Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

kosacki

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: kosacki »

Khan pisze:
TSW19061906 pisze:Dziś w nocy trzy prace LECHIA GDAŃSK zniszczone przez Cracovie ! celowo.

Nikt w Krakowie nie ma zamiaru niszczyć żadnych prac LECHII ani robic napisów ANTY !!

Wszytskie napisy Anty Lechia itp. są robione przez Cracovie. TYLE KONIEC TEMATU
tak tak

Obrazek

I zamilcz.

Tam widnieją barwy Motoru i Śląsku - kilka innych grafów z Lechią podobnie zamalowane przez Cracovię.
iparts.pl
kosacki

Tak wyglądać będzie na co dzień : http://i63.tinypic.com/2iqe35f.jpg
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Jak pisałem kilka dni temu,że Śląsk-Wisła już kosa to kumacze pisały,że "jeszcze nic nie wiadomo".
Kattt

Post autor: Kattt »

Może mi ktoś kumaty wyjaśnić dlaczego Lechia ma kose z Motorem?
5500

Post autor: 5500 »

Khan pisze:
TSW19061906 pisze:Dziś w nocy trzy prace LECHIA GDAŃSK zniszczone przez Cracovie ! celowo.

Nikt w Krakowie nie ma zamiaru niszczyć żadnych prac LECHII ani robic napisów ANTY !!

tak tak
Grafy same się nie przebijają.
kosacki

panie valo,

Ty wiesz kto rozdaje karty w bandzie w której nie masz nic do powiedzenia.

Wisła już dawno chciała popierdolić Śląską i Śląsk przeczuwając co nachodzi po prostu ją wyprzedziła chcąc wyjść z całej sytuacji z twarzą.
Dex Dexter

Post autor: Dex Dexter »

Jedno trzeba przyznać że , będzie ciekawie w nadchodzącym sezonie na naszej kibicowskiej mapie.
Z Wisłą nikt się nie chciał ustawiać nawet gdy ekipa Wisły rzekomo odrzuciła sprzęt (pomijając Craxe) to teraz Ruch i Widzew musi się liczyć z tym że nikt nie będzie kalkulować czy jest z nimi Wisła czy nie i przeciwnik sam wyciągnie widły i inne zabawki.Oby łby nie pospadały.
lozys

Post autor: lozys »

CZARNISLUPSK1945 pisze:Chuligani Wisły są teraz na topie, ale czy mają na koncie jakieś walki z Lechem, ŁkSem, Legią? same foty gołych klat to za mało
Wisła to jest ogólnie fenomen ostatnich czasów. Chyba nie ma takiej drugiej ekipy co by tak mało robiła w chuligance poza granicami swojego miasta, a tak wysoko awansowała w oczach co poniektórych. Gdybyście Panowie chociaż mieli tyle akcji na sowim koncie co tych groźnych fotek... Jak widać w dzisiejszych czasach widok nabitych, wydziaranych typów bardziej działa na wyobraźnie rozpalonych forumowiczów, aniżeli faktyczna jakość tejże grupy. Ogólnie jestem wiele w stanie zrozumieć, ale ludzi kpiących z takiego Motoru, Śląska, czy też innych ekip wypisujących że to nie ta liga dla WSH to mam dla was jedno zasadnicze pytanie - na jakiej podstawie snujecie takie domysły ? groźnych fotek bez koszulek ? groźnych haseł na flagach, albo na murach ? Bo na pewno nie idzie tego wywnioskować na podstawie działań tejże jakże "aktywnej" grupy. Więcej pokory Panowie bo na przestrzeni ostatnich 10 lat, aktywność wasza poza granicami miasta, czy to w lasach, czy na trasach, czy to na stadionach była znikoma.
Co do samej fascynacji wielkością gabarytów jaką przejawiają co poniektórzy forumowicze, to prawda jest taka że jak głosiło pewne hasło "nie liczy się ile masz w łapie, liczy się to że jesteś wariatem" jest cały czas aktualne. Pierwsze co mi się przypomina na potwierdzenie tychże słów to słynna walka Arka - Legia, gdzie największy Legionista, teoretycznie "najsilniejszy" pada jako pierwszy :). Było też sporo innych sytuacji gdzie jedna ekipa przed walką wręcz wyśmiewała gabaryty drugiej, a wynik kończył się zaskoczeniem dla szyderców :) Także rozpalone młode głowy jedna rada dla was - nie zawsze większy oznacza silniejszy !
Reasumując osobiście nie uważam żeby Wisła była słabą ekipą, ale również nie uważam ich za żadną czołówkę. Żeby sobie zasłużyć na bycie top trzeba robić więcej aniżeli pozować z groźnymi minami do zdjęć, trzeba działać, czy to w lesie, czy to na trasie, bo jak na razie nie ma podstaw by was stawiać wśród najlepszych, co wasi dzielni obrońcy na tym forum ciągle próbują przeforsować. Czasy mamy jakie mamy, ale ostatni przykład Wschodniej Hordy pokazał że dla chcącego nic trudnego i jak serio ma się na kogoś spore ciśnienie to można dopiąć swego i dopaść przeciwnika nie zważając na konsekwencje.

