Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

RUDYZWĄSEM

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: RUDYZWĄSEM »

Tak może poza tematem,ale...któryś raz już czytam pytanie w stylu : Czy na pewno ekipa 'X' ma z ekipą 'Y' taką kosę? Ludzie z 'X' ostatnio zaczęli lajkować profil na facebooku tych z 'Y'.

:)

Wesołych świąt wszystkim!
iparts.pl
wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze »

Akurat Lechia - cracovia to kosa i tak pozostanie.
89piotrekski

Post autor: 89piotrekski »

''Na FB o tym przeczytałeś? :)
To tak jak z Tobą. Matka chciała, ojciec nie.''
Takie są fakty i nie musisz się jeden z drugim bulwersować. W dzisiejszych czasach wszystko wyjdzie na jaw.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

execut3 pisze:
bez-napinki pisze:
execut3 pisze:Jak wygląda sytuacja na lini Ruch-Polonia Przemyśl ? (Ostatnie przetasowania itd.) pytanie do kogoś ogarniętego z Polonii
Laczy nas kosa, na Derbach Krakowa miało być wyjaśnionych kilka spraw, ale nie doszło do niczego. Kosa się jeszcze bardziej zaostrzyła.
Łączy wspólna kosa(np. Cracovia) czy Ruch ma kose z Polonią ? Trochę dwuznaczna odpowiedź
Napisałem, że Ruch / Polonia Przemyśl to kosa. Nie widzę tu nic dwuznacznego. Wkrótce dowiesz się więcej na temat rozmów Przemyskiego Bractwa z Ruchem. ;))
execut3

Post autor: execut3 »

bez-napinki pisze:Napisałem, że Ruch / Polonia Przemyśl to kosa. Nie widzę tu nic dwuznacznego. Wkrótce dowiesz się więcej na temat rozmów Przemyskiego Bractwa z Ruchem. ;))
Btw. Życzę Wesołych Świąt i dobrych relacji z WRWE ! :)
Sławol79

Post autor: Sławol79 »

Legia ma jeszcze zgode z Juventusem?
1lazio

Post autor: 1lazio »

Już nie.
Polish Power

Post autor: Polish Power »

w jakich latach trwała zgoda Arka - KSG ?? i jak to możliwe że Śledzie trzymali równocześnie z KSG i Polonią Bytom ??
ch_31

Post autor: ch_31 »

bez-napinki pisze:
execut3 pisze:Jak wygląda sytuacja na lini Ruch-Polonia Przemyśl ? (Ostatnie przetasowania itd.) pytanie do kogoś ogarniętego z Polonii
Laczy nas kosa, na Derbach Krakowa miało być wyjaśnionych kilka spraw, ale nie doszło do niczego. Kosa się jeszcze bardziej zaostrzyła.
Żałosny Jesteś. WWRE#
bez-napinki

ch_31 pisze:
bez-napinki pisze:
Żałosny Jesteś. WWRE#
Bo?
ch_31

Bo nie ma zadnej kosy i nic sie nie zaostrzylo. Jestcalkowity neutrual. Nie wypowiadaj sie w imieniu Ruchu bo nie masz do tego prawa.
071

Post autor: 071 »

Motor odmówił Jadze układu,lecz żyją w bardzo poprawnych stosunkach.Nie rozumiem tego ataku na chłopaków,którzy wyżej napisali jak było?Temat znam z 1 ręki,od chłopaka,który razem z BM jeździł do Białegostoku na rozmowy z Jagiellonią.
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

czyżby Śląsk stanął na przeszkodzie?
Bączyński

Post autor: Bączyński »

czyżby Śląsk stanął na przeszkodzie?
Nie o Śląsk chodziło.
bez-napinki

ch_31 pisze:Bo nie ma zadnej kosy i nic sie nie zaostrzylo. Jestcalkowity neutrual. Nie wypowiadaj sie w imieniu Ruchu bo nie masz do tego prawa.
Odpowiedź miała raczej być na poziomie zadanego pytania.
Jakie możemy mieć stosunki z Polonią Przemyśl, jak nie mamy z nimi jakiejkolwiek styczności, prócz obecnie meczów Wisły.
ch_31

bez-napinki pisze:
ch_31 pisze:Bo nie ma zadnej kosy i nic sie nie zaostrzylo. Jestcalkowity neutrual. Nie wypowiadaj sie w imieniu Ruchu bo nie masz do tego prawa.
Odpowiedź miała raczej być na poziomie zadanego pytania. Skoro tak to zwracam honor

