Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
No niestety, w tym względzie kreatywność polskich ekip nie powala, szczególnie od grup ultras można by wymagać czegoś oryginalniejszego niż "ULTRAS klub miasto". Do tego można by dorzucić modne swego czasu nazwy związane z boomem internetowym typu "net fans nazwa klubu" i "e-nazwa klubu" oraz wszelkich "alkofanów". "Diabelskich młynów" też było sporo swego czasu.
Osobiście zawsze podobała mi się nazwa ekipy lubińskich ultras - Orange City Boys, ze względu na połączenie nawiązania do charakteru miasta i (celowy?) podtekst związany ze skrótem OCB.
Osobiście zawsze podobała mi się nazwa ekipy lubińskich ultras - Orange City Boys, ze względu na połączenie nawiązania do charakteru miasta i (celowy?) podtekst związany ze skrótem OCB.
-
Odnośnie działania Północnego Bastionu Widzewa to sorry, ale co taki typ z Lechii Gdańsk myśli to lata mi to. Jestem z Widzewem od 2011 roku jeżdżę na mecze do Łodzi pomimo odległości ponad 300 km. Wspieram Widzew na wyjazdach. Zresztą Mecz w Łodzi to dla Mnie i pozostałych kibiców z naszego FC to także wyjazd. Podejrzewam, że byliśmy częściej na wyjazdach niż "prężny beton" z Lechii. Zresztą co tu porównywać 4 krotny Mistrz Polski, Zdobywca Pucharu Polski, ostatni polski klub w LM do Lechii Gdańsk.....
My Nie jesteśmy grupą nastawioną na atrakcje sportowe. Działamy dla dobra i chwały Widzewa tak jak wspomniał qmpel z Rts - u. Mamy ciężko wokół Lechia Arka Zawisza Stomil i Legia. Jesteśmy jednak z Widzewem i to może boleć Kompleksiarzy z Lechii czy AP ŁKS.
PS. Ja rozumiem, że biedna Lechia po zerwaniu zgody z Wisłą będzie teraz dopieprzac do Widzewa.
Jeden znajomy z FC Lechii pytał się Mnie nawet czy nie chce vlep z Wisłą bo mu zostały.
Dla Mnie liczy się tylko WIDZEW i Ruch.
Do zobaczenia w Gdyni!!!
My Nie jesteśmy grupą nastawioną na atrakcje sportowe. Działamy dla dobra i chwały Widzewa tak jak wspomniał qmpel z Rts - u. Mamy ciężko wokół Lechia Arka Zawisza Stomil i Legia. Jesteśmy jednak z Widzewem i to może boleć Kompleksiarzy z Lechii czy AP ŁKS.
PS. Ja rozumiem, że biedna Lechia po zerwaniu zgody z Wisłą będzie teraz dopieprzac do Widzewa.
Jeden znajomy z FC Lechii pytał się Mnie nawet czy nie chce vlep z Wisłą bo mu zostały.
Do zobaczenia w Gdyni!!!
-
Znaleziony filmik w necie, móglby ktos podac date tego meczu?
https://www.youtube.com/watch?v=j746An9_9xo
https://www.youtube.com/watch?v=j746An9_9xo
-
-
kooltRas idz do lekarza rodzinnego, powiedz, że Cię strzykło w kręgosłupie w robocie, że coś podnosiłeś i zabolało, boli do tej pory, boli w dolnym odcinku nad dupą, nie możesz dzwigać, bądz lekko przygarbiony, wolno się poruszaj i miej smutne oczy. Podobno najwięcej L4 wystawianych jest właśnie na kręgosłup. Sprawdzone :)
Co do nazw ekip większość czołowych wymyślała je w latach 90tych i dziś te nazwy mogą się wydawać nudne i nieciekawe. Znacznie fajniejsze nazwy mają mniejsze ekipki, które powstawały potem. Już nie anglojęzyczne. Mi z tych starych się podobało Terror Corps Pogoni Szczecin. Dobra była flaga Chrobrego, jeszcze jak była zgoda "Szwadrony Śmierci" ale to chyba nie była nazwa ekipy.
Co do nazw ekip większość czołowych wymyślała je w latach 90tych i dziś te nazwy mogą się wydawać nudne i nieciekawe. Znacznie fajniejsze nazwy mają mniejsze ekipki, które powstawały potem. Już nie anglojęzyczne. Mi z tych starych się podobało Terror Corps Pogoni Szczecin. Dobra była flaga Chrobrego, jeszcze jak była zgoda "Szwadrony Śmierci" ale to chyba nie była nazwa ekipy.
