W Zdzieszowicach dominuje Górnik Zabrze to tyle z moich informacji.Opolski Legionista pisze:Jezeli chodzi o Zdzieszowiece to te tereny przejął Chemik dlatego nie ma tam juz kibiców Ruchu :)
Województwo Opolskie - Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Województwo Opolskie - Kibicowsko
O, ciekawe kto jeszcze DOMINUJE w Zdzieszowicach :)-E4- pisze:W Zdzieszowicach dominuje Górnik Zabrze to tyle z moich informacji.Opolski Legionista pisze:Jezeli chodzi o Zdzieszowiece to te tereny przejął Chemik dlatego nie ma tam juz kibiców Ruchu :)
hmm no może faktycznie dominuje to zbyt mocne słowo ale fakt jest taki że od wielu lat istnieje tam dość spora liczba kibiców Górnika aktywnie udzielających się na Górniku co widać po miejscowych osiedlach chodzą w barwach fakt że jedynie po swoim mieście ale są... wiem bo mam rodzinę i niestety szwagra kibica Górnika więc... :)
W Opolskim rządzi Odra potem Chemik a na końcu dopiero garsta z Górnika czy też Ruchu
-
Opolski Legionista
Potem Legia !!! :D
-
Super_Mario
ja p******* co się dzieje z tym forum...
-
jestesmytu
Co do Kluczborka, to w mieście w swoim czasie dominował MKS,teraz ruch kibicowski został zaprzestany, chociaż wiadomo, kibice zawsze będą. Jest też część osób za Śląskiem, Legią i pare osób za Odrą. Też jest w Kluczborku z tego co mi wiadomo parę osób za Lechem, gdzie stale jedzą 2-3 osoby ( i to chyba nie na zasadzie jak Bayern w niemczech ;)) Także tam też jest różnorodnie.
Kluczbork zawieszona działalność?
-
jestesmytu
Z tego co mi wiem,to tak. Młyna od kilku ostatnich meczów nie prowadzą
-
jestesmytu
Z tą Odrą to nie byłbym taki pewny. Kiedyś owszem byli najmocniejsza grupą w Kluczborku( oprócz MKS'u),aktualnie myślę,że jest podzielone między Śląskiem (gdzie swego czasu duży przyrost kibiców spowodował transfer z Kluczborka do Śląska Soboty oraz mistrzostwo + nie daleka odległość od Wrocławia) a Legią(chociaż słyszałem,że część kluczborskich legionistów ma tyle z Legią wspólnego,co polubienie profilu na Fb i wstawianie (L) w komentarzach) Z tego co mi wiadomo Odry jest jakieś max.5 osób w Kluczborku.1000 postow w 1dzien pisze:z tym Kluczborkiem to naprawdę śmiech. Miasto 24(?)tysiące a tyle sympatyków innych drużyn. Na tą chwilę to chyba najbardziej aktywny będzie tam fc opolskiej Odry. Wyjazdowo to Kluczbork może uczyć się od Niecieczy, z tego co pamiętam wąchali się oni nawet swego czasu z jakąś żużlową zostali olani. Powinni spaść do niższej ligi bo wygląda na to że już nie istnieją
-
1000 postow w 1dzien
Jeden z młynowych MKS jeździł na mecze legii także też legia aktywna
-
1000 postow w 1dzien
Skończ gadać o tym 2003 bo pisałem Ci już wcześniej że w młynie są leszcze po 20 lat i przed 2003 jest nierealne żeby coś działali. Zapewne pojawili się wraz z sukcesami sportowymi klubu Jak dla mnie to przewagę w opolskim ma Odra
Odra ma zdecydowanie wiecej kibiców1000 postow w 1dzien pisze:Skończ gadać o tym 2003 bo pisałem Ci już wcześniej że w młynie są leszcze po 20 lat i przed 2003 jest nierealne żeby coś działali. Zapewne pojawili się wraz z sukcesami sportowymi klubu Jak dla mnie to przewagę w opolskim ma Odra
Jednakże Chemik jest aktywniejszy pod każdym względem
-
independentfanatic
Przedtem byl Metal Kluczbork ktory az do jego rozwiazania w 2001 czy 2002r caly czas w 3. i 4.lidze gral z przeciwnikami takimi jak m.i. BKS Stal Bielsko-Biala, Goral Zywiec, Unia Oswiecim czy tez Gornik II Zabrze a w 1995r nawet dosc atraktywna lige z takimi klubami jak m.i. G.Wojkowice, GKS Jastrzebie, GKS Tychy, CKS Czeladz, Ruch Radzionkow, G.Pszow, Odra Opole czy Concordia Knurow. Takze zdanie ze przedtem na swoim lokalnym podworku nie mieli komu kibicowac mija sie kompletnie z prawda.jestesmytu pisze: Problem w Kluczborku polega na tym, że MKS powstał w 2003 roku i już wtedy kibice ,którzy na znak hasła support your local football team zaczęli kręcić młyn, jeździli gdzieś indziej. Było to spowodowane z różnymi powodami. Brak klubu do 2003 roku spowodował właśnie ze pare osób już jeździło gdzieś indziej.
