Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Fachowiec

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: Fachowiec » 14.08.2016, 09:50

Polish Power pisze:Przypomni ktoś w jakich okolicznościach Wisła Kraków dobrych kilka lat temu straciła kilka głównych swoich flag, o ile mnie pamieć nie myli to np "Biała Gwiazda" oraz "Wisła Kraków" z kostuchą po środku i herbem Polski bodajże ?? Pamiętam że flagi te zawisły do góry kołami na meczu Lech Poznań - Wisła jakoś z 9-10 lat temu ?? który to był dokładnie rok ? Wisła te flagi straciła poprzez włamanie się KSC do magazynu ? MA ktoś jakieś foto z tego meczu lub samych flag ?
Robol,który pracował przy budowie stadionu Wisły,był parchem i ukradł 3 flagi z magazyny:Super Wisła,Wisła Kraków z godłem Polski i TKWM.Potem te flagi wisiały na meczu w Poznaniu do góry kołami,było to w 2006 roku.Potem na derby u nich zrobiliśmy repliki 2 pierwszych flag,a TKWM przywiózł ktoś z Gdańska lub Wrocławia.

Swego czasu pamiętam jak rudy przerzut z Prądnik Czerwonego,przyszedł z nimi na mecz z Lechem u nas i przyniósł ze sobą 2 flagi Wisły,które były jego własnością,też wtedy mówili,że je skroili.A ów rudy,po jakimś czasie został u nich pogoniony,bo im gnoju narobił,ale tak bywa z tego typu osobnikami.

iparts.pl
Polish Power

Post autor: Polish Power » 14.08.2016, 11:05

Fachowiec pisze:
Polish Power pisze:Przypomni ktoś w jakich okolicznościach Wisła Kraków dobrych kilka lat temu straciła kilka głównych swoich flag, o ile mnie pamieć nie myli to np "Biała Gwiazda" oraz "Wisła Kraków" z kostuchą po środku i herbem Polski bodajże ?? Pamiętam że flagi te zawisły do góry kołami na meczu Lech Poznań - Wisła jakoś z 9-10 lat temu ?? który to był dokładnie rok ? Wisła te flagi straciła poprzez włamanie się KSC do magazynu ? MA ktoś jakieś foto z tego meczu lub samych flag ?
Robol,który pracował przy budowie stadionu Wisły,był parchem i ukradł 3 flagi z magazyny:Super Wisła,Wisła Kraków z godłem Polski i TKWM.Potem te flagi wisiały na meczu w Poznaniu do góry kołami,było to w 2006 roku.Potem na derby u nich zrobiliśmy repliki 2 pierwszych flag,a TKWM przywiózł ktoś z Gdańska lub Wrocławia.

Swego czasu pamiętam jak rudy przerzut z Prądnik Czerwonego,przyszedł z nimi na mecz z Lechem u nas i przyniósł ze sobą 2 flagi Wisły,które były jego własnością,też wtedy mówili,że je skroili.A ów rudy,po jakimś czasie został u nich pogoniony,bo im gnoju narobił,ale tak bywa z tego typu osobnikami.

a co w takim razie z tymi replikami ?? bo nie kojarzę od dawna by te flagi-repliki były wywieszane ??

Fachowiec

Post autor: Fachowiec » 14.08.2016, 12:17

Polish Power pisze:
Fachowiec pisze:

a co w takim razie z tymi replikami ?? bo nie kojarzę od dawna by te flagi-repliki były wywieszane ??
Wisiały tylko na tym meczu.To nie było robione flagi w żadnej firmie tylko prywatnie ,od ręki przez kilka osób.

całyStadion

Post autor: całyStadion » 14.08.2016, 16:22

twkjc pisze:
Xiaomi pisze:Tu jeszcze dla porządku przekrój dzieciaków, którym nakazano bluzgać na Śląsk
Nie ma się co dziwić, że poza WSH nikt nigdzie nie jeździ za klubem, kto by miał to robić?

Obrazek

Dzieciaków nazywasz "nikim" ? Te dzieciaki w końcu dorosną i takim jak Tobie będą obijać mordy - wówczas sobie przypomnisz swój post - pod warunkiem, że będziesz jeszcze śmigał ze swoją ekipę bo może się okazać, że została Was garstka 36-latków, którzy powoli będą odchodzić na kibicowską emeryturę. I wtedy będziesz dopłacał z własnej kieszeni by te "dzieciaczki" przyszły na mecz.

Siła jest w młodzieży - i to oni muszą stanowić główną siłę młyna. Jest to od dawna obrany cel przez Wisłę.
Najpierw żeby wejść w układy to te dzieciaki muszą zacząć latać z towarem od WSH bo inaczej będzie w nich c*** wbity, więc zanim zrobią karierę to trochę minie, a może i o kryminał się otrzeć trzeba.

Egon1983

Post autor: Egon1983 » 14.08.2016, 19:32

twkjc pisze:Nie manipuluj na siłę bo wkleiłeś zdjęcie na trochę przed meczem - co zresztą widać po brakujących flagach.
Nie jest tragicznie. Wiadomo, że Ruch na wyjazdach prezentuje się zdecydowanie lepiej niż u siebie na stadionie, a do tego celem było pobicie rekordu wyjazdowego.