1910
-
Remi-mam nadzieję że nie jesteś z Legii.remikalwi pisze:Miliard, dzięki za odpowiedz, ale rozczaruję twój kompleks. Nie jestem z ŁKSu.
Miałem ci coś napisać, ale ty oprócz farmazoniarza pokazałeś, że jesteś tylko widzewskim wiesiem, których pełno na netach. Szkoda mi czasu na wiejsko-widzewskie popierdółki.
Semper Fidelis
-
Ile Wy będziecie jeszcze opowiadać te bajki o LM i jakie to sukcesy mieliście? To było 20lat temu. Myślisz,ze teraz kibiców przyciąga to,że jesteście ostatnią drużyną w LM? Bądźmy poważni. I co to ku*** jest "qmpel"?! Język polski tak cię boli? Szanuj go!Widzew Pomorskie pisze:Odnośnie działania Północnego Bastionu Widzewa to sorry, ale co taki typ z Lechii Gdańsk myśli to lata mi to. Jestem z Widzewem od 2011 roku jeżdżę na mecze do Łodzi pomimo odległości ponad 300 km. Wspieram Widzew na wyjazdach. Zresztą Mecz w Łodzi to dla Mnie i pozostałych kibiców z naszego FC to także wyjazd. Podejrzewam, że byliśmy częściej na wyjazdach niż "prężny beton" z Lechii. Zresztą co tu porównywać 4 krotny Mistrz Polski, Zdobywca Pucharu Polski, ostatni polski klub w LM do Lechii Gdańsk.....
Do zobaczenia w Gdyni!!!
-
Uuuu to zajebiście duży masz ten staż kibicowski...Widzew Pomorskie pisze:Odnośnie działania Północnego Bastionu Widzewa to sorry, ale co taki typ z Lechii Gdańsk myśli to lata mi to. Jestem z Widzewem od 2011 roku jeżdżę na mecze do Łodzi pomimo odległości ponad 300 km. Wspieram Widzew na wyjazdach. Zresztą Mecz w Łodzi to dla Mnie i pozostałych kibiców z naszego FC to także wyjazd. Podejrzewam, że byliśmy częściej na wyjazdach niż "prężny beton" z Lechii. Zresztą co tu porównywać 4 krotny Mistrz Polski, Zdobywca Pucharu Polski, ostatni polski klub w LM do Lechii Gdańsk.....
Do zobaczenia w Gdyni!!!
A co do sukcesów klubowych, to przypomnij mi proszę u kogo wcześniej powstał ruch kibicowski, i kto kogo "uczył" kibolskiego rzemiosła.
-
północny bastion widzewa hahaha dobre sobie już ci chyba za mocno w jarmółke słońce przygrzało, gdzie wy jesteście w tym Gdańsku? mam kolegę który mieszka w warszawie i przyjeżdza na mecze Lechii to też ma założyc warszawski bastion Lechii? tak samo wasz dolnośląski fc którego nie maWidzew Pomorskie pisze:Odnośnie działania Północnego Bastionu Widzewa to sorry, ale co taki typ z Lechii Gdańsk myśli to lata mi to. Jestem z Widzewem od 2011 roku jeżdżę na mecze do Łodzi pomimo odległości ponad 300 km. Wspieram Widzew na wyjazdach. Zresztą Mecz w Łodzi to dla Mnie i pozostałych kibiców z naszego FC to także wyjazd. Podejrzewam, że byliśmy częściej na wyjazdach niż "prężny beton" z Lechii. Zresztą co tu porównywać 4 krotny Mistrz Polski, Zdobywca Pucharu Polski, ostatni polski klub w LM do Lechii Gdańsk.....
Do zobaczenia w Gdyni!!!
-
Kiedy 10 lat temu jechaliśmy na wyjazd mało kto miał na coś więcej niż alko i bilet na mecz. Ceny wyjazdów specjalem pamiętam to 35 zł za 150 km w tym bilet na mecz.
Teraz jakbym miał jechać na wyjazd to koszta są naprawdę spore. Lech - Śląsk wyjazd 100zł to już przecież duży koszt, a odległość jedna z mniejszych.
Za to ludzi jeździ teraz naprawdę sporo więcej niż kiedyś.
