, tylko ewentualnie (aczkolwiek niekoniecznie) na priv.
Ucz się od miastowych, będących po sąsiedzku.
Czyli chcesz powiedzieć że przed meczem jeździliście po całej Łodzi i jeszcze machaliście szalikami i flagami Legii przez okna.?Sorki ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

p.s żeby nie było akcji z wybiciem szyby(jeśli była) nie popieram.
oczywiście, że nikt nie machał.... gdzie ja tak napisałem... jesteś widzę ostro.....
na meczu zero szalików, moim zdaniem nie wiesz o czym piszesz, a Twoja akcja to jakiś sen. ile masz lat???

generalnie od razu w Łodzi widać, kto jest miastowy, a kto ma kompleksy.

ŁKS - dziękówka za charakter !!!
Chłopczyku jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem,albo nie widzisz znaków zapytania to już nie moja wina.Zadałem ci pytanie a ty sie spinasz,....kropkujesz....,i jeszcze pewnie poplułeś monitor.Taki jesteś kozak że nikt do Ciebie nie podbił mimo że krążyłeś po Łodzi c*** wie ile czasu. 8) Po drugie jaka moja akcja?Po trzecie nie wyjeżdżaj mi tu z wiekiem i miastowością bo jeszcze byś się cieżko zdziwił.Bez odbioru.
Obrazek
Nie do pobicia-Widzewski styl życia.

ZD
ban

Post autor: ZD » 19.08.2007, 18:12

podsumowując;

pomimo zakazu fajnie ze się Legia pokazała w dobrej liczbie w Łodzi, fajne hasło.

Oprawa ŁKS-u hmm 5/10 , nie wiem skąd ta podnieta, choć nie przecze że dla nich to być moze najlepsza oprawa w historii

Oprawa Widzewa, poziom podobny do tego z ŁKS-u tyle że hasło mi bardziej przypadło (cieszy fakt że kibice Widzewa nie zapomnieli o naszym żydowskim pochodzeniu i kilkakrotnie nas pozdrowili.

Dobra liczba Lecha w Lubinie

Frekwencja na Cracovii na duży +, myślałem że nie dobiją do 2 tyś

No i fajnie że Arka razem z Cracovią nie zapomniała 2/4 meczu nas pozdrawiać będąc w Zabierzowie, duży +

Z minusami się nie będe bawił bo mógłbym kogoś urazić, a nie chce żeby pół forum mnie zwyzywało od niekumatego piknika.

Chyba tyle

Nie wypowiadam się jako reprezentant Wisły, to moje i tylko moje osobiste zdanie
WISŁA KRAKÓW

net12345

Post autor: net12345 » 19.08.2007, 18:30

specjal Jagiellonii podczas gdy kibice byli na meczu zostal okradziony przez policje :twisted: !!!!

CHWDP

Total

Post autor: Total » 19.08.2007, 18:34

Fajnie kibice Cracovii spiewają hymn. Wszystko jet po cichu, jakies mamroczenia a na koncu tylko na cala morde, zrozumiale slychac" Nigdy nie zejdziemy na psy!"

tak tylko odnoscie tematu, chcialem tylko dodac ;)

Incognito.

Post autor: Incognito. » 19.08.2007, 18:37

ZD pisze:podsumowując;

pomimo zakazu fajnie ze się Legia pokazała w dobrej liczbie w Łodzi, fajne hasło.

Oprawa ŁKS-u hmm 5/10 , nie wiem skąd ta podnieta, choć nie przecze że dla nich to być moze najlepsza oprawa w historii

Oprawa Widzewa, poziom podobny do tego z ŁKS-u tyle że hasło mi bardziej przypadło (cieszy fakt że kibice Widzewa nie zapomnieli o naszym żydowskim pochodzeniu i kilkakrotnie nas pozdrowili.

No i fajnie że Arka razem z Cracovią nie zapomniała 2/4 meczu nas pozdrawiać będąc w Zabierzowie, duży +

Z minusami się nie będe bawił bo mógłbym kogoś urazić, a nie chce żeby pół forum mnie zwyzywało od niekumatego piknika.

Chyba tyle

Nie wypowiadam się jako reprezentant Wisły, to moje i tylko moje osobiste zdanie
jak masz tak podsumowywać to daj spokój :?

