Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

AroStomil

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: AroStomil »

Aldik22 pisze:Pytanie do kogoś z Olsztyna. Skąd na flagach napis Hamburg ? Potoczna nazwa jakiegoś osiedla czy coś ?
iparts.pl
Bolo85

Post autor: Bolo85 »

AroStomil pisze:
Aldik22 pisze:Pytanie do kogoś z Olsztyna. Skąd na flagach napis Hamburg ? Potoczna nazwa jakiegoś osiedla czy coś ?
Tak, to osiedle Generałów
(S)

Post autor: (S) »

Od Hamów i Buraków
Wnuk Edwarda

Post autor: Wnuk Edwarda »

ZawszePolskiLwów pisze:Co z chłopcami z BKS Bielsko Biała którzy zostali połamani po haniebnej ucieczce Legionistów z ustawkiustawki ze Spartakiem Moskwa?
Można im przelać jakieś pieniądze na leczenie? Chętnie pomogę. Trzeba pomagać braciom po szalu.
sam się najpierw wylecz
Doktor

Post autor: Doktor »

To ty jestes z Bielska gwalcicielu szynobusa?hehe.trzeba bylo zapytac na meczu z Odra braci po szalu
Lari

Post autor: Lari »

Gdzie w Polsce są sytuacje, że w mieście derbowym jest jedna lub dwie ekipy, a dochodzi do tego jeszcze fan club innej ekipy, który jest liczący się? Na myśl przychodzi mi Grudziądz i GKM, Olimpia, WfcG.
Misiek88

Post autor: Misiek88 »

Jaworzno - Victoria i Szczakowianka, FC GKS, Ruch, Wisła.
maksMKS

Post autor: maksMKS »

Lari pisze:Gdzie w Polsce są sytuacje, że w mieście derbowym jest jedna lub dwie ekipy, a dochodzi do tego jeszcze fan club innej ekipy, który jest liczący się? Na myśl przychodzi mi Grudziądz i GKM, Olimpia, WfcG.
Oprócz Jaworzna chyba cięzko o takie miasto, zwłaszcza żeby ten FC się liczył jakoś poważnie
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

Swego czasu Widzewska Warszawa coś tam w stolicy działała.
kat.

Post autor: kat. »

3 miejscowe ekipy + FC - kiedyś Częstochowa

Formalnie 2 + 1 było w Przemyślu, ale wiadomo, kto tworzył FC Wisły.

Jeśli wystarczy 1 miejscowa i silny FC, to na Śląsku kilka dobrych przykładów. Tam też niektóre FC działają na lokalnych podwórkach, ale trudno uznawać je za odrębne ekipy. Z dużym naciąganiem "liczenia się" w Bytomiu swego czasu były Polonia, Szombierki i osiedle / dzielnica za Ruchem R.

Ja mam pytanie o Zieloną Górę. Ci nieliczni kibice Lechii wyginęli wraz z upadkiem klubu? Kontynuują jakoś tradycje Lechii, chodzą na piłkarski Falubaz, fanclubują (część chyba miała prolegijne sympatie?) czy w ogóle dali sobie spokój? Gdzieś jeszcze w ZG był / jest kręcony młyn na piłce?
za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! »

kat. pisze:Jeśli wystarczy 1 miejscowa i silny FC, to na Śląsku kilka dobrych przykładów. Tam też niektóre FC działają na lokalnych podwórkach, ale trudno uznawać je za odrębne ekipy. Z dużym naciąganiem "liczenia się" w Bytomiu swego czasu były Polonia, Szombierki i osiedle / dzielnica za Ruchem R.
Nie wiem czy FC nasze (Ruchu) i Górnika liczą się w Bytomiu ale chyba bardziej aniżeli Szombry.
Ultra1312Style
Kontakt:

Post autor: Ultra1312Style »

j**** albo nie j**** – oto jest pytanie...
No właśnie, czy my kibice mamy prawo wymagać czegokolwiek od piłkarzy? Czy mamy prawo ich j**** za swoją nieudolną grę na boisku, czy tylko przyklaskiwać i liczyć na łaskę? Moja nieco rozbudowana opinia na temat sytuacji, z którym mamy ostatnio do czynienia została zaprezentowana tutaj: http://sektorkiboli.pl/j****-albo-nie-j ... t-pytanie/
dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu »

za Ruchem ! pisze:
kat. pisze:Jeśli wystarczy 1 miejscowa i silny FC, to na Śląsku kilka dobrych przykładów. Tam też niektóre FC działają na lokalnych podwórkach, ale trudno uznawać je za odrębne ekipy. Z dużym naciąganiem "liczenia się" w Bytomiu swego czasu były Polonia, Szombierki i osiedle / dzielnica za Ruchem R.
Nie wiem czy FC nasze (Ruchu) i Górnika liczą się w Bytomiu ale chyba bardziej aniżeli Szombry.
to słabo się orientujesz
nie liczą się ani troche
ostr

Post autor: ostr »

