S. Pietrasiewicz lubelski lewakmampytanie pisze:Może nie na temat, ale liczę, że ktoś odpowie. Czy są w Polsce kluby o lewicowej ideologii?
https://www.youtube.com/watch?v=UoyN8tc490w
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
S. Pietrasiewicz lubelski lewakmampytanie pisze:Może nie na temat, ale liczę, że ktoś odpowie. Czy są w Polsce kluby o lewicowej ideologii?
Niestety jest, założony niedawno Aks Zły Warszawa, wpisz sobie w google.mampytanie pisze:Może nie na temat, ale liczę, że ktoś odpowie. Czy są w Polsce kluby o lewicowej ideologii?
A co tu dopisywać? Układ Stomilu z Hutnikiem trwa od 2010 czy 2011 roku, więc nie wiem czy warto tutaj tak to podkreślać, bo to nie jest żadna nowość.TSW19061906 pisze:Dopiszmy do tego przyjazne stosunki z Hutnikiem Nowa Huta, kilkanaście napisów na osiedlachw Hucie Hksu sławiących STOMIL.Stanisław_Anioł pisze:Jeziorak jako fc a obok Stomil jako układowicz.
Już mnie nic nie ździwi.
To jest osiedle zdominowane przez Cracovię ( jedno z najmocniejszych ich os.) . Przestrzelone grafy to zapewne robota pobliskich Azorów i Prądnika Białego.starysadeczanin pisze:Jak wyglada sytuacja na Krowodrza Górka bo jadac osstnio tam duzo przestrzelonych grafow
To Kazimierz jest na północy Krk? Fajnie, będzie blisko na zapiekanki do okrąglaka...momals2 pisze:Ogólnie na północnej części Krakowa nie ma Cracovii, oprócz biednej krowodrzy, gdzie graffy są rozjebane. Jedynie to część huty, ale nie są mocni jak 2/3 lata temu, aa i oraz Kazimierz. A Wisła Bronowice, Azory, Prądnik biały, prądnik czerwony, olsza 1, olsza 2, akacjowa, część huty.
Arka & Polonia trwa już 42 lata.arginine pisze:Śląsk & Lechia lub Arka&PB ponad 30 lat obie zgody, neich ktoś poprawi jak sie myleYellow_Obsession pisze:która zgoda (z aktualnie istniejących) trwa najdłużej?
Chyba jednak zgoda Polonii i Arki, trwa od 1974 roku. Sztama Śląska i Lechii powstała dwa lata później.Wodzu boo pisze:Najdłuższa zgoda w Polsce Ślask&Lechia
Nie wiarygodna plotka z Kibice.net mówi o ciągotach Lechia - Legia, można to oczywiście wrzucić między bajki - wszyscy wiedzą, że zgoda sprzed nastu lat to nie wszystko. Można jednak się trochę pośmiać i rozważyć sytuację w której w jednych rzędzie stoi Lechia-Legia i ich przyjaciele z Iławy, Olsztyna i Elbląga... Oczywiście tej części nie traktujcie poważnie.Stanisław_Anioł pisze:Jeziorak jako fc a obok Stomil jako układowicz.
Już mnie nic nie ździwi.
Z tymi starymi zgodami zawsze już będzie problem (o ile wszystkie nie poupadają, na co się nie zanosi), bo jakim prawem bardziej wiarygodna ma być historia kontaktów Arki z Bytomiem od tej Pasów i Czarnych Koszul? W obu wypadkach były to zapewne jakieś pijackie znajomości jeszcze sprzed powstania ruchu kibicowskiego lub z jego początków ale pojęcie "zgody" zwyczajnie nie istniało.coronaextra pisze:Chyba jednak zgoda Polonii i Arki, trwa od 1974 roku. Sztama Śląska i Lechii powstała dwa lata później.Wodzu boo pisze:Najdłuższa zgoda w Polsce Ślask&Lechia
Historia kontaktów Gdynian z Polonią -> http://www.polonia.bytom.pl/index.php?o ... mitstart=1
Początek zgody Lechii i Śląska -> http://lechia.gda.pl/forum/watek/7062/
Arka&Polonia w tym roku jest 42 lata.Yellow_Obsession pisze:która zgoda (z aktualnie istniejących) trwa najdłużej?
Wszyscy maja dobre układy co świadczą wspólne walki na ubitej ziemibiohazard pisze:pytanie do koalicji - jak to jest z JKS Jarosław? Macie z nimi układ a odwiedzają was w czasie zgodowego pojedynku z Banikiem, czy to jest jakiś wiązany układ? Czy może już zgoda? Jak wyglądała na tym meczu kwestia obecności Górnika? Byli też czy nie?
