Małopolska kibolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
wsk3

Re: Małopolska kibolska

Post autor: wsk3 » 10.05.2016, 09:37

Parodia to jest wyjazd kilka dni po derbach na których było 1200 osób w 8 osób....

iparts.pl
wsk3

Post autor: wsk3 » 10.05.2016, 09:37

Parodia to jest wyjazd kilka dni po derbach na których było 1200 osób w 8 osób....

Zbyszko_z_Bogdańca

Post autor: Zbyszko_z_Bogdańca » 10.05.2016, 10:16

wsk3 pisze:Parodia to jest wyjazd kilka dni po derbach na których było 1200 osób w 8 osób....
Jaki przeciwnik taki wyjazd, ot przynajmniej zera nie było. Bo chyba nikt nie liczył, że w 100 osób Unia pojedzie do Kazimierzy Wielkiej.

Paterr

Post autor: Paterr » 10.05.2016, 10:35

Zbyszko_z_Bogdańca pisze:
PARODIA pisze:Pytanie do obu ekip, czemu nie spotkacie się banda na bande na ubitej? Wtedy nie będziecie pajacować kto rządzi w Tarnowie...
Twój nick wszystko wyjaśnia :)
PARODIA to jest jakiś marny prowokator. Cały czas się przypierdala o coś do wszystkich ekip. Nie dajcie się wypuszczać.

kat.

Post autor: kat. » 10.05.2016, 21:09

dziadyga pisze:Raczej nie wypowiadam się na tym forum, ale czytając posty o Motorze i jego ojcu wypada mi napisać moją osobsitą wersję i odczucia.
Motora poznałem na Tarnovii. Nie znałem w ogóle jego ojca Wojtka i nie miałem pojęcia, że jest kibicem Unii. W każdym razie były to czasy przymiarków do odrodzenia, gdyż wtedy Tarnów był całkowicie biało-niebieski i większość inicjatyw Tarnovii była szybko tłumiona. Motor jak wiele osób wyjechał na emigrację. Mimo wszystko będąc ponad 1000 km od Tarnowa chciał Tarnovii dawać więcej niż wg mnie mógł dać...
Ale nie chce tu gadać o Mateuszu...
Zaraz po jego śmierci wybuchła afera czy wypadek był przypadkiem... Zainteresowani wiedzą.
Wojtek jest jego ojcem. Nie znam go osobiście, nigdy w życiu z nim nie gadałem. Pierwszy raz w życiu- i pewnie ostatni- zobaczyłem go na derbach Tarnowa. W 2-giej połowie pojawił się w naszym sektorze (być może był wcześniej, ale nie zauważyłem go). Sam jestem kibicem Tarnovii od ok 14 lat (sam mam 25). Znam wszystkich udzielających się w życiu kibicowskim, znam wielu przyjaciół Motora, a jednocześnie wrogów Wojtka.
Zmierzając do sedna i zarzutów kierowanych w stronę kibiców Tarnovii i Wojtka ...
Nigdy nie będę uważał Wojtka za kibica Tarnovii. Ma swoją przeszłość, która dla mnie jak i dla chyba wszystkich kibiców Tarnovii jest nie do przyjęcia. NIE JEST I NIGDY NIE BĘDZIE JEDNYM Z NAS!
W każdym razie... Mateusz był jego synem! Wyśmiewacie to, że "jak będziesz ojcem to zrozumiesz". a ciekawe który z Was oddałby własne dziecko na rzecz klubu? Chodzi mi o posądzanie go jako konfi, bo jest oskarżycielem posiłkowym. Zastanówcie sie jak w jego sytuacji zachowalibyście sie? W tym momencie nie chodzi o w******* tylko o spowodowanie śmierci jego dziecka. A co? Wy Sztywniaki stalibyście murem za oprawcą Waszego dziecka? Rozmawiałem o tym wypadku z wieloma osobami i prawda jest taka, ze sprawcę potrącenia można wsadzić na ćwiarę, ale rozmawiając z wieloma osobami, mowili, że Motor na pewno by tego nie chcial zeby sie rozjebać.
Ogólnie zgadzam się niemal ze wszystkim. Mało kto z nas był, a nikt nie chce być w takiej ekstremalnej sytuacji, nikt też pewnie nie wie, jakby się w niej zachował. Nie dziwię się też ojcu, że chce stać za flagą w hołdzie syna, a sympatie kibicowskie naraz poszły się j****. Mimo wszystko myślę, że pewne zasady powinny być BEZWZGLĘDNE. Sami piszecie, że na sektorze była osoba, która nie jest i nigdy nie będzie jednym z was. A jednak stając między wami siłą rzeczy takową jest. Można uczcić pamięć syna na wiele sposobów, ten z kibicowską woltą jest, delikatnie mówiąc, mało fortunny i ani wam, ani W. chluby nie przynosi, a i osoba zmarłego wplątana zostaje w brudne gierki, które niewiele mają wspólnego z kibicowaniem.

