Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

dres i kaptur

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: dres i kaptur »

Tak, o to chodziło. Dzięki wielkie
iparts.pl
SNS_1910

Post autor: SNS_1910 »

Weszło by więcej, ale wpuszczają przepisowe 5% czyli ok 220 osób.
Lays

Post autor: Lays »

Czy kibice FC Den Haag są politycznie nastawieni w prawo bądź lewo? Czy mają kolorowych w ekipie/młynie?
Ortalion

Post autor: Ortalion »

Zastanawia mnie czy w jakiejś Polskiej ekipie działają bądź działali ludzie z zagranicznych ekip. Kojarzy ktoś ?
Kamilzon

Post autor: Kamilzon »

Mnie zastanawia taka sprawa czy w krajach takich jak Egipt, Maroko lub Tunezja, istnieje ruch kibicowski poza derbowymi rywalizjacjami. Chodi mi o to czy np. W Maroku istnieje ruch kibicowski w innych klubach niż Raja i Wydad? i czy w innych miastach oprócz Casablanki, Kairu czy Tunisu?

Z góry dzieki za odp.
Polish Power

Post autor: Polish Power »

Czy Lechia Gdańsk - bastion polskiej prawicy,jakoś odnosi lub odniosła się w ostatnim czasie do tzw "sprawy Bolka Wałęsy" ??
myjster

Post autor: myjster »

Ostatni bastion prawicy nie uznaje Bolka,mają inne autorytety.Często można usłyszeć patriotyczne zawołanie 'Wzorem naszym jest Rudolf Hess'
Obrazek
DlugiPDW

Post autor: DlugiPDW »

patrykwhite pisze:Wiekszosc ekip kocha Rudolfa Hessa, ale nie tylko Waffen SS(bo dla nich walczyli z komunizmem) tez widzialem Wermacht ale tez maja sentyment do wujka Adolfa.
Przyjaciolki Lechii czyli Slask podobne upodobania.
I juz jakas owieczka sie spierdolila hahaha nie wytrzumalas tego co ??? POZDROWIENIA SLE WKS!!!
Mikołajek

Post autor: Mikołajek »

W każdej ekipie znajdziesz osoby lub większe grupy o takich poglądach, czy to Ci się podoba czy nie.
W takich ekipach jak Lechia, Motor, Jagiellonia, Śląsk, Odra Opole czy Stilon do tej pory jest mocny trzon skinheadowski.
Ultra1312Style
Kontakt:

Post autor: Ultra1312Style »

Trochę odbiegnę od tematu, ale tylko nieznacznie...
http://sektorkiboli.pl/odziez-patriotyc ... etaliczna/
Co myślicie na temat masowej sprzedaży odzieży kibicowskiej, ulicznej i patriotycznej? Nie uważacie, że przesyt w tej dziedzinie jest wręcz przeogromny?
nisc

Post autor: nisc »

Ultra1312Style pisze:Trochę odbiegnę od tematu, ale tylko nieznacznie...
http://sektorkiboli.pl/odziez-patriotyc ... etaliczna/
Co myślicie na temat masowej sprzedaży odzieży kibicowskiej, ulicznej i patriotycznej? Nie uważacie, że przesyt w tej dziedzinie jest wręcz przeogromny?
To o czym piszesz ja nazywam discopolo polskich trybun....i mała uwaga, nie ma czegoś takiego w języku angielskim jak " our tribunes" bo chyba nie chodzi o mownice? Terraces albo stands...
nisc

ja tego nie pisałem żebyś coś poprawiał haha ;-) nawiasem mówiąc jednym z powodów niepowodzenia "Saturday Heroes" jako zina był ten "tribunowaty" drewniany angielski....

pozdrawiam
onlyZKS

Post autor: onlyZKS »

