Puchar Polski 2015/2016

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Sensi_

Re: Puchar Polski 2015/2016

Post autor: Sensi_ » 03.05.2016, 10:46

23 cm w zwisie pisze:Kibicowsko mecz dla Lecha. Kolejny raz muszą jechać z całymi tymi oprawami do Warszawy, podczas gdy Legia kolejny rok z rządu ma wszystko pod nosem w swoim mieście. Lech fajna akcja z racami. Szkoda że Legia dogadała się z Bońkiem i nie odwzajemniła swoich uczuć. Miałem nadzieję, że skończy się podobnie jak kilka lat temu, gdy ludzie wysypali się na bieżnię i murawe żeby się bić. Szkoda że teraz Legia odpuściła. Niestety te finały PP z Legią i Lechem to zaczynają przypominać teatrzyk. Kto lepszą sektorówke namaluje, albo więcej rac (po dogadaniu z Bońkiem) odpali. A tych najważniejszych atrakcji jak na lekarstwo.
Lech poleciał z piro bo im się gol dla Legii nie spodobał i przgrali sezon (po dogadaniu się z Bońkiem) gdyby to oni prowadzili pewnie by do niczego nie doszło (po dogadaniu się z Bońkiem) więc skończ pierdolić (po dogadaniu się z Bońkiem)

iparts.pl
Wasteland

Post autor: Wasteland » 03.05.2016, 11:01

rzutkarny o czym ty pier...??My w finale:)Może jedynie województwa centralnego;)Ugadywanie się z władzą na finał PP jest mniej więcej od 2sezonów. Odkąd Boniek chciał stworzyć produkt na miarę Pucharu Króla.Ale jak ktoś o tym pisał toście mordę sobie wycierali moderatorem i kasowaniem takich wpisów.A teraz bum.

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 03.05.2016, 11:15

Wasteland pisze:rzutkarny o czym ty pier...??My w finale:)Może jedynie województwa centralnego;)Ugadywanie się z władzą na finał PP jest mniej więcej od 2sezonów. Odkąd Boniek chciał stworzyć produkt na miarę Pucharu Króla.Ale jak ktoś o tym pisał toście mordę sobie wycierali moderatorem i kasowaniem takich wpisów.A teraz bum.
Napisałem wyraźnie, że chodzi o finał w Kielcach Ruch-Legia, gdzie byliście obecni. I razem z Ruchem nie pokazaliście nic co uprawniałoby Cię do tego mędrkowania sprzed monitora. Bo mędrkowanie jest łatwe, i nic nie kosztuje.

Wasteland

Post autor: Wasteland » 03.05.2016, 11:22

Napisałem wyraźnie że chodzi o finały z których Boniek chciał zrobić pokazówkę i każdy o tym wie tylko ty idziesz w zaparte.I twoje mędrkowanie na temat innych finałów nic tu nie zmieni.

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 03.05.2016, 11:44

Wasteland pisze:Napisałem wyraźnie że chodzi o finały z których Boniek chciał zrobić pokazówkę i każdy o tym wie tylko ty idziesz w zaparte.I twoje mędrkowanie na temat innych finałów nic tu nie zmieni.
ale jaką pokazówkę? były dobre ekipy,oprawy, masa bluzgów, w c*** piro (w tym latające) obie ekipy zadowolone z kibolskiego święta Ty szukasz dziury w całym.

Nurni F.

Post autor: Nurni F. » 03.05.2016, 12:29

Oprawy zdecydowanie dla Legii, ale brawa też dla Lecha- mieli nieco trudniej przez wzgląd na to, że nie grali jednak na swoim terenie.

