Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
całyStadion
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Nie kojarzę żadnego większego klubu/ekipy w której nad hajsem opiekę sprawuje ktoś inny, niż te kilkadziesiąt osób spod znaku H.
Zawsze najpierw są kaucje/paczki/papugi, a ewentualnie później mury czy ultraska. Akurat i Cracovia i Wisła mają lepkie rączki nawet do pieniędzy z własnych puszek "na oprawy" :)
Zawsze najpierw są kaucje/paczki/papugi, a ewentualnie później mury czy ultraska. Akurat i Cracovia i Wisła mają lepkie rączki nawet do pieniędzy z własnych puszek "na oprawy" :)
-
Polish Power
Przypomni ktoś w jakich okolicznościach Wisła Kraków dobrych kilka lat temu straciła kilka głównych swoich flag, o ile mnie pamieć nie myli to np "Biała Gwiazda" oraz "Wisła Kraków" z kostuchą po środku i herbem Polski bodajże ?? Pamiętam że flagi te zawisły do góry kołami na meczu Lech Poznań - Wisła jakoś z 9-10 lat temu ?? który to był dokładnie rok ? Wisła te flagi straciła poprzez włamanie się KSC do magazynu ? MA ktoś jakieś foto z tego meczu lub samych flag ?
-
całyStadion
Uwaga będzie hicior: Wisła próbuje zebrać ludzi na specjala do oddalonych aż o 108 km od Krakowa Kielc.
Cena wyjazdu to jedyne 90 zł :)
Bez gadżetów, wg ichniejszej wyceny pociąg musi kosztować minimum 60-65 zł od łebka plus koszt biletu. Grubo.
PS ta sama wyprawa kosztowała ich w marcu łącznie 65 zł. Drogo się cenią te sharksy.
Cena wyjazdu to jedyne 90 zł :)
Bez gadżetów, wg ichniejszej wyceny pociąg musi kosztować minimum 60-65 zł od łebka plus koszt biletu. Grubo.
PS ta sama wyprawa kosztowała ich w marcu łącznie 65 zł. Drogo się cenią te sharksy.
-
Polish Power
Fachowiec pisze:Robol,który pracował przy budowie stadionu Wisły,był parchem i ukradł 3 flagi z magazyny:Super Wisła,Wisła Kraków z godłem Polski i TKWM.Potem te flagi wisiały na meczu w Poznaniu do góry kołami,było to w 2006 roku.Potem na derby u nich zrobiliśmy repliki 2 pierwszych flag,a TKWM przywiózł ktoś z Gdańska lub Wrocławia.Polish Power pisze:Przypomni ktoś w jakich okolicznościach Wisła Kraków dobrych kilka lat temu straciła kilka głównych swoich flag, o ile mnie pamieć nie myli to np "Biała Gwiazda" oraz "Wisła Kraków" z kostuchą po środku i herbem Polski bodajże ?? Pamiętam że flagi te zawisły do góry kołami na meczu Lech Poznań - Wisła jakoś z 9-10 lat temu ?? który to był dokładnie rok ? Wisła te flagi straciła poprzez włamanie się KSC do magazynu ? MA ktoś jakieś foto z tego meczu lub samych flag ?
Swego czasu pamiętam jak rudy przerzut z Prądnik Czerwonego,przyszedł z nimi na mecz z Lechem u nas i przyniósł ze sobą 2 flagi Wisły,które były jego własnością,też wtedy mówili,że je skroili.A ów rudy,po jakimś czasie został u nich pogoniony,bo im gnoju narobił,ale tak bywa z tego typu osobnikami.
a co w takim razie z tymi replikami ?? bo nie kojarzę od dawna by te flagi-repliki były wywieszane ??
Wisiały tylko na tym meczu.To nie było robione flagi w żadnej firmie tylko prywatnie ,od ręki przez kilka osób.Polish Power pisze:Fachowiec pisze:Robol,który pracował przy budowie stadionu Wisły,był parchem i ukradł 3 flagi z magazyny:Super Wisła,Wisła Kraków z godłem Polski i TKWM.Potem te flagi wisiały na meczu w Poznaniu do góry kołami,było to w 2006 roku.Potem na derby u nich zrobiliśmy repliki 2 pierwszych flag,a TKWM przywiózł ktoś z Gdańska lub Wrocławia.Polish Power pisze:Przypomni ktoś w jakich okolicznościach Wisła Kraków dobrych kilka lat temu straciła kilka głównych swoich flag, o ile mnie pamieć nie myli to np "Biała Gwiazda" oraz "Wisła Kraków" z kostuchą po środku i herbem Polski bodajże ?? Pamiętam że flagi te zawisły do góry kołami na meczu Lech Poznań - Wisła jakoś z 9-10 lat temu ?? który to był dokładnie rok ? Wisła te flagi straciła poprzez włamanie się KSC do magazynu ? MA ktoś jakieś foto z tego meczu lub samych flag ?
Swego czasu pamiętam jak rudy przerzut z Prądnik Czerwonego,przyszedł z nimi na mecz z Lechem u nas i przyniósł ze sobą 2 flagi Wisły,które były jego własnością,też wtedy mówili,że je skroili.A ów rudy,po jakimś czasie został u nich pogoniony,bo im gnoju narobił,ale tak bywa z tego typu osobnikami.