Paterr

Post autor: Paterr » 10.05.2016, 22:27

HAHAHA2010

Post autor: HAHAHA2010 » 10.05.2016, 23:01

Odnosnie liczb to ma racje Tarnovia ,ilosciowo i pod wzgledem ultras zaprezentowali sie najlepiej od kiedy ich pamietam . Jakosciowo nie konniecznie , zarowno jezeli chodzi o nich jak i o Cracovie . Pasow bylo sporo jak na ich obecne mozliwosci ale nie ma co porownywac z ekipa JG ktora odwiedzila Tarnow w 2005 roku ,wtedy przyjechala prawie setka mega bandy , To samo tyczy sie Tovii ilosciowo ok ale jakosc nie ma porownania ze stara ekipa . I tu wszystko ok ,dalej drążąc zepsuliscie to wszystko wpuszczeniem do siebie pana Wojtka , ja rozumiem sytuacje i prywatne sympatje ale -NIE MA TAKIEJ OPCJI ZEBY MOZNA GO WPUSCIC NA WASZ SEKTOR ...i tu nie ma ale
Unia zaprezentowala sie ilosciowo bardzo dobrze ,na trybunie obecni ludzie z Animals ,B99, Vendetta az po obecny okres . jakosciowo ,hmmm zalezy jak ktos na to patrzy .
Doping po obu stronach słabiutko

HAHAHA2010

Post autor: HAHAHA2010 » 10.05.2016, 23:15

dziadyga pisze:Raczej nie wypowiadam się na tym forum, ale czytając posty o Motorze i jego ojcu wypada mi napisać moją osobsitą wersję i odczucia.
Motora poznałem na Tarnovii. Nie znałem w ogóle jego ojca Wojtka i nie miałem pojęcia, że jest kibicem Unii. W każdym razie były to czasy przymiarków do odrodzenia, gdyż wtedy Tarnów był całkowicie biało-niebieski i większość inicjatyw Tarnovii była szybko tłumiona. Motor jak wiele osób wyjechał na emigrację. Mimo wszystko będąc ponad 1000 km od Tarnowa chciał Tarnovii dawać więcej niż wg mnie mógł dać...
Ale nie chce tu gadać o Mateuszu...
Zaraz po jego śmierci wybuchła afera czy wypadek był przypadkiem... Zainteresowani wiedzą.
Wojtek jest jego ojcem. Nie znam go osobiście, nigdy w życiu z nim nie gadałem. Pierwszy raz w życiu- i pewnie ostatni- zobaczyłem go na derbach Tarnowa. W 2-giej połowie pojawił się w naszym sektorze (być może był wcześniej, ale nie zauważyłem go). Sam jestem kibicem Tarnovii od ok 14 lat (sam mam 25). Znam wszystkich udzielających się w życiu kibicowskim, znam wielu przyjaciół Motora, a jednocześnie wrogów Wojtka.
Zmierzając do sedna i zarzutów kierowanych w stronę kibiców Tarnovii i Wojtka ...
Nigdy nie będę uważał Wojtka za kibica Tarnovii. Ma swoją przeszłość, która dla mnie jak i dla chyba wszystkich kibiców Tarnovii jest nie do przyjęcia. NIE JEST I NIGDY NIE BĘDZIE JEDNYM Z NAS!
W każdym razie... Mateusz był jego synem! Wyśmiewacie to, że "jak będziesz ojcem to zrozumiesz". a ciekawe który z Was oddałby własne dziecko na rzecz klubu? Chodzi mi o posądzanie go jako konfi, bo jest oskarżycielem posiłkowym. Zastanówcie sie jak w jego sytuacji zachowalibyście sie? W tym momencie nie chodzi o w******* tylko o spowodowanie śmierci jego dziecka. A co? Wy Sztywniaki stalibyście murem za oprawcą Waszego dziecka? Rozmawiałem o tym wypadku z wieloma osobami i prawda jest taka, ze sprawcę potrącenia można wsadzić na ćwiarę, ale rozmawiając z wieloma osobami, mowili, że Motor na pewno by tego nie chcial zeby sie rozjebać.

