Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Chcieli,ale przejscie pod wieza miedzy lukiem i dawnym C bylo zamkniete.Jak sie nie udalo wrocili pod filary,zaspiewali ujawniajac sie psom,ktorzy ich przyjęli
-
Polish Power
ku***, to już TRZY lata minęły od tego meczu na Wiśle co Hutnika było coś grubo ponad 500 ?? jak ten czas zapierdala, nie do wiary ... a jakieś foty sektora HKSu oraz gospodarzy z derbów Cracovia - Hutnik bodajże 2002 wrzuci ktoś ??
-
Danziger LG
Miałem właśnie pisać o Hutniku i meczu z 2000 z Lechią ale już został wspomniany. (ze swojej perspektywy postaram się go opisać w innym wątku o kibicowskich wspomnieniach).
Dodam, że Hutnik w walkach z psami pokazał się bardzo grubo .
Wówczas po sezonach sukcesów było Was znacznie więcej niż obecnie, pewnie na ówczesny okres przypada wasza największa liczebność.
Pod kasami krążyły też Pasy, a i my po meczu wykręciliśmy na miasteczku akademickim dobry dym.
Oprócz tego słabej jakości filmu było jeszcze gdzieś nagranie z RMF (wtedy Radio Małopolska Fakty się to chyba jeszcze zwało) z obszerną relacją i płaczem przekopanych mundurowych.
Dodam, że te około 80 z Lechii + ok 100 Wisły bez szału ale to wówczas nie była to też zła liczba.
Dodam, że Hutnik w walkach z psami pokazał się bardzo grubo .
Wówczas po sezonach sukcesów było Was znacznie więcej niż obecnie, pewnie na ówczesny okres przypada wasza największa liczebność.
Pod kasami krążyły też Pasy, a i my po meczu wykręciliśmy na miasteczku akademickim dobry dym.
Oprócz tego słabej jakości filmu było jeszcze gdzieś nagranie z RMF (wtedy Radio Małopolska Fakty się to chyba jeszcze zwało) z obszerną relacją i płaczem przekopanych mundurowych.
Dodam, że te około 80 z Lechii + ok 100 Wisły bez szału ale to wówczas nie była to też zła liczba.
-
jolkajolka
Odbił Chrzanów

Odbiły Krzeszowice

Odbili Wiślaccy Patrioci

+ na dniach organizowane spotkanie z Korwinem w hali Wisły Kraków, niedawno z Braunem (hala Wisły pękała w szwach)
Odbiła Ultra Wisła

Odbiło to ci we łbie propagandziarzu.

Odbiły Krzeszowice

Odbili Wiślaccy Patrioci

+ na dniach organizowane spotkanie z Korwinem w hali Wisły Kraków, niedawno z Braunem (hala Wisły pękała w szwach)
Odbiła Ultra Wisła

Odbiło to ci we łbie propagandziarzu.
-
kielniaacab
Od siebie dodam jeszce ,że właśnie 10 lat temu nie było praktycznie powrotu z meczu,żeby nie stała gdzieś delegacja Cracovii czy Wisły .wszystko zawsze działo się dynamicznie codziennie było slychać o nowych wjazdach w tą czy drugą strone.Wiadomo,dużo się zmieniło policja wszystko rozkminia w dodatku te ,że tak powiem ciekawsze osiedla są praktycznie obkamerowane(choć wcześniej też były i nikt nie kalkulował tak)
.było ciekawie ale to już nie wróci.Czy dobrze? Myślę ,że dla zdrowo myślących ludzi na pewno, te czasy nauczyły mnie jak i wielu znajomych ,że oczy trzeba było mieć zawsze do okoła głowy a można było w******* dostac praktycznie wszędzie jadąc do szkoły,uczelni czy jadąc coś zalatwic na wrogie osiedle czy do centrum handlowego
.było ciekawie ale to już nie wróci.Czy dobrze? Myślę ,że dla zdrowo myślących ludzi na pewno, te czasy nauczyły mnie jak i wielu znajomych ,że oczy trzeba było mieć zawsze do okoła głowy a można było w******* dostac praktycznie wszędzie jadąc do szkoły,uczelni czy jadąc coś zalatwic na wrogie osiedle czy do centrum handlowego
Nie wim co zrobiom ale kup słownik...
