Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
rozkminiacz

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: rozkminiacz » 24.07.2016, 11:30

No nie wiem, RAŚ to banda oszołomów, wspierająca gadkę o "Polskich obozach zagłady", protestująca przeciwko zmianie nazwy obozu Auschwitz-Birkenau, zadeklarowani przeciwnicy polskiego nacjonalizmu i ogólnie Polski. Smaczku dodaje całowanie się po separatystycznych kutaskach w ramach WSE z lewactwem z całej Europy. Jeśli Ruch to popiera to jak to o nich świadczy?
j**** rosje i ruskich

iparts.pl
son-goku

Post autor: son-goku » 24.07.2016, 11:41

nicdobrego pisze:
mampytanie pisze:Może nie na temat, ale liczę, że ktoś odpowie. Czy są w Polsce kluby o lewicowej ideologii?
Ruch Chorzów. Pewnie większość się z tym nie zgodzi ale każdy separatyzm jest lewicowy. Z ich nastawieniem do Polski i Polskości na pewno nie można ich zaliczyć do prawicy, też nie są apolityczni tylko prezentują coś a la lewicowy nacjonalizm.
Nie wiem czy Jesteś aż takim głupkiem,czy tylko starasz się dorównać treścią swojego posta do czołówki na tym forum

nicram

Post autor: nicram » 24.07.2016, 11:46

rozkminiacz pisze:No nie wiem, RAŚ to banda oszołomów, wspierająca gadkę o "Polskich obozach zagłady", protestująca przeciwko zmianie nazwy obozu Auschwitz-Birkenau, zadeklarowani przeciwnicy polskiego nacjonalizmu i ogólnie Polski. Smaczku dodaje całowanie się po separatystycznych kutaskach w ramach WSE z lewactwem z całej Europy. Jeśli Ruch to popiera to jak to o nich świadczy?
musialem sie az zarejestrowac bo wlasnie przez takich idiotow jak Ty, Ruch i RAŚ jest tak postrzegany. Polecam zapoznać się z definicją słowa autonomia i rozpoznać różnice między autonomią a separatyzmem. A co do obozów zagłady to zapraszam do obozu zagłady w Świętochłowicach, tak w Świętochłowicach, w szkole tego nie uczyli prawda? Nie zgadzało się to z naszą jakże "piękną" historią.

son-goku

Post autor: son-goku » 24.07.2016, 11:54

rozkminiacz pisze:No nie wiem, RAŚ to banda oszołomów, wspierająca gadkę o "Polskich obozach zagłady", protestująca przeciwko zmianie nazwy obozu Auschwitz-Birkenau, zadeklarowani przeciwnicy polskiego nacjonalizmu i ogólnie Polski. Smaczku dodaje całowanie się po separatystycznych kutaskach w ramach WSE z lewactwem z całej Europy. Jeśli Ruch to popiera to jak to o nich świadczy?
Nastepny głupek
Może z łaski swojej przytoczysz zródło z którego czerpiesz swoją wiedzę o wspieraniu przez Ruch zakwalifikowania Auschwitz-Birkenau jako " Polskie obozy zagłady"
To tylko tyle, bo gdzie się naoglądałeś całowania po kutasach mnie nie interesuje

Averno

Post autor: Averno » 24.07.2016, 12:11

mampytanie pisze:Może nie na temat, ale liczę, że ktoś odpowie. Czy są w Polsce kluby o lewicowej ideologii?
Niestety jest, założony niedawno Aks Zły Warszawa, wpisz sobie w google.

ImPawel

Post autor: ImPawel » 24.07.2016, 12:14

Ostatnio ten RAS mial swoj pochod i bylo tam 200-300 osob. Nie widzialem zadnych barw Ruchu,a to tylko pokazuje ze to gowno prawda. Gdyby bylo tak jak piszesz to pewnie by dojebalo tam kilka tysi Niebieskich.

nicdobrego

Post autor: nicdobrego » 24.07.2016, 12:19

Prawica - najogólniej ujmując to szeroki obóz patriotyczny. A na Ruchu nie wiem czy nadal funkcjonuje te hasło "trzy narody jeden klub". Tylko bądźcie poważni, żaden niemiec nie kibicuje Ruchowi, chyba, że mowa o takich niemcach co dostali papiery na dziadka z wermachtu. A skoro ktoś uważa się za niemca bo ma na to papier po dziadku i Polska kojarzy mu się z zaściankowością to takie zachowanie jest typowo lewackie.

