Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Niestety zgwalcenie kibica RTS przez Cska to nie farmazon.
-
Mam pytanie, moze sie wydawac napinkowe, ale mam nadzieje, ze nie pojdzie to w te strone, chodzi mi tylko o rzeczowa odpowiedz..Mianowicie- jak to jest teraz z przerzutami na Cracovii? Dalej sa przyjmowani z otwartymi rekoma? Czy to raczej kwestia lat dziewiecdziesiatych, a teraz Cracovia na ten temat ma juz "normalne" poglady? Kwestia o tyle ciekawa, ze u jej sasiadki wszystko nagle stalo sie..hmm..dynamiczne, i czesc kibicow to popiera, a czesc nie..Przyjma ich po drugiej stronie Błon, jak cos? :P
-
ku*** a myślałem, że Henderson jest w miarę normalny :o
-
Tak sobie ostatnio myślałem i chciałem się dowiedzieć jakie wy macie zdanie na ten temat. Kroilibyście gościowi bluze/koszulkę w barwach klubowych swojej kosy ale, połączonych z patriotycznym motywem czyli z orzełkiem itp?
ukrainiec nie byl nie jest i nie bedzie moim bratem.
-
ku***, lata temu były krojone szaliki z motywami patriotycznymi, flagami, Orzełkami itp. to co? Teraz nie można? Zero skrupułów. Już widzę jak Legionista czy Zawiszak idzie po Katowicach czy Chorzowie w bluzie, na której jest połączony herb Zety/Legii z Orzełkiem, a ktoś go zostawia, bo Orzełek.
-
Tym bardziej, że niektórzy myślą, że jak założą ciuchy z motywami patriotycznymi, to zapewnia im to bezkarność i mogą się bujać w barwach po wrogich dzielnicach / miastach.
Dawniej nie było tylu gadżetów patriotycznych, ale na prawie każdym szalu był biało-czerwony pasek i nikt nawet nie zastanawiał się, czy profanuje polskie barwy. To samo z herbem miasta w miastach derbowych.
Dawniej nie było tylu gadżetów patriotycznych, ale na prawie każdym szalu był biało-czerwony pasek i nikt nawet nie zastanawiał się, czy profanuje polskie barwy. To samo z herbem miasta w miastach derbowych.
-
Witam. Czy bycie kibicem Karpat Krosno jest równoznaczne z byciem fanatykiem Widzewa z Krosna?
-
Tego nie wie nikt.
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala
-
To ja pytanie z podobnej bajki. Jak widzicie na emigracji człowieka w barwach, nie istotne czy kosa czy neutral. Atakujecie czy jednak nie bo to rodak?
Już nieaktywny.
-
Powinny być jakieś szkolenia raz na pół roku co najmniej żeby wszystko omówić przez decyzyjnych aby to póżniej przekazali kumatym.
Można by też było zrobić coś na wzór Dziennika Ustaw i tam umieszczać info aby KMWTW jak np:przejść ze zgody w układ lub z układu w zgodę,kiedy śpiewać i pozdrawiać jaka ilość rac jakie liczby wyjazdowe są OK.Aha i ustalić wcześniej kiedy kto na kogo robi zasadzkę żeby ekipę zebrać a nie ku*** z partyzanta przyjebać.
Można by też było zrobić coś na wzór Dziennika Ustaw i tam umieszczać info aby KMWTW jak np:przejść ze zgody w układ lub z układu w zgodę,kiedy śpiewać i pozdrawiać jaka ilość rac jakie liczby wyjazdowe są OK.Aha i ustalić wcześniej kiedy kto na kogo robi zasadzkę żeby ekipę zebrać a nie ku*** z partyzanta przyjebać.
-
Zalezy od "rodzaju kosy" , musi to byc naprawde duza kosa, bo jednak emigracja rządzi się swoimi prawami, lepiej trzymać sie razem, zwłaszcza że w Europie dzieje sie co sie dziejeAspirant_Wojtek pisze:To ja pytanie z podobnej bajki. Jak widzicie na emigracji człowieka w barwach, nie istotne czy kosa czy neutral. Atakujecie czy jednak nie bo to rodak?
