Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Lonely Rider

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: Lonely Rider » 27.07.2016, 17:52

No niestety, w tym względzie kreatywność polskich ekip nie powala, szczególnie od grup ultras można by wymagać czegoś oryginalniejszego niż "ULTRAS klub miasto". Do tego można by dorzucić modne swego czasu nazwy związane z boomem internetowym typu "net fans nazwa klubu" i "e-nazwa klubu" oraz wszelkich "alkofanów". "Diabelskich młynów" też było sporo swego czasu.
Osobiście zawsze podobała mi się nazwa ekipy lubińskich ultras - Orange City Boys, ze względu na połączenie nawiązania do charakteru miasta i (celowy?) podtekst związany ze skrótem OCB.

iparts.pl
Widzew Pomorskie

Post autor: Widzew Pomorskie » 27.07.2016, 21:55

Odnośnie działania Północnego Bastionu Widzewa to sorry, ale co taki typ z Lechii Gdańsk myśli to lata mi to. Jestem z Widzewem od 2011 roku jeżdżę na mecze do Łodzi pomimo odległości ponad 300 km. Wspieram Widzew na wyjazdach. Zresztą Mecz w Łodzi to dla Mnie i pozostałych kibiców z naszego FC to także wyjazd. Podejrzewam, że byliśmy częściej na wyjazdach niż "prężny beton" z Lechii. Zresztą co tu porównywać 4 krotny Mistrz Polski, Zdobywca Pucharu Polski, ostatni polski klub w LM do Lechii Gdańsk.....
My Nie jesteśmy grupą nastawioną na atrakcje sportowe. Działamy dla dobra i chwały Widzewa tak jak wspomniał qmpel z Rts - u. Mamy ciężko wokół Lechia Arka Zawisza Stomil i Legia. Jesteśmy jednak z Widzewem i to może boleć Kompleksiarzy z Lechii czy AP ŁKS.
PS. Ja rozumiem, że biedna Lechia po zerwaniu zgody z Wisłą będzie teraz dopieprzac do Widzewa.
Jeden znajomy z FC Lechii pytał się Mnie nawet czy nie chce vlep z Wisłą bo mu zostały.
Dla Mnie liczy się tylko WIDZEW i Ruch.
Do zobaczenia w Gdyni!!!

obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN » 27.07.2016, 22:16

Znaleziony filmik w necie, móglby ktos podac date tego meczu?

https://www.youtube.com/watch?v=j746An9_9xo

dziesięćzłoty

Post autor: dziesięćzłoty » 27.07.2016, 22:23

06.04.15

cwaniaKKK

Post autor: cwaniaKKK » 27.07.2016, 22:33

kooltRas idz do lekarza rodzinnego, powiedz, że Cię strzykło w kręgosłupie w robocie, że coś podnosiłeś i zabolało, boli do tej pory, boli w dolnym odcinku nad dupą, nie możesz dzwigać, bądz lekko przygarbiony, wolno się poruszaj i miej smutne oczy. Podobno najwięcej L4 wystawianych jest właśnie na kręgosłup. Sprawdzone :)

Co do nazw ekip większość czołowych wymyślała je w latach 90tych i dziś te nazwy mogą się wydawać nudne i nieciekawe. Znacznie fajniejsze nazwy mają mniejsze ekipki, które powstawały potem. Już nie anglojęzyczne. Mi z tych starych się podobało Terror Corps Pogoni Szczecin. Dobra była flaga Chrobrego, jeszcze jak była zgoda "Szwadrony Śmierci" ale to chyba nie była nazwa ekipy.
1910

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 28.07.2016, 07:31

remikalwi pisze:Miliard, dzięki za odpowiedz, ale rozczaruję twój kompleks. Nie jestem z ŁKSu.
Miałem ci coś napisać, ale ty oprócz farmazoniarza pokazałeś, że jesteś tylko widzewskim wiesiem, których pełno na netach. Szkoda mi czasu na wiejsko-widzewskie popierdółki.
Remi-mam nadzieję że nie jesteś z Legii.
Semper Fidelis

