Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
nisc

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: nisc » 08.01.2016, 13:16

hihi pisze:Ciekawostka z wywiadu z "Uszolem" :
Dojrzewało to w Tobie stopniowo czy decyzja była spontaniczna?

– Dojrzewało. Widziałem, że sprawy toczą się w złą stronę. Tam, gdzie pojawiają się bejmy, zawsze wszystko się psuje. A pojawiły się w momencie, gdy zaczynała się współpraca władz klubu z kibicami, którzy mieli pilnować porządku na trybunach. Namawiano mnie, bym się w to włączył, bo ciągle jestem wzorem dla młodych kiboli i autorytetem dla różnych środowisk kibicowskich. Mogę napomknąć, że proszono mnie, bym pozostał na stadionie w innej roli, ale to może omówimy przy okazji innych spotkań. Nie chciałem tańczyć, jak mi ktoś zagra, robić z siebie niewolnika. Za jakieś wynagrodzenie mieliśmy odpowiadać za spokój na stadionie. Jak mogłem zaręczyć, że spontanicznie nie wybuchną zadymy? Gdyby zaczęły się burdy, ekscesy na trybunach, jedni kibice do drugich mieliby pretensje. Tego właśnie wolałem uniknąć. Radzionków był tą kroplą, która przelała czarę goryczy.

Słyszałem, że wprost z pociągu wybieraliście się do siedziby klubu, by pokazać działaczom i piłkarzom, co myślicie o ich postawie w Radzionkowie.

– Dokładnie tak było, ale to był tylko i wyłącznie mój plan. Byłem agitatorem, nie wstydzę się tego. Nie wiem już, co chcieliśmy zrobić, czy ucierpiałyby samochody, budynek, czy osoby. Do dziś tak dzieje się w Turcji, czy w Grecji, gdzie kibice w ten sposób reagują na to, co budzi ich wściekłość. Gdybyśmy tak wtedy postąpili, ludzie z klubu następnym razem dwa razy by się nad sobą zastanowili. Niestety, u swoich kolegów, druhów, oficerów, czy jak tam ich nazwać nie znalazłem poparcia. Uznałem, że faktycznie nie ma tam już dla mnie miejsca. Skoro niektórym mamona przesłoniła oczy, to trudno. Gdy im się pluje w pysk, to mówią, że deszcz pada.
[link]

Uszol potwierdza, że w pewnym momencie chuligani Lecha nie stroniący od awantur NA stadionie postanowili za kasę od klubu ... pilnować porządku na stadionie i tak jest do dziś... I jeszcze momenty gdy spontanicznie młodzież z Lecha próbuje coś rozkręcić to "stara chuliganka" ... interweniuje jak ochrona https://www.youtube.com/watch?v=-QSKsFDgUcQ
mnie tam bardziej (podobnie pewnie jak innych bezpośrednich uczestników tamtych wydarzeń w Gdyni i Poznaniu) interesują obiecane przez Rafała na 7 lutego kulisy zawarcia zgody Lech-Arka z jego perspektywy..
TYBET JEST SERBSKI

iparts.pl
za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! » 08.01.2016, 14:01

KATOWICE'64 pisze:nie przypierdalam tylko prostuje stek bzdur - raz wyszlo dobrze a potem co 2 tygodnie cos nowego?!
ile tych flag bylo po tych derbach i jakie?
Prostujesz stek bzdur sam je wypisując tłumacząc się potem zawodzącą pamięcią i dalej chcesz żeby Ci wymieniać flagi wrzucać ich zdjęcia itd. a co to ku*** koncert życzeń? Dojebałeś piździe uszy więc zmuruj już cipe.
Boca pisze:Po prostu typ z Ruchu przesadzil ze swoja bajera i tyla.
No ale skoro jest obeznany w tamtych czasach,to moze odpowie na pytanie kolegi.
Jakim cudem Polonia weszla w posiadanie tej flagi Banika.Potwierdzam na 100 procent ze flaga ta
Stracona na pamietnych derbach razem z flaga zaleze, okolicznosci byly takie ze caly Ruch byl juz na
Plonocnej a my pod stadionem.pare sztuk se fotki robilo na sektorze i niebiescy to wykorzystali, wysypali sie.
Byla to kratownica z herbem w srodku.Jakie bylo zdziwienie jak PB przywiozlo ja na derby.
Ja slyszalem ze ponoc Polonia zajebala jakas flage R i byla wymianka.Prawda to?
Ruch tez tracil wtedy flagi na nasza korzysc,sprawdzimy jego wiedze,wymien jakie?
Wtedy zreszta calkiem inne czasy kazdy wozil flagi na dzielnie
Wiec i okazji bylo wiecej
Składnia po chuju ale mniejsza z tym pewnie dawno w szkole nie byłeś. Nie, Polonia nam nie zajebała flagi i nie było wymianki byliśmy na tym meczu z nimi już wtedy mieliśmy zgodę przeciwko Gieksie. Wymień jeśli możesz te nasze potracone flagi oprócz White Power wykłutej typeczkowi pod domem i tej bodajże barwówki.