Jakie możemy mieć stosunki z Polonią Przemyśl, jak nie mamy z nimi jakiejkolwiek styczności, prócz obecnie meczów Wisły.
JP90%

Post autor: JP90% »

30 czerwca 2016 roku powstał układ chuligański PB/ZL :

Obrazek

Przez pół roku nie zrobili żadnej wspólnej akcji , która doszła by do skutku. Tak samo jak WRWE....

Najbardziej aktywne oba układy były i są na necie niż w realu. Taka prawda. Zmiana czasów widoczna gołym okiem.

Porównajcie sobie układy z wcześniejszych lat np. Podkarpacka Ośmiornica. Oni działali w terenie a nie na necie. Dziś jest odwrotnie. SMUTNA PRAWDA
Noga z Familoka

Post autor: Noga z Familoka »

Bo np Polonia Bytom to taka ekipa ktora bardziej woli tu podlizac tu zalizać tu zrobić uklad tu zgoda i tak się robią plecy w kazdej czesci kraju. Później można jezdzic na wyjazdy bezpiecznie i cykać fotki w kominarkach z klatami na wierzchu
1920NRŚL

Post autor: 1920NRŚL »

Górnik wszędzie już trochę polizał, tylko bez skutku.
Pan Hans

Post autor: Pan Hans »

Dobrze ze wasza zgoda z nikim sie nie lizala.Jaga,Arka a teraz Wisla.
vendetta2016

Post autor: vendetta2016 »

Ty a co ty się prujesz do PBHZL jak grono wiesz. Co ty ostatnio zrobiles?
KociaKarmaKrólów

Post autor: KociaKarmaKrólów »

Układ, który najmniej krzyczał to Lechia/Stomil i mieli 3 udane akcje. Komentarz zbedny.
ferment

Post autor: ferment »

Mam pytanko. Jak już kiedyś pisałem, nie za bardzo się interesowałem wschodnia stroną Polski i tamtejszymi zgodami i kosami, stąd od czasu do czasu dopytuje.
Jakie były relacje KSZO - Cracovia za czasów zgody Craxy z Koroną ?? i jakie są teraz ??
Oraz jakie relacje na linii KSZO - Resovia ?
Pytam ponieważ raczej często się spotykają na meczach Stali Sanok.
fanatyczny_jędrzej

Post autor: fanatyczny_jędrzej »

Noga z Familoka pisze:Bo np Polonia Bytom to taka ekipa ktora bardziej woli tu podlizac tu zalizać tu zrobić uklad tu zgoda i tak się robią plecy w kazdej czesci kraju. Później można jezdzic na wyjazdy bezpiecznie i cykać fotki w kominarkach z klatami na wierzchu
Aha. Dzięki za info. Wcześniej nie wiedziałem jaka to ekipa.

A znasz jeszcze inne ekipy tak dobrze? Chętnie usłyszę coś o Pogoni Szczecin i Stilonie Gorzów.
JerseyStilon

Post autor: JerseyStilon »

fanatyczny_jędrzej pisze:
Noga z Familoka pisze:Bo np Polonia Bytom to taka ekipa ktora bardziej woli tu podlizac tu zalizać tu zrobić uklad tu zgoda i tak się robią plecy w kazdej czesci kraju. Później można jezdzic na wyjazdy bezpiecznie i cykać fotki w kominarkach z klatami na wierzchu
Aha. Dzięki za info. Wcześniej nie wiedziałem jaka to ekipa.

A znasz jeszcze inne ekipy tak dobrze? Chętnie usłyszę coś o Pogoni Szczecin i Stilonie Gorzów.
Suche fakty na temat Stilonu mogę Tobie jak i innym przedstawić, a nie gościu z jakiejś innej ekipy.