a co w takim razie z tymi replikami ?? bo nie kojarzę od dawna by te flagi-repliki były wywieszane ??
No tak, na twojej fotce jest 50 głów więcej...twkjc pisze:Nie manipuluj na siłę bo wkleiłeś zdjęcie na trochę przed meczem - co zresztą widać po brakujących flagach.
Nie jest tragicznie. Wiadomo, że Ruch na wyjazdach prezentuje się zdecydowanie lepiej niż u siebie na stadionie, a do tego celem było pobicie rekordu wyjazdowego.
-
całyStadion
Tu masz o tym jak te liczbę Wiślaków podkręcono:
Sprawa wygląda tak, że wydzwaniano od jednego osiedla po drugie tak samo sprawa ma się z fan klubami.
Dwukrotnie w sprawie dzwonił Robert Wysocki oraz Patryś Piszczek, że wszyscy na czerwono i ludzi można podpiąć pod Święto Wojska i wpuścimy ich za 5 zł, tak jak tych legitymujących się wojskowym papierem w kasach.
Jednak atmosfera pomiędzy różnymi grupami i odłamami jest dość napięta i wyszło jak wyszło, czyli 2/5 Wisły u siebie i 3/5 Ruchu na tej samej trybunie. Ode mnie krótki komentarz: najpierw olewa się rejony, miejscowości i osiedla, bo ktoś nie chce latać i nie dostaje należytego wsparcia, a później dzwonią, że wpuszczą za 5 złotych w niedzielę na mecz, żeby narobić liczb? To jest w ogóle poważne?
Tak, wiem również to że Cracovia większego składu na stadionie też by nie wystawiła nawet jak piłkarsko teraz lepiej stoi. Ale gdzie ten mityczny potencjał Wisły w świetle zdarzeń przeze mnie przytoczonych?
Kończąc: widocznie są ludzie którzy nawet wspierając Krakowskie kluby mają jeszcze w sobie jakiś honor, głowna ekipa WSH poszła po bandzie i czekamy co dalej.
Sprawa wygląda tak, że wydzwaniano od jednego osiedla po drugie tak samo sprawa ma się z fan klubami.
Dwukrotnie w sprawie dzwonił Robert Wysocki oraz Patryś Piszczek, że wszyscy na czerwono i ludzi można podpiąć pod Święto Wojska i wpuścimy ich za 5 zł, tak jak tych legitymujących się wojskowym papierem w kasach.
Jednak atmosfera pomiędzy różnymi grupami i odłamami jest dość napięta i wyszło jak wyszło, czyli 2/5 Wisły u siebie i 3/5 Ruchu na tej samej trybunie. Ode mnie krótki komentarz: najpierw olewa się rejony, miejscowości i osiedla, bo ktoś nie chce latać i nie dostaje należytego wsparcia, a później dzwonią, że wpuszczą za 5 złotych w niedzielę na mecz, żeby narobić liczb? To jest w ogóle poważne?
Tak, wiem również to że Cracovia większego składu na stadionie też by nie wystawiła nawet jak piłkarsko teraz lepiej stoi. Ale gdzie ten mityczny potencjał Wisły w świetle zdarzeń przeze mnie przytoczonych?
Kończąc: widocznie są ludzie którzy nawet wspierając Krakowskie kluby mają jeszcze w sobie jakiś honor, głowna ekipa WSH poszła po bandzie i czekamy co dalej.
-
Kokinonero
Jako kibic Wisły w końcu się tu wypowiem(swoje prywatne zdanie) i przyznaje, że gość wyżej ma rację. Na pierwszym meczu ligowym było 90% dzieci w młynie. Porównując ubiegły sezon proporcje były 50/50. Większość moich znajomych jak i ja odpuściła sobie Wisłę (stadion) mimo, że na mecze u siebie jak i na wyjazdy jeździłem od 2002 roku. WSH i SKWK zniszczyły ruch kibicowski na Wiśle w imię swoich interesów bo to co mówili na spotkaniu z kibicami to same kłamstwa.
PS. Do innych kibiców Wisły. To nie jest żadne obrażanie się, czy też płakaniem za Lechią i Śląskiem. Mógłbym to przełknąć, mimo że mam tam znajomych jednak po tym co dzieje się na Wiśle coś we mnie pękło, tak jakby zerwała ze mną pierwsza dziewczyna. Może dla niektórych to śmieszne ale czuje się jakby ktoś zniszczył klub który wybrałem jako dziecko. Na stadionie się już nie pojawię dopóki WSH i SKWK tam będą. Pozdro
PS. Do innych kibiców Wisły. To nie jest żadne obrażanie się, czy też płakaniem za Lechią i Śląskiem. Mógłbym to przełknąć, mimo że mam tam znajomych jednak po tym co dzieje się na Wiśle coś we mnie pękło, tak jakby zerwała ze mną pierwsza dziewczyna. Może dla niektórych to śmieszne ale czuje się jakby ktoś zniszczył klub który wybrałem jako dziecko. Na stadionie się już nie pojawię dopóki WSH i SKWK tam będą. Pozdro
-
całyStadion
Bilety dla grup, osiedli i fan klubów za 5 zł których RZEKOMO NIE BYŁO?

