Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

rzutkarny

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: rzutkarny »

Quorth pisze:Ale żal d..e ściska a co wam to wadzi??jedynym powodem czemu się tak spinacie jest to, że wam to nie pasi. Ukłąd sił w Województwie się zmienia i nie jest to niektórym na rękę-a kundla to zobaczysz w lustrze
Zmienia się? Przecież idzie tu na forum wyczytać, że Ruch rządzi na GŚ a Wisła w Małopolsce.
iparts.pl
extreme126

Post autor: extreme126 »

Jak zwykle górnik i cracovia najlepiej doinformowani odnośnie układu Ruch Wisła
internet

Post autor: internet »

Born the White pisze:Decyzyjne osoby z Rucha juz od dawna - okolo roku i dziewieciu, dziesieciu miesiecy - twierdzily, ze chuliganka Widzewa jest zdecydowania za slaba zeby cos wspolnie wykrecac (nie ta liga), dlatego potrzebowano ukladowicza na odpowiednim poziomie. Ich postanowienie, ich sprawa.
no i po co prowokujesz? Zgoda Widzewa z Ruchem ma sie bardzo dobrze, smiem twierdzic, ze obecnie jest jedna z najmocniejszych w Polsce (mimo, ze nadal czesc osob z jednej jak i drugiej strony tego nie akceptuje, ale oni glosu nie maja). Chuligansko Widzew nadal jest w czołówce, a z banda Widzew Ruch chyba, zadna pojedyncza ekipa nie mialaby szans, natomiast w koalicji na mysl przychodza mi tylko dwie, chociaz po ostatnich ruchach to juz tylko jedna ze wzgledow ogolnych ;) pisze to jako sympatyk Łódzkiego Klubu Sportowego, wiec bardzo daleko mi tak do W&R jak i Wisły.

Fajnie, ze cos sie dzieje, czesc forumowych kumaczy na zawal by zeszla gdyby dowiedzieli sie jakie potencjalnie wrogie ekipy maja wspolne kontakty.
kkk78

Post autor: kkk78 »

ferment pisze:Trzy strony pierdolenia o jakimś układzie.... ja j****..!

I jak są relacje
Raków -ŁKS ?
ŁKS - GKS Bełchatów ?
Z GKS Bełchatów,można powiedzieć neutralnie,nie ma jakiegoś ciśnienia.
Co do Rakowa,to po zakończeniu zgody były jakieś spięcia w Spodku i na meczu w Częstochowie,ale to były odległe czasy
Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe »

hahahahahahaha

no jasne, dobrze juz dobrze nie denerwuj sie...

oczywiscie nie wiedzialem o takim wydarzeniu, dzieki ze mnie uswiadomiles, dzięki za łaske panie.

ale jak dasz rade wieśku - to juz nie odpisuj...
Wasteland

Post autor: Wasteland »

(Wie)I pisze to osoba o delikatnie ujmując,mało Polskich korzeniach.
Wasteland

Post autor: Wasteland »

Tak,ulżyło mi,że po raz pierwszy potrafisz się przyznać do kłamstwa i niewiedzy.A prowokacje zaczął twój biały kolego,tego też nie zauważyłeś.
Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe »

DDDDD:

no i fason, nie ciagnij juz tego dalej bo mysle ze akurat kazdego gowno to obchodzi co masz do powiedzenia.
Adik

Post autor: Adik »

Temat został juz totalnie rozpierdolony.. moderatorzy działac :)
kibic ze Śląska

Post autor: kibic ze Śląska »

Podbijam pytanie o HETMANA ZAMOŚĆ

na Lubelszczyźnie jestescie jedyni anty Motor?

Tomaszów jest po waszej stronie?

Normalnie pytam wiec prosze o normalna odpowiedz.
Quorth

Post autor: Quorth »

Niemiec Żydkowi nierówny
Quorth

No i widzisz? nie zrozumiałeś sarkazmu
Khan

Post autor: Khan »

Ruch przybija zgodę z Polonia Bytom i uklad z TSW
NaRejonieNowaHuta

Post autor: NaRejonieNowaHuta »

Quorth pisze:No i widzisz? nie zrozumiałeś sarkazmu
Po was to sie juz wszystkiego mozna spodziewac, wiec ciezko wyczuc
UTYMAN

Post autor: UTYMAN »

Lista przyjec na uklady i zgody jest otwarta kto pierwszy ten lepszy przyjmujemy cw danej ekipy zgłoszenia beda rozpatrywane
Jak jakas ekipa chce to pisac na PW
Pozdro 600 na rejonie.
ZW1957

Post autor: ZW1957 »

Jagielonia zaprzestaje wszystkich kontaktów z Ruchem, potwierdzi ktoś?
mexx80

Post autor: mexx80 »

kibic ze Śląska pisze:Podbijam pytanie o HETMANA ZAMOŚĆ

na Lubelszczyźnie jestescie jedyni anty Motor?