nicram

Post autor: nicram » 24.07.2016, 14:14

nicdobrego pisze:Prawica - najogólniej ujmując to szeroki obóz patriotyczny. A na Ruchu nie wiem czy nadal funkcjonuje te hasło "trzy narody jeden klub". Tylko bądźcie poważni, żaden niemiec nie kibicuje Ruchowi, chyba, że mowa o takich niemcach co dostali papiery na dziadka z wermachtu. A skoro ktoś uważa się za niemca bo ma na to papier po dziadku i Polska kojarzy mu się z zaściankowością to takie zachowanie jest typowo lewackie.
serio jesteś głupi.

starysadeczanin

Post autor: starysadeczanin » 24.07.2016, 14:43

Jak wyglada sytuacja na Krowodrza Górka bo jadac osstnio tam duzo przestrzelonych grafow

coronaextra

Post autor: coronaextra » 24.07.2016, 15:10

TSW19061906 pisze:
Stanisław_Anioł pisze:Jeziorak jako fc a obok Stomil jako układowicz.
Już mnie nic nie ździwi.
Dopiszmy do tego przyjazne stosunki z Hutnikiem Nowa Huta, kilkanaście napisów na osiedlachw Hucie Hksu sławiących STOMIL.
A co tu dopisywać? Układ Stomilu z Hutnikiem trwa od 2010 czy 2011 roku, więc nie wiem czy warto tutaj tak to podkreślać, bo to nie jest żadna nowość.

fiatbrava

Post autor: fiatbrava » 24.07.2016, 15:55

starysadeczanin pisze:Jak wyglada sytuacja na Krowodrza Górka bo jadac osstnio tam duzo przestrzelonych grafow
To jest osiedle zdominowane przez Cracovię ( jedno z najmocniejszych ich os.) . Przestrzelone grafy to zapewne robota pobliskich Azorów i Prądnika Białego.

P141171215B

Post autor: P141171215B » 24.07.2016, 19:37

momals2 pisze:Ogólnie na północnej części Krakowa nie ma Cracovii, oprócz biednej krowodrzy, gdzie graffy są rozjebane. Jedynie to część huty, ale nie są mocni jak 2/3 lata temu, aa i oraz Kazimierz. A Wisła Bronowice, Azory, Prądnik biały, prądnik czerwony, olsza 1, olsza 2, akacjowa, część huty.
To Kazimierz jest na północy Krk? Fajnie, będzie blisko na zapiekanki do okrąglaka...
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

P141171215B

Post autor: P141171215B » 24.07.2016, 19:47

To wg tego, co piszesz nie zapominaj na północy o Kleparzach, Salwatorze, Śródmieściu, Dąbiu, CAŁEJ Hucie starej i nowej, Mistrzejowicach, Grzegórzkach. Coś jeszcze na północy? Wyjebałeś z tym Kazimierzem jak ślepy w tarczę i jeszcze bronisz słabym argumentem rzeki Wisły.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

Richat

Post autor: Richat » 24.07.2016, 20:20

arginine pisze:
Yellow_Obsession pisze:która zgoda (z aktualnie istniejących) trwa najdłużej?
Śląsk & Lechia lub Arka&PB ponad 30 lat obie zgody, neich ktoś poprawi jak sie myle
Arka & Polonia trwa już 42 lata.

coronaextra

Post autor: coronaextra » 24.07.2016, 20:53

Wodzu boo pisze:Najdłuższa zgoda w Polsce Ślask&Lechia
Chyba jednak zgoda Polonii i Arki, trwa od 1974 roku. Sztama Śląska i Lechii powstała dwa lata później.
Historia kontaktów Gdynian z Polonią -> [link]
Początek zgody Lechii i Śląska -> [link]

Klaus B.

