Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
jaka relacja pomiędzy WIDZEW - SPARTA PRAGA?
-
masz rozkmine na ten temat tutaj: http://www.kibice.net/forum/./viewtopic ... start=3120
(ostatnie komentarze)
(ostatnie komentarze)
-
Opisze mi ktoś zerwanie zgody Korony Kielce z Cracovią i Korony z Polonią Warszawa?
-
Ciekawe też jak wyglądają ich relacje z elanowcami, byłem na kilku meczach w Toruniu i Iławie i z tego co zauważyłem to wspierali się wzajemnie w dosyć dużych liczbach, wynikało to też zapewne z niedużej odległości jaka jest pomiędzy tymi dwoma miastami
-
Z kim Górnik Zabrze ma obecnie dobre kontakty nie wliczając ich zgód? Czy może ktoś z Górnika potwierdzić , że z Lechem Poznań i Pogonią Szczecin ?
-
Oficjalnie nic tym bardziej ze Lesko ma zawieszona działalniość. Chodzą jednak słuchy o tym że Lesko pcha sie w ramiona Stalowej na takiej zasadzie jak Gorzyce, Polonia czy Łada.jestemzbandy pisze:Stalówka - Sanovia Lesko hmm?
-
Z Lechem to neutral, ale internety chcą przywrócenia zgody, ale to raczej niemożliwe ze względu na Cracovie, ale patrząc wstecz kilka lat wszystko jest możliwe.ŁBZ pisze:Z kim Górnik Zabrze ma obecnie dobre kontakty nie wliczając ich zgód? Czy może ktoś z Górnika potwierdzić , że z Lechem Poznań i Pogonią Szczecin ?
Pogoń Szczecin to dobre kontakty, po ostatnim meczu w Szczecinie ugościli Nas, a jak zwykle PS jedzie przez Śląsk to ktoś zawsze ma dla nich prowiant.
Czy będzie układ czy zgoda czas pokaże.
Dodam tylko że na turnieju Torcida Cup 2016 będą gościnnie Petra, Banik i Siarka.
-
Brzozovia53 pisze:Oficjalnie nic tym bardziej ze Lesko ma zawieszona działalniość. Chodzą jednak słuchy o tym że Lesko pcha sie w ramiona Stalowej na takiej zasadzie jak Gorzyce, Polonia czy Łada.jestemzbandy pisze:Stalówka - Sanovia Lesko hmm?
może nie na takiej zasadzie jak Polonia czy Łada ale na pewno tak jak pozostała reszta...
-
Dobrze zapytam jeszcze raz. Ktoś coś wie o przyczynach zerwania zgody Korony z Craxą? Słyszałem że palce maczał w tym poznański Lech ????
-
Mógłby ktoś opisać pokrótce zgody i kosy kolobrzeskiej Kotwicy? Jak obecnie wyglądają Wasze stosunki z Legia i Pogonią? Wiem, że kiedyś staliscie w jednym szeregu, ale ciekawi mnie jak to wygląda po zerwaniu kontaktów na linii PS - L. pozdRo
-
http://www.stadionowioprawcy.net/ekipy/ ... rzeg/379/1B-FCK pisze:Mógłby ktoś opisać pokrótce zgody i kosy kolobrzeskiej Kotwicy? Jak obecnie wyglądają Wasze stosunki z Legia i Pogonią? Wiem, że kiedyś staliscie w jednym szeregu, ale ciekawi mnie jak to wygląda po zerwaniu kontaktów na linii PS - L. pozdRo
-
Co do Petry to prawda że spory wpływ na padniecie sztamy miały ówczesne układy Górnika z GieKSą?Luki_1948 pisze:Z Lechem to neutral, ale internety chcą przywrócenia zgody, ale to raczej niemożliwe ze względu na Cracovie, ale patrząc wstecz kilka lat wszystko jest możliwe.ŁBZ pisze:Z kim Górnik Zabrze ma obecnie dobre kontakty nie wliczając ich zgód? Czy może ktoś z Górnika potwierdzić , że z Lechem Poznań i Pogonią Szczecin ?
