Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Proterian

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: Proterian » 15.07.2016, 00:18

TrebuniaTutka pisze:najbardziej w tych wszystkich przetasowaniach to mi żal pokolenia, które tym wszystkim żyło, z resztą tak samo jak żołnierzy latających na mecze zgodowe, bo te zgody po prostu od wielu lat były i nawiązało się dużo dobrych relacji.
jak widać kilkadziesiąt lat nic nie zniczy i z dnia na dzień zgody i układy chuligańskie mogą położyć całą resztę, nawet zamieniając w kosy.
ciekawie to się zrobi jak ta cała reszta przestanie wspierać stowarzyszenia i inicjatywy kibicowskie będące przykrywkami dla band, które już odcinają się od reszty trybun.
banda to tylko kilkadziesiąt osób a przecież sianko musi być jakoś przeprane na wypełniaczach sektora, gadżeciarzach i zwykłych ludziach, także pod pretekstem oprawy.

tak sobie obserwuję to podcinanie gałęzi na której się siedzi i można powoli się zastanawiać, kiedy to wszystko jebnie. młyny i grupy kibicowskie swoje, a sekcje sportowe zupełnie osobno z osobnymi zgodami, relacjami i kontaktami na scenie.
jak ktoś się ma zamiar śmiać to niech najpierw poczeka aż poczynione będą ruchy w Triadzie, to się przestaniecie śmiać na to co pisałem o zupełnie odrębnym ruchu hools (takim bez stadionów, ultrasów i wyjazdowiczów)
po podziałach każda większa ekipa może mieć swoje układy, a na stadionie i na młynach zupełnie inne, zamieszanie trochę jak u dojczlandów.
z resztą od zawsze tak było w wielu krajach, że odwiedzają się tylko bandy po kilkadziesiąt osób na swoich imprezach wewnątrz struktur, albo na wyjazdach dla celów wiadomo jakich. nieuchronnie czasy masowych zgód i wyjazdów tego typu przestaną być tym, czym były także w Polsce.
dziś możecie się śmiać, za rok czy dwa wspomnicie te słowa.
Ale to nie musi oznaczać zapaści Ultraski jak i chuliganki!
Właśnie to może podziałac mobilizująco na obie grupy

iparts.pl
Inzaghi

Post autor: Inzaghi » 15.07.2016, 05:31

Juzefon pisze:
wichrowe wzgorze pisze:Legia - Lech - Wisła. Te trzy ekipy tworzą swoją bandę.
Legia narazie z Radomiakiem, Zagłebiem S i Olimpią. Będa musieli szukac dalej koalicji, bo rywalę nie śpią :)

Lech trzyma z Arką, Cracovią, KSZO. Będzie dobierała reszte bandy żeby miec dobrą koalicję. Pewnie pożegnają się z Cracovią i Arką. Dołączy ŁKS, Zagłebie Lubin, Zawisza i pewnie ktoś jeszcze

Wisła trzyma z Ruchem, Widzew, Elana, Stalówka, Resovia, Polonia Przemyśl, Unia Tarnów i pewnie jeszcze będą dochodzić.

Czyli mamy 3 podziały i zobaczy jakie ekipy do których dolączą

Ciekawe co z takiego ekipami jak Jagiellonia, Polonia Warszawa, Pogoń, Lechia, Śląsk, Motor, KSG, GKS, itd które na dzien dzisiejszy nie są za żadną stroną.

CIEKAWIE BĘDZIE!
Aż się zalogowałem żeby skomentować te bzdury - HAHAHAAHHAA. Tak, tak. Lech pożegna się z Arką - jedną z lepszych band, i z Cracovia, a nie pożegna się z KSZOkami, i dołączą do tego podupadającego Zawiszę i przeciętne Zagłębie. No przecież jebnę! Wszystko, wszystko jest możliwe, włącznie z mizianiem się penisami Lecha z różnymi dziwnymi klubami, ale zerwać z Craxą i ARką w imię sztamy z ZAGŁĘBIEM LUBIN I ZAWISZĄ? A dlaczego Lech nie zerwie z Cracovią i ARką żeby nie zrobić sobie sztamy z Ruchem Radzionków, Termalicą, Garbarnią i GKS Przodkowo??? Te brednie mógł wymyślić tylko ktoś na przepustce z psychiatryka :)
Porównanie ZL i Zawiszy do termalici i garbarni bardzo nie na miejscu.

