Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

Master1

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Master1 »

ku***,baranie,jakie ty masz smutne życie. ..wszystko przez nasz Widzewek
iparts.pl
FWC

Post autor: FWC »

1. niby my wrzucamy info z osiedlowch akcji, a kto tutaj wrzucił info o zdobytym transie świątecznym? to nie była osiedlowa akcja rozumiem?
2.nie w 30 osób, a w 20-25
3. nie kilka osób tylko 10-15 które pilnowały poprawiających prace osób
4. teraz jeszcze pretense, że Widzew z maczetami, a wy z czym biegacie? zapomniałem że prócz maczet macie jeszcze gaz jak psarnia i te k**** z ochorny
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ
W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W »

Po 1 , cytując twojego kumpla wyżej : ku*** , baranie , ale masz smutne życie ... wszystko przez ten wasz wielki widzewek ;)

Po 2 , pokaż mi w którym miejscu płacze o sprzęt manipulatorze - bo jak poważnie traktować gościa , który wmawia innym słowa ktorych nie mówili ?
Jak już pisałem płacz o przedłużki to wasza domena na tym forum , a na Chojnach do tej pory było fair pod tym względem , ale niedługo pewne w całej Łodzi będzie klimat jak na limance albo starym cieście...

Po 3 , piszesz nie kilka - tylko okolo 10 , i nie 30 jak ja napisałem , tylko 25 hehe śmiech mnie ogarnia matematyku. Szkoda że tacy skrupulatni nie jesteście jeśli chodzi o wasze liczby na meczach ...

I po 4 - Owszem sami wrzucalismy info o akcji na wiadukcie tylko napisane to zostało bez zbędnego pierdolenia i dorabiania teorii .... zostaliscie trafieni parę tygodni temu w momencie wieszania na Chojnach transparentu. Młodzi od was na sam widok chłopaków z Łksy spierdolili i transparent trafił w nasze ręce. I w takiej formie info poszło do neta, doprawione fotą tej "zdobyczy" . Nikt nie chciał podniesci sobie morale , pisząc o tych zdarzeniach jakieś bujdy jak wy teraz.

Wg was samych to co wtedy sie "zadzialo " nie miało to najmniejszego znaczenia , bo trans wieszali małolaci nie hoolsy i uznaliscie że to akcja jakich wiele...

Teraz wpadacie w 3 dyszki ze sprzętem i rozganiacie młodzież od nas odnawiającą grafa , i kroicie jedną czapkę , i z kolej wrzucacie w internet info: to była zbiórka ŁKSU z Chojen i dodajecie że rozgoniliscie obastawe składająca się ze SPORTOWCOW Łksu .I doprawiacie na deser info fotką .. CZAPKI .

Wg ciebie to jest obiektywne i rzeczowe info ?? Bo jak dla mnie to typowa prowokacja i chcecie po prostu podnieść rangę takich starć , żeby pokazać że jakoś się odbijacie za te flagi ... Nikt wam nie ujmuje aktywności , ale ku*** bez przesady . Bo później w większości sami placzecie że nie da się tu dyskutować , i nawet nie widzicie że sami za to odpowiadacie.
FWC

Post autor: FWC »

o moje życie się nie martw, to nie ja siedzę 24/7 na kibice net :)
piszesz że Widzew wpadł z maczetami, tak jak by wam się to nie zdarzało. czemu nie odpisałeś dlaczego biegacie z gazem jak psy? czy nie wiedziałeś że tak robią twoi koledzy z trybun?
o nasze liczby na meczach się nie martw, a raczej o wasze bo z tego co wiem to leżycie i u siebie i na wyjazdach :)
W s i d z e W pisze:Izostaliscie trafieni parę tygodni temu w momencie wieszania na Chojnach transparentu. Młodzi od was na sam widok chłopaków z Łksy spierdolili i transparent trafił w nasze ręce. I w takiej formie info poszło do neta, doprawione fotą tej "zdobyczy" . Nikt nie chciał podniesci sobie morale , pisząc o tych zdarzeniach jakieś bujdy jak wy teraz.
to tak samo jak wasza obstawa malujących na korzenia :) przeczytaj jeszcze raz info które wrzuciliście wtedy do neta i jeszcze raz odpowiedz sobie czy to była sucha informacja, bo z tego co ja pamiętam zaczynało się od słów " kibice którzy spierdalanie mają we krwi.." - 3 tygodnie później sami spierdalają na widok Widzewa.
WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ
piąty dan