Pogoń Szczecin to dobre kontakty, po ostatnim meczu w Szczecinie ugościli Nas, a jak zwykle PS jedzie przez Śląsk to ktoś zawsze ma dla nich prowiant.
Czy będzie układ czy zgoda czas pokaże.
Dodam tylko że na turnieju Torcida Cup 2016 będą gościnnie Petra, Banik i Siarka.
-
Odpowiem Ci dyplomatycznie:
Powodem końca zgody były narastające od pewnego czasu różnice zdań na pewne tematy pomiędzy KSG, a Petrą.
Każdy poszedł w swoją stronę i zgoda skończyła się w kulturalny sposób. Prywatne kontakty zostają zawsze i w sumie dzięki kontaktom Petra (Międzytorze) była na zeszłorocznym turnieju i będzie teraz.
Powodem końca zgody były narastające od pewnego czasu różnice zdań na pewne tematy pomiędzy KSG, a Petrą.
Każdy poszedł w swoją stronę i zgoda skończyła się w kulturalny sposób. Prywatne kontakty zostają zawsze i w sumie dzięki kontaktom Petra (Międzytorze) była na zeszłorocznym turnieju i będzie teraz.
-
GieKSa była na pewno jednym z takich tematów, nie ma się co czarowac, moze nie był to czynnik decydujący ale wpływ na pewno miało
-
Miała na pewno i pełna zgoda z tym co napisałeś. Minęło sporo czasu, ale można zauważyć ciągle niechęć starszych z KSG do GieKSy i odwrotnie.emigrantPB pisze:GieKSa była na pewno jednym z takich tematów, nie ma się co czarowac, moze nie był to czynnik decydujący ale wpływ na pewno miało
Grupy Ultras jednak bardzo z sobą sympatyzują.
Spora liczba osób też dalej sympatyzuje z Nafciarzami i nie lubi GieKSy. Nie ma się co czarować. To samo podczas pozdrawiania zgód na meczach. Da się odczuć, że głośniejsze jest "Wisłoka Dębica" niż "GKS Katowice" na R81.
-
Ty chyba nie jestes zabolem? Grupa Ultras sympatyzuje a co z chuliganką napisz jak rozpoczeliście sztame baranie.Luki_1948 pisze:Miała na pewno i pełna zgoda z tym co napisałeś. Minęło sporo czasu, ale można zauważyć ciągle niechęć starszych z KSG do GieKSy i odwrotnie.emigrantPB pisze:GieKSa była na pewno jednym z takich tematów, nie ma się co czarowac, moze nie był to czynnik decydujący ale wpływ na pewno miało
Spora liczba osób też dalej sympatyzuje z Nafciarzami i nie lubi GieKSy. Nie ma się co czarować. To samo podczas pozdrawiania zgód na meczach. Da się odczuć, że głośniejsze jest "Wisłoka Dębica" niż "GKS Katowice" na R81.
hahaha juz zapomnieliscie jak chcieliscie sztamy z Gks i pozniej te teksty Ruchu juz nie ma nie bedzie itp.takie testy pisali hahaha pizdy jebane.
byliscie j***** ostro przed sztamą nie istnieliście sztama wam nie pomogła pizdy.
RUCH 1920 CHORZÓW
-
Wklej jeszcze link do filmu Koalicja - Ruch i zakończ swoje pisanie. Twój komentarz nie ma żadnej wartości. Napisałeś bo napisałeś i rozpierdziel z kolegami kolejny temat na tym forum.UTYMAN pisze:Ty chyba nie jestes zabolem? Grupa Ultras sympatyzuje a co z chuliganką napisz jak rozpoczeliście sztame baranie.Luki_1948 pisze:Miała na pewno i pełna zgoda z tym co napisałeś. Minęło sporo czasu, ale można zauważyć ciągle niechęć starszych z KSG do GieKSy i odwrotnie.emigrantPB pisze:GieKSa była na pewno jednym z takich tematów, nie ma się co czarowac, moze nie był to czynnik decydujący ale wpływ na pewno miało
hahaha juz zapomnieliscie jak chcieliscie sztamy z Gks i pozniej te teksty Ruchu juz nie ma nie bedzie itp.takie testy pisali hahaha pizdy jebane.
byliscie j***** ostro przed sztamą nie istnieliście sztama wam nie pomogła pizdy.