To co wyżej koleżka napisał to bzdury jakich mało ale chłopie, uniosłeś się jak dwunastolatek po niezdanym sprawdzianie.
Quis ut Deus!

patriota85

Post autor: patriota85 » 15.07.2016, 11:51

małolat pisze:
W Proszowicach jest FC Wisły.. Jeśli chodzi o większe FC to na pewno można zaliczyć takie miejscowości jak Zabierzów, Słomniki, Bochnia, Wieliczka, Myślenice, Krzeszowice, Skawina, Kłaj, Chrzanów, Trzebinia, Jaworzno, Gorlice, Sucha Beskidzka, Kalwaria/Wadowice, Dobczyce, Mszana Dolna.. Oprócz tego są mniejsze FC które działają pod skrzydłami w/w np. Liszki, Luborzyca, Goszcza, Radziszów, Syarw, Szczepanowice itd.
Widać, że masz pojęcie:).Twój nick w sumie wszystko wyjaśnia.

starawislabiezanow pisze:Czy ja wiem... Leniu zanim pokochal Wisle to zdaje sie zaczynal na Ruchu :)
Leniu zaczynał na Victorii Jaworzno.Po czym przerzucił się na Ruch.A z Ruchu przerzucił się na Wisłę.

kat. pisze:a jeszcze potem na Unii posypała się ekipa.
Dokładnie to miałem na myśli pisząc niedawno, że zarówno Unia, jak i Tarnovia od lat nie stanowią zagrożenia nawet dla podkarpackich średniaków.To stwierdziłeś "to okaże się".Odkąd kilka ładnych lat temu posypała się ekipa na Unii, to do dziś chuliganka się tam nie odrodziła.A żeby mieć - jak to sam określiłeś - "start" do jakichkolwiek ekip to trzeba mieć bandę na jakimś sensownym poziomie.To co na Unii jest nazywane "bandą" to jest poziom takiego Igloopolu Dębica.A ile Morsy znaczą na Podkarpaciu to obaj doskonale wiemy.

Post autor: *** » 15.07.2016, 11:59

ja się np ostatnio przerzuciłem z Okocimia na Tyskie, ale kiedyś było lepsze.

Willy1312

Post autor: Willy1312 » 15.07.2016, 12:50

małolat pisze: W Proszowicach jest FC Wisły.. Jeśli chodzi o większe FC to na pewno można zaliczyć takie miejscowości jak Zabierzów, Słomniki, Bochnia, Wieliczka, Myślenice, Krzeszowice, Skawina, Kłaj, Chrzanów, Trzebinia, Jaworzno, Gorlice, Sucha Beskidzka, Kalwaria/Wadowice, Dobczyce, Mszana Dolna.. Oprócz tego są mniejsze FC które działają pod skrzydłami w/w np. Liszki, Luborzyca, Goszcza, Radziszów, Syarw, Szczepanowice itd.. Co do FC Zakopane to raczej już ciężko coś takie określić, lepiej nazywać to FC Podhale gdzie działają Wiślacy z Zakopanego i mniejszych okolicznych miejscowości.. Co do wcześniej wymienianego Miechowa to jedyną aktywnie działającą tam ekipą jest Cracovia, oczywiście w Miechowie jest dużo Wiślaków jeżdżących na mecze ale pierwszą siłą miasta są Pasy ( w sumie jedno z lepszych FC KSC na ten moment =
Wisła w Proszowicach to fikcja, próbuje działać kilku małolatów ale nie jest to absolutnie siła mogąca się równać z miejscowym mocnym FC pasiastych, co prawda zdarza im się jechać na mecz u siebie w bardzo dobrej liczbie ale co lepiej zorientowani wiedzą, że większość z nich pochodzi z okolicznych wiosek a jeszcze więcej jest zbieraniną znajomych (często maniurowatych małolatek) z Krakowa liczących na tańsze bilety które mają do dyspozycji Fan cluby na Wiśle, ludzie mają taniej bilety a Proszowice robią liczbę i chwalą się jaki zrobili progres. Co do Miechowa to racja, u siebie na ten moment dominują ale nad pobliskimi FC Wisły wcale nie osiągneli przewagi a rywalizacja ostatnio polega tylko na przestrzelaniu grafów w środku nocy. FC Goszcza&Szczepanowice to bzdura, co prawda wydali nawet jakieś gadżety ale nikt tam na poważnie nie działa chociaż trzeba zaznaczyć, że Goszcza i Luborzyca to jedna gmina, co najlepiej oddaje rozproszenie Wiślackich grup na północy, potencjał jest bardzo duży ale brakuje siły pod którą można się zjednoczyć tak jak dokonał tego Zabierzów na zachód od Krakowa co najlepiej oddaje hasło "Od Bronowic do Chrzanowa tylko armia Zabierzowa"

