Widać, że masz pojęcie:).Twój nick w sumie wszystko wyjaśnia.małolat pisze:
W Proszowicach jest FC Wisły.. Jeśli chodzi o większe FC to na pewno można zaliczyć takie miejscowości jak Zabierzów, Słomniki, Bochnia, Wieliczka, Myślenice, Krzeszowice, Skawina, Kłaj, Chrzanów, Trzebinia, Jaworzno, Gorlice, Sucha Beskidzka, Kalwaria/Wadowice, Dobczyce, Mszana Dolna.. Oprócz tego są mniejsze FC które działają pod skrzydłami w/w np. Liszki, Luborzyca, Goszcza, Radziszów, Syarw, Szczepanowice itd.
Leniu zaczynał na Victorii Jaworzno.Po czym przerzucił się na Ruch.A z Ruchu przerzucił się na Wisłę.starawislabiezanow pisze:Czy ja wiem... Leniu zanim pokochal Wisle to zdaje sie zaczynal na Ruchu :)
Dokładnie to miałem na myśli pisząc niedawno, że zarówno Unia, jak i Tarnovia od lat nie stanowią zagrożenia nawet dla podkarpackich średniaków.To stwierdziłeś "to okaże się".Odkąd kilka ładnych lat temu posypała się ekipa na Unii, to do dziś chuliganka się tam nie odrodziła.A żeby mieć - jak to sam określiłeś - "start" do jakichkolwiek ekip to trzeba mieć bandę na jakimś sensownym poziomie.To co na Unii jest nazywane "bandą" to jest poziom takiego Igloopolu Dębica.A ile Morsy znaczą na Podkarpaciu to obaj doskonale wiemy.kat. pisze:a jeszcze potem na Unii posypała się ekipa.