Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

serce miasta

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: serce miasta »

nie wierze...Rodowici Lodzianie maja pretensje o sprzet????komedianci
iparts.pl
W s i d z e W

Post autor: W s i d z e W »

Nikt tu nie płacze o sprzęt bo to wasza domena na tym forum.
Niemniej "akcje" którymi się tu chwalicie ostatnimi czasy i szukacie na sile poklasku pokazują jedynie w jakim miejscu obecnie są Ludzie Honoru .
***1908***

Post autor: ***1908*** »

serce miasta pisze:nie wierze...Rodowici Lodzianie maja pretensje o sprzet????komedianci
Jak bys mieszkal w Łodzi wiedzial bys gdzie z czym lataja a gdzie trzymaja sie pewnych zasadach obu stronych.
Wiec nie wypowiadaj sie w temacie sprzetowym.
Chojny zawsze byly anty sprzet jak z 1 tak z drugiej strony. Jak widac chyba juz nie sa po dzisiejszej akcji.
Pamietaj ze jak juz bierzesz cos w reke naucz sie tego uzywac w kazdej sytuacji bo kiedys role sie odwroca a wtedy tak pieknie juz nie bedzie.
blah

Post autor: blah »

heh no tak, wasze infa zawsze są 'suche' patrz geocities com. ku*** andersen w porownaniu do zawartosci tej strony to podawał bardzo suche info
bialy08

Post autor: bialy08 »

serce miasta ty już lepiej zamilcz,jak po stracie flag zrobiłeś.
PS:Widzew widać jest na fali sukces goni sukces brak słów.
hWŁ

Post autor: hWŁ »

yogi82 pisze:Koleszko uspokój się bo fantazja cie ponosi jakie rachunki a powiedz mi czemu WROCŁAW a nie kierunek GDAŃSK co nogi zagrały nikomu juz kitów w POLSCE nie wciśniecie .
Nic nie zagrało, wszystko w swoim czasie. Póki co były próby spotkania się ze Śląskiem i Stomilem, czyli 2 z 3 ekip które nas zaatakowały w Lubawie ;)
EL 1910

Post autor: EL 1910 »

Były jeszcze inne próby o których nikt tu nie wspomniał, widocznie tak ma być.
Mamy połowę Stycznia , a Widzew aktywny i w Łodzi i poza nią .
Liczę że ten rok jeszcze przyniesie nam powody do radości, bo o 2016 każdy by chciał jak najszybciej zapomnieć.

Pozdrawiam.
Gary widz

Post autor: Gary widz »

EL 1910 pisze:Były jeszcze inne próby o których nikt tu nie wspomniał, widocznie tak ma być.
Mamy połowę Stycznia , a Widzew aktywny i w Łodzi i poza nią .
Liczę że ten rok jeszcze przyniesie nam powody do radości, bo o 2016 każdy by chciał jak najszybciej zapomnieć.

Pozdrawiam.
Nie rozumiem co masz na myśli pojęcie aktywny? bo jeżeli aktywny jest ten co czeka na przeciwnika a on się nie pojawia to naprawdę pewnie duży plus i kolejny stopień w lidze chuliganów.Ludzie aktywnie szukają pracy ale jej nie dostają tzn że osiągnęli sukces według Ciebie?Walki w łodzi są na początku dziennym więc jak mówicie że to sukces to nie mam pytań,raz Widzew górą raz ŁKS i to jest normalne a o dominacji nie ma mowy.Zejdźcie trochę na ziemię bo ustawienie się na kogoś do walki z przeciwnikiem to długa droga ale jeżeli ustawiacie się na kogoś co tydzień to pełen sukces,wygrana i plus 10 w lidze chuliganów.Mniej internetu a więcej działania.Dziwnie to wszystko wygląda w tych czasach i nie rozumiem też po co tu wszyscy się wyzywają,może jestem za stary i szacunek do wroga mam nawet Widzewiaka.Mam też jedną historie kiedy nawet mi pomógł ale jak to Widzewiak ŁKSiakowi hehe takie jest życie ale wy walczycie w necie pozdro i dobrej nocy prawdziwym kibicom.
EL 1910

Mój post ani nie był prowokujący, ani tym bardziej nikogo nie obrażał, więc nie rozumiem na niego grzyba się spierdoliłeś.
Człowiek szukający pracy, której póki co jej nie znalazł, nie osiągnął zamierzonego celu, ale jest w tym temacie aktywny, a nie czeka w domu aż mu urząd pracy znajdzie. To jest właśnie wykazanie aktywności. W dalszej części swojego postu piszesz mniej Internetu, a więcej działania i o tym właśnie napisałem, na 19 go Stycznia to Widzew więcej działa. W Łodzi w naszych małych bitewkach jest 2:0, a w działaniach poza Łodzią nie jestem upoważniony do wdawania się w szczegóły, ale ostatnia wizyta na Sląsku nie była jedyną próbą przywrócenia godności po upokarzającym roku 2016.