MISTRZ1908

Post autor: MISTRZ1908 » 28.07.2016, 08:27

Widzew Pomorskie pisze:Odnośnie działania Północnego Bastionu Widzewa to sorry, ale co taki typ z Lechii Gdańsk myśli to lata mi to. Jestem z Widzewem od 2011 roku jeżdżę na mecze do Łodzi pomimo odległości ponad 300 km. Wspieram Widzew na wyjazdach. Zresztą Mecz w Łodzi to dla Mnie i pozostałych kibiców z naszego FC to także wyjazd. Podejrzewam, że byliśmy częściej na wyjazdach niż "prężny beton" z Lechii. Zresztą co tu porównywać 4 krotny Mistrz Polski, Zdobywca Pucharu Polski, ostatni polski klub w LM do Lechii Gdańsk.....
My Nie jesteśmy grupą nastawioną na atrakcje sportowe. Działamy dla dobra i chwały Widzewa tak jak wspomniał qmpel z Rts - u. Mamy ciężko wokół Lechia Arka Zawisza Stomil i Legia. Jesteśmy jednak z Widzewem i to może boleć Kompleksiarzy z Lechii czy AP ŁKS.
PS. Ja rozumiem, że biedna Lechia po zerwaniu zgody z Wisłą będzie teraz dopieprzac do Widzewa.
Jeden znajomy z FC Lechii pytał się Mnie nawet czy nie chce vlep z Wisłą bo mu zostały.
Do zobaczenia w Gdyni!!!
Ile Wy będziecie jeszcze opowiadać te bajki o LM i jakie to sukcesy mieliście? To było 20lat temu. Myślisz,ze teraz kibiców przyciąga to,że jesteście ostatnią drużyną w LM? Bądźmy poważni. I co to ku*** jest "qmpel"?! Język polski tak cię boli? Szanuj go!

PCHLG

Post autor: PCHLG » 28.07.2016, 09:52

Widzew Pomorskie pisze:Odnośnie działania Północnego Bastionu Widzewa to sorry, ale co taki typ z Lechii Gdańsk myśli to lata mi to. Jestem z Widzewem od 2011 roku jeżdżę na mecze do Łodzi pomimo odległości ponad 300 km. Wspieram Widzew na wyjazdach. Zresztą Mecz w Łodzi to dla Mnie i pozostałych kibiców z naszego FC to także wyjazd. Podejrzewam, że byliśmy częściej na wyjazdach niż "prężny beton" z Lechii. Zresztą co tu porównywać 4 krotny Mistrz Polski, Zdobywca Pucharu Polski, ostatni polski klub w LM do Lechii Gdańsk.....
Do zobaczenia w Gdyni!!!
Uuuu to zajebiście duży masz ten staż kibicowski...

A co do sukcesów klubowych, to przypomnij mi proszę u kogo wcześniej powstał ruch kibicowski, i kto kogo "uczył" kibolskiego rzemiosła.

D-Nator

Post autor: D-Nator » 28.07.2016, 10:32

Do zobaczenia w Gdyni!!!
północny bastion widzewa hahaha dobre sobie już ci chyba za mocno w jarmółke słońce przygrzało, gdzie wy jesteście w tym Gdańsku? mam kolegę który mieszka w warszawie i przyjeżdza na mecze Lechii to też ma założyc warszawski bastion Lechii? tak samo wasz dolnośląski fc którego nie ma

mp86

Post autor: mp86 » 28.07.2016, 14:54

Kiedy 10 lat temu jechaliśmy na wyjazd mało kto miał na coś więcej niż alko i bilet na mecz. Ceny wyjazdów specjalem pamiętam to 35 zł za 150 km w tym bilet na mecz.

Teraz jakbym miał jechać na wyjazd to koszta są naprawdę spore. Lech - Śląsk wyjazd 100zł to już przecież duży koszt, a odległość jedna z mniejszych.
Za to ludzi jeździ teraz naprawdę sporo więcej niż kiedyś.