Bilety dla Ruchu:

Przekrój ludzi z resztki młyna, który został po zmianach, na dole charakterystyczna flaga Widzewa, którą później przewieszono:

Bilety dla Ruchu:

Przekrój ludzi z resztki młyna, który został po zmianach, na dole charakterystyczna flaga Widzewa, którą później przewieszono:

Zdobycze KSC z niedzieli, nie wszyscy wrócili w dobrych humorach z Krakowa.
A zdjecie tych barw to nie jest czasem zdjecie zrobione juz dosc dawno przes ultrasow Widzewa? Kojarze ze juz gdzies je kiedyś widzialem.
Dzieciaki z Wisły nie postują tylko tworzą obecnie młynek na meczach.
Postują starsi propagandziści :)
Postują starsi propagandziści :)
1. Widzew i Cracovia? przestac spacEne due rabe pisze: Fajnie tez musi boleć ten uklad autorów tego zdjecia, waszych młodych ultrasów ktorzy najpierw łasili się do Cracovii i lansowali się przekreśloną gwiazdą, a teraz Ruch im kazął tworzyć młyn na pieskach...
2. Dla wszystkich fanatykow AP Lodz od Lecha Poznac :)
https://www.youtube.com/watch?v=z-szKqILXf0

[/quote]
aż odezwę...wrzucasz foty ludzi z C4/C5 i siejesz propagandę, od młyna trochę daleko... ostatnie zdjęcie chyba z młodego.../ - takich zdjęć z każdego stadiony zrobisz w cholerę....chyba że wg Ciebie na stadion Wisły mogą chodzić jedynie osoby +18.....no to Cię przepraszam -ja dzięki bogu się łapię.... nie wiem jak Ty.
Odnośnie cen - koło ch..ja mi to lata kto ile płaci - ktoś wchodzi za darmo ktoś ma bilet za 5zł, a ktoś skyboxa za 1500- każdy wg uznania i zasobności portfela nikt nikogo nie zmusza do chodzenia na mecze bo chyba nie dla sharksów chodzi ...
Szkoda że ten mecz wypadł tak szybko gdzie ludzie jeszcze nie ochłonęli, i wyszło jak wyszło a że wyszło słabo to każdy na stadionie widział i słyszał. Prowadzący doping niestety może do innych rzeczy jest stworzony bo cegłę do tej bryndzy dołożył... A spalenie szalika Śląska to już bez komentarza bo to tylko śmiech politowania wzbudzało.../tak prawdę powiedziawszy to jest niezły chuligan - na wcześniejszym meczu spalił szalik chyba Pogoni ?
Jako że trochę lat już mam na karku wiele rzeczy widziałem i na Wiśle przeżyłem to nie ma co szaleć i rwać szat - kto miał kontakty we Wrocławiu, Gdańsku, Białymstoku dalej je ma i miał będzie. Kto będzie miał chodzić chodził będzie dalej....Na ocenę przyjdzie jeszcze czas....