Tomaszów jest po waszej stronie?

Normalnie pytam wiec prosze o normalna odpowiedz.
Tomaszów i Szczebrzeszyn to fc Hetmana. Na linii Motor Hetman, bez ciśnienia, co pokazały ostatnie mecze. Zero bluzg, pomoc przy wejściu czy też antypolicyjny doping na dwie strony. Iskrzy natomiast między Chełmianką a Hetmanem. Na Lubelszczyźnie anty Motor to przede wszystkim Biłgoraj, Puławy, Biała Podlaska, Łuków no i Świdnik.
Ronin1

Post autor: Ronin1 »

ktoś już napisał że są osoby które utożsamiają się tylko z Niemcami, znam osobiście kilkanaście osób jeżdżących na Marsze Niepodległości jednak najwięcej osób utożsamia się z Górnym Śląskiem..
doflo

Post autor: doflo »

Czekam na patriotyczny graf lub flagę Polski Ruchu Chorzów.
dydyrydy

Post autor: dydyrydy »

Najwięcej oburzonych tutaj tym układem to kibice Cracovii (tak samo komentowaliście układ Lech-ŁKS? ;)) i Górnika i GieKSy (tak samo komentowaliście swoją zgodę? ;))

Pytanie retoryczne.
N-E

Post autor: N-E »

Zgody uklady Byly i beda robione jak i zryane, kiedys kosy teraz uklady i zgody i w druga strone lamentujecie jakby swiat sie konczyl,co da wklejanie filmikow pociskow na ekipy? Lech z Lks KSG z GKS wczesniej tez byly wrzuty wojny itp teraz zgoda i uklad . Nawet jako lokalana kosa,swiat kibicowski sie zmienia nie wiem czy w dobrym kierunku tyle,wpisalem nazwy klubow z duzej litery bo co niektorych boli ten shift.
Pytanie do kibicow z GKS, w malopolsce macie neutral z KSC ? i z Lechem jak to wyglada ? pozdRaWiam
wislok80

Post autor: wislok80 »

Witam Panowie, kto to zlał tą smieszną Unie Oswiecim na A4???
op3

Post autor: op3 »

N-E pisze: Pytanie do kibicow z GKS, w malopolsce macie neutral z KSC ? i z Lechem jak to wyglada ? pozdRaWiam
Nie. Ale też nie ma jakiegoś przejebanego ciśnienia.
Adik

Post autor: Adik »

wislok80 pisze:Witam Panowie, kto to zlał tą smieszną Unie Oswiecim na A4???

Termalica&Podbeskidzie
Emigrujacy

Post autor: Emigrujacy »

wislok80 pisze:Witam Panowie, kto to zlał tą smieszną Unie Oswiecim na A4???

siema...IZOLATOR BOGUCHWAŁA
pangrzegorz1975

Post autor: pangrzegorz1975 »

Monty Python to przy tym(i wielu innych)tematach c***......
Ronin1

Post autor: Ronin1 »

szczerze Ci powiem że średnio mnie ta sytuacja interesuje to wasz problem
doflo

Post autor: doflo »

Założyciele Ruchu byli Ślązakami optującymi za Polską. Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku, w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej. Ten pierwszy mecz, z Orłem Józefowiec, zakończył się wygraną piłkarzy Ruchu 3:1. Jako pierwszy na listę strzelców w klubowych kronikach zapisał się Wiktor Prukop.

Wspaniały motyw historyczny na oprawę Ruchu Chorzów wiążący z Polską.

Pozdro
GREEN2016

Post autor: GREEN2016 »

mnie już nic nie zdziwi bo pamiętam jeszcze zgode: Lechia-Wisła-Ruch-Widzew-Jaga
pozdrawiam oburzonych :)
Khan

Post autor: Khan »

ju_are_ded pisze:
Khan pisze:Ruch przybija zgodę z Polonia Bytom i uklad z TSW
potwierdzone?

to teraz Lech musi się bać ! Ruch Widzew Elana Bytom Sląsk Wisła Lechia i inni, będzie się działo bo przecież miedzy ekipami jakiś kontakt będzie tam spotka się Polonia Bytom ze Sląskiem tam Lechia z Elaną.
tak potwierdzone
Quorth