Obrazek
No tak, na twojej fotce jest 50 głów więcej...

całyStadion

Post autor: całyStadion » 15.08.2016, 00:07

Tu masz o tym jak te liczbę Wiślaków podkręcono:

Sprawa wygląda tak, że wydzwaniano od jednego osiedla po drugie tak samo sprawa ma się z fan klubami.
Dwukrotnie w sprawie dzwonił Robert Wysocki oraz Patryś Piszczek, że wszyscy na czerwono i ludzi można podpiąć pod Święto Wojska i wpuścimy ich za 5 zł, tak jak tych legitymujących się wojskowym papierem w kasach.
Jednak atmosfera pomiędzy różnymi grupami i odłamami jest dość napięta i wyszło jak wyszło, czyli 2/5 Wisły u siebie i 3/5 Ruchu na tej samej trybunie. Ode mnie krótki komentarz: najpierw olewa się rejony, miejscowości i osiedla, bo ktoś nie chce latać i nie dostaje należytego wsparcia, a później dzwonią, że wpuszczą za 5 złotych w niedzielę na mecz, żeby narobić liczb? To jest w ogóle poważne?
Tak, wiem również to że Cracovia większego składu na stadionie też by nie wystawiła nawet jak piłkarsko teraz lepiej stoi. Ale gdzie ten mityczny potencjał Wisły w świetle zdarzeń przeze mnie przytoczonych?
Kończąc: widocznie są ludzie którzy nawet wspierając Krakowskie kluby mają jeszcze w sobie jakiś honor, głowna ekipa WSH poszła po bandzie i czekamy co dalej.

całyStadion

Post autor: całyStadion » 15.08.2016, 20:22

A kto inny się jeszcze nabiera na ich propagandę, że "Tylko Wisła" po czym sami oddają młyn Ruchowi jakby grał u siebie, z repertuarem przyśpiewek włącznie?
Skoro bilety dla osiedli i fan klubów za 5 zł nie podziałały to czego się spodziewasz. Nieświadoma dzieciarnia na następnym meczu będzie j**** Śląska, jebała już wczoraj wszystkich po kolei, od eŁKSy po Zabrze.
Nawet żula wystawili żeby pod kamerami pokazowo spalił szalik Śląska, sami nieźle kalkulują, szkoda tylko że codziennie odurzany alkoholem typek ochoczo jeździł na dawne zgody, ale pewno już nie ogarnia co robił.

Po liczbach i wrogości C z narożnikiem stadionu widać, że za bramką zostali albo ci mający w tym jakiś pieniądz i interes, albo kompletnie nieświadomi sytuacji, jak dzieciaki na focie wyżej.

Kokinonero

Post autor: Kokinonero » 15.08.2016, 20:36

Jako kibic Wisły w końcu się tu wypowiem(swoje prywatne zdanie) i przyznaje, że gość wyżej ma rację. Na pierwszym meczu ligowym było 90% dzieci w młynie. Porównując ubiegły sezon proporcje były 50/50. Większość moich znajomych jak i ja odpuściła sobie Wisłę (stadion) mimo, że na mecze u siebie jak i na wyjazdy jeździłem od 2002 roku. WSH i SKWK zniszczyły ruch kibicowski na Wiśle w imię swoich interesów bo to co mówili na spotkaniu z kibicami to same kłamstwa.

PS. Do innych kibiców Wisły. To nie jest żadne obrażanie się, czy też płakaniem za Lechią i Śląskiem. Mógłbym to przełknąć, mimo że mam tam znajomych jednak po tym co dzieje się na Wiśle coś we mnie pękło, tak jakby zerwała ze mną pierwsza dziewczyna. Może dla niektórych to śmieszne ale czuje się jakby ktoś zniszczył klub który wybrałem jako dziecko. Na stadionie się już nie pojawię dopóki WSH i SKWK tam będą. Pozdro

kivloff

Post autor: kivloff » 15.08.2016, 20:40

całyStadion pisze:A kto inny się jeszcze nabiera na ich propagandę, że "Tylko Wisła" po czym sami oddają młyn Ruchowi jakby grał u siebie, z repertuarem przyśpiewek włącznie?
Skoro bilety dla osiedli i fan klubów za 5 zł nie podziałały to czego się spodziewasz. Nieświadoma dzieciarnia na następnym meczu będzie j**** Śląska, jebała już wczoraj wszystkich po kolei, od eŁKSy po Zabrze.
Nawet żula wystawili żeby pod kamerami pokazowo spalił szalik Śląska, sami nieźle kalkulują, szkoda tylko że codziennie odurzany alkoholem typek ochoczo jeździł na dawne zgody, ale pewno już nie ogarnia co robił.

Po liczbach i wrogości C z narożnikiem stadionu widać, że za bramką zostali albo ci mający w tym jakiś pieniądz i interes, albo kompletnie nieświadomi sytuacji, jak dzieciaki na focie wyżej.
O kolego, czemu nie odpisujesz. Mam pwoażną ofertę zgody.

całyStadion

Post autor: całyStadion » 16.08.2016, 00:03

Bilety dla grup, osiedli i fan klubów za 5 zł których RZEKOMO NIE BYŁO?

Obrazek

Bilety dla Ruchu:

Obrazek

Przekrój ludzi z resztki młyna, który został po zmianach, na dole charakterystyczna flaga Widzewa, którą później przewieszono:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MaorMelix

Post autor: MaorMelix » 16.08.2016, 09:30

Obrazek

Zdobycze KSC z niedzieli, nie wszyscy wrócili w dobrych humorach z Krakowa.
Zdobywcy wielu głów.

Eternidad

Post autor: Eternidad » 16.08.2016, 10:59

A zdjecie tych barw to nie jest czasem zdjecie zrobione juz dosc dawno przes ultrasow Widzewa? Kojarze ze juz gdzies je kiedyś widzialem.