-
Witam Wszystkich forumowiczów.
Założyłem specjalnie konto, żeby zadać to pytanie.
Czy WSH teraz przygarnie ponownie Artura Szpilke na Reymonta?
Powodem, bądź jednym z powodów , przez ktore Artur został wygnany z R22 było afiszowanie się w ciuchach Łodzkiego Widzewa (Ludzie Honoru)
Czy teraz, w związku z zamieszaniem układowym na linii WSH-RTS-HKS Artur przestanie być persona non grata?
Założyłem specjalnie konto, żeby zadać to pytanie.
Czy WSH teraz przygarnie ponownie Artura Szpilke na Reymonta?
Powodem, bądź jednym z powodów , przez ktore Artur został wygnany z R22 było afiszowanie się w ciuchach Łodzkiego Widzewa (Ludzie Honoru)
Czy teraz, w związku z zamieszaniem układowym na linii WSH-RTS-HKS Artur przestanie być persona non grata?
-
Jutro jedzie na wyjazd do Płocka, jest na liście wyjazdowej.
-
Zagłębie Wałbrzych miało w latach 80-tych w swoich szeregach Mulata. Ekipę Thoreziaków stanowili głównie punki (będące w dobrych stosunkach z nazi skinami z Gdanska, hehe), tak więc nie należy się temu specjalnie dziwić.Xiaomi pisze: A mnie ciekawi, która z polskich ekip jako pierwsza nie wstydziła się przygarnąć w swoje szeregi kolorowego i mieć go w hierarchii na równi ze swoją bandą?
-
Swojego czasu ,przy okazji Kadry ,uslyszalem anegdote o tym ze ktorys z kaszubskich fan clubow Arki mial w ekipie "ciapatego". (Bodaj Koscierzyna ,niechce sklamac). Podobno nawet zaliczyl jeden wyjazd. Niestety dla niego do Poznania. Jako ze chlopaki o mocniej prawicowych pogladach z ekipy Lecha nie wyrazili aprobaty i tak o to zakoczyla sie ta przyjazn.
Moze ktos potwierdzic ,zdementowac badz uscislic?
Moze ktos potwierdzic ,zdementowac badz uscislic?
Co ma wisieć nie utonie...
-
Na pewno Bałtyk Gdynia miał ciapaka z Kurdystanu w ekipie.
-
Hehe niewygodny temat to nikt się nie chce przyznać, że u nich latali odmieńcy.Shok Paris pisze:Zagłębie Wałbrzych miało w latach 80-tych w swoich szeregach Mulata. Ekipę Thoreziaków stanowili głównie punki (będące w dobrych stosunkach z nazi skinami z Gdanska, hehe), tak więc nie należy się temu specjalnie dziwić.Xiaomi pisze: A mnie ciekawi, która z polskich ekip jako pierwsza nie wstydziła się przygarnąć w swoje szeregi kolorowego i mieć go w hierarchii na równi ze swoją bandą?
Na 100% miałem kiedyś w starym papierowym zinie fotkę jakiegoś bambusa latającego razem z Lechem, ale pewnie przed nim były jeszcze cygany, w jakimś innym mieście, tam gdzie był/jest ich wysyp i nie był to Poznań.
-
W Stali Sanok biegał murzyn/mulat dobrych kilka lat temu.
-
Pytanie do chłopaków z Gieksy.
W latach 90 -tych na GKS Katowice była zajebista trybuna za bramką dla przyjezdnych.Mogło spokojnie się tam pomieścić 2000 osób.
Technologia wykonania - raczej nowoczesna jak na tamte czasy.
Co było powodem jej likwidacji...
