Komentarze/relacje/foto-video -15-18 lipca
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM
Re: Komentarze/relacje/foto-video -15-18 lipca
1. Wisełka namawia Lechię do wyjebania Śląska.
2. Lechia zrywa zgodę z Wisełką.
3. Śląsk robi to samo.
4. Wisełka atakuje Śląsk w Marsylii z okrzykiem "CPJŚ".
5. Śląsk nie bluzga na meczu z Poznaniem na Wisełkę.
6. Wisełka bluzga na Śląsk podczas meczu z Pogonią.
2. Lechia zrywa zgodę z Wisełką.
3. Śląsk robi to samo.
4. Wisełka atakuje Śląsk w Marsylii z okrzykiem "CPJŚ".
5. Śląsk nie bluzga na meczu z Poznaniem na Wisełkę.
6. Wisełka bluzga na Śląsk podczas meczu z Pogonią.
Przecież w tym niby młynie chorzowskich więcej lansujących sie 16tek niż chłopaków to kto miał zareagować?-E4- pisze:haha dziwna to jest jakaś porażka to jak skrojenie flagi a wszyscy stoją i sie gapią bez reakcji gdzie ci PF?RUDYZWĄSEM pisze:Odzyskaliście tą flagę/trans FCK ISIS ( 1:30 na filmiku ) ? Czy ochroniarz z jakimś tam delegatem tak po prostu ją ściągnęli i sobie poszli bez żadnej reakcji oprócz okrzyków w ich stronę?Neo pisze:Fotogalerie z RUCH - Górnik Łęczna na http://www.Niebiescy.pl
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rtao914I7Q4[/youtube]
Pytam bez żadnej spinki,bo sytuacja trochę dziwna
MKSu w Krakowie 325 osób.
nerwuus pisze:wybiera sięolek765 pisze:Czy Piast wybiera się do Krakowa, czy tylko gospodarze obejrzą mecz?
Dzięki
-
Original Fans
A czy to nie aby Jaga zerwała zgodę z Wisłą jeśli mnie pamięć nie myli?
Wisła ma tego pecha że pierwszy mecz grali ze średnim rywalem, do tego sezon urlopowy, sam jestem ciekaw jak sobie poradzą z tym podziałem
Ta fana Lazio na gnieździe Wisły wisi na każdym meczu? Ile osób z Rzymu na meczu z Pogonią?
-
WISLA19891
Twoja wypowiedz napewno zabolała wszystkich z Wisły.Co do frekfencji,wszystko wroci do normy.Zobaczymy na nastepnych meczach.
Na mecze chodzę od jakiś 25 lat. Wyjazdow mam liczbe 3cyforwa, zwiedzilem wiekszosc stadionów liczacych sie druzyn w tym kraju. Interesuje sie tez pilka i od wielu lat zobacze kilka meczy w kolejce. Sadze, ze znam atmosfere stadionowa calkiem dobrze. Wszedzie kibice sa nieobiektywni i wyzywaja sedziego przy kontrowersynych sytuacjach. Na Legii i chyba tylko tak wyzywa sie nawet sedziego, ktory im ewidentnie pomaga. Podobnie bylo jak bylismy tam w zeszlym sezonie (Ruch). Strzelili ze spalonego, nie podyktowal nam karnego, im nie dal czerwonej, a na zejsciu do szatni wyzywali sedziego. Komedia. Z jednej strony wywieraja w ten sposob presje na arbitrach. Z drugiej pokazuje to jak sie przyzwyczaili do tego, ze sedziowie im pomagaja, a na pewno nie przeszkadzja zwlaszcza na Ł3. I to nawet nie jakies podejrzenie o korupcje. Po prostu sedziemu łatwiej gwizdnac karnego przeciw gospodarzom w Łęcznej, niż przeciwko Legii przy żylecie.Wasteland pisze:"sędzia" Marciniak to nie pierwszy raz taki wybryk robi na korzyść Legii,więc te bluzgi mogą niektórych dziwić.Ale raczej ludzi nie chodzących na mecze i nie znających emocji panujących podczas meczy.