ImPawel

Post autor: ImPawel » 16.08.2016, 11:27

Eternidad pisze:A zdjecie tych barw to nie jest czasem zdjecie zrobione juz dosc dawno przes ultrasow Widzewa? Kojarze ze juz gdzies je kiedyś widzialem.
oczywiscie ze to stare zjecie nie robione nawet w Krakowie ale pajace sieja popagande. d*** boli i dzieciaki mysla ze postami rozwala uklad.
Rozpad triady wyjdzie na Wisle dobrze ale potrzeba czasu. Jaki byl sens podtrzymywac tego trupa przy zyciu? To samo z druga triada L-C-A przeciez to jest juz tylko na papierze a nie w praktyce. To sa fakty a nie moje zlosliwosci.
Nie wiem w jaka strone pojdzie uklad WWRE (czy jak to tam nazywacie) ale ludzie z Wisly zaczna dostrzegac ze w koncu maja prawdziwe wsparcie a nie zgode na papierze i picie 2 razy w roku przy okazji meczow.

podejźrzon

Post autor: podejźrzon » 16.08.2016, 12:03

MaorMelix pisze: Zdobycze KSC z niedzieli, nie wszyscy wrócili w dobrych humorach z Krakowa.
Na c*** kłamiesz pierdolony farmazoniarzu?

Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe » 16.08.2016, 12:29

ImPawel pisze:
Eternidad pisze:A zdjecie tych barw to nie jest czasem zdjecie zrobione juz dosc dawno przes ultrasow Widzewa? Kojarze ze juz gdzies je kiedyś widzialem.
oczywiscie ze to stare zjecie nie robione nawet w Krakowie ale pajace sieja popagande. d*** boli i dzieciaki mysla ze postami rozwala uklad.
Mysle ze po niedzielce to d*** boli najbardziej Was dzieciaki.

Fajnie tez musi boleć ten uklad autorów tego zdjecia, waszych młodych ultrasów ktorzy najpierw łasili się do Cracovii i lansowali się przekreśloną gwiazdą, a teraz Ruch im kazął tworzyć młyn na pieskach...

wszyscy tam siebie warci jesteście , i oczywiscie to całą Polske boli ten układ przed którym wszyscy padli na kolana ;)
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !

megafony

Post autor: megafony » 16.08.2016, 12:42

Dzieciaki z Wisły nie postują tylko tworzą obecnie młynek na meczach.
Postują starsi propagandziści :)

Jacoby31

Post autor: Jacoby31 » 16.08.2016, 15:07

CałyStadion zjebie ile można powtarzać, że jeśli jesteś pierwszy raz na Reymonta na nowym stadionie to bilet za 5 !? Przyjebaj się do czego innego

saker_wrw

Post autor: saker_wrw » 17.08.2016, 10:55

Ene due rabe pisze:Fajnie tez musi boleć ten uklad autorów tego zdjecia, waszych młodych ultrasów ktorzy najpierw łasili się do Cracovii i lansowali się przekreśloną gwiazdą, a teraz Ruch im kazął tworzyć młyn na pieskach...
To tak boli jak was strata braci z resovii. Czyli nic bo zarowno te posty jak i wasza sztama okazaly sie c**** warte. Bsnt :) Obrazek

ImPawel

Post autor: ImPawel » 17.08.2016, 11:13

Ene due rabe pisze: Fajnie tez musi boleć ten uklad autorów tego zdjecia, waszych młodych ultrasów ktorzy najpierw łasili się do Cracovii i lansowali się przekreśloną gwiazdą, a teraz Ruch im kazął tworzyć młyn na pieskach...
1. Widzew i Cracovia? przestac spac
2. Dla wszystkich fanatykow AP Lodz od Lecha Poznac :)
https://www.youtube.com/watch?v=z-szKqILXf0

bronz

Post autor: bronz » 17.08.2016, 15:51

Przekrój ludzi z resztki młyna, który został po zmianach, na dole charakterystyczna flaga Widzewa, którą później przewieszono:

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/quote]

aż odezwę...wrzucasz foty ludzi z C4/C5 i siejesz propagandę, od młyna trochę daleko... ostatnie zdjęcie chyba z młodego.../ - takich zdjęć z każdego stadiony zrobisz w cholerę....chyba że wg Ciebie na stadion Wisły mogą chodzić jedynie osoby +18.....no to Cię przepraszam -ja dzięki bogu się łapię.... nie wiem jak Ty.
Odnośnie cen - koło ch..ja mi to lata kto ile płaci - ktoś wchodzi za darmo ktoś ma bilet za 5zł, a ktoś skyboxa za 1500- każdy wg uznania i zasobności portfela nikt nikogo nie zmusza do chodzenia na mecze bo chyba nie dla sharksów chodzi ...

Szkoda że ten mecz wypadł tak szybko gdzie ludzie jeszcze nie ochłonęli, i wyszło jak wyszło a że wyszło słabo to każdy na stadionie widział i słyszał. Prowadzący doping niestety może do innych rzeczy jest stworzony bo cegłę do tej bryndzy dołożył... A spalenie szalika Śląska to już bez komentarza bo to tylko śmiech politowania wzbudzało.../tak prawdę powiedziawszy to jest niezły chuligan - na wcześniejszym meczu spalił szalik chyba Pogoni ?