Bardzo szkoda tych gwizdów na Prezydenta, ale nie ma też sensu na sto sposobów tego rozkminiać, stało się. Przykre są tylko konsekwencje (fetowanie tego przez Wyborczą czy KOD).
Wartości to podstawa

obiektywizm

Post autor: obiektywizm » 03.05.2016, 13:04

ku*** i znowu robi się syf...rozkminy o dogadywaniu się z PZPN,rozkminy o gwizdach na Dudę itp..Co tu się ku*** dzieje...o jakim by dogadywaniu się piszecie prowokatorzy..W żadnym wypadku nie potępiam Lecha za wrzucane race na murawę ale tego typu pierdolenie to już żenada,jakieś jebane licytacje Lech rzucał Legia nie rzucała no ja pier...le.Lech wyładował frustrację totalnie przegranym sezonem i to całkiem normalne.Legia natomiast robiła swoje i bawiła się na całego..Oczywiste jest to że gdyby to Legia była na miejscu Lecha podobnie jechałaby z tematem.Jeśli chodzi o gwizdy na Dudę to co tu kur... rozkminiać.Mamy taki a nie inny ustrój polityczny w polsce że głosy PO i PIS rozkładają się mniej więcej po połowie i tle..Na neutralnych zdecydowanie większość to janusze i to z tych sektorów poleciały gwizdy a część kręci aferę jakby za tym stały młyny Lecha czy Legii

Luca Brasi

Post autor: Luca Brasi » 03.05.2016, 13:05

Prawda jest taka, że obecnie nie ma większych powodów aby gwizdać na Prezydenta. Czy przynosi nam wstyd za granicą jak poprzednicy ? Nie. Czy podpisuje szkodliwe dla Polski ustawy ? Raczej nie. Czy jesteśmy szykanowani i aresztowania za nic na marszach i innych wydarzeniach ? Na pewno bez porównania. Wiem, że to nie ten temat, ale wstyd mi za te gwizdy półmózgów, dla których poprzednia władza była dobra, bo ktoś kto tak myśli, wcale nie jest wykształcony i super-oświecony, jest zwyczajnym pustakiem nierozumiejącym rzeczywistości.

Mecz finałowy coś pięknego ! Liczba Lechitów robiła ogromne wrażenie. Oprawy staranne, pirotechniki multum (w dobie monitorowanych i "szczelnych" stadionów) a i doping świszczał w uszach długo po ostatnim gwizdku. Oczywiście chluby ponownie nie przynieśli piłkarze, którzy jedyne co potrafią to po cichu niewyparzony pysk otwierać za szybą (Poznaniacy, nie zamiatajcie tego pod dywan. Takim parówom trzeba udowadniać, że muszą trzymać język za zębami). Pzdr
All work and no play makes Jack a dull boy

doflo

Post autor: doflo » 03.05.2016, 13:27

Czy KSZO i Radomiak stykneli się na trasie czy było grzecznie ?

Nieboszczyk Mykens

Post autor: Nieboszczyk Mykens » 03.05.2016, 13:28

Jeżeli ktoś,ma nadzieję na powtórkę z Bydgoszczy(i nadal ma),to powinien się solidnie pierdolnąć w łeb.Można ugrać ustępstwa(m.in pirotechnikę)ale na pewno,nie w taki sposób.Boniek chciał zrobić dobry krok czego (za Laty,Listkiewicza,czy nie żyjącego już prezesa PZPN z Katowic)dawno nie było.A co do gwizdania na Dudę,to już wizerunkowo kompletna porażka.Sam,jestem nacjonalistą,i w d**** mam Pis,ale takimi akcjami sami dajemy do ręki oręż:obrzezanym z gw,pedałom,i alimenciarzowi.Już teraz się chwalą,"że kibice,są po ich stronie".Ktoś się pytał,co zrobił dla niego,(dla nas?)Duda,że ma na niego nie gwizdać.A co byś chciał,legalne ustawki,czy po 5 kresek dla każdego na wyjeździe?Zrozumcie,że to też od nas zależy w jakim kraju chcemy żyć,"nowoczesnym,tolerancyjnym i multikulturowym.Czy może,w "ksenofobicznym,i narodowym".
Obrazek
"Amor patriae nostra lex"
Małpa pisze:Mąka to raper w lenarach

tajskiboks

Post autor: tajskiboks » 03.05.2016, 13:57

Obrazek

S.J.

