Małopolska kibolska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
reddevil1923
Re: Małopolska kibolska
W Jaworznie kibice Cracovii? Pierwsze słyszę!
W Jaworznie są kibice wszystkich klubów :)
-
reddevil1923
Mieszkam tu od urodzenia, ale nigdy nie słyszałem ani nie widziałem niczego związanego z Cracovią
-
magicznykrzysztof
Od razu zaznaczam, że nie jestem z Małopolski.
Jakieś 2 lata temu spotkałem w pociągu, ekipę pasów z FC Czernichów, 8 osób cały przedział. Jechali na mecz zgodowy. Mieli wlepki "Od zAWsze na właściwej drodze, my nie ulegamy tu wiślackiej modzie. FC Czernichów". Lekko zdziwiony byłem, że na tak małą miejscowość czy tam wieś, tyle osób pojechało na wyjazd. Pewnie rekord wyjazdowy :) Więc w Czernichowie jest Cracovia na pewno z tego wynika.
Druga sprawa Trzebinia to podobno silne FC Wisły i pasów tam nie ma. Tak przynajmniej w internecie się czyta. W zeszłym roku jechałem do Krakowa od strony Katowic i pociąg zwykła rejsówka zatrzymał się na stacji Trzebinia(był to dzień meczu Cracovia - Lech), z jakiejś uliczki wyszło kilkanaście osób ubranych w czarne dresy, myślę sobie pewnie Wisła wyszła na "obczajkę". W pewnym momencie ów ekipa zaczęła drzeć się "wtsk" i odpalać jakieś petardy, po czym spacerowym chodem poszli gdzieś. Wątpie żeby to była Cracovia przejazdem czy z sąsiedniej miejscowości, musieli to być miejscowi. Więc ta Trzebinia to nie takie 100% Wisła. Może 99% :)
Jakieś 2 lata temu spotkałem w pociągu, ekipę pasów z FC Czernichów, 8 osób cały przedział. Jechali na mecz zgodowy. Mieli wlepki "Od zAWsze na właściwej drodze, my nie ulegamy tu wiślackiej modzie. FC Czernichów". Lekko zdziwiony byłem, że na tak małą miejscowość czy tam wieś, tyle osób pojechało na wyjazd. Pewnie rekord wyjazdowy :) Więc w Czernichowie jest Cracovia na pewno z tego wynika.
Druga sprawa Trzebinia to podobno silne FC Wisły i pasów tam nie ma. Tak przynajmniej w internecie się czyta. W zeszłym roku jechałem do Krakowa od strony Katowic i pociąg zwykła rejsówka zatrzymał się na stacji Trzebinia(był to dzień meczu Cracovia - Lech), z jakiejś uliczki wyszło kilkanaście osób ubranych w czarne dresy, myślę sobie pewnie Wisła wyszła na "obczajkę". W pewnym momencie ów ekipa zaczęła drzeć się "wtsk" i odpalać jakieś petardy, po czym spacerowym chodem poszli gdzieś. Wątpie żeby to była Cracovia przejazdem czy z sąsiedniej miejscowości, musieli to być miejscowi. Więc ta Trzebinia to nie takie 100% Wisła. Może 99% :)
Wskaż te miejsca w neciemagicznykrzysztof pisze:Tak przynajmniej w internecie się czyta. :)
-
magicznykrzysztof
kibice.net/forum coś jeszcze?
Wskaż te posty gdzie jest napisane że w Trzebinii nie ma KSC.
-
magicznykrzysztof
Nie chce mi się szukać, bo postów Cracovia/Wisła kto za kim jest itp jest na tym forum w prawie każdym temacie sporo. Jednak wystarczy wejść na oficjalne profil w pewnym portalu, Wisły FC Trzebinia albo na forum Wisły, żeby przeczytać takie teksty (oryginalna pisownia): "Cracovia Trzebinia TO ŚCIEMA TEJ k**** W TYM MIEŚCIE NIEMA" czy "Banda widmo hehe ktoś coś słyszał nikt nie widział! w Trzebini Tylko Wisła!". Napinka napinką, ale jednak ktoś widział i słyszał.
Ty napisałes kibice.net/forum więc nie zamydla teraz jakimiś tekstami na fanpejdzach.
Więc u góry masz wyszukiwarkę, wpisz sobie Trzebinia i poczytaj.
Więc u góry masz wyszukiwarkę, wpisz sobie Trzebinia i poczytaj.