KATOWICE'64

Post autor: KATOWICE'64 » 08.01.2016, 15:18

za Ruchem ! pisze:
KATOWICE'64 pisze:nie przypierdalam tylko prostuje stek bzdur - raz wyszlo dobrze a potem co 2 tygodnie cos nowego?!
ile tych flag bylo po tych derbach i jakie?
Prostujesz stek bzdur sam je wypisując tłumacząc się potem zawodzącą pamięcią i dalej chcesz żeby Ci wymieniać flagi wrzucać ich zdjęcia itd. a co to ku*** koncert życzeń? Dojebałeś piździe uszy więc zmuruj już cipe.
Boca pisze:
koncert ZYCZEN i bzdur z waszej strony - nowe fanty co 2 szpile i sie jakos doliczyc nie umiecie ; )
cipa - do kogo piszesz? bo zamiast konkretow bluzgi walisz jak gamon

za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! » 08.01.2016, 16:22

KATOWICE'64 pisze:koncert ZYCZEN i bzdur z waszej strony - nowe fanty co 2 szpile i sie jakos doliczyc nie umiecie ; )
Konkretów? Ciekaw jesteś kiedy Wam padły fany Załęża, Witosa wrzucam Ci odpowiedź to znów się prujesz o Tauzen kolega Ci wrzuca filmik z tą faną a Tobie tych konkretów ciągle mało chłopie. Poprawił się że go poniosło z tym co 2 tygodnie a Ty dalej w to brniesz.

tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. » 08.01.2016, 16:34

Mam pytanie odnośnie Gorlic. Jakie są stosunki między fanami Glinika, a kibicami Wisły i czy jeszcze jeżdżą ludzie z tego miasta na Widzew?
IGLOOPOL DĘBICA

InteligentnyIdiota

Post autor: InteligentnyIdiota » 08.01.2016, 16:36

Co do Lecha to w pamietnym PP przed ojro niewysypali się na murawę w Bydgoszczy, podczas gdy Legia szalała w najlepsze. Wbiegli dopiero jak psiarnia wszystko popsuła i równie szybko się zwineli.

ATM1920

Post autor: ATM1920 » 08.01.2016, 17:23

Za Ruchem nie odpisuj już na zaczepki tego h** wie kogo on ma swój swiat.Dupny znawca lat 90tycha a nawet nie wie jakie fanty pogubili w jakich ilościach i jakich okolicznościach!Teraz mu pamieć zaczeła szwankować nagle.Konkrety masz powyzej z datami ile strat w derbach ile po i jakie,zdjecia chciałes masz filmiki,jak masz problemy z datami i liczeniem to do szkoły!Ciach bajera hurtownicy.Nie pisz już nic!!!

KATOWICE'64

Post autor: KATOWICE'64 » 08.01.2016, 19:05

za Ruchem ! pisze:
KATOWICE'64 pisze:koncert ZYCZEN i bzdur z waszej strony - nowe fanty co 2 szpile i sie jakos doliczyc nie umiecie ; )
Konkretów? Ciekaw jesteś kiedy Wam padły fany Załęża, Witosa wrzucam Ci odpowiedź to znów się prujesz o Tauzen kolega Ci wrzuca filmik z tą faną a Tobie tych konkretów ciągle mało chłopie. Poprawił się że go poniosło z tym co 2 tygodnie a Ty dalej w to brniesz.
zabrnal to twoj ziomek ze tracilismy jak leci co jest totalna bzdura.
skoro wy dodaliscie sobie "tyska" Ligote to nie badz zdziwiony ze ja nie pamietam np tauzena sprzed bodaj 20 lat.

padlo zwykle pytanie na te temat ile tych fan poszlo poza derbami 98 i co z "krazaca" fana Banika?

jesli to dla was zbyt trudne lub niewygodne pytania to nie odpowiadajcie tylko nie pokazujcie swojej niewiedzy/niemocy rzucaniem cipami bo to pokazuje co za typ to pisze

czajnik_widzew

Post autor: czajnik_widzew » 08.01.2016, 19:26

Płynna granica między kibicami, a ochroniarzami w Poznaniu była od dawna.