Miłego dnia.
Gary widz

To że w Łodzi więcej działacie wiem o tym nie od dziś,zresztą każdy ma swoje zdanie choć jestem za ŁKSem jestem obiektywny a przykład pracy dałem tak bo jeżeli nie osiągniesz celu to jak można mówić o sukcesie ??? pozdrawiam
EL 1910

Kolego bmjmtWŁ co Twój post wniósł do tego tematu, oprócz tego że upuściłeś trochę ładu?
Jak chcemy żeby ten temat się zmienił i stał merytoryczny to zacznijmy KAŻDY od siebie, może właśnie dziś jest ten dzień? Dzień w ktorym zaczniemy pisać o sobie i swoich sukcesach, a nie obrażać inwektywami wroga. O to apeluję jedna i drugą stronę.

Miłego kibole !
Red power

Post autor: Red power »

El1910 każdy by chciał tu normalnej dyskusji ale z rabinem się nie da normalnie dyskutować.Ostatnio padło tutaj zwykłe pytanie o Helską na które została przeze mnie udzielona normalna odpowiedź.Cep nie wytrzymał,że kilka osób z Widzewa się wpisało i się dojebał,że Widzew ze sobą sobie pisze czym wywołał kolejną napinkę.
Czegokolwiek by ktoś tu nie napisał to on i tak nie wytrzyma by ubliżyć komuś z Widzewa.Czyżby aż tak wielkie kompleksy?Czy może pozostał mu aż tak wielki ślad na psychice po upokorzeniu przez kogoś z Widzewa?Tego się nie dowiemy,ale możemy się domyślać.

Tak czy inaczej życzę wszystkim i sobie by tu nastała normalność.

Piłka nożna bez policji.Temat łódzki bez rabina! :)
kmwtww10

Post autor: kmwtww10 »

Czytać się nie chcę tego burdelu czasami

co do zdarzeń na Chojnach - Chojenska Kasta ( z Rudy) pełną parą.
W s i d z e W

pitol dalej te swoje farmazony , moze nawet ktos z Ruchu albo Wisly da ci w to wiare.
Dr Boskonovitch

Post autor: Dr Boskonovitch »

Kur.wa zamknijcie ktoś w końcu ten przypalowy temat.
EL 1910

Temat nie jest przypałowy, tylko ludzie się w nim wypisujący.
Jedna i druga strona nie potrafią i przede wszystkim nie chcą ustąpić i odpuścić i stad takie efekty.
Ferie na półmetku, wojno trwaj....

P.s. £ks1908£ks - napisałem jak najbardziej obiektywnie, bez zaczepek i prowokacji suche fakty, że na 19go Stycznia w NASZYCH MAŁYCH BITEWKACH jest dwa zero dla Widzewa ( na Polesiu i na Chojnach traci i barwy i uciekacie), a Ty 5 postów dalej ironizujesz o jakiś 3:1 i srasz się jak by ktos tu pisał że rozjebalismy 2 razy wasza główną ekipę.
P.s. 2 - nie wyjeżdżaj z małolatami nawet jak tacy tam byli, bo fakty sa takie ze barwy zmieniły właściciela , tak jak nasze flagi.
P.s.3 - nie nie porównuje 2 czapek do 4 flag.

Miłego dnia gorące głowy ;)
vendetta2016

Post autor: vendetta2016 »

Chyba najbardziej pojebany temat ciąglei bluzgi i napinka
E
Bolek331

Post autor: Bolek331 »

No chyba nikt nie odpowie
___
find it
Jerzy Killer

Post autor: Jerzy Killer »

Obsral się i tyle , na privie próbował się głupio tłumaczyć , ogólnie to jest dzieciak któremu się nudzi , siedzi tu 24th , final będzie taki ze naprawdę któregoś wkurwi namierza go w końcu. .i będzie się Ojciec ttłumaczył czemu syn pod kołdrą w domu siedzi i nie chce wyjść porozmawiać...
W s i d z e W

Swoje rzeczy byscie w końcu odnowili , zamiast "srac ma sciane " - jak to sami mawiacie .

