Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

snoopd

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: snoopd »

W s i d z e W pisze:Obrazek

Koszulka Wislakow, zrobiona przez Widzewiaka (lanista ).

Hasło od dawna skojarzone z ekipą ŁKS, jedna z bardziej rozpoznawalnych flag LKSu , to właśnie U.W.

Ktos bardziej rozgarniety w temacie kserowania ( i to największego wroga ) wytłumaczy mi o co chodzi? Najlepiej jakby był właśnie z Wisły , albo Rts.

Najbardziej rozpoznawalne dzisiaj hasło wyjazdowe "Wyjazd Rzecz Święta" jest używane przez 99,9% ekip, w tym przez ŁKS.

A hasło zostało wymyślone przez Wisłę i zaprezentowane w formie oprawy w 2007 roku w Lubinie.

Więc nie wytykaj komuś kserowania.
iparts.pl
ojej

Post autor: ojej »

po pierwsze hasło uliczni wojownicy jest stare i oklepane i ma więcej wspólnego z pewną grą komputerową z pewnego okresu, po drugie Wisła już dawniej używała hasła wojownicy krakowskiej ulicy więc dajcie sobie na wstrzymanie internetowe sherlocki.
kokolobolo

Post autor: kokolobolo »

W s i d z e W pisze:

A teraz robicie sobie u Widzewiaków koszulki Uliczni Wojownicy
Czy poczułbyś się lepiej gdyby zamówili je u Szulca?
Tel

Post autor: Tel »

Wojownicy Krakowskiej Ulicy to była flaga i jeśli mnie pamięć nie myli, to została złożona razem z F.
Na tamten okres oddawała w 100% to co się działo na ulicach w Krakowie. Wtedy było największe n poasilenie wjazdów, używania sprzętów. Większość małolatów nie wychodziła z domu bez ostrych narzędzi. Uliczny wojownik ulicznemu wojowników nierówny.
zainteresowany94

Post autor: zainteresowany94 »

Jakie są najsilniejsze osiedla Cracovii i Wisły w Krakowie poza Nową Hutą?
fiatbrava

Post autor: fiatbrava »

Tak na szybko:
Cracovia:
XXX-Lecia , Kozłówek , Oświecenia , Dąbie
Wisła:
Prądnik Biały , Prądnik Czerwony , Olsza 2 , Qurdwanów , Płaszów Stary

Oczywiście osiedla mają leprze lub gorsze okresy a te co wymieniłem mają najrówniejszy poziom , poniżej pewnego poziomu nie schodzą
S.H.W

Post autor: S.H.W »

Tel pisze:Wojownicy Krakowskiej Ulicy to była flaga i jeśli mnie pamięć nie myli, to została złożona razem z F.
W 2008r z śp K.
wielkipigmej

Post autor: wielkipigmej »

Na Wiśle wisiała kiedyś wg. mnie zajebista flaga, Fanatycy z Grodu Kraka. Czemu nie jest już wieszana? Jakby ktoś miał zdjęcie i mógł wrzucić.
ojej

Post autor: ojej »

ta flaga była raczej zrobiona przez zwykłych kibiców co świadczy na niech herb SA i w sumie umiejscowienie na starym C (dawniej nie trzeba było mieć zezwolenia, te co fajniejsze wisiały na meczu) hasło fajne, flaga może i też na tamte czasy no ale chyba już nie na teraz:) stawiam że zakwitła po zamoknięciu i tyle z niej było.
Obrazek
Vincentus

Post autor: Vincentus »

Nie zadałeś pedrylu normalnego pytania o koszulki tylko zacząłeś swoje wywody o jakimś kserowaniu hasła ''uliczni wojownicy'' a hasło to jest po prostu uniwersalne.
No ale przecież to musi kojarzyć się jednoznacznie z Łksem hehe.

PS. a teraz zapytaj o coś z konta entlicheck :D
Kappa

Post autor: Kappa »

Całkiem ciekawy temat tu był, można było dowiedzieć się ciekawych rzeczy z dawnych lat, to musiała sobie Wisła zrobić układ z Widzewem i już nowy układowicz z drugim łódzkim klubem musiał rozwalić temat.
Xiaomi

Post autor: Xiaomi »

Czy wiadomo dlaczego ucichła sprawa lansowania brodatego? Jego media społecznościowe w tym miesiącu też już milczą.
D-Nator

Post autor: D-Nator »

Xiaomi pisze:Czy wiadomo dlaczego ucichła sprawa lansowania brodatego? Jego media społecznościowe w tym miesiącu też już milczą.
ogolił brodę.
Xiaomi

Podbijam pytanie o brodacza.
Jednocześnie uwagi odnośnie dzisiejszego meczu: nowy gniazdowy Wisły już miał posypane, żeby teraz śmielej i bez strachu dowodzić Armią Białej Gwiazdy zebraną z podstawówek i gimnazjów :)
W końcu siła w młodzieży, sobota - przyćpać należy!
lotnik1230

