Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Werewolf

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: Werewolf » 23.01.2016, 00:48

jestemzbandy pisze:
Werewolf pisze:Wiem że nie pisze, że są na tym samym poziomie. Ale jak już chciał napisać o pchaniu się w ramiona to mógł podać przykład Brzozowa jak się pchali w ramiona Resovii.
Nie zebym sie na sile przypierdalal czy kogos bronil, ALE Sanovia tez od 2008 roku zaczynala jezdzic na Resovie. Zaczelo sie chyba od wspomagania sie z Lechia Sedziszow Malopolski (wtedy jeszcze cos dzialali na wlasnym podworku) potem jezdzili do Rzeszowa i wyjazdy Sovii.

Nie masz racji, gdyż już w 2000 roku, Sanovia była wymieniana jako FC Resovii. :) A już od lat 90 nie pamiętam który dokładnie rok tam śmigali.. Gościu od nich zrobił nawet flagę Resovii, a niejednokrotnie gdy jakaś ekipa zajeżdzała na mecze do Leska to było słychać już w tamtych latach przyśpiewki wielbiące Resovie..

iparts.pl
jestemzbandy

Post autor: jestemzbandy » 23.01.2016, 01:04

Werewolf pisze:
jestemzbandy pisze:
Werewolf pisze:Wiem że nie pisze, że są na tym samym poziomie. Ale jak już chciał napisać o pchaniu się w ramiona to mógł podać przykład Brzozowa jak się pchali w ramiona Resovii.
Nie zebym sie na sile przypierdalal czy kogos bronil, ALE Sanovia tez od 2008 roku zaczynala jezdzic na Resovie. Zaczelo sie chyba od wspomagania sie z Lechia Sedziszow Malopolski (wtedy jeszcze cos dzialali na wlasnym podworku) potem jezdzili do Rzeszowa i wyjazdy Sovii.

Nie masz racji, gdyż już w 2000 roku, Sanovia była wymieniana jako FC Resovii. :) A już od lat 90 nie pamiętam który dokładnie rok tam śmigali.. Gościu od nich zrobił nawet flagę Resovii, a niejednokrotnie gdy jakaś ekipa zajeżdzała na mecze do Leska to było słychać już w tamtych latach przyśpiewki wielbiące Resovie..
Wiem o tym dobrze. Jednak pisze o 2008 roku bo wtedy Sanovia chciala odnowic kontakty i pewnie cos wiecej. Co do wczesniejszych lat to nigdy sie nie przyznaja ze byli FC.

Werewolf

Post autor: Werewolf » 23.01.2016, 12:24

Mogą się nie przyznawać, są niezbite dowody i relacje świadków :D W relacjach Resovii z tamtych lat wielokrotnie powtarzają się opisy że Sanovia Lesko to ich Fan Club. Byli na Turnieju Resovii i na WIELU meczach w tamtych latach itp. Wielokrotnie skandowali na swoich meczach przyśpiewki o Resovii. W starej gazetce TMK w opisie Brzozovii również pisze jak byk że ich kosy Dynovia to FC Stali Rz. A Sanovia Lesko to Fan Club Resovii Rzeszów. Chłopaki z Leska niech nie walą ściemy bo na 100% ich kontakty z Resovią nie były UKŁADEM ani cichym ani oficjalnym ani tym bardziej ZGODĄ. Już nie będę mówił że chłopaki z Leska dumnie bujali się w barwach Resovii.. A teraz jakieś nie przyznawanie się... Fakty mówią same za siebie. I jestem pewny na 100% że gdyby Brzozów się nie wepchał w FC Resovii, to Lesko by było tym FC ponownie. A tak to muszą szukać gdzie indziej..

riko

Post autor: riko » 23.01.2016, 14:24

3 szybkie pytania:

1. Czy w Szydłowcu jest dalej aktywny fc Radomiaka?
2. Czy Szydłowianka Szydłowiec jest aktywna?
3. Czy Szydłowianka ma dalej zgodę z Polonią Iłża?

