Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
wypityjanusz

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: wypityjanusz » 21.01.2016, 14:34

dziena
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala :)

iparts.pl
-E4-

Post autor: -E4- » 21.01.2016, 16:45

hihi pisze:Polonia Bytom - Odra Opole - Zagłębie Lubin, kiedyś się prali po meczu Odry
dla wyjaśnienia walka między Polonią a Zagłębiem była umówiona a to różnica...
Obrazek

WigrySKS

Post autor: WigrySKS » 22.01.2016, 00:23

Ciekawi mnie jedna sprawa, w której odpowiedź może nie będzie taka jasna, ale spróbujmy. Nie orientuję się kompletnie w scenie kibicowskiej za naszą zachodnią granicą, ale mam nietypowe pytanie - jak wypadają grupy chuligańskie naszych zachodnich sąsiadów na tle naszych tzn. do jakiej "ligi" zaliczylibyście ich bandy? O ile wiadome jest że nasza czołówka (np. Ruch, Lech czy ŁKS) by się po nich przebiegła, to czy ze słabszymi ekipami byliby również bez szans? Która ekipa jest w Niemczech obecnie najsilniejsza?

PS. Od razu zaznaczam że nie prowokuję do wyzywania się nawzajem, bo zaraz ktoś napisze że ekipa X by zaliczyła w******* od Bayernu, a ktoś z X zacznie wyzywać tego pierwszego. Ot, po prostu luźny temat - bo jak wiadomo, taka Rosja czy Serbia to czołówka i oni są sprawą oczywistą, to Niemcy są dla mnie zagadką.

localfan

Post autor: localfan » 22.01.2016, 09:34

post z cyklu "nie jestem ekspertem to się wypowiem" no ale...

powiem tak, bazując jedynie na prenumeratach TMK + gdzie było kilka ciekawych artykułów o zachodniej scenie kibicowskiej to ciężko tam mówić o jakiejś przesadnej aktywności. Nie wiem czy jest to czołówka ale wśród tych aktywniejszych nazwijmy to ekip myślę, że znajdzie się Dynamo Drezno, czasem "podziała" coś Borussia Dortmund (cudzysłów bardzo znaczący), lewaki z St.Pauli też się czasem uaktywnią. Kiedyś Herta BSC. Porównując to do polskich ekip myślę że i tak przepaść, wiadomo, że nie mam tu na myśli Podbeskidzia np, czy Izolatora Boguchwała (z całym szacunkiem dla sympatyków), ale w Niemczech ruch chuligański jest bardzo znikomy.
Zjednoczone, młode serca, pięści twarde tak jak stal. NIGDY nie stracimy wiary w to co siłę daje nam.

cobytu

Post autor: cobytu » 22.01.2016, 11:35

Ale np.

[link]
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

nisc

Post autor: nisc » 22.01.2016, 11:56

dział Europa i reszta świata info..zanim zamieszczacie post zwróćcie uwagę na rozkład forum...
TYBET JEST SERBSKI

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 22.01.2016, 16:10

Odpowiedziałem co do helmutów w temacie niemieckim.
Sam mam natomiast pytanie dotyczące Poznania i tamtejszego PSŻ. Jak są traktowani, szczególnie patrząc przez pryzmat tego, że są powiązani z lewactwem.
Domyślam się, ze raczej w barwach nie śmigają i pewnie jest ich garstka, ale może ktoś z Poznania ciekawiej to opisze.

jestemzbandy

Post autor: jestemzbandy » 22.01.2016, 21:47

Trapi mnie czy w jakiejs polskiej ekipie nie ma typa o ksywie lysy ?

OldFan1964

Post autor: OldFan1964 » 22.01.2016, 22:16

jestemzbandy pisze:Trapi mnie czy w jakiejs polskiej ekipie nie ma typa o ksywie lysy ?
Jesteś z bandy to znasz realia... Pewnie w każdej jest i to nie jeden o ksywie "łysy". To poważna sprawa, skoro Cie trapiła to chciałem ulżyć twojemu trapieniu, bo skoro jesteś z bandy to pewnie nie masz czasu na trapienie się pierdołami.
29 lat z ukochanym klubem!

WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma » 22.01.2016, 22:24

a ciekawe czy w każdej jest Siwy...
ja piedole faktycznie niektórzy mają problemy

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 23.01.2016, 12:55

jak zaczęła się zgoda Wisłoki z Górnikiem i pozytywne relacje Igloopolu z Ruchem , może ktoś w skrócie opisać?

dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu » 23.01.2016, 13:10

co to za mecz i ekipa?

Obrazek

Werewolf

Post autor: Werewolf » 23.01.2016, 15:47

warszawski styl pisze:jak zaczęła się zgoda Wisłoki z Górnikiem i pozytywne relacje Igloopolu z Ruchem , może ktoś w skrócie opisać?

Jeżeli chodzi o Ruch z Igloopolem. To pozytywne kontakty zaczęły się wtedy kiedy Ruch często grywał np. Ze Stalą Mielec, i jadąc do Mielca mieli przesiadkę w Dębicy gdzie zawsze na Ruch czekała Wisłoka (Oldschool sprzęty itp.) Także z odsieczą Ruchowi przychodzili fani Morsów.. Przychodzili głównie dlatego żeby dojechać Wisłokę, z tego zaowocowała zgoda...

kat.

Post autor: kat. » 23.01.2016, 16:47

a tutaj co nieco o Wisłoce, zgoda zaczęła się od Cracovii

[link]

natomiast tak się zastanawiam, kto pierwszy w Dębicy skierował sympatię na Śląsk. Zawsze myślałem, że Wisłoka, ale początek zgody to dopiero rok 88, a wcześniej Igloopol już trochę działał. Gdzieś nawet mignęło mi, że koniec lat 80. to obumieranie kontaktów Igloopolu i Ruchu, więc czyżby jednak Igloopol był pierwszy?

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 23.01.2016, 17:34

Werewolf pisze:
warszawski styl pisze:jak zaczęła się zgoda Wisłoki z Górnikiem i pozytywne relacje Igloopolu z Ruchem , może ktoś w skrócie opisać?
Jeżeli chodzi o Ruch z Igloopolem. To pozytywne kontakty zaczęły się wtedy kiedy Ruch często grywał np. Ze Stalą Mielec, i jadąc do Mielca mieli przesiadkę w Dębicy gdzie zawsze na Ruch czekała Wisłoka (Oldschool sprzęty itp.) Także z odsieczą Ruchowi przychodzili fani Morsów.. Przychodzili głównie dlatego żeby dojechać Wisłokę, z tego zaowocowała zgoda...
Prosze cię nie pisz głupot!
Historia w skrócie:
W Dębicy oprócz kibiców Wisłoki (początek lat 80tych) byli także kibice którzy jeździli na Wisłę Kraków. Czyli fan club Wisły, ci właśnie kibice gdy powstał Igloopol postanowili drogą negacji na derbach Dębicy kibicować "nowej" drużynie. Z biegiem czasu przestali jeździć na Wisłę jako fc ale kontakty te przyczyniły się m.in. do ich późniejszej zgody z Jagiellonią czy Ruchem (Wisła miała zgodę zarówno z Jagiellonią jak i Ruchem). Tak więc owe wspomaganie w drodze do Mielca miało już swoje wcześniejsze podwaliny.
Natomiast Wisłoka kontakty z zabrzanami miała przy okazji świętej wojny w Krakowie gdzie podobnie jak Górnik miała zgodę z Cracovią.
kat. pisze:a tutaj co nieco o Wisłoce, zgoda zaczęła się od Cracovii

[link]

natomiast tak się zastanawiam, kto pierwszy w Dębicy skierował sympatię na Śląsk. Zawsze myślałem, że Wisłoka, ale początek zgody to dopiero rok 88, a wcześniej Igloopol już trochę działał. Gdzieś nawet mignęło mi, że koniec lat 80. to obumieranie kontaktów Igloopolu i Ruchu, więc czyżby jednak Igloopol był pierwszy?
Trudno jednoznacznie stwierdzić kto miał pierwsze kontakty z Dębicy na śląsku (Górnik Zabrze / Ruch) - bo przedział czasowy kontaktów był podobny tj. początek i połowa lat 80tych.
Pamiętaj że Wisłoka miała oprócz kontaktów z Górnikiem na śląsku, także (kontakty / zgodę) z Polonią Bytom czy później z GKSem Tychy. Także Concordią Knurów.
Powolne obumieranie kontaktów na linii Ruch - Igloopol nastąpiło po 1992 roku i ich spadku z I ligi.
Jako ciekawostkę podam, że niejako scheda po "śląskich kontaktach" Wisłoka - Górnik , Igloopol - Ruch. Były ze strony Wisłoki kontakty z Zagłębiem Lubin (można by przyjąć na ten czas, że było to coś na wzór układu) (ps. to osobny długi temat choć epizod kontaktów dosyć krótki )
Natomiast ze strony Igloopolu kontakt już w nowym tysiącleciu z Apatorem Toruń czyli {obecnie byłą} zgodą Ruchu.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