PS.

Pisałem tyle razy żebyście się zajęli sobą , i przestali siać tutaj propagandę . Teraz to wam tylko pozostało umawiać się na internetowe solówki i wrzucać zdjęcia z każdej skrojonej smyczki i czapki . Jak widać argumentów do dyskusji coraz mniej, więc nie dziwne że jakieś Jurki , piąte dany i tym podobne nie trzymają już ciśnienia... no ale oczywiście , to co pisze nikogo nie z was przecież nie wkurwia heheheh
antyGW

Post autor: antyGW »

Ciągnie ŁKS w strone Cracovii, jak to mówią ciągnie swój do swego.
gorylwemgle

Post autor: gorylwemgle »

Zawsze ciągnęło i nie było żadnych większych zawirowań na linii ŁKS-KSC przez lata więcej ich łączyło niż dzieliło. Więc raczej nie dziwi ten fakt jak inne przewrotne stosunki niczym w modzie na sukces.
W s i d z e W

gorylwemgle pisze:Zawsze ciągnęło i nie było żadnych większych zawirowań na linii ŁKS-KSC przez lata więcej ich łączyło niż dzieliło. Więc raczej nie dziwi ten fakt jak inne przewrotne stosunki niczym w modzie na sukces.
No nie przesadzaj. Owszem część starszych niezależnie od koniunktury byli pozytywnie nastawieni do Pasów, ale za sprawą naszych zgód Resovii i Arki roznie z tym bywało. Szczegolnie przy okazji meczow miedzy nami gdzie pojawiały sie bluzgi kierowane stosunkiem naszym do Arki i Pasów do Resovii. Co prawda juz przy okazji ostatnich naszych spotkań w ekstraklasie było w porzadku ale wczesniej tak uprzejmie nie było.

Na chwile obecną Resa poszła na Wisłe, Arce tez juz nie po drodze z Widzewem, wiec nikogo nie powinno dziwić to co sie dzieje. Dodatkowo za sprawą nowej koalicji ekipy ŁKS i KSC zaćzeły wspolnie działać.
Także nasi przyjaciele Zawisza i Tyscy i co jasne ukladowicze z Poznania są pro -KSC , wiec wszystko zamyka sie niejako w całosć.
oldies years

Post autor: oldies years »

W s i d z e W pisze:
gorylwemgle pisze:Zawsze ciągnęło i nie było żadnych większych zawirowań na linii ŁKS-KSC przez lata więcej ich łączyło niż dzieliło. Więc raczej nie dziwi ten fakt jak inne przewrotne stosunki niczym w modzie na sukces.
No nie przesadzaj. Owszem część starszych niezależnie od koniunktury byli pozytywnie nastawieni do Pasów, ale za sprawą naszych zgód Resovii i Arki roznie z tym bywało. Szczegolnie przy okazji meczow miedzy nami gdzie pojawiały sie bluzgi kierowane stosunkiem naszym do Arki i Pasów do Resovii. Co prawda juz przy okazji ostatnich naszych spotkań w ekstraklasie było w porzadku ale wczesniej tak uprzejmie nie było.

Na chwile obecną Resa poszła na Wisłe, Arce tez juz nie po drodze z Widzewem, wiec nikogo nie powinno dziwić to co sie dzieje. Dodatkowo za sprawą nowej koalicji ekipy ŁKS i KSC zaćzeły wspolnie działać.
Także nasi przyjaciele Zawisza i Tyscy i co jasne ukladowicze z Poznania są pro -KSC , wiec wszystko zamyka sie niejako w całosć.
Tak w ogóle, to wasze stosunki z krakusami na przestrzeni ostatnich dekad to pewnego rodzaju curiosum. Mówię to bez kpiny. W latach 80. szczególnie pierwszej połowie, mieliście zgody i z Wisłą i z Cracovią na zmianę. Nie wiem, czy jest inna znaczniejsza ekipa, która w dość drażliwym i dzielącym ludzi temacie krakowskim, tak by zmieniała sympatie.