Werewolf

Post autor: Werewolf » 31.01.2016, 15:14

Mam pytanie w sprawie układu Igloopolu i Stali Rzeszów.. W jakich latach był ten układ? Kiedy się zaczął, ile trwał? Jakieś wspólne akcje na koncie?

tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. » 31.01.2016, 17:06

Z tego co pamiętam to była akcja na Resovie, która jechała na Cracovia-ŁKS i kilka akcji na KSW. Jednak już kilka lat mineło i pamięć już "nie ta". Oczywiście wspieraliśmy się ze Stalą na derbach naszych miast, gdy Stal grala z Wisłoką u siebie i w Dębicy oraz na ciekawszych meczach obu drużyn. Co do daty początku i końca układu, to nie chcę nikogo wprowadzić w bład, do dziś są prywatne znajomości miedzy ludźmi z obu ekip.
IGLOOPOL DĘBICA

Bltz86

Post autor: Bltz86 » 02.02.2016, 18:41

wie ktoś jakie są stosunki: Legia Warszawa - Broń Radom

kat.

Post autor: kat. » 02.02.2016, 18:52

Historycznie Legia miała epizod z Radomiakiem, a Broń zgodę z Polonią. Dodaj do tego poziom obu ekip i masz odpowiedź.

Brzozovia53

Post autor: Brzozovia53 » 06.02.2016, 11:43

Werewolf pisze:
Brzozovia53 pisze:
jestemzbandy pisze:Stalówka - Sanovia Lesko hmm?
Oficjalnie nic tym bardziej ze Lesko ma zawieszona działalniość. Chodzą jednak słuchy o tym że Lesko pcha sie w ramiona Stalowej na takiej zasadzie jak Gorzyce, Polonia czy Łada.
Nie wypowiadam się na tym forum, ale jak zobaczyłem jakie farmazony wypisuje tutaj ten kumacz to musiałem zareagować.
Po jaką cholerę piszesz takie farmazony?? Łada i Polonia to są konkretne ekipy i są to układy, i na pewno jakieś Lesko nie będzie ze Stalową trzymało na takiej samej zasadzie jak te dwie ekipy. Zajmij się lepiej własną ekipką a nie zabierasz głos na tematy o których nie masz zielonego pojęcia.

P.S Nie jestem ze Stalowej.
Kumaczu, bo mam rozumieć po tym, co mi zasugerowałeś i jak mi odpisałeś- to na pewno nim jesteś, tym bardziej ze przedstawiasz się ze jesteś z Warszawy wiec wiesz wszystko o całej Polsce no chyba ze to taka ściema i wstydzisz się swojego pochodzenia i klubu, nie pisze, że jest to pewne info ale taka informacja śmiga nie tylko na moim "podwórku" ale również po Podkarpaciu . Czy to jest prawda czy nie to się okaże, ale coś widocznie jest na rzeczy skoro ktoś w tym temacie też się o to pytał.
Skąd też Twoja pewność ze na 100% Lesko nie będzie na takiej samej zasadzie związane ze Stalówką jak Łada czy Polonia? Tym bardziej ze Lesko na meczu z nami w 2012 u siebie robiło jakaś oprawę sugerująca ze nigdy nie będą fan-clubem. Oczywiście Stalówka może mieć inne podejście do Leska niż np. do Polonii bo jakościowo Polonia czy Łada ale tez Stal Gorzyce to jednak inna półka niż Sanovia Lesko ale moim zdaniem nie będzie to FC. Jak będzie to się okaże.
Coś Cię ten Brzozów bardzo boli, tym bardziej ze podobno jesteś z Warszawy?
Poszliśmy w tym kierunku i nikt z nas tego się nie wstydzi, nie żałujemy i nigdy się z tym nie kryliśmy wiec o co Ci chodzi?

tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. » 06.02.2016, 13:28

Mam 2 pytania, jakie są relacje na linii JKS Jarosław-Unia Nowa Sarzyna oraz Górnik Zabrze-JKS?
IGLOOPOL DĘBICA