ZKS Stilon Gorzów
Zgody: Chrobry Głogów, Royal Charleroi Sporting Club (dokładniej z grupą "h" czyli RCSC Boys'91).
Kosy: Pogoń Szczecin, Falubaz Zielona Góra, Stal Gorzów, Raków Częstochowa i parę innych ekip.
Fan-cluby: Lubniewice, Barlinek, Skwierzyna, Międzyrzecz.
Grupy: SFH (h), USTD'07 (u).
Sebastian75

Post autor: Sebastian75 »

1920NRŚL pisze:Górnik wszędzie już trochę polizał, tylko bez skutku.
Ale za to układowicz czy zgoda nigdy nie śpiewał na Gornik cwele i konfidenci jak na was Wisła.
mampytanie

Post autor: mampytanie »

Mógłby mi ktoś wyjaśnić skąd taka wzajemna niechęć ŁKS-u Łódź i Arki Gdynia?
Gonzales88

Post autor: Gonzales88 »

mampytanie pisze:Mógłby mi ktoś wyjaśnić skąd taka wzajemna niechęć ŁKS-u Łódź i Arki Gdynia?
Za ich ówczesne dobre kontakty z Widzewem
kaelowiec
Kontakt:

Post autor: kaelowiec »

Przemyśl ulica 3 Maja

Obrazek
nisc

Post autor: nisc »

Gonzales88 pisze:
mampytanie pisze:Mógłby mi ktoś wyjaśnić skąd taka wzajemna niechęć ŁKS-u Łódź i Arki Gdynia?
ku*** jak się czyta takie pierdolenie to się przysłowiowy nóż w kieszeni otwiera...było już tu przedstawiane umptylion raz ale jescze raz powtórzę...Lata świetlne temu ŁKS miał zgodę z nami i ze Śląskiem, podczas meczu Białych Końcówek w Gdańsku, gdzie wspierała ich skromna ale decyzyjna delegacja od nas, był też obecny z Lechią Śląsk, po działaniu procentów WKS zaczął podjudzać ŁKS-iaków i z całej sytuacji my zostaliśmy praktycznie wystawieni na najbardziej gorącym terenie przez Łodzian. Sytuacja z kategorii ciężkiej, jakoś udało się naszym wykaraskać ale oficjalnie zgoda z Łks-em padła.

ŁKS przez krótki okres (1991-1994 mniej więcej) miał bardzo dobrą zgodę z Cracovią, kiedy my jeździliśmy najlepiej ze zgód na pucharowe mecze Górnika Zabrze, wtedy nasze kontakty z ŁKS na przykład na kadrze ograniczały się do wymiany spojrzeń bo oni (np. Polska-Francja) byli z Cracovią a my z KSG.

Potem ŁKS miał swój strategicznie pomijany epizod z kompromitującą próbą założenia FC w Gdyni przy pomocy F. z Bałtyku (przy dużym wsparciu decyzyjnych z Alei Unii), kiedy to SKS jeździł jeszcze na damską koszykówkę, na przykład do Pabianic i na ŁKS.

ale też na przykład w sezonie 1995-96 na Olimpia Poznań-ŁKS w Gdańsku P. od nas stał najzwyczajniej na sektorze gości w takim bardzo charakterystycznym szalu HTM Arka (fotki były nawet w PFZ), mając bardzo dobre kontakty z Sz. Także w Krakowie parę razy (1995-96) się spotkaliśmy z ŁKS w tamtym czasie i raczej obyło się bez zgrzytów,

Ostatecznie sprawa stosunku do obydwu łódzkich klubów została wykrzyczana na Polska-Słowenia w Łodzi, jak to się mówi kto ma wiedzieć ten wie...

