Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: *** »

było już sto razy tłumaczone że te liczby nie są jakieś miarodajne.Przecież nikt specjalnie nie przyjeżdża powiedzmy z Olkusza żeby kupić sobie bilet, tylko listę ogarnia FC u siebie i kogoś po te bilety wysyła (ranking jest robiony z list/kartek z danymi jeśli ktoś to zaznaczył skąd jest, nikt o to nie pyta no bo nie ma obowiązku) Z osobami z Krakowa jest już trochę inna sytuacja bo podejście po bilet nie jest jakimś problemem, ktoś może kupić parę biletów dla ziomków, inny sobie sam podejdzie i nic nie musi na kartce zaznaczać.ranking jest wyraźnie prowadzony pod podkręcenie rywalizacji na liczby, sami chyba kupujecie bilety na mecze więc wiecie jak jest.
iparts.pl
kary07

Post autor: kary07 »

Obiektywny1906 pisze:Znając szarakanów to pewnie kolejna bajka.
Dlaczego od razu bajka ? Wiele lat temu miał już spotkanie (chyba na Prądniku Białym o ile dobrze pamiętam) z ludźmi,których już na Wiśle nie ma.Nie jestem na bieżąco z zespołami hip-hopowymi,ale chyba było coś związanego z Firmą.
P141171215B

Post autor: P141171215B »

-=KSC=- pisze:panie P79383712971 chyba raczysz zartowac, albo taki ciemnogrod masz w glowie

na cholere te wywody ? wystarczylo napisac, ze nie macie i takiej tez odp sie spodziewalem
Post był ironiczny, próbujesz deprecjonować liczbę z Chorzowa poprzez teksty, że Fankluby stanowiły większość, jednocześnie dla was wyjazd do Chorzowa nie jest atrakcyjny bo po raz kolejny Chorzów, bo słabo tam i w ogóle. Wam chyba akurat na tym wyjeździe powinno zależeć. Przyjechali na Kałuży, oprawa wam nie wyszła, przekrzyczeli was, ale ok, wyjazd do takiego rywala, i to niedaleko nie jest atrakcyjny. U nas zarówno fankluby, jak i ludzie z Krakowa zrobili świetną liczbę, z resztą podobnie, jak w tym roku w Kielcach dwukrotnie, w Niecieczy, czy Wrocławiu. Jeśli masz ale do fanklubów załatw, żeby na Kałuży nie wieszali flag, nie wchodzili na mecze i nie jeździli na wyjazdy, wypier.ol to wszystko, ciekawe, jak wtedy będzie się Wasz młyn i liczby prezentowały. Kręcisz jak pokręcony, 1400 słabo bo Chorzów, ale już 400 we Wrocławiu to prawie pół tysiąca( prawda, że brzmi lepiej, niż 400?;)), to już przyzwoity wyjazd. Ode mnie tyle w temacie wyjazdów. Nie wiem, jak się wam kalendarz rundy mistrzowskiej ułożył, ale mam nadzieję, że głodni sportowych sukcesów na Zagłębiu zrobicie komplet, choć to i tak będzie o ponad 10k mniej, niż nas u siebie na meczu z tym przeciwnikiem ;)
-=KSC=-

Post autor: -=KSC=- »

a gdzie ja ci gwiazdo napisalem, ze ta liczba byla slaba ? naginasz fakty zeby ci bylo latwiej "wybrnac", ta liczba byla bardzo dobra

nas dokladnie 460 wiec twoje 400 dalsze prawdy od mojego PRAWIE POL TYSIACA

spytalem tylko o liczby z osiedla, nie ma to nie ma a ty sobie do tego jakas ideologie dorabiasz i robisz wielka afere, to bylo tylko zadane pytanie
P141171215B

Post autor: P141171215B »