Dla mnie za małolata ta kwota byłaby niemożliwa do skombinowania.
Taki mały offtop.
Teraz jakbym miał jechać na wyjazd to koszta są naprawdę spore. Lech - Śląsk wyjazd 100zł to już przecież duży koszt, a odległość jedna z mniejszych.
Taki mały offtop.
-
Polnocny bastion widzewa - grupa osob (w tym takze z grudziadza) ktore nie mialy takiej sily przebicia zeby zalozyc fc w swoim miasteczku, czesto w wieku ok. 40 lat, jezdzacy na mecze widzewa z malymi dziecmi, kilku z nich pucuje sie do wfcg i czasem z nimi pojedzie (jak wfcg jezdzil autobusem na kilka wyjazdow w calej swojej karierze). po peselach i zdjeciach tych osob, ktore posiadam, moge stwierdzic, iz typowy piknik, niemozliwy nawet do trafienia, gdyz barwy ubieraja dopiero w okolicach lodzi (wyjatkiem jest kilka osob z torunia).
-
Kiedyś za 10 zł ludzie kupowali dwa piwka i paczkę fajek ,a dzieciaki za 3 zł były w siódmym niebie.mp86 pisze:Kiedy 10 lat temu jechaliśmy na wyjazd mało kto miał na coś więcej niż alko i bilet na mecz. Ceny wyjazdów specjalem pamiętam to 35 zł za 150 km w tym bilet na mecz.
Taki mały offtop.
Bez sensu porównywanie cen do tych sprzed 10 lat,niestety...
-
Oj Miliard, Miliard.Widzew Pomorskie pisze:Odnośnie działania Północnego Bastionu Widzewa to sorry, ale co taki typ z Lechii Gdańsk myśli to lata mi to. Jestem z Widzewem od 2011 roku jeżdżę na mecze do Łodzi pomimo odległości ponad 300 km. Wspieram Widzew na wyjazdach. Zresztą Mecz w Łodzi to dla Mnie i pozostałych kibiców z naszego FC to także wyjazd. Podejrzewam, że byliśmy częściej na wyjazdach niż "prężny beton" z Lechii. Zresztą co tu porównywać 4 krotny Mistrz Polski, Zdobywca Pucharu Polski, ostatni polski klub w LM do Lechii Gdańsk.....
Do zobaczenia w Gdyni!!!
Jak ty chłopie ogarniasz te wszystkie nicki i hasła do nich? Baby nie masz, dziecioka nie masz?
-
Mnie ciekawi jeden temat i stąd pytanie do Lechii. Wasz fc Jeziorak,czy wy wiedzieliście o tym boto nie było żadną tajemnicą że po zerwaniu zgody przez Elanę podbijali do kilku ekip o układ lub o zostanie fc ale wszyscy ich jednogłośnie olewali i wtedy dziwnym trafem zostali waszym fc.Drugi temat który jeszcze bardziej mnie interesuje,czy ci z Jezioraka którzy zostali użyci przez Ruch i Widzew jako hamulcowi do zatrzymania waszego pociągu na słynnej akcji,jeżdżą teraz też na Lechię?Jakby nie patrzeć to Jeziorak się przyczynił w jakimś procencie do solidnej porażki jaką wtedy zaliczyliście,otym także swego czasu mówiono,że dzięki temu zaplusowali sobie w Chorzowie i jeździli tam kilka razy z Elana na mecze.
-
dla mnie też jedna z lepszychemigrantPB pisze:"Ekipa piątku 13ego" jak dla mnie dobremaksMKS pisze:Tak przelatuje sobie w głowie nazwy polskich ekip (czy to "h" czy ultras") i dochodze do wniosku że na palcach jednej ręki mozna wyliczyc ciekawe, pomysłowe nazwy, z ciekawszych do głowy przychodzą mi: Opravcy i Nieznani sprawcy, pewnie jest jeszcze kilka ciekawych ale z pamięci jakoś przychodza mi na myśl jedynie kopie zachodnie, ewentualnie Ultras.... , więc nic twórczego.
ja gdybym tworzył swoja grupe to bym chyba podpierdolił perfidnie tą nazwe bo jest wymowna i rewelacyjna jak dla mnie, idealna na nazwe grupy;) https://www.youtube.com/watch?v=_NUN0ODGVdw
no ale tak na serio, dajcie jakieś ciekawe nazwy istniejących grup
-
Udało się komus usunąć z białej koszulki charakterystyczne pomaranczowe plamy po gazie policyjnym ??