Pytanie do kogoś z Wisły. W opisie meczu z Lazio z bodaj 2003 można przeczytać, że mieliście kontakty z ASR. Pada nawet zdanie że na hasło Lazio Merda można było lepiej zjeść i być obsłużonym w lokalach.
Nadal jest taka sama obsługa i co na Waszą odmianę sympatii o 180 stopni zapatruję sie Lazio i Roma?
tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. »

ostr pisze:Pytanie do kogoś z Wisły. W opisie meczu z Lazio z bodaj 2003 można przeczytać, że mieliście kontakty z ASR. Pada nawet zdanie że na hasło Lazio Merda można było lepiej zjeść i być obsłużonym w lokalach.
Nadal jest taka sama obsługa i co na Waszą odmianę sympatii o 180 stopni zapatruję sie Lazio i Roma?
Dobre pytanie, bo na tamtym meczu Wisła-Lazio wisiało za bramką płótno w barwach Romy.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Może to było w ramach akcji "Wierność"?
IntorVEVO

Post autor: IntorVEVO »

tuwimianin. pisze:
ostr pisze:Pytanie do kogoś z Wisły. W opisie meczu z Lazio z bodaj 2003 można przeczytać, że mieliście kontakty z ASR. Pada nawet zdanie że na hasło Lazio Merda można było lepiej zjeść i być obsłużonym w lokalach.
Dobre pytanie, bo na tamtym meczu Wisła-Lazio wisiało za bramką płótno w barwach Romy.
To było płótno Jagielloni
dydyrydy

Post autor: dydyrydy »

Porównywać wydarzenia na przestrzeni 13 lat... :) Równie dobrze można zapytać Lecha czemu pare lat temu wysyłał ŁKS do gazu albo GieKSe czemu wyzywała Górnika...
ziomek

Post autor: ziomek »

Na Wisła - Lazio w 2003 wisiała fana w parwach Romy, na pomarańczowym tle, czarny łeb wilka i napis "saluti di roma" czy coś w tym stylu. Pytanie czy rzeczywiście były jakies kontakty pomiędzy Wisłą a Romą czy po porstu złośliwy prztyczek dla Lazio?
I jeszcze kontakty Wisły z Hajdukiem z przed lat tzn. jeszcze z przed czasów aż Wisła wytrzepała fany Torcidzie (Split bodajże).
emigrantPB

Post autor: emigrantPB »

za Ruchem ! pisze:
W Bytomiu liczy się tylko Polonia, są inni na peryferyjnych dzielnicach ale to niewiele zmienia
dery

Post autor: dery »

tuwimianin. pisze:Byłem na tym meczu i to nie były barwy JB, tylko Romy. Jak nie masz o czymś pojęcia, to siedź cicho.
http://historiawisly.pl/wiki/images/7/7 ... sła_55.jpg
Ogólnie płótna Jagielloni były i to nie jedno a mowa o tym na samej górze rozumiem ?
dery

Post autor: dery »

Mógłby ktoś opisać relacje na linii Wisła K. - Resovia Rz.
krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR »

Może nie do końca pasuje, ale nie chcę zakładać specjalnie nowego tematu. Która z polskich ekip może poszczycić się najładniejszą/najstaranniej wykonaną flagą? Mój typ to poniższa Lechii - estetycznie mega, tekst też przezajebisty:
Obrazek
Wszystkich zajaranych ultraską zachęcam do podawania swoich typów.
tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. »

dery pisze:
tuwimianin. pisze:Byłem na tym meczu i to nie były barwy JB, tylko Romy. Jak nie masz o czymś pojęcia, to siedź cicho.
http://historiawisly.pl/wiki/images/7/7 ... sła_55.jpg
Ogólnie płótna Jagielloni były i to nie jedno a mowa o tym na samej górze rozumiem ?

Link nie działa. Nie pisałem, że barw JB nie było, bo były ( w końcu była wtedy zgoda na linii TSW-JB ), ale chodziło mi o flagę Romy.
K.Ba

Post autor: K.Ba »

Znalazłoby się więcej ekip które nie mają flag z tym symbolem np. Lech.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Ani flag ani gadżetów(mam na myśli takie wydawane przez ogarnięte osoby, nie prywatne produkcje).
MW LKS

Post autor: MW LKS »

Ostatnio zauważyłem, że Jeziorak Iława mocno utożsamia się z FC Iława Lechii Gdańsk. W najnowszym TMK są też zdjęcia młynu Jezioraka, gdzie widoczne są barwy LG. Można wiedzieć od kiedy ta obustronna sympatia?
Nieobeznany

Post autor: Nieobeznany »

MW LKS pisze:Ostatnio zauważyłem, że Jeziorak Iława mocno utożsamia się z FC Iława Lechii Gdańsk. W najnowszym TMK są też zdjęcia młynu Jezioraka, gdzie widoczne są barwy LG. Można wiedzieć od kiedy ta obustronna sympatia?
Kilka nr wstecz w TMK było wytłumaczone, że JEZIORAK IŁAWA został FC LECHII GDAŃSK!