Jako że trochę lat już mam na karku wiele rzeczy widziałem i na Wiśle przeżyłem to nie ma co szaleć i rwać szat - kto miał kontakty we Wrocławiu, Gdańsku, Białymstoku dalej je ma i miał będzie. Kto będzie miał chodzić chodził będzie dalej....Na ocenę przyjdzie jeszcze czas....
szkoda głupoty gadać i pisać

megafony

Post autor: megafony » 17.08.2016, 15:55

Ja na tej stronie widzę dwie foty, gdzie masa dzieciaków siedzi w obrębie czerwonych krzesełek, więc raczej Wasze centrum młyna. Drugiego wzoru tworzącego białą gwiazdę na tym stadionie nie ma.

JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK » 17.08.2016, 16:11

Rozumiem ze na młynie cracovii i innych klubów w Polsce siedzi sama banda?? To troche dziwne bo widziałem ostatnio zdjecie z młyna Cracovii i nawet flagą machał dieciak na oko z 12 lat. Wy nawet tego czegos co u was sie młyn nazywa nie potraficie zapełnic ale zdjeciami rzucaci ostro ;)

S.H.W

Post autor: S.H.W » 17.08.2016, 17:25

Derbowy mecz z Wisłą i młyn Pasów podaj proporcjonalną liczbę lasek na sektorze
Obrazek

Na Wiśle bilety FC są po 10 zł i 15zl za 5zł wchodzą osoby które pierwszy raz są na stadionie
choćby bilety chodziły po 50groszy ,to c*** to kogoś interesuje.
na Pasach była akcja marketingowa za 1zł
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A i tak prezentował się tak
Obrazek

Zeszły weekend lech gra zgodowy mecz z Pasami i sektor aż pękał w szwach
Obrazek
czyżby jakieś podziały ? czy po prostu jak na Wiśle słabe wyniki też dają znać o sobie

birkut

Post autor: birkut » 17.08.2016, 22:25

Widzę ze znasz świetnie naszą historię.
wszystkowiedzacy pisze:.Wiem,ze po tym jak czesc z was zaczela sie za bardzo wachac z Pasami zrobil sie jakis podzial i chyba od tamtego czasu jest coraz gorzej.
Od tego czasu niewiele.
Po podziale część wąchająca się z pasami znów się podzieliła na wąchających się z Narodową Cracovią i proizraelską Cracovią.
Ta pierwsza zrobiła w zeszłym roku wąchajacą się oprawę
https://www.youtube.com/watch?v=LGb85ZAQlSw

No, a część nie wąchająca się podzieliła się na kradnących flagi z zabrskiego magazynu i na tych zdobywających flagi Górnika Z. honorowo.

I znów się szykuje jakiś podział, ale o tym napiszę ci priva żebyś mógł błysnąć na forum.
Pozdrawiam

birkut

Post autor: birkut » 17.08.2016, 23:53

wszystkowiedzacy pisze:
birkut pisze:Widzę ze znasz świetnie naszą historię.
wszystkowiedzacy pisze:.Wiem,ze po tym jak czesc z was zaczela sie za bardzo wachac z Pasami zrobil sie jakis podzial i chyba od tamtego czasu jest coraz gorzej.
Od tego czasu niewiele.
Po podziale część wąchająca się z pasami znów się podzieliła na wąchających się z Narodową Cracovią i proizraelską Cracovią.
Ta pierwsza zrobiła w zeszłym roku wąchajacą się oprawę
https://www.youtube.com/watch?v=LGb85ZAQlSw

No, a część nie wąchająca się podzieliła się na kradnących flagi z zabrskiego magazynu i na tych zdobywających flagi Górnika Z. honorowo.

I znów się szykuje jakiś podział, ale o tym napiszę ci priva żebyś mógł błysnąć na forum.
Pozdrawiam
Dzieki za wyczerpujaca i obiektywna odpowiedz.Zamiast pajacowac mogles odp na priv lub w ogole nic nie pisac,bo wydaje mi sie,ze chciales byc fajny i zabawny,a wyszlo jak wyszlo.Niby niczemu nie zaprzeczasz i niczego nie negujesz,ale widocznie prawda w oczy kole i wygodniej jest posmieszkowac i odwrocic kotka ogonem figlarzu...
Gdybyś się chciał dowiedzieć czegoś nowego o Hutniku to byś pominął tą wiślacką propagandę, w którą już coraz mniej osób wierzy.
A tak musisz czekać aż ktoś z Wisły poszerzy twoje horyzonty - wszak to oni najlepiej wiedza nie tylko co się u nas dzieje, ale i co Śląsk śpiewa u siebie na stadionie i jak to Lechia zgodę z nimi zrywała.

p.s. No i się określ co za klub reprezentujesz, bo wyraxnie gtsem śmierdzisz.

twierdza śródmieście

Post autor: twierdza śródmieście » 18.08.2016, 00:55

Ja osobiście uważam że spadek formy Hutnika spowodowany jest marazmem sportowym, po prostu reaktywacja klubu wprowadziła dość sporą zajawkę, która po czasie opadła, ponieważ wiele osób spodziewało się cudów, głównie sportowych. Można gadać że to co się dzieje na boisku nie ma wpływu na fanatyków, zwłaszcza w mniejszych klubach, ale to wcale nie jest prawdą. 4-ty wyjazd do Bodzentyna dla wielu osób nie jest atrakcją.
:)

Starydziad

Post autor: Starydziad » 18.08.2016, 02:15

Dzis Hokejowa Liga Mistrzow w Tauron Arenie. Około 7500 widzow, Sparty Praga ok 80 osob raczej nie piłkarskiej ekipy, Cracovia w mojej ocenie nie do konca wykorzystała potencjał obiektu , doping na srednim poziomie, mocno porozrzucani po hali, zdecydowanie lepiej wyglądało to podczas Turnieju Pucharu Polski, najwyrazniej nie bylo az takiej mobilicacji i cisnienia na kolejne wydarzenie w Arenie.Może to ja sie więcej spodziewałem a może faktycznie hokej to jednak nie nasz topowy sport na którym można także ciekawie prezentowac sie na rybunach.

