Ucichło jak rzeczywistość zweryfikowała internetową propagandę. Chwile temu było większe starcie na korzyść Cracovii.Tom19ek2 pisze: dochodziły słuchy że Wiślacki Qrdwanów miał się coraz lepiej a nawet zdecydowanie przejmował inicjatywę na osiedlu, teraz trochę to ucichło.
Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Ciepłe_Placki
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
A minutę temu na korzyść Wisły.
Swieta Racja - PrzyznajeJżSkrkTSW pisze:zajmij się swoim patriotycznym klubikiem , najbardziej ze wszystkich w Polsce a potwierdza to kumanie się z banderowcami z dynama kijów , nic tylko wieszać flagę swojego klubu obok szmaty czerwono czarnejeNHa1950 pisze::) Szanowny "Simbo" napisales powyzej ze Mobilizacja/Petarda jest na Tauron Arene na mecz koszykarek...
Oki Szanuje to...
...ale napisz mi czy czytales moze w okolicach wakacji duzy wywiad z Wasza Najwieksza "biala" gwiazda ;) wsrod koszykarek - Pania STAROWICZ w popularnym ogolnopolskim tygodniku i jak zapatrujesz sie na to co powiedziala/napisala...:
Sama po zakonczeniu kariery w Can-Pack zaczela pracowac w CBŚ jak wiekszosc kolezanek ( poniewaz to mialy zapisane w "kontraktach"...)
Czyli tego wymagal ich macierzysty klub...
wg. mojej skromnej osoby rowna sie to tak...:
macierzysty/milicyjny czyli HISORII NIE WYMAZESZ... (!!!)
pozDrawiaM i wezcie gwizdki (milicyjne) lizaki (takze milicyjne) i moze "szuszarki" na ta Mega Mobilizacje na Tauron...
bez odzewu ;)
lecz...:
po pierwsze nie "misiuj" mi tu ;) jestem juz +40 ojcem wspanialego siedmiolatka
po drugie ODKAD TA BANDEROWSKA szmatka pojawila sie na Suchych Stawach i odkad na forum Hutnika "gwiazda" jest kibic "dynama kijowskiego" ZAPRZESTALEM jakiejkolwiek aktywnosci w rejonach Ptaszyckiego i wiem/widze/rozmawiam ze wiekszosc tzw "starszych" postapila dokladnie tak samo...
...i "boli" to ze przez "dosyc dziwne !!!" znajomosci dzisiejszych malolatow (moze nie mieli historii w szkole-lub sa po dzisiejszych gimnazjach) nie bede prowadzal Syna na Suche Stawy przez najblizszy :/ czas...
ps: ...moze przeczytaja to Ci wszyscy "huteusze" mariusze itp. i pomysla... :)
Mnie też właśnie bolą te kontakty z Dynamem, jest wiele innych klubów, które nie propagują bANDERY.
Możesz coś więcej napisać na ten temat?senatorKozioł pisze:ohoho wieczorem i po nocy parę niespodzianek na niekorzyść tsw wczoraj. bolesnych nie na murach
to nie ja misiowałem lecz twój kolega po szalu , ale dzięki za merytoryczna odpowiedź , czyli starsi kibice Hutnika nie popierają tej hańbiącej zgody/układu czy jak to tam nazwać i to rozumiem , powinniście na Suchych Stawach przed jakimś meczem zbiorowo oglądnąć Wołyń może to otworzyło by im oczy ........eNHa1950 pisze:Swieta Racja - PrzyznajeJżSkrkTSW pisze:zajmij się swoim patriotycznym klubikiem , najbardziej ze wszystkich w Polsce a potwierdza to kumanie się z banderowcami z dynama kijów , nic tylko wieszać flagę swojego klubu obok szmaty czerwono czarnejeNHa1950 pisze::) Szanowny "Simbo" napisales powyzej ze Mobilizacja/Petarda jest na Tauron Arene na mecz koszykarek...
Oki Szanuje to...
...ale napisz mi czy czytales moze w okolicach wakacji duzy wywiad z Wasza Najwieksza "biala" gwiazda ;) wsrod koszykarek - Pania STAROWICZ w popularnym ogolnopolskim tygodniku i jak zapatrujesz sie na to co powiedziala/napisala...:
Sama po zakonczeniu kariery w Can-Pack zaczela pracowac w CBŚ jak wiekszosc kolezanek ( poniewaz to mialy zapisane w "kontraktach"...)
