Najprawdopodobniej Energia Kozienice - ŁKS Łódź.NoMatterWhat pisze:Z jakiego to meczu?

Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
Ja mam pytanie które mnie trapi od jakiegoś czasu a nie mogę znaleźć informacji na ten temat, jak wyglądała feta i czy w ogóle była Polonii po zdobyciu mistrzostwa Polski w 2000 roku, są jakieś relacje i foty ?
-
dokładnie tak.ABC1935 pisze:Najprawdopodobniej Energia Kozienice - ŁKS Łódź.NoMatterWhat pisze:Z jakiego to meczu?
-
To-Ja pisze:Ja mam pytanie które mnie trapi od jakiegoś czasu a nie mogę znaleźć informacji na ten temat, jak wyglądała feta i czy w ogóle była Polonii po zdobyciu mistrzostwa Polski w 2000 roku, są jakieś relacje i foty ?
Relacja ze strony KSP :
"Kibice Polonii dwa razy byli na Legii. Raz na Finale Pucharu Ligi było ich 300-tu (siedzieli na trybunie krytej, którą załatwił dla nich obrotny prezes), drugi raz na lidze było ich 400-tu. Zostali na stadion Legii dowiezieni specjalnymi autobusami. Po tym meczu, który dał im tytuł Mistrza w sto osób idą na Starówkę zrobić fetę, ale wkrótce zostają rozgonieni przez bojówkę Legii. Od rundy wiosennej tego sezonu przed historyczną nazwą Polonia dołączono przedrostek HOOP – nazwę sponsora – jednak praktycznie nikt jej nie akceptuje."
[link]
-
Czy na Cracovii na stoisku z cateringiem można sobie kupić cały majonez , ketchup bądź musztardę ? Pytam bo nie wiem skąd oni biorą te rekwizyty do rzucania w kibiców gości . https://www.youtube.com/watch?v=7uEVAN_XBs4
-
Na Cracovii co mecz to napinają sie te same typki??
-
Trapi mnie kto jako pierwszy w Polsce wydał serię vlepek.
Nie chodzi mi tu o perełki typu naklejki z herbem klubu robione w zakładowych drukarniach z lat 70/80-tych ,ale o vlepki jakie znamy w dzisiejszej postaci.
Coś mi się obiło o uszy ,że pierwsza była Wisła w okolicach 2002/2003. Prawda to ?
Swoją drogą vlepki z lat właśnie 2003 do powiedzmy 2007 miały zajebisty klimat. Aż miło popatrzeć na te stare serie :)
Nie chodzi mi tu o perełki typu naklejki z herbem klubu robione w zakładowych drukarniach z lat 70/80-tych ,ale o vlepki jakie znamy w dzisiejszej postaci.
Coś mi się obiło o uszy ,że pierwsza była Wisła w okolicach 2002/2003. Prawda to ?
Swoją drogą vlepki z lat właśnie 2003 do powiedzmy 2007 miały zajebisty klimat. Aż miło popatrzeć na te stare serie :)
-
WisłaobiektywnyFAN pisze:Które ekipy mają flagi z herbami anty/przekreślonymi? Ktoś jest poza Cracovią?
swoja drogą, w jakich latach ta flaga istniała?

-
mam pytanie zapewne do starszych użytkowników kibiców Cracovii.Jak Cracovia jeżdziła w 3 lidze np.na Zelmer(wiem,wiem stare czasy)a rządził ŚP.Abadon to jak wtedy było z panem M?był w grupie tzw.decyzyjnej?nie śmiać mi się z pytania próbuje się w czasie odnależć co i jak.Pozdrawiam Craxę
-
Mam pytanie, z jakimi ekipami zagranicznymi ma kontakty Widzew ? Wiem,że tego jest w c*** wiec pytam.Licze na normalną odpowiedz.