Post autor: S.J. » 03.05.2016, 14:50

Oświadczenie Polskiego Związku Piłki Nożnej .Wybrałem tylko to dotyczące kibiców .Do Legii też się przyjebali .

Gratulując Legii Warszawa sięgnięcia po to trofeum dobrze wiemy, że 2 maja doszło do karygodnych aktów chuligaństwa ze strony kibiców Lecha Poznań. Rzucanie palących się rac na boisko podczas gry przez fanów poznańskiej drużyny jest godne najwyższego potępienia. Fani Legii odpalając race dymne także popsuli widowisko. Nie ma i nigdy nie było naszej zgody ani tolerancji dla takich incydentów. Nasze święto zostało zepsute, a idea rozgrywek po prostu sprofanowana. Wielki wysiłek organizacyjny: związku, służb porządkowych i wszystkich zaangażowanych w to wydarzenie został wystawiony na ciężką próbę. Odrzucając pierwsze kategoryczne i utrzymane w histerycznym tonie opinie i „dobre rady” pod adresem organizatorów finału, pragniemy docenić spokój, opanowanie i trzeźwość umysłu sędziego głównego spotkania Lech – Legia Szymona Marciniaka, który zrobił wszystko by doprowadzić mecz do końca. Ewentualne przedwczesne zakończenie tego spotkania mogłoby spowodować nieobliczalne skutki dla wszystkich. Bramkarz Legii, Arkadiusz Malarz pokazał, że nawet w takich momentach zagrożenia zdrowia, kiedy chuligani z Lecha rzucali w jego kierunku płonące race, umie zachować klasę i spokój i wiedział, że każdy jego spontaniczny gest mógłby doprowadzić do jeszcze większego zdziczenia na sektorze poznańskiego klubu. Wyrażamy ubolewanie z tego powodu i jako współorganizator imprezy zwyczajnie bramkarza Legii przepraszamy.

PZPN chce współpracować z kibicami, ludźmi kochającymi futbol. Partnerskie stosunki, jakie zaproponowaliśmy fanom naszych klubów, zostały wystawione na najcięższą próbę. Zawsze podkreślaliśmy, że to nasze wspólne święto. Jednak, jedna ze stron zwyczajnie i jednostronnie „wypowiedziała” współpracę. Chuligańskie incydenty nie odwiodą Polskiego Związku Piłki Nożnej od mozolnego i systematycznego budowania rangi rozgrywek o Puchar Polski.

Ultra1312Style

Post autor: Ultra1312Style » 03.05.2016, 14:53

[link]
Nieco inne spojrzenie na całe wczorajsze "zamieszanie".
Obrazek
www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką

S.J.

Post autor: S.J. » 03.05.2016, 14:54

Nie da się edytować .Boniek w jakimś wywiadzie zapowiedział surowe kary dla Lecha ,jedną z nich może być nawet wykluczenie Lecha z przyszłorocznych rozgrywek o puchar Polski .

