Aldik22 pisze:Pytanie do kogoś z Olsztyna. Skąd na flagach napis Hamburg ? Potoczna nazwa jakiegoś osiedla czy coś ?
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Tak, to osiedle GenerałówAroStomil pisze:Aldik22 pisze:Pytanie do kogoś z Olsztyna. Skąd na flagach napis Hamburg ? Potoczna nazwa jakiegoś osiedla czy coś ?
Od Hamów i Buraków
-
Wnuk Edwarda
sam się najpierw wyleczZawszePolskiLwów pisze:Co z chłopcami z BKS Bielsko Biała którzy zostali połamani po haniebnej ucieczce Legionistów z ustawkiustawki ze Spartakiem Moskwa?
Można im przelać jakieś pieniądze na leczenie? Chętnie pomogę. Trzeba pomagać braciom po szalu.
To ty jestes z Bielska gwalcicielu szynobusa?hehe.trzeba bylo zapytac na meczu z Odra braci po szalu
Gdzie w Polsce są sytuacje, że w mieście derbowym jest jedna lub dwie ekipy, a dochodzi do tego jeszcze fan club innej ekipy, który jest liczący się? Na myśl przychodzi mi Grudziądz i GKM, Olimpia, WfcG.
Jaworzno - Victoria i Szczakowianka, FC GKS, Ruch, Wisła.
Oprócz Jaworzna chyba cięzko o takie miasto, zwłaszcza żeby ten FC się liczył jakoś poważnieLari pisze:Gdzie w Polsce są sytuacje, że w mieście derbowym jest jedna lub dwie ekipy, a dochodzi do tego jeszcze fan club innej ekipy, który jest liczący się? Na myśl przychodzi mi Grudziądz i GKM, Olimpia, WfcG.
-
extremalny_korbelis
Swego czasu Widzewska Warszawa coś tam w stolicy działała.
3 miejscowe ekipy + FC - kiedyś Częstochowa
Formalnie 2 + 1 było w Przemyślu, ale wiadomo, kto tworzył FC Wisły.
Jeśli wystarczy 1 miejscowa i silny FC, to na Śląsku kilka dobrych przykładów. Tam też niektóre FC działają na lokalnych podwórkach, ale trudno uznawać je za odrębne ekipy. Z dużym naciąganiem "liczenia się" w Bytomiu swego czasu były Polonia, Szombierki i osiedle / dzielnica za Ruchem R.
Ja mam pytanie o Zieloną Górę. Ci nieliczni kibice Lechii wyginęli wraz z upadkiem klubu? Kontynuują jakoś tradycje Lechii, chodzą na piłkarski Falubaz, fanclubują (część chyba miała prolegijne sympatie?) czy w ogóle dali sobie spokój? Gdzieś jeszcze w ZG był / jest kręcony młyn na piłce?
Formalnie 2 + 1 było w Przemyślu, ale wiadomo, kto tworzył FC Wisły.
Jeśli wystarczy 1 miejscowa i silny FC, to na Śląsku kilka dobrych przykładów. Tam też niektóre FC działają na lokalnych podwórkach, ale trudno uznawać je za odrębne ekipy. Z dużym naciąganiem "liczenia się" w Bytomiu swego czasu były Polonia, Szombierki i osiedle / dzielnica za Ruchem R.
Ja mam pytanie o Zieloną Górę. Ci nieliczni kibice Lechii wyginęli wraz z upadkiem klubu? Kontynuują jakoś tradycje Lechii, chodzą na piłkarski Falubaz, fanclubują (część chyba miała prolegijne sympatie?) czy w ogóle dali sobie spokój? Gdzieś jeszcze w ZG był / jest kręcony młyn na piłce?
-
za Ruchem !
Nie wiem czy FC nasze (Ruchu) i Górnika liczą się w Bytomiu ale chyba bardziej aniżeli Szombry.kat. pisze:Jeśli wystarczy 1 miejscowa i silny FC, to na Śląsku kilka dobrych przykładów. Tam też niektóre FC działają na lokalnych podwórkach, ale trudno uznawać je za odrębne ekipy. Z dużym naciąganiem "liczenia się" w Bytomiu swego czasu były Polonia, Szombierki i osiedle / dzielnica za Ruchem R.