Post autor: Klaus B. » 24.07.2016, 23:31

Stanisław_Anioł pisze:Jeziorak jako fc a obok Stomil jako układowicz.
Już mnie nic nie ździwi.
Nie wiarygodna plotka z Kibice.net mówi o ciągotach Lechia - Legia, można to oczywiście wrzucić między bajki - wszyscy wiedzą, że zgoda sprzed nastu lat to nie wszystko. Można jednak się trochę pośmiać i rozważyć sytuację w której w jednych rzędzie stoi Lechia-Legia i ich przyjaciele z Iławy, Olsztyna i Elbląga... Oczywiście tej części nie traktujcie poważnie.
coronaextra pisze:
Wodzu boo pisze:Najdłuższa zgoda w Polsce Ślask&Lechia
Chyba jednak zgoda Polonii i Arki, trwa od 1974 roku. Sztama Śląska i Lechii powstała dwa lata później.
Historia kontaktów Gdynian z Polonią -> [link]
Początek zgody Lechii i Śląska -> [link]
Z tymi starymi zgodami zawsze już będzie problem (o ile wszystkie nie poupadają, na co się nie zanosi), bo jakim prawem bardziej wiarygodna ma być historia kontaktów Arki z Bytomiem od tej Pasów i Czarnych Koszul? W obu wypadkach były to zapewne jakieś pijackie znajomości jeszcze sprzed powstania ruchu kibicowskiego lub z jego początków ale pojęcie "zgody" zwyczajnie nie istniało.
A że zgoda Polonia W.z Cracovią sięga czasów starszych niż "ruch kibicowski" wcale nie neguje jej jako najstarszej - ot "pierwsi kibice" owych klubów już tą zgodę po prostu "mieli".

mandaryna

Post autor: mandaryna » 24.07.2016, 23:46

Daleko mi do Wisły ale prawda jest taka że jedyne co możecie temu typowi z brodą zrobić to profil na jakims zjebanym portalu i się tasować pod to. Prawda jest taka, że ludzie o których gadacie to dla większości z was abstrakcja i pewnie nigdy nie będziecie mieć z nimi styczności, nie wiem po c*** tyle rozkminiacie o tym skoro was to nie dotyczy nie lepiej iść zruchać jakąś panne, zrobić coś dla siebie i nie marnować tutaj czasu? Naprawdę nie szkoda wam tych 30minut na założenie konta jakiemuś typowi? Bez sensu

BadBoy1920h

Post autor: BadBoy1920h » 25.07.2016, 01:52

Yellow_Obsession pisze:która zgoda (z aktualnie istniejących) trwa najdłużej?
Arka&Polonia w tym roku jest 42 lata.

Proterian

Post autor: Proterian » 25.07.2016, 10:36

To pisal ktos z Widzewa

Klaus B.

Post autor: Klaus B. » 25.07.2016, 12:46

Jak wyglądają relacje na linii Lechia Gdańsk-Wisła Płock? Całkowity neutral czy w przeszłości "coś się działo"?

Kappa

Post autor: Kappa » 25.07.2016, 13:41

Działo się choćby na meczu kadry w Płocku gdy ŚWL starli się z Petrą i Żabolami ale patrząc na to co dzieje się ostatnio, można rzec że to prehistoria.
Hitler, Stalin, Che Guevara jeden c*** a wiele twarzy.

biohazard

Post autor: biohazard » 25.07.2016, 14:42

pytanie do koalicji - jak to jest z JKS Jarosław? Macie z nimi układ a odwiedzają was w czasie zgodowego pojedynku z Banikiem, czy to jest jakiś wiązany układ? Czy może już zgoda? Jak wyglądała na tym meczu kwestia obecności Górnika? Byli też czy nie?

whiskey

Post autor: whiskey » 25.07.2016, 14:53

biohazard pisze:pytanie do koalicji - jak to jest z JKS Jarosław? Macie z nimi układ a odwiedzają was w czasie zgodowego pojedynku z Banikiem, czy to jest jakiś wiązany układ? Czy może już zgoda? Jak wyglądała na tym meczu kwestia obecności Górnika? Byli też czy nie?
Wszyscy maja dobre układy co świadczą wspólne walki na ubitej ziemi

KociaKarmaKrólów

Post autor: KociaKarmaKrólów » 25.07.2016, 15:12

NoMercybro pisze:Drodzy forumowicze niestety bd musiał was zawieść ,ponieważ nie bd żadnego układu Lechii ze Stomilem ani Legią , będzie za to z kimś innym pozdro.
Zajebisty jesteś kolego! Coś w stylu wiem, ale nie powiem.