Miałbym prośbę do różnych osób żeby nie waliły keksów informacyjnych w temacie o których ich pojęcie jest na poziomie piaskownicy..

pozdrawiam
dolce

Post autor: dolce »

nisc pisze:
Gonzales88 pisze:
ku*** jak się czyta takie pierdolenie to się przysłowiowy nóż w kieszeni otwiera...było już tu przedstawiane umptylion raz ale jescze raz powtórzę...Lata świetlne temu ŁKS miał zgodę z nami i ze Śląskiem, podczas meczu Białych Końcówek w Gdańsku, gdzie wspierała ich skromna ale decyzyjna delegacja od nas, był też obecny z Lechią Śląsk, po działaniu procentów WKS zaczął podjudzać ŁKS-iaków i z całej sytuacji my zostaliśmy praktycznie wystawieni na najbardziej gorącym terenie przez Łodzian. Sytuacja z kategorii ciężkiej, jakoś udało się naszym wykaraskać ale oficjalnie zgoda z Łks-em padła.

ŁKS przez krótki okres (1991-1994 mniej więcej) miał bardzo dobrą zgodę z Cracovią, kiedy my jeździliśmy najlepiej ze zgód na pucharowe mecze Górnika Zabrze, wtedy nasze kontakty z ŁKS na przykład na kadrze ograniczały się do wymiany spojrzeń bo oni (np. Polska-Francja) byli z Cracovią a my z KSG.

Potem ŁKS miał swój strategicznie pomijany epizod z kompromitującą próbą założenia FC w Gdyni przy pomocy F. z Bałtyku (przy dużym wsparciu decyzyjnych z Alei Unii), kiedy to SKS jeździł jeszcze na damską koszykówkę, na przykład do Pabianic i na ŁKS.

ale też na przykład w sezonie 1995-96 na Olimpia Poznań-ŁKS w Gdańsku P. od nas stał najzwyczajniej na sektorze gości w takim bardzo charakterystycznym szalu HTM Arka (fotki były nawet w PFZ), mając bardzo dobre kontakty z Sz. Także w Krakowie parę razy (1995-96) się spotkaliśmy z ŁKS w tamtym czasie i raczej obyło się bez zgrzytów,

Ostatecznie sprawa stosunku do obydwu łódzkich klubów została wykrzyczana na Polska-Słowenia w Łodzi, jak to się mówi kto ma wiedzieć ten wie...

Miałbym prośbę do różnych osób żeby nie waliły keksów informacyjnych w temacie o których ich pojęcie jest na poziomie piaskownicy..

pozdrawiam
Wszystko ok Nisc, wszystko fajnie, kwieciście, z jajem i zgodnie z prawdą opisałeś... tylko chyba zapomniałeś dodać co ostatnio zaogniło sytuację. W Gdyni ciśnienie wzrosło na ŁKS gdy zaczęli biegać tu i tam z Lechem, nie jest to przecież tajemnica.
Ostatnio lekko opadło a wzrosło na Widzew po czerwcowych przetasowaniach. Mylę się?
Pozdrawiam
nisc

Dolce co ostatnio to nie wiem, odpisuję na post tyczący się zaognienia kontaktów z ŁKS, pzdr
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

nisc pisze:Lata świetlne temu ŁKS miał zgodę z nami i ze Śląskiem
Rok świetlny to jednostka odległości, nie czasu.
nisc

ku*** no nie mogę, a nie czasoprzestrzeni? czyli odległość jaką światło może pokonać w ciągu roku kalendarzowego? 6 z astronomii w kazdym razie...
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

nisc pisze:ku*** no nie mogę, a nie czasoprzestrzeni? czyli odległość jaką światło może pokonać w ciągu roku kalendarzowego? 6 z astronomii w kazdym razie...
Niestety, ani nie czasoprzestrzeni, anie nie dotyczy roku kalendarzowego. Wybacz, że uraziłem twoją dumę. Jak widać jedynie wykłady historyczne i jedynie te dawane przez ciebie są ok.
nisc

ok, napiszę więc wiele Wielkich Słońc temu...żadnej dumy nie urażasz, gdyby w roku w którym miałem maturę była obowiązkowa matma to bym nie zdał....oczywiście jest to najważniejszy aspekt sedna sprawy czyli jak doszło do kosy Arki z Łódzkim Klubem Sportowym...
nisc