Od to ta owa sympatia.
MW LKS

Post autor: MW LKS »

Nieobeznany pisze:
MW LKS pisze:Ostatnio zauważyłem, że Jeziorak Iława mocno utożsamia się z FC Iława Lechii Gdańsk. W najnowszym TMK są też zdjęcia młynu Jezioraka, gdzie widoczne są barwy LG. Można wiedzieć od kiedy ta obustronna sympatia?
Kilka nr wstecz w TMK było wytłumaczone, że JEZIORAK IŁAWA został FC LECHII GDAŃSK!

Od to ta owa sympatia.
To przeoczyłem info w takim razie. Dzięki za odpowiedź!
halodrol

Post autor: halodrol »

Jeszcze co do ewentualnej flagi Romy na sekorze Wisły w 2003 roku oraz powracającego co kilka miesięcy pytania czy przypadkiem Wisła nie miała kontaktów dawniej z Romą to chodzi po prostu o to, że w polskim fanclubie Romy udziela się kilku starych wyjazdowiczów z Wisły i to tak na poważnie, czyli jeżdżą do Rzymu a nawet na wyjazdy Romy. Wiele, wiele lat temu barwy Romy mogły być z tego powodu widziane na stadionie. Ja osobiście pamiętam że w połowie lat 90' jako dzieciak nawet myślałem z innymi dzieciakami, że mamy zgodę z Romą bo ktoś gdzieś tak powiedział :) (taka sam jak koło 1996 roku ktoś palnął że będzie zgoda z Widzewem i Petrochemią i już się zastanawiałem czy również z Chrobrym i Karpatami Krosno :)))
Stąd też to oświadczenie, z którego tu się śmiano o zakazie noszenia barw Romy na stadionie. Chodziło wyłącznie o nasze sprawy.
A co do roku 2003 to kto wtedy myślał na Wiśle o takich rzeczach jak zagraniczne zgody.... chociaż po meczu z Panathinaikosem były kontakty z Olympiakosem Pireus i Crveną Zvezdą, ale to się zaraz pokończyło.

Albo ciekawostka. Na meczu wyjazdowym z Shalke była flaga chyba VFL Bochum i też pół ludzi się zastanawiało czy to nowa zgoda a drugie pół się zastanawiało jakim prawem ktoś to powiesił :) i czemu nikt tego nie zdjął :)
PKuj1488

Post autor: PKuj1488 »

K.Ba pisze:Znalazłoby się więcej ekip które nie mają flag z tym symbolem np. Lech.
Tu akurat nie masz racji, patrz fana Szwadronu Gostyń.
nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony »

Nieobeznany pisze:

Od to ta owa sympatia.
a oni nie miali dobrych stosunków z Elaną i Ruchem? czy cos mi sie pojebało?
asdasd

Post autor: asdasd »

Mieli, mieli.
Nieobeznany

Post autor: Nieobeznany »

nowonarodzony pisze:
Nieobeznany pisze:

Od to ta owa sympatia.
a oni nie miali dobrych stosunków z Elaną i Ruchem? czy cos mi sie pojebało?
Jeziorak Iława z Elaną łączyła ich zgoda ale po spadku Jezioraka do V ligi jakiś czas później zgoda padła z racji małych kontaktów obu ekip.
O i tak

Post autor: O i tak »

halodrol pisze:[...]

Albo ciekawostka. Na meczu wyjazdowym z Shalke była flaga chyba VFL Bochum i też pół ludzi się zastanawiało czy to nowa zgoda a drugie pół się zastanawiało jakim prawem ktoś to powiesił :) i czemu nikt tego nie zdjął :)
Nawet ktoś u Was szaliki łączone z VfL Bochum wypuścił. O ile dobrze pamiętam Bochum było też z Legią we Wiedniu.
kat.

Post autor: kat. »

Ogólnie dziwna sprawa z tym pojęciem FC. Dla mnie klub - FC to sytuacje, gdy ekipa działa dodatkowo na własnym podwórku, ale priorytetem od lat jest inny, większy klub. Coś jak FC ŁKS-u we Włocławku, ekipki podwarszawskie albo śląskie. Taka "polityka fanclubowa", że nie wyszło nam z tymi, to idziemy do tamtych, to przecież przerzucanie. Ale wiem, zmiana władzy / wymiana pokoleń itd.
Bażant

Post autor: Bażant »

Jak wygląda obecnie sektor gości na ŁKS-ie Łódź ? Ma ktoś fotkę ?
za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! »

Bażant pisze:Jak wygląda obecnie sektor gości na ŁKS-ie Łódź ? Ma ktoś fotkę ?
Obrazek
extremalny_korbelis

Post autor: extremalny_korbelis »

Może ktoś przypomnieć przyczyny zerwania zgody ŁKS-u Łódź z Polonią Warszawa?
halodrol

Post autor: halodrol »

extremalny_korbelis pisze:Może ktoś przypomnieć przyczyny zerwania zgody ŁKS-u Łódź z Polonią Warszawa?
...i przy okazji zerwania zgody (?) Polonii z Lechem?
Pamiętam w FanŚląsku sprzed lat taką notkę, że Polonia pojechała do Poznania "do swoich" a tymczasem zostali obici i skrojeni z kurtek (z flyersów konkretnie. Tak, takie były czasy)
ODPOWIEDZ