Jeśli chodzi o przerzutów... Motak nie jest kibicem Tarnovii!! ma kontakt ludzmi od nas, ale tylko z najbliższymi przyjaciółmi Motora. Idąc dalej... jeśli chodzi o przrzutów DWR, PWST... To jest wiele osob, ale u Was stanowią czołówkę... Zapytajcie P z PWST komu oddał szal Tarnovii jak przestał kibicowac Tarnovii, a zaraz potem widziano go na Unii... Zapytajcie braci K z DWR skad znaja A z Tarnovii... dziś na Unii tez sie liczą... Tarnów małe miasto... wszyscy sie znają... Lecąc dalej Ć DWR...
Przestancie pierdolic. WM nawet gdyby chcial przejść na nasza strone to sorry, ale nie ma miejsca.
Pomijając sprawę motora (pisze z malej litery bo mam na mysli starego ) jak ustosunkujesz sie do pana Kustyka ktory mając ok 100 wyjazdów na Unię przezucil sie na Tovię i zostal przyjęty z otwartymi rękami a napsuł Wam krwi również nie mało . Chcesz to napisze ci na priv ze 20 osob ktore przezucily sie na Tovie majac przynajmniej 30 wyjazdow na Jaskolki

janusz88

Post autor: janusz88 » 11.05.2016, 00:55

Po przeczytaniu nasuwa sie tylko jedna myśl.... uffff. Unio podziękuj że obie ekipy dzieliła siatka i kordon azorów :)))

panGie

Post autor: panGie » 11.05.2016, 15:48

A Papiery masz? ze piszesz "rozjebus gągałą"?
Czekam.

asdasd

Post autor: asdasd » 12.05.2016, 00:36

O co chodzi z tymi Mościcami?
Zamknijcie rejestrację !

kat.

Post autor: kat. » 12.05.2016, 09:57

Ale co? Że piszą Unia Mościce? Unia powstała jako przyzakładowy klub jeszcze przed przyłączeniem Mościc do miasta, co dla "rodowitych" jest powodem do przypisywania Unii wiejskiej / chamskiej proweniencji. Trochę jak z Widzewem w Łodzi.

Zbyszko_z_Bogdańca

Post autor: Zbyszko_z_Bogdańca » 12.05.2016, 11:04

Lecz jak to w ich retoryce bywa przypierdalają się do czegoś do czego powinni być ostatnimi jeśli chodzi o prawienie morałów.
Jako, że po rozpadzie ich drużyny połączyli się z wioską o nazwie Wola Lubecka :)

kat.

Post autor: kat. » 12.05.2016, 13:33

Paradoks tej "rodowitości" jest taki, że - podobnie jak w Łodzi, choć tam nie znam historii sprzed narodzin ruchu kibicowskiego na Widzewie - Tovia nie ma jako takich tradycji kibicowskich na śródmieściu. Nawet w czasach dominacji, ścisłe centrum było prounijne, inna sprawa, że na Unii też "rynkowcy" nie byli mile widziani, bo bujali się z Cyganami itd. (niedobitki Unii byli wtedy w kontrze do ściśle skinowskiej Tarnovii, dopiero młodzi na przełomie wieków zaprowadzali nowy porządek). Można nawet powiedzieć, że narodziny ruchu kibicowskiego na Tovii wiążą się w dużym stopniu z dorastaniem dzieci mieszkańców napływowych, bo mocne ekipy mieli na nowych blokowiskach wybudowanych jako sypialnie dla pracowników ZA.

