Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany

popopopo

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: popopopo »

Na ŁKSie dokładnie 783 na godzine 16:56 czasu środkowoeuropejskiego
iparts.pl
popopopo

Czekamy teraz na widzewiaków. Kto da więcej? Kto przebije pierwszy psychologiczną granice 800 karnetów?
Santa Marta

Post autor: Santa Marta »

Na Łksie na "muszlę" ponoć wchodziło ponad 5 koła.Dobudowali coś ?
Santa Marta

Post autor: Santa Marta »

aaaaa jebnełam się...myslałam że 7 tys.
popopopo

Jak na tą chwile wygląda ilość sprzedanych karnetów na Widzewie?
Jest jakaś relacja live?
jako46

Post autor: jako46 »

Na Widzewie wszystko wyprzedane . Biletów i karnetów brak.
Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy »

Czyli można się spodziewać, że wrócą czasy koników, pod stadionem.
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

popo na stronie laczynaswidzew.pl możesz śledzić ilość sprzedanych karnetów.
Na ta chwilę jest 777 sprzedanych i 13 zarezewowanych czyli 790 i oczywiście sprzedane wszystkie bilety na 2 dni przed meczem- pojemność na SMS to 2000.
C1365O

Post autor: C1365O »

Łódzki Klub Sportowy pisze:Czyli można się spodziewać, że wrócą czasy koników, pod stadionem.
Nie da rady, bilety są imienne.
NoMatterWhat

A propo konikow, to u was byli oni kiedyś?
Pytam, bo jak byly czasy derbów, to u was kilka godzin przed meczem można było kupić bilety, u nas kilka dni przed były już wyprzedane. No, a jesli nie na derbach, to na jakich meczach brakowalo u was biletów i pojawiali koniki?

Pytanie z czystej ciekowosci.
N1908

Post autor: N1908 »

NoMatterWhat pisze: Pytam, bo jak byly czasy derbów, to u was kilka godzin przed meczem można było kupić bilety, u nas kilka dni przed były już wyprzedane.
W całej Polsce wiedzą,że jesteście we wszystkim najlepsi. Chciałeś to kolejny raz pokazać? Ach ta megalomania:)
NoMatterWhat

Stwierdziłem jedynie fakt.
Jeśli nie znasz odpowiedzi, to się nie udzielaj.
Nivek

Post autor: Nivek »

Jakie ceny karnetów na Widzewie a jakie na ŁKSie ?
jako46

Post autor: jako46 »

Na Widzew karnet 175 zł.
Ene due rabe

Post autor: Ene due rabe »

Na ŁKS stówke $$$$
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !
Ene due rabe

NoMatterWhat pisze: Pytam, bo jak byly czasy derbów, to u was kilka godzin przed meczem można było kupić bilety, u nas kilka dni przed były już wyprzedane. No, a jesli nie na derbach, to na jakich meczach brakowalo u was biletów i pojawiali koniki?

U nas nigdy nie brakowało biletów ;)))
i to jest właśnie ta różnica między nami ...

A nie sorrryy , było kilka spotkań ale to raczej jak ograniczenia jakieś były, zakazy czy coś ...

A tak na powaznie , odnosząc się do Derbów, to jak ktoś chciał je obejrzeć na ŁKSie to znalazł drogę na sektor , i wy jako goście też widzieliscie przecież jak to wyglądało ...

Trudno żeby największe święto było traktowane jak zwykły inny mecz .
Takie coś funkcjonowało u was.

tak szybko jak na ŁKSie były wyprzedawane bilety na DeRRby u was na wsi , to byście się za glowy łapali Widzewioczki ... to tak apropo faktów....
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !
Andrew88

Post autor: Andrew88 »

prawie 2 stowy na 4 lige? skad taka cena? polowa dla klubu na dzialanosc?
NoMatterWhat

Pytałem czy u was kiedykolwiek byli koniki, to odnosicie sie do niewygodnego dla was faktu o wyprzedawanych biletach.
Proste pytanie, byli albo nie?