bronz

Post autor: bronz » 18.08.2016, 10:21

wszystkowiedzacy pisze:Mam takie pytanie do fanow Hutnika,odp moze byc na priv,bo znajac poziom tego forum wiecej do powiedzenia o was beda miec kibice dwoch innych krakowskich klubow.Zapytam krotko i dosadnie,aczkolwiek bez jakiejs szydery czy napinki.Co sie z wami dzieje,wy w ogole jeszcze cos dzialacie?
Hutnikowi niestety zaszkodziło miasto i min siemacha i rożne twory które na dawnych terenach Hutnika powstały...po reaktywacji /chyba jak mnie pamięć nie myli/ okazało się że trzeba było zapłacić za użytkowanie stadionu ?...była zbiórka w necie kasy na ten cel...kondycja finansowa klubu odbija się także na aspektach kibicowskich - aczkolwiek myślę że gdyby przyszło Hutnikowi zagrać mecz z Wisłą, Cracovią, czy innym topowym klubem to zebrali by się jakąś zgrabną ekipą..

Poza tym emigracja i demografia, poziom sportowy piłki i innych dyscyplin - ale to nie tylko dotyczy Hutnika czy Krakowa ale całej sceny kibicowskiej w Polsce...
szkoda głupoty gadać i pisać

ZwykłyKibic

Post autor: ZwykłyKibic » 18.08.2016, 13:54

Wisłą uprawiając dalszą propagandę w internecie mobilizuje się na mecz ze Śląskiem.
Tekst ze strony ,,Gra w Wiśle to honor,nie obowiązek''
,,26 sierpnia, godz. 20:30, stadion Wisły. Mecz na który ostrzy sobie zęby cała Polska - bezsprzecznie najciekawski kibicowsko w tym roku. Spotkanie z wieloma podtekstami, który dużo wyjaśni mniej ogarniętej części fanów żyjącej w iluzji.
Śląsk wraz z Motorem i nowymi ziomkami już rozpoczyna wielką mobilizację na to spotkanie. Ten mecz to dla nich priorytet - nic innego się dla nich nie liczy.
I oby był priorytetem dla wszystkich kiboli Wisły.
Do zobaczenia na sektorze C!''
Panowie z Wisły jak tam wasz pociąg specjalny do Kielc?
Brak chętnych spowodował to ze już wczoraj oddawaliście kasę za specjala?
Teraz zbieracie chętnych na autokary a i same bilety sprzedajecie.
Ze by nie było tak ze tego Śląska i Motoru będzie więcej niż was w młynie.
Internetowa propaganda już nie daje rady i coraz większa rzesza Wiślaków się od was odwraca co pokazują wasze liczby wyjazdowe oraz tragiczne liczby w młynie.W jednak dalej będziecie twierdzić ze wszystko jest w najlepszym porządku i już niebawem wszystko wróci do normy.
Wcale bym się nie zdziwił jak byście sobie sami przeszczelili grafy na Olkuszu tylko po to aby jak najwięcej osób przekonało się do waszej polityki AntyŚląsk.

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 18.08.2016, 17:43

wszystkowiedzacy pisze:Nie wiem czy opisujacy sytuacje na HKSie sa fanami Hutnika,ale dzieki za info.Co prawda pytajac o ich spadek formy pytalem raczej w kontekscie chuliganskim,ale z tego co mowicie widocznie stopniowy upadek klubu przelozyl sie na wszystkie grupy kibicowskie. Mam nadzieje,ze fani Hutnika nie maja mi za zle wypominania tej sytuacji z Pasami,ale troche straciliscie w oczach wielu ludzi w Polsce.Bylo minelo,w porownaniu do krzywych akcji Pasow czy obecnego cyrku na Wisle takie grzeszki wygladaja niewinnie z perspektywy czasu.Zycze lepszej przyszlosci zarowno dla samego klubu jak i jego kibicow.Obecna sytuacja w Krk wydaje sie byc idealna okazja do odbudowania sie.pzdr
Strasznych farmazonów Ci ktoś naopowiadał.Odkąd kibicuje Hutnikowi i udzielam się, a będzie już 20 lat nigdy nie było żadnego podziału.Na filmiku, który wrzuciłeś jest grupa JG i nie ma tam ANI JEDNEJ osoby z Hutnika.Na tej gali kibice Hutnika stali w ogóle w innym miejscu w barwach co zapewne mogą Ci potwierdzić osoby z innych ekip obecnych na gali.

Obecnie mamy kryzys, że tak powiem stadionowy.Mało kto chodzi na mecze i wyjazdy w o wiele słabszych liczbach, ale na osiedlach wygląda to zupełnie inaczej.Wystarczy porównać sobie nasza sytuacje w Hucie na dzień dzisiejszy, a te 7-8 lat temu.Wiadomo, że HKS to mała ekipa więc kłopoty z prawem są dość mocno odczuwalne,ale ciągle działamy.

Pozdro
Hutnik Nowa Huta

Testo

Post autor: Testo » 18.08.2016, 17:49

Az sie zarejestrowalem, bo od czytania typow pokroju ZwyklyKibic, megafony, calyStadion czy Xiaomi mozna dostac raka! Nomen omen, mam wrazenie, ze powyzsze profile to multi konta jednej osoby, typowego pryszczatego pejsa, ktory leczy kompleksy wzgledem Wisly.