majcher

Post autor: majcher » 03.05.2016, 14:57

rzutkarny pisze:
Wasteland pisze:rzutkarny o czym ty pier...??My w finale:)Może jedynie województwa centralnego;)Ugadywanie się z władzą na finał PP jest mniej więcej od 2sezonów. Odkąd Boniek chciał stworzyć produkt na miarę Pucharu Króla.Ale jak ktoś o tym pisał toście mordę sobie wycierali moderatorem i kasowaniem takich wpisów.A teraz bum.
Napisałem wyraźnie, że chodzi o finał w Kielcach Ruch-Legia, gdzie byliście obecni. I razem z Ruchem nie pokazaliście nic co uprawniałoby Cię do tego mędrkowania sprzed monitora. Bo mędrkowanie jest łatwe, i nic nie kosztuje.
Mam nadzieję, zagramy w finale na Narodowym i będziesz mógł nas wtedy oceniać. Nie oczekuj, że będąc na meczu zgody, będziemy decydować co ona chce pokazać ultrasowsko. A, że Ruch to ekipa, która zamiast machać balonikami, woli machać pięściami, to w Kielcach było jak było, czyli bez szału. Ruch grając finał na swoich terenach (z Lechem na Śląskim), tak jak Legia wczoraj grała na swoich terenach, nie zaprezentował się najgorzej, choć porównując do wczorajszych prezentacji sporo brakowało.
Rozumiem, że brak udziału w finale PP uniemożliwia komentowanie tego wydarzenia?
Komentarz był w kwestii, krytykowania dogadywania się rok temu i teraz dogadywania się. Nie znam tematu, to się nie wypowiadam. Choć w tych czasach każdy się dogaduje z klubem, związkiem, więc krytyka tego jest moim zdaniem bezcenna. Mamy pewną autonomię (bo tak należy traktować dogadywanie), pełnej niepodległości nie wywalczymy i mieć nie będziemy. Pytanie, co jest lepsze autonomia i pokazywanie swoich wartości, czy wojna i zwalczanie nas przez kluby oraz państwo. Ale to rozważania na inny temat.
W kwestii prezydenta Dudy, to w Warszawie od lat w wyborach wygrywa PO, więc nie dziwi mnie, że zwykli Warszawiacy, biorą udział w antyrządowych demonstracjach i gwiżdżą na prezydenta. Pretensji do Legii bądź Lecha za te gwizdy mieć nie można. Młyny miały zaatakować gwiżdżących z prostej?
A rozkminki polityczne przenieście na podforum polityczne.
Napisze ktoś liczby zgód i układów po obu stronach?
Na sektorach neutralnych obserwatorzy z całej Polski?
Pytanie do Legionistów, w 2008 riposta była tworzona na szybko na sektorze (jakość transparentu może to sugerować)? Moim skromnym zdaniem taka sobie ta riposta na finale w tym roku, o ile wcześniejsze były trafne.
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 03.05.2016, 15:30

odlatujecie mocno.
sam Boniek w jakimś wywiadzie mówił, że to "ugadywanie się" polegało na rozmowach dotyczących zainstalowania gniazda, rozkładania wcześniej oprawy czy wniesienia sektorówek więc skończcie kręcić afery sugerując, że było to "coś za coś". No chyba, że Wasze ekipy są takimi kotami co inwestują 100k w oprawe która może zostać przed bramą.

majcher

Post autor: majcher » 03.05.2016, 16:08

Oczywiście chodziło mi, że krytyka dogadywania bez sensu, nie bezcenna.
Powtórzę pytania.
Napisze ktoś liczby zgód i układów po obu stronach?
Na sektorach neutralnych obserwatorzy z całej Polski?
Pytanie do Legionistów, w 2008 riposta była tworzona na szybko na sektorze (jakość transparentu może to sugerować)?
Nieważne w której lidze, liczy się Ruch i Widzew!

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 03.05.2016, 16:18

Prestiż? Gdzie był ten frajer rudy z PZPN gdy z PP zrobiono dwumecz, a Superpuchar był rozgrywany na stadionie jednej z drużyn. Pewnie na wyjeździe Korony Kielce.
Ogólnie mecz naprawde konkretny. Oprawy, piro itp klasa. Gdybym miał był groundhooperem z jakiś Niemiec itp to bym ten mecz wymieniał jednym tchem obok klasyków jak Derby Belgradu, mecze w Atenach i jeszcze pare innych.
Uważam, że logistycznie tylko Lech jest w stanie podołać takiemu meczowi w Warszawie, wykorzystać pule biletów, zrobić takie oprawy i teraz toczy sie dyskusja kto lepiej sie zaprezentował. Można sie spierać kto fajniej itp, ale oprawy to ocena subiektywna, dlatego choc to nedzny slogan to po tym meczu obie ekipy są zwycięskie.
Poza Lechem i Legią nie wiem kto by mógł zapewnić podobne widowisko, zapewne nikt, ten mecz na trybunach to po prostu najlepsza wizytówka naszej sceny.