-
Z ostatnich lat to chyba : Maribor,CSKA,Sparta i Partizan
-
Też mnie to kiedyś trapiło, ale po tylu latach już pewnie cięzko będzie dojść do tegoRUDYZWĄSEM pisze:Trapi mnie kto jako pierwszy w Polsce wydał serię vlepek.
Ja pierwsze vlepki jakie widziałem to wlepy Widzewa w okolicach 2000 roku, co ciekawe - na starym dworcu centralnym
-
Też coś mi świta że pierwsze miał Widzewdziecko armageddonu pisze:Też mnie to kiedyś trapiło, ale po tylu latach już pewnie cięzko będzie dojść do tegoRUDYZWĄSEM pisze:Trapi mnie kto jako pierwszy w Polsce wydał serię vlepek.
Ja pierwsze vlepki jakie widziałem to wlepy Widzewa w okolicach 2000 roku, co ciekawe - na starym dworcu centralnym
-
obiektywnyFAN pisze:Które ekipy mają flagi z herbami anty/przekreślonymi? Ktoś jest poza Cracovią?

Kilka wstawek anty na innych flagach również by się znalazło , ale tutaj jest to powiedzmy że " motyw przewodni ".
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
Widzew albo Wisła, ale bardziej ze wskazaniem na Widzew.Super_Mario pisze:Też coś mi świta że pierwsze miał Widzewdziecko armageddonu pisze:Też mnie to kiedyś trapiło, ale po tylu latach już pewnie cięzko będzie dojść do tegoRUDYZWĄSEM pisze:Trapi mnie kto jako pierwszy w Polsce wydał serię vlepek.
-
około 2000 r komunikacja miejska w Łodzi została konkret zalepiona wlepami RTSu, pamiętam że chyba najwięcej było czarnych wlep z białym napisem DHW CHWDP. Z ciekawostek z tamtego okresu to sąsiedzi mieli wtedy napis na Kozinach "j**** wlepki Widzewa" , bardzo specyficzny,codziennie go mijałem jadąc do roboty i żałuje zę fotki nigdy nie zrobiłem.
wracając do tematu to wydaje mi sie żę Widzew pierwszy w PL ruszył z wlepkami na seryjną produkcje i sprzedaż, choć w latach 90tych widziałem w Warszawie wlepki z takim ludzikiem,chyba na wózku i napisem "emeryci i renciści to są właśnie Poloniści" ale to musiłaby ktoś z Legii napisać czy to były pojedyńcze sztuki czy seryjna prod.
wracając do tematu to wydaje mi sie żę Widzew pierwszy w PL ruszył z wlepkami na seryjną produkcje i sprzedaż, choć w latach 90tych widziałem w Warszawie wlepki z takim ludzikiem,chyba na wózku i napisem "emeryci i renciści to są właśnie Poloniści" ale to musiłaby ktoś z Legii napisać czy to były pojedyńcze sztuki czy seryjna prod.
-
vlepek było sporo na mieście już ok 2000r., z portretem Deyny, anty-KSP, proste motywy legijne/grup, ale na szerszą skalę zaczęły rozchodzić się ok. 2003r. gdy pewna grupa wyspecjalizowała się w ich projektowaniu i sprzedaży i były ogólnodostępne, na koszu czy w sklepiku. Nota bene, w tamtych czasach vlepy miały proste ale jakże czytelne motywy, z daleko było widać kto i jak, dziś niektóre vlepy to trzeba obczaić z paru centymetrów, bo tyle jest naćkane filtrów itd.357. pisze: choć w latach 90tych widziałem w Warszawie wlepki z takim ludzikiem,chyba na wózku i napisem "emeryci i renciści to są właśnie Poloniści" ale to musiłaby ktoś z Legii napisać czy to były pojedyńcze sztuki czy seryjna prod.
exitus acta probat.
-
Legia wydała antypolonijne vlepy "Hoopa do klopa" w okolicach roku 2000. Polonia wówczas oficjalnie zwala się Hoop Polonia Warszawa.RUDYZWĄSEM pisze:Trapi mnie kto jako pierwszy w Polsce wydał serię vlepek.