Post autor: piąty dan »

wsidzew, dostajesz propozycję od chłopaka z RTS na priv, odmawiasz i potem go jeszcze wyzywasz od ''internetowych ciot''? Że ty żałosna kreaturo masz jeszcze czelność pisać w tym temacie.

Co do tych akcji osiedlowych to nie widzisz różnicy pomiędzy kilkoma małolatami rozwieszającymi świąteczny trans a malarzami, których obstawiali ludzie ze bandy od was?
Gdyby byli tam sami to nikt by nie wrzucał tego info.
Jerzy Killer

Post autor: Jerzy Killer »

Obsral się i tyle , na privie próbował się głupio tłumaczyć , ogólnie to jest dzieciak któremu się nudzi , siedzi tu 24th , final będzie taki ze naprawdę któregoś wkurwi namierza go w końcu. .i będzie się Ojciec ttłumaczył czemu syn pod kołdrą w domu siedzi i nie chce wyjść porozmawiać...
bmjmtWŁ

Post autor: bmjmtWŁ »

Wiesz co się liczy ? Szacunek Widzewskiej Dziczy !
Lodzer'mensch pisze:ŁKS został założony jako Polski klub i jest to na dokumentach, zresztą żydzi którzy byli w pierwszym zarządzie, i z racji możliwości pomagali przy rejestracji klubu również byli Polakami a nie kur**wa izraelitami koleszko wszechwiedzący
W s i d z e W

Swoje rzeczy byscie w końcu odnowili , zamiast "srac ma sciane " - jak to sami mawiacie .

PS.

Pisałem tyle razy żebyście się zajęli sobą , i przestali siać tutaj propagandę . Teraz to wam tylko pozostało umawiać się na internetowe solówki i wrzucać zdjęcia z każdej skrojonej smyczki i czapki . Jak widać argumentów do dyskusji coraz mniej, więc nie dziwne że jakieś Jurki , piąte dany i tym podobne nie trzymają już ciśnienia... no ale oczywiście , to co pisze nikogo nie z was przecież nie wkurwia heheheh
piąty dan

Dostajesz prostą propozycję na priv a ty nazywasz to internetową solówką? Naprawdę dziwię się, że ktoś z Łksu jeszcze z tobą nie zrobił porządku.

I jeszcze jedno. Piszesz, że nie trzymamy ciśnienia. Brzmi to śmiesznie patrząc na to z jaką częstotliwością napierdalasz tu swoje kolejne rozprawki.
W s i d z e W

piąty dan pisze:Dostajesz prostą propozycję na priv a ty nazywasz to internetową solówką? Naprawdę dziwię się, że ktoś z Łksu jeszcze z tobą nie zrobił porządku.

I jeszcze jedno. Piszesz, że nie trzymamy ciśnienia. Brzmi to śmiesznie patrząc na to z jaką częstotliwością napierdalasz tu swoje kolejne rozprawki.
Z taką samą jak wy , każdy ma telefon może se pisać co chce , i nie zajmuje mi to raczej więcej niż 5 minut , lepiej spójrz na swoich kumpli, i to z jaką częstotliwością piszą tylko i wyłącznie na moj temat hehh ;)
z grubsza o to chodziło , i cieszy mnie że trochę porządku się tu z wami już zrobiło . Swoje zrobił też wstyd po stracie flag ... A teraz zostało wam tylko straszenie przez kabel że mnie ktoś dojedzie heheheh gratki zydzewiacy , nadajecie się do przedszkola.
piąty dan

Tak sobie to tłumacz. Fakt jest taki, że otrzymałeś propozycję i się obsrałeś.