Andrew, drogie karnety czy tez bilety (20zł) traktowane jest jako dokładanie cegiełek w odbudowanie Klubu. Nie jest tajemnicą, że to kibice są też sponsorem Widzewa- WOWP czy też licytacje gadżetów, gdzie kasa trafia na konto klubowe.
ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS »

Więc dostałeś odpowiedź że jak u nas nie było biletów wchodziłeś w inny sposób.
Jaki np przez płot o czym wiele razy mówiliście , ale dokładniej wyglądał to trochę inaczej bo wrzucałeś pieniądze do puszki na oprawę i inne cele a wchodziłeś z bandą i zgodami...
Radicaal

Post autor: Radicaal »

Na ŁKSie koniki sprzedawały bilety jeszcze pod koniec lat '90...
Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto »

Ene due rabe pisze:
NoMatterWhat pisze: Pytam, bo jak byly czasy derbów, to u was kilka godzin przed meczem można było kupić bilety, u nas kilka dni przed były już wyprzedane. No, a jesli nie na derbach, to na jakich meczach brakowalo u was biletów i pojawiali koniki?

U nas nigdy nie brakowało biletów ;)))
i to jest właśnie ta różnica między nami ...

A nie sorrryy , było kilka spotkań ale to raczej jak ograniczenia jakieś były, zakazy czy coś ...

A tak na powaznie , odnosząc się do Derbów, to jak ktoś chciał je obejrzeć na ŁKSie to znalazł drogę na sektor , i wy jako goście też widzieliscie przecież jak to wyglądało ...

Trudno żeby największe święto było traktowane jak zwykły inny mecz .
Takie coś funkcjonowało u was.

tak szybko jak na ŁKSie były wyprzedawane bilety na DeRRby u was na wsi , to byście się za glowy łapali Widzewioczki ... to tak apropo faktów....

ale po co w temacie biletów wbijać jakieś szpilki?!! Wy mieliście stadion gdzie mogło wejść kilkadziesiąt tysięcy ludzi , więc o czym mowa?? Po drugie wiadomym jest że ludzie ciągnęli na Widzew bo wasz Łks grał padakę i zawsze ogony w lidze 11, 12 czy tam 15 miejsca (mówię o pewnym okresie kiedy to faktycznie konie funkcjonowały pod stadionem)
pamiętam mecz Widzew-Górnik Wałbrzych w środę , piździawa , przeciwnik beznadziejny a frekwencja ponad 10 tys ludzi u nas a w soboty czy niedziele to trzeba było rano przyjeżdżać żeby była szansa na bilet.
sam wielokrotnie z bólem kupowałem bilet u koni :-/ co dla uczącego się młodego chłopaka było ciężkim bólem po kieszeni.
ciekawostka : na Widzew-Borusia Dortmund kupiłem bilet za bodajże 1000zł od konia (c*** złamany :-( )

kilka razy (stwierdzam obiektywnie ) wracając z akademika na weekend ,kumple z Łksu zaciągnęli mnie na wasze mecze na zasadzie "no chooodź" pojedziemy późniejszym pociągiem, to wiatr hulał po trybunach , na galerze "żałoba" , doping tragedia..tam się nikomu nic nie chciało u was :-)
także w temacie biletów i koni u was to nie co dyskutować, ot takie czasy to były .
Ene due rabe

NoMatterWhat pisze:Pytałem czy u was kiedykolwiek byli koniki, to odnosicie sie do niewygodnego dla was faktu o wyprzedawanych biletach.
Proste pytanie, byli albo nie?
MOŻESZ NAPISAĆ O CO CI CHODZI ??? Jaki niby niewygodny fakt ? Napisz wprost zamiast robić z siebie głupszego niż jesteś. Kazdy normalny chyba wie o co chodzi, i w wielu NORMALNYCH klubach wyglądało to w ten sam sposób. I to dla Ciebie pewnie jest niewygodny fakt , że u was wyglądało to z goła inaczej.