Czyli tego wymagal ich macierzysty klub...
wg. mojej skromnej osoby rowna sie to tak...:
macierzysty/milicyjny czyli HISORII NIE WYMAZESZ... (!!!)
pozDrawiaM i wezcie gwizdki (milicyjne) lizaki (takze milicyjne) i moze "szuszarki" na ta Mega Mobilizacje na Tauron...
bez odzewu ;)
lecz...:
po pierwsze nie "misiuj" mi tu ;) jestem juz +40 ojcem wspanialego siedmiolatka
po drugie ODKAD TA BANDEROWSKA szmatka pojawila sie na Suchych Stawach i odkad na forum Hutnika "gwiazda" jest kibic "dynama kijowskiego" ZAPRZESTALEM jakiejkolwiek aktywnosci w rejonach Ptaszyckiego i wiem/widze/rozmawiam ze wiekszosc tzw "starszych" postapila dokladnie tak samo...
...i "boli" to ze przez "dosyc dziwne !!!" znajomosci dzisiejszych malolatow (moze nie mieli historii w szkole-lub sa po dzisiejszych gimnazjach) nie bede prowadzal Syna na Suche Stawy przez najblizszy :/ czas...
ps: ...moze przeczytaja to Ci wszyscy "huteusze" mariusze itp. i pomysla... :)
U ktorego kibica zostala zlozona?(jesli to nie tajemnica)pawulon-82 pisze:Flaga złożona w grobie.
WKU została złożona w pamięci Ś.P. KrótkiemuMR1 pisze:U ktorego kibica zostala zlozona?(jesli to nie tajemnica)pawulon-82 pisze:Flaga złożona w grobie.
To może ja zacznę nowy wątek... Jakie według was są osiedla/tereny Wisły/Cracovii/Hutnika na których dało się kiedyś odczuć aktywność (np przebywając na osiedlu) a obecnie są pustyniami lub zmieniły wiarę?
Przez tyle stron tematu wszystko się przewinęło. Lata 90-te to przerzucenie połowy Huty ns Cracovie, temat Olszy pojawił się przed chwilą. Warto oddać szacunek osiedlom, które oparły się frajerskiemu przerzuceniu-Azory, Widok,Bieżanów, na który nacisk był zawsze duży, Wiślackie do dziś osiedla na Hucie. Wydaje mi się, że Os. Podwawelskie kiedyś ostro działało za Pasami-teraz pustynia.Wiele osiedli dzisiaj straciło swoją dawną formę, nie ma tego ciśnienia co kiedyś
z Podwawelskiego ostatnio we Wrocławiu 34 Osoby... Wiec napewno nie pustynia :)
Adik-dzięki za uświadomienie. ponad 30 osoby to sporo....nawet na tym forum ktoś już ogłosił Podwawelskie pustynią ale pewnie coś tam ruszyło. Może być ciekawie na rejonie. Borek i Łagiewniki za Wisłą, Ruczaj 1, 2 za Wisłą ale Ruczaj trochę dołuje. Podwawelskie z silną ekipą mogłoby namieszać.
-
Ciepłe_Placki
Z tym osiedlem to ciężki temat. Kiedyś najlepsze osiedle Cracovii, potem cisza, teraz znów coś się dzieje.Quorth pisze:Adik-dzięki za uświadomienie. ponad 30 osoby to sporo....nawet na tym forum ktoś już ogłosił Podwawelskie pustynią ale pewnie coś tam ruszyło. Może być ciekawie na rejonie. Borek i Łagiewniki za Wisłą, Ruczaj 1, 2 za Wisłą ale Ruczaj trochę dołuje. Podwawelskie z silną ekipą mogłoby namieszać.
Osiedle ogromne, potencjał też.
-
przemekWNH
Przeciez tam byl jakis konkurs wyjazdowy i pod dane osiedle mogly podpinac sie inne osoby. 34 osoby z podwawelskiego? Brzmi co najmniej smiesznie. Bedac tam nigdy nie widzialem nikogo w barwach, jedynie jakis dzieciakow po 15 lat
Był nawet filmik jak biegał z maczeta po restauracji,taki w dłuższych włosach wtedy.Siedział w więzieniu ,gdy próbował odzyskać pieniadze dla jakiegos wiślackiego piłkarza.