KKS1

Post autor: KKS1 » 23.01.2016, 17:49

Vin Diesel pisze:ciekawe jaka ekipa/osoba pierwszy raz zaintonowała "Polska biało czerwoni", wiadomo że wziete z piosenki Go west wiec raczej lata 80-te

To jest z lat 90 na początku GKS Katowice śpiewał "o jest super GKS" Lech poznan pozniej "o jest super KKS" Polska Biało Czerwoni okolo lata 1999-2000.

slonecznazks

Post autor: slonecznazks » 23.01.2016, 18:51

Mnie ciekawi jakie przyśpiewki są najdłużej śpiewane na polskich stadionach? I kto poszczególne melodię zapoczątkował?

nisc

Post autor: nisc » 23.01.2016, 18:52

W TV lecial jakis mecz Borussi Dortmund u siebie w europejskich pucharach,gdzie przez caly mecz spiewali "go west",stamtad Gieksa to podlapala tak nawiasem mowiac piosenka gejowskiego duetu pet shop boys nucona na wiekszosci stadionow...
TYBET JEST SERBSKI

kat.

Post autor: kat. » 23.01.2016, 19:07

Dzięki ZZ, oczywiście wyraziłem się nieprecyzyjnie, chodziło mi tylko o Ruch / Górnik jako te główne sympatie na Śląsku, bo wcześniej wiele wskazywało, że Dębica pójdzie tą drogą, którą później podąży Tarnów, czyli krakowską.

Swoją drogą to ciążenie ekip podkarpackich w kierunku Śląska (całego regionu, z Zagłębiem) bądź Łodzi jest dość interesującą sprawą, bo najbliższą magnetyzującą metropolią powinien być właśnie Kraków, a ekip prokrakowskich jest tylko parę .

PCHLG

Post autor: PCHLG » 23.01.2016, 19:24

KKS1 pisze:
Vin Diesel pisze:ciekawe jaka ekipa/osoba pierwszy raz zaintonowała "Polska biało czerwoni", wiadomo że wziete z piosenki Go west wiec raczej lata 80-te

To jest z lat 90 na początku GKS Katowice śpiewał "o jest super GKS" Lech poznan pozniej "o jest super KKS" Polska Biało Czerwoni okolo lata 1999-2000.
Na pewno w 95 roku na Lechii na melodie tej piosenki śpiewało się już "Lechia, Biało Zieloni", a "Polska, Biało Czerwoni" śpiewaliśmy na pewno w 1999 w drodze do Warszawy na Polska-Anglia i nie była to żadna "nowość".

Werewolf

Post autor: Werewolf » 23.01.2016, 19:51

Zupełnie Zielony. pisze:
Werewolf pisze:
Prosze cię nie pisz głupot!
Historia w skrócie:
W Dębicy oprócz kibiców Wisłoki (początek lat 80tych) byli także kibice którzy jeździli na Wisłę Kraków. Czyli fan club Wisły, ci właśnie kibice gdy powstał Igloopol postanowili drogą negacji na derbach Dębicy kibicować "nowej" drużynie. Z biegiem czasu przestali jeździć na Wisłę jako fc ale kontakty te przyczyniły się m.in. do ich późniejszej zgody z Jagiellonią czy Ruchem (Wisła miała zgodę zarówno z Jagiellonią jak i Ruchem). Tak więc owe wspomaganie w drodze do Mielca miało już swoje wcześniejsze podwaliny.
Natomiast Wisłoka kontakty z zabrzanami miała przy okazji świętej wojny w Krakowie gdzie podobnie jak Górnik miała zgodę z Cracovią.
kat. pisze:a tutaj co nieco o Wisłoce, zgoda zaczęła się od Cracovii

[link]