Nara, bo dyskusja z tobą nie ma najmniejszego sensu. Niech obie strony zaczną olewać durnowate wpisy to może zapanuje tu jakaś namiastka normalności.
antyGW

Post autor: antyGW »

Ciągnie ŁKS w strone Cracovii, jak to mówią ciągnie swój do swego.
ŁKS INTERNET HOOLIGANS
rozpierdol pisze: 14.09.2017, 08:44 Na forum też same wariaty.Wywodzący się z kibolskiego grona Radicaal,znający ludzi z całej kibolskiej Polski Nikoś,siejący TERROR w ŁDZ łodzianin98,zapraszający na zbiórki MW10,no i mający w zanadrzu pińcet kont władca tematu entliczek.
gorylwemgle

Post autor: gorylwemgle »

Zawsze ciągnęło i nie było żadnych większych zawirowań na linii ŁKS-KSC przez lata więcej ich łączyło niż dzieliło. Więc raczej nie dziwi ten fakt jak inne przewrotne stosunki niczym w modzie na sukces.
W s i d z e W

gorylwemgle pisze:Zawsze ciągnęło i nie było żadnych większych zawirowań na linii ŁKS-KSC przez lata więcej ich łączyło niż dzieliło. Więc raczej nie dziwi ten fakt jak inne przewrotne stosunki niczym w modzie na sukces.
No nie przesadzaj. Owszem część starszych niezależnie od koniunktury byli pozytywnie nastawieni do Pasów, ale za sprawą naszych zgód Resovii i Arki roznie z tym bywało. Szczegolnie przy okazji meczow miedzy nami gdzie pojawiały sie bluzgi kierowane stosunkiem naszym do Arki i Pasów do Resovii. Co prawda juz przy okazji ostatnich naszych spotkań w ekstraklasie było w porzadku ale wczesniej tak uprzejmie nie było.

Na chwile obecną Resa poszła na Wisłe, Arce tez juz nie po drodze z Widzewem, wiec nikogo nie powinno dziwić to co sie dzieje. Dodatkowo za sprawą nowej koalicji ekipy ŁKS i KSC zaćzeły wspolnie działać.
Także nasi przyjaciele Zawisza i Tyscy i co jasne ukladowicze z Poznania są pro -KSC , wiec wszystko zamyka sie niejako w całosć.
oldies years

Post autor: oldies years »

W s i d z e W pisze:
gorylwemgle pisze:Zawsze ciągnęło i nie było żadnych większych zawirowań na linii ŁKS-KSC przez lata więcej ich łączyło niż dzieliło. Więc raczej nie dziwi ten fakt jak inne przewrotne stosunki niczym w modzie na sukces.
No nie przesadzaj. Owszem część starszych niezależnie od koniunktury byli pozytywnie nastawieni do Pasów, ale za sprawą naszych zgód Resovii i Arki roznie z tym bywało. Szczegolnie przy okazji meczow miedzy nami gdzie pojawiały sie bluzgi kierowane stosunkiem naszym do Arki i Pasów do Resovii. Co prawda juz przy okazji ostatnich naszych spotkań w ekstraklasie było w porzadku ale wczesniej tak uprzejmie nie było.

Na chwile obecną Resa poszła na Wisłe, Arce tez juz nie po drodze z Widzewem, wiec nikogo nie powinno dziwić to co sie dzieje. Dodatkowo za sprawą nowej koalicji ekipy ŁKS i KSC zaćzeły wspolnie działać.
Także nasi przyjaciele Zawisza i Tyscy i co jasne ukladowicze z Poznania są pro -KSC , wiec wszystko zamyka sie niejako w całosć.
Tak w ogóle, to wasze stosunki z krakusami na przestrzeni ostatnich dekad to pewnego rodzaju curiosum. Mówię to bez kpiny. W latach 80. szczególnie pierwszej połowie, mieliście zgody i z Wisłą i z Cracovią na zmianę. Nie wiem, czy jest inna znaczniejsza ekipa, która w dość drażliwym i dzielącym ludzi temacie krakowskim, tak by zmieniała sympatie.