Against Modern Hooligans !
na_chwile

Post autor: na_chwile »

Sztama Wisly i WKS juz długo wisiała na włosku.
Po meczu Unii T. z Motorem, dziwilem się ze to jeszcze trzymają.
Niektórym ekipom brakuje jaj i na sile podtrzymują przy życiu sztamy, chyba tylko do piknikow. LPH i AG. Szlak przetarla Legia z Pogonią.
SeniorSiarra

Post autor: SeniorSiarra »

Krzycka Patologia już przypomniała jakie barwy nie będą tolerowane w okolicy.
Jeśli to prawda, że Cracovia przestrzela Wiśle grafy pro-Lechia to przeczuwam jeszcze niejeden kwiatek w najbliższych dniach.
blackwhite

Post autor: blackwhite »

SeniorSiarra pisze:Krzycka Patologia już przypomniała jakie barwy nie będą tolerowane w okolicy.
Jeśli to prawda, że Cracovia przestrzela Wiśle grafy pro-Lechia to przeczuwam jeszcze niejeden kwiatek w najbliższych dniach.
nie tylko oni:
https://www.facebook.com/FC-Ole%C5%9Bni ... 456082442/
i
https://www.facebook.com/FC-Milicz-721252121283498
Ostatnio zmieniony 26.06.2016, 22:27 przez blackwhite, łącznie zmieniany 1 raz.
JaPrzyOknie

Post autor: JaPrzyOknie »

Akurat Oleśnica to na Śląsku ekipa taka typowo pro Motor
nieogar_nieogar

Post autor: nieogar_nieogar »

serio ktoś myśli że wersja grafu z BKSem to przeróbka? przecież nawet dla bardzo dobrego grafika byłoby ciężko coś takiego zrobić w necie.

a było tak:

prądnik zrobił grafitti z barwami Lechii i Śląska, wrzucają to w internet (swój oficjalny fanpage), po kilkunastu minutach kasują, a po godzinie wrzucają "poprawiony" graf z Motorem. Mam wrażenie że już niewiele brakuje do oficjalnej kosy Wisły z Lechią (bo z WKSem już jest), natomiast mam nieodparte wrażenie że na Wiśle każdy robi co chce na chwilę obecną :)
JaPrzyOknie

Post autor: JaPrzyOknie »

nieogar_nieogar pisze:serio ktoś myśli że wersja grafu z BKSem to przeróbka? przecież nawet dla bardzo dobrego grafika byłoby ciężko coś takiego zrobić w necie.

a było tak:

prądnik zrobił grafitti z barwami Lechii i Śląska, wrzucają to w internet (swój oficjalny fanpage), po kilkunastu minutach kasują, a po godzinie wrzucają "poprawiony" graf z Motorem. Mam wrażenie że już niewiele brakuje do oficjalnej kosy Wisły z Lechią (bo z WKSem już jest), natomiast mam nieodparte wrażenie że na Wiśle każdy robi co chce na chwilę obecną :)
Tak samo myślę - bardzo fajne narzędzie jak wykryć fotomontaż
https://niebezpiecznik.pl/post/jak-wykryc-fotomontaz/

I dziwne że zdjęcie z flagą Lechii wygląda normalnie
bradpitt

Post autor: bradpitt »

kosacki pisze:
Khan pisze:

tak tak

Obrazek

I zamilcz.