R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb » 19.08.2007, 19:24

To teraz ja:

U nas generalnie dobry mecz, nasz doping dobry (choć moim zdaniem tych bluzgów na Wisłę było zbyt dużo). Wisła lepiej niż na wiosnę, ale cały czas słabo, 2 małe oprawy fajne ale doping to tragedia, szczególnie biorąc pod uwagę to, że wygrali mecz, ich sprawa, ogólne wrażenie słabe

A oprócz tego:
-Dobra i staranna oprawa Łks, + pomysłowa Legii
-Kosmiczna liczba Lecha w Lubinie (i c*** z tym ze to zgoda)
-Frekwencja na Górniku też na olbrzymi +, szkoda, że bez Ruchu

Takie moje zdanie
Widzew - Śródmieście

!.

Post autor: !. » 19.08.2007, 19:27

otua pisze:Cracovii ok. 200 w Zabierzowie
:lol: nie rozsmieszaj człowieku :lol:
200 osób to Was było razem z Arka 8) klatka pełna plus pare osob na trubynach gospodarzy.
TRÓJKOLOROWY pisze:ogladam na tvp3 Kmita-Arka, i zdziwilo mnie jedno...do kogo Arka z zgodowiczami spiewala ''chodzcie smialo jest nas malo'' do Kmity? :wink:
pytanie z czystej ciekawosci...
a ten tekst to chyba potwierdza ze Was mało było
:lol:
to było spiewane do 20 osobowej grupy FC Zabierzów Wisła
która zobaczyła "klatka"przy ogrodzeniu-nasza riposta -"nas jest mało chodzcie smiało" uciszyła przyjezdnych 8)

na mecz nie wchodzimy bo to nie ma sensu -a przed i po "wymieniamy "sie fantami z Cracovia -6 szali i 2 koszulki zosilaja nasze konto-dziekujemy

i nie mam ochoty wchodzic w polemike co do Waszej liczby bo fotki same pokaza ile Ws było

W Zabierzowie TYLKO Wisła :!:

Krzeszowice@WisłaKraków

Post autor: Krzeszowice@WisłaKraków » 19.08.2007, 19:29

otua pisze:Cracovii ok. 200 w Zabierzowie

To miał być żart?

czlowiek_z_twierdzy

Post autor: czlowiek_z_twierdzy » 19.08.2007, 19:40

Slaska ok 100 w Pruszkowie

Kiju

Post autor: Kiju » 19.08.2007, 20:01

tonka...

[link]

i oprawa

[link]
Obrazek

jersey

Post autor: jersey » 19.08.2007, 20:10

ZD pisze:podsumowując;

Chyba tyle

Hehe, przestan sie osmieszac dzieciaczku. Przeciez nie chcesz byc jak to nazwales 'niekumatym piknikiem. Niemniej mysle, ze po takim poscie juz mozesz sie zaczac zaliczac do grupy hoolig@now.

Co do meczu Arki to faktycznie mozna bylo sobie darowac bluzgi na Wisle (nie, jak to ten zacytowany wyzej hoolig@nik napisal 2/4 meczu(w LO/tech/zaw naucza Cie, ze 2/4=1/2) tylko kilka razy) ale jak wiadomo bylo to spowodowane duzo iloscia fanow KSC.

WHITE POWER_

Post autor: WHITE POWER_ » 19.08.2007, 20:43

po pierwsze to 6-7 tyś ( i to jest niepobity rekord wyjazdowej ekipy z Polski w zagranicę )

po drugie mowa jest o wyjazdach na Polskim podwórku

po trzecie nie siej fermentu bo tego typu postami do napinki blisko

po czwarte nie odpisuj bo czytaj "po trzecie" :wink:

creative

Post autor: creative » 19.08.2007, 20:47

jutro wrzucę fotki z Kmity:)
Cracovii na moje oko ponad 200, w klatce 170-180 plus jakieś 60 na sektorze Kmity (ekipa sportowa plus grupa pikników).
Do d*** z taką robotą.