[/quote]aż odezwę...wrzucasz foty ludzi z C4/C5 i siejesz propagandę, od młyna trochę daleko... ostatnie zdjęcie chyba z młodego.../ - takich zdjęć z każdego stadiony zrobisz w cholerę....chyba że wg Ciebie na stadion Wisły mogą chodzić jedynie osoby +18.....no to Cię przepraszam -ja dzięki bogu się łapię.... nie wiem jak Ty.
Odnośnie cen - koło ch..ja mi to lata kto ile płaci - ktoś wchodzi za darmo ktoś ma bilet za 5zł, a ktoś skyboxa za 1500- każdy wg uznania i zasobności portfela nikt nikogo nie zmusza do chodzenia na mecze bo chyba nie dla sharksów chodzi ...
Szkoda że ten mecz wypadł tak szybko gdzie ludzie jeszcze nie ochłonęli, i wyszło jak wyszło a że wyszło słabo to każdy na stadionie widział i słyszał. Prowadzący doping niestety może do innych rzeczy jest stworzony bo cegłę do tej bryndzy dołożył... A spalenie szalika Śląska to już bez komentarza bo to tylko śmiech politowania wzbudzało.../tak prawdę powiedziawszy to jest niezły chuligan - na wcześniejszym meczu spalił szalik chyba Pogoni ?
Jako że trochę lat już mam na karku wiele rzeczy widziałem i na Wiśle przeżyłem to nie ma co szaleć i rwać szat - kto miał kontakty we Wrocławiu, Gdańsku, Białymstoku dalej je ma i miał będzie. Kto będzie miał chodzić chodził będzie dalej....Na ocenę przyjdzie jeszcze czas....
Ja na tej stronie widzę dwie foty, gdzie masa dzieciaków siedzi w obrębie czerwonych krzesełek, więc raczej Wasze centrum młyna. Drugiego wzoru tworzącego białą gwiazdę na tym stadionie nie ma.
Derbowy mecz z Wisłą i młyn Pasów podaj proporcjonalną liczbę lasek na sektorze

Na Wiśle bilety FC są po 10 zł i 15zl za 5zł wchodzą osoby które pierwszy raz są na stadionie
choćby bilety chodziły po 50groszy ,to c*** to kogoś interesuje.
na Pasach była akcja marketingowa za 1zł

A i tak prezentował się tak

Zeszły weekend lech gra zgodowy mecz z Pasami i sektor aż pękał w szwach

czyżby jakieś podziały ? czy po prostu jak na Wiśle słabe wyniki też dają znać o sobie

Na Wiśle bilety FC są po 10 zł i 15zl za 5zł wchodzą osoby które pierwszy raz są na stadionie
choćby bilety chodziły po 50groszy ,to c*** to kogoś interesuje.
na Pasach była akcja marketingowa za 1zł