A nie były to czasy kradzionych samochodów z Berlina Zachodniego i narkotyków, czyli "zgód-interesów", nie było komórek, ani internetu. A na Galerze zawsze byli zwolennicy i Wisły i Cracovii. Lubiliście raz jednych, a raz drugich. Jedno z ciekawszych zjawisk w historii polskiej sceny..Duchowo wam było bliżej do Cracovii, ale i z Wisłą się też nie raz kochaliście. Wątpię, żeby ktoś merytorycznie pociągnal ten wątek, niemniej sama sytuacja ciekawa.
pozdrawiam
W s i d z e W

Nie będę pisał o latach 80 bo tu ktoś starszy jesli będzie miał ochotę to się wypowie.

Natomiast co do lat teraźniejszych czyli po 2000 roku - jest to tylko i wyłącznie moje zdanie ale był taki okres , mniej więcej od 2003-2004, gdzie faktycznie była jakaś nagonka i chęć "obrzydzenia" Cracovii w naszych szeregach . Bo Cracovia, żydzi , bo Arka Gdynia , bo Resovia , bo zerwanie przez nich zgody i tak dalej ....
Mam wrażenie że w Krakowie było bardzo podobnie- i po meczu między nami w 02/03 - który przebiegał niemalże jak mecz zgody , staliśmy się nagle wrogamk.
Wg mnie to "obrzydzenie " przynajmniej u nas nie dało większego efektu - bo wystarczy spojrzeć na młodzież obecnie , i ich nastawienie. Zresztą nie przesadze jeśli powiem , że większość kibiców ŁKS zawsze , niezależnie od "koniunktury" uznawała KSC za klub przyjazny ...

I w tym okresie faktycznie powstał mały podział , ale przebiegał raczej według osi Lechia - Cracovia . Kiboli z sympatią do Wisły nie kojarzę , lub są to naprawdę jednostki, które pewnie patrząc na to co dzisiaj po prostu się tego wstydzą .
Czesc starszych faktycznie szanowala Lechię , i szanują do tej pory- ale z drugiej strony czołowe nasze osiedla są pro-pasiackie , co wynika głównie z wychowania od starszych , sympatyzujacych z Pasami .
Sami wiecie o jakie osiedla chodzi , i wizytowką jak wiadomo była i jest Limanka. Na tych ośkach graffy z przekreślona gwiazdą , albo jakieś sympatyzujace z KSC pojawiały się dużo wcześniej niż Wisła zbratala się z Ruchem i RTSem.

A w kwestii kuriozum, zmian sympatii , i różnych takich ciekawych smaczków - to specyficzna była sytuacja po gali boksu na Atlas Arenie ,po walce Szpilki . Bynajmniej panowie z WSH nie mieli za dużo dobrego do powiedzenia o Widzewie .
Ale to już zapytajcie samych Wislakow , bo nie chcę wywoływać tutaj znów awantur... ale chyba przyznasz że przykład "trochę " swieższy niż lata 80te...
Gary widz

Post autor: Gary widz »

ja zacząłem chodzić na mecze w 92.Cracovia zawsze była lubiana z wypowiedzi starszych itd .Pamiętam wyjazd do Katowic co GKS chciał odkupić flagę Brugee lub inną nie pamiętam teraz chuligańską to chyba 97 rok był ktoś pamięta? ? a mam pytanie do Widzewiaków jaki fan club w większej ilości się pojawia na Widzewie Zgierz czy Pabianice?
Vincentus

Post autor: Vincentus »

antyGW pisze:Ciągnie ŁKS w strone Cracovii, jak to mówią ciągnie swój do swego.
Nie ma w tym nic dziwnego także darować sobie podobne wpisy, bo znowu zacznie się napinka.
RTS&HKS
cobytu

Post autor: cobytu »

Vincentus pisze:
antyGW pisze:Ciągnie ŁKS w strone Cracovii, jak to mówią ciągnie swój do swego.
Nie ma w tym nic dziwnego także darować sobie podobne wpisy, bo znowu zacznie się napinka.
jJak myslisz ze wszystko jest tak oczywiste i proste to mozesz sobie darowac.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)
Vincentus

Post autor: Vincentus »

Nie napisałem, że jest to proste i oczywiste.