Oj boli was ta Wisła boli ..i ma boleć ;) Skąd wy się wszyscy bierzecie? Wy wiecie wszyscy najlepiej ;) zwłaszcza z innych ekip jak jest na Wiśle . Zamiast przed komputer zasuwać na salkę bo runda się zaczeła ,a trasa to nie internet. A wszystkie ostrzaki terminarz znacie i wiecie kiedy i gdzie Wisła gra . pozdRawiam ;)
kokojumbo piszesz że c*** Was obchodzi, czy obchodziła zgoda z Jagą ale jednak was chyba obchodziła skoro pomimo tego że Wisła jasno mówiła że się nie wpierdala wtedy w wasz mecz to dzwonicie do Wisły z pretensjami i mówicie rzeczy które nie koniecznie były prawdą i wymuszacie na Wiśle pewne działania, a jako że zgoda z Lechia zawsze w Krakowie była ważna no to poleciała zgoda z Jagą przez wasze telefony a co za tym idzie przez podjęte działania i decyzje z Krakowa, oficjalnie zerwana przez Jage ale to nie ma znaczenia. A odpłacacie się tym że zgode zrywacie na facebooku pokazując środkowy palec każdemu kibicowi który był mniej czy bardziej zaangażowany w zgode z Wami, i nie piszcie że nie i że Wisła pierdoli farmazony bo nawet TMK o tym pisze że tak było i że ma potwierdzenie wśród zainteresowanych stron, odrazu pisze że osoby w redakcji TMK idą zupełnie innym nurtem niż Wisła więc nie możecie napisać że pisaliby na korzyść Wisły, o tym można zapomnieć. Teraz sprawa z Ruchem i znowu wam nie odpowiadają działania Wisły i rozmowy z Ruchem (nic wtedy jeszcze oficjalnego pomiędzy obiema ekipami nie było), i znowu powtarza się sytuacja z Jagą - oczywiście nie pisze że Wisła zrobiła wszystko OK, bo tak nie jest ale śmieszy mnie zwalanie całej winy na Wisłe i wytykiwanie potknięć tylko Wisły. Teraz kłamiesz że zgoda nie padła przez Ruch, a przez kogo? Zobacz sobie jeszcze raz waszą informacje o zerwanej zgodzie, powód jest tam jasno napisany że RUCH a później Śląsk daje takie samo info tylko Ruch zmienia na Widzew, później to podkreślacie jeszcze żeby mniej kumaci wiedzieli o co chodzi :). Czasem zachowujecie się jakbyście byli panami tego świata i każdy ma być na wasze zawołanie i każdy ma się podporządkować temu co wy chcecie, a jak tego nie zrobi to się obrażacie i c*** wie co jeszcze. Bracia się wpierdalają w prywatne sprawy "brata?" wymuszając na nich to czy tamto?? Czy się nie wpierdalają??? Teraz widzę że ironicznie odpowiadasz na to że Wisła was jeszcze nie przekreśla i piszesz "dziękujemy za szanse" jak dojrzejecie i spadnie wam ta dziwna bufoniada i zobaczycie że świat nie kręci się tylko wokół Lechii to nie dziw się że miejsce na was czeka koło Wisły bo jak już pisałem Lechia zawsze była ważna w Krakowie i myślę że nigdy was jakaś większa przykrość ze strony Wisły nie spotkała, chyba że się postaracie aby to przekreślić. Źle Wam było przez te wszystkie lata z Wisłą??? Olewała Was ta Wisła przez te wszystkie lata jak potrzebowaliście pomocy??? Olewało was to WSH na waszych meczach, często też na tych do których mogło coś dojść choćby w Warszawie z Legią, czy nie??? Jestem ciekawy jakby tak spojrzeć na TKWM jeszcze raz i zobaczyć która ekipa wspierała najbardziej i najlepiej swoich zgodowiczów nie zdziwiłbym się jakby wyszło że Wisła. Teraz na całą polske pierdolicie jaka ta Wisła zła i c*** wie co jeszcze a reszta sfołoczy kibicowskiej z innych klubów wam przyklaskuje jak na starych braci ganicie bo teraz "ciskanie" Wisły przynajmniej to werbalne jest w modzie.