Pozdrawiam
W latach 90 -tych na GKS Katowice była zajebista trybuna za bramką dla przyjezdnych.Mogło spokojnie się tam pomieścić 2000 osób.
Pozdrawiam
Semper Fidelis
-
Kiedy ostatnio miała miejsce jakakolwiek umawiana walka Wisły, bądz Cracovii ? Oczywiście bez sprzętu.
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska.
— Józef Piłsudski
— Józef Piłsudski
-
Pomoże ktoś przybliżyć temat?eMigrant86 pisze:Czy Pogoń Lębork kieruje się w stronę przeistoczenia się w fc Zawiszy.
Swego czasu bliżej było im do rodziny Pogoni S.
Troszkę mnie w kraju nie ma, i tu taka niespodzianka :)?
-
Kolego ,nie kieruje sie ,tylko juz jakis czas temu Pogon zostala FC Zetki.
Blizej nie blizej ( nawet atakowali Gryfa Slupsk w swoim czasie razem ze Szczecinska Pogonia) ,jakis czas cos do Arki nawet probowali ,nie wyszlo ,to postawili na front kujawski. Po zerwaniu zgod ciezko zapewne mieli na Pomorzu to logiczne posuniecie ze szuka sie sojuszu w poblizu.
Blizej nie blizej ( nawet atakowali Gryfa Slupsk w swoim czasie razem ze Szczecinska Pogonia) ,jakis czas cos do Arki nawet probowali ,nie wyszlo ,to postawili na front kujawski. Po zerwaniu zgod ciezko zapewne mieli na Pomorzu to logiczne posuniecie ze szuka sie sojuszu w poblizu.
-
Nie mówię, że nie jest to logiczne, choć napewno zaskakujące. O w/w ataku na Gryfa razem z Pogonią pamiętam, to był bodaj Rymań w 2010 roku. Swoją drogą to w Polsce mamy teraz nowe zjawisko. "Bycie FC z rozsądku", no bo nie wierze, że w takim Lęborku sami fani Zawiszy żyją stąd decyzja o dołączeniu do Bydgoskiej rodziny. Kojarzy mi się to wprost z określeniem "Wasal" i tak jak wspomnialem wcześniej nie tyczy się to samej Pogoni ale i kilku innych klubów (np Radomiak)
-
To nawet nie lata 90-te, bo rozbiórka odbyła się na początku 2011 roku. Oczywiście z powodu "złego stanu technicznego", innego nie było - na nowy stadion jeszcze sobie trochę poczekamy. Niejedna osoba oczywiście zdziwiła się że z dnia na dzień "Trybuna Północna" dostała taką opinię "eksperta" i pewnie wielu miało do niej sentyment.Kombatant75 pisze:Pytanie do chłopaków z Gieksy.
Pozdrawiam
KATOWICE
-
Emigrant:
Nie no umowmy sie ze kiboli Zetki na zaboj to tam raczej nigdy nie bylo (oficjalnych). Chyba ze pojedynczy wariaci tak jak fc GKS Katowice w Wejherowie kojarze z dawnych lat. Nie neguje jednak takich posuniec. Urozmaicili okolice ,moze cos ciekawego z tego bedzie kiedys. Gryf Slupsk pro Lechia ,Gwardia Pro Arka ,Gryf W tez wiec przyda sie troche swiezego powiewu z jakze konkurencyjnej ekipy dla wyzej juz wymienionych.
Silnoreki:
a ta trybuna na Gieksie to pamietam ,ostatni raz sezon 2006\07 bodaj mialem przyjemnosc odwiedzic. Konkretna byla. I zajebista gieta i krupniok serwowali z "dziurki w blasze" jak wtedy to skwitowalismy. Sympatyczna Pani serwowala podajac przez wyciecie w falowanej blasze hehe
Nie no umowmy sie ze kiboli Zetki na zaboj to tam raczej nigdy nie bylo (oficjalnych). Chyba ze pojedynczy wariaci tak jak fc GKS Katowice w Wejherowie kojarze z dawnych lat. Nie neguje jednak takich posuniec. Urozmaicili okolice ,moze cos ciekawego z tego bedzie kiedys. Gryf Slupsk pro Lechia ,Gwardia Pro Arka ,Gryf W tez wiec przyda sie troche swiezego powiewu z jakze konkurencyjnej ekipy dla wyzej juz wymienionych.