Gdzie ja coś napisałem o upadku waszym? Jak dobrze wiesz brak rywalki nikomu nie służy. Fala dobrych wyników jest w tym sezonie u was, nie zapominaj, że takiego sezonu chyba 70 lat nie było, a komplet, lub blisko kompletu mieliście 2-3 razy w tym sezonie? Popraw, jeśli się mylę. Jak na taki sezon mogłoby być lepiej, ale z pustego to nawet łosoś nie naleje...U nas najsłabszy sezon od czasu przyjścia TF a frekwencja całkiem dobra z dużymi porywami. Gdzie ja ci wyciągnąłem, że napisałeś, że liczba z Chorzowa jest słaba? Napisałem, że deprecjonujesz dobra liczbę ilością osób z FC. Czytaj ze zrozumieniem.
JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK »

Nie wiem dlaczego Metal ale odpowiedz B napewno tez pasuje ;)
FORZA ZKS

Post autor: FORZA ZKS »

Obrazek

Jak stare jest to zdjęcie? Ktoś z Cracovii potwierdzi historyjkę o córce Abaddona o tym jak chciał jej dać na imię Cracovia ale w urzędzie to nie przeszło czy to po prostu jedna z wielu bajek?
MacMac

Post autor: MacMac »

Z sąsiadki nikt raczej nie odpowie na temat Popka i jakikolwiek inny, bo zapewne wszyscy uczestniczą w kolejnym konkretnym wyjeździe. Tym bardziej, że dziś przeszli samych siebie.
jakdzieci

Post autor: jakdzieci »

To moze z innej beczki, bo temat aktualny. Czy jakakolwiek ekipa w Polsce ma choc zblizona (do gts) liczbe spraw, w ktorej sie pruja?

http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... n,9895781/
matioza

Post autor: matioza »

cracovia.
daniKSC

Post autor: daniKSC »

jestesmywaszastolica pisze:Jeśli idzie o rapsy to co miasto to inny obyczaj w takim Poznaniu to od pewnego czasu ogarniał to Rychu i artyści :) a w każdym razie składy z Warszawy nie miały z tym problemów. Za to swego czasu problemy były w trójmiescie gdzie ktokolwiek by nie przyjechał z Warszawy to mógł się liczyć z miłym przywitaniem (chodzi tu tez o osoby związane tak mocno z klimatem kibicowskim jak dajmy na to Pezet :)
W Krakowie z Firmy to najbardziej związany z KSC był Pomidor, tylko ze firma z początków działalności to była ekipa nie tylko rapowa, ale utożsamiali się z nią tez goście z tematów miejsko-złodziejskich dzialajacy aktywnie na KSC.
W Warszawie tez było dużo rożnych ciekawych historii na styku rapowo-kibicowskim, ale nie będę wam rozpierdalal tego tematu.
Raperzy (z tamtego pokolenia) to przeważnie normalne chłopaki żyjące na ulicy, wiec nic w tym dziwnego że wielu z nich ma jakieś sympatie klubowe, a gdy rap staje się ich źródłem utrzymania to muszą uważać ze zbytnim lansowaniem się sympatiami bo nigdzie by nie pojechali na koncert
eNGie

Post autor: eNGie »

daniKSC pisze:
jestesmywaszastolica pisze:Jeśli idzie o rapsy to co miasto to inny obyczaj w takim Poznaniu to od pewnego czasu ogarniał to Rychu i artyści :) a w każdym razie składy z Warszawy nie miały z tym problemów. Za to swego czasu problemy były w trójmiescie gdzie ktokolwiek by nie przyjechał z Warszawy to mógł się liczyć z miłym przywitaniem (chodzi tu tez o osoby związane tak mocno z klimatem kibicowskim jak dajmy na to Pezet :)
W Krakowie z Firmy to najbardziej związany z KSC był Pomidor, tylko ze firma z początków działalności to była ekipa nie tylko rapowa, ale utożsamiali się z nią tez goście z tematów miejsko-złodziejskich dzialajacy aktywnie na KSC.
W Warszawie tez było dużo rożnych ciekawych historii na styku rapowo-kibicowskim, ale nie będę wam rozpierdalal tego tematu.
Raperzy (z tamtego pokolenia) to przeważnie normalne chłopaki żyjące na ulicy, wiec nic w tym dziwnego że wielu z nich ma jakieś sympatie klubowe, a gdy rap staje się ich źródłem utrzymania to muszą uważać ze zbytnim lansowaniem się sympatiami bo nigdzie by nie pojechali na koncert
Pomidor nie był związany z Cracovią, natomiast Popek tak, nie bez powodu tak się stało jak się stało podczas jego spotkania z WSH pod Galerią Krakowską. Inną kwestią jest to jak to było na samym początku działalności Firmy, kiedy to chyba byli bardziej pro-Wiślaccy.
asdasd