Dla mnie za małolata ta kwota byłaby niemożliwa do skombinowania.

Taki mały offtop.

czytam_od_dawna

Post autor: czytam_od_dawna » 28.07.2016, 15:01

Polnocny bastion widzewa - grupa osob (w tym takze z grudziadza) ktore nie mialy takiej sily przebicia zeby zalozyc fc w swoim miasteczku, czesto w wieku ok. 40 lat, jezdzacy na mecze widzewa z malymi dziecmi, kilku z nich pucuje sie do wfcg i czasem z nimi pojedzie (jak wfcg jezdzil autobusem na kilka wyjazdow w calej swojej karierze). po peselach i zdjeciach tych osob, ktore posiadam, moge stwierdzic, iz typowy piknik, niemozliwy nawet do trafienia, gdyz barwy ubieraja dopiero w okolicach lodzi (wyjatkiem jest kilka osob z torunia).

RUDYZWĄSEM

Post autor: RUDYZWĄSEM » 28.07.2016, 22:41

mp86 pisze:Kiedy 10 lat temu jechaliśmy na wyjazd mało kto miał na coś więcej niż alko i bilet na mecz. Ceny wyjazdów specjalem pamiętam to 35 zł za 150 km w tym bilet na mecz.

Teraz jakbym miał jechać na wyjazd to koszta są naprawdę spore. Lech - Śląsk wyjazd 100zł to już przecież duży koszt, a odległość jedna z mniejszych.
Za to ludzi jeździ teraz naprawdę sporo więcej niż kiedyś.

Dla mnie za małolata ta kwota byłaby niemożliwa do skombinowania.

Taki mały offtop.
Kiedyś za 10 zł ludzie kupowali dwa piwka i paczkę fajek ,a dzieciaki za 3 zł były w siódmym niebie.
Bez sensu porównywanie cen do tych sprzed 10 lat,niestety...

remikalwi

Post autor: remikalwi » 28.07.2016, 22:52

Do zobaczenia w Gdyni!!!
Oj Miliard, Miliard.
Jak ty chłopie ogarniasz te wszystkie nicki i hasła do nich? Baby nie masz, dziecioka nie masz?

kmwtwpdk

Post autor: kmwtwpdk » 28.07.2016, 23:10

Mnie ciekawi jeden temat i stąd pytanie do Lechii. Wasz fc Jeziorak,czy wy wiedzieliście o tym boto nie było żadną tajemnicą że po zerwaniu zgody przez Elanę podbijali do kilku ekip o układ lub o zostanie fc ale wszyscy ich jednogłośnie olewali i wtedy dziwnym trafem zostali waszym fc.Drugi temat który jeszcze bardziej mnie interesuje,czy ci z Jezioraka którzy zostali użyci przez Ruch i Widzew jako hamulcowi do zatrzymania waszego pociągu na słynnej akcji,jeżdżą teraz też na Lechię?Jakby nie patrzeć to Jeziorak się przyczynił w jakimś procencie do solidnej porażki jaką wtedy zaliczyliście,otym także swego czasu mówiono,że dzięki temu zaplusowali sobie w Chorzowie i jeździli tam kilka razy z Elana na mecze.

Bolo85

Post autor: Bolo85 » 28.07.2016, 23:38

emigrantPB pisze:
maksMKS pisze:Tak przelatuje sobie w głowie nazwy polskich ekip (czy to "h" czy ultras") i dochodze do wniosku że na palcach jednej ręki mozna wyliczyc ciekawe, pomysłowe nazwy, z ciekawszych do głowy przychodzą mi: Opravcy i Nieznani sprawcy, pewnie jest jeszcze kilka ciekawych ale z pamięci jakoś przychodza mi na myśl jedynie kopie zachodnie, ewentualnie Ultras.... , więc nic twórczego.
ja gdybym tworzył swoja grupe to bym chyba podpierdolił perfidnie tą nazwe bo jest wymowna i rewelacyjna jak dla mnie, idealna na nazwe grupy;) https://www.youtube.com/watch?v=_NUN0ODGVdw
no ale tak na serio, dajcie jakieś ciekawe nazwy istniejących grup
"Ekipa piątku 13ego" jak dla mnie dobre
dla mnie też jedna z lepszych