psychopig

Post autor: psychopig » 08.01.2016, 20:14

InteligentnyIdiota pisze:Co do Lecha to w pamietnym PP przed ojro niewysypali się na murawę w Bydgoszczy, podczas gdy Legia szalała w najlepsze. Wbiegli dopiero jak psiarnia wszystko popsuła i równie szybko się zwineli.
Jeśli dobrze pamiętam to ochrona zaczęła interweniować i przeganiać Legię jak Lech wszedł na murawę.
Legia do tego momentu nie szalała, tylko z piłkarzami świętowała zdobycie pucharu.
Parę osób zbliżyło się do sektorów Lecha i wtedy Lech zaczął się wysypywać.
Obrazek

cobytu

Post autor: cobytu » 09.01.2016, 17:47

Prosze o kontakt kogoś z GKS Jastrzębie
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

Doktor P(r)awica

Post autor: Doktor P(r)awica » 11.01.2016, 18:30

Nie trapi mnie to od dawna, ale z racji tego, że ostatnio ciekawa dyskusja sie wywiązała na temat pewnego finskiego grajka (amatorsko śpiewaka), który z Lecha przeszedł do Legii to mam do Legionistów pytanie. Na Waszym forum można poczytać różne opinie, jedni po nim cisna, inni mówią że w sumie to nic nie zrobił. Rozumiem tych, którzy po nim kurwią, sam bym nie chciał takiego grajka u siebie, ale tu jest moje pytanie. Rozumiem, że tak samo protestowaliście gdy do Waszego klubu przychodził śmieć z Zawiszy ? Kibice innego klubu (byl to bodajże GKS Tychy) zablokowali transfer frajera i nie przeszedł on do ich klubu, u Was natomiast został przyjęty, nawet dano mu sie wypowiedzieć i wytłumaczyć, że żałuje i inne takie (a co miał innego powiedzieć)
Może i serio żałuje, ale w naszym środowisku tak jest że ''jeden czyn skreśla życie twe w moment'' cytując Kafara, także c*** z jego żalem. Choć oczywiście wiem, ze Legia to duży klub i ciężko jest wpływać na decyzje zarządu to jednak nie kojarze jakichś pocisków z trybun w jego strone. Że jest c*****, chujem i inne takie

asdasd

Post autor: asdasd » 11.01.2016, 20:24

O co chodzi z tym Hamalainenem? Gość coś nawywijał, gadał, śpiewał? Bo przecież to zwykły najemnik, który pograł w Lechu 2(?) sezony i tyle. A robiona jest z tego afera jakby jakiś wychowanek przechodził.
Zamknijcie rejestrację !

jebaćMedia

Post autor: jebaćMedia » 11.01.2016, 20:58

Za kasę daunie przyjebany to można Ciebie pewnie kupić, sprzedać, najebać i wyjebać. Pozer jakich mało

jcb

Post autor: jcb » 12.01.2016, 12:41

Kto to ? [link]

Ultra1312Style

Post autor: Ultra1312Style » 14.01.2016, 06:57

Piłkarzyki pajacyki, ale robią nam wyniki. Muszę przyznać, że od dawna trapi mnie kibicowska postawa kibiców wobec piłkarzy zmieniających swoje barwy klubowe. My kibice na kolesi biegających po zielonej trawie patrzymy z punktu widzenia kibica i wierności do naszych ukochanych barw, ale czy tak naprawdę mamy podstawy, by tego samego wymagać od najemników, czy skórokopów, dla których piłka to przede wszystkim sposób na życie i praca?
Zapraszam do lektury felietonu, który nakreśli Wam moje sprzojrzenie na tę sytuację: [link]
Będę wdzięczny za wszelkie wypowiedzi oraz Wasze stanowisko w tej sprawie, bo muszę przyznać, że dla mnie to dość kontrowersyjny temat.
Obrazek
www.sektorkiboli.pl - Strona z Kibicowską Publicystyką

Lari

Post autor: Lari » 16.01.2016, 00:24

Old[Z] - z tym Lewczukiem to piszesz tak, jakby Żyleta co mecz skandowała jego nazwisko itd... Jego transfer praktycznie przeszedł bez echa u nas, jest, gra, ale żadną gwiazdą nie jest. Bardziej bym powiedział że nikt nie zwrócił uwagi na to, że jest. Mówię oczywiście o Żylecie, bo pikniki na pewno bardziej interesują się składem, transferami. Co do KH i Kaczorowskiego - jest jednak różnica między Polakiem który jawnie "kurwi" na swój przyszły klub a Finem, który pewnie 3 zdania na krzyż umie po polsku... Nie żebym go bronił, ale pierwsze mecze na Ł3 pokażą "co i jak" więc rozkminki można na razie zachować dla siebie :)
exitus acta probat.