Tam widnieją barwy Motoru i Śląsku - kilka innych grafów z Lechią podobnie zamalowane przez Cracovię.
Nie ładnie kłamać panie kosacki. Dobrze wiesz, że na grafie była Lechia, ale szybko zostało przemalowane(niedokładnie co zresztą widać)
pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem »

lozys pisze:Chyba nie ma takiej drugiej ekipy co by tak mało robiła w chuligance poza granicami swojego miasta, a tak wysoko awansowała w oczach co poniektórych
Tyle że specyficzna, krakowska rywalizacja ma to do siebie że kosztuje dość sporo obie ekipy, w ostatnich czasach Wisła przyćmiła Cracovię dość wyraźnie, więc może po prostu ten układ to zapowiedź wielkich zmian na Wiśle i teraz ta aktywność będzie dużo wieksza? Czeka nas chyba jeden z najciekawszych sezonów od wielu lat
wedrowniki

Post autor: wedrowniki »

Oni myślą że wydadzą oświadczenie o tych grafach i ktoś to łaknie :) Już raz wydali oświadczenie że że sprzętem nie będą latać :D
*jkp*

Post autor: *jkp* »

Proterian

Post autor: Proterian »

Bo Ślask nie poszedł na stary numer Wisły "albo my albo oni" ßlask szanuje braci i od zawsze mówione miała Wisła ze Śląsk z Motorem itd 27lat zgody a ta ku*** szponcila mącicielka.
ka..

Post autor: ka.. »

Sensi_

Post autor: Sensi_ »

kłamstwo to ma jednak krótkie nogi :)
mmm1

Post autor: mmm1 »

A nie prosciej bylo juz namalowac herbu cracovi, zamiast robic kosy z bylych zgód?
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

Przypomniałem sobie małe spostrzeżenie. Czemu oświadczenie WSH wstawił tylko profile FC/OSIEDLI Wiślackie kojarzone/powiązane z WSH? :)
ZW1957

Tak naprawdę była to praca skierowana do Jagi i Motoru ale zostła przerobiona przez Cracovię

Obrazek
ShefkiKuqi

Post autor: ShefkiKuqi »

Z perskeptywy kibica Wisły, uwazam, że w układzie PF&WSH karty będą rozdawać Ci pierwsi. Z ich strony info przeszło gładko, Widzew i Elana nie mają żadnego ale, natomiast Wisła została wykluczona z TKWM. Wizerunkowo, wydarzenia z Marsylii najbardziej poszły na konto WSH. Nie widzę powodu by koalicja W&R potrzebowala wsparcia wiślaków, również PF to marka w Polsce uznana a układanie sie z Wisłą uważaną za niehonorowa splendoru im raczej nie przyniesie. Moja pierwsza myśl była taka jak pisali już wczesniej ci co życzą nam jak najgorzej. W perspektywie kilku lat(a moze nawet znacznie krotszym) Wisła może zostać osamotniona z rozjebanym ruchem kibicowskim.
Uliczna bandyterka

Post autor: Uliczna bandyterka »

Oficjalnie Legia przybija układ ze Śląskiem. Motor nie mogący się z tym pogodzić zrywa zgodę ze Śląskiem i dołącza do układu Wisła&Ruch&Widzew !
Graf na Prądniku Czerwonym zmienia barwy
Obrazek
Wojtekm

Post autor: Wojtekm »

Wisłę chyba coś bardzo zabolało skoro z dnia na dzień z przyjazni zrobiła kosę ze Śląska.
Proterian

Post autor: Proterian »

Jak to co !!!
Motor !!!
Wisła forsowala swój stary numer " my albo oni"
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Smiech. Stul ryj kondonie,nie twoja sprawa a snujesz jakieś historie kto pierwszy mazal po grafach albo kto się bardziej hujowo zachował . Śląsk mazal po grafach od 3 w nocy a Wisła od 5:30 pasuje ci ?
siwy_rr

Post autor: siwy_rr »

Z tego co się czyta to wielu kibiców z Wisły czy Ruchu jest przeciwna te sytuacji nie tylko trolle-januszowe ale i stali i wyjazdowicze czy konkretni fanclubowcy więcej oczywiście po stronie Wisły bo na rzecz Ruchu stracili 2 zgody w tym Lechię z którą można rzecz mieli najlepsze kontakty. Ale cóż pewnie czas wyleczy rany i sytuacja się uspokoi ktoś tam będzie protestował może ktoś dostanie w zęby i nikomu nie będzie się chciało protestować.
Liczę tylko na jedno i nie tylko ja, by układ Ruchu z Wisłą nie przerodził się w konkretna wojnę na sprzęty z innymi.
-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- »