c*** z tego jak Wisła się zachowywała w stosunku do Was przez wszystkie lata, jak was wspierała ważne że coś nie poszło po waszej myśli w ostatnim okresie i obrażacie się na Wisłe . Tak bardzo to charakterne i zasadowe...
Ale wmawiajcie sobie jak chcecie że cała wina jest tylko Wisły jeżeli poprawi wam to humor czy jeżeli łatwiej będzie wam zaakceptować że zgoda padła, reszta Polski wam bez problemowo uwierzy, jak już pisałem jest to w modzie.
O Śląsku szkoda się wypowiadać, wszystko zostało powiedziane wczoraj i według mnie bardzo dobrze że ta zgoda się skończyła, szkoda że nie wcześniej.
- Jest to moje w całości tylko i wyłącznie moja prywatna opinia i proszę go nie łączyć ani z Wisłą, Barceloną, Lechem, Interem czy jakąkolwiek inną drużyną -
a teraz kontynuujcie.
c*** z tego jak Wisła się zachowywała w stosunku do Was przez wszystkie lata, jak was wspierała ważne że coś nie poszło po waszej myśli w ostatnim okresie i obrażacie się na Wisłe . Tak bardzo to charakterne i zasadowe...
Ale wmawiajcie sobie jak chcecie że cała wina jest tylko Wisły jeżeli poprawi wam to humor czy jeżeli łatwiej będzie wam zaakceptować że zgoda padła, reszta Polski wam bez problemowo uwierzy, jak już pisałem jest to w modzie.
O Śląsku szkoda się wypowiadać, wszystko zostało powiedziane wczoraj i według mnie bardzo dobrze że ta zgoda się skończyła, szkoda że nie wcześniej.
- Jest to moje w całości tylko i wyłącznie moja prywatna opinia i proszę go nie łączyć ani z Wisłą, Barceloną, Lechem, Interem czy jakąkolwiek inną drużyną -
a teraz kontynuujcie.
zapomniałem dodać że jak żydy grały ostatnio z Pogonią to frekwencję tłumaczyli tym że ich ciśnienie na Pogoń jest takie jak na Piasta czy Termalikę
-
majka_jamaica
WSH kroi fc Lechii z flagi.

AU!

AU!
A odpłacacie się tym że zgode zrywacie na facebooku pokazując środkowy palec każdemu kibicowi który był mniej czy bardziej zaangażowany w zgode z Wami, i nie piszcie że nie i że Wisła pierdoli farmazony bo nawet TMK o tym pisze że tak było ...
Heh no jak nawet w TMK napisali to musi być to prawda :) . Popytaj starszych kolegów może powiedzą Ci oczywiście poza oficjalną wersją czy dowiedzieli się z internetu . Nie ma sensu licytować się jak dzieci, ale napisze jeszcze raz ,że układ z Ruchem nie był powodem zerwania zgody, a fakt w jaki sposób Lechia dowiedziała się o całej zaistniałej sytuacji . Kiedy pół Polski już o tym mówiło w Gdańsku z tego się śmiano ,że jest to zwykły farmazon, co zresztą potwierdzali bracia z Krakowa. Ale okazało się to prawdą. Oświadczenia z oficjalnymi datami zawarcia układu także należy włożyć między bajki, przed Marsylią były telefony,że układ przybity i zgoda ze Śląskiem padła,a oświadczenia z datą dla zamydlenia oczów ( to na kadre pojechali jako kosa? :) ) . PF nie olało swoich zgód przed przybiciem układu i wcześniej byli w Łodzi na rozmowach ,Wisła tego nie zrobiła i to najbardziej zabolało.