-
Ultra1312Style
- Kontakt:
j**** albo nie j**** – oto jest pytanie...
No właśnie, czy my kibice mamy prawo wymagać czegokolwiek od piłkarzy? Czy mamy prawo ich j**** za swoją nieudolną grę na boisku, czy tylko przyklaskiwać i liczyć na łaskę? Moja nieco rozbudowana opinia na temat sytuacji, z którym mamy ostatnio do czynienia została zaprezentowana tutaj: http://sektorkiboli.pl/j****-albo-nie-j ... t-pytanie/
No właśnie, czy my kibice mamy prawo wymagać czegokolwiek od piłkarzy? Czy mamy prawo ich j**** za swoją nieudolną grę na boisku, czy tylko przyklaskiwać i liczyć na łaskę? Moja nieco rozbudowana opinia na temat sytuacji, z którym mamy ostatnio do czynienia została zaprezentowana tutaj: http://sektorkiboli.pl/j****-albo-nie-j ... t-pytanie/
-
dziecko armageddonu
to słabo się orientujeszza Ruchem ! pisze:Nie wiem czy FC nasze (Ruchu) i Górnika liczą się w Bytomiu ale chyba bardziej aniżeli Szombry.kat. pisze:Jeśli wystarczy 1 miejscowa i silny FC, to na Śląsku kilka dobrych przykładów. Tam też niektóre FC działają na lokalnych podwórkach, ale trudno uznawać je za odrębne ekipy. Z dużym naciąganiem "liczenia się" w Bytomiu swego czasu były Polonia, Szombierki i osiedle / dzielnica za Ruchem R.
nie liczą się ani troche
Pytanie do kogoś z Wisły. W opisie meczu z Lazio z bodaj 2003 można przeczytać, że mieliście kontakty z ASR. Pada nawet zdanie że na hasło Lazio Merda można było lepiej zjeść i być obsłużonym w lokalach.
Nadal jest taka sama obsługa i co na Waszą odmianę sympatii o 180 stopni zapatruję sie Lazio i Roma?
Nadal jest taka sama obsługa i co na Waszą odmianę sympatii o 180 stopni zapatruję sie Lazio i Roma?
-
tuwimianin.
Dobre pytanie, bo na tamtym meczu Wisła-Lazio wisiało za bramką płótno w barwach Romy.ostr pisze:Pytanie do kogoś z Wisły. W opisie meczu z Lazio z bodaj 2003 można przeczytać, że mieliście kontakty z ASR. Pada nawet zdanie że na hasło Lazio Merda można było lepiej zjeść i być obsłużonym w lokalach.
Może to było w ramach akcji "Wierność"?
To było płótno Jagiellonituwimianin. pisze:Dobre pytanie, bo na tamtym meczu Wisła-Lazio wisiało za bramką płótno w barwach Romy.ostr pisze:Pytanie do kogoś z Wisły. W opisie meczu z Lazio z bodaj 2003 można przeczytać, że mieliście kontakty z ASR. Pada nawet zdanie że na hasło Lazio Merda można było lepiej zjeść i być obsłużonym w lokalach.
Porównywać wydarzenia na przestrzeni 13 lat... :) Równie dobrze można zapytać Lecha czemu pare lat temu wysyłał ŁKS do gazu albo GieKSe czemu wyzywała Górnika...
Na Wisła - Lazio w 2003 wisiała fana w parwach Romy, na pomarańczowym tle, czarny łeb wilka i napis "saluti di roma" czy coś w tym stylu. Pytanie czy rzeczywiście były jakies kontakty pomiędzy Wisłą a Romą czy po porstu złośliwy prztyczek dla Lazio?
I jeszcze kontakty Wisły z Hajdukiem z przed lat tzn. jeszcze z przed czasów aż Wisła wytrzepała fany Torcidzie (Split bodajże).
I jeszcze kontakty Wisły z Hajdukiem z przed lat tzn. jeszcze z przed czasów aż Wisła wytrzepała fany Torcidzie (Split bodajże).