Sync

Post autor: Sync » 19.08.2007, 20:53

do fc zbaierzów czy jak ci tam
na trybunie kmity okolo 50-60 osob i w klatce o 150 to razem daje liczbe kolo 200 w czym problem???

napakowana musztarda

Post autor: napakowana musztarda » 19.08.2007, 20:59

W relacjach pisze 150 + Krasza daje nam = 200 , więc tak jak pisze Sync.

Malibu

Post autor: Malibu » 19.08.2007, 21:04

WHITE POWER_ pisze:po pierwsze to 6-7 tyś ( i to jest niepobity rekord wyjazdowej ekipy z Polski w zagranicę )

A Legii we Wiedniu dwa razy ile było?

napakowana musztarda

Post autor: napakowana musztarda » 19.08.2007, 21:07

Malibu pisze:
WHITE POWER_ pisze:po pierwsze to 6-7 tyś ( i to jest niepobity rekord wyjazdowej ekipy z Polski w zagranicę )

A Legii we Wiedniu dwa razy ile było?

Jaja sobie robisz?

Wasz rekord to 4 tyś we Wiedniu. Chyba że sobie złączysz dwie eskapady do Wiednia to da 7 tyś :lol: :wink:
Ostatnio zmieniony 19.08.2007, 21:09 przez napakowana musztarda, łącznie zmieniany 2 razy.

bary.

Post autor: bary. » 19.08.2007, 21:09

Mi te teksty na Wisłę też się nie podobają. Jednak to sprawa Cracovii.

Z szacunkiem do wszystkich fanów Wisły i zgód, to czy tak zależy wam by odgrywać "męczenników" w oczach innych pisząc tu na forum jak to "niedobra" Cracovia z Arką was wyzywa ?! Tym samym sami robicie reklamę tym zachowaniom. Co drugi wpis wygląda mniej więcej tak: " pół meczu nas wyzywali", "znowu jechali na Wisłe", "na nas też jechali" itp.
Czyli teraz trzeba współczuć Wiśle? Ja bym zostawił Cracovię z tym jej punktem myślenia. Jak będą chcieli, tak będą robić.

!.

Post autor: !. » 19.08.2007, 21:13

Sync pisze:do fc zbaierzów czy jak ci tam
na trybunie kmity okolo 50-60 osob i w klatce o 150 to razem daje liczbe kolo 200 w czym problem???
synku czy jak ci tam
nie neguje liczby 200 tylko tekstu 200 Cracovii...
razem z Arka bysliscie :!:
cos jeszcze?

Janek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Janek » 19.08.2007, 21:15

hmm już 7.000 ładnie :lol: zaczynaliscie o ile dobrze pamiętam od wersji 5.000 , to ile będzie za rok 10.000 :lol: :lol:

Pytanie do Ślaska,jaka atmosfera w Pruszkowie? I gdzie siedzieliście? bo jak tam byłem ostatnio to nie było sektora dla gości

wujek

Post autor: wujek » 19.08.2007, 21:17

nas w Kielcach ok 120 osób
powrót "umilają" nam milicjanci dzięki którym wracamy do Wodzisławia ok 6 rano...pełna relacja wkrótce
ODRA WODZISŁAW

ZD
ban

Post autor: ZD » 19.08.2007, 21:25

Ktoś chyba nie rozumie co to ironia .

Kto ci tu płacze ?

nikt, każdy to zlewa i zarazem z bananem na mordzie przyjmuje pozdro dla danej ekipy.

dajcie spokój .."boli , wkurwieni że wyzywają" , no ludzie.. :lol:
Ostatnio zmieniony 19.08.2007, 21:25 przez ZD, łącznie zmieniany 1 raz.
WISŁA KRAKÓW

czlowiek_z_twierdzy

Post autor: czlowiek_z_twierdzy » 19.08.2007, 21:25

kolego gdyby nie bylo sketowa dla gosci to stadion nie zostalby dopuszczony do rozgrywek ! ludzie zacznijcie myslec!

KS Cracovia

Post autor: KS Cracovia » 19.08.2007, 21:28

bo sa tacy co ogladaja mecz, zeby policzyc ile razy leca na nich bluzgi
pozniej nie slysza innych okrzykow i na kibice.net napisze ze pol meczu to pozdrawianie Wisly a tym czasem bluzgi byly 4/5 razy przez 90 minut.

ODPOWIEDZ