Nie chodzi teraz o to żeby obrzucać się błotem ,choć część będzie mącić , skłócać i podpierdalać. Wisła zawsze była bratem dla Lechii, wspieraliśmy się zawsze dobrze i była to jedna z lepszych zgód w Polsce. Wisła urosła teraz na pewno w jakąś siłę i chcą działać więcej, ale przez wiele lat ich główna banda nie była tak liczna i mocna , a traktowani byli zawsze z mega szacunkiem i po bratersku. Bez względu jak dalej potoczą się losy Wisły i Lechii to prawie wszyscy w Gdańsku żałują tak długiej przyjaźni Gdańsko -Krakowskiej i cała ta sytuacja była naprawdę dużym szokiem dla wszystkich, ale życie toczy się dalej.
A teraz wróćmy do tematu- komentarze, relacje .........;)
Heh no jak nawet w TMK napisali to musi być to prawda :) . Popytaj starszych kolegów może powiedzą Ci oczywiście poza oficjalną wersją czy dowiedzieli się z internetu . Nie ma sensu licytować się jak dzieci, ale napisze jeszcze raz ,że układ z Ruchem nie był powodem zerwania zgody, a fakt w jaki sposób Lechia dowiedziała się o całej zaistniałej sytuacji . Kiedy pół Polski już o tym mówiło w Gdańsku z tego się śmiano ,że jest to zwykły farmazon, co zresztą potwierdzali bracia z Krakowa. Ale okazało się to prawdą. Oświadczenia z oficjalnymi datami zawarcia układu także należy włożyć między bajki, przed Marsylią były telefony,że układ przybity i zgoda ze Śląskiem padła,a oświadczenia z datą dla zamydlenia oczów ( to na kadre pojechali jako kosa? :) ) . PF nie olało swoich zgód przed przybiciem układu i wcześniej byli w Łodzi na rozmowach ,Wisła tego nie zrobiła i to najbardziej zabolało.
Nie chodzi teraz o to żeby obrzucać się błotem ,choć część będzie mącić , skłócać i podpierdalać. Wisła zawsze była bratem dla Lechii, wspieraliśmy się zawsze dobrze i była to jedna z lepszych zgód w Polsce. Wisła urosła teraz na pewno w jakąś siłę i chcą działać więcej, ale przez wiele lat ich główna banda nie była tak liczna i mocna , a traktowani byli zawsze z mega szacunkiem i po bratersku. Bez względu jak dalej potoczą się losy Wisły i Lechii to prawie wszyscy w Gdańsku żałują tak długiej przyjaźni Gdańsko -Krakowskiej i cała ta sytuacja była naprawdę dużym szokiem dla wszystkich, ale życie toczy się dalej.
A teraz wróćmy do tematu- komentarze, relacje .........;)
majka_jamaica pisze:WSH kroi fc Lechii z flagi.
AU!
Rozumiem, że to farmazon?
-
makaron_gdansk
A dowód?dariusz pisze:majka_jamaica pisze:WSH kroi fc Lechii z flagi.
AU!
Rozumiem, że to farmazon?
to zdjęcie istnieje pod adresem http://lechia.gda.pl/foto/f111967.jpg archiwalne bo jeszcze bodajże z Traugutta więc takiego "bąka" może każdy puścić.
Co do Rekinów niech sobie robią zgodę z kim chcą, nie mój akwen i nie moje rybki, ale wywieszać wczoraj fanę Wierność po wydymaniu swoich długoletnich przyjaciół he to taka hipokryzja jak by Tusk nazwał siebie patriotą :)
-
Kombatant75
Flaga Wiernosc dotyczy chyba Wisly,nie zgodowiczow.NowyNowy pisze:Co do Rekinów niech sobie robią zgodę z kim chcą, nie mój akwen i nie moje rybki, ale wywieszać wczoraj fanę Wierność po wydymaniu swoich długoletnich przyjaciół he to taka hipokryzja jak by Tusk nazwał siebie patriotą :)
Wyluzujcie Troche.
info z TMK pisze:Marciniak naraził się kibicom Legii chyba meczem ze Śląskiem w PP gdzie robił wszystko by Legia nie awansowała, pamiętam ten mecz dobrze bo to był ostatni na moim kuponie i też go nie lubię od tego czasu:D
Korona jedzie do Lubina czy wyjazdy też bojkotują?