jak narazie w obu tematach ( krakowski i ten zgodowy ), to ty *** wyszlas na najwieksza pizdeczke, choc mozna sie bylo tego po tobie spodziewac, nie znasz zupelnie tematu, klamiesz, oszukujesz, wychodzisz na blazna znow a dalej masz czelnosc pisac w temacie zwiazanym o tym jak hasla i "zasady" w klubie fotomodelingu wislafotosharks sa traktowane - a jak to sie mowi, pies powinien byc Wierny
Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ »

siwy_rr pisze:Z tego co się czyta to wielu kibiców z Wisły czy Ruchu jest przeciwna te sytuacji nie tylko trolle-januszowe ale i stali i wyjazdowicze czy konkretni fanclubowcy więcej oczywiście po stronie Wisły bo na rzecz Ruchu stracili 2 zgody w tym Lechię z którą można rzecz mieli najlepsze kontakty. Ale cóż pewnie czas wyleczy rany i sytuacja się uspokoi ktoś tam będzie protestował może ktoś dostanie w zęby i nikomu nie będzie się chciało protestować.
Liczę tylko na jedno i nie tylko ja, by układ Ruchu z Wisłą nie przerodził się w konkretna wojnę na sprzęty z innymi.
Szanse są takie jak na wygranie szóstki. Dwie ekipy sprzętowe nagle nie odstawią sprzętu.
Dezerter

Post autor: Dezerter »

Znawca GŚ pisze:
siwy_rr pisze:Z tego co się czyta to wielu kibiców z Wisły czy Ruchu jest przeciwna te sytuacji nie tylko trolle-januszowe ale i stali i wyjazdowicze czy konkretni fanclubowcy więcej oczywiście po stronie Wisły bo na rzecz Ruchu stracili 2 zgody w tym Lechię z którą można rzecz mieli najlepsze kontakty. Ale cóż pewnie czas wyleczy rany i sytuacja się uspokoi ktoś tam będzie protestował może ktoś dostanie w zęby i nikomu nie będzie się chciało protestować.
Szanse są takie jak na wygranie szóstki. Dwie ekipy sprzętowe nagle nie odstawią sprzętu.

Te znawca, a przez który klub na śląsku sę wszystko pierdoli pod tym względem? Rakietnica team.

Raczej pewny już jest kolejny układ/zgoda jednej ze śląskich ekip. Chodzi o mniejszy kaliber niż Ruch Wisła, ale też ciekawy bo obie ekipy mają do siebie bliziutko.
ZW1957