zgr1978

Post autor: zgr1978 » 03.05.2016, 17:28

Duda na swoim oficjalnym profilu już w trakcie meczu wrzucał oprawy z piro i był nimi zachwycony :) https://www.facebook.com/andrzejduda/
--1908 --

Nieboszczyk Mykens

Post autor: Nieboszczyk Mykens » 03.05.2016, 17:32

Kilka lat temu,po awarii forum,powstała idea,żeby zablokować rejestrację nowych członków.Według mnie,powinno,to wrócić,bo widać wysyp,dziwnych użytkowników,o liberallno-lewicowych poglądach.Zaraz ktoś wypomni "Radzionkowskiego":D...A tak w ogóle,żyje on jeszcze,czy nie?
Obrazek

Nieboszczyk Mykens

Post autor: Nieboszczyk Mykens » 03.05.2016, 18:01

Łagodny pisze:
Nieboszczyk Mykens pisze:Kilka lat temu,po awarii forum,powstała idea,żeby zablokować rejestrację nowych członków.Według mnie,powinno,to wrócić,bo widać wysyp,dziwnych użytkowników,o liberallno-lewicowych poglądach.Zaraz ktoś wypomni "Radzionkowskiego":D...A tak w ogóle,żyje on jeszcze,czy nie?
Żyje, żyje, ale do lewicy to chyba mu daleko ;)
Nie wiem czy tu jeszcze zagląda, możliwe ale pod innym nickem pewnie
Nie gadaj :P,chyba że poglądy zmienił :).
To był chyba najbardziej lewicowy członek tego forum(Radzionkowski,później Radzionkowski2,bo podobno bana dostał :))
Obrazek

obserwator z uefa

Post autor: obserwator z uefa » 03.05.2016, 18:09

Czy ktoś już może pisał w jakich liczbach wspierały Legię i Lecha zgody? Jeżeli tak to proszę wkleić jeszcze raz jak ktoś widzial bo tego po pis-u się już czytać nie da. Temat pp a Ci się trzepią przy Dudach i innych niziołkach

El_MuMiNo

Post autor: El_MuMiNo » 03.05.2016, 18:58

Zagłębia Sosnowiec na poniedziałkowym finale około 450 osób.

Fejk

Post autor: Fejk » 03.05.2016, 19:16

El_MuMiNo pisze:Zagłębia Sosnowiec na poniedziałkowym finale około 450 osób.
To dobrze świadczy o Zagłębiu że w tych trudnych chwilach w Legii nie olewają jej co pokazali wspierając Legie w tak konkretnej liczbie. Myślę że w kuluarach były twarde i męskie rozmowy osób decyzyjnych obu ekip i wierze że Legia chwyci się za jaja i będzie szukać rewanżu na Spartaku żeby zmazać plame i zapewne urażoną dume, a także żeby ratować honor.

KoleKib

Post autor: KoleKib » 03.05.2016, 19:22

Fejk pisze:
El_MuMiNo pisze:Zagłębia Sosnowiec na poniedziałkowym finale około 450 osób.
Myślę że w kuluarach były twarde i męskie rozmowy osób decyzyjnych obu ekip i wierze że Legia chwyci się za jaja i będzie szukać rewanżu
O mój boże. Pożyjemy - zobaczymy. Po co te "myślę że.." ? Rozmowy? Ich sprawa.
Bo zaraz będzie kolejne gdybanie ekspertów kibice.net

telewidz

Post autor: telewidz » 03.05.2016, 20:12

Jest gdzies filmik z tego jak pilkarze Lecha podeszli do kibicow po meczu?