Do rzeczy, okiem starego Wislaka. Nie wiem co na celu maja typiary nakurwiajace non stop wiadomosci o Wisle, 24h/dobe, placz, jad i gimbusiarskie podniecenie przy kazdej mozliwej okazji! Po pierwsze, jest to w c*** zalosne, naprawde w c***! Skupcie sie na swojej ekipce, a od Wisly sie odpierdolcie, nie wasze zabawki, nie wasza sprawa. Po drugie, wasze lamenty i teksty o tym jak to w Wisle jest zle, jakie to podzialy i bunty nie istnieja, nie spowoduja, ze nagle Wisla straci kibicow i Klub przestanie istniec! Ja wiem, ze pejsy pewnie mysla, ze przybedzie im kibicow, ale, HEHE, to nie nastapi! Dziewczynki w paski, wasz trud propagandowy jest daremny, szkoda zachodu!

Kwestia SWL, dla kazdego Wislaka sprawa jest jasna, mamy w pizdzie Slaska, a Lechii szkoda, bo to charakterna ekipa i dobre chlopaki, zycze im jak najlepiej i mam nadzieje, ze do kosy z Lechia nigdy nie dojdzie. Kazdy prawdziwy Wislak zdaje sobie sprawe z tego, ze na trybunach rzadzi WSH i nawet, jezeli ich decyzje nie zawsze nam sie podobaja, to nalezy je respektowac, kropka. Wszelkie placzki na gownianych forach i facebookach, to zwykle janki i pikole, tyle w temacie.

Kwestia pierdolenia o nieadekwatnosci hasla "wiernosc". Ludzie, to haslo dotyczy Wisly, Jej kibicow i ex-kibicow, ktorzy postanowili ubrac sukienki w paski! Nie dotyczy to zgod, jakby tak bylo, to zadna ekipa kibicowska w tym kraju nie mogla by sie taka cecha tytulowac! A juz najsmieszniejsze sa pejso-paski wypominajace Wisle sztame z Ruchem (ex-wrogiem) i brak lojalnosci wzgledem Slaska i Lechii, majac tym samym na trybunach i w bandzie typow przerzuconych z Wisly, ktorzy, HEHE, ganiali pejsatych po ulicach. Istny kabaret, prawilniaki fest, szkoda nawet strzepic ryja na ten menelski motloch z Kaluzy.

Sztama z RWE. Jest to na pewno zaskoczenie, stad zawirowania na mlynie i slabsze liczby. Niemniej po przetrawieniu, jest to zaskoczenie na pewno in plus! Minie kilka meczow, ludzie sie z tym oswoja, moze sportowo i organizacyjnie sie na Wisle poprawi (akcje z Meresinskim i ostatie wyniki tez swoje pietno na liczbach odciskaja), i bedzie tak jak dawniej, a moze i lepiej! Z cala pewnoscia, sztama WRWE ma wiekszy potencjal niz SWL wczesniej, i z cala pewnoscia, jest to ekipa nr 1 w Polsce na te chwile, stad tez jeden wielki bol dupska i zazdrosc na necie ze strony oponentow.

Reasumujac, do wszystkich tych, ktorym poca sie jajka na mysl o jakiejkolwiec porazce Wisly na jakimkolwiek froncie, pryszczuchy, nic z tego, za duzy Klub, za piekna historia, za dobra ekipa i za duzy potencjal kibicowski i sportowy! Pierdolcie sobie dalej bzdury o pogonieniu FC, o niekatywnych osiedlach, internet przyjmie wszystko, ulica juz niekoniecznie :)

Pozdrowienia dla normalnych kibicow, ktorym suty nie dretwieja przy okazji kolejnych wydarzen z udzialem Koalicji. I wezcie poprawke na wpisy pejsatych zapryszczonych trolli, ktorzy wylegaja tutaj jak grzyby po deszczu siejac propagande niczym KODziarze czy inne lewackie scierwo.

WRWE!
Wielka Wisła

zdechła skarpeta

Post autor: zdechła skarpeta » 18.08.2016, 18:08

Napisałeś dużo i nic ani odkrywczego ani ciekawego.
:)))))))))

i wali od ciebie słabą propagandą :))
Kimkolwiek jesteś życzę Ci dobrze :)

ZwykłyKibic

Post autor: ZwykłyKibic » 18.08.2016, 18:22

Testo pisze:Az sie zarejestrowalem, bo od czytania typow pokroju ZwyklyKibic, megafony, calyStadion czy Xiaomi mozna dostac raka! Nomen omen, mam wrazenie, ze powyzsze profile to multi konta jednej osoby, typowego pryszczatego pejsa, ktory leczy kompleksy wzgledem Wisly.

Do rzeczy, okiem starego Wislaka. Nie wiem co na celu maja typiary nakurwiajace non stop wiadomosci o Wisle, 24h/dobe, placz, jad i gimbusiarskie podniecenie przy kazdej mozliwej okazji! Po pierwsze, jest to w c*** zalosne, naprawde w c***! Skupcie sie na swojej ekipce, a od Wisly sie odpierdolcie, nie wasze zabawki, nie wasza sprawa. Po drugie, wasze lamenty i teksty o tym jak to w Wisle jest zle, jakie to podzialy i bunty nie istnieja, nie spowoduja, ze nagle Wisla straci kibicow i Klub przestanie istniec! Ja wiem, ze pejsy pewnie mysla, ze przybedzie im kibicow, ale, HEHE, to nie nastapi! Dziewczynki w paski, wasz trud propagandowy jest daremny, szkoda zachodu!