Weszli w drugiej połowie.
Jezeli ktos jest zainteresowany pozyskaniem jakiejs z flag Ruchu Chorzow,to zapraszam na Cicha.Mozna sobie ja zerwac i powoli odejsc w pizdu.Nawet nie trzeba uciekac bo tak i tak nikt nie zareaguje.
-
krystalicznieczysta2
Dobrze by było rozdzielić komentarze, foto/wideo i relacje, tak jak było kiedyś. Ciężko się szuka linków czy zdjęć itp. A gadka szmatka i farmazony na ten sam temat opanowały już temat euro we francji, zgody/kosy/układy plus małopolskie i śląskie tematy oraz relacje z tej kolejki.
-
zdechła skarpeta
Combat pisze:Jezeli ktos jest zainteresowany pozyskaniem jakiejs z flag Ruchu Chorzow,to zapraszam na Cicha.Mozna sobie ja zerwac i powoli odejsc w pizdu.Nawet nie trzeba uciekac bo tak i tak nikt nie zareaguje.
:)
ale na plus puszczenie wiązanki na ochronę :D
super tzn.będą się teleportować jak na startreku?EMIGRANCI pisze: podobno szykuje się super koalicja Lech-Arka-Cracovia-Zagłębie L-Zawisza-Odra O-także jak to wypali to rekinki będą jak leszcze bo to co zrobili Lechii oraz Śląskowi to nawet nie jest kurewstwo ani frajerstwo to są ludzie do wora
-
polny kwiat
Napiszcie jeszcze cos na temat Wisły bo dopiero 6 stron zawalonych o jednym a gdzie tam do 30 strony.
-
Fanaticos7
Po meczu Ruch dzwoni do ochrony by zmierzyć się w równych liczbach o tą flagę. Ochrona nie odbiera. Plus dla Ruchu.
-
mariuszek321
W Polsce ruch kibicowski upada..Coraz mniejsze liczby w młynach,na wyjazdach.
Dokładnie i napewno nie na zachodzie Polski.
Od miesiąca piszecie o tym samym...
Czemu inne "dziwne" zmiany na kibicowskiej mapie Polski nie były tu tak opłakiwane? Daleko nie trzeba szukać:
Układ Lech & ŁKS
Zgoda KSGKS
Zerwanie zgody Legii z Pogonią
Układ Legii z Radomiakiem
Zerwanie zgody ŁKSu z Resovią
A tu od tygodni tylko o Wiśle i Ruchu... Można to wyjaśnić inaczej niż przez zwykły ból d*** i gówno w majtach?
Czemu inne "dziwne" zmiany na kibicowskiej mapie Polski nie były tu tak opłakiwane? Daleko nie trzeba szukać:
Układ Lech & ŁKS
Zgoda KSGKS
Zerwanie zgody Legii z Pogonią
Układ Legii z Radomiakiem
Zerwanie zgody ŁKSu z Resovią
A tu od tygodni tylko o Wiśle i Ruchu... Można to wyjaśnić inaczej niż przez zwykły ból d*** i gówno w majtach?
Sami się dowartościowujecie pisząc o tym bólu d*** ?