-
emigrantPB
W Bytomiu liczy się tylko Polonia, są inni na peryferyjnych dzielnicach ale to niewiele zmieniaza Ruchem ! pisze:Nie wiem czy FC nasze (Ruchu) i Górnika liczą się w Bytomiu ale chyba bardziej aniżeli Szombry.kat. pisze:Jeśli wystarczy 1 miejscowa i silny FC, to na Śląsku kilka dobrych przykładów. Tam też niektóre FC działają na lokalnych podwórkach, ale trudno uznawać je za odrębne ekipy. Z dużym naciąganiem "liczenia się" w Bytomiu swego czasu były Polonia, Szombierki i osiedle / dzielnica za Ruchem R.
http://historiawisly.pl/wiki/images/7/7 ... sła_55.jpgtuwimianin. pisze:Byłem na tym meczu i to nie były barwy JB, tylko Romy. Jak nie masz o czymś pojęcia, to siedź cicho.
Ogólnie płótna Jagielloni były i to nie jedno a mowa o tym na samej górze rozumiem ?
Mógłby ktoś opisać relacje na linii Wisła K. - Resovia Rz.
-
krzycho_ASR
-
tuwimianin.
dery pisze:http://historiawisly.pl/wiki/images/7/7 ... sła_55.jpgtuwimianin. pisze:Byłem na tym meczu i to nie były barwy JB, tylko Romy. Jak nie masz o czymś pojęcia, to siedź cicho.
Ogólnie płótna Jagielloni były i to nie jedno a mowa o tym na samej górze rozumiem ?
Link nie działa. Nie pisałem, że barw JB nie było, bo były ( w końcu była wtedy zgoda na linii TSW-JB ), ale chodziło mi o flagę Romy.
Znalazłoby się więcej ekip które nie mają flag z tym symbolem np. Lech.
Ani flag ani gadżetów(mam na myśli takie wydawane przez ogarnięte osoby, nie prywatne produkcje).
Ostatnio zauważyłem, że Jeziorak Iława mocno utożsamia się z FC Iława Lechii Gdańsk. W najnowszym TMK są też zdjęcia młynu Jezioraka, gdzie widoczne są barwy LG. Można wiedzieć od kiedy ta obustronna sympatia?
-
Nieobeznany
Kilka nr wstecz w TMK było wytłumaczone, że JEZIORAK IŁAWA został FC LECHII GDAŃSK!MW LKS pisze:Ostatnio zauważyłem, że Jeziorak Iława mocno utożsamia się z FC Iława Lechii Gdańsk. W najnowszym TMK są też zdjęcia młynu Jezioraka, gdzie widoczne są barwy LG. Można wiedzieć od kiedy ta obustronna sympatia?
Od to ta owa sympatia.
To przeoczyłem info w takim razie. Dzięki za odpowiedź!Nieobeznany pisze:Kilka nr wstecz w TMK było wytłumaczone, że JEZIORAK IŁAWA został FC LECHII GDAŃSK!MW LKS pisze:Ostatnio zauważyłem, że Jeziorak Iława mocno utożsamia się z FC Iława Lechii Gdańsk. W najnowszym TMK są też zdjęcia młynu Jezioraka, gdzie widoczne są barwy LG. Można wiedzieć od kiedy ta obustronna sympatia?
Od to ta owa sympatia.
Jeszcze co do ewentualnej flagi Romy na sekorze Wisły w 2003 roku oraz powracającego co kilka miesięcy pytania czy przypadkiem Wisła nie miała kontaktów dawniej z Romą to chodzi po prostu o to, że w polskim fanclubie Romy udziela się kilku starych wyjazdowiczów z Wisły i to tak na poważnie, czyli jeżdżą do Rzymu a nawet na wyjazdy Romy. Wiele, wiele lat temu barwy Romy mogły być z tego powodu widziane na stadionie. Ja osobiście pamiętam że w połowie lat 90' jako dzieciak nawet myślałem z innymi dzieciakami, że mamy zgodę z Romą bo ktoś gdzieś tak powiedział :) (taka sam jak koło 1996 roku ktoś palnął że będzie zgoda z Widzewem i Petrochemią i już się zastanawiałem czy również z Chrobrym i Karpatami Krosno :)))
Stąd też to oświadczenie, z którego tu się śmiano o zakazie noszenia barw Romy na stadionie. Chodziło wyłącznie o nasze sprawy.
A co do roku 2003 to kto wtedy myślał na Wiśle o takich rzeczach jak zagraniczne zgody.... chociaż po meczu z Panathinaikosem były kontakty z Olympiakosem Pireus i Crveną Zvezdą, ale to się zaraz pokończyło.