Post autor: asdasd »

A później grali koncert na stuleciu Widzewa..
*jkp*

Post autor: *jkp* »

Firma nie kibicuje, ani nie kibicowała ... z racji tego czym się zajmowali mieli swoje kontakty po jednej i po drugiej stronie. W brew pozorom Firma to nie tylko 5 osób. Myślę, że na tamte lata kiedy działali w Krk byli dość solidni ... tylko to nie miejsce na takie wywody. A rozeszli się praktycznie, każdy w swoje strony przez wewnętrzne problemy. Gdyby faktycznie zostali pogonieni, to Bosskiego też by w Krk nie było. Każdy obrał swoją drogę, ma rodzine i robi to co lubi.
Wyznawca Wisełki

Post autor: Wyznawca Wisełki »

asdasd pisze:A później grali koncert na stuleciu Widzewa..
w tym roku Tadek tez grał na koncercie Widzewa
baryn

Post autor: baryn »

Witam mam pytanie zbieram szaliki i jakoś w lipcu będę w Krakowie na urlopie . Gdzie można kupić szaliki 3 klubów Krakowskich jak coś podajcie miejsca . Pare lat temu jak chciałem kupić to ani widu ani słychu barw i sklepów z pamiątkami , a byłem w Centrum z góry dzięki nie zależnie od barw.
Adik

Post autor: Adik »

Cracovia - Fan Shop na Stadionie.
Hutnik - Fan Shop na Placu Centralnym (Nowa Huta)
nrth

Post autor: nrth »

A Wisła nie przyjmie kogoś kto za nią biegał
kosacki

Post autor: kosacki »

baryn pisze:Witam mam pytanie zbieram szaliki i jakoś w lipcu będę w Krakowie na urlopie . Gdzie można kupić szaliki 3 klubów Krakowskich jak coś podajcie miejsca . Pare lat temu jak chciałem kupić to ani widu ani słychu barw i sklepów z pamiątkami , a byłem w Centrum z góry dzięki nie zależnie od barw.

Wisla ma dwa sklepy w jednej ze swoich hal, tuz obok stadionu.

Ale mozesz skorzystac z oficjalnego sklepu kiboli Wisly na allegro:
www.allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=29011922
Quorth

Post autor: Quorth »

Cracovia zbudowała swoją ekipę na przerzutach w, Wiśle to ewentualnie jakieś wyjątki, ewenementy.....choćby pół Nowej Huty jest przerzucone nie mówiąc o innych miejscach, więc w temacie przerzutów m. zdaniem Cracovia nie powinna się wypowiadać w ogóle.
MacMac

Tylko że im na Wiśle nikt nie robił transów, ani nie udawał że wszystko jest okej. A czemu nie wkleisz cytatów z procesu JG? W ogóle to czerpiesz wiedzę ze środowiska czy tylko to, co w gazetach napiszą? Stawiam na to drugie.
kary07

Post autor: kary07 »

haha...Psy poinformowały,że w-y-s-z-e-p-t-a-ł...Tomek za to zdążył wykonać połączenie lub nawet dwa co jest weryfikowalne.
Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 »

Kiedy dziewczyny z UW odpalicie jakieś piro? Cos cienko z ym u was patrząć na ostatnie prawie 2 lata.
dydyrydy

Post autor: dydyrydy »

Obrazek

Może wtedy kiedy KSC dorówna liczbą odpalonych rac UW w ostatnich latach ;)
króluzłoty

Post autor: króluzłoty »

Cracovia dobrą ekipą, Wisla okolicznymi wioskami.
kulfex

Post autor: kulfex »