Silnoreki:
a ta trybuna na Gieksie to pamietam ,ostatni raz sezon 2006\07 bodaj mialem przyjemnosc odwiedzic. Konkretna byla. I zajebista gieta i krupniok serwowali z "dziurki w blasze" jak wtedy to skwitowalismy. Sympatyczna Pani serwowala podajac przez wyciecie w falowanej blasze hehe
-
Kiedyś na tej trybunie był młyn GieKSy,w 1990 roku byłem na meczy GieKsy z Lechem,jako naszym zgodowiczem.na blaszoku pikniki,Lech z PB na centralnej trybunie w ok.150 osób,i młyn Katowiczan na oko 500-osobowy na tej trybunie za bramką.fajne,klimatyczne czasy
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
Wisłe Kraków z Partizanem Belgrad łączy coś oficjalnego? Układ?
Pytam , bo obejrzalem ten filmik, na ktorym byla pozdrawiana, razem z Elana..Elane tez cos z nimi łaczy?
https://www.youtube.com/watch?v=OXf0ZYvFP2M
Szczerze to nie rozumiem do konca tego co sie dzieje ostatnio..
Przy okazji, zarzuci ktoś relacje z tego meczu, najlepiej z obu stron?
A moze wlasciwie z 6 : ) Bo Wisla, Zaglebie, Ruch, Widzew, Elana, Partizan ..a moze 7 bo jeszcze koledzy z Moskwy ? :)
HEh...sie porobiło.
A tak nawiasem mowiac, to tamta banda, z sektora gosci mysle ze byla nie do przejscia ...
Watpie zeby jakas koalicja w Polsce dala sobie z nimi wtedy rade.
Oczywiscie mozna gdybac, ale to nie o to tu chodzi.
Poprosze o relacje z tego meczu.
Pytam , bo obejrzalem ten filmik, na ktorym byla pozdrawiana, razem z Elana..Elane tez cos z nimi łaczy?
A moze wlasciwie z 6 : ) Bo Wisla, Zaglebie, Ruch, Widzew, Elana, Partizan ..a moze 7 bo jeszcze koledzy z Moskwy ? :)
HEh...sie porobiło.
A tak nawiasem mowiac, to tamta banda, z sektora gosci mysle ze byla nie do przejscia ...
-
Jeśli sezon piłkarski ekstraklasy zakończyłby się dzisiaj, jak potoczyłyby się losy WSH ?
Tym pytaniem rozpoczynam offtopic tego tematu.
Aby nie zaśmiecać , odpowiedzi udzielamy tylko kolorem czerwonym ( kmwtw )
Najlepsze odpowiedzi otrzymają nagrody specjalne.
-
Na zielono też może być ?
-
spadek z ekstraklasy i wyjazdy po wioskahużytkownik forum pisze:Jeśli sezon piłkarski ekstraklasy zakończyłby się dzisiaj, jak potoczyłyby się losy WSH ?
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala
-
Po czym tak wnioskujesz? Groźne grafiki z koszulek i bluz nie walczą za człowieka:)użytkownik forum pisze:Wisłe Kraków z Partizanem Belgrad łączy coś oficjalnego? Układ?
HEh...sie porobiło.
-
ArkaOrłowo pisze:Pytanie do Legionistów - chciałbym zapytać jak wygląda sytuacja z ADO Den Haag, a mianowicie: czy w ekipie waszej holenderskiej zgody działają tylko prawicowi kibice? Zdarzają się kolorowi? Czy może macie zgodę z jakąś konkretną grupą? Pytanie bez napinki bo wiadomo jak wygląda przekrój społeczny w Holandii i jacy ludzie pojawiają się w młynach. Kiedyś, przypadku Juventusu raczej bym tego pytania nie zadawał, ale tutaj mnie to bardzo ciekawi.