Miałem się nie wypowiadać w temacie nowych układów mojego klubu (Wisły) ale nie da się czytać tych wypocin.
Krótko w temacie - osobiście wolałem jak było zgodę ze Śląskiem i Lechią niż układ z Ruchem.
Natomiast co do samego zerwanie zgód - to ciśnięcie po Wiśle że przez nią te zgody są zerwane jest nie na miejscu. Po pierwsze to Lechia i Śląsk je zerwały (nie Wisła). Po drugie argument że to przez bratanie się z wrogiem też jest argumentem z d*** wziętym a to dlatego że równie dobry argument w drugą stronę miała Wisła vide kontakty Śląska z Motorem - dlaczego to niby Wisła miała tolerować zgodę Śląska z klubem dla którego największą kosą jest Wisła - argument śmierci Rolika też się zdezaktualizował w stosunku do Motoru (bo o ile się nie mylę Stalowa Wola jest zgodą/układem Wisły i po ostatnim zabiciu kibica Stalówki - Wisła mogła podnieść argument że skoro Śląsk może to dlaczego Wisła nie. To tylko moje odniesienie się do argumentów Śląska i Lechii i ich powodów do zerwania zgody - tak jak pisałem osobiście bardzo żałuję że zostały zerwane zgody z nimi.
Jesteś kibicem Wisły, jeździsz na wyjazdy i nie wiesz co łączy Stalówke i Wisłe? Nie ośmieszaj się lepiej. Moze jakieś drobne kontakty są, ale to jedynie przez Lonie, więc argument upadł. Po 2, wiesz czemu Lechia zerwała zgode? Bo dowiedziała się że sharakany planujązerwać zgodę ze Śląskiem za plecami na rzecz Ruchu. Lechia jako honorowa ekipa odpuliła "Wiernych"
Co do Ruchu to nie mam żadnych odczuć do tego klubu i ich kibiców (ostatnie przez kilka lat - jeżdżę na pojedyncze wyjazdy teraz i akurat na Ruchu byłem kilka lat temu ostatnio - ale zawsze uważałem ich konkretną ekipę i pamiętam jeszcze czasy jak była poprzednia zgoda z nimi.
No tak, przecież był neutral nie kosa. A te wszystkie grafy anty, oprawy i przyśpiewki to tylko tak dla kamuflażu, w ramach żarciku.
Teraz co do grafów na Czerwonym Prądniku jeszcze jedno zdanie - nawet jak to były barwy Lechii to nic nie znaczy że jakiegoś małolata poniosło - ważne jest że został naprostowany i wszystko wróciło na właściwe tory. Najciekawszym jest żas to że najwięcej do powiedzenia mają kibice Cracovii w tym temacie (polecam zajmijcie się porządkami u siebie, a nie fotografowaniem grafów Wisły - jak jesteście tacy mocni - to czemu nie przestrzeliliście tego grafu tylko fotografie żeście robili ? STRACH ? - swoją drogą nie rozumiem wymyślania w tym temacie jakiś dziwnych teorii przez Wiślaków - napisali by że poniosło kogoś i zostało skorygowane jak trzeba.
Tak tak, poniosło małolata który ma dostęp do oficjalnego profilu Prądnika Czerwonego... Nie rozumiesz ze na początku pojawiło się zdjęcie wersji z Lechią, które w kilka minu zniknęło i pojawiło się kolejne? Więc albo to "małolat" wrzucił albo osoba decyzyjna z PC. Nie jestem z Cracovii, ale to zdjęcie zo hula po necie nie jest wcale od nich, ale od Was. Pokaż mi które osoby z tego wątku są za Cracovią, bo ja kojarzę tylko jedną osobę o nicku NowaHuta czy jakoś tak, i zbyt wiarygodnie on nie wygląda.
Co do atrakcji na reprezentacji już dawno po pakcie antysprzętowym pamiętam harce Ruchu z triadą na meczu ze Szwecją na stadionie Śląskim - więc z jednej strony piszecie że kilka lat to już się nie liczy z drugiej strony nie pamiętacie o starych sprawach już nie wspominając o wyczynach Legii w stosunku do Polonii.
Na koniec do zarzutu do bratania się ze swoimi kosami - to po pierwsze Ruch nie był żadną główną kosą (tym bardziej Widzew), w przeciwieństwie do zgody KSGGKS czy nawet Lech-ŁKS. Więc zarzucanie braku honoru polecam zacząć od tamtych ekip.
Więc jak to nie byłą wielka kosa, to czemu tak jak wspomniałem były grafy , przyśpiewki i oprawy anty?

Na koniec jak nie wiesz ocb, to się nie wpierdalaj. Bo nie oczyścisz honoru klubu na tym forum. Bez pozdrowień.
Pitupitu

Post autor: Pitupitu »

mpolak1977 pisze:Po drugie argument że to przez bratanie się z wrogiem też jest argumentem z d*** wziętym a to dlatego że równie dobry argument w drugą stronę miała Wisła vide kontakty Śląska z Motorem - dlaczego to niby Wisła miała tolerować zgodę Śląska z klubem dla którego największą kosą jest Wisła
No trochę nie do końca, bo chronologicznie wyglądało to tak:

1. Zgoda Śląsk-Motor
2. Zgoda Śląsk-Wisła
3. Kosa Motor-Wisła

Przynajmniej od połowy lipca będzie ciekawie (a c*** i tak pewnie się nic nie zmieni ;) po bluzgają jedni i drudzy i tyle :) )
Czarodziej

Post autor: Czarodziej »

To powiedział 'znawca GŚ' śmiech na sali.
kat.

Post autor: kat. »

Te strony z "bojkotami" to jakaś żenada. Żale, że jakiś kopacz przeszedł do Lechii, napinka w stronę SKWK, bo to oni przybili układ i zrywali zgodę. Widać, jacy ludzie tam piszą. Choć nie przeczę, że cała Wisła jest pro- tej rewolucji.

Wadowice / Kalwaria były jakoś mocniej zaangażowane w te zgody? Często tam bywam i jak nigdy żadnych barw nie widziałem (czasem pojedyncze Wisły), tak ostatnio czułem się jak w Pruszczu Gd. (tak zielono).

W przyszłym sezonie jeszcze Unia - Motor. Dla Śląska to też relatywnie wygodny wyjazd dla wsparcia ziomków.
kat.

Post autor: kat. »

errata: * nie twierdzę (nie: nie przeczę)
ODPOWIEDZ