Macie układ z Lechem, zgodę z Tyskimi, więc te dobre kontakty z KSC akurat nie są jakąś sensacją.
RTS&HKS
Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata »

oldies years pisze:Tak w ogóle, to wasze stosunki z krakusami na przestrzeni ostatnich dekad to pewnego rodzaju curiosum. Mówię to bez kpiny. W latach 80. szczególnie pierwszej połowie, mieliście zgody i z Wisłą i z Cracovią na zmianę. Nie wiem, czy jest inna znaczniejsza ekipa, która w dość drażliwym i dzielącym ludzi temacie krakowskim, tak by zmieniała sympatie.

A nie były to czasy kradzionych samochodów z Berlina Zachodniego i narkotyków, czyli "zgód-interesów", nie było komórek, ani internetu. A na Galerze zawsze byli zwolennicy i Wisły i Cracovii. Lubiliście raz jednych, a raz drugich. Jedno z ciekawszych zjawisk w historii polskiej sceny..Duchowo wam było bliżej do Cracovii, ale i z Wisłą się też nie raz kochaliście. Wątpię, żeby ktoś merytorycznie pociągnal ten wątek, niemniej sama sytuacja ciekawa.
pozdrawiam
Widać nie jesteś tak starym rocznikiem, gdzieś coś usłyszałeś, ale do końca nie wiesz co?
W latach 80-tych ŁKS jako bardzo lubiany klub miał wiele zgód, w tym jednocześnie z Wisłą i Cracovią.
Zdarzało się że podczas jednego wyjazdu do Krakowa melanżowało się z obiema ekipami, np. z Cracovią przed meczem a z Wisłą po meczu.
I to jedyna ciekawostka, inne czasy, inne realia.
Nigdy nie było tak jak napisałeś, że były zgody na przemian i jakaś nagła zmiana sympatii.
Chciałeś szukać sensacji, a wyszło mało wiarygodnie.
Red power

Post autor: Red power »

Widzicie.Wystarczyło,że ktoś wyprostował na priv rabego i już zaczął w miarę normalnie pisać.Oby tak dalej,a będzie tutaj normalnie.
Polish Power

Post autor: Polish Power »

Nasuwa się pytanie czy honorowy ŁKS chciałby zgody z nożownikami, którzy są cieniem samych siebie z przed lat.
MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 »

Jeszcze tylko czas na Ciebie. I nie,nie dopierdalam się na siłę. Każdy klub ma tu swoich "e-hoolsów". Trzeba wszystko brać z przymrużeniem oka. To nie świat realny. Wpisami się nie dojebie wrogowi,choć wszyscy by chcieli. Z użyrkownikiem Północna Strona wymieniłem kilka fajnych zdań na te Nasze kibicowskie tematy. Można,tylko non stop te same głupie gadki prowadzą do jednego. Jestem z fc. Fc ŁKS-u,gdzie 99%procent to Widzew. Teraz w Łodzi i patrze na to inaczej. Kiedyś mecz "u siebie"to było wyzwanie. Wyczekiwania pod klatką bloku,pod liceum. Ile to człowiek się najadł strachu jak 15osób czekało na mnie,jak wiedzieli,że pojechałem to wrócę. Były przeboje z tym wszystkim. Teraz już wspominam z uśmiechem. Całe szczęście,że to Wasze fc w tym mieście choć liczebne to dość słabe biorąc pod uwagę liczby bo byśmy w te kilka osób pewnie oddychali rurką. A tak,ja w Łodzi,kilku kumpli jeździ cały czas stamtąd. Polish Power-takie rozkminki to wiesz,gdzie możesz sobie wsadzić. A WSH niby gdzie są? Ani to cień ani wspomnienie tej ekipy co była. Czasy się zmieniają tam. Kiedyś latali na spontanie,teraz akcje w KRK to dłuższa organizacja każdej akcji. I nie ma spontanu. Idą wybrani,nie ma w tym fanatyzmu tego co kiedyś. Ale to już w całej Polsce...
Gary widz

