Zmienia się? Przecież idzie tu na forum wyczytać, że Ruch rządzi na GŚ a Wisła w Małopolsce.Quorth pisze:Ale żal d..e ściska a co wam to wadzi??jedynym powodem czemu się tak spinacie jest to, że wam to nie pasi. Ukłąd sił w Województwie się zmienia i nie jest to niektórym na rękę-a kundla to zobaczysz w lustrze
Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
-
extreme126
Jak zwykle górnik i cracovia najlepiej doinformowani odnośnie układu Ruch Wisła
no i po co prowokujesz? Zgoda Widzewa z Ruchem ma sie bardzo dobrze, smiem twierdzic, ze obecnie jest jedna z najmocniejszych w Polsce (mimo, ze nadal czesc osob z jednej jak i drugiej strony tego nie akceptuje, ale oni glosu nie maja). Chuligansko Widzew nadal jest w czołówce, a z banda Widzew Ruch chyba, zadna pojedyncza ekipa nie mialaby szans, natomiast w koalicji na mysl przychodza mi tylko dwie, chociaz po ostatnich ruchach to juz tylko jedna ze wzgledow ogolnych ;) pisze to jako sympatyk Łódzkiego Klubu Sportowego, wiec bardzo daleko mi tak do W&R jak i Wisły.Born the White pisze:Decyzyjne osoby z Rucha juz od dawna - okolo roku i dziewieciu, dziesieciu miesiecy - twierdzily, ze chuliganka Widzewa jest zdecydowania za slaba zeby cos wspolnie wykrecac (nie ta liga), dlatego potrzebowano ukladowicza na odpowiednim poziomie. Ich postanowienie, ich sprawa.
Fajnie, ze cos sie dzieje, czesc forumowych kumaczy na zawal by zeszla gdyby dowiedzieli sie jakie potencjalnie wrogie ekipy maja wspolne kontakty.
Z GKS Bełchatów,można powiedzieć neutralnie,nie ma jakiegoś ciśnienia.ferment pisze:Trzy strony pierdolenia o jakimś układzie.... ja j****..!
I jak są relacje
Raków -ŁKS ?
ŁKS - GKS Bełchatów ?
Co do Rakowa,to po zakończeniu zgody były jakieś spięcia w Spodku i na meczu w Częstochowie,ale to były odległe czasy
-
Ene due rabe
hahahahahahaha
no jasne, dobrze juz dobrze nie denerwuj sie...
oczywiscie nie wiedzialem o takim wydarzeniu, dzieki ze mnie uswiadomiles, dzięki za łaske panie.
ale jak dasz rade wieśku - to juz nie odpisuj...
no jasne, dobrze juz dobrze nie denerwuj sie...
oczywiscie nie wiedzialem o takim wydarzeniu, dzieki ze mnie uswiadomiles, dzięki za łaske panie.
ale jak dasz rade wieśku - to juz nie odpisuj...
(Wie)I pisze to osoba o delikatnie ujmując,mało Polskich korzeniach.
Tak,ulżyło mi,że po raz pierwszy potrafisz się przyznać do kłamstwa i niewiedzy.A prowokacje zaczął twój biały kolego,tego też nie zauważyłeś.
-
Ene due rabe
DDDDD:
no i fason, nie ciagnij juz tego dalej bo mysle ze akurat kazdego gowno to obchodzi co masz do powiedzenia.
no i fason, nie ciagnij juz tego dalej bo mysle ze akurat kazdego gowno to obchodzi co masz do powiedzenia.
Temat został juz totalnie rozpierdolony.. moderatorzy działac :)
-
kibic ze Śląska
Podbijam pytanie o HETMANA ZAMOŚĆ
na Lubelszczyźnie jestescie jedyni anty Motor?
Tomaszów jest po waszej stronie?
Normalnie pytam wiec prosze o normalna odpowiedz.
Niemiec Żydkowi nierówny
No i widzisz? nie zrozumiałeś sarkazmu
Ruch przybija zgodę z Polonia Bytom i uklad z TSW
-
NaRejonieNowaHuta
Po was to sie juz wszystkiego mozna spodziewac, wiec ciezko wyczucQuorth pisze:No i widzisz? nie zrozumiałeś sarkazmu
Lista przyjec na uklady i zgody jest otwarta kto pierwszy ten lepszy przyjmujemy cw danej ekipy zgłoszenia beda rozpatrywane
Jak jakas ekipa chce to pisac na PW
Pozdro 600 na rejonie.
Jak jakas ekipa chce to pisac na PW
Pozdro 600 na rejonie.