małolat

Post autor: małolat » 15.07.2016, 13:50

patriota85 pisze:
małolat pisze:
W Proszowicach jest FC Wisły.. Jeśli chodzi o większe FC to na pewno można zaliczyć takie miejscowości jak Zabierzów, Słomniki, Bochnia, Wieliczka, Myślenice, Krzeszowice, Skawina, Kłaj, Chrzanów, Trzebinia, Jaworzno, Gorlice, Sucha Beskidzka, Kalwaria/Wadowice, Dobczyce, Mszana Dolna.. Oprócz tego są mniejsze FC które działają pod skrzydłami w/w np. Liszki, Luborzyca, Goszcza, Radziszów, Syarw, Szczepanowice itd.
Widać, że masz pojęcie:).Twój nick w sumie wszystko wyjaśnia.

starawislabiezanow pisze:Czy ja wiem... Leniu zanim pokochal Wisle to zdaje sie zaczynal na Ruchu :)
Leniu zaczynał na Victorii Jaworzno.Po czym przerzucił się na Ruch.A z Ruchu przerzucił się na Wisłę.

kat. pisze:a jeszcze potem na Unii posypała się ekipa.
Dokładnie to miałem na myśli pisząc niedawno, że zarówno Unia, jak i Tarnovia od lat nie stanowią zagrożenia nawet dla podkarpackich średniaków.To stwierdziłeś "to okaże się".Odkąd kilka ładnych lat temu posypała się ekipa na Unii, to do dziś chuliganka się tam nie odrodziła.A żeby mieć - jak to sam określiłeś - "start" do jakichkolwiek ekip to trzeba mieć bandę na jakimś sensownym poziomie.To co na Unii jest nazywane "bandą" to jest poziom takiego Igloopolu Dębica.A ile Morsy znaczą na Podkarpaciu to obaj doskonale wiemy.
czepiasz się niepotrzebnie, znam chłopaków z FC Gorlice który zrzesza dużo Wiślaków, działają u siebie, wydają gadżety, ostatnio zorganizowali spotkanie u siebie w mieście z zawodnikami i zawodniczkami Wisły, jeżdżą na mecze u siebie jak i na wyjazdy w przyzwoitych liczbach więc z szacunku do nich określiłem ich jako większe FC.. Zaznaczę Ci również że zdaję sobie sprawę jaka różnica dzieli FC Gorlice do Skawiny, Myślenic, Bochni itp. BTW do większych FC zapomniałem dodać jeszcze FC Olkusz.. Bez spiny
Wisła 5