Albo ciekawostka. Na meczu wyjazdowym z Shalke była flaga chyba VFL Bochum i też pół ludzi się zastanawiało czy to nowa zgoda a drugie pół się zastanawiało jakim prawem ktoś to powiesił :) i czemu nikt tego nie zdjął :)
Stąd też to oświadczenie, z którego tu się śmiano o zakazie noszenia barw Romy na stadionie. Chodziło wyłącznie o nasze sprawy.
A co do roku 2003 to kto wtedy myślał na Wiśle o takich rzeczach jak zagraniczne zgody.... chociaż po meczu z Panathinaikosem były kontakty z Olympiakosem Pireus i Crveną Zvezdą, ale to się zaraz pokończyło.
Albo ciekawostka. Na meczu wyjazdowym z Shalke była flaga chyba VFL Bochum i też pół ludzi się zastanawiało czy to nowa zgoda a drugie pół się zastanawiało jakim prawem ktoś to powiesił :) i czemu nikt tego nie zdjął :)
Tu akurat nie masz racji, patrz fana Szwadronu Gostyń.K.Ba pisze:Znalazłoby się więcej ekip które nie mają flag z tym symbolem np. Lech.
-
nowonarodzony
a oni nie miali dobrych stosunków z Elaną i Ruchem? czy cos mi sie pojebało?Nieobeznany pisze:Kilka nr wstecz w TMK było wytłumaczone, że JEZIORAK IŁAWA został FC LECHII GDAŃSK!MW LKS pisze:Ostatnio zauważyłem, że Jeziorak Iława mocno utożsamia się z FC Iława Lechii Gdańsk. W najnowszym TMK są też zdjęcia młynu Jezioraka, gdzie widoczne są barwy LG. Można wiedzieć od kiedy ta obustronna sympatia?
Od to ta owa sympatia.
Mieli, mieli.
-
Nieobeznany
Jeziorak Iława z Elaną łączyła ich zgoda ale po spadku Jezioraka do V ligi jakiś czas później zgoda padła z racji małych kontaktów obu ekip.nowonarodzony pisze:a oni nie miali dobrych stosunków z Elaną i Ruchem? czy cos mi sie pojebało?Nieobeznany pisze:Kilka nr wstecz w TMK było wytłumaczone, że JEZIORAK IŁAWA został FC LECHII GDAŃSK!MW LKS pisze:Ostatnio zauważyłem, że Jeziorak Iława mocno utożsamia się z FC Iława Lechii Gdańsk. W najnowszym TMK są też zdjęcia młynu Jezioraka, gdzie widoczne są barwy LG. Można wiedzieć od kiedy ta obustronna sympatia?
Od to ta owa sympatia.
Nawet ktoś u Was szaliki łączone z VfL Bochum wypuścił. O ile dobrze pamiętam Bochum było też z Legią we Wiedniu.halodrol pisze:[...]
Ogólnie dziwna sprawa z tym pojęciem FC. Dla mnie klub - FC to sytuacje, gdy ekipa działa dodatkowo na własnym podwórku, ale priorytetem od lat jest inny, większy klub. Coś jak FC ŁKS-u we Włocławku, ekipki podwarszawskie albo śląskie. Taka "polityka fanclubowa", że nie wyszło nam z tymi, to idziemy do tamtych, to przecież przerzucanie. Ale wiem, zmiana władzy / wymiana pokoleń itd.
Jak wygląda obecnie sektor gości na ŁKS-ie Łódź ? Ma ktoś fotkę ?
-
za Ruchem !
Bażant pisze:Jak wygląda obecnie sektor gości na ŁKS-ie Łódź ? Ma ktoś fotkę ?

-
extremalny_korbelis
Może ktoś przypomnieć przyczyny zerwania zgody ŁKS-u Łódź z Polonią Warszawa?
...i przy okazji zerwania zgody (?) Polonii z Lechem?extremalny_korbelis pisze:Może ktoś przypomnieć przyczyny zerwania zgody ŁKS-u Łódź z Polonią Warszawa?
Pamiętam w FanŚląsku sprzed lat taką notkę, że Polonia pojechała do Poznania "do swoich" a tymczasem zostali obici i skrojeni z kurtek (z flyersów konkretnie. Tak, takie były czasy)