A i tak prezentował się tak

Zeszły weekend lech gra zgodowy mecz z Pasami i sektor aż pękał w szwach

czyżby jakieś podziały ? czy po prostu jak na Wiśle słabe wyniki też dają znać o sobie
Widzę ze znasz świetnie naszą historię.
Po podziale część wąchająca się z pasami znów się podzieliła na wąchających się z Narodową Cracovią i proizraelską Cracovią.
Ta pierwsza zrobiła w zeszłym roku wąchajacą się oprawę
https://www.youtube.com/watch?v=LGb85ZAQlSw
No, a część nie wąchająca się podzieliła się na kradnących flagi z zabrskiego magazynu i na tych zdobywających flagi Górnika Z. honorowo.
I znów się szykuje jakiś podział, ale o tym napiszę ci priva żebyś mógł błysnąć na forum.
Pozdrawiam
Od tego czasu niewiele.wszystkowiedzacy pisze:.Wiem,ze po tym jak czesc z was zaczela sie za bardzo wachac z Pasami zrobil sie jakis podzial i chyba od tamtego czasu jest coraz gorzej.
Po podziale część wąchająca się z pasami znów się podzieliła na wąchających się z Narodową Cracovią i proizraelską Cracovią.
Ta pierwsza zrobiła w zeszłym roku wąchajacą się oprawę
https://www.youtube.com/watch?v=LGb85ZAQlSw
No, a część nie wąchająca się podzieliła się na kradnących flagi z zabrskiego magazynu i na tych zdobywających flagi Górnika Z. honorowo.
I znów się szykuje jakiś podział, ale o tym napiszę ci priva żebyś mógł błysnąć na forum.
Pozdrawiam
-
twierdza śródmieście
Ja osobiście uważam że spadek formy Hutnika spowodowany jest marazmem sportowym, po prostu reaktywacja klubu wprowadziła dość sporą zajawkę, która po czasie opadła, ponieważ wiele osób spodziewało się cudów, głównie sportowych. Można gadać że to co się dzieje na boisku nie ma wpływu na fanatyków, zwłaszcza w mniejszych klubach, ale to wcale nie jest prawdą. 4-ty wyjazd do Bodzentyna dla wielu osób nie jest atrakcją.
-
Starydziad
Dzis Hokejowa Liga Mistrzow w Tauron Arenie. Około 7500 widzow, Sparty Praga ok 80 osob raczej nie piłkarskiej ekipy, Cracovia w mojej ocenie nie do konca wykorzystała potencjał obiektu , doping na srednim poziomie, mocno porozrzucani po hali, zdecydowanie lepiej wyglądało to podczas Turnieju Pucharu Polski, najwyrazniej nie bylo az takiej mobilicacji i cisnienia na kolejne wydarzenie w Arenie.Może to ja sie więcej spodziewałem a może faktycznie hokej to jednak nie nasz topowy sport na którym można także ciekawie prezentowac sie na rybunach.
Hutnikowi niestety zaszkodziło miasto i min siemacha i rożne twory które na dawnych terenach Hutnika powstały...po reaktywacji /chyba jak mnie pamięć nie myli/ okazało się że trzeba było zapłacić za użytkowanie stadionu ?...była zbiórka w necie kasy na ten cel...kondycja finansowa klubu odbija się także na aspektach kibicowskich - aczkolwiek myślę że gdyby przyszło Hutnikowi zagrać mecz z Wisłą, Cracovią, czy innym topowym klubem to zebrali by się jakąś zgrabną ekipą..wszystkowiedzacy pisze:Mam takie pytanie do fanow Hutnika,odp moze byc na priv,bo znajac poziom tego forum wiecej do powiedzenia o was beda miec kibice dwoch innych krakowskich klubow.Zapytam krotko i dosadnie,aczkolwiek bez jakiejs szydery czy napinki.Co sie z wami dzieje,wy w ogole jeszcze cos dzialacie?
Poza tym emigracja i demografia, poziom sportowy piłki i innych dyscyplin - ale to nie tylko dotyczy Hutnika czy Krakowa ale całej sceny kibicowskiej w Polsce...
-
ZwykłyKibic
Wisłą uprawiając dalszą propagandę w internecie mobilizuje się na mecz ze Śląskiem.
Tekst ze strony ,,Gra w Wiśle to honor,nie obowiązek''