MaorMelix

Post autor: MaorMelix » 29.07.2016, 18:54

Udało się komus usunąć z białej koszulki charakterystyczne pomaranczowe plamy po gazie policyjnym ??

Jakieś sprawdzone sposoby ? Dziękówa
Zdobywcy wielu głów.

z.f.c.i.

Post autor: z.f.c.i. » 30.07.2016, 15:21

Z Kujawiaczka pisze:
Miliard pisze:PÓŁNOCNY BASTION WIDZEWA- fan club zrzeszający ludzi z województw:pomorskie, kujawsko-pomorskie,warmińsko-mazurskie.
Data założenia - 2009 rok to rok w którym wybrali się na swój pierwszy zorganizowany wyjazd. Wyjazd ten był do podwarszawskich Ząbek na mecz z tamtejszym Dolcanem. Był to pierwszy wspólny wyjazd, oficjalna liczba Północnego Bastionu w Ząbkach to 15 osób. Jeden z najliczniejszych wyjazdów wypadł na ostatni mecz rozgrywany z Lechią na starym stadionie w Gdańsku gdzie pojawiło się ponad 30 osób z północnych rejonów naszego kraju.Fan club skupia pojedyncze osoby z takich miast jak m.in Bydgoszcz, Inowrocław, Toruń, Tczew, Człuchów, Wejherowo, Gdańsk, Gdynia, Ostróda, Olsztyn, Iława, Elbląg, Orneta. Oczywiście są też osoby z mniejszych miejscowości. Na pewno takie rozsianie utrudnia wspólne działanie ale chłopaki są, działają i mają się dobrze.
Z pełnym szacunkiem do "działających" w w/w FC - pytanko - a gdzie te "chłopy" działają np. w Inowrocławiu ?
Odpowie ktoś z Widzewa albo odpowiednie osoby z Inowrocławia?

szklanka

Post autor: szklanka » 30.07.2016, 17:58

z.f.c.i. pisze:
Z Kujawiaczka pisze:
Miliard pisze:PÓŁNOCNY BASTION WIDZEWA- fan club zrzeszający ludzi z województw:pomorskie, kujawsko-pomorskie,warmińsko-mazurskie.
Data założenia - 2009 rok to rok w którym wybrali się na swój pierwszy zorganizowany wyjazd. Wyjazd ten był do podwarszawskich Ząbek na mecz z tamtejszym Dolcanem. Był to pierwszy wspólny wyjazd, oficjalna liczba Północnego Bastionu w Ząbkach to 15 osób. Jeden z najliczniejszych wyjazdów wypadł na ostatni mecz rozgrywany z Lechią na starym stadionie w Gdańsku gdzie pojawiło się ponad 30 osób z północnych rejonów naszego kraju.Fan club skupia pojedyncze osoby z takich miast jak m.in Bydgoszcz, Inowrocław, Toruń, Tczew, Człuchów, Wejherowo, Gdańsk, Gdynia, Ostróda, Olsztyn, Iława, Elbląg, Orneta. Oczywiście są też osoby z mniejszych miejscowości. Na pewno takie rozsianie utrudnia wspólne działanie ale chłopaki są, działają i mają się dobrze.
Z pełnym szacunkiem do "działających" w w/w FC - pytanko - a gdzie te "chłopy" działają np. w Inowrocławiu ?
Odpowie ktoś z Widzewa albo odpowiednie osoby z Inowrocławia?
a co mają ci ku*** odpisać ? chyba logiczne że jeśli ktoś z PBW mieszka w Inowrocławiu to się nie utożsamia z tym bo miasto nie duże i kariera mogłaby się szybko zakończyć.
Polish Groundhopper

wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze » 30.07.2016, 18:31

jak jest na lini Ruch Chorzów - Polonia Bytom?