Co do H to chyba normalne, że skoro Ultras to i H się wspierają. To nie Niemcy, że ultraska swoje, ale chuliganka swoje.
Raczej chodziło mi o starszych. Tak po 40-50 lat co jeszcze jeżdżą. Normalne, że skoro się napierdzielali to nagle nie będą skakali sobie w ramiona.
Geneze sztamy chyba każdy zna.
-
a mnie troche rozpierdala zbytnie drążenie takich tematow, mają sztame i c***, można sie z tego podśmiewać, bo faktycznie w tym przypadku była to raczej niemoc, ale nie ma co tego rozkładac na czynniki pierwsze, sztama jest i na forum tego nie zmienicie
-
Niemoc to Legii,Pogoni,Zagłebia i Śląska,Lechii,Wisły zrobili sobie koalicje przeciwko Arka,Lech,Cracovia.
-
Trochę się zagalopowałeś.Legia z Lechią to sie może i się zgodze,ale o jakich ''przyjazdnych stosunkach'' piszesz pomiedzy Pogonią a Lechią,czy Legii z Wisłą?Nie chodzi mi tu oczywiscie o epizodalne,pijackie zgody z lat 70-80.Prawda jest taka,że owa koalicja łączyła znienawidzone ze sobą ekipy,przed chyba najlepszą w tamtych latach Triadą,więc poniekąd można to nazwać ich niemocą
-
Nie chodzi o jakieś "zgodzenie się albo nie". Legia z Lechią to wtedy nie "może". Ze Śląskiem prywatne kontakty. Zagłębie ze Śląskiem i trochę Wisłą. Jedynie Pogoni to nie dotyczyło, chociaż nieco wcześniej miała inne swoje kontakty z ekipą z "koalicji" (jak zainteresowani będą chcieli, to napiszą)
Ogólnie warto wiedzieć, o czym się pisze zanim łaskawie się "dopuści" jakąś opcję. ;)
Ogólnie warto wiedzieć, o czym się pisze zanim łaskawie się "dopuści" jakąś opcję. ;)
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Wisła i Śląsk na bank miały kosę jeszcze w 1991 roku, Pogoń z Zagłębiem przez moment "tolerowały się" w połowie lat 90-tych pod czujnym okiem Legii, coś tam na kształt "wymuszonej zgody" chyba nawet miało miejsce ale to musiałby ktoś ze Szczecina i Sosnowca opisać. Ostatecznie Śląsk-Wisła-Lechia wykrystalizowała się jako zgoda w 1994-95 roku, Triada dopiero w 1996 (pierwszy raz Cracovia wspierała Lecha na Hutniku w tym właśnie roku), Legia-Pogoń-Zagłębie, nie było czegoś takiego na co dzień, jedynie na kadrze najczęściej występowali razem, choć Legia jakąś tam bandą na kadrę nie zawsze jeździła, ataki wrogów brało na siebie najczęściej Zagłębie, w różnych momentach pierwszej połowy lat 90-tych blisko było do układów na linii Zagłębie Sosnowiec-Wisła Kraków. Prywatne układy łączyły zaś starszyznę Lechii i Legii oraz Sosnowca i Śląska Wr.WSH FCB pisze:Głupoty człowieczku wypisujesz..
Zgody i przyjazne stosunki między Lechią, Śląskiem, Wisłą czy Legią, Pogonią, Zagłębiem trwały od wielu lat wcześniej zanim powstała cała ALC.
A że dopiero później powstało ALC, to chyba jasne, że każdy chciał im gęby obić.
Widać, że młody jeszcze jesteś. Zresztą dziś pozostał tylko Lech. Arki i Cracovii raczej nikt nie bierze na poważnie.