3 autokary Cracovii
JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK »

taka dobra banda cracovii jak oprawa tarnovii

Post autor: *** »

a jak tam wasz konkurs o flagę za chodzenie na młyn?kto wygrywa?
-=KSC=-

widze, ze tutaj bardzo dobrze juz poinformowane chlopaczki z Reymonta wiec wkleje jeszcze tutaj

braklo czasu wielkiej Unii na zrobienie pilkarskiej oprawy ?
wzorem zgody z Krakowa tez bez piro zeby czasem klubowi nie dowalic ?
Wisla sie spieszyla na pociag, ze tak szybko znikneli ze stadionu ? - po trasie niezauwazeni ( liczba ok 20-30 os. ? )
zadna flaga wislacka sie nie zmiescila do samochodow ? samolotow ? czy czym tam podrozowaliscie ?

jak na ekipe, ktorej "nie ma" w Tarnowie, Tarnovia z okolicznosciowymi czapkami, oprawami, transparentami i pirotechniką

Unia z ...flagami

fotorelacje pewnie niebawem sie pojawia
sam.dalla.bona

Post autor: sam.dalla.bona »

Pasy ok 150 spora większość w poszukiwaniu wrażeń
Prawda_boli__

Post autor: Prawda_boli__ »

sam.dalla.bona pisze:Pasy ok 150 spora większość w poszukiwaniu wrażeń
A gdzie tych wrazen szukaliscie ?kazdy wie kto szuka to znajdzie a I ta wasza banda tak szukala ze odrazu po meczu sie zmyla i gdzie szukala przed meczem. KTO KOWIEK widzial kto kolwiek wie;)
TomaszHwdp

Post autor: TomaszHwdp »

Dlaczego Wisła na derbach Tarnowa bez flag ? I proszę o podanie liczby.
-=KSC=-

Prawda_boli_ nie pograzaj sie
Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 »

jElita Tarnowa słabi jesteście. Nie pokazaliscie NIC. NIC, a spodziewałem się po was i wsparciu Wisły że cos zaprezentujecie ciekawego, a tu takie dno. Tarnovia zaskoczyła, bardzo dobre oprawy, coś czego sie nie spodziewałem. Wisła bez flag, w marnej liczbie, o czym my tu rozmawiamy, sami powiedzcie kto isę lepiej zaprezentował, chociaż wynik jest jasny.
Zbedny_balast

Post autor: Zbedny_balast »

skoro Unia wsparta tak jak to piszecie "słabo" a i tak dużo liczniejsza od (Tarnovia+Cracovia), to rzeczywiście nie mamy o czym rozmawiać i czego sie wstydzić. Bez pasów bladziutko by było. Aha i jeśli dla Ciebie to są "bardzo dobre oprawy" to wy jednak nieprzypadkowo macie zgodę
MacMac

Zastanawiałem się kto w tovii malował "oprawy" i czy czasem nie robili tego po ciemku, ale skoro niektórzy z pasów uważają, że są bardzo dobre to sorki :v
-=KSC=-

MacMac obejrzyj oprawy Unii z kilku lat, a sa pare lig wyzej i z lepszym stadionem od Tovii - rewelacji nie bylo, ale PRZYNAJMNIEJ COS BYLO

transparenty staranne i czytelne, bo ten co Unia wywiesila pod koniec meczu to szkoda komentowac, nie mowiac o tych na łuku

ale temat o Krakowie, na tym chyba mozna zakonczyc temat derbow Tarnowa, albo sprobowac zakonczyc
-=KSC=-

informacja o zbiorce nie byla nigdzie podana, obstawy moglo sie udac uniknac przy odrobinie szczescia w ten sposob( tak jak kiedys do Zabrza nam sie udalo), ale tym razem nie wyszlo

raczej smieszy nas a nie cieszy, bo oprocz pisania malo robi ta wasza usmiechnieta od ucha do ucha ekipa, byla okazja w koncu COS OGARNAC a nie tylko pisac w ich imieniu jak to nas by r********, a oni nie zrobili nic, zawijajac d*** po kilkunastu minutach spotkania
jakdzieci