Jakieś sprawdzone sposoby ? Dziękówa
Jakieś sprawdzone sposoby ? Dziękówa
Zdobywcy wielu głów.
-
Odpowie ktoś z Widzewa albo odpowiednie osoby z Inowrocławia?Z Kujawiaczka pisze:Z pełnym szacunkiem do "działających" w w/w FC - pytanko - a gdzie te "chłopy" działają np. w Inowrocławiu ?Miliard pisze:PÓŁNOCNY BASTION WIDZEWA- fan club zrzeszający ludzi z województw:pomorskie, kujawsko-pomorskie,warmińsko-mazurskie.
Data założenia - 2009 rok to rok w którym wybrali się na swój pierwszy zorganizowany wyjazd. Wyjazd ten był do podwarszawskich Ząbek na mecz z tamtejszym Dolcanem. Był to pierwszy wspólny wyjazd, oficjalna liczba Północnego Bastionu w Ząbkach to 15 osób. Jeden z najliczniejszych wyjazdów wypadł na ostatni mecz rozgrywany z Lechią na starym stadionie w Gdańsku gdzie pojawiło się ponad 30 osób z północnych rejonów naszego kraju.Fan club skupia pojedyncze osoby z takich miast jak m.in Bydgoszcz, Inowrocław, Toruń, Tczew, Człuchów, Wejherowo, Gdańsk, Gdynia, Ostróda, Olsztyn, Iława, Elbląg, Orneta. Oczywiście są też osoby z mniejszych miejscowości. Na pewno takie rozsianie utrudnia wspólne działanie ale chłopaki są, działają i mają się dobrze.
-
a co mają ci ku*** odpisać ? chyba logiczne że jeśli ktoś z PBW mieszka w Inowrocławiu to się nie utożsamia z tym bo miasto nie duże i kariera mogłaby się szybko zakończyć.z.f.c.i. pisze:Odpowie ktoś z Widzewa albo odpowiednie osoby z Inowrocławia?Z Kujawiaczka pisze:Z pełnym szacunkiem do "działających" w w/w FC - pytanko - a gdzie te "chłopy" działają np. w Inowrocławiu ?Miliard pisze:PÓŁNOCNY BASTION WIDZEWA- fan club zrzeszający ludzi z województw:pomorskie, kujawsko-pomorskie,warmińsko-mazurskie.
Data założenia - 2009 rok to rok w którym wybrali się na swój pierwszy zorganizowany wyjazd. Wyjazd ten był do podwarszawskich Ząbek na mecz z tamtejszym Dolcanem. Był to pierwszy wspólny wyjazd, oficjalna liczba Północnego Bastionu w Ząbkach to 15 osób. Jeden z najliczniejszych wyjazdów wypadł na ostatni mecz rozgrywany z Lechią na starym stadionie w Gdańsku gdzie pojawiło się ponad 30 osób z północnych rejonów naszego kraju.Fan club skupia pojedyncze osoby z takich miast jak m.in Bydgoszcz, Inowrocław, Toruń, Tczew, Człuchów, Wejherowo, Gdańsk, Gdynia, Ostróda, Olsztyn, Iława, Elbląg, Orneta. Oczywiście są też osoby z mniejszych miejscowości. Na pewno takie rozsianie utrudnia wspólne działanie ale chłopaki są, działają i mają się dobrze.
Polish Groundhopper
-
jak jest na lini Ruch Chorzów - Polonia Bytom?
-
Podbijam, i jak już jesteśmy przy Polonii Bytom...jak wyglądają relacje między GKS Tychy a PB i jak Polonia i Tychy wypadają na tle Ruchu i koalicji KSGKS?
-
To jakaś prowokacja?Tychy i PB wzajemne pozytywne kontakty,do poczatku lat 90 ubiegłego wieku dobra zgoda.
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
Tytuł tego działu idealnie pasuje do sytuacji, która trapi mnie już od dawna. Dziwny podział, który dzieli nas kibiców coraz to bardziej i który cały czas zmierza w stronę zachodu. Już zdarzają się sytuacje, gdzie grupa sportowa jedzie na wyjazd, nie identyfikując się z kolegami po szalu... zastanawiam się, czy i ewentualnie kiedy taki precedens wejdzie na stałe do naszego kibicowskiego świata?