Widzę, że należy się powtórka z historii bo pojęcie Naród kształtuje się przez wieki. Śląsk należał kolejno: do Państwa Wielkomorawskiego, Czech, i już Mieszko I przyłączyłgo do Polski. Następnie tracimy Śląsk za Kazimierza Wielkiego...należy on do pocz. XX w do Państw niemieckich. Na mocy plebiscytu otrzymujemy po I W Św 30 proc Śląska wraz z Katowicami. Po II W Św w całości. To fakty historyczne. Nigdy noie wyodrębnił się żaden "Naród Sląski". Jak po I W. Św. Ślązacy muszą w końcu odpowiedzieć na pytanie czy chcą do Polski czy do Niemiec?
Quorth

hdg-więc zacznijmy mówić po prostu-Ślązacy są Polakami i koniec tematu!!!! Uszanujmy ofiary trzech śląskich powstań choćby. A co do samego statusu Śląska. W XX leciu miał on dużą autonomie na mocy specjalnej ustawy sejmowej. To jak najbardziej możliwe. Ale skończmy raz na zawsze z dylematem czy Ślązacy to Polacy czy Niemcy
hdg

Post autor: hdg »

Quorth pisze:hdg-więc zacznijmy mówić po prostu-Ślązacy są Polakami i koniec tematu!!!!
I to jest właśnie to wkurwiające Polskie podejście narzucanie wszystkiego z góry ! Ciekawe co powiesz o Ślązakach w czechach też są Polakami ?
Quorth

Według historii i nauki nie doszło do ukształtowania się Narodu Śląskiego-nie wiem czy chcesz coś takiego udowodnić i dawać analogie do np Kurdów, którzy walczą o zjednoczenie spośród terytoriów Syrii Turcji i ?Iraku. Zmierzasz do tego, że powinno powstać Państwo Śląskie?? to sprzeczne z historią a ja jako Patriota patrzę poprzez pryzmat tego co robiłKorfanty, Powstańcy Śląscy itp
hdg

Post autor: hdg »

Quorth pisze:Według historii i nauki nie doszło do ukształtowania się Narodu Śląskiego-nie wiem czy chcesz coś takiego udowodnić i dawać analogie do np Kurdów, którzy walczą o zjednoczenie spośród terytoriów Syrii Turcji i ?Iraku. Zmierzasz do tego, że powinno powstać Państwo Śląskie?? to sprzeczne z historią a ja jako Patriota patrzę poprzez pryzmat tego co robiłKorfanty, Powstańcy Śląscy itp
Nie zmierzam ku temu by cokolwiek powstawało ale tożsamość czuje się w sercu a nie ma wpisaną w dowodzie ani też nikt nie może Cię zmusić abyś się czuł kim sie nie czujesz,proste! Wyobraz sobie za za 50 lat powstaje państwo Europa i od dzieciaka w szkole jesteś nauczany że jesteś europejczykiem,że Polska wchodzi od stuleci w skład europy i to Twoja Ojczyzna, ta najważniejsza ! Tłuką Ci to na ulicy, w sklepie ,w urzędzie, wszędzie masz żyć i mówić po Europejsku bo taki jest prikaz z góry ! Tymczasem w Twoim domu pielęgnuje się Polskie tradycje,rozmawia po polsku itd .Za kogo byś sie uważał ? Nie twierdze że Ślązacy są narodem ale grupą etniczną napewno i mogę mieć szacunek do kraju w którym dane mi sie było narodzić ale na pierwszym miejscu będzie dla mnie zawsze Żółty orzeł na niebieskim tle a nie biały na czerwonym
Quorth

Grupa etniczna na pewno...swoją drogą bardzo cenię Ślązaków za szczerość,honor inną niż typowo polska- mentalność itp. Piszesz jednak, że mimo różnic lingwistycznych od dziecka mówisz jednak po Polsku. Co wyróżnia Naród? przede wszystkim język. Nikt nie ma prawa odbierać wam tożsamości lokalnej. Reasumując . Jesteście więc jednak Polakami z silnym poczuciem własnej tradycji, kultury dokłądnie.....to jednak czyni, że m. zdaniem Polski Orzełek powinien być na górze. Ale to tylko moje zdanie a twoje szanuje
Quorth

Mimo tego Wisła jest twoim sensem życia, nie możesz bez niej żyć, nie możesz o niej nie pisać.
krystalicznieczysta2

Post autor: krystalicznieczysta2 »

Reasumując pytania:

Ruch - Wisła układ?
Ruch - Polonia Bytom zgoda?

Legia - BKS Bielsko - zawieszenie układu czy coś się zmieniło?
mabo

Post autor: mabo »

Dla dobra ogółu, przenieście się do tematu krakowskiego. Albo zróbcie sobie bitwę na privie, bo tutaj robicie tylko lipę kolegom po szalu.
Lepsza Strona Miasta

Post autor: Lepsza Strona Miasta »

Nie można edytowac

Ubiór niemiecki z Bawarii?
Oczywiście miałem na mysli Śląski
ODPOWIEDZ