Porownujesz zdjecia z roku 2000 z czasami obecnymi? Te zamazane nie stanowia dowodu, a to ze ty nie rozpiznajesz to nieistotne. Wy lubujecie sie webwstawianiu twarzowek na internecie. A sami pozujecie po europie w jednym gronie za pieniadze ze zbiorek na oprawy.
jakdzieci

bnm pisze:Wykręćcie taką impreze jak Wisła w Chorzowie to pogadamy

Takie rzeczy są łatwe do zweryfikowania
https://www.youtube.com/watch?v=Db3Ey2Ku3Fs

06.03.2013
W odniesieniu do dzisiejszej publikacji gazety „Fakt”, dotyczącej rzekomych przenosin klubu Wisła Kraków do Katowic, informujemy:

Nie są więc prawdą doniesienia „Faktu” o przenosinach klubu do Katowic. W związku z tym, że swoją siedzibę w Katowicach ma holding TELE-FONIKA Kable, którego Wisła Kraków SA jest częścią, tam od kilku miesięcy odbywają się spotkania Rady Nadzorczej z Zarządem klubu. Zarząd ma biura zarówno w Krakowie, jak i Katowicach, a ze względu na powiązania holdingowe klub w części administracyjnej czy finansowej również będzie połączony z centralą. Nie znaczy to, że siedziba Wisły została tam przeniesiona.

Rozmowy z władzami miasta Krakowa idą w dobrym kierunku, a obie strony dążą do porozumienia. Dowodem niech będzie kolejne spotkanie, które odbędzie się w najbliższy piątek u pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego.

Warto nadmienić, że Pan prezydent Krakowa był obecny na ostatnim meczu Wisły z Podbeskidziem Bielsko Biała. To są partnerskie relacje między miastem i Wisłą, bez jakiegokolwiek wymuszania działań przez którąkolwiek ze stron.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnos ... _krakowie/

Miesiąc później:

09.04.2013

Piłkarska spółka Wisła przenosi swoją administrację ze stadionu w Krakowie do Katowic, a zawodnicy mają trenować poza miastem. Stadion przy ul. Reymonta klub ma wynajmować tylko na mecze. Jeśli do tego dojdzie, miastu zostanie praktycznie pusty obiekt, którego utrzymanie kosztuje ok. 5 mln zł rocznie.

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/8 ... ,id,t.html

14.09.2013

W marcu dziennikarze "Faktu" pisali, że Wisła przenosi swoje biura do Katowic, a piłkarze trenować będą w Myślenicach. Na drugi dzień klub wystosował oświadczenie, w którym zdecydowanie zaprzeczał tym informacjom. Po czym wdrożono wszystko to, o czym poinformowano. Dziś biura klubowe mieszczą się w Katowicach, a od nowego roku piłkarze ćwiczyć będą gdzie? Tak, w Myślenicach.
http://ofsajd.onet.pl/plotki/wisla-cenz ... arzy/jl4vr

16.07.2014

W odpowiedzi na oświadczenie Rady Nadzorczej Wisły Kraków SA informujemy, iż z inicjatywy środowisk kibicowskich dnia 02.07.2014 doszło w siedzibie TF w Katowicach do spotkania przedstawicieli kibiców Wisły w osobach Roberta Szymańskiego i Piotra Wawro z Prezesem Tele-Foniki Ryszardem Pilchem, Prezesem Rady Nadzorczej Wisły Kraków SA Mirosławem Pawełczykiem oraz sekretarzem Rady Nadzorczej Wisły SA Jarosławem Bończykiem. Po niemal dwugodzinnym spotkaniu ustalono, że prezes Ryszard Pilch prosto ze spotkania uda się na umówione spotkanie z Właścicielem Wisły SA Bogusławem Cupiałem i przedstawi stanowisko grup kibicowskich dotyczące bojkotu i konfliktu na linii kibice-Jacek Bednarz (nie mylić z kibice-Wisła Kraków SA)

http://www.wislaportal.pl/27313,Reakcja ... ow_SA.html

Przedstawiciele kibiców Wisły, jeżdżą do siedziby klubu w Katowcach :)
ODPOWIEDZ