Kwestia SWL, dla kazdego Wislaka sprawa jest jasna, mamy w pizdzie Slaska, a Lechii szkoda, bo to charakterna ekipa i dobre chlopaki, zycze im jak najlepiej i mam nadzieje, ze do kosy z Lechia nigdy nie dojdzie. Kazdy prawdziwy Wislak zdaje sobie sprawe z tego, ze na trybunach rzadzi WSH i nawet, jezeli ich decyzje nie zawsze nam sie podobaja, to nalezy je respektowac, kropka. Wszelkie placzki na gownianych forach i facebookach, to zwykle janki i pikole, tyle w temacie.

Kwestia pierdolenia o nieadekwatnosci hasla "wiernosc". Ludzie, to haslo dotyczy Wisly, Jej kibicow i ex-kibicow, ktorzy postanowili ubrac sukienki w paski! Nie dotyczy to zgod, jakby tak bylo, to zadna ekipa kibicowska w tym kraju nie mogla by sie taka cecha tytulowac! A juz najsmieszniejsze sa pejso-paski wypominajace Wisle sztame z Ruchem (ex-wrogiem) i brak lojalnosci wzgledem Slaska i Lechii, majac tym samym na trybunach i w bandzie typow przerzuconych z Wisly, ktorzy, HEHE, ganiali pejsatych po ulicach. Istny kabaret, prawilniaki fest, szkoda nawet strzepic ryja na ten menelski motloch z Kaluzy.

Sztama z RWE. Jest to na pewno zaskoczenie, stad zawirowania na mlynie i slabsze liczby. Niemniej po przetrawieniu, jest to zaskoczenie na pewno in plus! Minie kilka meczow, ludzie sie z tym oswoja, moze sportowo i organizacyjnie sie na Wisle poprawi (akcje z Meresinskim i ostatie wyniki tez swoje pietno na liczbach odciskaja), i bedzie tak jak dawniej, a moze i lepiej! Z cala pewnoscia, sztama WRWE ma wiekszy potencjal niz SWL wczesniej, i z cala pewnoscia, jest to ekipa nr 1 w Polsce na te chwile, stad tez jeden wielki bol dupska i zazdrosc na necie ze strony oponentow.

Reasumujac, do wszystkich tych, ktorym poca sie jajka na mysl o jakiejkolwiec porazce Wisly na jakimkolwiek froncie, pryszczuchy, nic z tego, za duzy Klub, za piekna historia, za dobra ekipa i za duzy potencjal kibicowski i sportowy! Pierdolcie sobie dalej bzdury o pogonieniu FC, o niekatywnych osiedlach, internet przyjmie wszystko, ulica juz niekoniecznie :)

Pozdrowienia dla normalnych kibicow, ktorym suty nie dretwieja przy okazji kolejnych wydarzen z udzialem Koalicji. I wezcie poprawke na wpisy pejsatych zapryszczonych trolli, ktorzy wylegaja tutaj jak grzyby po deszczu siejac propagande niczym KODziarze czy inne lewackie scierwo.

WRWE!
Stek bzdur które na co dzień są wypisywane po stronach Wisły na fb typu ,,Armia Białej Gwiazdy'' czy też ,,Gra w Wiśle to honor,nie obowiązek'' strony te są na podobnym poziomie co lewacki ,,Sokzburaka''.Testo pewnie prowadzi którąś z tych stron siejąc propagandę WSH i starając się zakłamywać rzeczywistość.
,,za dobra ekipa'' a z kim niby ta dobra ekipa się biła ze uważasz ją za dobrą,chyba ze liczba wydanych oświadczeń o tym świadczy ,to masz racje Wisła rządzi!
,,WRWE jest to ekipa nr 1 w Polsce na te chwile, stad tez jeden wielki bol dupska i zazdrosc na necie ze strony oponentów''
A ze niby co o tym świadczy,po za wydanymi oświadczeniami oraz groźnymi zdjęciami poubieranych na czarno gościn w koszulkach Pit Bull to niczego nie dokonaliście,wręcz przeciwnie to jednego z was trafiono :)
To ze jesteście siewcami propagandy i ze uwielbiacie zakłamywać rzeczywistość pokazał farmazon który staraliście się wkręcić własnym kibicom ,,Śląsk wraz z Lechem śpiewali na dwie strony Wisła to stara kur..''
Internet to jest jedyne pole walki WSH!!

rick.k

Post autor: rick.k » 18.08.2016, 21:07

Testo, rozpisałeś się ale sprawdź, co oznacza łaciński zwrot "nomen atque omen" aka "nomen est omen", w skrócie "nomen omen" i kiedy należy go używać.

KeNHaS

Post autor: KeNHaS » 19.08.2016, 17:21

To moze byc ostatni moj ostatni wpis na tym forum, ze wzgledu na to, ze Admini maja powszechna wyjebke na caly kabaret jaki potrafi sie tu krecic, glownie wywolywany przez pryszczatych anonimow rejstrowanych co rusz na swiezo, ale gdy ktos chce normalnie wyrazic swoja opinie i kulturalnie podyskutowac, jezeli sie da oczywiscie to dostaje bana na tydzien, tak jak ja go dostalem nie wiadomo za co, gdzie niespecjalnie sie napinalem do przedstawicieli innych klubow. Widocznie administracji jest to na reke, ze niektore barany sie tu rejestruja i rozpierdalaja temat po temacie, piszac zwykle bzdury ale nakrecaja cala maszynke. Dlatego tez czekam na kolejnego bana za to co napisalem, bo to sie w glowie nie miesci.

