old[Z] pisze:Kolego 1.3.1.2. 100% :)) wytłumacz proszę,co Cię tak rozbawiło? Szczególnie Crystal Palace jest godne polecenia.Chyba,że latałeś z HeadHuntersami z Chelsea i Ciebie takie lalusie z CP nie interesują.WHU i Millwall wiadomo,Chelsea też fajny klimat.
Jeżeli nie wiesz,czemu wymieniamy Crystal Palace,to nie ma sensu Tobie tego tłumaczyć.Dopytaj kogoś starszego.
Mamy teraz sezon ogórkowy,mało się dzieje ostatnio więc trochę się rozpiszę bo później już będzie tylko WRWE.Na samym początku odbiegnę trochę od głównego tematu.Był 1985r.Stadion Heysel.Finał jeżeli się nie mylę PZP.Spotkanie Juventus-Liverpool.Ogromna tragedia w której mnóstwo ludzi straciło życie.Coś okropnego.Mi jednak chodzi oto co działo się wcześniej przed tą tragedią.Mieliśmy schyłek komuny.W telewizji tylko dwa programy+Czechy jak ktoś odbierał.Wszędzie cenzura.A tutaj na żywo leciał mecz na którym odbywała się naprawdę sroga awantura,na trybunach,na murawie.Bardzo proszę niech mnie tylko ktoś nie zrozumie źle,chodzi mi tylko i wyłącznie o awanturę.Nie wiem dlaczego ale za każdym razem gdy o tym myślę natychmiast mam skojarzenia z legendarnym spotkaniem Legia-GKS Katowice.Coś tam było dla mnie podobnego.Takie mam wrażenie.Angole zrobiły na mnie takie wrażenie,że od tego momentu moje życie obróciło się do góry nogami.Jako mały gnojek dotarło do mnie co mnie naprawdę rajcuje.Zacząłem się interesować sceną wyspiarską.Książki,wycinki z gazet,programy dokumentalne,itd.Nie ukrywam wyspiarski styl jest mi najbliższy i nic tego nie zmieni,żadne race,żadne oprawy,żadne groźne koszulki,bluzy,itd.Dla mnie Wyspiarze to są jedyni szczerzy chuligani.Tacy prości typowo z ulicy,wojownicy którzy robią to prosto z serca.Bo to po prostu kochają.Machają tymi rączkami,wyzywają się,rzucają wszystkim co mają pod ręką.Prawdziwy spontan.Prawda jest taka,że zatrzymali się w rozwoju już dawno temu(chociaż ostatnio coś nawet ruszyło na dobre).Biją ich wszyscy,ale oni nadal trwają przy swoim.U siebie dają sobie po mordzie i po zabawie.Każdy idzie w swoją stronę,bez żadnego katowania.Niech ktoś przytoczy jakąś najbliższą datę kiedy zginął jakiś człowiek po walce między ekipami.U nas poszło to całkiem w innym kierunku.Coraz częściej spada kolejna głowa.Niestety.Coś tam się orientuję na temat ich sceny.Czasy się zmieniły,ale niezmiennie aż do teraz WHU i Millwall to absolutny top i to nie tylko na terenie Londynu a wręcz całej GB.Chelsea HH i Spurs kiedyś bardzo,bardzo mocni.A teraz nadal trzeba się z nimi liczyć,ale jednak to już nie jest to!A teraz wracam do tematu.Trapi mnie kibicowsko od wczoraj jakie to Crystal Palace prócz bujania się z największymi lewusami w Grecji zasługi na tej scenie?Ty tutaj jesteś "Old" więc mnie doinformuj może mnie coś ominęło i nie wiem?Nie mam kogo podpytać.Jedni moi starsi koledzy dali sobie już dawno siana,a niektórzy już nie żyją jak mój wielki przyjaciel Śp.BENEK.Pozdro