Jagielonia zaprzestaje wszystkich kontaktów z Ruchem, potwierdzi ktoś?
Tomaszów i Szczebrzeszyn to fc Hetmana. Na linii Motor Hetman, bez ciśnienia, co pokazały ostatnie mecze. Zero bluzg, pomoc przy wejściu czy też antypolicyjny doping na dwie strony. Iskrzy natomiast między Chełmianką a Hetmanem. Na Lubelszczyźnie anty Motor to przede wszystkim Biłgoraj, Puławy, Biała Podlaska, Łuków no i Świdnik.kibic ze Śląska pisze:Podbijam pytanie o HETMANA ZAMOŚĆ
ktoś już napisał że są osoby które utożsamiają się tylko z Niemcami, znam osobiście kilkanaście osób jeżdżących na Marsze Niepodległości jednak najwięcej osób utożsamia się z Górnym Śląskiem..
Czekam na patriotyczny graf lub flagę Polski Ruchu Chorzów.
Najwięcej oburzonych tutaj tym układem to kibice Cracovii (tak samo komentowaliście układ Lech-ŁKS? ;)) i Górnika i GieKSy (tak samo komentowaliście swoją zgodę? ;))
Pytanie retoryczne.
Pytanie retoryczne.
Zgody uklady Byly i beda robione jak i zryane, kiedys kosy teraz uklady i zgody i w druga strone lamentujecie jakby swiat sie konczyl,co da wklejanie filmikow pociskow na ekipy? Lech z Lks KSG z GKS wczesniej tez byly wrzuty wojny itp teraz zgoda i uklad . Nawet jako lokalana kosa,swiat kibicowski sie zmienia nie wiem czy w dobrym kierunku tyle,wpisalem nazwy klubow z duzej litery bo co niektorych boli ten shift.
Pytanie do kibicow z GKS, w malopolsce macie neutral z KSC ? i z Lechem jak to wyglada ? pozdRaWiam
Pytanie do kibicow z GKS, w malopolsce macie neutral z KSC ? i z Lechem jak to wyglada ? pozdRaWiam
Witam Panowie, kto to zlał tą smieszną Unie Oswiecim na A4???
Nie. Ale też nie ma jakiegoś przejebanego ciśnienia.N-E pisze: Pytanie do kibicow z GKS, w malopolsce macie neutral z KSC ? i z Lechem jak to wyglada ? pozdRaWiam
wislok80 pisze:Witam Panowie, kto to zlał tą smieszną Unie Oswiecim na A4???
Termalica&Podbeskidzie
-
Emigrujacy
wislok80 pisze:Witam Panowie, kto to zlał tą smieszną Unie Oswiecim na A4???
siema...IZOLATOR BOGUCHWAŁA
-
pangrzegorz1975
Monty Python to przy tym(i wielu innych)tematach c***......
szczerze Ci powiem że średnio mnie ta sytuacja interesuje to wasz problem
Założyciele Ruchu byli Ślązakami optującymi za Polską. Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku, w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej. Ten pierwszy mecz, z Orłem Józefowiec, zakończył się wygraną piłkarzy Ruchu 3:1. Jako pierwszy na listę strzelców w klubowych kronikach zapisał się Wiktor Prukop.
Wspaniały motyw historyczny na oprawę Ruchu Chorzów wiążący z Polską.
Pozdro
Wspaniały motyw historyczny na oprawę Ruchu Chorzów wiążący z Polską.
Pozdro
mnie już nic nie zdziwi bo pamiętam jeszcze zgode: Lechia-Wisła-Ruch-Widzew-Jaga
pozdrawiam oburzonych :)
pozdrawiam oburzonych :)
tak potwierdzoneju_are_ded pisze:potwierdzone?Khan pisze:Ruch przybija zgodę z Polonia Bytom i uklad z TSW
to teraz Lech musi się bać ! Ruch Widzew Elana Bytom Sląsk Wisła Lechia i inni, będzie się działo bo przecież miedzy ekipami jakiś kontakt będzie tam spotka się Polonia Bytom ze Sląskiem tam Lechia z Elaną.