na przełomie wieków to my wszędzie i zawsze szukaliśmy okazji do starcia z ŁKS-em, nie tylko "ustawek" ale normalnych bijatyk, jak ta mała avanti na powrocie z Bełchatowa czy wjazd od kasy główne przed ŁKS-Arka, obie akcje na spontanie w wykonaniu normalnej ekipy wyjazdowej a nie jakichś wyselekcjonowanych ludzi. Ja tam do końca nie wnikałem dlaczego nagle się nam pogorszyło z ŁKS ale to już inna historia. Zarówno z czasów chorzowsko/zabrzańskich meczów kadry czy takich wyjazdów jak Paryż, spotkań w Krakowie i innych okazji jak imprezy muzyczne nigdy z ŁKS jakichś przesadnych hai nie było... Co innego ekipy ustawkowe, w obydwu klubach doszły wtedy do głosu frakcje anty i tyle. Najlepsze jest to że kosa z Zawiszą na przykład była o ŁKS i Górnika Zabrze tyle że my za chwilę z Górnikiem zgody już nie mieliśmy. A tak naprawdę z ekipy starszej wiekowo, roczniki przed 76-77, to na Arce i na ŁKS-ie ludzie się znali i w tej grupie do dziś panują inne układy indywidualnie, z małym wyjątkiem Sz. (1972) na którego ŁKS działał jak płachta na byka...
sir.

Post autor: sir. »

Arce wzrosło ciśnienie na swoją kosę bo ich zgoda z Poznania zaczęła z nimi biegać?dziwny kierunek wkurwienia.
nisc

sir. pisze:Arce wzrosło ciśnienie na swoją kosę bo ich zgoda z Poznania zaczęła z nimi biegać?dziwny kierunek wkurwienia.
uściślijmy, ja piszę w kwestiach na linii Arka-ŁKS o latach mniej więcej 1990-2003...
Falls

Post autor: Falls »

W kwestii Arka - ŁKS i nie tylko

Nie wiem jak wyglądała sprawa od strony sekcji gimnastycznej obu ekip ale na ŁKSie pośród normalnych zjadaczy kiełby pierwsze większe ciśnienie na Śledzi zauważyłem po sławetnej umawianej bójce w której nie wszystko było w porządku (nie wnikam...każda ze stron ma swoje pretensje) Wcześniej Arka postrzegana była jako taka...normalna kosa. Ekipy rzadko spotykały się na kadrze (układ przeciw ALC w którym ŁKSu nie było...za to byli sąsiedzi) jeszcze rzadziej "w Polsce".
Pamiętam że kilka osób od dostania po głowach od Lecha i chyba Arki uratowała na kadrze Cracovia (np. po Polska-Luksemburg w Warszawie)
Arka miała wtedy bardzo dobrą markę w kraju. Pamiętam, że kilka osób wspominało coś o polowaniu na Śledzi w drodze do Piotrkowa (Piotrcovia-Arka) ale jak zobaczyły ekipę zółto-niebieskich zrezygnowały.
Druga akcja to wyjazd ŁKSu na turniej do Piły z wiadomymi wydarzeniami. Wtedy już P. ostro działał w Gdyni a w czerwonej częsci Bałut powstawały grafy Arki (!!!)
Nie mogło być inaczej...Czasem wydawało mi się że częściej inwektywy na ŁKS kierowane były z Gdyni niż z Piłsudskiego.
Inna sprawa że w tym czasie ŁKS grał w Sopocie w jajo z Arką i był totalny jajowy luz mimo tego że parę osób znało się...bliżej : ) Takie sympatyczne rugbowe klimaty : )
Wiem że wiele osób szczególnie starszych ma senstyment do gdynian. Może przez ostatnie przetasowania na rynku transferowym oraz biegania częsci ŁKSu z Lechem coś się lekko uspokoiło ale...
osobiście w to nie wierzę. Mam nadzieję że powrót niektórych osób na trybuny przy Bułgarskiej wzmocni stare kontakty Pyrów i osłabi nowe.
Zgody ŁKSu wrosły już mocno w świadomość Łodzian i oby nie udało się tego spartolić bo sytuacja może być podobna do tej z Reymonta (takie luźne moje przemyślenia) a wiele osób na al.Unii dałoby się za Zawiszę i Tychy pokroić.

Standardowo pozdrawiam nisc ; )
ODPOWIEDZ