Naucz się chłopie pisać bo się tego czytać nie daBambino pisze:polowa osob wymienonych siedzi w kryminaale za glowe czlowieka od 2011!!!!!! Dziwne jes to ze przed 2011 rokiem nie bylo zadnych dziwnych akcii na Wisle. Ktos mogby dojsc do wniosku ze osoby ktore siedzom za głowe człowieka byli inteligentiejszymy decyzentami niz ci co som teraz na wolnosci, mimo ze ze kibicem wisly nie jestem to moja opinia jest taka. Ciekawy mnie czy jak wyjdom to pogoniom obecnych za to co zrobili ruchu kibicowskiemu na wisle czy sie z nimi dogadajom bo nie bedo miec wyjscia.senatorKozioł pisze: Na dzień dzisiejszy grupa decyzyjna na wiśle to:
Misiek, Zielak,
Żołnierz, Macałka, Pietrucha, Robson, Bakster, Shrek ( odsunięty
konfiiii), Cinek, Zibi, Struś, Maniek, Amok, Sadzik - to znaczące osoby
na wiśle,
Zacznijmy od tego, że nie ty podałeś te konkrety tylko skopowiałeś z komentarzy pod innym artykułem, wiec nie ie zgrywaj kumatego.senatorKozioł pisze:było już tylu rozjebusów, że służby dawno to i jeszcze więcej mają jak na tacy, dla nikogo z krakowa nie podałem żadnej nowości tylko same fakty.
a czemu osoby spoza klimatu miasta, mają nie wiedzieć co stało sie z liczbami domowymi młynów jak i wyjazdami ekip z krk.
to niech wiedzą teraz że to nie jest żadne kibicowanie a konkrety podałem wyżej.
Chociażby tu w komentarzach to było: http://lechia-gdansk.pl/news/show/konie ... wska-wisla
-
Ciepłe_Placki
Czy WG zakończyli działalność ?
Pytam bez podtekstów.
Pytam bez podtekstów.
W temacie z komentarzami do tej pory nikt nie odpowiedzial ( jest sporo postow wiec pytania mogly zostac niezauwazone bo dosc ciekawy weekend za nami), tutaj predzej osoby z drugiej strony zagladaja moze, jaka liczba kibicow w Poznaniu i czym w koncu podrozowaliscie ?
233. jak na 16 miejsce grajków w tabeli liczba nie jest zła.
rowerami.
rowerami.
-
Ciepłe_Placki
-=KSC=- pisze:W temacie z komentarzami do tej pory nikt nie odpowiedzial ( jest sporo postow wiec pytania mogly zostac niezauwazone bo dosc ciekawy weekend za nami), tutaj predzej osoby z drugiej strony zagladaja moze, jaka liczba kibicow w Poznaniu i czym w koncu podrozowaliscie ?
Specjał odwołany pojechali autobusami
Dzieki za odpowiedzi a czy kolejny raz odwolywanie pociagu to "niezla liczba" tak jak jeden rowerowy zartownis powyzej napisal to niech sobie kazdy juz sam oceni.
0 albo cos w tym stylu, no panie migiczny potega wyjazdowa nigdy nie bylismy ale to stwierdzenie to przesada, w tamtym roku wiele wyjazdow wypadlo nam lepiej od Wisly ( a przeciez wtedy nie bylo zadnych podzialow itd ), zawsze nam te slabsze wypominano wiec nie widze przyczyny dla ktorej nie powinnismy robic tego w odwrotna strone, tak to juz jest... Zas nasze liczby z tego sezonu sa wiecej niz przyzwoite, a niebawem Wroclaw
-
senatorKozioł
gts zjechał liczbami niżej niż ksc a to już nie do pomyślenia jeszcze dwa czy 3 temu hehe
wyjazd roku już mieli w niedziele teraz nie da rady mobilizować na nic, więc będą dwucyfrówki
wyjazd roku już mieli w niedziele teraz nie da rady mobilizować na nic, więc będą dwucyfrówki
-
szwadron97
simbo pisze:Jaka mobilizacja pajacu? Mobilizacją nazywasz jeden materiał filmowy i jakiś plakacik zamieszczony już w trakcie zapisów mniej niż tydzień przed meczem? Mobilizacja jest na TAURON ARENE na mecz koszykarek, owa mobilizacja zaczeła się miesiąc, albo ponad miesiąc przed owym meczem, to jest mobilizacja.senatorKozioł pisze:gts zjechał liczbami niżej niż ksc a to już nie do pomyślenia jeszcze dwa czy 3 temu hehe
KSC nie rozsmieszaj mnie, w zeszłym sezonie nie mieliście startu jezeli chodzi o liczby wyjazdowe do Wisły, w zeszłym sezonie jak i wiele innych sezonów wcześniej. To wasz pierwszy sezon gdzie macie lepsze liczby od Wisły, mimo ze wasze liczby ciągle na tym samym poziomie co wczesniej, więc szalu nie ma. zobaczymy jak długo to utrzymacie te lepsze liczby, bo i wyjazdy w końcu się ruszą na Wiśle, z meczu na mecz jest lepiej.