Owszem były koniki, szczególnie dotyczyło to biletów na '' Trybune'' bo tam duzo biletow szlo zawsze w przedsprzedaży, i sam pamiętam takie mecze gdzie pod wejsciami stały osoby oferujące bilety z małym narzutem ( nawet po latach 90) . Jak to wyglądało na Galerze to masz w miare wyjasnione ( nie wiem po co, bo i tak tego nie zrozumiesz) , nawet jesli brakowało juz biletów to jak komus zależało to znalazł sposób zeby sie dostac na mecz...
Zresztą u nas zawsze była zaniżana frekwencja i oficjalnie biletów schodziło mniej niż w rzeczywistości. Najlepszym przykładem były derby gdzie oficjalna frekwencja oscylowała w granicy 13-15 tysiecy, a było grubo pod 20 koła....

Natomiast ostatnim meczem gdzie sprzedaliśmy komplet był mecz z Pogonią Lwów, na pożegnanie Galery też wszystkie bilety poszły , ale raczej nikt nie został pod wejściem z pustymi rękoma....
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !
NoMatterWhat

Dzięki Raadical.

Na Ciebie Rabin to szkoda słów. Proste pytanie, a Ty jakieś wywody o wsiach.
C1365O

Na Widzewie koniki również obecne. Przed derbami "zna nas cala europa" i na kilku później byli obecni.
C1365O

Jeszcze bylo kilka innych sposobów, żeby wejść na stadion gdy biletów w kasie juz nie bylo.
Ene due rabe

no jasne ' NoMatterWhat' że szkoda słow, bo z prostymi faktami napisanymi wprost ciezko sie dyskutuje jak widać. Sam sie pytales, dostałes bardzo wyczerpującą odpowiedz, i jak to wygladało u nas , i cieszy mnie , że zakonczyłem tym temat.....
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

Widzę że łódzcy kibice żyją cały czas wspomnieniami, wracając głównie do wydarzeń sprzed 10-20 lat. Teraz takie frekwencje nam nie grożą i koniki raczej nie szybko będą potrzebni. Obecnie na Widzewie cieszymy się sprzedażą blisko 800 karnetów i frekwencją 2 koła( pełny stadion, takie mamy obecnie warunki) którą chcielibyśmy utrzymać przez całą rundę. Jak będzie czas pokaże, sporo do zrobienia mają tutaj nasi piłkarze jak odwalą kichę i nie awansują do 3 ligi może być ciężko. Wszyscy liczymy na sukces by małymi kroczkami zbliżać się do celu jakim za parę lat jest Ekstraklasa. Tak naprawdę ta runda może sporo powiedzieć w jakiej formie są aktualnie kibice Widzewa a pełna weryfikacja możliwości nastąpi po otwarciu stadionu.

Co do kibiców Łks-u nie chcę się wypowiadać to ich sprawy, jednak mam wrażenia że użytkownik Ene due wszystko bardzo grubo przekoloryzuje co dotyczy jego klubu i kibiców. Po jego wpisach można wyciągnąć wnioski że w każdym aspekcie kibicowskim jesteśmy daleko za Łksem. Wszystko co Widzewskie jest słabe lub mocno średnie za to Łks to prekursorzy.
hermanldz

Post autor: hermanldz »

Skoro uważasz że jesteście lepszą ekipą to podaj przykłady, bo takie pierdolenie bez sensu i używanie bez istotnych argumentów jest słabe. Prawda jest taka że na dzień dzisiejszy spicie, a nie, przepraszam, prujecie mordy w zajszczanym parku w 500 osób.. czekamy na przykłady które miały miejsce w niedalekiej przeszłości
serce miasta

Post autor: serce miasta »