małolat

Post autor: małolat » 15.07.2016, 13:58

Willy1312 pisze:
małolat pisze: W Proszowicach jest FC Wisły.. Jeśli chodzi o większe FC to na pewno można zaliczyć takie miejscowości jak Zabierzów, Słomniki, Bochnia, Wieliczka, Myślenice, Krzeszowice, Skawina, Kłaj, Chrzanów, Trzebinia, Jaworzno, Gorlice, Sucha Beskidzka, Kalwaria/Wadowice, Dobczyce, Mszana Dolna.. Oprócz tego są mniejsze FC które działają pod skrzydłami w/w np. Liszki, Luborzyca, Goszcza, Radziszów, Syarw, Szczepanowice itd.. Co do FC Zakopane to raczej już ciężko coś takie określić, lepiej nazywać to FC Podhale gdzie działają Wiślacy z Zakopanego i mniejszych okolicznych miejscowości.. Co do wcześniej wymienianego Miechowa to jedyną aktywnie działającą tam ekipą jest Cracovia, oczywiście w Miechowie jest dużo Wiślaków jeżdżących na mecze ale pierwszą siłą miasta są Pasy ( w sumie jedno z lepszych FC KSC na ten moment =
Wisła w Proszowicach to fikcja, próbuje działać kilku małolatów ale nie jest to absolutnie siła mogąca się równać z miejscowym mocnym FC pasiastych, co prawda zdarza im się jechać na mecz u siebie w bardzo dobrej liczbie ale co lepiej zorientowani wiedzą, że większość z nich pochodzi z okolicznych wiosek a jeszcze więcej jest zbieraniną znajomych (często maniurowatych małolatek) z Krakowa liczących na tańsze bilety które mają do dyspozycji Fan cluby na Wiśle, ludzie mają taniej bilety a Proszowice robią liczbę i chwalą się jaki zrobili progres. Co do Miechowa to racja, u siebie na ten moment dominują ale nad pobliskimi FC Wisły wcale nie osiągneli przewagi a rywalizacja ostatnio polega tylko na przestrzelaniu grafów w środku nocy. FC Goszcza&Szczepanowice to bzdura, co prawda wydali nawet jakieś gadżety ale nikt tam na poważnie nie działa chociaż trzeba zaznaczyć, że Goszcza i Luborzyca to jedna gmina, co najlepiej oddaje rozproszenie Wiślackich grup na północy, potencjał jest bardzo duży ale brakuje siły pod którą można się zjednoczyć tak jak dokonał tego Zabierzów na zachód od Krakowa co najlepiej oddaje hasło "Od Bronowic do Chrzanowa tylko armia Zabierzowa"
w Proszowicach naturalnie stroną dominującą jest Cracovia, odnośnie tamtejszego FC Wisły pisałem tylko i wyłącznie na podstawie informacji od znajomych mieszkających w tamtych stronach.. Sam nie bywam w Proszowicach zbyt często.. Co do Goszczy/Szczepanowic itp masz rację, W tamtych okolicach jest wiele małych miejscowości w których dominują Wiślacy ale nie ma osób które ogarną wszystko w całość.. Pisałem o takich FC z racji że sami się tak określają, jednak nie są to żadne oficjale FC Wisły. Luborzyca swego czasu aktywnie współpracowała ze Słomnikami psując wiele krwi Cracovii FC Miechów, na obecną chwilę nie wiem jak to wygląda z Luborzycą.. Ale to tylko moja opinia, i fajnie że jeszcze da się z kimś normalnie tu pogadać pomimo wysypu wakacyjnych troli na tym forum ;)
Wisła 5

kat.

Post autor: kat. » 15.07.2016, 14:03

patriota85 pisze:Dokładnie to miałem na myśli pisząc niedawno, że zarówno Unia, jak i Tarnovia od lat nie stanowią zagrożenia nawet dla podkarpackich średniaków.To stwierdziłeś "to okaże się".Odkąd kilka ładnych lat temu posypała się ekipa na Unii, to do dziś chuliganka się tam nie odrodziła.A żeby mieć - jak to sam określiłeś - "start" do jakichkolwiek ekip to trzeba mieć bandę na jakimś sensownym poziomie.To co na Unii jest nazywane "bandą" to jest poziom takiego Igloopolu Dębica.A ile Morsy znaczą na Podkarpaciu to obaj doskonale wiemy.
Po prostu myślę, że w obrębie tych tzw. średnich ekip takie ferowanie wyroków pt. "nie ma startu" jest za daleko idące. Nie neguję, że od czasu, kiedy przez zgodę z Karpatami tych styczności z Podkarpaciem było więcej, Unia obniżyła loty.

Sorry za OT, choć i tak od paru stron każdy pierdoli nie na temat.
ja się np ostatnio przerzuciłem z Okocimia na Tyskie, ale kiedyś było lepsze.
Czytając ten temat też mam skojarzenia z rynkiem piw. Globalizacja po kibolsku.

nonameboy

Post autor: nonameboy » 15.07.2016, 15:41

A jak obecnie na lini Unia-Karpaty ?