,,26 sierpnia, godz. 20:30, stadion Wisły. Mecz na który ostrzy sobie zęby cała Polska - bezsprzecznie najciekawski kibicowsko w tym roku. Spotkanie z wieloma podtekstami, który dużo wyjaśni mniej ogarniętej części fanów żyjącej w iluzji.
Śląsk wraz z Motorem i nowymi ziomkami już rozpoczyna wielką mobilizację na to spotkanie. Ten mecz to dla nich priorytet - nic innego się dla nich nie liczy.
I oby był priorytetem dla wszystkich kiboli Wisły.
Do zobaczenia na sektorze C!''
Panowie z Wisły jak tam wasz pociąg specjalny do Kielc?
Brak chętnych spowodował to ze już wczoraj oddawaliście kasę za specjala?
Teraz zbieracie chętnych na autokary a i same bilety sprzedajecie.
Ze by nie było tak ze tego Śląska i Motoru będzie więcej niż was w młynie.
Internetowa propaganda już nie daje rady i coraz większa rzesza Wiślaków się od was odwraca co pokazują wasze liczby wyjazdowe oraz tragiczne liczby w młynie.W jednak dalej będziecie twierdzić ze wszystko jest w najlepszym porządku i już niebawem wszystko wróci do normy.
Wcale bym się nie zdziwił jak byście sobie sami przeszczelili grafy na Olkuszu tylko po to aby jak najwięcej osób przekonało się do waszej polityki AntyŚląsk.
Tekst ze strony ,,Gra w Wiśle to honor,nie obowiązek''
,,26 sierpnia, godz. 20:30, stadion Wisły. Mecz na który ostrzy sobie zęby cała Polska - bezsprzecznie najciekawski kibicowsko w tym roku. Spotkanie z wieloma podtekstami, który dużo wyjaśni mniej ogarniętej części fanów żyjącej w iluzji.
Śląsk wraz z Motorem i nowymi ziomkami już rozpoczyna wielką mobilizację na to spotkanie. Ten mecz to dla nich priorytet - nic innego się dla nich nie liczy.
I oby był priorytetem dla wszystkich kiboli Wisły.
Do zobaczenia na sektorze C!''
Panowie z Wisły jak tam wasz pociąg specjalny do Kielc?
Brak chętnych spowodował to ze już wczoraj oddawaliście kasę za specjala?
Teraz zbieracie chętnych na autokary a i same bilety sprzedajecie.
Ze by nie było tak ze tego Śląska i Motoru będzie więcej niż was w młynie.
Internetowa propaganda już nie daje rady i coraz większa rzesza Wiślaków się od was odwraca co pokazują wasze liczby wyjazdowe oraz tragiczne liczby w młynie.W jednak dalej będziecie twierdzić ze wszystko jest w najlepszym porządku i już niebawem wszystko wróci do normy.
Wcale bym się nie zdziwił jak byście sobie sami przeszczelili grafy na Olkuszu tylko po to aby jak najwięcej osób przekonało się do waszej polityki AntyŚląsk.
-
Nowohucianie1950
Strasznych farmazonów Ci ktoś naopowiadał.Odkąd kibicuje Hutnikowi i udzielam się, a będzie już 20 lat nigdy nie było żadnego podziału.Na filmiku, który wrzuciłeś jest grupa JG i nie ma tam ANI JEDNEJ osoby z Hutnika.Na tej gali kibice Hutnika stali w ogóle w innym miejscu w barwach co zapewne mogą Ci potwierdzić osoby z innych ekip obecnych na gali.wszystkowiedzacy pisze:Nie wiem czy opisujacy sytuacje na HKSie sa fanami Hutnika,ale dzieki za info.Co prawda pytajac o ich spadek formy pytalem raczej w kontekscie chuliganskim,ale z tego co mowicie widocznie stopniowy upadek klubu przelozyl sie na wszystkie grupy kibicowskie. Mam nadzieje,ze fani Hutnika nie maja mi za zle wypominania tej sytuacji z Pasami,ale troche straciliscie w oczach wielu ludzi w Polsce.Bylo minelo,w porownaniu do krzywych akcji Pasow czy obecnego cyrku na Wisle takie grzeszki wygladaja niewinnie z perspektywy czasu.Zycze lepszej przyszlosci zarowno dla samego klubu jak i jego kibicow.Obecna sytuacja w Krk wydaje sie byc idealna okazja do odbudowania sie.pzdr