Rabinek próbuje dac do zrozumienia potencjalnemu czytelnikowi z poza miasta Łodzi jakie to pejsy są charakterne i prawilne...Jak jest chyba każdy rozgarniety Łodzianin wie doskonale.Dla jasności obrzezany mitomanie pod koniec lat 90 i przed cackiem na Widzew wchodzono bez biletów i to młoda ekipa YH decydowała kto wchodzi bez biletu a kto nie wejdzie a na trybunie C ochrona która probowała sie temu sprzeciwiać była notorycznie bita.W zasadzie za rzadów cacka też było od c**** wjazdow z bramą,wbijanie sie od strony bocznego boiska itp.więc nie probuj sugerowac głupot.
Jeszcze jedna sprawa,piszesz że przychodzicie do na nas na wieś...
Gdybys choć troszke znał historie miasta Łodzi wiedziałbyś że jak na Widzewie jeździły tramwaje i fabryki paracowały pełna parą na oczesnych terenach twojego klubu i przyległych mu okolicach typy koziny,retkinia,złotno,ruda czy teofilów pasły sie kozy i były pola uprawne pod łódzkich rolników a zamieszkałe przez waszych dziadków,ojców blokowiska które są waszymi bastionami powstawały w latach 60,70 czy nawet 80 i zasiedlane były przez ludnośc wiejską przybywającą do Łodzi do roboty Rodowity Łodzianinie...
C1365O

hermanldz pisze:Skoro uważasz że jesteście lepszą ekipą to podaj przykłady, bo takie pierdolenie bez sensu i używanie bez istotnych argumentów jest słabe. Prawda jest taka że na dzień dzisiejszy spicie, a nie, przepraszam, prujecie mordy w zajszczanym parku w 500 osób.. czekamy na przykłady które miały miejsce w niedalekiej przeszłości
Wspieranie zgód to pierwszy przykład.
Ene due rabe

Ciezko wam sie pogodzić z rzeczywistością czerwono-armiści... na to co działo sie kiedyś i dzieje sie teraz reagujecie cały czas w jeden sposób, napinka, obracenie kota ogonem i pisanie farmazonów,zaraz wywolacie tu znowu awanture zeby odciągnąc wszystkich od tego co tu jest pisane. A to dlatego bo jeszcze ktoś za dużo sie dowie o tym jak wygląda i jak wyglądała sytuacja w Łodzi...... Kazdy normalny mam nadzieje ze to widzi...

'Pólnocna strona' - a uwazasz ze nie jesteśmy prekursorami ?? Wy nimi jestescie ? zdajesz sie normalnym gosciem wiec po co piszesz takie głupoty ?? Ja napisałem TAK JAK TO WYGLĄDAŁO U NAS - a Ty jesli doszedłes do wniosku że przez to wychodzi obraz ze jesteście ''za nami'' i wogole wszystko co Widzewskie jest BE, to nie nasz problem , ani nikogo kto to czyta - TYLKO WASZ !...

'serce miasta' pajacu - jeszcze 5,10 lat i wyjdzie że wogole wszystko co działo sie na ŁKSie, i co robił ŁKS, to tak naprawde było na Żydzewie .
hahaha fajną taktyke obraliscie czerwoni, myslicie ze bedą nowe stadiony, nowy start - to kazdy zapomni co było kiedyś ???
Piszesz historie na nowo baranie i niech kazdy kto to czyta ma tą świadomość. Wiem ze niektóre FAKTY są mało dla was wygodne , ale mam to w d****, jak juz tutaj ustalilismy nasze kluby sie znacznie rózniły w podejsciu do wielu kwestii - a temat biletów zaczęliscie wy....

Odkąd pamietam śmialiscie sie, że niby okradamy klub, że wchodzimy ''przez płot'' itp , ze frekwencja 4 tysiące, plus drugie tyle na gape , a zaraz wyjdzie, że ku*wa tak naprawde to wy byliscie dogadani z klubem i robiliscie co chcieliscie, a ŁKS obsrany nie mial nic do powiedzenia.. .

hahaha ku*** kpina , żalosne to jest.