szkoda że nikt z GKS Katowice ani z ŁKSu nie odpisał widocznie za młodzi,pamiętam słynna awanturę w Bełchatowie tak rozpisywaną w gazetach jechałem z fabrycznego sam i pytanie do kierowcy gdzie jest stadion a on na to że mnie podwiezie hehe takie to czasy
Gary widz

ten Wsidzew to podpucha moim zdaniem obsrał się a był taki chętny.szkoda słów,zacznijmy normalnie rozmawiać bo wiem że można
Gary widz

Moim zdaniem normalnie można rozmawiać ale tego trzeba chcieć,nie ważne jest co było 100 lat temu chyba że ktoś z czytających w tedy żyłą
Jeżeli ktoś napisze ŁKS to cioty to ja też tak muszę napisać na Widzew ja p******* opanujcie się.To że nie na widzę Widzewa nie oznacza że nie mam kolegów którzy na Widzew chodzą.Wsidzew moim zdaniem czasem dobrze piszesz ale nie ubliżaj innym moje zdanie
Gary widz

a propo do temtu na Kaminskiego pogoniono 2 typków czyli 2:1
W s i d z e W

Polish Power pisze:Nasuwa się pytanie czy honorowy ŁKS chciałby zgody z nożownikami, którzy są cieniem samych siebie z przed lat.
Takimi prowokacjami tylko pokazujesz jak śmiesznym jesteś gościem.

Co do moich poprzednich wpisow , dosyć mocno uogólniłem niektóre sprawy - niektóre rzeczy nie są tak oczywiste i składa się na to dużo aspektów i różnych sytuacji . Starałem się jednak całościowo nie przekłamać sytuacji .
kmwtww10

Post autor: kmwtww10 »

Fajnie żę da się normalnie czytać temat w koncu pierwszy raz od niepamiętnych czasów,co prawda dopiero od 2 stron ale zawsze cos ;)
oldies years

Tata psychopata pisze:
oldies years pisze:Tak w ogóle, to wasze stosunki z krakusami na przestrzeni ostatnich dekad to pewnego rodzaju curiosum. Mówię to bez kpiny. W latach 80. szczególnie pierwszej połowie, mieliście zgody i z Wisłą i z Cracovią na zmianę. Nie wiem, czy jest inna znaczniejsza ekipa, która w dość drażliwym i dzielącym ludzi temacie krakowskim, tak by zmieniała sympatie.

pozdrawiam
Widać nie jesteś tak starym rocznikiem, gdzieś coś usłyszałeś, ale do końca nie wiesz co?
W latach 80-tych ŁKS jako bardzo lubiany klub miał wiele zgód, w tym jednocześnie z Wisłą i Cracovią.
Zdarzało się że podczas jednego wyjazdu do Krakowa melanżowało się z obiema ekipami, np. z Cracovią przed meczem a z Wisłą po meczu.
I to jedyna ciekawostka, inne czasy, inne realia.
Nigdy nie było tak jak napisałeś, że były zgody na przemian i jakaś nagła zmiana sympatii.
Chciałeś szukać sensacji, a wyszło mało wiarygodnie.
Nie mam na celu szukać sensacji, a co do rocznika, na pierwszym meczu byłem w 1976 roku, zresztą nieważne.
Co do "sensacji" po prostu piszę, to co pamiętam. Choćby to, że na meczach żeńskiej koszykówki ŁKS-Wisła obie grupy zgodnie jebały Cracovię, a na piłce ŁKS-Cracovia (krótkie epizody Pasów w I lidze) obie grupy jebały Wisłę. Nie wyglądało to więc na jednoczesne zgody ŁKS-u z obiema krakowskimi ekipami. Oczywiście nie robiłem ani nie zrywałem zgód ŁKS-u, ale chodziłem na mecze tego klubu (dawniej było to normalne) i znałem np. Czarnego z ŁKS (nie chodzi o kolegę L., który teraz też znany jest jako Czarny), znałem Gołdynów i do głowy by mi nie przyszło, że macie zgodę i z Wisłą i z Cracovią. Nawet ze zwykłych rozmów wynikało, że tak nie jest. Ale może się mylę lub też Ciebie zawodzi pamięć.