Obecnie mamy kryzys, że tak powiem stadionowy.Mało kto chodzi na mecze i wyjazdy w o wiele słabszych liczbach, ale na osiedlach wygląda to zupełnie inaczej.Wystarczy porównać sobie nasza sytuacje w Hucie na dzień dzisiejszy, a te 7-8 lat temu.Wiadomo, że HKS to mała ekipa więc kłopoty z prawem są dość mocno odczuwalne,ale ciągle działamy.
Pozdro
-
zdechła skarpeta
Napisałeś dużo i nic ani odkrywczego ani ciekawego.
:)))))))))
i wali od ciebie słabą propagandą :))
:)))))))))
i wali od ciebie słabą propagandą :))
Testo, rozpisałeś się ale sprawdź, co oznacza łaciński zwrot "nomen atque omen" aka "nomen est omen", w skrócie "nomen omen" i kiedy należy go używać.
Super, ciesze sie, ze dalo rade uzyskac normalna odpowiedz i przynajmniej teraz bedzie wiadomo, ze da sie z toba jakos dyskusje prowadzic, bo kto inny by zaraz zaczal mielic klawiatura bluzgami itd. Wiem o co Ci chodzilo, a mnie ciekawilo co innego i wszystko jasnewszystkowiedzacy pisze: Nie wiem co w tym takiego ciekawego,ale skoro Cie to tak nurtuje to jestem z Krakowa,urodzilem sie tu,mieszkalem od dziecka,a teraz mieszkam w innym miejscu choc bardzo czesto bywam w Krk,pytalem generalnie o Hutnika jakbys czytal dokladniej,bo akurat na ich temat nie posiadalem zadnej wiedzy...
Rudy przyniósł 2 swoje flagi jedna z buldogiem,a druga barwy.grabarz06 pisze:Flagi z wieży na stadionie zniknęły w nocy dzięki kilku sprytnym kibicom Cracovii.
Fachowiec oświeć nas ,które to konkretnie flagi przyniósł rudy na mecz.Chyba pomyliło ci się coś z przerzutem z Karmelickiej który na meczu z Lechem przyniósł wam flagę Arki i drugą,ale już nie pamiętam czy Lecha,czy Cracovii.
Przerzut nie dał nam flagi ,tylko chwalił się,że ją ma i została mu zabrana.
jak wygląda sytuacja na NG ze Starymi Grzegórzkami? Wiadomo że Stare Grzegórzki kiedyś mocny skład a teraz?
Na chwilę obecną:Hercules 06 pisze:a jak sytuacja okolic krk
Wieliczka Niepołomice i Bochnia?
Wieliczka- podzielona z przewagą Cracovii
Niepołomice-zdecydowanie Cracovia, Wiślacy też są,ale nie mają nic do powiedzenia.
Bochnia-tu zdecydowanie Wisła,pojedyncze osoby z Cracovii,raczej nie ujawniające się.
Bochnia-100% WisłaHercules 06 pisze:a jak sytuacja okolic krk
Niepołomice- Przewaga Cracovii, która miała tam do niedawna ekipe zajmującą się remontem grafów Wisły w całym województwie aczkolwiek ostatni przycichli, nie mam wiedzy dlaczego.
Warto odnotować, że TS Wisła przejmuje 100% akcji spółki piłkarskiej Wisła SA a więc cały klub będzie pod kontrolą posiadającej ogromne wpływy w TS grupy trzymającej władze na trybunach przy Reymonta.
-
On Tour ABG
Bochnia to na pewno nie 100% sasiadka fakt nie wychylająca sie ale jednak obecni i powiedzialbym że Bochnia to 90% Wisła.Niepołomice praktycznie sama Cracovia,głownie rozwalali grafy bo w samych Niepołomicach praktycznie ich nie było a jaka tam twierdza można bylo zobaczyć rok temu jak Lechia grała z Puszcza,nagle nikogo nie bylo i pochowani w domach,pecha mial W. króry pracował w pizzeri i dostał na zapleczu :) Wieliczka przewaga sasiadki ale obydwie strony słabiej niż jeszcze kilka lat temu.Willy1312 pisze:Bochnia-100% WisłaHercules 06 pisze:a jak sytuacja okolic krk
Niepołomice- Przewaga Cracovii, która miała tam do niedawna ekipe zajmującą się remontem grafów Wisły w całym województwie aczkolwiek ostatni przycichli, nie mam wiedzy dlaczego.
Warto odnotować, że TS Wisła przejmuje 100% akcji spółki piłkarskiej Wisła SA a więc cały klub będzie pod kontrolą posiadającej ogromne wpływy w TS grupy trzymającej władze na trybunach przy Reymonta.