Topór

Post autor: Topór » 15.07.2016, 16:48

nonameboy pisze:A jak obecnie na lini Unia-Karpaty ?
Unia Obcięła dotacje do Hektara

Klaus B.

Post autor: Klaus B. » 15.07.2016, 17:40

tuwimianin. pisze:
Klaus B. pisze:
MW10 pisze:Swoją drogą ciekawe zestawienie, Wisła z Resovią, a obok Widzew ze Stalą.. To dopiero komedia.

Co jak co, ale nie ma chyba ekipy która na obecnych przetasowaniach została bardziej wyj** jak Stal.
Kalisz który raz do Łodzi jednoznacznie odcinał by jakiś czas później do niej i Ruchu pucować, zrobił sobie układ z Elaną i w układankę się wpasowuje całkiem dobrze.
Mówi się o ciągotkach Stilonu i Chrobrego w kierunku nowej koalicji, nawet jeśli to nie prawda to te ekipy jakoś sobie tam żyją.
Na Podkarpaciu, Rusi Czerwonej czy Małopolsce (jak zwał tak zwał) pro Wiślacki front Polonia Przemyśl, Resovia, Stalówka i Unia Tarnów pro Widzewskie Karpaty które może nie do końca tu pasują ale chyba też nikomu specjalnie nie wadzą...

Niewiele czasu minie a "Sharksy z Rzeszowa" w Łodzi będą walić kreski sypane przez Widzewiaków... A Stal? Kompletnie tu nie pasuje jedynych przyjaciół to mogą teraz szukać sobie na Unii w Oświęcimiu.
Zapomniałeś jeszcze w swojej wyliczance o Nas czyli o Igloopol-u i o tym, że Stal Rzeszów ma dobre kontakty z Widzewem ( udział ostatnio w turnieju kibiców i wieloletnie kontakty ). Generalnie wszystko zmierza w kierunku podziału kibicowskiej Polski na 2 lub 3 duże obozy i może dobrze.

O was, faktycznie choć też się średnio wpisujecie w tę układankę, pozostałe kluby dominują lub choć prowadzą równorzędną walkę z miejscowym rywalem (by nie wywoływać Łódźko/Rzeszowskiej gówno burzy), wy jesteście bo jesteście, nikomu nie przeszkadzacie ale czy ktoś was bierze na poważnie...
A o relacjach Stali z Widzewem i Ruchem, (szczególnie tym z Jaworzna z którym mieli chyba najlepsze kontakty) można powoli zapominać. Goście z Resovii ubrani w koszulki Ruchu dali dość jasny przekaz.
A to, że Stal jeszcze niedawno bawiła się w Łodzi...jeszcze niedawno to istniała triada ŚWL i zgoda ŁKS-Sovia...

zl88

Post autor: zl88 » 15.07.2016, 17:57

Juzefon pisze:
Legia narazie z Radomiakiem, Zagłebiem S i Olimpią. Będa musieli szukac dalej koalicji, bo rywalę nie śpią :)

Lech trzyma z Arką, Cracovią, KSZO. Będzie dobierała reszte bandy żeby miec dobrą koalicję. Pewnie pożegnają się z Cracovią i Arką. Dołączy ŁKS, Zagłebie Lubin, Zawisza i pewnie ktoś jeszcze

Wisła trzyma z Ruchem, Widzew, Elana, Stalówka, Resovia, Polonia Przemyśl, Unia Tarnów i pewnie jeszcze będą dochodzić.

Ciekawe co z takiego ekipami jak Jagiellonia, Polonia Warszawa, Pogoń, Lechia, Śląsk, Motor, KSG, GKS, itd które na dzien dzisiejszy nie są za żadną stroną.