http://www.12zawodnik.pl/rankingi/d:foo ... b616323574 to jest ranking z wiekszosci poprzedniego sezonu no na nim ma Cracovia 2 wiecej wyjazdow no ale to ze startu nie mieli to osmieszyles hahah a po drugie jezeli na 2 najwieksza kose na Lecha nie mobilizujecie sie to pewnie czekacie na Nieciecze haha?
:) Szanowny "Simbo" napisales powyzej ze Mobilizacja/Petarda jest na Tauron Arene na mecz koszykarek...
Oki Szanuje to...
...ale napisz mi czy czytales moze w okolicach wakacji duzy wywiad z Wasza Najwieksza "biala" gwiazda ;) wsrod koszykarek - Pania STAROWICZ w popularnym ogolnopolskim tygodniku i jak zapatrujesz sie na to co powiedziala/napisala...:
Sama po zakonczeniu kariery w Can-Pack zaczela pracowac w CBŚ jak wiekszosc kolezanek ( poniewaz to mialy zapisane w "kontraktach"...)
Czyli tego wymagal ich macierzysty klub...
wg. mojej skromnej osoby rowna sie to tak...:
macierzysty/milicyjny czyli HISORII NIE WYMAZESZ... (!!!)
pozDrawiaM i wezcie gwizdki (milicyjne) lizaki (takze milicyjne) i moze "szuszarki" na ta Mega Mobilizacje na Tauron...
bez odzewu ;)
Oki Szanuje to...
...ale napisz mi czy czytales moze w okolicach wakacji duzy wywiad z Wasza Najwieksza "biala" gwiazda ;) wsrod koszykarek - Pania STAROWICZ w popularnym ogolnopolskim tygodniku i jak zapatrujesz sie na to co powiedziala/napisala...:
Sama po zakonczeniu kariery w Can-Pack zaczela pracowac w CBŚ jak wiekszosc kolezanek ( poniewaz to mialy zapisane w "kontraktach"...)
pozDrawiaM i wezcie gwizdki (milicyjne) lizaki (takze milicyjne) i moze "szuszarki" na ta Mega Mobilizacje na Tauron...
bez odzewu ;)
Marta Starowicz zakończyła karierę w Olimpii Poznań w 1996 lub 1997.CBŚ powstało w 2000 roku.
-
spacerowicz
A może faktycznie po tej zapowiedzi większa część pojechała do Wronek.grabarz06 pisze:Zajebista zapowiedź
https://www.youtube.com/watch?v=apxnipS-QEE
-
szwadron97
tsww pisze:ten ranking głąbie mówi tyle że jedną czwarta punktów zdobyli w Poznaniu gdzie udali się uwaga w 800 osób :))
dobrze ze Wisla miala na jesien derby to tez sobie nabila:-))))
...to ze zakonczyla kariere w Poznaniu nie przeszkodzilo:) jej pracowac na etacie w CBS (jak wiekszosci kolezanek i kolegow z tego "milicyjnego tworu" )mds pisze:Marta Starowicz zakończyła karierę w Olimpii Poznań w 1996 lub 1997.CBŚ powstało w 2000 roku.
polecam artykul/wywiad z cyklu "Szukamy Ciagu Dalszego" autor Tomasz Gasinski "Angora" okolice lipiec/sierpien 2016
z zasady nie "rozsylam" niepotwierdzonych informacji...
poprostu: Historii Nie Wymarzesz !!! ...nawet najbardziej patriotyczna oprawa :)
dlatego tez razi mnie zestawienie Orla Bialego razem z gwiazda biala...
moze (!??)
...MOZE (!!!)