Lari

Post autor: Lari » 16.01.2016, 00:26

żeby nie rozmywać tematu - ostatnio przeglądałem film z awantury Elana - Lecha, bodajże 2005r. Dlaczego wtedy Lechia siedziała w młynie Elanowców, a gospodarze w sektorze gości?
exitus acta probat.

Stzwhite

Post autor: Stzwhite » 16.01.2016, 14:26

Czy jest jakaś sytuacja, że zgoda pewnej ekipy ma kosę z inną zgodą tej ekipy ? Nie licząc Śląska i jego zgód ( Motor, Wisła, Lechia )

J_ag

Post autor: J_ag » 16.01.2016, 15:08

Arka - Zagłębie Lubin - Zawisza

kat.

Post autor: kat. » 16.01.2016, 15:40

Polonia W. z Lechem też nie ma ciepłych relacji, choć z wiadomych względów trudno mówić o wielkiej kosie.

Dawniej Tarnovia - Sandecja, a teraz po odrodzeniu Tovii trudno powiedzieć, musieliby awansować i wybrać się na Sądecczyznę.

telewidz

Post autor: telewidz » 17.01.2016, 19:35

Nie wiem czy dobry temat ale zaryzykuje. Ciekawi mnie kwestia nie wpuszczania na trybuny kibicow ze wzgledu na miejsce zamieszkania/wojewodztwo (np Ruch w Niecieczy). Jak sie to ma do nowych dowodow osobistych w ktorych nie ma takich danych? Raczej nie moga wymusic na mnie innego dokumentu z adresem bo niby z jakiej racji mialbym wozic ze soba cos poza dowodem?

telewidz

Post autor: telewidz » 17.01.2016, 22:04

hihi pisze:a jaki procent ekipy wyjazdowej ma taki dowód? 1%?
Biorac pod uwage, ze weszly takie na poczatku zeszlego roku a dowod jest wazny 10 lat to statystycznie 10% osob ma taki. Zreszta mniejsza z tym ile ma - ciekawi mnie po prostu czy wyrobienie go sobie ulatwiloby obchodzenie tego typu absurdow.

wKrawacie

Post autor: wKrawacie » 18.01.2016, 00:20

kat. pisze:Polonia W. z Lechem też nie ma ciepłych relacji, choć z wiadomych względów trudno mówić o wielkiej kosie.

Dawniej Tarnovia - Sandecja, a teraz po odrodzeniu Tovii trudno powiedzieć, musieliby awansować i wybrać się na Sądecczyznę.
Ty jesteś z Tarnowa że się wypowiadasz? Jedni i drudzy mają w siebie wbite

spacerowicz

Post autor: spacerowicz » 18.01.2016, 15:08

Tak z ciekawości: co sobie wbili?

JedynaSiłaMiasta

Post autor: JedynaSiłaMiasta » 18.01.2016, 21:06

A mnie ciekawi zrobienie zgodowego tatoo i koniec zgody- przykład (Legia Pogon). Co dalej panowie? Starsi maja interesy, przyjaciół, gosciny itp. a młodzi tylko dziary do przykrycia :)

warszawski styl

Post autor: warszawski styl » 18.01.2016, 21:28

hihi pisze:a jaki procent ekipy wyjazdowej ma taki dowód? 1%?
czas pomyslec o takim, ja mam odkąd weszły, złamałem stary w pizdu i wymieniłem

adiKOLEJORZ

Post autor: adiKOLEJORZ » 18.01.2016, 21:47

Dobry pomysł by ominąć zakazy, chociaz przy grupie 200 osob gdzie kazdy ma nowy dowód pewnie k**** i tak by znalazły powód do cofniecia, ale jakby dotrzec pod stadion w grupkach to inna sprawa
Obrazek

kat.