[link]
[link]

www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką
-
Jestes kibicem Gks Katowice i piszesz stronnicze teksty.ku*** ogarnijcie nagrzane glowy w jaki sposob trwala zgoda Lechia-Slask-Wisla gdzie Slask trzymal z Motorem przy braku akceptacji Wisly musiala kiedys pierdolnac ukladanka. Tak samo bylo Legia-Sosnowiec-Pogon gdzie Pogon nie akceptowala Zaglebia i tez pierdolnelo.Ultra1312Style pisze:Tytuł tego działu idealnie pasuje do sytuacji, która trapi mnie już od dawna. Dziwny podział, który dzieli nas kibiców coraz to bardziej i który cały czas zmierza w stronę zachodu. Już zdarzają się sytuacje, gdzie grupa sportowa jedzie na wyjazd, nie identyfikując się z kolegami po szalu... zastanawiam się, czy i ewentualnie kiedy taki precedens wejdzie na stałe do naszego kibicowskiego świata?
[link]
Na Wisle nie ma podzialu w grupie wewnetrznej przez blizsze kontakty od jakiegos czasu jesli chodzi o uklad chuliganski ktory od razu nie musi przejsc w zgode, a osoby mniej zaangazowane zawsze beda krecic nosem, ale co ich interesuje H jesli jedynym zaangazowaniem wiekszosci w kibicowaniu Wisle jest okazjonalne zalozenie raz na tydzien szalika lub koszulki.
Spocone osoby ktore maja najwiecej do powiedzenia na temat ukladu H miedzy PF i WSH na forum staraja sie reprezentowac Cracovie, koalicje KSGKS oraz jednostki klubow X.
-
Legia ma jakieś flagi łączone zgodowe? kiedyś mieli z PS, ale pytam o obecne zgody.
-
Do tego Lechia tez nie trawi Motoru.mowie jak jest pisze:.ku*** ogarnijcie nagrzane glowy w jaki sposob trwala zgoda Lechia-Slask-Wisla gdzie Slask trzymal z Motorem przy braku akceptacji Wisly musiala kiedys pierdolnac ukladanka.
Ludzie w derbowych miastach czesto zakladaja barwy dopiero pod stadionem tym bardziej ci nie szukajacy wrazen. Pewnie mieszkasz w miescie swojego klubu i nie masz pojecia jak to jest byc w FC. Setki kilometrow na mecz "u siebie". Sam mam 250 do Lodzi i jezdze przez Wawe oczywiscie bez barw na widoku. Czy jestem januszem? bylbym bohaterem jadac w kilka osob pkpem z przesiadka w Wawie w barwach? czy debilem?czytam_od_dawna pisze:Polnocny bastion widzewa - grupa osob (w tym takze z grudziadza) ktore nie mialy takiej sily przebicia zeby zalozyc fc w swoim miasteczku, czesto w wieku ok. 40 lat, jezdzacy na mecze widzewa z malymi dziecmi, kilku z nich pucuje sie do wfcg i czasem z nimi pojedzie (jak wfcg jezdzil autobusem na kilka wyjazdow w calej swojej karierze). po peselach i zdjeciach tych osob, ktore posiadam, moge stwierdzic, iz typowy piknik, niemozliwy nawet do trafienia, gdyz barwy ubieraja dopiero w okolicach lodzi (wyjatkiem jest kilka osob z torunia).
Duzo osob cwaniakuje do FC ktore musza sie ukrywac ale 99% tych osob to sa osoby ktore na swoj stadion maja max 2 przystanki podmiejskim ;)
-
http://zaglebie.sosnowiec.pl/_photos/za ... 3_w__1.jpgobiektywnyFAN pisze:Legia ma jakieś flagi łączone zgodowe? kiedyś mieli z PS, ale pytam o obecne zgody.
-
za 2 tygodnie na Wisła-Ruch decyzyjni siedza razem na młynie w koszulkach PF a reszta gawiedzi oddzielona płotami??
dobrze kombinuje??
dobrze kombinuje??