galicja

Post autor: galicja » 30.07.2016, 20:03

Podbijam, i jak już jesteśmy przy Polonii Bytom...jak wyglądają relacje między GKS Tychy a PB i jak Polonia i Tychy wypadają na tle Ruchu i koalicji KSGKS?

pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 » 30.07.2016, 22:10

To jakaś prowokacja?Tychy i PB wzajemne pozytywne kontakty,do poczatku lat 90 ubiegłego wieku dobra zgoda.
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego

Ultra1312Style

Post autor: Ultra1312Style » 31.07.2016, 08:48

Tytuł tego działu idealnie pasuje do sytuacji, która trapi mnie już od dawna. Dziwny podział, który dzieli nas kibiców coraz to bardziej i który cały czas zmierza w stronę zachodu. Już zdarzają się sytuacje, gdzie grupa sportowa jedzie na wyjazd, nie identyfikując się z kolegami po szalu... zastanawiam się, czy i ewentualnie kiedy taki precedens wejdzie na stałe do naszego kibicowskiego świata?
[link]
Obrazek
www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką

mowie jak jest

Post autor: mowie jak jest » 31.07.2016, 09:59

Ultra1312Style pisze:Tytuł tego działu idealnie pasuje do sytuacji, która trapi mnie już od dawna. Dziwny podział, który dzieli nas kibiców coraz to bardziej i który cały czas zmierza w stronę zachodu. Już zdarzają się sytuacje, gdzie grupa sportowa jedzie na wyjazd, nie identyfikując się z kolegami po szalu... zastanawiam się, czy i ewentualnie kiedy taki precedens wejdzie na stałe do naszego kibicowskiego świata?
[link]
Jestes kibicem Gks Katowice i piszesz stronnicze teksty.ku*** ogarnijcie nagrzane glowy w jaki sposob trwala zgoda Lechia-Slask-Wisla gdzie Slask trzymal z Motorem przy braku akceptacji Wisly musiala kiedys pierdolnac ukladanka. Tak samo bylo Legia-Sosnowiec-Pogon gdzie Pogon nie akceptowala Zaglebia i tez pierdolnelo.
Na Wisle nie ma podzialu w grupie wewnetrznej przez blizsze kontakty od jakiegos czasu jesli chodzi o uklad chuliganski ktory od razu nie musi przejsc w zgode, a osoby mniej zaangazowane zawsze beda krecic nosem, ale co ich interesuje H jesli jedynym zaangazowaniem wiekszosci w kibicowaniu Wisle jest okazjonalne zalozenie raz na tydzien szalika lub koszulki.

Spocone osoby ktore maja najwiecej do powiedzenia na temat ukladu H miedzy PF i WSH na forum staraja sie reprezentowac Cracovie, koalicje KSGKS oraz jednostki klubow X.

obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN » 31.07.2016, 11:09

Legia ma jakieś flagi łączone zgodowe? kiedyś mieli z PS, ale pytam o obecne zgody.