Widzę, że należy się powtórka z historii bo pojęcie Naród kształtuje się przez wieki. Śląsk należał kolejno: do Państwa Wielkomorawskiego, Czech, i już Mieszko I przyłączyłgo do Polski. Następnie tracimy Śląsk za Kazimierza Wielkiego...należy on do pocz. XX w do Państw niemieckich. Na mocy plebiscytu otrzymujemy po I W Św 30 proc Śląska wraz z Katowicami. Po II W Św w całości. To fakty historyczne. Nigdy noie wyodrębnił się żaden "Naród Sląski". Jak po I W. Św. Ślązacy muszą w końcu odpowiedzieć na pytanie czy chcą do Polski czy do Niemiec?
hdg-więc zacznijmy mówić po prostu-Ślązacy są Polakami i koniec tematu!!!! Uszanujmy ofiary trzech śląskich powstań choćby. A co do samego statusu Śląska. W XX leciu miał on dużą autonomie na mocy specjalnej ustawy sejmowej. To jak najbardziej możliwe. Ale skończmy raz na zawsze z dylematem czy Ślązacy to Polacy czy Niemcy
I to jest właśnie to wkurwiające Polskie podejście narzucanie wszystkiego z góry ! Ciekawe co powiesz o Ślązakach w czechach też są Polakami ?Quorth pisze:hdg-więc zacznijmy mówić po prostu-Ślązacy są Polakami i koniec tematu!!!!
Według historii i nauki nie doszło do ukształtowania się Narodu Śląskiego-nie wiem czy chcesz coś takiego udowodnić i dawać analogie do np Kurdów, którzy walczą o zjednoczenie spośród terytoriów Syrii Turcji i ?Iraku. Zmierzasz do tego, że powinno powstać Państwo Śląskie?? to sprzeczne z historią a ja jako Patriota patrzę poprzez pryzmat tego co robiłKorfanty, Powstańcy Śląscy itp
Nie zmierzam ku temu by cokolwiek powstawało ale tożsamość czuje się w sercu a nie ma wpisaną w dowodzie ani też nikt nie może Cię zmusić abyś się czuł kim sie nie czujesz,proste! Wyobraz sobie za za 50 lat powstaje państwo Europa i od dzieciaka w szkole jesteś nauczany że jesteś europejczykiem,że Polska wchodzi od stuleci w skład europy i to Twoja Ojczyzna, ta najważniejsza ! Tłuką Ci to na ulicy, w sklepie ,w urzędzie, wszędzie masz żyć i mówić po Europejsku bo taki jest prikaz z góry ! Tymczasem w Twoim domu pielęgnuje się Polskie tradycje,rozmawia po polsku itd .Za kogo byś sie uważał ? Nie twierdze że Ślązacy są narodem ale grupą etniczną napewno i mogę mieć szacunek do kraju w którym dane mi sie było narodzić ale na pierwszym miejscu będzie dla mnie zawsze Żółty orzeł na niebieskim tle a nie biały na czerwonymQuorth pisze:Według historii i nauki nie doszło do ukształtowania się Narodu Śląskiego-nie wiem czy chcesz coś takiego udowodnić i dawać analogie do np Kurdów, którzy walczą o zjednoczenie spośród terytoriów Syrii Turcji i ?Iraku. Zmierzasz do tego, że powinno powstać Państwo Śląskie?? to sprzeczne z historią a ja jako Patriota patrzę poprzez pryzmat tego co robiłKorfanty, Powstańcy Śląscy itp
Grupa etniczna na pewno...swoją drogą bardzo cenię Ślązaków za szczerość,honor inną niż typowo polska- mentalność itp. Piszesz jednak, że mimo różnic lingwistycznych od dziecka mówisz jednak po Polsku. Co wyróżnia Naród? przede wszystkim język. Nikt nie ma prawa odbierać wam tożsamości lokalnej. Reasumując . Jesteście więc jednak Polakami z silnym poczuciem własnej tradycji, kultury dokłądnie.....to jednak czyni, że m. zdaniem Polski Orzełek powinien być na górze. Ale to tylko moje zdanie a twoje szanuje
Mimo tego Wisła jest twoim sensem życia, nie możesz bez niej żyć, nie możesz o niej nie pisać.
-
krystalicznieczysta2
Reasumując pytania:
Ruch - Wisła układ?
Ruch - Polonia Bytom zgoda?
Legia - BKS Bielsko - zawieszenie układu czy coś się zmieniło?
Ruch - Wisła układ?
Ruch - Polonia Bytom zgoda?
Legia - BKS Bielsko - zawieszenie układu czy coś się zmieniło?
Dla dobra ogółu, przenieście się do tematu krakowskiego. Albo zróbcie sobie bitwę na privie, bo tutaj robicie tylko lipę kolegom po szalu.
-
Lepsza Strona Miasta
Nie można edytowac
Ubiór niemiecki z Bawarii?
Oczywiście miałem na mysli Śląski
Ubiór niemiecki z Bawarii?
Oczywiście miałem na mysli Śląski