Arka była na Świętej Wojnie w Krakowie 1990 i 1991, potem pierwszeństwo w Gdyni miała zgoda z Górnikiem Zabrze. Cracovia jeszcze na wiosnę 1995 w Krakowie podzieliła się i mała grupa pojechała z ŁKS-em na Hutnik a większa z Arką na Wisłę. Jak to kogoś interesuje, szczególnie tych z Łodzi z opisami "AGKS", to kiedy ŁKS grał na Lechii-Olimpii to było z Łodzianami na sektorze kilku Arkowców, w tym co najmniej jeden oficjalnie z szalikiem. Najlepsza swego czasu w Polsce zgoda Arki z ŁKS padła kiedy Ci ostatni w Gdańsku wybrali zgodę ze Śląskiem, zostawiając Arkowców samych...rok zdaje się 1990 lub 1991.
pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Was za to ktos bierze na poważnie, oprocz odjebania najbardziej frajerskiego numeru w historii polskiego ruchu hools.WSH FCB pisze:Głupoty człowieczku wypisujesz..
Zgody i przyjazne stosunki między Lechią, Śląskiem, Wisłą czy Legią, Pogonią, Zagłębiem trwały od wielu lat wcześniej zanim powstała cała ALC.
A że dopiero później powstało ALC, to chyba jasne, że każdy chciał im gęby obić.
Widać, że młody jeszcze jesteś. Zresztą dziś pozostał tylko Lech. Arki i Cracovii raczej nikt nie bierze na poważnie.
-
J_ag
Możesz rozwinąć swoją wypowiedz ? Jakiego numeru ?
Możesz rozwinąć swoją wypowiedz ? Jakiego numeru ?
-
Uściślając tylko - bardziej druga połowanisc pisze:...w różnych momentach pierwszej połowy lat 90-tych blisko było do układów na linii Zagłębie Sosnowiec-Wisła Kraków...
za kim jestes?
-
coś na rzeczy jednak było przez moment, barwy ZS były widoczne na meczach przy R22.z ŁKSem też były jakieś momenty w późniejszym okresie, pamiętam że nawet poszła przyśpiewka na meczu z Widzewem, klubem Łodzi jest...ŁKS;)Widzew z wrażenia chyba z 5 min nic nie wykrztusił:)
-
Ręki a nawet palca sobie uciąć nie dam bo nie byłem na tym meczu ale ktoś mi opowiadał że to dla beki było śpiewane, szczególnie że starzy z ŁKSu przyjaźnie odnosili się do sąsiadki.Z ZS to bardziej sytuacyjne było bo wtedy Zagłębie na hokeju toczyło bitwy z sąsiadką.Z tego co pamiętam to nawet im skutecznie wjechali na halę ale to długo nie trwało i jeśli mnie pamięć nie myli to definitywnie zakończyło się na pewnym turnieju;)
A A-L-C powstało po W-L-Ś, zresztą ta nasza reaktywacja miała podłoże reprezentacyjne.Oficjalne odnowienie zgody miało nastąpić na meczu w Krk ale starsze osoby z mojego rejonu nie były do końca przekonane w jakim kierunku to pójdzie.Widok już u nas na Wiśle, rozwiał wszelkie wątpliwości;).To już nie był czas 'alko zgód' ale samemu odnowieniu zgody, towarzyszyła gruba impreza. Podobny widok zastał mnie jedynie w Mariborze choć tam akurat powód nie trzymania pionu przez część przybyłych był zgoła odmienny;)
A A-L-C powstało po W-L-Ś, zresztą ta nasza reaktywacja miała podłoże reprezentacyjne.Oficjalne odnowienie zgody miało nastąpić na meczu w Krk ale starsze osoby z mojego rejonu nie były do końca przekonane w jakim kierunku to pójdzie.Widok już u nas na Wiśle, rozwiał wszelkie wątpliwości;).To już nie był czas 'alko zgód' ale samemu odnowieniu zgody, towarzyszyła gruba impreza. Podobny widok zastał mnie jedynie w Mariborze choć tam akurat powód nie trzymania pionu przez część przybyłych był zgoła odmienny;)
-
Dokładnie, dla beki zapodała to jedna z osób z bandy a część sektora podchwyciła :-)
Jakieś tam prywatne kontakty były z LKSem ale trzeba to raczej złożyć na karb epizodu, nic poważnego.