Choć nawet jak na "tamte czasy" byłby to dziwoląg - znacie przypadki, żeby jakiś klub miał jednocześnie zgodę z Widzewem i ŁKS, albo z Lechią i Arką, Legią i Polonią itp..? Poważnie pytam.
Adik

Post autor: Adik »

Ruch z Elana i Apatorem
Obrazek
KAWAŁ C.H.U.J.A
W s i d z e W

oldies years pisze:
Choć nawet jak na "tamte czasy" byłby to dziwoląg - znacie przypadki, żeby jakiś klub miał jednocześnie zgodę z Widzewem i ŁKS, albo z Lechią i Arką, Legią i Polonią itp..? Poważnie pytam.
A nie było czasem klubów które miały zgodę jednocześnie z nami i z wami ?? Przecież Wisła Kraków ( o czym sami piszecie na swojej stronie ,) miała na początku lat 80 zgodę z ŁKSem i Widzewem. Myślę że na tamte czasy nie był to odosobniony przypadek , bo podobnie było ze Śląskiem Wrocław. Później my odbilismy od Wisły , z kolei Wy odbiliscie od Śląska...

Nie można porównywać tamtych czasów z obecnymi - bo były to zupełnie inne realia , zupełnie inna "motywacja" do zawierania zgód , i inne zdecydowanie mniej poważne podejście ekip, które wtedy nie były tak "jednorodne " i sterowane centralnie jak teraz.

Wtedy o zgodach decydowały często jakieś marginalne powody, i pojedyncze osoby . Weź też poprawkę ,ze nie było wtedy też tak dużych antagonizmów między klubami - jak zaczęły się robić na przełomie lat 80/90.
Dziwne że jako kibic który w tamtych latach ponoć był już aktywny nie masz takiej świadomości...

A przykład Adika , to już "nowozytnosc" i to faktycznie było mocno specyficzne jak na obecne czasy. Jednak tak jak pisze z latami 80 nie można tego w żaden sposób porównywać .
Gary widz

kiedyś inaczej zawierane były zgody na zasadzie melanży itd układów chyba nie było albo były jednio dniowe.Ponawiam pytanie z flagą Katowic? jest tu ktoś kumaty ? czy tylko ten co gdzieś coś usłyszał?
Gary widz

A kto pamięta słynne pałowanie w Warszawie jak jechało się na mecz? która ekipa szybciej dobiegnie na stadion?
mcmlxv

Post autor: mcmlxv »

oldies years pisze: Nie mam na celu szukać sensacji, a co do rocznika, na pierwszym meczu byłem w 1976 roku, zresztą nieważne.
Co do "sensacji" po prostu piszę, to co pamiętam. Choćby to, że na meczach żeńskiej koszykówki ŁKS-Wisła obie grupy zgodnie jebały Cracovię, a na piłce ŁKS-Cracovia (krótkie epizody Pasów w I lidze) obie grupy jebały Wisłę.
Nigdy czegoś takiego nie było. Do 1983 roku mieliśmy zgodę zarówno z Pasami jak i z Wisłą, z kolei Wisła do pewnego czasu miała zgodę i z nami i z Widzewem (nawet wówczas gdy z Widzewem mieliśmy już kosę). W czasach zgodny z dwoma krakowskimi klubami nigdy nie było żadnych "pozdrowień" do sąsiadki z drugiej strony błoń - ani na koszu ani na piłce. Natomiast od 1983 mieliśmy zgodę tylko i wyłącznie z Cracovią i nigdy później z Wisłą. Co nie zmienia faktu, że na Galerze była część osób (nieliczna), która pamiętała dobrą zgodę z Wisłą i była raczej pro-Wisła, choć nie anty-Cracovia. Sprawę pamiętam dobrze bo akurat krakowskie tematy były mi wówczas bardzo bliskie i znałem osoby z jednej i drugiej strony.
oldies years