PS . Zawsze wszyscy kibice gości narzekali na wejście u Was ( mowie o czasach jak ich jeszcze wpuszczaliscie) . Mam pytanie, czy była u was mozliwosc - jesli goście przyjechali bez listy, było ich troche za dużo albo nie mieli biletów, to mieli szanse wejsc w komplecie , czy nie ?? Jak to wyglądało na ŁKSie to kazdy kto u nas był to chyba wie....
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !
Ene due rabe

a i jeszcze jedno , piszecie że za czasów Sylwusia wasza sytuacja sie zmieniła, i niby od tamtej pory nie mieliscie tyle do gadania co wczesniej. Pomijam fakt co było wczesniej i jak sami próbujecie koloryzowac, bo kazdy kto sie interesował kibolstwem to wiedział jak to wygladało na ŁKSie, i na Widzewie....
ale jesli cacek wami rządził przez całe 8 lat, i wam nie przeszkadzało ze wami pomiata, to teraz stulcie pyski i przyjmijcie proste fakty na klate zamiast znowu tutaj siać ferment , tym bardziej że ''kwestie biletowe'' były odkąd pamietam powodem do naśmiewania się z patologii jaka niby panuje u nas w klubie . Szybciutko zapominacie o przeszłosci i wymazujecie niewygodne dla was fakty z pamięci... i kto tu jest niby pionierem i pokazuje co i jak powinno wyglądać , jesli wiekszosc rzeczy związanych z ŁKSem najpierw wyszydzacie, a potem uznajecie jednak sami że nic dziwnego w tym nie jest a wręcz robicie tak samo, albo nawet po czasie próbujecie wkleić ze sami tak robiliscie ????????
Historia nie kłamie ....

RODOWICI ŁODZIANIE !
Ukochane Miasto

Post autor: Ukochane Miasto »

znowu przepychanki ,licytacje , ja p******* :-/
to ja się spytam dla rozluźnienia ,może ktoś z Łksu mi odpisze w temacie waszych starych zgód, czemu padły i czy są to obecnie neutralne kontakty czy w podanych przypadkach przerodziło się to w kosy tak jak w przypadku Śląska czy też Arki .

Stal Mielec
Sandecja NS
Polonia Bytom--byłem na OHP w Chełmie w 89roku to pamiętam że chłopaki z Bytomia , prawie sami hokeiści, charakterniaki bardzo mocno podkreślali że Łks to bracia do grobowej deski a ja miałem "przejebane" bo mi od ciulów cisnęli :-) ale browarów się opiliśmy razem mnóstwo.
Raków Cz-wa
Miedź Legnica
Górnik Wałbrzych (chyba też coś tam was łączyło z tego co pamiętam?)

ot takie egzotyczne pytanie?
jimmyjazz

Post autor: jimmyjazz »

Zaraz wyjdzie na to, że wchodzenie przez płot za free to powód do dumy. Tyle, ze widzewiacy zawsze mieli bekę, kpili i wyzywali nas od żebraków, a teraz z dumą ktoś ogłasza tu, że wchodziliście za free. To naprawdę żaden powód do chwalenia się.
Pisanie o jakiś wieśniackich terenach w kontekście ŁKS to leczenie własnych kompleksów ? Najbardziej mnie rozwala tekst, że u na Widzewie jeździł tramwaj. Gratuluję, to znaczy, że jesteście najlepsi. Pierwszy stadion ŁKS był placem przy Ogrodowej, tak na marginesie, ale zaraz pewnie też napiszecie, że to było klepisko itd., czyli wiocha.
Osobiście mam w d**** gdzie jeździł tramwaj, a gdzie bloki powstały w latach 60 i 70. Miasto się rozrastało po obu stronach Łodzi i tyle. Pod względem kibicowskim bardziej liczy się to, że do późnych lat 70 ŁKS był najważniejszym klubem w Łodzi. Potem coraz więcej osób zaczęło chodzić na Widzew, co jest normalne przy takich wynikach. Dzisiaj siły są wyrównane, z waszą przewagą liczebną.
Nikt z ŁKS nie neguje waszych dokonań, sportowych w latach 80 i 90 i kibicowskich w ostatnich 25 latach. Wbijcie to sobie do głów.
hermanldz