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 25.07.2016, 16:01

NoMercybro pisze:
KociaKarmaKrólów pisze:
NoMercybro pisze:Drodzy forumowicze niestety bd musiał was zawieść ,ponieważ nie bd żadnego układu Lechii ze Stomilem ani Legią , będzie za to z kimś innym pozdro.
Zajebisty jesteś kolego! Coś w stylu wiem, ale nie powiem.
Po co ma być wywołana kolejna gównoburza jak o Wiśle im później tym lepiej.
Od trzech tygodni trąbisz o nowej koalicji....że na dniach się dowiemy itp.
Wstaw się za mną u kolegów,też chętnie będę pisał głupoty by tylko ludzie się logowali i wchodzili na forum.....i czytali reklamy...
Kaska się przyda-))))
Pozdrawiam
Semper Fidelis

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 25.07.2016, 16:22

NoMercybro pisze:Wtedy jak pisalem to trwaly rozm owy teraz uklad jest juz niemal pewny pozatym wyjebane mam na hajs z reklam bo.ja bo nie mam i nic mi za to.nie placa wiec nie trafiles.
Rozumiem,przepraszam pomyliłem się.Jeżeli jednak chcesz byśmy traktowali Cię jako partnera do rozkminki-powiedz ile mamy jeszcze czekać:minut,godzin,dni.-)))))
Pozdrawiam
Semper Fidelis

biohazard

Post autor: biohazard » 26.07.2016, 11:45

pewnie tyle ile wszystkie nasze dotychczasowe rządy realizowały swoje zobowiązania wyborcze ... zwykły troll

sorrytylkopytam

Post autor: sorrytylkopytam » 26.07.2016, 15:45

Bez zbędnych spin.
Przypomni ktoś jakieś konkretne sytuacje?
Dlaczego między Ruchem a Arką jest taki kwas ?
Za każdym razem ciśnienie, bluzgi. "AGKŚ" itp.
Widzew całkiem spoko relacje ma ze Śledziami, ale bez szans na coś więcej bo Ruch.
Teraz w Kontekście WSH to nieaktualne, ale tak było.
Żadnych dymów w ostatnim czasie, spotkań, awantur nic.
A ciśnienie spore.

Laguna

Post autor: Laguna » 26.07.2016, 15:51

sorrytylkopytam pisze:Bez zbędnych spin.
Widzew całkiem spoko relacje ma ze Śledziami, ale bez szans na coś więcej bo Ruch.
A ciśnienie spore.
Głupie pytania koleś zadajesz.Ruch ma wielką kosę z Lechem jest to chyba największa kosa po Ksgks więc chyba logiczne że mają ciśnienie zarówno na Arkę jak i Cracovię.
A co do spotkań to były telefony przecież jak Ruch był w Gdyni i mogło dojść do czegoś ciekawego ale akcja 'meksyk' wszystko pokrzyżowała wtedy.

tisu

Post autor: tisu » 26.07.2016, 16:56

Ruch miał zgodę z Lechią Gdańsk , a Arka miała sztamę z Górnikiem Zabrze.Do tego Arka ma zgodę z Polonią Bytom która kiedyś była dużą kosą Ruchu.Te dwie ekipy praktycznie od zawsze były po różnych stronach barykady (Ruch , Wisła , Widzew , Jagiellonia , Lechia ,Śląsk) vs (Arka , Cracovia , Lech , Polonia Bytom , Górnik Zabrze).

pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 » 26.07.2016, 17:40

Gdy na początku tego wieku Ruch miał układ z Lechem,równie blisko było mu do Arki,Było minęło
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego

ImPawel

Post autor: ImPawel » 26.07.2016, 17:51

sorrytylkopytam pisze: Widzew całkiem spoko relacje ma ze Śledziami, ale bez szans na coś więcej bo Ruch.
Nie wydaje mi sie zeby to mialo cos wspolnego z Ruchem.
Dobre relacje z Arka to sprawa bylego gniazdowego Widzewa ktory dzialal tez na Arce. Swego czasu nawet cos wspolnego zaczelo wychodzic ale to bylo glownie zapedy mlodych przy czym starsi chamowali to. Relacje nadal neutralne chociaz pogorszone po pewnej wpadce.