Trudno jednoznacznie stwierdzić kto miał pierwsze kontakty z Dębicy na śląsku (Górnik Zabrze / Ruch) - bo przedział czasowy kontaktów był podobny tj. początek i połowa lat 80tych.
Pamiętaj że Wisłoka miała oprócz kontaktów z Górnikiem na śląsku, także (kontakty / zgodę) z Polonią Bytom czy później z GKSem Tychy. Także Concordią Knurów.
Powolne obumieranie kontaktów na linii Ruch - Igloopol nastąpiło po 1992 roku i ich spadku z I ligi.
Jako ciekawostkę podam, że niejako scheda po "śląskich kontaktach" Wisłoka - Górnik , Igloopol - Ruch. Były ze strony Wisłoki kontakty z Zagłębiem Lubin (można by przyjąć na ten czas, że było to coś na wzór układu) (ps. to osobny długi temat choć epizod kontaktów dosyć krótki )
Natomiast ze strony Igloopolu kontakt już w nowym tysiącleciu z Apatorem Toruń czyli {obecnie byłą} zgodą Ruchu.

[link] Jak widać na oficjalniej stronie kibiców i klubu Ruchu Chorzów nie ma o tym słowa, także powiedz skąd masz tą informacje. Bo ja wolę w takich przypadkach mieć konkretne źródło..

IGLOOPOL DĘBICA - zgoda ta została zawarta podczas wyjazdów Ruchu na Stal Mielec. Ruch zawsze wtedy musiał zaliczyć przymusową przesiadkę w Dębicy, gdzie aktywnie działała Wisłoka. Z odsieczą chorzowianom przychodził zawsze dębicki Igloopol, który pomagał Ruchowi w walce z Wisłoką na zasadzie przeciwieństwa. W drugiej połowie lat 80-tych pod upadku sposnora Igloopolu i jednocześnie upadku klubu zgoda ta umarła śmiercią naturalną. Od roku 2004, gdy Igloopol wsparł Ruch Chorzów podczas baraży ze Stalą Rzeszów na meczu w Rzeszowie, relacje zostały nawiązane ponownie.

Z tego co napisałeś wynika że grupa gości śmigająca na Wisłe z Dębicy nałapała kontaktów, ale PIERWSZE kontakty z kibicami IGLOOPOLU były w DĘBICY podczas wypraw Ruchu do Mielca.. Igloopol powstał w 1978 roku..
Jeżeli prywatne kontakty paru gości nazywasz "podwalinami" to dziękuję za dyskusję :)

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 24.01.2016, 10:27

W takim razie ja też dziękuję!
Wyraźnie napisałem że wtedy nawiązały się pierwsze KONTAKTY Dębicy (mowa tu o Igloopolu w tym wypadku) ze śląskiem(Ruchem).
Na prawdę myślisz że nie czy czytałem tego tekstu ze strony Ruchu??? Co on ma niby dowodzić, tzn że jest ostateczny i nie mozna rzucić więcej światła? Jestem autorem tekstu powstania zgód na Wisłoce a i na niektórych stronach Górnika i co to ma dowodzić? Zawsze moze się znaleść ktoś, kto da więcej informacji na dany temat i sięgnie głębiej czasowo.
Ty zdaje się nie jesteś z Dębicy/Ruchu/KSG, więc tym bardziej nie powinieneś mnie pouczać. Pytanie brzmiało- "kto pierwszy w Dębicy skierował sympatię na Śląsk" - więc moja odpowiedź jest wiążąca.
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!

Werewolf

Post autor: Werewolf » 24.01.2016, 11:25

Ja odpowiedziałem na pytanie, Warszawskiego Stylu którze brzmiało:
Jak zaczęła się zgoda Wisłoki z Górnikiem i pozytywne relacje Igloopolu z Ruchem , może ktoś w skrócie opisać?
I odpowiedziałem na pytanie relacji Igloopolu z Ruchem, a kto pierwszy skierował sympatię na Śląsk to mi koło d*** lata i nie odpowiadałem na to pytanie. Nie jestem z Ruchu ale rozmawiałem z osobami od nich, więc też mnie nie pouczaj. Bo to co napisałem było zaczerpnięte z oficjalnej strony Ruchu, nie pisałem swoich opinii. Także jebiąc mnie że piszę głupoty od razu zacznij j**** redakcje tej stronki którą podałem że również piszą głupoty.