Kriss Mart pisze:żeby zrobić więcej mąkiaha pisze:Do Chojniczanki Chojnice.
Czemu macie dwa młyny u siebie na stadionie?
-
Michał Karmowski wiadomo ze kojarzy sie z rugby...
A na piłkarskiej Lechii tez sie jakos udziela/ł?
A na piłkarskiej Lechii tez sie jakos udziela/ł?
-
Co do wlepek prekursorem był Widzew.
W starym TMK był artykuł na ten temat.
Na początku temat wysmiewany przez ŁKS, jak to wtedy dało się usłyszeć, lepiej kupić marker.
W starym TMK był artykuł na ten temat.
Na początku temat wysmiewany przez ŁKS, jak to wtedy dało się usłyszeć, lepiej kupić marker.
-
Wy też z wielu rzeczy widzianych u nas się wpierw wysmiewaliscie a później robiliscie to samo ...
Ale fakt faktem jeśli chodzi o vlepki byliscie pierwsi z tym patentem .
Historia nie kłamie ....
RODOWICI ŁODZIANIE !
RODOWICI ŁODZIANIE !
-
A wy ile rzeczy wyśmiewaliście.Tyle że nie mieliście nawet jak robić tego samego.Ene due rabe pisze:Wy też z wielu rzeczy widzianych u nas się wpierw wysmiewaliscie a później robiliscie to samo ...
-
Pierwsza vlepka na Wiśle pojawiła siew czerwcu 2003 roku.
[link]
Widzew był prekursorem bo sam w 2000 widziałem vlepki wspomniane przez 357.,co dol Legii to zapewne wcześnie też robili vlepy bo zawsze byli "do przodu" z nowościami.
[link]
Widzew był prekursorem bo sam w 2000 widziałem vlepki wspomniane przez 357.,co dol Legii to zapewne wcześnie też robili vlepy bo zawsze byli "do przodu" z nowościami.
-
Od którego momentu ekipa Wisły Kraków stała się "medialna"? Chodzi o pozowanie do fotek z twarzówkami itp itd. Wyjazd na Lazio, czy wcześniej? Pytanie bez napinki i liczę też na taką odpowiedź ;)
-
Pitupitu pisze:Od którego momentu ekipa Wisły Kraków stała się "medialna"? Chodzi o pozowanie do fotek z twarzówkami itp itd. Wyjazd na Lazio, czy wcześniej? Pytanie bez napinki i liczę też na taką odpowiedź ;)
TY TAK NA SERIO???
cała żyleta ciągnie policji fleta
-
jemu ta Wisła nie daje spać, wiec niech cie nie dziwią takie posty
-
Czy w Ruchu Chorzów grał kiedykolwiek jakiś murzyn?
Jak nie atakujemy my to akatują oni!
-
chyba nie grał żadne asfalt w Ruchu, ba nawet ciapatego żadnego nie kojarzę np brazylijczyka, a przewinęło się ich sporo przez ekstraklapę przez te wszystkie lata.
Pytanie czy PF miało wpływ na to że żaden bambo u nich nigdy nie grał ?? ;)
-
Nie grał, były przymiarki, ale zawsze w tajemniczych okolicznościach rezygnowano z nich, trenował nawet Olisadebe zanim trafił do Polonii, zawsze kibice Ruchu wyrażali dość wyraźny sprzeciw, ale czy miało to wpływ na decyzje nie mi oceniac
-
Ruch jest pod tym względem ewenementem w skali Polski (a może i Europy), zresztą jak silne są poglądy rasistowskie wie każdy kto miał okazje być na trybunach
[link]
[link]
-
Extreme Hobby mają chlopaki z Lecha ?
-
Bartekkibic pisze:Czy w Ruchu Chorzów grał kiedykolwiek jakiś murzyn?
Polish Power pisze:chyba nie grał żadne asfalt w Ruchu, ba nawet ciapatego żadnego nie kojarzę np brazylijczyka, a przewinęło się ich sporo przez ekstraklapę przez te wszystkie lata.