Misiek88

Post autor: Misiek88 » 06.02.2016, 14:19

JKS - Unia Nowa Sarzyna - sztama

tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. » 06.02.2016, 15:00

Dzięki za odp.
IGLOOPOL DĘBICA

Bolo85

Post autor: Bolo85 » 06.02.2016, 21:37

Unią Nowa Zarzyna nie miała jakichś kontaktów z Odrą W? To już przeszłość?

tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. » 06.02.2016, 23:24

Mieli zgodę.
IGLOOPOL DĘBICA

nowonarodzony

Post autor: nowonarodzony » 12.02.2016, 19:44

a ciekawe jaki stosunek do siebie mają Unia Nowa Zarzyna i GKS Katowice, wiadomo że kontakt zerowy no ale pewnie nie po drodze im, czy się myle?

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 12.02.2016, 21:44

Stilon z kim miał zgody w przeszłosci?

R.E. Bells

Post autor: R.E. Bells » 12.02.2016, 23:57

Złodziej pisze:Szczena żyje jeszcze? Ni widu ni slychu od meczu z Czechami w 09...
A gdzie niby debilu miałeś na niego wpaść?? W hurtowni długopisów?:))

13maja

Post autor: 13maja » 13.02.2016, 02:15

warszawski styl pisze:Stilon z kim miał zgody w przeszłosci?
W latach 90. - Bałtyk Gdynia, Widzew Łódź, Chrobry
2006-2007 - układ z Chemikiem K-K

Werewolf

Post autor: Werewolf » 13.02.2016, 10:25

Do Brzozovia53 (dopiero teraz zauważyłem post). Napisz gdzie napisałem że jestem z Warszawy? KUMACZU. Tutaj ci wklejam mój cytat z tematu "Kibicowska Warszawa"
Werewolf pisze:Mógłby ktoś wypisać wszystkie mniejsze ekipy działające z Warszawy i okolic?? Czy wszystkie mniejsze kluby są za Legią? Działa jakaś ekipa tylko na swoje konto?? Pomiędzy mniejszymi ekipami które są za Legią dochodzi do starć? Był kiedyś "Pakt Warszawski" ale nie wypalił. Jak jest teraz? Bardzo bym prosił o szczegółowe informacje.. Pozdro..

-Hutnik Warszawa (Legia)
-Olimpia Warszawa (Legia)
-Ursus Warszawa (Legia)
-Dolcan Ząbki (Legia)
-Gwardia Warszawa (?)
-GKP Targówek (Legia)

Jak coś pomyliłem to sorry, nie jestem z Warszawy ani okolic :P

Także skończ pisać takie farmazony że jestem z Warszawy bo aż mnie głowa boli. Podkarpacie znam zdecydowanie lepiej od ciebie, i wiem na pewno że Lesko nie będzie żadnym układem, nawet konkretna ekipa Sokół Nisko jest FC Stalowej, a jakieś Lesko będzie układem? Bo zrobili oprawę że nie będą nigdy Fan Clubem? Śmiechu warte. Szkoda że nie zrobili oprawy że będą w koalicji Triady, bo pewnie tacy ludzie jak ty by stwierdzili że tak będzie skoro oprawę zrobili. Mnie nie boli Brzozów, tylko widać że ciebie boli Polonia i Łada. Zajmij się swoją ekipką, i może napisz jak to jest że niby jesteście FC a na necie pojawiają się relacje z jakiś akcji patriotycznych gdzie uczestniczą kibice Brzozovii nie związani z FC Brzozów..

Hakuna

Post autor: Hakuna » 13.02.2016, 16:08

Obecnie Stilon i Polonia Słubice? Układ czy może już zgoda?
CBF

szakalaka

Post autor: szakalaka » 13.02.2016, 17:33

info z TMK pisze:Hahaha Sarzyna a nie Zarzyna debile! Zarzyna to możewasz ojciec świniaka na niedzielę:D
Mała ciekawostka - parę ładnych latek temu widziałem na necie projekt lub gotowe vlepki "Sarzyna Zarzyna" z gościem trzymającym nóż ;) Hasło ogólnie dość ciekawe :)
Hetman Włoszczowa!

independentfanatic

Post autor: independentfanatic » 13.02.2016, 18:02

Elana - Stilon ? KKS Kalisz - Chemik KK ? Czy kiedy kolwiek te ekipy cos laczylo? Kontakty badz uklady ?