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 24.01.2016, 12:39

Ok, po prostu wzburzyło mnie to, że ktoś nie będący z w/w klubów zabiera tak jednoznaczny głos na tematy (dotyczące także mojego klubu). Przy czym powołuje się na info że tak napisano tam czy tam... Bez obaw, mnie też to dotyczy ;) nie wykluczone że za jakiś czas ktos dokopie sie do wcześniejszych informacji i zachwieje chronologicznymi wydarzeniami.
To co pisze na stronce Ruchu to ich sprawa, nie wnikam bo nie dotyczy mojego klubu, a i sam nie jestem z Igloopolu.
kat. pisze:Dzięki ZZ, oczywiście wyraziłem się nieprecyzyjnie, chodziło mi tylko o Ruch / Górnik jako te główne sympatie na Śląsku, bo wcześniej wiele wskazywało, że Dębica pójdzie tą drogą, którą później podąży Tarnów, czyli krakowską.

Swoją drogą to ciążenie ekip podkarpackich w kierunku Śląska (całego regionu, z Zagłębiem) bądź Łodzi jest dość interesującą sprawą, bo najbliższą magnetyzującą metropolią powinien być właśnie Kraków, a ekip prokrakowskich jest tylko parę .
Na pewno kibice Wisłoki (pierwsze początki) były około połowy lat 70tych? w końcu mieli się od kogo uczyć grając w II lidze 1972/79. Niestety już nie pamiętam kiedy były początki Unii (nie mylić z fc Wisły z Tarnowa) ale zdaje sie tak jak piszesz nieco później lub w podobnym okresie. Może jakis dinozaur z Unii doprecyzuje :) Tak czy owak kibicowanie w latach 70tych wśród małych ekip wiadomo jak wyglądało (...)
Jeśli chodzi o ciągotki Dębicy do śląska to mozna by wymienić jeszcze jeden temat. Kiedyś bardzo popularne w tym regionie były wszelkie szkoły górnicze. Nawet jeszcze na początku lat 90tych w szkołach podstawowych zjawiali się przedstawiciele takowych szkół (z internatem) zachęcających do uczenia się wtym fachu. Coś jak ze Staszowem. Kiedyś rozmawiałem z takim jednym emerytem (sympatykiem Wisłoki) który opowiadał że on juz za Górnikiem był w latach 70tych i jeździł czasem tam na mecze :) Także słyszałem o innych opowieściach z początku lat 80tych o ludziach którzy uczyli sie na ślasku i kibicowali Górnikowi ;) Oczywiście jako sympatycy Wisłoki (bo jak wiadomo Igloopolu wtedy nie było jeszcze -klubu/kibiców)
Spadam z tego forum!

kat.

Post autor: kat. » 24.01.2016, 12:57

Zupełnie Zielony pisze:Niestety już nie pamiętam kiedy były początki Unii (nie mylić z fc Wisły z Tarnowa) ale zdaje sie tak jak piszesz nieco później lub w podobnym okresie. Może jakis dinozaur z Unii doprecyzuje :)
Zorganizowany doping na Unii, coś w rodzaju "klubu kibica" to lata 70. Sympatie prowiślackie były w Tarnowie zawsze, ale ci kibice skupiali się na Unii. Natomiast decyzja o kibicowaniu Unii przez ludzi śmigających wcześniej na TSW i zaczątek jako takiej ekipy to 1984, ale tak jak piszę, niezależnie od nich coś już się działo i była grupa ogarniająca doping, wyjazdy itd. Natomiast z wiadomych względów nie było wtedy jeszcze opcji pro-Cracovia takiej jak w Dębicy z Górnikiem / Ruchem.

Kamilos22

Post autor: Kamilos22 » 24.01.2016, 20:44

Mam takie pytanie dotyczące bardzo dalekich FC.. Jakie ekipy mają FC oddalone dosyć w dużej odległości od "swoich terenów" ? Chodzi mi o takie fancluby jak np Lechia Nowy Targ, Pogoń Szczecin Jaworzno (wiem że FC Pogoni ponoć upadło,a o pierwszym nie wiem zbyt wiele, są to tylko przykłady). Sa jeszcze jakieś "egzotyczne" FC ? :D

Hujtras

Post autor: Hujtras » 24.01.2016, 20:47

Pogoń ma fanklub w Opolu Lubelskim.