ImPawel

Post autor: ImPawel » 31.07.2016, 11:19

mowie jak jest pisze:.ku*** ogarnijcie nagrzane glowy w jaki sposob trwala zgoda Lechia-Slask-Wisla gdzie Slask trzymal z Motorem przy braku akceptacji Wisly musiala kiedys pierdolnac ukladanka.
Do tego Lechia tez nie trawi Motoru.
czytam_od_dawna pisze:Polnocny bastion widzewa - grupa osob (w tym takze z grudziadza) ktore nie mialy takiej sily przebicia zeby zalozyc fc w swoim miasteczku, czesto w wieku ok. 40 lat, jezdzacy na mecze widzewa z malymi dziecmi, kilku z nich pucuje sie do wfcg i czasem z nimi pojedzie (jak wfcg jezdzil autobusem na kilka wyjazdow w calej swojej karierze). po peselach i zdjeciach tych osob, ktore posiadam, moge stwierdzic, iz typowy piknik, niemozliwy nawet do trafienia, gdyz barwy ubieraja dopiero w okolicach lodzi (wyjatkiem jest kilka osob z torunia).
Ludzie w derbowych miastach czesto zakladaja barwy dopiero pod stadionem tym bardziej ci nie szukajacy wrazen. Pewnie mieszkasz w miescie swojego klubu i nie masz pojecia jak to jest byc w FC. Setki kilometrow na mecz "u siebie". Sam mam 250 do Lodzi i jezdze przez Wawe oczywiscie bez barw na widoku. Czy jestem januszem? bylbym bohaterem jadac w kilka osob pkpem z przesiadka w Wawie w barwach? czy debilem?
Duzo osob cwaniakuje do FC ktore musza sie ukrywac ale 99% tych osob to sa osoby ktore na swoj stadion maja max 2 przystanki podmiejskim ;)

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 31.07.2016, 11:22

obiektywnyFAN pisze:Legia ma jakieś flagi łączone zgodowe? kiedyś mieli z PS, ale pytam o obecne zgody.
http://zaglebie.sosnowiec.pl/_photos/za ... 3_w__1.jpg

ban82

Post autor: ban82 » 31.07.2016, 19:47

za 2 tygodnie na Wisła-Ruch decyzyjni siedza razem na młynie w koszulkach PF a reszta gawiedzi oddzielona płotami??
dobrze kombinuje??

Inzaghi

Post autor: Inzaghi » 31.07.2016, 21:46

ImPawel pisze:
mowie jak jest pisze:.ku*** ogarnijcie nagrzane glowy w jaki sposob trwala zgoda Lechia-Slask-Wisla gdzie Slask trzymal z Motorem przy braku akceptacji Wisly musiala kiedys pierdolnac ukladanka.
Do tego Lechia tez nie trawi Motoru.
czytam_od_dawna pisze:Polnocny bastion widzewa - grupa osob (w tym takze z grudziadza) ktore nie mialy takiej sily przebicia zeby zalozyc fc w swoim miasteczku, czesto w wieku ok. 40 lat, jezdzacy na mecze widzewa z malymi dziecmi, kilku z nich pucuje sie do wfcg i czasem z nimi pojedzie (jak wfcg jezdzil autobusem na kilka wyjazdow w calej swojej karierze). po peselach i zdjeciach tych osob, ktore posiadam, moge stwierdzic, iz typowy piknik, niemozliwy nawet do trafienia, gdyz barwy ubieraja dopiero w okolicach lodzi (wyjatkiem jest kilka osob z torunia).
Ludzie w derbowych miastach czesto zakladaja barwy dopiero pod stadionem tym bardziej ci nie szukajacy wrazen. Pewnie mieszkasz w miescie swojego klubu i nie masz pojecia jak to jest byc w FC. Setki kilometrow na mecz "u siebie". Sam mam 250 do Lodzi i jezdze przez Wawe oczywiscie bez barw na widoku. Czy jestem januszem? bylbym bohaterem jadac w kilka osob pkpem z przesiadka w Wawie w barwach? czy debilem?
Duzo osob cwaniakuje do FC ktore musza sie ukrywac ale 99% tych osob to sa osoby ktore na swoj stadion maja max 2 przystanki podmiejskim ;)
A ile po meczu z Lubina na DW lub DWR wraca do Wrocka to nie masz pojęcia. Są miasta gdzie życie nie ma perspektyw i trzeba wyemigrować. Czy to Lubin, czy Bełchatów, czy Łódź czy inne miasta.
Quis ut Deus!

obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN » 31.07.2016, 22:12

czy są jakieś zdjęcia z turnieju Elany?