Post autor: lotnik1230 »

Jak wygląda sytuacja Wisły w Nowej hucie? Czy są tam jakieś mocne ekipy?
Polish Power

Post autor: Polish Power »

nie ma, sam Hutnik ;)
zainteresowany94

lotnik1230 pisze:Jak wygląda sytuacja Wisły w Nowej hucie? Czy są tam jakieś mocne ekipy?
Kazimierzowskie & Jagiellońskie
Strusia & Kalinowe

Na tych osiedlach Wisła ma najmocniejsze ekipy w Nowej Hucie.
nieobliczalnyTSW1906

Post autor: nieobliczalnyTSW1906 »

Dywizjonu 303
2x88

Post autor: 2x88 »

benson pisze:To nie jest dobry czas dla krakowskiej Wisły. Słabe wyniki na murawie są przyczyną wielu negatywnych komentarzy pod adresem zawodników czy trenerów Białej Gwiazdy, dlatego krakowski klub startuje z inicjatywą #HejtNaAut.
http://www.stylkibica.net/wisla-krakow- ... hejtnaaut/

Krytyka to hejtowanie?Graja słabo to co głaskac gwiazdki trzeba bo sie załamia jak broda z wsh?
Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 »

lotnik1230 pisze:Jak wygląda sytuacja Wisły w Nowej hucie? Czy są tam jakieś mocne ekipy?
Było pisane milion razy.
Dzielnica "Nowa Huta" (zwana potocznie Stara Huta) to praktycznie sam Hutnik, natomiast na terenie "Nowej Huty" jako obszaru powiedzmy historycznego są jeszcze:
Bieńczyce - Zdominowane przez Wisłe
Mistrzejowice - Zdecydowana przewaga Cracovii
Czyżyny (jako dzielnica nie osiedle)-podzielone równo między Hutnika,Wisłę i Pasy
Wzgórza Krzesławickie - gdzie przeważa Hutnik, jest też trochę Wisły oraz jednostki Cracovii.

Oczywiście te obszary są podzielone na osiedla, ale myślę, że nie ma się co rozdrabniać.Warto tylko dodać, że każda z tych dzielnic ma kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców, bo są to obszary gęsto zaludnione.
Quorth

Post autor: Quorth »

Istotnie Huta była wałkowana 100 razy ale może koledze chodziło o to czy były tam ostatnio jakieś zmiany? Z tego co było pisane Os Przy Arce z niegdyś Pasiastego stało się Wiślackie. Ja mam pytanie dot. Złotego Wieku. Niegdyś Wiślackie osiedle walczące przez lata z Oświecenia częściowo się przerzuciło. Złotówa to duże osiedle. Czy mógłby ktoś przybliżyć obecną sytuacje?
obserwatorr88

Post autor: obserwatorr88 »

Można tu wytyczać że Hutnik ma swoje rewiry w Hucie gdzie zaludnienie jest znaczne dziesiątki tyś ludzi. Więdz jak to możliwe że tak mizernie prezentują się u siebie i na wyjazdach. ? Często liczbo w granicach 50 osób. 50 osób może panować na tak dużym obszarze ?
ts06

Post autor: ts06 »

Od lat tułają się po jakiś dziurach więc pewnie nie chce im się jeździć bo zebrać to się potrafią ale to nie się ktoś od nich odniesie.
ZW przerzucone, Wiślacy się nie wychylają.
Regis

Post autor: Regis »

w sumie jestem ciekaw, jak tak duże osiedle jak ZW mogło się niemal z dnia na dzień w całości przerzucić i siedzieć z Oświęcenia, z którym przez kilka lat się ganiali - to był rok 2000? Jak widzieliśmy po Azorach, tylko część poszła na drugą stronę, bo jednak większość miała inne zdanie.
Xiaomi

Wisła sportowo rozleci się jak Osuchowa Zawisza, więc jak już przestali być modni, to jestem ciekaw kiedy to wpłynie na osiedla i okoliczne miejscowości.
.VALO.

Post autor: .VALO. »

W nowej hucie obecnie tylko pasy na plus.
Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher »

Ale to nie oświadczenie żadne tylko prywatna wypowiedź JEDNEJ osoby z grupy zwolenników WRWE
Xiaomi

Jeszcze trochę i każdy z przedstawicieli tego klubu będzie miał swój profil i swoje oświadczenia, bo dziwnym trafem pisania tych oficjalnych, pod wspólnym stanowiskiem już nikt się nie podejmuje. Problem właśnie w tym, że już żadnego jednolitego stanowiska tam nie ma.
Jak Ruch ze zgodami pociągnie za sznurki to zostanie wylewanie żali, że przez jedną z czołowych ekip, dawniej budzącą podziw zostali wystawieni jak jakieś mięso armatnie :)
Xiaomi