13maja

Post autor: 13maja » 13.02.2016, 19:50

Hakuna pisze:Obecnie Stilon i Polonia Słubice? Układ czy może już zgoda?
Ani układ, ani zgoda.

Elana - Stilon
Prawie 10 lat temu przez pewien czas były kontakty, wsparcie sie na kilku meczach, ale nic oficjalnego nie zostało przybite.

Bolo85

Post autor: Bolo85 » 13.02.2016, 20:31

13maja pisze:
Ani układ, ani zgoda.

Elana - Stilon
Prawie 10 lat temu przez pewien czas były kontakty, wsparcie sie na kilku meczach, ale nic oficjalnego nie zostało przybite.
a skoro jesteśmy przy Stilonie to jaki obecnie mają stosunek do Widzewa?

Wolwes

Post autor: Wolwes » 13.02.2016, 20:44

Bolo85 pisze:
13maja pisze:
Ani układ, ani zgoda.

Elana - Stilon
a skoro jesteśmy przy Stilonie to jaki obecnie mają stosunek do Widzewa?
Neutralny.
CHROBRY GŁOGÓW (h) STILON GORZÓW

emigrantPB

Post autor: emigrantPB » 13.02.2016, 21:33

chyba nawet odrobine pozytywny

WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma » 13.02.2016, 23:16

negatywny nie jest, tyle musi wystarczyć, zresztą nie wiem po co takie pytania, wiadomo że jedne ekipy mają z siebie z górki, inne nie

lubiesiebawic

Post autor: lubiesiebawic » 13.02.2016, 23:27

Warto też zaznaczyć, że Stilon i Stal Gorzów swego czasu łączyły pozytywne stosunki - gdy tworzył się ruch kibicowski na obu ekipach ich trzon tworzyły te same osoby. Istniała także wspólna "gorzowska" zgoda, którą był właśnie Widzew.
PISANE PRZEZE MNIE POSTY PRZEDSTAWIAJĄ MOJE PRYWATNE OPINIE

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 13.02.2016, 23:30

lubiesiebawic pisze:Warto też zaznaczyć, że Stilon i Stal Gorzów swego czasu łączyły pozytywne stosunki - gdy tworzył się ruch kibicowski na obu ekipach ich trzon tworzyły te same osoby. Istniała także wspólna "gorzowska" zgoda, którą był właśnie Widzew.
który to był rok? szczerze przyznam że nie miałem o tym pojecia, to można powiedzieć że coś na styl Torunia - Ruchu, tylko tam cały proces musiał trwac krócej

lubiesiebawic

Post autor: lubiesiebawic » 13.02.2016, 23:45

Za początku ruchu kibicowskiego można uznać rok 1983. Zgoda z Widzewem to 1988, została zawiązana na meczu koszykówki kobiet w Łodzi. Generalnie "trzon", o którym wspomniałem wcześniej jeździł i reprezentował miasto zarówno na piłce, żużlu jak i koszykówce.

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 13.02.2016, 23:46

a od kiedy jest kosa miedzy ekipami?

lubiesiebawic

Post autor: lubiesiebawic » 14.02.2016, 00:03

Tutaj, że tak określę, sprawa złożona - stosunki zaczęły psuć się w roku 1998, kiedy to "trzon" odsunął się na bok, część starych odpuściła, a część przeniosła się typowo na Stilon. Na Stali nastała tendencja spadkowa, obie ekipy łączyło coraz mniej, a na żużlu przestał pojawiać się regularnie młyn (coś tam działo się w 2000 i 2001 za sprawą grupy Żółtasy). Od 2003 powoli zaczęło się to odbudowywać, a w 2004 powstała grupa Young Gang i powrócił młyn, co oczywiście spotkało się z reakcją Stilonu.