...bez odbioru
A moze to kolezanki z Olimpii z nia pracowaly w CBS ?.Niczego nie wymazuje i powiem ze mam to gleboko gdzie pani Marta sobie pracuje na emeryturze.Kibicu z patriotycznego klubu:).
prze kozak. Starowicz miała etat w CBŚ mimo że nie istniało CBŚ :):):):) Propaganda niech trwa
Patycka skończyła w drogówce i co w związku z tym ?eNHa1950 pisze:...to ze zakonczyla kariere w Poznaniu nie przeszkodzilo:) jej pracowac na etacie w CBS (jak wiekszosci kolezanek i kolegow z tego "milicyjnego tworu" )mds pisze:Marta Starowicz zakończyła karierę w Olimpii Poznań w 1996 lub 1997.CBŚ powstało w 2000 roku.
polecam artykul/wywiad z cyklu "Szukamy Ciagu Dalszego" autor Tomasz Gasinski "Angora" okolice lipiec/sierpien 2016
z zasady nie "rozsylam" niepotwierdzonych informacji...
poprostu: Historii Nie Wymarzesz !!! ...nawet najbardziej patriotyczna oprawa :)
dlatego tez razi mnie zestawienie Orla Bialego razem z gwiazda biala...
moze (!??)
...MOZE (!!!)
...bez odbioru
Witam, proszę o odpowiedź bez zbędnej napinki ( o ile się da). Hutnik faktycznie był/jest na Śródmieściu? Pytanie nr 2 - Proszę podać najbardziej egzotyczne miejsce w Krakowie z którego latano na Hutnik. Dzięki
-
Nowohucianie1950
Śródmieście (rozumiane jako Stare Miasto) to nie duży rejon, ale jest tam kilka/kilkanaście osób z Hutnika.Nawet jedna na tym forum :) Oczywiście nie znaczą za wiele na rejonie, ot czasem jakiś napis czy vlepka.Co do egzotyki, to pewnie Ruczaj gdzie pewnego czasu przeprowadziła się jedna osoba od nas słynąca z grubych baletów i wciągnęła kilka osób do jazdy na Hutnika.Egon1983 pisze:Witam, proszę o odpowiedź bez zbędnej napinki ( o ile się da). Hutnik faktycznie był/jest na Śródmieściu? Pytanie nr 2 - Proszę podać najbardziej egzotyczne miejsce w Krakowie z którego latano na Hutnik. Dzięki
-
Ultrasowski
1. tak
2. ruczaj, piaski wielkie, kurdwanów, podgórze
wszystko to są/były "ekipy" 1-5 osobowe, więc nie dorabiałbym do tego większej ideologii.
podobno w czasach 1 ligi dwucyfrowa grupa smigała z podgórza, ale szczegolow nie znam
poza tym sporo osób z Hutnika wyprowadziło się z NH do innych dzielnic lub na obrzeża Krakowa i nadal śmigają na mecze - ale tez bez specjalnej bandery
2. ruczaj, piaski wielkie, kurdwanów, podgórze
wszystko to są/były "ekipy" 1-5 osobowe, więc nie dorabiałbym do tego większej ideologii.
podobno w czasach 1 ligi dwucyfrowa grupa smigała z podgórza, ale szczegolow nie znam
poza tym sporo osób z Hutnika wyprowadziło się z NH do innych dzielnic lub na obrzeża Krakowa i nadal śmigają na mecze - ale tez bez specjalnej bandery
jaki Hutnik na ,śródmieściu, ludzie?jakieś osoby mogą sobie mieszkać po całym Krakowie, to naturalne ale już nie pierdolcie o jakiś ekipach, są to najwyżej osoby/jednostki kibicowsko pokitrane.analogicznie można powiedzieć że więcej jest Legii, Górnika, GKSu itd, itd chodzi o osoby które tu studiują, można śmiało ich do nich porównać w kwestii ,czy ktoś jest,
śródmieście to ogólnie kibicowska ,pyta, masa przewijających się studentów jak jest tam kilka/naście osób z Hutnika to do powiedzenia raczej nic mieć nie chcą bo nie chcą mieć kłopotów, ale jak dla mnie to jakiś farmazon.
Jak Wisła i Cracovia grały po 2 lidze a Hutnik grał w pucharach to tego Hutnika po mieście było więcej, ale się w żadnym stopniu nie udzielali, szaliczek pod kurtkę i na meczyk.
śródmieście to ogólnie kibicowska ,pyta, masa przewijających się studentów jak jest tam kilka/naście osób z Hutnika to do powiedzenia raczej nic mieć nie chcą bo nie chcą mieć kłopotów, ale jak dla mnie to jakiś farmazon.