-
A ile po meczu z Lubina na DW lub DWR wraca do Wrocka to nie masz pojęcia. Są miasta gdzie życie nie ma perspektyw i trzeba wyemigrować. Czy to Lubin, czy Bełchatów, czy Łódź czy inne miasta.ImPawel pisze:Do tego Lechia tez nie trawi Motoru.mowie jak jest pisze:.ku*** ogarnijcie nagrzane glowy w jaki sposob trwala zgoda Lechia-Slask-Wisla gdzie Slask trzymal z Motorem przy braku akceptacji Wisly musiala kiedys pierdolnac ukladanka.Ludzie w derbowych miastach czesto zakladaja barwy dopiero pod stadionem tym bardziej ci nie szukajacy wrazen. Pewnie mieszkasz w miescie swojego klubu i nie masz pojecia jak to jest byc w FC. Setki kilometrow na mecz "u siebie". Sam mam 250 do Lodzi i jezdze przez Wawe oczywiscie bez barw na widoku. Czy jestem januszem? bylbym bohaterem jadac w kilka osob pkpem z przesiadka w Wawie w barwach? czy debilem?czytam_od_dawna pisze:Polnocny bastion widzewa - grupa osob (w tym takze z grudziadza) ktore nie mialy takiej sily przebicia zeby zalozyc fc w swoim miasteczku, czesto w wieku ok. 40 lat, jezdzacy na mecze widzewa z malymi dziecmi, kilku z nich pucuje sie do wfcg i czasem z nimi pojedzie (jak wfcg jezdzil autobusem na kilka wyjazdow w calej swojej karierze). po peselach i zdjeciach tych osob, ktore posiadam, moge stwierdzic, iz typowy piknik, niemozliwy nawet do trafienia, gdyz barwy ubieraja dopiero w okolicach lodzi (wyjatkiem jest kilka osob z torunia).
Duzo osob cwaniakuje do FC ktore musza sie ukrywac ale 99% tych osob to sa osoby ktore na swoj stadion maja max 2 przystanki podmiejskim ;)
Quis ut Deus!
-
czy są jakieś zdjęcia z turnieju Elany?
-
Jeśli posiadasz fejsika to szukaj na Elanowcach
-
To nie chodzi tylko o ostatnie wydarzenia i nową koalicję, ale ogólne spostrzeżenie na temat ruchu kibicowskiego oraz chuliganów. Czy ja gdziekolwiek w tym felietonie wymieniłem nazwy jakiś grup kibicowskich? Widocznie mierzysz mnie swoją miarą, skoro tak odbierasz felieton...

www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką
-
Czy Artur Szpilka dostał od WSH zgodę na powrót na trybuny przy R22? W końcu był pionierem w kontaktach na lini TSW-RTS
-
wiem że ten temat to trudne sprawy ale podbijam pytanie
kmwtwpdk pisze:Mnie ciekawi jeden temat i stąd pytanie do Lechii. Wasz fc Jeziorak,czy wy wiedzieliście o tym boto nie było żadną tajemnicą że po zerwaniu zgody przez Elanę podbijali do kilku ekip o układ lub o zostanie fc ale wszyscy ich jednogłośnie olewali i wtedy dziwnym trafem zostali waszym fc.Drugi temat który jeszcze bardziej mnie interesuje,czy ci z Jezioraka którzy zostali użyci przez Ruch i Widzew jako hamulcowi do zatrzymania waszego pociągu na słynnej akcji,jeżdżą teraz też na Lechię?Jakby nie patrzeć to Jeziorak się przyczynił w jakimś procencie do solidnej porażki jaką wtedy zaliczyliście,otym także swego czasu mówiono,że dzięki temu zaplusowali sobie w Chorzowie i jeździli tam kilka razy z Elana na mecze.
-
Z oświadczenia WSHredukcja pisze:Czy Artur Szpilka dostał od WSH zgodę na powrót na trybuny przy R22? W końcu był pionierem w kontaktach na lini TSW-RTS
Doskonale pamiętamy jak zaraz po wyjściu z więzienia bokser udzielił wywiadu paradując w koszulce Widzewa Łódź ludzie honoru. Myślano jednak - w porządku, chłopak poszedł w profesjonalny boks.
Po pierwsze chodziło o jego kontakty z nieodpowiednimi osobami z niewłaściwej strony Błoń.
Po drugie odmówił stricte wiślackiego wywiadu - jak tłumaczył, aby kibice innych klubów nie mieli do niego pretensji.
Po trzecie w nieelegancki sposób zbywał osoby chodzące z puchami na trybunie.
A po czwarte gdyby nie pomoc wiślakow w kryminale, którzy go podnieśli to trafiłby do wora i tyle było z niego.