orthodox1981

Post autor: orthodox1981 » 12.05.2016, 14:38

KAT nie wiem skąd masz takie info ale nie zgodze sie z tym że ruch kibicowski na Tovi to dzieci przyjezdnych którzy przyjechali za pracą ponieważ np Os Legionów miało mocną ekipe 25-lecia, Szpitalna,PCK ,Westerplatte Jedynie moge sie zgodzić jeżeli chodzi o Strusine bo na Mośickiego to były bloki Azotowe a na Unii w ekipie dominowali amatorzy kleju i cyganie nawet wtedy popularna była przyśpiewka Kacper i ćpuni to cała brygada Unii -By było zrozumiałe masz racje ale tylko w pewnym stopniu

kat.

Post autor: kat. » 12.05.2016, 15:23

No a kiedy zbudowano West, Legiony czy XXV-lecia? Gdy Mościce były już dzielnicą i na miasto oddziaływały. Gdyby nie ZA, Tarnów by nie rósł i nie budowano by wielkich osiedli.

Cyganie nigdy na Unii nie dominowali, ot, pojawili się parę razy na żużlu i koszu, właśnie z ekipą z śródmieścia. Bodajże 2 osoby i jakiś małolat. Wtedy na Unii nie było jako takiej władzy, pełna anarchia, ale szybko zrozumieli, że nie są mile widziani. Sam miałem wtedy naście lat i trudno mi i kumplom było startować do gości po 30. - 40., ale stopniowo - początkowo na murach - zmienialiśmy wizerunek Unii. Była konsternacja, gdy na mieście pojawiły się pierwsze grafy Unii z celtami, bo niby mieliście na te "klimaty" monopol, były wewnętrzne rozmowy ze starszyzną, ale późniejsza ekipa poszła w słusznym kierunku i tak jest do dziś. Gdy upadaliście kibicowsko, to u was w młynie pojawiali się Cyganie, też w śladowych ilościach, ale jednak.

orthodox1981

Post autor: orthodox1981 » 12.05.2016, 16:30

KAT A nie pisz że te osiedla zasiedlili ludzie z azotów bo dużo znajomych moich rodziców ur w Tarnowie dostało tam mieszkania a co do cyganów na Unii to niestety do poł lat 90 byli większością dopiero po prawie całkowitym rozpadku zostali klan SZ Bracia M Toxi i paru małolatów młyn jeżeli sie pojawiał co było rzadkością oscylował w granicach 15-20 osób

kat.

Post autor: kat. » 12.05.2016, 17:24

No tego nie piszę, wiadomo, że ludzie z Trn też nabywali mieszkania (mój tata też), ale przyjezdnych też był siłą rzeczy spory % - miasto w końcu rosło.
orthodox1981 pisze:a co do cyganów na Unii to niestety do poł lat 90 byli większością dopiero po prawie całkowitym rozpadku zostali klan SZ Bracia M Toxi i paru małolatów młyn jeżeli sie pojawiał co było rzadkością oscylował w granicach 15-20 osób
Co do okresu do 1995 nie wypowiadam się, bo nie chodziłem, ale wtedy praktycznie Unia jako ekipa nie istniała. później ok. 96/97 goście z rynku sprowadzili kilku kumpli na żużel, ale większości to się nie podobało i szybko ich - cyganów - przygoda z kibicowaniem się skończyła (byli jeszcze w paru na koszu i to wszystko). Młyn w tym czasie był ok. 100-os., na kosza do Kielc pojechały 4 autokary. Piszę o żużlu i koszu, bo tylko tam wtedy Unia działała. Te 15 -20 osób, o których piszesz to piłka, a tam była młodzież, która dopiero później przejęła stery.

Jeszcze co do "ekipy" z lat 90. - była siłą rzeczy antyskinowska, ale też nigdy nie było jakiegoś paktu z innymi subkulturami, było paru starszych punków, ale już młodzi pojawiali się z orzełkami na flekach i nikt ich nie ganiał (choć się dziwiono)...