-
tuwimianin.
Jak zaczynałem studia na początku lat dwutysięcznych i na pierwszym roku mieszkałem na Osiedlu Podwawelskim, to była tam wizualnie ciekawa ekipa KSC, ale również zdarzyło mi się widzieć Wiślaków w barwach.Ciepłe_Placki pisze:Z tym osiedlem to ciężki temat. Kiedyś najlepsze osiedle Cracovii, potem cisza, teraz znów coś się dzieje.Quorth pisze:Adik-dzięki za uświadomienie. ponad 30 osoby to sporo....nawet na tym forum ktoś już ogłosił Podwawelskie pustynią ale pewnie coś tam ruszyło. Może być ciekawie na rejonie. Borek i Łagiewniki za Wisłą, Ruczaj 1, 2 za Wisłą ale Ruczaj trochę dołuje. Podwawelskie z silną ekipą mogłoby namieszać.
Osiedle ogromne, potencjał też.
-
duchtrybun
Przez ostatnie 2 tygodnie OLSZAII traci kilkanaście prac i żadna z nich nie została po dziś dzień odnowiona, podobnie Bronowice ucierpiały, nie wspominając o Borku. Może teraz to są pustynie kibicowskie?
-
przemekWNH
Słabe info masz ;)duchtrybun pisze:Przez ostatnie 2 tygodnie OLSZAII traci kilkanaście prac i żadna z nich nie została po dziś dzień odnowiona, podobnie Bronowice ucierpiały, nie wspominając o Borku. Może teraz to są pustynie kibicowskie?
-
duchtrybun
To jak możesz to mnie oswieć Lelek, jakie jest "dobre" info.przemekWNH pisze:Słabe info masz ;)duchtrybun pisze:Przez ostatnie 2 tygodnie OLSZAII traci kilkanaście prac i żadna z nich nie została po dziś dzień odnowiona, podobnie Bronowice ucierpiały, nie wspominając o Borku. Może teraz to są pustynie kibicowskie?
-
twierdza śródmieście
Co do Podwawelskiego to oczywiste że Cracovia, ale raczej jest tam spokojnie z mojej perspektywy. Takie okolice, blisko centrum w dzisiejszych czasach cudów nie będzie.
Ale obok jest Ruczaj-w latach 90-tych byłoby wesoło w takim sąsiedztwie. Dziś istotnie z jednej i drugiej strony nic się nie dzieje
niby które osiedla się przez niego przerzuciły ?
Toż to Ko...ś.Ponoć nie przyznają się do niego:D, choć to przerzut, dzięki któremu przerzuciło się kilka osiedli w NH. Patrząc na jego 'medialną' historię to od lat coś słabo mu idzie a ostatnie info cieszy, ktokolwiek mu to zrobił.
Na pewno Przy Arce, co spowodowało dalsze kosekwencje
-
senatorKozioł
TSW pochwali się publicznie i szerokiemu gronu, jakie były okoliczności i w jakich realiach odbyło się przerzucanie Ultra Wisły z TKWM na stronę WRWE? ;)
jutro zrobię to za Was i gwarantuję że znowu w środowisku będzie śmierdzieć, a zbiórki na poziomie 1500 zł [patrz kosz na arenie krk] przy frekwencji powyżej 10 koła będą stałą normą.
jutro zrobię to za Was i gwarantuję że znowu w środowisku będzie śmierdzieć, a zbiórki na poziomie 1500 zł [patrz kosz na arenie krk] przy frekwencji powyżej 10 koła będą stałą normą.
czekamy z niecierpliwością
Masz rację. Lepiej teraz stać w jednym szeregu z tymi , którzy niedawno śpiewali WTSK.snoopd pisze:Ultra Wisła ma stać w jednym szeregu z Lechią, których gniazdowi paradują z kolesiami z ŁKS-u w koszulkach z przekreśloną Białą Gwiazdą? a dzień wcześniej biegają z Hutnikiem Kraków.
Wymiany uprzejmości były przed układem, a stanie pod sektorówką antyWisła dwie kolejki temu.