Pixie pisze:Czy Stoczniowiec Płock posiada/posiadał kiedyś jakieś zorganizowane grupy kibicowskie?
Zacznijmy od tego, że Stoczniowiec jest klubem osiedlowym (Radziwie). Nie ma tam jako takiej zorganizowanej grupy dopingującej, ale czasem chłopaki z osiedla zbierają się na meczach i coś pokrzyczą, czasem odpalą piro. Oczywiście są to osoby głównie udzielające się na Wiśle, a rozgrywki Serie A traktują jako odskocznie od ekstraklasowej i superligowej nudnej rzeczywistości ;)
Lari

Post autor: Lari »

onlyZKS pisze:
Pixie pisze:Czy Stoczniowiec Płock posiada/posiadał kiedyś jakieś zorganizowane grupy kibicowskie?
Zacznijmy od tego, że Stoczniowiec jest klubem osiedlowym (Radziwie). Nie ma tam jako takiej zorganizowanej grupy dopingującej, ale czasem chłopaki z osiedla zbierają się na meczach i coś pokrzyczą, czasem odpalą piro. Oczywiście są to osoby głównie udzielające się na Wiśle, a rozgrywki Serie A traktują jako odskocznie od ekstraklasowej i superligowej nudnej rzeczywistości ;)
Tak przy okazji - jak Petra piłkarska ma się do Wisły handballowej? Obie strony odwiedzają się w młynach, czy obustronna wyjebka?
espana

Post autor: espana »

Disco Polo i teledysk Mejk "Dla mnie graj"

https://www.youtube.com/watch?v=nbvSXpP6qlY

1:30 (i później) pojawia się grafiti "sportowy tryb życia" i herb jakiegoś klubu, prawdopodobnie "OKS". Co to za OKS? albo jaki to klub
donaldMatole

Post autor: donaldMatole »

OKS Otwock
troublemakeer

Post autor: troublemakeer »

która ekipa ekstraklasowa (pomijając Nieciecze) ma najdłuższą przerwę od ostatniej oprawy?
Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC »

nisc pisze:To o czym piszesz ja nazywam discopolo polskich trybun....
Rozumiem, że Timberlandy, Lacosty, Fred Perry, Burberry są POPem polskich trybun. W co należy się ubierać, żeby być sztywnym?
spacerowicz

Post autor: spacerowicz »

Slavia_ZSC pisze:
Rozumiem, że Timberlandy, Lacosty, Fred Perry, Burberry są POPem polskich trybun. W co należy się ubierać, żeby być sztywnym?
W coś porządnie wykrochmalonym i będzie git.
Sensi_

Post autor: Sensi_ »

w SI z allegro
nisc

spacerowicz pisze:
Slavia_ZSC pisze:
W coś porządnie wykrochmalonym i będzie git.
Nie wiem do czego pijesz ale owszem, marki które wymieniasz nosili ludzie też z Twojej ekipy i kilku innych na Górnym Śląsku już pod koniec lat 90-tych...
eMTe4

Post autor: eMTe4 »

nisc pisze: Nie wiem do czego pijesz ale owszem, marki które wymieniasz nosili ludzie też z Twojej ekipy i kilku innych na Górnym Śląsku już pod koniec lat 90-tych...
W tym właśnie tkwi sedno. To Ci nie przeszkadza(ło)? No tak tamten styl nie był(jest) pozerski...
whiskey

Post autor: whiskey »

Ma ktoś na dysku zina Zadyma wydawanego przez Śp. Łysego ? Jeśli tak to prosił bym o wrzucenie.
dres i kaptur

Post autor: dres i kaptur »

http://oi66.tinypic.com/k3u1d1.jpg

Można coś więcej na temat tego FC?
Pan Hans

Post autor: Pan Hans »

Jednoosobowy fc
sztwny_obiektywny

Post autor: sztwny_obiektywny »

Istnieje jakis zagraniczny fc ktoregos z polskich klubow (nie wliczajac tych zakladanych przez polskich emigrantow)?
makita

Post autor: makita »

sztwny_obiektywny pisze:Istnieje jakis zagraniczny fc ktoregos z polskich klubow (nie wliczajac tych zakladanych przez polskich emigrantow)?