Ciekawe, bo po twarzówkach niewielkich rozmiarów są w stanie wypatrzyć tych co są niegodni reprezentowania ich klubu i sprzedali się Śląskowi albo innej Lechii. Czyli anonimy, pikniki i nie znają nikogo i nic nie wiedzą? :)
Ultrasowski

Post autor: Ultrasowski »

obserwatorr88 pisze:Można tu wytyczać że Hutnik ma swoje rewiry w Hucie gdzie zaludnienie jest znaczne dziesiątki tyś ludzi. Więdz jak to możliwe że tak mizernie prezentują się u siebie i na wyjazdach. ? Często liczbo w granicach 50 osób. 50 osób może panować na tak dużym obszarze ?
Myślę, że status quo jaki jest w dzielnicy od kilku lat niewiele ma wspólnego z naszą prezentacją i liczbami na meczach

zresztą liczba 50 w młynie czy na wyjeździe nie jest dla nas niczym nowym, tak bywało 5, 10 czy 15 lat temu także. Wzloty i wielkie mobilizacje u nas bywało na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat wiele razy, wynikały głownie z klimatu kibicowskiego (częściej), czasem piłkarskiego (rzadziej, przez ostatnie 20 lat zaliczyliśmy 2 awanse, 6 spadków, klub dwukrotnie upadał i raz się odrodził, o sytuacjach ratowanych cudem w przerwach lepiej nie wspominac, reszte uzupelniaja bezbarwne sezony walki o nic)

nie jestem jakims obserwatorem polskiej sceny, ale nie trudno zauważyć, że poza ekipami grajacymi o coś, czy odradzajacymi sie praktycznie wszedzie jesli cos sie dzieje to od sporego dzwona, przy derbach czy dawno nie widzianych rywalach i to tez nie zawsze i nie rok w rok

poza tym nie wszystko zalezy od nas
trudno sie konkretnie zaprezentować chociaz raz czy dwa w rundzie jezeli Cracovia z MZPN-em zamykaja przed nami stadion, a Wisla z Unia olewaja mecze z nami od kilku lat (mimo, ze jak bywali to zawsze dzialo sie sporo)

mecz ze stosunkowo neutralnymi dla nas ekipami jak KSZO, Beskid czy Sandomierz mogą wywołać cisnienie 3-4 razy z rzedu nie wiecej.

niekotrych spraw w nizszych ligach mniejszym i srednim ekipom przeskoczyc sie nie da mimo najszczerszych checi i kto ogarnia temat u siebie wie o czym mowa. kibicowanie staje sie mocno elitarne
wen33

Post autor: wen33 »

No i mamy kolejne Oświadczenie Wiślaków.
Tym razem dotyczące sytuacji związanej z układami ;-)
http://www.stylkibica.net/oswiadczenie- ... -ukladami/
zainteresowany94

Ja mam pytanie o os. Zlotej Jesieni, czy w ogóle sa tam bloki mieszkalne? Bo slyszy sie o Wisle Zlota Jesien, chociazby widzialem wczoraj vlepki, a zawsze mi sie wydawalo ze poza Szpitalem, komisariatem, hotelemi, akademikami (internatem) czy tez hts-em oraz gastronomikiem, to nie ma tam budynków mieszkalnych.
Dr Kamszot

Post autor: Dr Kamszot »

Kilkanaście lat temu było taak jak piszesz ;) Teraz to nie wiem... Też się nad tym zastanawiałem ;)
Aboubakar

Post autor: Aboubakar »

Z tego co mi wiadomo koło komisariatu były bloki socjalne niewiem jak teraz.
Wupe1

Post autor: Wupe1 »

Istotnie, na Os. Złotej Jesieni jest kilka bloków, w prawdzie nie dużo, ale jednak ;) Ja mam pytanie odnośnie Os. Willowego, Orientuje się ktoś jaka jest tam sytuacja?
Xiaomi

Czy brodacz był w Chojnicach? Jak nie, to co się z nim dzieje?
w miare obiektywny

Post autor: w miare obiektywny »

Xiaomi pisze:Czy brodacz był w Chojnicach? Jak nie, to co się z nim dzieje?
A Ty co ? Zakochales sie czy chlopaka szukasz ?
Xiaomi

Bo na Legię też się nie napinał mimo że chłopaki go wywoływali razem z misiem.
On Tour ABG

Post autor: On Tour ABG »

Xiaomi pisze:Bo na Legię też się nie napinał mimo że chłopaki go wywoływali razem z misiem.
Te Twoje chlopaki z Legii jakoś wcześniej nie byli tacy chętni do "rozmów" ale trzeba sie do brody dojebać.Bez kitu trzeba byc pedalem żeby co chwile o niego pytać.
Xiaomi

A co ja mam wspólnego z Legią? Cały kraj się pyta kiedy będzie oświadczenie w sprawie brody, a akurat na Legię trafiło, że go ostatnio wywoływała śpiewem.
ODPOWIEDZ