CIEKAWIE BĘDZIE!
Aż się zalogowałem żeby skomentować te bzdury - HAHAHAAHHAA. Tak, tak. Lech pożegna się z Arką - jedną z lepszych band, i z Cracovia, a nie pożegna się z KSZOkami, i dołączą do tego podupadającego Zawiszę i przeciętne Zagłębie. No przecież jebnę! Wszystko, wszystko jest możliwe, włącznie z mizianiem się penisami Lecha z różnymi dziwnymi klubami, ale zerwać z Craxą i ARką w imię sztamy z ZAGŁĘBIEM LUBIN I ZAWISZĄ? A dlaczego Lech nie zerwie z Cracovią i ARką żeby nie zrobić sobie sztamy z Ruchem Radzionków, Termalicą, Garbarnią i GKS Przodkowo??? Te brednie mógł wymyślić tylko ktoś na przepustce z psychiatryka :)
chyba ty powstałeś z przeciętnego wytrysku

wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze » 15.07.2016, 18:54

Inzaghi pisze:
Juzefon pisze:

CIEKAWIE BĘDZIE!
Porównanie ZL i Zawiszy do termalici i garbarni bardzo nie na miejscu.

To co wyżej koleżka napisał to bzdury jakich mało ale chłopie, uniosłeś się jak dwunastolatek po niezdanym sprawdzianie.
przecież ja to wszystko pisałem z ironią...

mampytanie

Post autor: mampytanie » 15.07.2016, 21:13

Jakie są zgody i kosy Gks Jastrzębie Zdrój ?

pakox91

Post autor: pakox91 » 15.07.2016, 21:33

Oficjalnie Petrochemia Stomil zgoda

kupkarnet

Post autor: kupkarnet » 15.07.2016, 22:17

Dużo piszecie tutaj o Podkarpaciu, a jak wygląda sytuacja w Lubelskiem? Wschodnia Horda, czasami o nich coś słychać. A jak takie ekipy jak Hetman, Łada, Avia, Unia Hrubieszów, Tomasovia? Czy któraś z tych ekip się wyróżnia? Z kim Hetman teraz ma dobre stosunki, a z kim zgody/kosy?

pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 » 15.07.2016, 22:18

Owocnej wspólpracy,bez napinki
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego

Carc

Post autor: Carc » 15.07.2016, 22:26

adbadbad pisze:Dzisiejszego dnia zostaje przybita oficjalna zgoda na linii Wisła Płock- Stomil Olsztyn.
ZKS&OKS
Stowarzyszenie Sympatyków Klubu Wisła Płock
Tak, było widać na meczu, że pojawiła się flaga Stomilu. A tak przy okazji, z kim ma Stomil jeszcze zgody?
Stara Gwardia

mms

Post autor: mms » 15.07.2016, 22:30

adbadbad pisze:Dzisiejszego dnia zostaje przybita oficjalna zgoda na linii Wisła Płock- Stomil Olsztyn.
ZKS&OKS
Kiedyś nie do pomyślenia, była zgoda Widzewa z byłą zgodą Łksu :)

pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 » 15.07.2016, 22:32

Czasy się zmieniają,poza tym od pewnego czasu mieli dobry układ...życie,to akurat wielkim szokiem niejest,patrzac na inne przetasowania
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego

maciejovsky1203

Post autor: maciejovsky1203 » 15.07.2016, 22:35

Układ, który przerodził się w zgodę trwał 9 lat, a kosa była dawno temu po oddanym meczu przez Stomil z Rakowem Częstochowa, po którym Petra spadła z ekstraklasy już w sumie dziesiątki lat temu. Czasy się zmieniają i nie szokuje taka zgoda, jak ostatnie przetasowania na scenie kibicowskiej.

Marcin

Post autor: Marcin » 15.07.2016, 22:36

Dzisiaj przybita została [link]

esyfloresy

Post autor: esyfloresy » 15.07.2016, 23:47

kupkarnet pisze:Dużo piszecie tutaj o Podkarpaciu, a jak wygląda sytuacja w Lubelskiem? Wschodnia Horda, czasami o nich coś słychać. A jak takie ekipy jak Hetman, Łada, Avia, Unia Hrubieszów, Tomasovia? Czy któraś z tych ekip się wyróżnia? Z kim Hetman teraz ma dobre stosunki, a z kim zgody/kosy?
Hetman działa sam oficjalnie chociaż ma kontakty z Unią Hrubieszów (kiedyś mieli zgodę albo układ)
Łada należy do grupy Stalówka-Polonia P.
Avia po zerwaniu zgody z Ładą działa w pojedynkę (jakieś kontakty z Polonią W. kiedyś miała)
Unia Hrubieszów podobnie jak Hetman.
Tomasovia udziela się na Hetmanie jako fc.