Kiedyś istniał Wisły w Danii, czy jeżdżą dalej nie mam pojęcia.

Obrazek

Obrazek

info z 2011r:
"White Star Power Denmark" bo takie hasło widnieje na tej vlepce nie jest bezpodstawne. To grupka kilku rodowitych Duńczyków na codzień mieszkających w Danii w mieście Silkeborg wydała tą o to vlepkę. Chłopaki są jak twierdzą kibicami Wisły Kraków od około 3 lat, próbują zarażać swą pasją chłopaków z tego duńskiego miasta. W miarę możliwości starają się jeździć na mecze Wisełki do Krakowa. Zaliczyli też wyjazd do Odense w Lidze Europejskiej.
Slavia_ZSC

Post autor: Slavia_ZSC »

nisc pisze:
Slavia_ZSC pisze:
Nie wiem do czego pijesz ale owszem, marki które wymieniasz nosili ludzie też z Twojej ekipy i kilku innych na Górnym Śląsku już pod koniec lat 90-tych...
Pije do tego, że są tak samo oblatane jak teraz odzież patriotyczna, czyli takie "englishpolo" jeśli "POPu" nie skumałeś. Różnica jest taka że jedno jest ichnie, a drugie nasze co nie znaczy, że gorsze. Ja pamiętam boom na casual trochę później.
Sławol79

Post autor: Sławol79 »

sztwny_obiektywny pisze:Istnieje jakis zagraniczny fc ktoregos z polskich klubow (nie wliczajac tych zakladanych przez polskich emigrantow)?
Obrazek

http://kkslech.com/2014/09/05/szkocki-f ... e-rozwija/
nisc

Sławol79 pisze:
Obrazek

http://kkslech.com/2014/09/05/szkocki-f ... e-rozwija/
widziałem tych kolesi w październiku ubiegłego roku w Glasgow na lotnisku jak lecieli na jakiś mecz Lecha...mało z krzesłą nie spadłem w barze. 3-4 osoby w koszulkach itp. Dobra jazda ;-)
mancunian

Post autor: mancunian »

To szkoci sa?
Sławol79

Post autor: Sławol79 »

mancunian pisze:To szkoci sa?
Tak.
nisc

Szkoci z Pasa Centralnego
vendetta2016

Post autor: vendetta2016 »

Dleczego pa dla zgoda Baltyk Pogoń L.?
whiskey

Post autor: whiskey »

Chyba wymiana pokoleń ale nie jestem do końca pewny.
zxcvbnm123

Post autor: zxcvbnm123 »

odnosnie ostatniej akcji Wisła&Ruch vs Legia i koalicjanci:
oprocz samej (L) oraz Zaglebia, Radomiaka byli z nimi przedstawiciele jakiejs innej ekipy i nie byla to Olimpia Elblag - prawda czy farmazon?
Speedy

Post autor: Speedy »

zxcvbnm123 pisze:odnosnie ostatniej akcji Wisła&Ruch vs Legia i koalicjanci:
oprocz samej (L) oraz Zaglebia, Radomiaka byli z nimi przedstawiciele jakiejs innej ekipy i nie byla to Olimpia Elblag - prawda czy farmazon?
Prawda, Czuwaj.
albtraum

Post autor: albtraum »

Dlaczego Pogoń jeździła kiedyś wszyscy na biało skoro nie mają tych barw w swoim herbie. Wpływ byłej zgody z Warszawy? Pamiętam ich 10-15 lat temu, potrafili u siebie mieć bardzo wysoką frekwencje, na wyjazdy dobry skład z wysoką średnią wieku... no i wszyscy na biało.
maxim89

Post autor: maxim89 »

Mnie ciekawi jak wygląda sytuacja na ternach Bielsko-Andrychów, odległość między miastami nie wielka a nie przypominam sobie by dochodziło do jakiś zgrzytów na lini BKS-Beskid czy Beskid-Tsp
ODPOWIEDZ