Walker

Post autor: Walker » 03.05.2016, 20:38

Hmmm trochę jestem zszokowany. Widziałem wielokrotnie ekipę Bielsko & Sosnowiec choćby na kadrze i rozmawiałem z paroma typami. Jak dla mnie jedna z mocniejszych zgód.
Po kompromitacji Legii i zerwaniu układu przez BKS byłem pewny że ZS stanie po stronie Bielska i delikatnie się ochłodzi między nimi a Legią. A tu jednak widać bardzo się myliłem. Bardzo dobra liczba Zagłębia. Bielsko trochę samo z tą sytuacją zostało. Pewnie zadowoleni nie są

WF.

Post autor: WF. » 03.05.2016, 20:44

A dla mnie z kolei lepiej wypadła Legia. Ale to chyba kwestia każdego z nas.
Legia. Pierwsza oprawa super. Świece dymne dały taki efekt, że ręce same składają się do oklasków. Do tego masa innych świecidełek. Piekło. Kartoniada całkiem przyjemna dla oka, do tego dwustronna, zaprezentowana poprawnie. Transparenty bardzo przejrzyste i elegancko wykonane, tak samo sektorówka. No i ostatnia oprawa, trochę ryzykowna bo hasło byłoby nietrafione w przypadku porażki na boisku, ale wszystko poszło po myśli legionistów. Do tego machajki, masa piro i sektorówka, która akurat pasowała do treści transparentu. Ja nie mam się do czego przyczepić.
Lech. Pierwsza oprawa niby fajna, ale "nie w moim stylu". To własnie ta kwestia gustu. Sektorówka "pieczęć" kozak, ale jakby niedokończona albo nie rozwinięta do końca co trochę psuło efekt. Dużo piro i doping powiedzmy, że średni jak na ich możliwości. Generalnie zaprezentowali się elegancko, ale moim zdaniem słabiej niż Legia.

Sensi_

Post autor: Sensi_ » 03.05.2016, 21:06

Fred Flinston

Post autor: Fred Flinston » 03.05.2016, 21:26

Na meczu w neutralnych sektorach obecne delegacje Interu Mediolan (to potwierdza plotki o wspólnych kontaktach z LPH) i West Ham.

Levskji

Post autor: Levskji » 03.05.2016, 21:31

Dobry finał godny naszej sceny.
Ostatnio zmieniony 03.05.2016, 21:44 przez Levskji, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

acabbb

Post autor: acabbb » 03.05.2016, 22:49

ma ktoś może filmik jak Legia i Lech pozdrawiają policję na dwie strony? konkretnie to wyszło ;)

Barnet

Post autor: Barnet » 03.05.2016, 22:57

Sprawa gwizdów wyjaśniona.
[link]
Obrazek

LW.DZ

Post autor: LW.DZ » 03.05.2016, 23:09

Barnet pisze:Sprawa gwizdów wyjaśniona.
[link]
I wszystko na temat jak zwiedzacze stadionowi rozkrecili afere na kibce.net przeciez nikt zdrowomyslacy nie bedzie popieral rzadow chcacy sprowadzic terrorystow do Polski, a przy okazji tutaj ujawnily sie osoby bedace w glebokiej opozycji do nowych zmian :D
CWKS - Centralne Wojskowe Kurwisko Sportowe

HAHAHA2010

Post autor: HAHAHA2010 » 03.05.2016, 23:32

Fred Flinston pisze:Na meczu w neutralnych sektorach obecne delegacje Interu Mediolan (to potwierdza plotki o wspólnych kontaktach z LPH) i West Ham.
Co ty piszesz ? Zobacz na ich zgody . Inter i West Ham znaja sie od dobrych kilku lat i do Lecha raczej im nie po drodze ...