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 14.02.2016, 00:09

dzięki!
tak powinnno wyglądać forum i oby jak najwiecej takich ludzi i wpisów, bo to forum całkiem umrze

jar_ko_w

Post autor: jar_ko_w » 14.02.2016, 11:36

Mógłby ktoś przybliżyć z kim teraz Pogoń Szczecin ma dobre układy? bo po rozstaniu z Legią, to chyba żadnej zgody nie mają.
Czy wygrywasz, czy nie ja i tak kocham Cię...

Wolwes

Post autor: Wolwes » 14.02.2016, 19:20

lubiesiebawic pisze:Za początku ruchu kibicowskiego można uznać rok 1983. Zgoda z Widzewem to 1988, została zawiązana na meczu koszykówki kobiet w Łodzi. Generalnie "trzon", o którym wspomniałem wcześniej jeździł i reprezentował miasto zarówno na piłce, żużlu jak i koszykówce.
Dodać należy jeszcze siatkówkę. Tak jak mówisz, rok '83 jest przez Stilonowców uznawany za początek ruchu kibicowskiego, na Stali kiedy zaczęli kręcić młyn za czasów tzw. "układu gorzowskiego" to nie mam pojęcia.
Co do obecnych zgód Stilonu to Chrobry Głogów oraz Sporting Charleroi (Belgia), żadnych układów Stilonowcy nie posiadają (to tak w kontekście jednego z poprzednich pytań o Polonię Słubice).
CHROBRY GŁOGÓW (h) STILON GORZÓW

lubiesiebawic

Post autor: lubiesiebawic » 14.02.2016, 23:44

Masz racje, pominąłem siatkówkę.
Co do początków na Stali, to z informacji, które ja posiadam, jest to dokładnie ten sam rok - 1983.

Brzozovia53

Post autor: Brzozovia53 » 15.02.2016, 00:13

Werewolf pisze:Do Brzozovia53 (dopiero teraz zauważyłem post). Napisz gdzie napisałem że jestem z Warszawy? KUMACZU. Tutaj ci wklejam mój cytat z tematu "Kibicowska Warszawa"
Werewolf pisze:Mógłby ktoś wypisać wszystkie mniejsze ekipy działające z Warszawy i okolic?? Czy wszystkie mniejsze kluby są za Legią? Działa jakaś ekipa tylko na swoje konto?? Pomiędzy mniejszymi ekipami które są za Legią dochodzi do starć? Był kiedyś "Pakt Warszawski" ale nie wypalił. Jak jest teraz? Bardzo bym prosił o szczegółowe informacje.. Pozdro..

-Hutnik Warszawa (Legia)
-Olimpia Warszawa (Legia)
-Ursus Warszawa (Legia)
-Dolcan Ząbki (Legia)
-Gwardia Warszawa (?)
-GKP Targówek (Legia)

Jak coś pomyliłem to sorry, nie jestem z Warszawy ani okolic :P

Także skończ pisać takie farmazony że jestem z Warszawy bo aż mnie głowa boli. Podkarpacie znam zdecydowanie lepiej od ciebie, i wiem na pewno że Lesko nie będzie żadnym układem, nawet konkretna ekipa Sokół Nisko jest FC Stalowej, a jakieś Lesko będzie układem? Bo zrobili oprawę że nie będą nigdy Fan Clubem? Śmiechu warte. Szkoda że nie zrobili oprawy że będą w koalicji Triady, bo pewnie tacy ludzie jak ty by stwierdzili że tak będzie skoro oprawę zrobili. Mnie nie boli Brzozów, tylko widać że ciebie boli Polonia i Łada.
Odpisuje Ci ostatni raz. Więcej nie mam zamiaru. Stwierdziłem ze jesteś z Warszawy przez moja nieuwaga. Moja gafa i tyle. Tak Ciężko Ci napisać za kim jesteś? Lepiej być anonimowym prowokatorem ?
Śmiechu warty jest Twój ból d*** po Tym jak napisałem ze Lesko pcha się w ramiona Stalówki (na takiej samej zasadzie jak Łada czy Polonia), dodając na samym początku że CHODZĄ SŁUCHY, czyli info niepewne/ niepotwierdzone ale jednak wiem coś jest na rzeczy. Jednak Ty musiałeś się dojebać bo jestem z Brzozowa ekipki która nic nie znaczy czyli tez c**** wie, bo inaczej Twojego przypierdolenia się do mnie nie można wytłumaczy. Dlaczego nie nawiązałeś ze mną normalnej polemiki tylko do razu naskoczyłeś. Boli Cie starsznie ta moja ekipka i Brzozów. Przyklad:
kat. pisze:Gość pisze, że się pchają, a nie że są na tym samym poziomie....
Twoja odpowiedz:
Wytłumacz dlaczego uważasz że Brzozovie (w tym mnie) ma mnie boleć Polonia Przemyśl, Łada Biłgoraj lub np. Stal Gorzyce skoro nawet z tymi drużynami jak i kibicami nigdy nie miała styczności?
Zajmij się swoją ekipką, i może napisz jak to jest że niby jesteście FC a na necie pojawiają się relacje z jakiś akcji patriotycznych gdzie uczestniczą kibice Brzozovii nie związani z FC Brzozów..
Za dużo fejsbooka i widać ze swoje kumate info opierasz jedynie na tym źródle informacji.
p.s. Napisz jekiej drużyny jesteś kibicem?