Averno

Post autor: Averno » 26.07.2016, 18:14

Czyli gniazdowy przeżut. Mnie zastanawia jedno, skąd u Arki aż taka nienawiść do Łksu

sorrytylkopytam

Post autor: sorrytylkopytam » 26.07.2016, 19:25

pangrzegorz1975 pisze:Gdy na początku tego wieku Ruch miał układ z Lechem,równie blisko było mu do Arki,Było minęło
Widzew tez ma kose z Lechem.
@laguna, zbyt długo żyję by wierzyć, ze tak to działa

wurda1ak

Post autor: wurda1ak » 26.07.2016, 19:33

Averno pisze:Czyli gniazdowy przeżut. Mnie zastanawia jedno, skąd u Arki aż taka nienawiść do Łksu
Nienawiść czy ja wiem , zwykła kosa po prostu. Było jakis czas temu cisnienie owszem i taki klimat sie wytworzył , ale jakby spytac tak indywidualnie to czesc osób pewnie ma cisnienie , ale sporo ma równiez na ten ŁKS wyjebane . Kosa i tyle.

NIenawiść to jest do Lechii , Wisły i Slaska, tu w tym TOP3 sie od lat nic nie zmienia i nie zmieni . Reszta to zwykłe dobre kosy :D , sa okresy ze na jedne ekipy jest wieksze cisnienie, potem mija. Na was tez swego czasu było , teraz kosa jakich wiele.
Tak to w skrocie wyglada z mojego pkt widzenia.
ARKA GDYNIA ᛉ WHITE BROTHERS

ŁukaszKsc

Post autor: ŁukaszKsc » 26.07.2016, 22:40

Może ktoś kumaty wyjaśnić jak wyglądają teraz relacje pomiędzy Cracovią a Łks-em??

Ruch 1920 Chorzów

Post autor: Ruch 1920 Chorzów » 26.07.2016, 23:28

Laguna pisze:
A ciśnienie spore.
Głupie pytania koleś zadajesz.Ruch ma wielką kosę z Lechem jest to chyba największa kosa po Ksgks więc chyba logiczne że mają ciśnienie zarówno na Arkę jak i Cracovię.
A co do spotkań to były telefony przecież jak Ruch był w Gdyni i mogło dojść do czegoś ciekawego ale akcja 'meksyk' wszystko pokrzyżowała wtedy.
Akurat to nie meksyk zawadził tylko kwestia dogadania się i to nie my utrudnialiśmy to spotkanie.

noremorse

Post autor: noremorse » 27.07.2016, 11:28

Ruch 1920 Chorzów pisze:
Laguna pisze:
A ciśnienie spore.
Akurat to nie meksyk zawadził tylko kwestia dogadania się i to nie my utrudnialiśmy to spotkanie.
Albo pozostań przy "kwestia dogadania się" albo wspomnij też o chęciach dojechania... Bo nie sądzisz chyba, że znając własne miasto, wystawilibyśmy się na tej plaży tak jak wy z tymi kurduplami.

ImPawel

Post autor: ImPawel » 27.07.2016, 11:57

panmiroslaw pisze: Co do Arki i Widzewa to na przeszkodzie nie stanął Ruch tylko Cracovia.
Raczej starszyzna Widzewa a nie Cracovia. Cracovia to swoje zrobila przy Tym malyl ukladnie Lech-Widzew, to dzieki niej to padlo.
Averno pisze:Czyli gniazdowy przeżut. Mnie zastanawia jedno, skąd u Arki aż taka nienawiść do Łksu
Raczej osob ktora miala dwa kluby w sercu dlatego dazyla do ich zgody. Troche nie moje czasy, ktos starszy z Arki/Widzewa napewno by to rozwinal

darek.drek

Post autor: darek.drek » 27.07.2016, 15:15

Panowie spokojnie ten rok jeszcze sie nie skonczył! jeszcze troche i bedzie znów ostry dym na kibice.net z powodu pewnych przetasowan niektorzy sie pewnie domyslaja inni przypuszczaja a to tylko kwestia czasu .

ODPOWIEDZ