mcmlxv pisze:
oldies years pisze: Nie mam na celu szukać sensacji, a co do rocznika, na pierwszym meczu byłem w 1976 roku, zresztą nieważne.
Co do "sensacji" po prostu piszę, to co pamiętam. Choćby to, że na meczach żeńskiej koszykówki ŁKS-Wisła obie grupy zgodnie jebały Cracovię, a na piłce ŁKS-Cracovia (krótkie epizody Pasów w I lidze) obie grupy jebały Wisłę.
Nigdy czegoś takiego nie było. Do 1983 roku mieliśmy zgodę zarówno z Pasami jak i z Wisłą, z kolei Wisła do pewnego czasu miała zgodę i z nami i z Widzewem (nawet wówczas gdy z Widzewem mieliśmy już kosę). W czasach zgodny z dwoma krakowskimi klubami nigdy nie było żadnych "pozdrowień" do sąsiadki z drugiej strony błoń - ani na koszu ani na piłce. Natomiast od 1983 mieliśmy zgodę tylko i wyłącznie z Cracovią i nigdy później z Wisłą. Co nie zmienia faktu, że na Galerze była część osób (nieliczna), która pamiętała dobrą zgodę z Wisłą i była raczej pro-Wisła, choć nie anty-Cracovia. Sprawę pamiętam dobrze bo akurat krakowskie tematy były mi wówczas bardzo bliskie i znałem osoby z jednej i drugiej strony.
Dzięki za merytoryczną odpowiedź,
pzdr.
Gary widz

pamięta ktoś tą flagę co GKS chciał odkupić?
Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata »

Gary widz pisze:pamięta ktoś tą flagę co GKS chciał odkupić?
Kolego byłem na większości wyjazdów do Katowic, opuściłem może ze dwa w historii spotkań GKS-ŁKS.
Flaga o którą pytasz, to jak pamięć mnie nie myli pierwotnym właścicielem byli kibice Szkockiego Motherwell F.C.
Podczas ich wizyty w Europejskich Pucharach, a GieKSa w tamtym okresie sporo ich grała, flaga zmieniła właściciela.
Przez jakiś czas flaga podróżowała po Polsce z GKS-em, aż do momentu ich wizyty na U2.
W tamtym okresie dość sporo flag gości trafiało w nasze ręce za sprawą dostępu pod sektor gości bramą wjazdową na bieżnię.
Szybka akcja i GKS stracił wtedy jak dobrze pamiętam 4 małe flagi, tą Szkocką, na pewno Imielin, chyba Ligota i czwartej nazwy miejscowości nie pamiętam.
Przez własną głupotę 3 flagi barwowe zawinęła nam policja na Fabrycznym jak byliśmy pożegnać gości, zwrócili właścicielom do pociągu i flagi wróciły do Katowic.
Natomiast Szkocka była już w innym miejscu więc się uchowała.
Jako że flaga nie miała żadnych emblematów klubowych a jedynie napis zaczęliśmy ją wieszać na kilku swoich meczach.
Taka to cała historia jak pod jedną banderą występowało kilka klubów.
http://iv.pl/images/75585291127144164395.jpg
nisc

Post autor: nisc »

Przeciez ta flaga ze zdjecia to Flandrii, jak pamietam wlasnosc FC Brugge
TYBET JEST SERBSKI
ODPOWIEDZ