A nie były to czasy kradzionych samochodów z Berlina Zachodniego i narkotyków, czyli "zgód-interesów", nie było komórek, ani internetu. A na Galerze zawsze byli zwolennicy i Wisły i Cracovii. Lubiliście raz jednych, a raz drugich. Jedno z ciekawszych zjawisk w historii polskiej sceny..Duchowo wam było bliżej do Cracovii, ale i z Wisłą się też nie raz kochaliście. Wątpię, żeby ktoś merytorycznie pociągnal ten wątek, niemniej sama sytuacja ciekawa.
pozdrawiam
Gary widz

ja zacząłem chodzić na mecze w 92.Cracovia zawsze była lubiana z wypowiedzi starszych itd .Pamiętam wyjazd do Katowic co GKS chciał odkupić flagę Brugee lub inną nie pamiętam teraz chuligańską to chyba 97 rok był ktoś pamięta? ? a mam pytanie do Widzewiaków jaki fan club w większej ilości się pojawia na Widzewie Zgierz czy Pabianice?
Vincentus

Post autor: Vincentus »

antyGW pisze:Ciągnie ŁKS w strone Cracovii, jak to mówią ciągnie swój do swego.
Nie ma w tym nic dziwnego także darować sobie podobne wpisy, bo znowu zacznie się napinka.
cobytu

Post autor: cobytu »

Vincentus pisze:
antyGW pisze:Ciągnie ŁKS w strone Cracovii, jak to mówią ciągnie swój do swego.
Nie ma w tym nic dziwnego także darować sobie podobne wpisy, bo znowu zacznie się napinka.
jJak myslisz ze wszystko jest tak oczywiste i proste to mozesz sobie darowac.
Vincentus

Post autor: Vincentus »

Nie napisałem, że jest to proste i oczywiste.

Macie układ z Lechem, zgodę z Tyskimi, więc te dobre kontakty z KSC akurat nie są jakąś sensacją.
Tata psychopata

Post autor: Tata psychopata »

oldies years pisze:Tak w ogóle, to wasze stosunki z krakusami na przestrzeni ostatnich dekad to pewnego rodzaju curiosum. Mówię to bez kpiny. W latach 80. szczególnie pierwszej połowie, mieliście zgody i z Wisłą i z Cracovią na zmianę. Nie wiem, czy jest inna znaczniejsza ekipa, która w dość drażliwym i dzielącym ludzi temacie krakowskim, tak by zmieniała sympatie.

A nie były to czasy kradzionych samochodów z Berlina Zachodniego i narkotyków, czyli "zgód-interesów", nie było komórek, ani internetu. A na Galerze zawsze byli zwolennicy i Wisły i Cracovii. Lubiliście raz jednych, a raz drugich. Jedno z ciekawszych zjawisk w historii polskiej sceny..Duchowo wam było bliżej do Cracovii, ale i z Wisłą się też nie raz kochaliście. Wątpię, żeby ktoś merytorycznie pociągnal ten wątek, niemniej sama sytuacja ciekawa.
pozdrawiam
Widać nie jesteś tak starym rocznikiem, gdzieś coś usłyszałeś, ale do końca nie wiesz co?
W latach 80-tych ŁKS jako bardzo lubiany klub miał wiele zgód, w tym jednocześnie z Wisłą i Cracovią.
Zdarzało się że podczas jednego wyjazdu do Krakowa melanżowało się z obiema ekipami, np. z Cracovią przed meczem a z Wisłą po meczu.
I to jedyna ciekawostka, inne czasy, inne realia.
Nigdy nie było tak jak napisałeś, że były zgody na przemian i jakaś nagła zmiana sympatii.
Chciałeś szukać sensacji, a wyszło mało wiarygodnie.
Red power

Post autor: Red power »

Widzicie.Wystarczyło,że ktoś wyprostował na priv rabego i już zaczął w miarę normalnie pisać.Oby tak dalej,a będzie tutaj normalnie.
Gary widz

szkoda że nikt z GKS Katowice ani z ŁKSu nie odpisał widocznie za młodzi,pamiętam słynna awanturę w Bełchatowie tak rozpisywaną w gazetach jechałem z fabrycznego sam i pytanie do kierowcy gdzie jest stadion a on na to że mnie podwiezie hehe takie to czasy
Gary widz

ten Wsidzew to podpucha moim zdaniem obsrał się a był taki chętny.szkoda słów,zacznijmy normalnie rozmawiać bo wiem że można
Gary widz

a propo do temtu na Kaminskiego pogoniono 2 typków czyli 2:1
kmwtww10

Post autor: kmwtww10 »

Fajnie żę da się normalnie czytać temat w koncu pierwszy raz od niepamiętnych czasów,co prawda dopiero od 2 stron ale zawsze cos ;)
oldies years

Post autor: oldies years »