WIDZEWSKAduma pisze:Nie grał, były przymiarki, ale zawsze w tajemniczych okolicznościach rezygnowano z nich, trenował nawet Olisadebe zanim trafił do Polonii, zawsze kibice Ruchu wyrażali dość wyraźny sprzeciw, ale czy miało to wpływ na decyzje nie mi oceniac
A Lilo w 2007 roku?
-
Lilo to nie murzyn

u nas też miał epizod

u nas też miał epizod
-
oparłem si na tym zjęciu, może był na wakacjach w Brazylii - [link]Super_Mario pisze:Lilo to nie murzyn
u nas też miał epizod
-
Tak przelatuje sobie w głowie nazwy polskich ekip (czy to "h" czy ultras") i dochodze do wniosku że na palcach jednej ręki mozna wyliczyc ciekawe, pomysłowe nazwy, z ciekawszych do głowy przychodzą mi: Opravcy i Nieznani sprawcy, pewnie jest jeszcze kilka ciekawych ale z pamięci jakoś przychodza mi na myśl jedynie kopie zachodnie, ewentualnie Ultras.... , więc nic twórczego.
ja gdybym tworzył swoja grupe to bym chyba podpierdolił perfidnie tą nazwe bo jest wymowna i rewelacyjna jak dla mnie, idealna na nazwe grupy;) https://www.youtube.com/watch?v=_NUN0ODGVdw
no ale tak na serio, dajcie jakieś ciekawe nazwy istniejących grup
ja gdybym tworzył swoja grupe to bym chyba podpierdolił perfidnie tą nazwe bo jest wymowna i rewelacyjna jak dla mnie, idealna na nazwe grupy;) https://www.youtube.com/watch?v=_NUN0ODGVdw
no ale tak na serio, dajcie jakieś ciekawe nazwy istniejących grup
-
"Orange City Boys '03" - ultras ZL
-
Jakie występują nazwy grup "h" w Polsce?
Wisła Kraków - Wisła Sharks
Ruch Chorzów - Psycho Fans
Legia Warszawa- Teddy Boys
Widzew Łódź- Destroyers
Zagłębie Sosnowiec- Barra Bravas
GKS Katowice- Persona non grata ?
ŁKS Łódź- Crazy Cannibals ?
Cracovia - Jude Gang
Górnik Zabrze- Torcida ?
Jak znacie jeszcze jakieś nazwy to wpiszcie tutaj lub na pw.
Wisła Kraków - Wisła Sharks
Ruch Chorzów - Psycho Fans
Legia Warszawa- Teddy Boys
Widzew Łódź- Destroyers
Zagłębie Sosnowiec- Barra Bravas
GKS Katowice- Persona non grata ?
ŁKS Łódź- Crazy Cannibals ?
Cracovia - Jude Gang
Górnik Zabrze- Torcida ?
Jak znacie jeszcze jakieś nazwy to wpiszcie tutaj lub na pw.
-
Wszystkie nazwy / flagi po polsku wybijają się oryginalnością i już przez to są lepsze. Z wyjazdówek podobają mi się "na wyprawie" HZL i "Nieproszeni" Motoru. W zalewie "ontourów" proste i zajebiste.
-
Co do nazw na Cracovii zawsze zastanawiałem się czy Jude Gang, Anty wisła czy Łowcy Psów to różne ekipy czy po prostu tak wyszło, że używa się kilku nazw?
-
Wisła Dragons , Wisła Devils ,Wisła Panthers , Stoppers Gang ,Turysci 97 , Chwm , Młode Orły , Denaturat Boys , Hooligans from Arka , Brygada Banici , Pretorians , Fighters , Butchers , Antywisła , Leśne Ludki , Łaziory 99 , Nabojka ,Świrlandia , Sportowe Karpaty , Ludzie ze Stali , Łowcy Hordy Edwarda