-
magicznykrzysztof
Dla mnie w dzisiejszych czasach żadna różnica jaka strona. Ba, nawet bardziej wiarygodne profile na facebooku, bo profile klubowe raczej każdy wie kto prowadzi a posty na kibice.net wypisują różne wynalazki.
W takim razie musisz swe slowa skierować na tego fejsbuka gdzie to wyczytales bo tutaj czegos takiego nie było jesli dobrze pamiętam.
Dominujące widoczne ekipy !
Kraków
Wisła/Cracovia/Hutnik
Tarnów
Unia/Tarnovia - jaka dysproporcja ??
Nowy Sącz
Sandecja
Oświęcim
Unia/Wisła(??)/Ruch
Chrzanów
Wisła
Olkusz
Wisła/GKS Kce/Cracovia
Nowy Targ
Podhale
Bochnia
Gorlice
Zakopane
Ruch/Cracovia/Wisła
Skawina
Wieliczka
Andrychów
Beskid/Cracovia
Trzebinia
Wadowice
Kęty
Ruch/Wisła(??)
Myślenice
Libiąż
KSG/ ??
Brzesko
Limanowa
Rabka-Zdrój
Dąbrowa Tarnowska
Miechów
Cracovia/Wisła
Brzeszcze
Niepołomice
Krynica-Zdrój
Cracovia
Bukowno
GKS Kce/Zagłębie
Krzeszowice
Sucha Beskidzka
Chełmek
Wisła/GKS Kce
Stary Sącz
Wolbrom
Mszana Dolna
Tuchów
Sułkowice
Dobczyce
Proszowice
Grybów
Maków Podhalański
Szczawnica
Piwniczna-Zdrój
Jordanów
Muszyna
Biecz
Kalwaria Zebrzydowska
Słomniki
Żabno
Szczucin
Skała
Zator
Alwernia
Wojnicz
Bobowa
Ryglice
Nowy Wiśnicz
Radłów
Ciężkowice
Świątniki Górne
Czchów
Nowe Brzesko
Zakliczyn
reszta czeka uzupełnienie, nie chciałem gafy gdzieś strzelić
Kraków
Wisła/Cracovia/Hutnik
Tarnów
Unia/Tarnovia - jaka dysproporcja ??
Nowy Sącz
Sandecja
Oświęcim
Unia/Wisła(??)/Ruch
Chrzanów
Wisła
Olkusz
Wisła/GKS Kce/Cracovia
Nowy Targ
Podhale
Bochnia
Gorlice
Zakopane
Ruch/Cracovia/Wisła
Skawina
Wieliczka
Andrychów
Beskid/Cracovia
Trzebinia
Wadowice
Kęty
Ruch/Wisła(??)
Myślenice
Libiąż
KSG/ ??
Brzesko
Limanowa
Rabka-Zdrój
Dąbrowa Tarnowska
Miechów
Cracovia/Wisła
Brzeszcze
Niepołomice
Krynica-Zdrój
Cracovia
Bukowno
GKS Kce/Zagłębie
Krzeszowice
Sucha Beskidzka
Chełmek
Wisła/GKS Kce
Stary Sącz
Wolbrom
Mszana Dolna
Tuchów
Sułkowice
Dobczyce
Proszowice
Grybów
Maków Podhalański
Szczawnica
Piwniczna-Zdrój
Jordanów
Muszyna
Biecz
Kalwaria Zebrzydowska
Słomniki
Żabno
Szczucin
Skała
Zator
Alwernia
Wojnicz
Bobowa
Ryglice
Nowy Wiśnicz
Radłów
Ciężkowice
Świątniki Górne
Czchów
Nowe Brzesko
Zakliczyn
reszta czeka uzupełnienie, nie chciałem gafy gdzieś strzelić
-
Sam Fisher
Bochnia - Wisła
Gorlice - Glinik/Wisła
Skawina - Cracovia/Wisła
Wieliczka - Cracovia/Wisła
Wadowice - Wisła
Myślenice - Wisła
Brzesko - Okocimski/Wisła
Brzeszcze - Wisła
Krzeszowice - Wisła
Bukowno - GKS/Zagłębie/Wisła
Sucha Beskidzka - Wisła
Stary Sącz - Sandecja
Mszana Dolna - Wisła
Tuchów - Unia Tarnów
Dobczyce - Wisła
Proszowice - Cracovia
Grybów - Grybovia/Sandecja
Maków Podhalański - Cracovia
Szczawnica - Wisła
Piwniczna-Zdrój - Sandecja
Muszyna - Cracovia
Kalwaria Zebrzydowska - Wisła