Werewolf

Post autor: Werewolf » 15.02.2016, 01:43

Wytłumacz dlaczego uważasz że Brzozovie (w tym mnie) ma mnie boleć Polonia Przemyśl, Łada Biłgoraj lub np. Stal Gorzyce skoro nawet z tymi drużynami jak i kibicami nigdy nie miała styczności?
Może dlatego że Polonia nie przepada za Resovią ze wzajemnością? I trzeba oczerniać na lewo i prawo i porównywać do jakiegoś Leska? I po co piszesz takie pierdoły że nie mieliście styczności z tymi ekipami?? Mam rozumieć że jak jeździliście na Hetmana to nie mieliście do czynienia i styczności z jedną z ich większych kos?? I jak Resovia grała z Polonią to też was tam nie było wyjątkowo? I co jeszcze powiesz?
Za dużo fejsbooka i widać ze swoje kumate info opierasz jedynie na tym źródle informacji.
p.s. Napisz jekiej drużyny jesteś kibicem?
Za dużo fejsbooka? To ciekawe że takie relacje były na paru liczących się fanpage. Nie muszę się przedstawiać jakiemuś KUMACZOWI bo ja w przeciwieństwie do ciebie nie wypowiadam się w imieniu swojej ekipy, natomiast ty tak.
Napisz jeszcze jak to jest, zacząć najpierw jeżdzić na Resovie chociaż od zawsze byliście wrogo nastawieni, i teraz jeszcze na dodatek na Stal Sanok? hmmm?

Eustachy

Post autor: Eustachy » 15.02.2016, 10:59

Werewolf pisze: Za dużo fejsbooka? To ciekawe że takie relacje były na paru liczących się fanpage. Nie muszę się przedstawiać jakiemuś KUMACZOWI bo ja w przeciwieństwie do ciebie nie wypowiadam się w imieniu swojej ekipy, natomiast ty tak.
Napisz jeszcze jak to jest, zacząć najpierw jeżdzić na Resovie chociaż od zawsze byliście wrogo nastawieni, i teraz jeszcze na dodatek na Stal Sanok? hmmm?
Kolego, może daj sobie siana z pisaniem tutaj? A przynajmniej nie pisz w tematach, o których masz jak widać blade pojęcie...

Werewolf

Post autor: Werewolf » 15.02.2016, 11:08

A co nie byliście wrogo nastawieni do Brzozowa? Przypomnę mecz bodajże 2000 roku, nawet chyba niedawno ktoś wrzucił relację gdzie ewidentnie widać że nie pałacie do siebie miłością. Na dodatek mieliście Fan Club Lesko w tamtych latach największą kosę Brzozovii, i układ z Stalą Sanok, z którą wtedy Brzozów się żarł non stop. Więc ja nie mam pojęcia? Brzozów wtedy trzymał z Hetmanem Zamość a wam z nimi chyba też nie po drodze.. Więc napisz mi proszę z czym nie mam pojęcia?? Bo aż mnie ciekawość zżera.

ODPOWIEDZ