Oprócz wymienionych przez Ciebie ekip działają jeszcze
Orlęta Radzyń działają sami.
AZS Podlasie Biała Podlaska - pro Legia
Wisła Puławy - pro Legia

Są jeszcze mniejsze ekipy ale w większości są to kibice Motoru.

coronaextra

Post autor: coronaextra » 16.07.2016, 09:49

Carc pisze:
ZKS&OKS
Tak, było widać na meczu, że pojawiła się flaga Stomilu. A tak przy okazji, z kim ma Stomil jeszcze zgody?
Odpowiem, bo jeszcze naprawdę ktoś uwierzy w ten żart z ŁKS-em Łódź :) Stomil ma jeszcze zgodę z Polonią Bydgoszcz i układ z Hutnikiem Nowa Huta.

Klaus B.

Post autor: Klaus B. » 16.07.2016, 11:38

coronaextra pisze: Odpowiem, bo jeszcze naprawdę ktoś uwierzy w ten żart z ŁKS-em Łódź :) Stomil ma jeszcze zgodę z Polonią Bydgoszcz i układ z Hutnikiem Nowa Huta.
Na tą chwilę
Stomil - Polonia Bydgoszcz
Stomil - Wisła Płock
Stomil - Hutnik (układ)
Hutnik - Magdeburg ( zgodo-układ?, nieco inne realia)

Są jakieś "oficjalniejsze" kontakty na linii Hutnik - Wisła Płock?

Czy pominąłem jakieś zgody, układy wśród ww. trójki?

Ps: Wiem jeszcze o prywatnych kontaktach na linii Petra-KSG, ale to tylko prywatne kontakty...

pakox91

Post autor: pakox91 » 16.07.2016, 12:20

Klaus B. pisze:
coronaextra pisze: Odpowiem, bo jeszcze naprawdę ktoś uwierzy w ten żart z ŁKS-em Łódź :) Stomil ma jeszcze zgodę z Polonią Bydgoszcz i układ z Hutnikiem Nowa Huta.
Na tą chwilę
Stomil - Polonia Bydgoszcz
Stomil - Wisła Płock
Stomil - Hutnik (układ)
Hutnik - Magdeburg ( zgodo-układ?, nieco inne realia)

Są jakieś "oficjalniejsze" kontakty na linii Hutnik - Wisła Płock?

Czy pominąłem jakieś zgody, układy wśród ww. trójki?

Ps: Wiem jeszcze o prywatnych kontaktach na linii Petra-KSG, ale to tylko prywatne kontakty...
Z Hutnikiem jest układ

whiskey

Post autor: whiskey » 16.07.2016, 13:21

Ma ktoś skan felietonu z najnowszego TMK dotyczący układu PF i WS ?

NG_M

Post autor: NG_M » 16.07.2016, 14:37

whiskey pisze:Ma ktoś skan felietonu z najnowszego TMK dotyczący układu PF i WS ?
Obrazek
"Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowane" - Jan Zamoyski

WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma » 16.07.2016, 17:30

weź się dzieciaku ogarnij i nie zgrywaj kum kuma, to ze przeczytałeś coś na fejsbuku nie oznacza że tak bedzie bo te fan pejdze prowadza takie same dzieciaki jak ty
a jeszcze pare postów temu pytales "Panowie pytanko jakie są obecne relacje Lechia-Lech i Śląsk-Lech ?"

ku*** mac, na okres wakacji rejestracja powinna byc zamknieta bo potem włażą tu te zjeby zabijające czas między łapaniem pokemonów a przeglądaniem fejsbunia

esyfloresy

Post autor: esyfloresy » 16.07.2016, 20:40

NoMercybro pisze:W każdym razie wiem kto z kim bd mieć a ty idź sie napinać gdzie indziej.
To jak wiesz, a nie chcesz się tym chwalić to po c*** Twój post?

GtWładzię

Post autor: GtWładzię » 16.07.2016, 20:48

może dlatego, że dżentelmeni o układach w weekendy nie rozmawiają?