Słomniki - Wisła
Szczucin - Unia Tarnów
Alwernia - Wisła
Wojnicz - Unia Tarnów
Bobowa - Sandecja
Nowy Wiśnicz - Wisła
W wyżej wymienionych miejscowościach oczywiście znajda się też jednostki innych ekip
Gorlice - Glinik/Wisła
Skawina - Cracovia/Wisła
Wieliczka - Cracovia/Wisła
Wadowice - Wisła
Myślenice - Wisła
Brzesko - Okocimski/Wisła
Brzeszcze - Wisła
Krzeszowice - Wisła
Bukowno - GKS/Zagłębie/Wisła
Sucha Beskidzka - Wisła
Stary Sącz - Sandecja
Mszana Dolna - Wisła
Tuchów - Unia Tarnów
Dobczyce - Wisła
Proszowice - Cracovia
Grybów - Grybovia/Sandecja
Maków Podhalański - Cracovia
Szczawnica - Wisła
Piwniczna-Zdrój - Sandecja
Muszyna - Cracovia
Kalwaria Zebrzydowska - Wisła
Słomniki - Wisła
Szczucin - Unia Tarnów
Alwernia - Wisła
Wojnicz - Unia Tarnów
Bobowa - Sandecja
Nowy Wiśnicz - Wisła
W wyżej wymienionych miejscowościach oczywiście znajda się też jednostki innych ekip
Tarnów-Derby wszystko zweryfikują.
Tuchów- 90 % Unia. Kilka osób z Tovii jest.
Żabno-Tarnovia
Ryglice a raczej gmina cała to Tarnovia.
Żabno-Tarnovia
-
Sam Fisher
Jeżeli by liczyć po kilka osób to w każdej miejscowości Wisły jest kilka osób z Cracovii i odwrotnie. Nie wliczałem tego w w/w listęTT1909 pisze:Tarnów-Derby wszystko zweryfikują.
Żabno-Tarnovia
Jeżeli chodziło Ci o Tuchów to napisałem bo chłopaki się udzielają.
A z Gm.Ryglice jeździ dosyć zgrabna ekipa na Tovie
A z Gm.Ryglice jeździ dosyć zgrabna ekipa na Tovie
W Woli Rzędzińskaiej pod Tarnowem kto dominuje ? Sporo napisów Tarnowi kiedyś widziałem tam typa w koszulce Pasów.
-
patriota85
Dajcie już spokój z tym farmazonem, że Szczucin to Unia.O sytuacji w tym miasteczku – jak ktoś jest nie ogarnięty w temacie – w jednym z ostatnich TMK napisał typ ze Szczucina.Można tam było przeczytać m.in. o tym, że nie są i nigdy nie byli FC Unii, co gość wyraźnie zaznaczył .Napisał też, że w Szczucinie kibicuje się miejscowej Wiśle + kilka osób jeżdżących na TSW.Od siebie dodam, że Ci co dziś jeżdżą na Wisłę Kraków, dawniej chodzili na Wisłę Szczucin.Sam Fisher pisze:Szczucin - Unia Tarnów
Generalnie między Unią,a Wisłą Szczucin był układ.W momencie jak się ekipa Wisły posypała (głównie z powodu emigracji), to kilka osób z Unii zaczęło rozpowiadać, że to jest ich niby FC.
-
Zbedny_balast
TT1909 pisze:Tarnów-Derby wszystko zweryfikują.
Żabno-Tarnovia
Co niby te derby zweryfikują? Że na jeden mecz zbierze się u jednych i u drugich więcej osób niż zazwyczaj na ligowy mecz? Wiadomo,że będzie po jednej jak i drugiej stronie masa ludzi,która na co dzień się nie udziela + emigracja. Z tego co wiem to mecz jest i tak bez udziału publiczności dlatego nie bardzo rozumiem jak te derby miały by zweryfikować sytuację w mieście?