-
The Pozer City
A kontakty Lechii z ŁKS nie od tego meczu :)
pewnie że lepiej i c*** ci do tego.vixer pisze:Masz rację. Lepiej teraz stać w jednym szeregu z tymi , którzy niedawno śpiewali WTSK.snoopd pisze:Ultra Wisła ma stać w jednym szeregu z Lechią, których gniazdowi paradują z kolesiami z ŁKS-u w koszulkach z przekreśloną Białą Gwiazdą? a dzień wcześniej biegają z Hutnikiem Kraków.
Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja na Olszy II ? Przyjeżdżając dzisiaj widziałem przestrzelony głowny graf na rogu 29, po osiedlach tez widoczna masa remontów + wrzuty pasiaków. Zmiana warty po ostatnich zawirowaniach na Wiśle?
-
Ciepłe_Placki
Rozwalone grafy = przejmowanie osiedlawmm1 pisze:Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja na Olszy II ? Przyjeżdżając dzisiaj widziałem przestrzelony głowny graf na rogu 29, po osiedlach tez widoczna masa remontów + wrzuty pasiaków. Zmiana warty po ostatnich zawirowaniach na Wiśle?
Niezła konkluzja :)
Kraków to nie Białystok czy Wrocław gdzie postawi się graf i trzyma się latami.
Wjadą na osiedle pod osłoną nocy, coś rozwalą i tak to się kręci.
Olsza jest Wiślacka.
A to, że pikole pogwiżdzą przy okrzykach Ruchu Chorzów nie oznacza, że jest jakieś zawirowanie.
Wjadą na osiedle pod osłoną nocy, coś rozwalą i tak to się kręci.
Olsza jest Wiślacka.
A to, że pikole pogwiżdzą przy okrzykach Ruchu Chorzów nie oznacza, że jest jakieś zawirowanie.
-
zainteresowany94
A ja mam pytanie z innej beczki. Gdzie Cracovia trzyma się najlepiej w Hucie zaraz po Oświecenia? Piastów, Bohaterów Września ? bo chyba nie Tysiąclecia bo to osiedle jedynie się jakoś trzyma dzięki sąsiedztwie z Oświecenia.
Ogłosili dzisiaj ,że derby Krakowa odbędą się w terminie : 10 grudnia (sobota)Wisła Kraków - Cracovia, godz. 20:30
Czy Cracovia będzie mogła się pojawić w sektorze gości ,czy jakiś zakaz ,bo już nie pamiętam ??
Czy Cracovia będzie mogła się pojawić w sektorze gości ,czy jakiś zakaz ,bo już nie pamiętam ??
S.J. pisze:Ogłosili dzisiaj ,że derby Krakowa odbędą się w terminie : 10 grudnia (sobota)Wisła Kraków - Cracovia, godz. 20:30
Nie dowiem się ??
Jeśli nie wywiną czegoś w międzyczasie, to będą mogli pojawić się na Reymonta.S.J. pisze:S.J. pisze:Ogłosili dzisiaj ,że derby Krakowa odbędą się w terminie : 10 grudnia (sobota)Wisła Kraków - Cracovia, godz. 20:30
Nie dowiem się ??
i Złoty Wiek i BW kilkanaście lat temu były wiślackimi osiedlami.
Kiedyś cała Huta była nasza;)No ale jak BW już w połowie lat 90tych było podzielone, podobnie jak Piastów, to ZW było mocnym wiślackim osiedlem, no ale udało się kupić dwóch czołowych i osiedle padło.Jedyny plus że nic tam konkretnego do dziś nie wyrosło.
A z BW w połowie lat 90 nie było przypadkiem tak że głównie dolne BW ( "R" - trzymał tą część osiedla ) + górne ( głównie "puchatki" ) było Wiślackie + troszkę Hutnika było a Pasów jakoś sobie nie przypominam.ts06 pisze:Kiedyś cała Huta była nasza;)No ale jak BW już w połowie lat 90tych było podzielone, podobnie jak Piastów, to ZW było mocnym wiślackim osiedlem, no ale udało się kupić dwóch czołowych i osiedle padło.Jedyny plus że nic tam konkretnego do dziś nie wyrosło.
Jak się mylę to sorki ...bo ja już emeryt :) kibicowski jestem.
Pozdro dla normalnych kibiców z Krakowa.
Wsh https://www.youtube.com/watch?v=pe42MNDjxTk a jude gang i aw bawia sie podobo bal zajebisty https://www.youtube.com/watch?v=cgftrQkoz7Q