"Dziwne" zmiany na kibicowskiej mapie, odbywają się w większości przypadków, w normalnym tempie, poprzez normalne kontakty, nawet zrywając długoletnie zgody, jakiś szacunek zostaje. W przypadku Wisły jest całkiem na odwrót, ot cała zagadka rozwiązana tutaj dlaczego ciągle o tej ekipie się pisze...a już zrobienie kosy ze swojej zgody, a kosy w zgodę, do tego rozpierdalając układ na kadrę w jeden dzień to mistrzostwo świata ;)
"Dziwne" zmiany na kibicowskiej mapie, odbywają się w większości przypadków, w normalnym tempie, poprzez normalne kontakty, nawet zrywając długoletnie zgody, jakiś szacunek zostaje. W przypadku Wisły jest całkiem na odwrót, ot cała zagadka rozwiązana tutaj dlaczego ciągle o tej ekipie się pisze...a już zrobienie kosy ze swojej zgody, a kosy w zgodę, do tego rozpierdalając układ na kadrę w jeden dzień to mistrzostwo świata ;)
W większości przypadków nie znaczy że zawsze, Lech z ŁKSem chociażby. Jakby nie było powodów do kosy ze Śląskiem to nie byłoby kosy, to proste i logiczne. Wystaczy spojrzeć na Wisła-Jaga bardzo długo były neutralne czy w niektórych przypadkach pozytywne relacje dopóki nie zaczeli się wąchać z Motorem a tym samym wybierając drogę którą chcą podążać. Układ na kadre był łamany wiele razy wcześniej, może nie na taką skale ale był, więc argument inwalida.leniwiec pisze:Sami się dowartościowujecie pisząc o tym bólu d*** ?
Relacje Legii ( http://legionisci.com/mecz/879/relacja_z_trybun ) to chyba głuchy i ślepy pisał. Krzyczano nie "j.... Araba" tylko "j.... Allaha" oraz na transparencie jest "lipiec 1945" a nie "lipiec 1946".
Wisła i tak długo była tolerancyjna dla swoich zgodowiczów.
Ale Wisle nie przeszkadzalo stac w sektorze gosci na Cracovii obok Motoru i nie pamietam czy Siarki.
Mowie o meczu gdzie polowa wyjazdowiczow byla na sektorze, a druga czesc zostala pod stadionem po wjezdzie z brama gdzie na pewno podczas tego incydentu braly udzial osoby z Jagi i Motoru. Nie wiem czy z Wisly tez nie wjechali na stadion.
Mowie o meczu gdzie polowa wyjazdowiczow byla na sektorze, a druga czesc zostala pod stadionem po wjezdzie z brama gdzie na pewno podczas tego incydentu braly udzial osoby z Jagi i Motoru. Nie wiem czy z Wisly tez nie wjechali na stadion.
Powiedział to typ któremu po szalu kolegę zgodowicze wyruchali w dupe podczas meczu w madrycie :)patojudek pisze:Wisła i tak długo była tolerancyjna dla swoich zgodowiczów.
Dobrze, że na Widzewie panuje tolerancja :)
-
pangrzegorz1975
Post wyżej sensowny i na poziomie.Kibicowsko chuligańskie życie nie jest czarno białe,jest dużo odcieni szarości.
W c*** wiele odcieni potrzeba, żeby wytłumaczyć, dlaczego zgoda z Polonią Przemyśl i kontakty ze Stalówką zwiększyły nastroje antymotorowe, ale nie przeszkodziły w nawiązaniu znajomości z Resovią.pangrzegorz1975 pisze:Post wyżej sensowny i na poziomie.Kibicowsko chuligańskie życie nie jest czarno białe,jest dużo odcieni szarości.
Ten pub się Wisemen nazywał?Że czemu w Góteborgu na wyjezdzie Sląska to WIsła z Lechią atakują Wisemen a gdzie Śląsk.
-
hanSSkloSS
OOLL pisze:Ale Wisle nie przeszkadzalo stac w sektorze gosci na Cracovii obok Motoru i nie pamietam czy Siarki.
Z bramą wjechała Jaga, kilka osób z Motoru i Wisły.
-
hanSSkloSS
kimbol pisze:Ten pub się Wisemen nazywał?Że czemu w Góteborgu na wyjezdzie Sląska to WIsła z Lechią atakują Wisemen a gdzie Śląsk.
Wisemen to banda Goteborgu