Tata psychopata pisze:
oldies years pisze:Tak w ogóle, to wasze stosunki z krakusami na przestrzeni ostatnich dekad to pewnego rodzaju curiosum. Mówię to bez kpiny. W latach 80. szczególnie pierwszej połowie, mieliście zgody i z Wisłą i z Cracovią na zmianę. Nie wiem, czy jest inna znaczniejsza ekipa, która w dość drażliwym i dzielącym ludzi temacie krakowskim, tak by zmieniała sympatie.

pozdrawiam
Widać nie jesteś tak starym rocznikiem, gdzieś coś usłyszałeś, ale do końca nie wiesz co?
W latach 80-tych ŁKS jako bardzo lubiany klub miał wiele zgód, w tym jednocześnie z Wisłą i Cracovią.
Zdarzało się że podczas jednego wyjazdu do Krakowa melanżowało się z obiema ekipami, np. z Cracovią przed meczem a z Wisłą po meczu.
I to jedyna ciekawostka, inne czasy, inne realia.
Nigdy nie było tak jak napisałeś, że były zgody na przemian i jakaś nagła zmiana sympatii.
Chciałeś szukać sensacji, a wyszło mało wiarygodnie.
Nie mam na celu szukać sensacji, a co do rocznika, na pierwszym meczu byłem w 1976 roku, zresztą nieważne.
Co do "sensacji" po prostu piszę, to co pamiętam. Choćby to, że na meczach żeńskiej koszykówki ŁKS-Wisła obie grupy zgodnie jebały Cracovię, a na piłce ŁKS-Cracovia (krótkie epizody Pasów w I lidze) obie grupy jebały Wisłę. Nie wyglądało to więc na jednoczesne zgody ŁKS-u z obiema krakowskimi ekipami. Oczywiście nie robiłem ani nie zrywałem zgód ŁKS-u, ale chodziłem na mecze tego klubu (dawniej było to normalne) i znałem np. Czarnego z ŁKS (nie chodzi o kolegę L., który teraz też znany jest jako Czarny), znałem Gołdynów i do głowy by mi nie przyszło, że macie zgodę i z Wisłą i z Cracovią. Nawet ze zwykłych rozmów wynikało, że tak nie jest. Ale może się mylę lub też Ciebie zawodzi pamięć.

Choć nawet jak na "tamte czasy" byłby to dziwoląg - znacie przypadki, żeby jakiś klub miał jednocześnie zgodę z Widzewem i ŁKS, albo z Lechią i Arką, Legią i Polonią itp..? Poważnie pytam.
Adik

Post autor: Adik »

Ruch z Elana i Apatorem
W s i d z e W

oldies years pisze:
Choć nawet jak na "tamte czasy" byłby to dziwoląg - znacie przypadki, żeby jakiś klub miał jednocześnie zgodę z Widzewem i ŁKS, albo z Lechią i Arką, Legią i Polonią itp..? Poważnie pytam.
A nie było czasem klubów które miały zgodę jednocześnie z nami i z wami ?? Przecież Wisła Kraków ( o czym sami piszecie na swojej stronie ,) miała na początku lat 80 zgodę z ŁKSem i Widzewem. Myślę że na tamte czasy nie był to odosobniony przypadek , bo podobnie było ze Śląskiem Wrocław. Później my odbilismy od Wisły , z kolei Wy odbiliscie od Śląska...

Nie można porównywać tamtych czasów z obecnymi - bo były to zupełnie inne realia , zupełnie inna "motywacja" do zawierania zgód , i inne zdecydowanie mniej poważne podejście ekip, które wtedy nie były tak "jednorodne " i sterowane centralnie jak teraz.

Wtedy o zgodach decydowały często jakieś marginalne powody, i pojedyncze osoby . Weź też poprawkę ,ze nie było wtedy też tak dużych antagonizmów między klubami - jak zaczęły się robić na przełomie lat 80/90.
Dziwne że jako kibic który w tamtych latach ponoć był już aktywny nie masz takiej świadomości...

A przykład Adika , to już "nowozytnosc" i to faktycznie było mocno specyficzne jak na obecne czasy. Jednak tak jak pisze z latami 80 nie można tego w żaden sposób porównywać .
Gary widz

kiedyś inaczej zawierane były zgody na zasadzie melanży itd układów chyba nie było albo były jednio dniowe.Ponawiam pytanie z flagą Katowic? jest tu ktoś kumaty ? czy tylko ten co gdzieś coś usłyszał?
Gary widz

A kto pamięta słynne pałowanie w Warszawie jak jechało się na mecz? która ekipa szybciej dobiegnie na stadion?
ODPOWIEDZ