Fred Flinston

Post autor: Fred Flinston » 04.05.2016, 00:07

To się okaże z czasem, może niech ktoś z Lecha się wypowie jeśli chce.
Jeśli masz na myśli Inter + Lazio, to o niczym nie świadczy..

OskarX

Post autor: OskarX » 04.05.2016, 01:08

Debil przeniósł się z tematu o Popku bo tam już nikt z nim nie gadał. Także olać pajaca, popisze trochę sam ze sobą i pójdzie szukać szczęścia gdzie indziej.
Jeżeli Bóg z nami, któż przeciwko nam?

Rene

Post autor: Rene » 04.05.2016, 01:36

finał naprawdę na wypasie jeżeli chodzi o obie ekipy- bez dwóch zdań

ale teksty o tym że Legia i Lech odjechały innym bandą jeżeli chodzi o finał PP - liczby i oprawę to już przesada

pamiętajmy o paru faktach- finał odbywa się w Warszawie na terenie jednego z finalistów - w dzień wolny od pracy w dodatku w długi weekend (wcześniej prawie zawsze na małych obiektach gdzieś z boku w środku tygodnia) nastąpiła wciągu ostatnich 4 latach w PL moda na wyjazdy masowe - w najwyższej klasie rozgrywkowej i myślę że takie ekipy jak Wisła, Ruch, Lechia, Jagielonia, - Widzew, Łks (na przyszłość) itp - też by radę dały w takich warunkach zebrać ekipę w takich ilościach i godnie się zaprezentować nie gorzej niż ekipy tegoroczne. Błędem jest rozgrywanie meczu tylko w Warszawie na PGE- czy na dzień dzisiejszy brak nam w PL stadionów powyżej 30tyś ? Wrocław- Kraków- Gdańsk- Poznań- niedługo Zabrze czy Śląski ?
Ostatnio zmieniony 04.05.2016, 01:39 przez Rene, łącznie zmieniany 1 raz.

Rene

Post autor: Rene » 04.05.2016, 01:41

2 maja dla 70% społeczeństwa w tym kraju to dzień wolny - i jeżeli Wisła czy Jagielonia dla ciebie to drużyny które nie dadzą rade zebrać przynajmniej 8 tyś kibiców na wyjazd tak ważny to ty chyba popłynąłeś ..

eneduerabe10

Post autor: eneduerabe10 » 04.05.2016, 03:51

Rene pisze:ale teksty o tym że Legia i Lech odjechały innym bandą jeżeli chodzi o finał PP - liczby i oprawę to już przesada
Jaka przesada człowieku? Może kilka ekip by zdołało ukulać te 10 000 ale pod względem ultras, potencjału to miedzy Legią i Lechem a resztą stawki jest przepaść... A w ogóle wymienianie w tym kręgu Jagielloni to jakiś żart, niezbyt śmieszny :) Ja rozumiem, że ostatnio same zachwyty są Ruchem, potencjał ludnościowy ma Kraków, Łódź, Wrocław czy Gdańsk. Ale 10 000 tysiecy to naprawdę sporo. Do tego dobrze by było gdyby większość z tych 10 000 śpiewała, była zaangażowana w ultraske i doping, a nie jakieś janusze c*** wie skąd a takich byłoby mnóstwo z Ruchu czy Wisły.
Mecze ligowe pokazują, że Legia odjechała reszcie i trzeba być głupcem by zaprzeczyć. Wisła, Śląsk, Lechia od dłuższego czasu bez szału,bez progresu od lat. Ruch nie ma stadionu choć potencjał na pewno spory. Łódzkie ekipy tułają się po niższych ligach i również nie mają stadionu. Poza tym żadna ekipa w Polsce nie ma takiego potencjału finansowego jak ekipa z Warszawy, a to też robi swoje. Dlatego też wątpię by ktoś w najbliższych latach Legii i Lechowi pod tym względem dorównał.

ODPOWIEDZ