Uzupełnienie dzięki
Trzebinia
Libiąż
Limanowa
Rabka-Zdrój
Dąbrowa Tarnowska
Miechów
Niepołomice
Sucha Beskidzka
Wolbrom
Sułkowice
Jordanów
Biecz
Żabno
Skała
Zator
Ryglice
Radłów
Ciężkowice
Świątniki Górne
Czchów
Nowe Brzesko
Zakliczyn
Trzebinia
Libiąż
Limanowa
Rabka-Zdrój
Dąbrowa Tarnowska
Miechów
Niepołomice
Sucha Beskidzka
Wolbrom
Sułkowice
Jordanów
Biecz
Żabno
Skała
Zator
Ryglice
Radłów
Ciężkowice
Świątniki Górne
Czchów
Nowe Brzesko
Zakliczyn
Ogólnie racja (choć na początku kontaktów, do przybicia układu Szczucin był takim nieformalnym fc) i to też oddaje specyfikę regionu. Jeśli ktoś już rusza d***, to głównie do Krakowa, bo w Tarnowie piłkarsko jest ten sam poziom co na byle wiosce (wyłączając Niecieczę). Spójrzmy zresztą - młyn Tovii to w porywach setka, tytułują się "rodowitymi", a tu zgrabne ekipy z Ryglic, z gminy, z Tuchowa też trochę osób, FC w Żabnie, jeżdżą z Radłowa czy Wierzchosławic, i niedługo z samych wioch i miasteczek uzbiera się połowa tej setki. Żeby nie było - nie neguję, że ktoś tam jeździ i działa, ale mówienie o prężnych fanclubach w regionie, gdy młyn w 100-tys mieście oscyluje koło kilkudziesięciu osób, jest mocnym zaginaniem rzeczywistości.Dajcie już spokój z tym farmazonem, że Szczucin to Unia.O sytuacji w tym miasteczku – jak ktoś jest nie ogarnięty w temacie – w jednym z ostatnich TMK napisał typ ze Szczucina.Można tam było przeczytać m.in. o tym, że nie są i nigdy nie byli FC Unii, co gość wyraźnie zaznaczył .Napisał też, że w Szczucinie kibicuje się miejscowej Wiśle + kilka osób jeżdżących na TSW.Od siebie dodam, że Ci co dziś jeżdżą na Wisłę Kraków, dawniej chodzili na Wisłę Szczucin.
Na Unię też dalsza okolica ściąga masowo tylko na żużel, a i to już poniekąd przeszłość, bo ostatnio frekwencja nie powalała. Region jest generalnie prounijny / prowiślacki, ale średnio aktywny. Czasem jacyś buntownicy ogłoszą się FC Cracovii.
Hati - w Woli, choć to spora wieś, bezpośrednio przylegająca do miasta, też nie ma żadnych wielkich tradycji fanclubowych, raczej cisza i spokój, a działają jednostki.
-
misPUSHUPEK
W Żabnie jest jakieś FC????
Sam sobie wyżej odpowiedziałeś, ale jeśli to + /- 5-7 osób to circa 10 % młyna, więc jest FC.
-
misPUSHUPEK
a to nie wiedziałem ze jak juz 5 osób jeździ to juz jest FC !!! ale sie to teraz wszystko zmieniakat. pisze:Sam sobie wyżej odpowiedziałeś, ale jeśli to + /- 5-7 osób to circa 10 % młyna, więc jest FC.
Chyba nie zrozumiałeś mojego posta. Właśnie do tego piję, że gadanie o FC w regionie to często gruba przesada.
-
misPUSHUPEK
Rozumiem nie zatrybiłem na początku
A te Sufczyny, Wojnicze itd w ile osób jeżdżą na Unie że nazywają sie FC ? ;-)kat. pisze:Sam sobie wyżej odpowiedziałeś, ale jeśli to + /- 5-7 osób to circa 10 % młyna, więc jest FC.
Ale ja nie pruję się do waszych fc, pisałem tylko o całym regionie jako mało aktywnym. Unia często podaje liczby osiedli / FC, więc nie jest tajemnicą, które i jak jeżdżą.
W ostatnim czasie właśnie region Tarnowski się coraz bardziej uaktywnia po obu stronachkat. pisze:Ale ja nie pruję się do waszych fc, pisałem tylko o całym regionie jako mało aktywnym. Unia często podaje liczby osiedli / FC, więc nie jest tajemnicą, które i jak jeżdżą.
Sory że post pod postem ale te liczby podawane przez unie to jest dopiero naginanie rzeczywistości i te osiedlowe i FC oraz te meczowe
jak w tych miejscowościach ??