Post autor: kat. » 18.01.2016, 22:42

wKrawacie pisze:Ty jesteś z Tarnowa że się wypowiadasz? Jedni i drudzy mają w siebie wbite
A co to ma do rzeczy, skąd jestem? To nie jest wiedza tajemna i nawet mieszkając w Świnoujściu można wiedzieć, że Tarnovia za dobrych czasów miała kosę z Sandecją. A że w późniejszych latach osoby z Trn wspierały Sandecję jako FC Cracovia to inna bajka.

pilnik

Post autor: pilnik » 18.01.2016, 22:42

Ja mam taki dowod i faktycznie udalo mi sie ominac wlasnie zakaz wpuszczania kibicow z mojego wojewodztwa. Tylko trzeba byc przygotowanym i miec juz wymyslona spiewke ze mieszka sie w danym miescie,pracuje i wynajmuje mieszkanie. Najlepiej dobra bajera,bo wiadome jak jest z psami i innymi ochroniarkami. Zawsze moga zaczac sapac i cos sie nie spodoba-to nie wpuszcza. Ja nie mialem problemu.

WIDZEWSKAduma

Post autor: WIDZEWSKAduma » 18.01.2016, 22:46

Szcerze nie pomyslałem o tym, a tak prosty sposób na zwiekszenie szansy na ominiecie tych pojebanych zakazów

Nivek

Post autor: Nivek » 18.01.2016, 23:27

pilnik pisze:Ja mam taki dowod i faktycznie udalo mi sie ominac wlasnie zakaz wpuszczania kibicow z mojego wojewodztwa. Tylko trzeba byc przygotowanym i miec juz wymyslona spiewke ze mieszka sie w danym miescie,pracuje i wynajmuje mieszkanie. Najlepiej dobra bajera,bo wiadome jak jest z psami i innymi ochroniarkami. Zawsze moga zaczac sapac i cos sie nie spodoba-to nie wpuszcza. Ja nie mialem problemu.
Przecież na nowym dowodzie jest napisane jaki organ wydaje (np. Starosta) i jest podana miejscowość...

Doktor

Post autor: Doktor » 18.01.2016, 23:30

Wrzuca na beben zeby niby potwierdzic dane z dowodu i wyjdzie gdzie zameldowany ktos jest
mahomet to pedofil. AVE BMH

telewidz

Post autor: telewidz » 19.01.2016, 09:22

Nivek pisze:
pilnik pisze:Ja mam taki dowod i faktycznie udalo mi sie ominac wlasnie zakaz wpuszczania kibicow z mojego wojewodztwa. Tylko trzeba byc przygotowanym i miec juz wymyslona spiewke ze mieszka sie w danym miescie,pracuje i wynajmuje mieszkanie. Najlepiej dobra bajera,bo wiadome jak jest z psami i innymi ochroniarkami. Zawsze moga zaczac sapac i cos sie nie spodoba-to nie wpuszcza. Ja nie mialem problemu.
Przecież na nowym dowodzie jest napisane jaki organ wydaje (np. Starosta) i jest podana miejscowość...
Organ wydajacy ma sie nijak do mojego miejsca zamieszkania. Zwlaszcza, ze teraz mozesz go sobie wyrobic w jakimkolwiek urzedzie w Polsce.

Nivek

Post autor: Nivek » 19.01.2016, 09:53

telewidz pisze:
Nivek pisze:
Organ wydajacy ma sie nijak do mojego miejsca zamieszkania. Zwlaszcza, ze teraz mozesz go sobie wyrobic w jakimkolwiek urzedzie w Polsce.
Jasne, ale na logikę biorąc wyrabiasz w pobliżu swojego miejsca zamieszkania, jak mają się przyjebać to tylko to może być powodem.

Vin Diesel

Post autor: Vin Diesel » 19.01.2016, 11:07

ciekawe jaka ekipa/osoba pierwszy raz zaintonowała "Polska biało czerwoni", wiadomo że wziete z piosenki Go west wiec raczej lata 80-te

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 19.01.2016, 14:11

Jak wyglądają relacje Wałbrzych Legnica oraz Jelenia Góra Legnica
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala :)

Super_Mario

Post autor: Super_Mario » 20.01.2016, 17:29

wypityjanusz pisze:Jak wyglądają relacje Wałbrzych Legnica oraz Jelenia Góra Legnica
ale PKS czy PKP?
myślcie zadając pytania

wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz » 20.01.2016, 19:21

Karkonosze - Miedź oraz Górnik W. - Miedź (relacje między kibicami tych klubów)
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala :)

kat.

Post autor: kat. » 20.01.2016, 20:11

Karki z Miedzią miały kosę, ale potem była względna tolerancja w ramach "rodziny Śląska", Górnik z Miedzią nieprzyjazne relacje, jak coś pojebałem to sorka i poprawcie bez napinki pt. "a jesteś z Legnicy, że się wypowiadasz?"

ODPOWIEDZ