Jak Wisła i Cracovia grały po 2 lidze a Hutnik grał w pucharach to tego Hutnika po mieście było więcej, ale się w żadnym stopniu nie udzielali, szaliczek pod kurtkę i na meczyk.
ojej pisze:jaki Hutnik na ,śródmieściu, ludzie?jakieś osoby mogą sobie mieszkać po całym Krakowie, to naturalne ale już nie pierdolcie o jakiś ekipach, są to najwyżej osoby/jednostki kibicowsko pokitrane.analogicznie można powiedzieć że więcej jest Legii, Górnika, GKSu itd, itd chodzi o osoby które tu studiują, można śmiało ich do nich porównać w kwestii ,czy ktoś jest,
czytanie ze zrozumieniem się kłania
Jak obecnie sytuacja na takich osiedlach jak Kurdwanów i Bieżanów? Niedawno jeszcze przed problemami wewnętrznymi po rozpadzie TKWM dochodziły słuchy że Wiślacki Qrdwanów miał się coraz lepiej a nawet zdecydowanie przejmował inicjatywę na osiedlu, teraz trochę to ucichło. Dodam że zadaje pytanie z perspektywy kibica Wisły, ale z odległej miejscowości od Krk.
P.S. Do wszystkich Wiślaków do zobaczenia na dzisiejszym mam nadzieje zwycięskim meczu.
P.S. Do wszystkich Wiślaków do zobaczenia na dzisiejszym mam nadzieje zwycięskim meczu.
Kurdwanów dalej 50 na 50 (na c*** siac napinke ?) mozna jedynie zaznaczyc ze młodzi z Cracovii troszke aktywniejsi niz kiedys.
co do Hutnika na Sródmiesciu to chyba nawet nie ma co komentowac... Cracovia Tylko i troche wisły której nie widac ...
co do Hutnika na Sródmiesciu to chyba nawet nie ma co komentowac... Cracovia Tylko i troche wisły której nie widac ...
Jak jest teraz z Olsza2? Ostatnio przechodziłem przez osiedle i zauwazyłem grafy Lechii i Śląska. Część Olszy odpuściła na Wiśle?
-
Heheszki123
"sródmieście (rozumiane jako Stare Miasto) to nie duży rejon, ale jest tam kilka/kilkanaście osób z Hutnika.Nawet jedna na tym forum :) Oczywiście nie znaczą za wiele na rejonie, ot czasem jakiś napis czy vlepka"ojej pisze:jakie czytanie ze zrozumieniem?koleś się pyta czy na śródmieściu jest Hutnik a wy się brandzlujecie jakimiś cyckami których nikt na oczy nie widział.Jakby poszło pytanie o Wisłę na Kozłówku czy Cracovię na Prądniku to by poszedł jasny przekaz, Wy nie jesteście żadnym wyjątkiem.
Przeczytaj parę razy może do Ciebie dotrze co jest napisane.
Czy Hutnik dalej ma jakieś fc? Słyszałem o Igołomii/ Pobiedniku, ale nie wiem czy to dalej aktualne.
Czy aby na pewno WSZYSTKIE powroty Wisły były wieczorem bezproblemowe? :))
Na fejsiku jeszcze nie ma sprawozdań, co?
Na fejsiku jeszcze nie ma sprawozdań, co?
-
pawulon-82
To napisz kumaczu gdzie i ile osób pogoniłeś.wy barwy łatwo po meczu oddajecie.
Czy Wisla wywiesza jeszcze flage 'wojownicy krakowskiej ulicy'? Pytam z ciekawosci, bo nie moge skojarzyc kiedy ostatnio ja widzialem.
-
pawulon-82
Flaga złożona w grobie.
-
senatorKozioł
ohoho wieczorem i po nocy parę niespodzianek na niekorzyść tsw wczoraj. bolesnych nie na murach
zajmij się swoim patriotycznym klubikiem , najbardziej ze wszystkich w Polsce a potwierdza to kumanie się z banderowcami z dynama kijów , nic tylko wieszać flagę swojego klubu obok szmaty czerwono czarnejeNHa1950 pisze::) Szanowny "Simbo" napisales powyzej ze Mobilizacja/Petarda jest na Tauron Arene na mecz koszykarek...
Oki Szanuje to...
bez odzewu ;)