pseudofan

Post autor: pseudofan » 01.08.2016, 12:32

Jeśli posiadasz fejsika to szukaj na Elanowcach

Ultra1312Style

Post autor: Ultra1312Style » 01.08.2016, 13:33

To nie chodzi tylko o ostatnie wydarzenia i nową koalicję, ale ogólne spostrzeżenie na temat ruchu kibicowskiego oraz chuliganów. Czy ja gdziekolwiek w tym felietonie wymieniłem nazwy jakiś grup kibicowskich? Widocznie mierzysz mnie swoją miarą, skoro tak odbierasz felieton...
Obrazek
www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką

redukcja

Post autor: redukcja » 01.08.2016, 19:37

Czy Artur Szpilka dostał od WSH zgodę na powrót na trybuny przy R22? W końcu był pionierem w kontaktach na lini TSW-RTS

kmwtwpdk

Post autor: kmwtwpdk » 01.08.2016, 19:41

wiem że ten temat to trudne sprawy ale podbijam pytanie
kmwtwpdk pisze:Mnie ciekawi jeden temat i stąd pytanie do Lechii. Wasz fc Jeziorak,czy wy wiedzieliście o tym boto nie było żadną tajemnicą że po zerwaniu zgody przez Elanę podbijali do kilku ekip o układ lub o zostanie fc ale wszyscy ich jednogłośnie olewali i wtedy dziwnym trafem zostali waszym fc.Drugi temat który jeszcze bardziej mnie interesuje,czy ci z Jezioraka którzy zostali użyci przez Ruch i Widzew jako hamulcowi do zatrzymania waszego pociągu na słynnej akcji,jeżdżą teraz też na Lechię?Jakby nie patrzeć to Jeziorak się przyczynił w jakimś procencie do solidnej porażki jaką wtedy zaliczyliście,otym także swego czasu mówiono,że dzięki temu zaplusowali sobie w Chorzowie i jeździli tam kilka razy z Elana na mecze.

kosacki

Post autor: kosacki » 01.08.2016, 20:41

redukcja pisze:Czy Artur Szpilka dostał od WSH zgodę na powrót na trybuny przy R22? W końcu był pionierem w kontaktach na lini TSW-RTS
Z oświadczenia WSH
Doskonale pamiętamy jak zaraz po wyjściu z więzienia bokser udzielił wywiadu paradując w koszulce Widzewa Łódź ludzie honoru. Myślano jednak - w porządku, chłopak poszedł w profesjonalny boks.

Po pierwsze chodziło o jego kontakty z nieodpowiednimi osobami z niewłaściwej strony Błoń.

Po drugie odmówił stricte wiślackiego wywiadu - jak tłumaczył, aby kibice innych klubów nie mieli do niego pretensji.

Po trzecie w nieelegancki sposób zbywał osoby chodzące z puchami na trybunie.

A po czwarte gdyby nie pomoc wiślakow w kryminale, którzy go podnieśli to trafiłby do wora i tyle było z niego.

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 02.08.2016, 16:11

kmwtwpdk pisze:wiem że ten temat to trudne sprawy ale podbijam pytanie
kmwtwpdk pisze:Mnie ciekawi jeden temat i stąd pytanie do Lechii. Wasz fc Jeziorak,czy wy wiedzieliście o tym boto nie było żadną tajemnicą że po zerwaniu zgody przez Elanę podbijali do kilku ekip o układ lub o zostanie fc ale wszyscy ich jednogłośnie olewali ...
Wymień ten kilka ekip

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 03.08.2016, 11:18

Trapi mnie kwestia, czy w przypadku awansu do LM i podtrzymania dotychczasowej dominacji piłkarskiej nad resztą ligi CWKS mógłby stać się polskim Bayernem czy Juventusem, tj. ekipą, która ma FC na terenie całego kraju (Widzew w latach swojej świetności też się do tego w jakiś sposób zbliżył, w końcu „Pół Polski to oni” ;-). Myślę, że wbrew pozorom jest sporo województw do wzięcia, gdzie nie ma piłki na najwyższym poziomie, a i antagonizm do CKWS nie jest szczególnie silny. Czy jednak w naszych polskich warunkach takie coś by nie przeszło?