-
Wymień ten kilka ekipkmwtwpdk pisze:wiem że ten temat to trudne sprawy ale podbijam pytaniekmwtwpdk pisze:Mnie ciekawi jeden temat i stąd pytanie do Lechii. Wasz fc Jeziorak,czy wy wiedzieliście o tym boto nie było żadną tajemnicą że po zerwaniu zgody przez Elanę podbijali do kilku ekip o układ lub o zostanie fc ale wszyscy ich jednogłośnie olewali ...
-
Trapi mnie kwestia, czy w przypadku awansu do LM i podtrzymania dotychczasowej dominacji piłkarskiej nad resztą ligi CWKS mógłby stać się polskim Bayernem czy Juventusem, tj. ekipą, która ma FC na terenie całego kraju (Widzew w latach swojej świetności też się do tego w jakiś sposób zbliżył, w końcu „Pół Polski to oni” ;-). Myślę, że wbrew pozorom jest sporo województw do wzięcia, gdzie nie ma piłki na najwyższym poziomie, a i antagonizm do CKWS nie jest szczególnie silny. Czy jednak w naszych polskich warunkach takie coś by nie przeszło?
Wisła np. dobrze kombinuje z grupowaniem wokół siebie Podkarpacia, gorzej że w ich przypadku raczej nie pójdą za tym wyniki piłkarskie, co nie oszukujmy się ma fundamentalne znaczenie.
Wisła np. dobrze kombinuje z grupowaniem wokół siebie Podkarpacia, gorzej że w ich przypadku raczej nie pójdą za tym wyniki piłkarskie, co nie oszukujmy się ma fundamentalne znaczenie.
-
Pomarzyć zawsze mozesz :D , ale watpie . Górny Śląsk, Kraków i Małopolska, Poznań i Wielkopolska , Łódź , dolnośląskie,opolskie, pólnocna część pomorskiego , Gdańsk i okolice,Białystok i okolice, podkarpackie - tam nawet jak Legia wygra LM , to nie ma szans na jakąś działalnośc pod szyldem CWKS. Legia gdzie ma sympatyków tam ma i watpliwe jest jakies zdobywanie nowych terenów na masowa skalę . Parę FC pewnie by im przybyło i tyle. Widzewa który jest wszędzie i tak nie przebiją :Pkrzycho_ASR pisze:Trapi mnie kwestia, czy w przypadku awansu do LM i podtrzymania dotychczasowej dominacji piłkarskiej nad resztą ligi CWKS mógłby stać się polskim Bayernem czy Juventusem, tj. ekipą, która ma FC na terenie całego kraju (Widzew w latach swojej świetności też się do tego w jakiś sposób zbliżył, w końcu „Pół Polski to oni” ;-). Myślę, że wbrew pozorom jest sporo województw do wzięcia, gdzie nie ma piłki na najwyższym poziomie, a i antagonizm do CKWS nie jest szczególnie silny. Czy jednak w naszych polskich warunkach takie coś by nie przeszło?
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS
-
np. Zawisza,StomilSuper_Mario pisze:Wymień ten kilka ekipkmwtwpdk pisze:wiem że ten temat to trudne sprawy ale podbijam pytaniekmwtwpdk pisze:Mnie ciekawi jeden temat i stąd pytanie do Lechii. Wasz fc Jeziorak,czy wy wiedzieliście o tym boto nie było żadną tajemnicą że po zerwaniu zgody przez Elanę podbijali do kilku ekip o układ lub o zostanie fc ale wszyscy ich jednogłośnie olewali ...
-
Podobna sytuacja z Pogonią Lębork która najpierw świrowała z Pogonią Szczecin, potem z Arką, by na końcu zostać fc Zawiszy.
Ciekawe że to akurat nikogo nie dziwi...
-
o podbijaniu Pogoni Lebork do Arki nie slyszalem, jesli tak to kretynizm totalny zwazywszy na wieloletnia zgode z Baltykiem (ale co tam, ostatnio z tego co widac w Polsce wszystko mozliwe..) natomiast jesli Jeziorak chcial zostac fc Stomilu to ogolnie kabaret, co do tego co napisal PCHLG to tak samo mozna powiedziec o zgodzie Stomil-Petrochemia, dwoch ekip ktore kiedy powstal tam ruch kibicowski mialy ze soba najwieksza wojnePCHLG pisze:Podobna sytuacja z Pogonią Lębork która najpierw świrowała z Pogonią Szczecin, potem z Arką, by na końcu zostać fc Zawiszy.
TYBET JEST SERBSKI