Zagłębie raz że hokej jak piszesz, parę osób się poznało, ktoś od nich bywął na naszych wyjazdach czasem, nasi czasem jeździli na ten hokej, ich kontakty ze Śląskiem, mecze repry i zbiórki na Patelni.
W zasadzie ważny był jeden mecz gdzie Zagłębie miało przyjechać ale nie wiadomo na jaki sektor, chodzi o mecz Wisła - Legia, nie wiem czy w ogóle wtedy przyjechali ale jeśli to na sektor Warszawiaków.
Tak jak piszesz sytuację zaogniła nasza wizyta pod halą, na której był turniej kibicowski a kompletnie wszystko poszło się j**** po jednej naszej akcji w Sosnowcu po meczu Górnik - Legia
Jakieś tam prywatne kontakty były z LKSem ale trzeba to raczej złożyć na karb epizodu, nic poważnego.
Zagłębie raz że hokej jak piszesz, parę osób się poznało, ktoś od nich bywął na naszych wyjazdach czasem, nasi czasem jeździli na ten hokej, ich kontakty ze Śląskiem, mecze repry i zbiórki na Patelni.
W zasadzie ważny był jeden mecz gdzie Zagłębie miało przyjechać ale nie wiadomo na jaki sektor, chodzi o mecz Wisła - Legia, nie wiem czy w ogóle wtedy przyjechali ale jeśli to na sektor Warszawiaków.
Tak jak piszesz sytuację zaogniła nasza wizyta pod halą, na której był turniej kibicowski a kompletnie wszystko poszło się j**** po jednej naszej akcji w Sosnowcu po meczu Górnik - Legia
za kim jestes?
-
Jaka date graniczna nalezy uznac za koniec zawierania ''alko zgod''?ts06 pisze:...To już nie był czas 'alko zgód' ale samemu odnowieniu zgody, towarzyszyła gruba impreza...
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
-
Jakie są relacje pomiędzy Stalą Ostrów a Ostrovią?
-
Nie wiem jak to było na tej Olimpii bo to już nie moje czasy, ale sypać zaczęło się wcześniej. W drugiej połowie 80-ch u nas mocna wymiana pokoleń, kosa z Górnikiem Wałbrzych i postawienie na Śląsk. Potem totalna degrengolada na Galerze i Śląsk, mocna wtedy ekipa, która przy nas wytrwała w tych ciężkich czasach. Stąd pewnie takie decyzje. Ale zaczęło się zdecydowanie wcześniej, przynajmniej z naszej strony. W sumie szkoda, takie życie. Mój pierwszy wyjazd piłkarski to właśnie Gdynia: Arka-Tychy w 83 chyba. Nigdy nie zapomnę jak nas wtedy ugościliście heh. Zgoda faktycznie należała wtedy do najmocniejszych w Polsce.nisc pisze: Jak to kogoś interesuje, szczególnie tych z Łodzi z opisami "AGKS", to kiedy ŁKS grał na Lechii-Olimpii to było z Łodzianami na sektorze kilku Arkowców, w tym co najmniej jeden oficjalnie z szalikiem. Najlepsza swego czasu w Polsce zgoda Arki z ŁKS padła kiedy Ci ostatni w Gdańsku wybrali zgodę ze Śląskiem, zostawiając Arkowców samych...rok zdaje się 1990 lub 1991.
-
Lechia-Olimpia sezon 95/96 takze juz teoretycznie lata po kosie, moje spotkania z LKS to przede wszystkim Krakow i czas przegadany z nieistniejacym juz FC Czestochowa..a potem wyszlo jak wyszlo, nie wydaje mi sie ze Slask "wytrwal" przy LKS-ie, choc (jako jedna z niewielu nawiasem mowiac rzeczy) stosunki na linii Wroclaw-Lodz w tamtym czasie opisal Romek Z,
TYBET JEST SERBSKI
-
nie wiem czy dla beki czy nie, ale siedząc na 11tce czymś pachniało.na pewno jakaś delegacja od nich była u nas na meczu.Był to okres kiedy często bywali na Lechii i tam pewnie powstały jakieś kontakty.kolejne mecze to wrzuty na Łódź, pamiętam jakieś spiny pojedynczych osób z dołu 11ki;) następny wyjazd do Łodzi wszystko wyjaśnił.