pijany powietrzem

Post autor: pijany powietrzem » 24.01.2016, 20:50

Kamilos22 pisze:Mam takie pytanie dotyczące bardzo dalekich FC.. Jakie ekipy mają FC oddalone dosyć w dużej odległości od "swoich terenów" ? Chodzi mi o takie fancluby jak np Lechia Nowy Targ, Pogoń Szczecin Jaworzno (wiem że FC Pogoni ponoć upadło,a o pierwszym nie wiem zbyt wiele, są to tylko przykłady). Sa jeszcze jakieś "egzotyczne" FC ? :D
Ruch ma w Staszowie i Dzierzoniowie, wydaje mi się że to najdalej oddalone FC z prawdziwego zdarzenia (a więc nie kilkuosobowe), no chyba że o jakimś nie wiem

FORZA ZKS

Post autor: FORZA ZKS » 24.01.2016, 20:52

Kamilos22 pisze:Mam takie pytanie dotyczące bardzo dalekich FC.. Jakie ekipy mają FC oddalone dosyć w dużej odległości od "swoich terenów" ? Chodzi mi o takie fancluby jak np Lechia Nowy Targ, Pogoń Szczecin Jaworzno (wiem że FC Pogoni ponoć upadło,a o pierwszym nie wiem zbyt wiele, są to tylko przykłady). Sa jeszcze jakieś "egzotyczne" FC ? :D
Legia np. fc w Kołobrzegu , ale mają też w innych częściach Polski
Widzew np. fc Grudziądz, Chełm, fan club Północny Bastion Widzewa (zrzeszający kibiców z kujawsko-pomorskiego,pomorskiego,warmińsko-mazurskiego)
Cracovia miała FC Mazury oraz fc Biała Podlaska nie wiem czy są to aktywne fan cluby.
Stomil fc Radomsko, mieli szale lub flagę już nie pamiętam.
Arka fc Zakopane chyba była taka flaga.

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 24.01.2016, 20:54

tyle że wiele z tych FC to sztuczne/kilkuosobowe FC

nisc

Post autor: nisc » 24.01.2016, 21:34

Flora Swinoujscie fc Baligrod
TYBET JEST SERBSKI

N1908

Post autor: N1908 » 24.01.2016, 21:57

ŁKS Włocławek. 130km,może nie tak daleko ale są zawsze na meczach. Np.byli na Polonii w Warszawie całym autokarem.

Luki_1948

Post autor: Luki_1948 » 24.01.2016, 23:20

FORZA ZKS pisze:Stomil fc Radomsko, mieli szale lub flagę już nie pamiętam.
Stomil wydał szal FC Radomsko - Obrazek

Luki_1948

Post autor: Luki_1948 » 24.01.2016, 23:37

Co do FC to przeglądałem mapki tak z ciekawości.
Cracovia na Mazurach działa jeszcze?
Te same pytania o Zagłębie Sosnowiec w Olkuszu, Pogoń Szczecin w Opolu Lubelskim, GieKSe - FC Wschód (nie chodzi mi o Rude Śl. tylko o wschodnie województwa)

independentfanatic

Post autor: independentfanatic » 25.01.2016, 00:01

Arka Gdynia: fc Lubelskie, fc Zakopane .

Były jeszcze flagi AG Nowa Huta ;) i AG Grosseto Italia :)

Lari

Post autor: Lari » 25.01.2016, 01:16

Jeżeli chodzi o początek piosenek, to ze strony Legii na pewno "Jesteśmy zawsze tam..." oraz "Mistrzem Polski jest..."
exitus acta probat.

Doktor

Post autor: Doktor » 25.01.2016, 02:41

Jak dla mnie to lepiej kilkuosobowy konkretny niz duzy ale jakis łbow i pajacow.Arka ma fc w naszym wojewodztwie oprocz Kurowa(w ogole dziala cos ten fc to samo odnosnie Pogoni fc Opole L czy Cracovii Mazury i Biala)
mahomet to pedofil. AVE BMH

tisu

Post autor: tisu » 25.01.2016, 10:32

FC Przemyśl (Wisła Kraków) Przemyśl - Kraków 250 km

kat.

Post autor: kat. » 25.01.2016, 10:39

Coś więcej o tym Radomsku? Myślałem, że się kolesiom na google maps pojebało, że to ten Olsztyn pod Cz-wą, ale na stronie RKSu piszą, że to jakieś niemiejscowe małolaty.

ODPOWIEDZ