TS Wisła przejmuję klub więc pewnie Brodaty na prezesa....ten klub niżej już chyba upaść nie mógł oddać władzę sterydowym wynalazkom....
Mógłby ktoś normalny z Wisły odpisać czym się różni przejęcie TS Wisły - Wisły? :) Chyba dobrze to ująłem. Tak poza tym to jak to się stało, ze Cupiał oddalił się od klubu? Czy tu chodzi o jakieś prawne machlojki TeleFoniki itp.?
PaymanW pisze:Mógłby ktoś normalny z Wisły odpisać czym się różni przejęcie TS Wisły - Wisły? :) Chyba dobrze to ująłem. Tak poza tym to jak to się stało, ze Cupiał oddalił się od klubu? Czy tu chodzi o jakieś prawne machlojki TeleFoniki itp.?
TS Wisła to spadkobierca dzisiejszej sekcji piłkarskiej Wisły Kraków z której w 1997 roku po przyjściu Cupiała wyodrębniono Spółkę Akcyjną (Wisła SA). Sekcja piłkarska należała do TS Wisła od 1906 do 1997 roku.
TS Wisła posiada 15 sekcji sportowych w tym piłkę nożną ale na poziomie Akademii Piłkarskiej Wisły Kraków.
Cupiał już od dłuższego czasu myślał o sprzedaży Wisły. Po prostu się wypalił.
TS Wisła miała opcję pierwokupu sekcji piłkarskiej od Cupiała (zapis umowy z 1997 roku).
Ale TS Wisła nie była zainteresowana. W między czasie pojawił się Meresiński. Cupiał nie był obecny przy rozmowach z nim - prawdopodobnie z jego ramienia transakcję przeprowadzała córka Cupiała, Monika, która z reguły nieprzychylnym okiem patrzyła na Wisłę. Dała się zbajerować Meresińskiemu, który posłużył się sfałszowanymi gwarancjami bankowymi i sponsorskimi.
Z każdym kolejnym dniem na wierzch wychodziły kolejne brudy Meresińskiego.
Burza mózgów.. i do pracy wzięło się TS Wisła.
Cała historia.
Misiek na terenach TS Wisła otworzył jedną z najnowocześniejszych siłowni w Krakowie, restaurację i szkołę sztuk walki (która działa pod szyldem TS Wisła jako oficjalna sekcja kick boxingu). Ani psy, ani urzędnicy nie mają się do czego dojebać bo wszystko działa legalnie, a Misiek płaci pieniądze TS-owi za dzierżawę terenu.
Ciekawy jestem jaka będzie liczba kibiców Cracovii w Szczecinie w przyszły weekend .
-
no to nieźle
Pewnie będzie zero,bo Cracovia fajnie będzie się bawiła w Pradze.Co Cię jeszcze ciekawi?
Aha . 0 , czyli nic nowego .
-
króluzłoty
Istnieje uzasadnione podejrzenie że Cracovii w tej Pradze będzie niż Wisly raze wziętej z wyjazdów do Gdynii, Gdańska, Sosnowca, Kielc i najpewniej Białegostoku. Ale to raczej nic nowego w tym sezonie. Głowa do góry, w 11 kolejce gracie w Płocku, bracia z Widzewa wspomogą tak że frekwencja na cały sezon się nabije!no to nieźle pisze:Pewnie będzie zero,bo Cracovia fajnie będzie się bawiła w Pradze.Co Cię jeszcze ciekawi?
no to nam to uzasadnij
-
aczytowazne?
jestem ciekaw na ile meresiński sam się zgłosił po kupno Wisły. Jak z każdym dniem wychodzi,że robił za słupa to może teraz też robił jako słup WSH, którym Cupiał nie chciał sprzedać drużyny. Wypowiedzi nowego prezesa jakby napisane przez WSH- zapomnijcie o zamieszaniach ze zgodami pokażcie,że jesteście z Wisłą- jakby "spotkanie u Wiślaków część druga".
Daj linka do tego jak tak mówi.aczytowazne? pisze:jestem ciekaw na ile meresiński sam się zgłosił po kupno Wisły. Jak z każdym dniem wychodzi,że robił za słupa to może teraz też robił jako słup WSH, którym Cupiał nie chciał sprzedać drużyny. Wypowiedzi nowego prezesa jakby napisane przez WSH- zapomnijcie o zamieszaniach ze zgodami pokażcie,że jesteście z Wisłą- jakby "spotkanie u Wiślaków część druga".