Rozumiem,przepraszam pomyliłem się.Jeżeli jednak chcesz byśmy traktowali Cię jako partnera do rozkminki-powiedz ile mamy jeszcze czekać:minut,godzin,dni.-)))))NoMercybro pisze:Wtedy jak pisalem to trwaly rozm owy teraz uklad jest juz niemal pewny pozatym wyjebane mam na hajs z reklam bo.ja bo nie mam i nic mi za to.nie placa wiec nie trafiles.
Głupie pytania koleś zadajesz.Ruch ma wielką kosę z Lechem jest to chyba największa kosa po Ksgks więc chyba logiczne że mają ciśnienie zarówno na Arkę jak i Cracovię.sorrytylkopytam pisze:Bez zbędnych spin.
Przypomni ktoś jakieś konkretne sytuacje?
Dlaczego między Ruchem a Arką jest taki kwas ?
Za każdym razem ciśnienie, bluzgi. "AGKŚ" itp.
Widzew całkiem spoko relacje ma ze Śledziami, ale bez szans na coś więcej bo Ruch.
Teraz w Kontekście WSH to nieaktualne, ale tak było.
Żadnych dymów w ostatnim czasie, spotkań, awantur nic.
A ciśnienie spore.
Nie wydaje mi sie zeby to mialo cos wspolnego z Ruchem.sorrytylkopytam pisze: Widzew całkiem spoko relacje ma ze Śledziami, ale bez szans na coś więcej bo Ruch.
Widzew tez ma kose z Lechem.pangrzegorz1975 pisze:Gdy na początku tego wieku Ruch miał układ z Lechem,równie blisko było mu do Arki,Było minęło
Akurat to nie meksyk zawadził tylko kwestia dogadania się i to nie my utrudnialiśmy to spotkanie.Laguna pisze:Głupie pytania koleś zadajesz.Ruch ma wielką kosę z Lechem jest to chyba największa kosa po Ksgks więc chyba logiczne że mają ciśnienie zarówno na Arkę jak i Cracovię.sorrytylkopytam pisze:Bez zbędnych spin.
Przypomni ktoś jakieś konkretne sytuacje?
Dlaczego między Ruchem a Arką jest taki kwas ?
Za każdym razem ciśnienie, bluzgi. "AGKŚ" itp.
Widzew całkiem spoko relacje ma ze Śledziami, ale bez szans na coś więcej bo Ruch.
Teraz w Kontekście WSH to nieaktualne, ale tak było.
Żadnych dymów w ostatnim czasie, spotkań, awantur nic.
A ciśnienie spore.
A co do spotkań to były telefony przecież jak Ruch był w Gdyni i mogło dojść do czegoś ciekawego ale akcja 'meksyk' wszystko pokrzyżowała wtedy.
Raczej starszyzna Widzewa a nie Cracovia. Cracovia to swoje zrobila przy Tym malyl ukladnie Lech-Widzew, to dzieki niej to padlo.panmiroslaw pisze: Co do Arki i Widzewa to na przeszkodzie nie stanął Ruch tylko Cracovia.
Raczej osob ktora miala dwa kluby w sercu dlatego dazyla do ich zgody. Troche nie moje czasy, ktos starszy z Arki/Widzewa napewno by to rozwinalAverno pisze:Czyli gniazdowy przeżut. Mnie zastanawia jedno, skąd u Arki aż taka nienawiść do Łksu
krzycho_ASR pisze:A propos tematu, to która polska ekipa nie ma na swoim koncie głowy? Lechia?
za kilka lat dzieci internetu tak bedą pisały nie martw sieWasteland pisze:Akcja Widzewa na Śląsk była tak dawno że można chyba napisać ją na nowo.Że to Widzew dostał tam bęcki,Śląsk ich rozniósł;)
krzycho_ASR pisze:A propos tematu, to która polska ekipa nie ma na swoim koncie głowy? Lechia?
poprzyj to postami bo narazie to Ty siejesz farmazon - niby coś słyszałem niby czytałem powiem że to oni i narosnie mit kolejny o niezwyciężonym HKS i pedalskiej koalicjidziecko armageddonu pisze:kibice Górnika i Gieksy potrafią wszystko odwrócić na swoją korzyść, pamietam jak w starym temacie martini player czy inny khan (cięzko spamietac te nicki farmazoniarzy) przekonywał wszystkich że w derbach gdy stracili 6 czy 7 flag, Ruch dał plame i ze te derby były dla Gieksy, a w spodku wcale nie dostali po piżdzie i na koniec napisał że w latach 90 jego ekipa była czołową na Śląsku, tak sie pisze historie na nowo