-
Wiadomo czemu upadła zgoda na linii Astra - Jarota? Jeszcze niedawno obchodzili dość hucznie 10 - lecie zgody.
-
Nie wypowiadam się na tym forum, ale jak zobaczyłem jakie farmazony wypisuje tutaj ten kumacz to musiałem zareagować.Brzozovia53 pisze:Oficjalnie nic tym bardziej ze Lesko ma zawieszona działalniość. Chodzą jednak słuchy o tym że Lesko pcha sie w ramiona Stalowej na takiej zasadzie jak Gorzyce, Polonia czy Łada.jestemzbandy pisze:Stalówka - Sanovia Lesko hmm?
Po jaką cholerę piszesz takie farmazony?? Łada i Polonia to są konkretne ekipy i są to układy, i na pewno jakieś Lesko nie będzie ze Stalową trzymało na takiej samej zasadzie jak te dwie ekipy. Zajmij się lepiej własną ekipką a nie zabierasz głos na tematy o których nie masz zielonego pojęcia.
P.S Nie jestem ze Stalowej.
-
Gość pisze, że się pchają, a nie że są na tym samym poziomie. Tak pomijając wszystko, to ja jestem pod ogromnym wrażeniem tej tzw. politycznej działalności Stalówki, miasto bez jako takiego makroregionu na pograniczu wpływów lubelskich i rzeszowskich, a po rozpadzie dawnych zgód zdobywają sobie tymi układami tereny w obu strefach, układając się z ekipami może nie topowymi, ale solidnymi i dającymi realne wsparcie. Chyba tylko ZL miało pod tym względem lepsze dokonania, choć oni akurat celowali w ekipy topowe.
-
Wiem że nie pisze, że są na tym samym poziomie. Ale jak już chciał napisać o pchaniu się w ramiona to mógł podać przykład Brzozowa jak się pchali w ramiona Resovii.
-
Nie zebym sie na sile przypierdalal czy kogos bronil, ALE Sanovia tez od 2008 roku zaczynala jezdzic na Resovie. Zaczelo sie chyba od wspomagania sie z Lechia Sedziszow Malopolski (wtedy jeszcze cos dzialali na wlasnym podworku) potem jezdzili do Rzeszowa i wyjazdy Sovii.Werewolf pisze:Wiem że nie pisze, że są na tym samym poziomie. Ale jak już chciał napisać o pchaniu się w ramiona to mógł podać przykład Brzozowa jak się pchali w ramiona Resovii.
-
Co do ŁKS-Wisła to nawet na ówczesnym forum kibice.pl a było to 10lat temu? nie pamiętam, przed naszym wyjazdem do Łodzi ludzie żyli tematem czy przypadkiem nie będziemy świadkami nowej zgody :D Jeśli ktoś ma jakieś archiwum to może znajdzie te posty.
Byłem na tym wyjeździe i ludzie w autokarach też tak myśleli :D
Oprócz kontaktów kilku osób z Wisły sporo mówiło się o bardzo dobrych kontaktach Lechii z ŁKS, więc już wogóle było ciekawie.
Wchodząc na stadion przywitała nas cisza tzn. zero bluzgów ani radosnego "w**********". U nas zaczekano na wejście kompletu składu na sektor i zaintonowano "Cała Łódź!!......" i zaczął się wzajemny festiwal bluzgów.
Byłem na tym wyjeździe i ludzie w autokarach też tak myśleli :D
Oprócz kontaktów kilku osób z Wisły sporo mówiło się o bardzo dobrych kontaktach Lechii z ŁKS, więc już wogóle było ciekawie.
Wchodząc na stadion przywitała nas cisza tzn. zero bluzgów ani radosnego "w**********". U nas zaczekano na wejście kompletu składu na sektor i zaintonowano "Cała Łódź!!......" i zaczął się wzajemny festiwal bluzgów.