HAHAHA2010

Post autor: HAHAHA2010 » 12.05.2016, 19:05

Ja nie wiem kto wogole nakrecil tą spirale rodowici itp . prawda jest jedna i nikt nawet pozniejsi prekursorzy ruchu na Tarnovii nie moga negowac że jedyną zorganizowaną grupą w Tarnowie byla Unia . Bastion Unii w tamtych czasach stanowila Strusina , Parkowa ,Pck,Rolnicza ,klikowska, czesc Sródmiescia ,xxv -lecia oraz sladove ilosci Moscic . Falklandy dopiero powstawaly sprowadzala sie tam ludnosc w wiekrzosci z poza Tarnowa , Pustynia kibicowska wtedy to Gumniska na lwowskiej tez malo sie działo , Pierwszą ktora sie wylamala to Szpitalna dolaczona do rynku i kilka osob z Barakow . Byli tak słabi ze nawet nie brano ich powaznie , czas jednak pokazal ze bylo to wielkim blędem

orthodox1981

Post autor: orthodox1981 » 12.05.2016, 22:19

HAHAHA2010tu nie chodzi o kibiców że są Rodowici tylko o klub a Tarnovia to klub Tarnowski przecież unia założona w 1928 roku to był klub z poza Tarnowa

patriota85

Post autor: patriota85 » 20.05.2016, 12:04

slowak pisze:Jak tam po wczorajszych "derbach" Glinika z rezerwami Sandecji?
Osrana gorlicka policja po raz pierwszy od X lat nie zamknęła stadionu a jedynie bez udziału kibiców gości.
Relacja Glinika:

GLINIK GORLICE - Sandecja 2 Nowy Sącz

Tego dnia nas w młynie w szczytowym momencie ok. 100 osób. Cały czas jedziemy z dobrym dopingiem nie pomijając pozdrowień dla drużyny przyjezdnej. Zadebiutował też bęben, na płocie wisi 1 flaga "z tego wyrosłem". Przed meczem robimy zbiórkę na rynku z, którego robimy przemarsz na stadion. Na meczu z nami Karpaty w 4 osoby, dzięki !

Idealista

Post autor: Idealista » 20.05.2016, 22:05

ej Panowie :) kłamczuchy :)

PS:
Unia śmieje się ze stadionu Tovii, ale szczerze, to są stadiony z klimatem :) Tak biegało sie kiedys po stadionach :) Stadion Dunacja NS byl podobbny
W górach jest wszystko co kocham
Wszystkie wiersze są w bukach
Zawsze kiedy tam wracam
Biorą mnie klony za wnuka
Zawsze kiedy tam wracam
Siedzę na ławce z księżycem
I szumią brzóz kropidła
Dalekie miasta są niczym

TT1909

Post autor: TT1909 » 26.05.2016, 10:59

Tarnovia zapewniła sobie awans do IV Ligi !

kat.

Post autor: kat. » 26.05.2016, 11:47

A jak to jest z IV ligami w Małopolsce po reformie? Zostaje wschód i zachód jak teraz? Bo kojarzę, że centrala chciała docelowo jedną grupę w każdym województwie, ale to jest raczej nie do ogarnięcia w jeden sezon.

idraulico

Post autor: idraulico » 26.05.2016, 11:53

Unia Tarnów obecna wczoraj w Oświęcimiu?

Jaka liczna Unii Oświęcim pod stadionem w Wadowicach?
https://www.facebook.com/KibicowskieLata90PL/

morena1906

Post autor: morena1906 » 26.05.2016, 18:16

Co ty p********* karle jak was było 70 osób max ??? To wasze zawyzanie liczb jest zenujace jakas misje macie w tym ??? Nawet na zdjeciu co se wstawiliscie na stronke jest niecale 70 wiec skad sie wzielo 120 ???
[link]

nikodems

Post autor: nikodems » 26.05.2016, 20:19

morena1906 pisze:Co ty p********* karle jak was było 70 osób max ??? To wasze zawyzanie liczb jest zenujace jakas misje macie w tym ??? Nawet na zdjeciu co se wstawiliscie na stronke jest niecale 70 wiec skad sie wzielo 120 ???
[link]
...ty to naprawde jesteś dzban jakich mało