;)

dla przykładu: w piątek średnio zaangażowany chłopak w sprawy kibicowskie, nawet chyba z jedno cyfrówką po stronie wyjazdów, siedzący w sektorze gości miał pojęcie co się szykuje. wniosek taki, że chcesz być na bieżąco, wyłącz komputer ;)

w każdym razie TMK może rezerwować miejsce na kolejny - swoją drogą ciekawy- felieton o układach Anno Domini 2016

.Ś.

Post autor: .Ś. » 16.07.2016, 21:17

GtWładzię pisze:może dlatego, że dżentelmeni o układach w weekendy nie rozmawiają?

;)

dla przykładu: w piątek średnio zaangażowany chłopak w sprawy kibicowskie, nawet chyba z jedno cyfrówką po stronie wyjazdów, siedzący w sektorze gości miał pojęcie co się szykuje. wniosek taki, że chcesz być na bieżąco, wyłącz komputer ;)

w każdym razie TMK może rezerwować miejsce na kolejny - swoją drogą ciekawy- felieton o układach Anno Domini 2016
Mądrego to i przyjemnie przeczytać.

Widać że połowa blogerów z tego forum gówno wie o realiach i posiada zdawkowe informacje z internetów.

Ruszyć dupska na stadiony to będziecie świadkami nowej historii kibicowskiej, a nie tylko internetowe szynszyle czyhacie zza monitora. Szykują się kolejne zmiany i dobrze - akcja rodzi reakcję, do zobaczenia na trasach.

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 16.07.2016, 21:25

Wodzu boo pisze:NoMercyBro ma rację już na dniach się wszyscy dowiedzą jaki będzie przybity nowy układ.
Podajcie nr konta na priv.
Zrobię przelew za taką informację.
Nie możemy się doczekać.
Semper Fidelis

el_romano

Post autor: el_romano » 16.07.2016, 21:33

Od dzisiaj Wisła ma kose ze Śląskiem.

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 16.07.2016, 21:36

el_romano pisze:Od dzisiaj Wisła ma kose ze Śląskiem.
Potwierdzone czy farmazon?
Semper Fidelis

AJAX AMSTERDAM

Post autor: AJAX AMSTERDAM » 16.07.2016, 21:37

Wooooooaw....

el_romano

Post autor: el_romano » 16.07.2016, 21:41

Kombatant75 pisze:
Potwierdzone czy farmazon?

Potwierdzone.

esyfloresy

Post autor: esyfloresy » 16.07.2016, 21:41

GtWładzię pisze:może dlatego, że dżentelmeni o układach w weekendy nie rozmawiają?

;)

Chodziło mi bardziej o to że pisanie "coś wiem ale nie powiem" to jakaś kpina. Jak piszesz to pisz konkretnie albo jak nie chcesz to nie pisz wcale. Po c*** pisać o czymś o czym się nie chce pisać?

Kombatant75

Post autor: Kombatant75 » 16.07.2016, 21:59

Wodzu boo pisze:
Kombatant75 pisze:
Wodzu boo pisze:NoMercyBro ma rację już na dniach się wszyscy dowiedzą jaki będzie przybity nowy układ.
Podajcie nr konta na priv.b
Nie możemy się doczekać.
Dowiesz się w swoim czasie bez podawania nr konta. Jeżeli na dzień dzisiejszy nic na ten temat nie wiesz to znaczy , że nie jest Ci dane taka informacje posiadać.
Rozumiem,dzięki za wyjaśnienie.W budowaniu napięcia jesteś MISTRZEM.Poczekam
Pozdrawiam
Semper Fidelis

Kapciem

Post autor: Kapciem » 16.07.2016, 22:11

Kombatant75 pisze:
Wodzu boo pisze:
Kombatant75 pisze:
Podajcie nr konta na priv.b
Nie możemy się doczekać.
Dowiesz się w swoim czasie bez podawania nr konta. Jeżeli na dzień dzisiejszy nic na ten temat nie wiesz to znaczy , że nie jest Ci dane taka informacje posiadać.
Rozumiem,dzięki za wyjaśnienie.W budowaniu napięcia jesteś MISTRZEM.Poczekam
Pozdrawiam
Emocje widzę narastają na forumce. Kibice.net znowu zacznie zapewne inteligentną, żywą, emocjonującą dyskusje na temat nowych przetasowań jak internet nim przesiąknie. Czas chyba przygotować popcorn.

ODPOWIEDZ