Trzebinia
Libiąż
Limanowa
Rabka-Zdrój
Dąbrowa Tarnowska
Miechów
Niepołomice
Sucha Beskidzka
Wolbrom
Sułkowice
Jordanów
Biecz
Żabno
Skała
Zator
Ryglice
Radłów
Ciężkowice
Świątniki Górne
Czchów
Nowe Brzesko
Zakliczyn
Trzebinia
Libiąż
Limanowa
Rabka-Zdrój
Dąbrowa Tarnowska
Miechów
Niepołomice
Sucha Beskidzka
Wolbrom
Sułkowice
Jordanów
Biecz
Żabno
Skała
Zator
Ryglice
Radłów
Ciężkowice
Świątniki Górne
Czchów
Nowe Brzesko
Zakliczyn
W naginaniu rzeczywistoaci to wy jestescie mistrzami. Wystarczy porownac wasze liczby I zdjecia. Ilu was bylo w niecieczy na cracovi bo brak relacji z waszej strony?TT1909 pisze:Sory że post pod postem ale te liczby podawane przez unie to jest dopiero naginanie rzeczywistości i te osiedlowe i FC oraz te meczowe
No to podaj jeden przykład gdzie masz jakieś wątpliwości co do naszego ubarwiania liczb. W Niecieczy jakies 50/60 osób od nas.
Juz Ci podalem wasze zdjecia I liczby z poprzedniej rundy. Nie bede tu wklejal bo szkoda mi klawiatury na to
Rekord tego wspomnianego przez Ciebie Sufczyna to bodajże 18 osób, zazwyczaj jest ich <10 osób, ale są aktywni od paru lat, gdyby każda wiocha w regionie tak jeździła i byłaby trwała w swoich sympatiach, to młyny obu tarnowskich ekip byłyby przynajmniej 3x większe. Co do Wojnicza, to mieli lepszy i gorszy czas. Wiadomo, że na Unii od lat takim FC pełną gębą są Koszyce z Zachodnim i statystyki o tym poświadczały. Nie wiem, gdzie tu jakieś przekłamania.
Jeśli Tarnovia aktywizuje się w regionie, byłbym bardzo ciekaw fanclubowych / osiedlowych liczb z chociaż jednego meczu. Nie derbów, bo wtedy wiadomo, że będzie pospolite ruszenie i koledzy kolegów.
Jeśli Tarnovia aktywizuje się w regionie, byłbym bardzo ciekaw fanclubowych / osiedlowych liczb z chociaż jednego meczu. Nie derbów, bo wtedy wiadomo, że będzie pospolite ruszenie i koledzy kolegów.
-
Leśny dziad
jesli juz dyskusja weszla na temat manipulowania liczba to nie napinajac sie trzeba powiedziec sobie jasno iz TT1909 ma 100 % racji , można powiedzieć unia slynie z zawyzania swych liczb , chocby derby , nie te na ktorych ich bylo ponoc 800 tylko te następne , na ktorych bylo 570 os (po wykropkowaniu plus dodaniu 50 os jako margines blędu ) , wiekszosc powtarzala liczbe 800 , a byli i tacy po pier*lili o 1000 -cu a nawet 2000 , takiego manipulowania bylo wiecej choc ostatnio w ostatnich 5 lat robia to na mniejsza skale ,
Chyba trochę pogubiłeś się w zeznaniach. ;)
Na jednych derbach, tych pierwszych od lat, Unii było wg różnych relacji 800-1000, potem już takie liczby nie padały, no chyba że o czymś nie wiem, możesz wstawić jakąś oficjalną relację z kosmicznymi liczbami. U was - już nie pamiętam dokładnie - ale było coś koło 500-600.
Na jednych derbach, tych pierwszych od lat, Unii było wg różnych relacji 800-1000, potem już takie liczby nie padały, no chyba że o czymś nie wiem, możesz wstawić jakąś oficjalną relację z kosmicznymi liczbami. U was - już nie pamiętam dokładnie - ale było coś koło 500-600.
-
Leśny dziad
jak nie mieszkasz w Tarnowie po ch*j sie wypowiadasz ? dobrze pamietam jakie liczby padaly ,nie odwracaj kota ogonem , tym akcentem koncze temat
Po prostu pytam, skąd te rewelacje i nie wiem, co ma do tego to, gdzie aktualnie mieszkam.
Unia oszacowała się 1 raz na 1000 (ok. 800 + zgody) w sezonie 2004/5 i to jest niepobity rekord, potem u was było ok. 700 + zakazowicze pod stadionem (sprawdziłem), jeśli wykropkowaliście niecałe 600, to niech wam będzie, ale o 1000 czy dwóch to nie wiem, gdzie słyszałeś / czytałeś.
Unia oszacowała się 1 raz na 1000 (ok. 800 + zgody) w sezonie 2004/5 i to jest niepobity rekord, potem u was było ok. 700 + zakazowicze pod stadionem (sprawdziłem), jeśli wykropkowaliście niecałe 600, to niech wam będzie, ale o 1000 czy dwóch to nie wiem, gdzie słyszałeś / czytałeś.
Lesny dziadzie a ty mieszkasz w Krakowie czy Tarnowie.