Wracajac do tematu Krakowskiego..

Forumowicz wszystkowiedzacy z podpisem Chlopaka z Miasta Maczet zadaje pytania o wlasne miasto? Czy moze w jakims innym miescie maczety sa chlebem powszedznim? Nie napinam sie tylko zwyczajnie pytam z czystej ciekawosci.

Odnosnie Wislakow sie wpisujacych tutaj.
Ciagle niestety bronicie faktow i realii terminem KOMPLEKS, kompleksy tu i kompleksy tam. Na Cracovie mozecie cisnac na rozne sposoby, tyle, ze coraz czesciej ta ofensywa zamienia sie w defensywe, bo coraz czesciej na swiatlo dzienne wychodzi coraz wiecej grzeszkow niestety przeciwko wam, gdzie ciagle nam cos jest zarzucane, min kompleksy, zycie bez Wisly nie mialoby sensu i takie tam kwiatki. Nie mowie, ze Cracovia jest swieta i wszystko jest bez zarzutu, ale niestety i na Wisle nie ma takie porzadku jak tu zapewniacie. Sytuacja na dzien dzisiejszy jest taka a nie inna, a w jaka strone sie potoczy to wystarczy tylko czekac i nie ma sensu zakrzywiac rzeczywistosci, bo ewidentny spadek formy jest widoczny dosc wyraznie, moze na ekipe sie to narazie nie przeklada, ale jak juz wiele racy bywalo w kibicowskim swiecie, ze jedno potkniecie i zaczyna sie efekt domina o czym przekonalismy sie i my i wy w przeszlosci. I zgodze sie tu z MPOLKA1977, ze przedewszystkim niech kazdy pilnuje swojego podworka, bo hipokryzji tutaj sporo, ale najwiecej jest przekrzykiwania sie nawazjem kto jest zajebisty a kto nie. Czas zweryfikuje, czas pokaze. Pierdolenie wciaz o tej koalicji juz faktycznie jest nudne i nie ma co przezywac, bo jezeli przyjdzie taki dzien w przyszlosci, ze jej sila zostanie zweryfikowana to wtedy mozna bedzie gadac w nieskonczonosc kto mial racje a kto nie, komu to wyszlo na dobre a komu nie itd itd. A tymczasem dajcie na luz juz tymi przyszczatymi kompleksiarzami, spinami i szczekaniem bez konca o d**** marynie
Obrazek

KeNHaS

Post autor: KeNHaS » 19.08.2016, 19:56

wszystkowiedzacy pisze: Nie wiem co w tym takiego ciekawego,ale skoro Cie to tak nurtuje to jestem z Krakowa,urodzilem sie tu,mieszkalem od dziecka,a teraz mieszkam w innym miejscu choc bardzo czesto bywam w Krk,pytalem generalnie o Hutnika jakbys czytal dokladniej,bo akurat na ich temat nie posiadalem zadnej wiedzy...
Super, ciesze sie, ze dalo rade uzyskac normalna odpowiedz i przynajmniej teraz bedzie wiadomo, ze da sie z toba jakos dyskusje prowadzic, bo kto inny by zaraz zaczal mielic klawiatura bluzgami itd. Wiem o co Ci chodzilo, a mnie ciekawilo co innego i wszystko jasne
Obrazek

Fachowiec

Post autor: Fachowiec » 19.08.2016, 22:04

grabarz06 pisze:Flagi z wieży na stadionie zniknęły w nocy dzięki kilku sprytnym kibicom Cracovii.
Fachowiec oświeć nas ,które to konkretnie flagi przyniósł rudy na mecz.Chyba pomyliło ci się coś z przerzutem z Karmelickiej który na meczu z Lechem przyniósł wam flagę Arki i drugą,ale już nie pamiętam czy Lecha,czy Cracovii.
Rudy przyniósł 2 swoje flagi jedna z buldogiem,a druga barwy.
Przerzut nie dał nam flagi ,tylko chwalił się,że ją ma i została mu zabrana.

Tel

Post autor: Tel » 20.08.2016, 10:18

KeNHeS w tym problem, że od dwóch miesięcy wszędzie Cię pełno. Masz małą wiedzę o tym, co się dzieje. Wszędzie tylko dywagujesz lub piszesz to, co zostało już napisane. Może rzeczywiście będzie lepiej jak zakończysz tu pisać.

Niektóre trole znikną we wrześniu. Szkoła, zadania domowe, forum się trochę oczyści.

Co do młodzieży na Wiśle, kto kocha ten wierzy, siła w młodzieży. Teraz się śmiejecie, że dzieciarnia. Za 10 lat to oni będą siłą tego klubu. Życzę sobie, Wiśle jak najwięcej młodzieży na meczach.
Obrazek

ressy

Post autor: ressy » 21.08.2016, 19:09

jak wygląda sytuacja na NG ze Starymi Grzegórzkami? Wiadomo że Stare Grzegórzki kiedyś mocny skład a teraz?

giant

Post autor: giant » 22.08.2016, 13:27

Hercules 06 pisze:a jak sytuacja okolic krk
Wieliczka Niepołomice i Bochnia?
Na chwilę obecną:

Wieliczka- podzielona z przewagą Cracovii
Niepołomice-zdecydowanie Cracovia, Wiślacy też są,ale nie mają nic do powiedzenia.
Bochnia-tu zdecydowanie Wisła,pojedyncze osoby z Cracovii,raczej nie ujawniające się.
Jesteśmy biali,jesteśmy czerwoni,jesteśmy CRACOVIA,a kim są oni?

ODPOWIEDZ