C1365O pisze:
hermanldz pisze:Skoro uważasz że jesteście lepszą ekipą to podaj przykłady, bo takie pierdolenie bez sensu i używanie bez istotnych argumentów jest słabe. Prawda jest taka że na dzień dzisiejszy spicie, a nie, przepraszam, prujecie mordy w zajszczanym parku w 500 osób.. czekamy na przykłady które miały miejsce w niedalekiej przeszłości
No to teraz wyjaśniłeś nam wszystkim czemu nie ma was w Łodzi i czemu tutaj nie działacie w tak naprawdę żadnym aspekcie kibicowskim. Wspierajcie się wzajemnie dalej, od tej pory już każdy będzie wiedzieć czemu was nie ma.
Widzew Chojny

Post autor: Widzew Chojny »

hermanldz pisze:
C1365O pisze:
No to teraz wyjaśniłeś nam wszystkim czemu nie ma was w Łodzi i czemu tutaj nie działacie w tak naprawdę żadnym aspekcie kibicowskim. Wspierajcie się wzajemnie dalej, od tej pory już każdy będzie wiedzieć czemu was nie ma.
Tym postem pokazałeś, że jesteś debilem i nie warto z tobą dyskutować.
hermanldz

Może ty spróbujesz mądrusiu z Chojen podasz jakieś przykłady waszych działań bo według mnie to ty jesteś debilem do kwadratu, próbujesz leczyć na forum swoje kompleksy ubliżając innym, a w tym samym czasie nie potrafisz się wypowiedzieć na wybrany temat, zresztą wy nie umiecie na żaden temat normalnie odpisać, a powód tego jest jeden, wymieracie kmioty, już nie znaczycie w Naszym mieście tyle co kiedyś, musicie to zrozumieć. Ale i tak dla was nie mam racji i wy jesteście "najlepsi" tylko po czym to oceniacie ? więc czekam na kolejny przykład waszych działań, a jak masz parówo odpisywać na inny temat to najlepiej nie pisz nic.
C1365O

Arena międzynarodowa.
PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał »

Oprawy, Wyjazdy

Następny debil (kolejne wcielenie rabina) się zarejestrował i pieredoli jak mały kazio po kwaśnym mleku, dobrze że już nie jestem na l4 to zaglądam tu tylko dla sportu (śmiechu), a rabciu twój wywód na temat naszych i waszych opraw z wyszczególnieniem wydanych na nie pieniędzy (oczym nie masz gównianego pojęcia, bo wiedze opierasz tylko i wyłącznie na tym co znajdziesz w internecie) mistrzostwo, dawaj dalej może ktoś to łyknie.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:
hermanldz

ściągnij majtki z mordy bo chyba nie widzisz co piszesz przygłupie. tobie chyba chodzi o waszą oprawę z prezentacji, nie no pogratulować umiejętności, masz się czym chwalić. Myślę że co do opraw to nawet nie macie co się porównywać do nas. Różnica skali widoczna gołym okiem.
Co do wyjazdów to jeździcie w lepszych liczbach, ale odpowiedz sobie nawet w głowie na moje pytanie skoro tutaj będzie ci ciężko napisać prawdę. Ile osób od was jeździ z Łodzi, a ile z wiosek ?
I już wasza aktywność się na tym kończy mam rozumieć ?
ODPOWIEDZ