Wisła np. dobrze kombinuje z grupowaniem wokół siebie Podkarpacia, gorzej że w ich przypadku raczej nie pójdą za tym wyniki piłkarskie, co nie oszukujmy się ma fundamentalne znaczenie.

wurda1ak

Post autor: wurda1ak » 03.08.2016, 22:07

krzycho_ASR pisze:Trapi mnie kwestia, czy w przypadku awansu do LM i podtrzymania dotychczasowej dominacji piłkarskiej nad resztą ligi CWKS mógłby stać się polskim Bayernem czy Juventusem, tj. ekipą, która ma FC na terenie całego kraju (Widzew w latach swojej świetności też się do tego w jakiś sposób zbliżył, w końcu „Pół Polski to oni” ;-). Myślę, że wbrew pozorom jest sporo województw do wzięcia, gdzie nie ma piłki na najwyższym poziomie, a i antagonizm do CKWS nie jest szczególnie silny. Czy jednak w naszych polskich warunkach takie coś by nie przeszło?

Wisła np. dobrze kombinuje z grupowaniem wokół siebie Podkarpacia, gorzej że w ich przypadku raczej nie pójdą za tym wyniki piłkarskie, co nie oszukujmy się ma fundamentalne znaczenie.
Pomarzyć zawsze mozesz :D , ale watpie . Górny Śląsk, Kraków i Małopolska, Poznań i Wielkopolska , Łódź , dolnośląskie,opolskie, pólnocna część pomorskiego , Gdańsk i okolice,Białystok i okolice, podkarpackie - tam nawet jak Legia wygra LM , to nie ma szans na jakąś działalnośc pod szyldem CWKS. Legia gdzie ma sympatyków tam ma i watpliwe jest jakies zdobywanie nowych terenów na masowa skalę . Parę FC pewnie by im przybyło i tyle. Widzewa który jest wszędzie i tak nie przebiją :P
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS

kmwtwpdk

Post autor: kmwtwpdk » 04.08.2016, 05:20

Super_Mario pisze:
kmwtwpdk pisze:wiem że ten temat to trudne sprawy ale podbijam pytanie
kmwtwpdk pisze:Mnie ciekawi jeden temat i stąd pytanie do Lechii. Wasz fc Jeziorak,czy wy wiedzieliście o tym boto nie było żadną tajemnicą że po zerwaniu zgody przez Elanę podbijali do kilku ekip o układ lub o zostanie fc ale wszyscy ich jednogłośnie olewali ...
Wymień ten kilka ekip
np. Zawisza,Stomil

PCHLG

Post autor: PCHLG » 04.08.2016, 10:44

Podobna sytuacja z Pogonią Lębork która najpierw świrowała z Pogonią Szczecin, potem z Arką, by na końcu zostać fc Zawiszy.

Ciekawe że to akurat nikogo nie dziwi...

nisc

Post autor: nisc » 04.08.2016, 10:51

PCHLG pisze:Podobna sytuacja z Pogonią Lębork która najpierw świrowała z Pogonią Szczecin, potem z Arką, by na końcu zostać fc Zawiszy.

Ciekawe że to akurat nikogo nie dziwi...
o podbijaniu Pogoni Lebork do Arki nie slyszalem, jesli tak to kretynizm totalny zwazywszy na wieloletnia zgode z Baltykiem (ale co tam, ostatnio z tego co widac w Polsce wszystko mozliwe..) natomiast jesli Jeziorak chcial zostac fc Stomilu to ogolnie kabaret, co do tego co napisal PCHLG to tak samo mozna powiedziec o zgodzie Stomil-Petrochemia, dwoch ekip ktore kiedy powstal tam ruch kibicowski mialy ze soba najwieksza wojne
TYBET JEST SERBSKI

ODPOWIEDZ