Emigrant64

Post autor: Emigrant64 » 01.06.2016, 01:01

Mam pytanie, jak sytuacja na dzien dzisiejszy wyglada w takich miastach jak:
Boleslaw
Bukowno
OlkusZ
Wolbrom
Chełmek
Libiaz
Chrzanow
Andrychow
Trzebinia
Bochnia
Bądź wierny temu, kto wierny Tobie

Quorth

Post autor: Quorth » 03.06.2016, 10:47

Bochnia-Wisła 100, Olkusz-Zawsze to była Wisła z silnym FC ale słyszałem, że pojawiły się tam jakieś Pasiaki i próbują działać

biohazard

Post autor: biohazard » 03.06.2016, 11:18

mam pytanie do kibiców z Tarnowa, jakieś 4 lata temu byłem na osiedlu gdzie była ulica Bitwy pod Monte Cassino, takie ogromne blokowisko, niedaleko była tzw. bania (zbiornik wodny). Widziałem wtedy gościa w koszulce Unii Tarnów stąd pytanie czy te wszystkie blokowiska należą do Unii czy są też jakieś Tarnovii?

dziadyga

Post autor: dziadyga » 03.06.2016, 14:44

Te blokowiska to kilka osiedli. Tam gdzie jest bania to os. Jasna (Unia). Idąc dalej w blokowiska przechodzisz na Westerpllatte (Tarnovia) i Marynarki Wojennej (Tarnovia). Po drugiej stronie głównej ulicy masz galerie i kolejne duże blokowisko os Legionów- też Tarnovia. Ogolnie ciekawa pod względem kibicowskim część Tarnowa.

Quorth

Post autor: Quorth » 03.06.2016, 15:20

Tu Tarnovia tam Tarnovia...a ja słyszałem, że Tarnovia zniknęła za wiele lat z kibicowskiego świata i fakt, że od kilku lat się odradza ale opisywanie tych osiedli brzmi interesująco. Macie kibicowską mapę Tarnowa? wrzućcie

op3

Post autor: op3 » 03.06.2016, 15:25

Quorth pisze:Olkusz-Zawsze to była Wisła z silnym FC ale słyszałem, że pojawiły się tam jakieś Pasiaki i próbują działać
Wisła,GieKSa,Zagłębie i KSC. Przewaga Wisły oczywiście zdecydowana.
GKS KATOWICE

tarnow

Post autor: tarnow » 03.06.2016, 15:36

Quorth pisze:Tu Tarnovia tam Tarnovia...a ja słyszałem, że Tarnovia zniknęła za wiele lat z kibicowskiego świata i fakt, że od kilku lat się odradza ale opisywanie tych osiedli brzmi interesująco. Macie kibicowską mapę Tarnowa? wrzućcie
No właśnie też jestem ciekawy aktualnej mapie Tarnowa. Może ktoś opisać osiedlowo?

Quorth to nie do końca tak jest. Marynarki to co dziadyga opisał jako Tarnovia to pewnie z 5 osób tam jest, a osiedle pewnie ludnościowo takie jak przeciętnie-mniejsze krakowskie. Legionów zgoda - ale tam zawsze byli, w najgorszych czasach 1/4 derbów stamtąd pochodziła u Tovii. Westerplatte - tam też jak na Tovie nikt nie chodził to grupka jeździła na Cracovie. Ale tu bym dał podział Unia/Tovia/Cracovia. W Tarnowie moim zdaniem osiedla są słabe, i czasami właśnie 5 aktywnych osób kwalifikuje osiedle, które tak na prawdę żadnej jakości nie ma i jest pustynią w rozumieniu rozwiniętych kibolsko miast.

Moim zdaniem jedynym osiedlem (dzielnicą) o tradycyjnym charakterze, które klub ma w DNA to są Mościce i zachodnie przedmieście dla Unii. Może jeszcze Głowackiego (okolica stadionu) Tovii dla Tovii. Całą resztę mogę sobie wyobrazić za 5-7 lat inaczej niż dziś.