Kolego nazwa klubu to FC Den Haag :), używanie ADO to tak jakbyś Zagłębie Lubin zwał KGHM Lubin..
-
ADO to nie jest żadna nazwa sponsorska. To skrótowiec od niderlandzkiego "wszystko przez treningi" czy coś w tym stylu.
-
była kiedyś ustawka że ustawialy się 2 ekipy a zamiast jednej z nich przyszła 3? (nie bedąca zgodą?) , pytam raczej o kraj (chociaż tutaj wątpie) ale z zagranicy jeśli cos takiego miało miejsce to też moze byc
-
Coś mi się kojarzy że raz na ustawkę Bałtyk-Wybrzeże zamiast żużlofanów przyszła Lechia, ale to już dośc dawno temu więc mogłem coś pomylić, najlepiej jak by ktoś z Trójmiasta potwierdził/zaprzeczył.
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.
-
No nie sądzę kolego, bo w Hadze widzialem grafa ADO i sami holendrzy używają tej nazwy, więc raczej to nie to. W sumie ciekawa sprawa i mógłby ktoś z Legii opisać genezę ADO.ZielonyHulk pisze:ArkaOrłowo pisze:Pytanie do Legionistów - chciałbym zapytać jak wygląda sytuacja z ADO Den Haag, a mianowicie: czy w ekipie waszej holenderskiej zgody działają tylko prawicowi kibice? Zdarzają się kolorowi? Czy może macie zgodę z jakąś konkretną grupą? Pytanie bez napinki bo wiadomo jak wygląda przekrój społeczny w Holandii i jacy ludzie pojawiają się w młynach. Kiedyś, przypadku Juventusu raczej bym tego pytania nie zadawał, ale tutaj mnie to bardzo ciekawi.
Kolego nazwa klubu to FC Den Haag :), używanie ADO to tak jakbyś Zagłębie Lubin zwał KGHM Lubin..
Co pytania ArkiOrłowo: w Holandii nie zdarzają się kolorowi, tylko kolorowi (moluki z Surinamu, Indonezja, czorne z Ghany i całej Afryki w drugim pokoleniu) w głównej mierze są członami każdej liczącej się ekipy. Holendrzy mają tak zryte berety na tle multikulti, że dla nich niepojęte jest, iż w Polsce są sami biali. Dla nich jesteśmy 3-cim światem i na każdym kroku to podkreślają. Nie ma bardziej fałszywego narodu niż holendrzy.

-
Czy BKS Bielsko posiada flagi z nazwami dzielnic? W ostatnich latach widać przeważnie tylko flagi NO ULTRA i South Boys.
-
Kto rządzi na tych poszczególnych miejscowościach?
-Łodygowice
-Międzybrodzie Żywieckie
-Węgierska Górka
-Zawoja
-Skoczów
-Ochaby Małe
-Chybie
-Goczałkowice Zdrój
-Ustroń
-Łodygowice
-Międzybrodzie Żywieckie
-Węgierska Górka
-Zawoja
-Skoczów
-Ochaby Małe
-Chybie
-Goczałkowice Zdrój
-Ustroń
-
[link]ANIMALS'12 pisze:Czy BKS Bielsko posiada flagi z nazwami dzielnic? W ostatnich latach widać przeważnie tylko flagi NO ULTRA i South Boys.
-
Nikt nie rządzi wszędzie są kibice różnych klubów.MajsterBB pisze:Kto rządzi na tych poszczególnych miejscowościach?
-Łodygowice
-Międzybrodzie Żywieckie
-Węgierska Górka
-Zawoja
-Skoczów
-Ochaby Małe
-Chybie
-Goczałkowice Zdrój
-Ustroń