Tovia - legionów, głowackiego, piaskówka, 3 maja

Unia- Mościce, zachodnie przedmieścia, Koszyce, Jasna, Powstańców, Klikowa, Chyszów, Strusina, Krzyż(?)

Tak mi się wydaje chociaż jak wspomniałem moja wiedza raczej pochodzi z napisów, wlepek i jakiś opowieści

Zbyszko_z_Bogdańca

Post autor: Zbyszko_z_Bogdańca » 03.06.2016, 17:13

Kilka miesięcy temu wrzuciłem taką mapkę: [link]
Ale jak wyżej @tarnow napisał, zbyt wiele to nie odzwierciedla. Określiłbym to jako tereny pro dany klub, bo z zarówno jednej jak i drugiej strony z kilku tysięcznych blokowisk chodzi na mecze w porywach do 20-30 osób, jedynie na derby była większa mobilizacja co by tą sympatię ukazać. Ogólnie było już kilka razy wspominane w tym temacie, że Tarnów jest specyficznym i "sennym" miastem w kontekście szeroko pojętego kibolstwa.

Kopiuj i wklej

Post autor: Kopiuj i wklej » 03.06.2016, 17:50

Ile w waszym województwie jest ekip działających ??
Czy Wisła ma jakąkolwiek walkę na ubitej czy tylko fotki z siłowni ?

dziadyga

Post autor: dziadyga » 03.06.2016, 18:16

Quorth pisze:Tu Tarnovia tam Tarnovia...a ja słyszałem, że Tarnovia zniknęła za wiele lat z kibicowskiego świata i fakt, że od kilku lat się odradza ale opisywanie tych osiedli brzmi interesująco. Macie kibicowską mapę Tarnowa? wrzućcie
Pytanie było właśnie o te blokowiska, dlatego napisałem, że tam Tarnovia. Idąc w drugą stronę są inne osiedla, np Zielone czy 25, gdzie jest Unia

fiatbrava

Post autor: fiatbrava » 03.06.2016, 18:58

Boleslaw
Bukowno- Wisła , parę osób z Pasów i Gieksy
OlkusZ- Wisła, troche GKS , Zagłębie i pare osób Pasiastych ( ale dominacja Wiślaków)
Wolbrom
Chełmek
Libiaz- Górni i Gks , troche Wisły
Chrzanow- całkowita dominacja Wisły
Andrychow - Beskid i Cracovia
Trzebinia- Wisła , troche Pasów i Gks-u
Bochnia- Wisła

Quorth

Post autor: Quorth » 04.06.2016, 13:02

Zbyszko -dzięki za mapkę i teraz pytanie-na ile ona jest aktualna???. Wynika z niej generalnie ogromna przewaga Unii ale także to, że Tarnovia mocno trzyma się w Centrum.

Silnoręki

Post autor: Silnoręki » 04.06.2016, 13:48

MENTOL1 pisze:
fiatbrava pisze:Boleslaw
Bukowno- Wisła , parę osób z Pasów i Gieksy
OlkusZ- Wisła, troche GKS , Zagłębie i pare osób Pasiastych ( ale dominacja Wiślaków)
Wolbrom
Chełmek
Libiaz- Górni i Gks , troche Wisły
Chrzanow- całkowita dominacja Wisły
Andrychow - Beskid i Cracovia
Trzebinia- Wisła , troche Pasów i Gks-u
Bochnia- Wisła
W Chrzanowie juz nie ma Gks ? Jak mieli mecze w Jaworznie to sie napinali ze bylo ich nawet 30.
Prawda leży gdzieś po środku - w mieście nie spotkasz jedynie Wisły, ale GieKSiarze stamtąd też nie są w stanie pojechać na mecz w 30 osób. Dobra liczba w Jaworznie wynikała też pewnie częściowo z racji bliskości, kiedy to większość Małopolskiej GieKSy z tego powodu się mobilizowała.
KATOWICE

ODPOWIEDZ