Kiedys zbierajac zdjec polskich ekip to napewno jedne mialem z podpisem na tyle ´Metal Kluczbork´ z kims tam. Tylko mogli to byc kibice gosci? Niestety nie pamietam.
-
wypityjanusz
Pytania
1. Czy FC Wisły i Legii w Nysie to Farmazon, polubienie profilu na FB czy rzeczywiście istnieją
2. Kietrz i Branice (?) to nadal Odra W. czy przeszli na inną stronę.
1. Czy FC Wisły i Legii w Nysie to Farmazon, polubienie profilu na FB czy rzeczywiście istnieją
2. Kietrz i Branice (?) to nadal Odra W. czy przeszli na inną stronę.
W Nysie jest FC Odry i "niby" FC Śląska, Wisła i Legia to raczej pojedyncze osoby.wypityjanusz pisze:Pytania
Kietrz to Odra
Branice to pustynia kibicowska.
Mnie ciekawią Strzelce Opolskie i Głuchołazy.
Branice to pustynia kibicowska.
Mnie ciekawią Strzelce Opolskie i Głuchołazy.
Strzelce jeden z większych FC Odry.polakmaly pisze: Mnie ciekawią Strzelce Opolskie i Głuchołazy.
A w Strzelcah przypadkiem niema tez dobrego fc Chemika?
I tez wiem ze bylo kilku kibicow Gornika ale niewiem czy sa tam dale.
Gluchoazy to fc Odry
Gluchoazy to fc Odry
Pisane już wiele razy Strzelce Opolskie to ODRA!glwtrcd pisze:A w Strzelcah przypadkiem niema tez dobrego fc Chemika?
Gluchoazy to fc Odry
Pare osób z Ruchu
Kilku klawiszy i ich znajomych jeżdzi na Górnik Ktos tam widziany w szaliku Piasta i to było by na tyle
Strzelce Opolskie to Odra. Potrafią się zebrać w 6 dyszek. Po kilka osób jeździ też na Ruch i Górnik Ale bez wychylania się a o Chemiku w Strzelcach pierwsze słyszę.
-
ksywka_z_kreską
Ruch Chorzów / Widzew w Zdzieszowicach - prawda czy farmazon?
Cos mi się obiło o uszy, że niby jeżdzą w kilkanaście osób na mecze
farmazon w Zdzieszowicach jest Górnik Zabrze w bardzo dużej przewadze całe miasto jest wymalowane pro KSG i sam znam ludzi ze Zdzieszowic od kilkunastu lat jeżdżących na Górnika
Jeżdzą ale kilkanaście osób to przesadaksywka_z_kreską pisze:Ruch Chorzów / Widzew w Zdzieszowicach - prawda czy farmazon?
Ogólnie tereny pro Ksg
-
wypityjanusz
Ogólnie powiat Krapkowicki to dominacja Górnika. Na Ruchu Zdzieszowice coś się dzieje ? Czy poza powiatem Kędzierzyńskim oraz Leśnicą i Ujazdem Chemik ma jakieś tereny ?
Ruch - cisza, pewnie zbiorą się w kilka osób na derby z Odrą, które odbędą się 9-10 kwietnia.wypityjanusz pisze:Na Ruchu Zdzieszowice coś się dzieje ?
-
tylkorafal
A ja mam pytanie jak wyglądają relacje Chemika z kibicami Zaksy w Kędzierzynie? Mam na myśli czy Chemik ma na "siatkarzy" olew czy wpada na mecze gry ktoś przyjeżdża z gości?! I czy Górnik wogole jeszcze istnieje w Kędzierzynie?
-
Krzysiek1947
nie wpada. Górnik nie istnieje.
Pod koniec lat dziewięćdziesiątych 97-01, działała ekipa Unii Tułowice,proopolska. Na wyjazdy zbierało się kilkudziesięciu szalikowcow, najlepsze wyjazdy to Elkon Goswinowice- dymy z miejscową hamownią i psami, Olimpia Lewin pogonienie miejscowych, KKS Kluczbork, pyskowki z miejscową zbieraniną i postraszenie ich tulipanami, Skalnik Gracze krojenie szalików, Stal Brzeg okrzyki na mieście i poszukiwanie kibiców Śląska, MKS Gogolin rządzenie na stadionie i bluzgi na miejscowych, Fortuna Głogówek kamionka z miejscowym fc Górnika i wykrojenie szala torcipy, GKS Grodkow, pogonienie miejscowych . U siebie najlepszy młyn na Skalniku Gracze- 80-100 osob, na Unii Krapkowice ok 50 plus kilku z Odry. Najlepsza ekipa zebrała sie na meczu z Fortuną Głogówek, żeby pomścić kamionkę, ale kibice z Głogówka wymiekli i nie przyjechali. Sporo zebrało się nad na meczu PP z Chemikiem, ale wtedy kibiców Chemik za dużo nie miał W tamtych czasach nie było na Opolszczyznie oprócz Odry, Chemika, Startu i Stali Nysa żadnej innej ekipy. Że Stalą Unia jeździła czasem na mecz kadry siatkówki do Opola, tam próba ataku na kibiców z Kędzierzyna. Moim zdaniem obecnie ekipą nr 1 jest Odra Opole, potem Chemik, Start Namysłów, w Nysie rządzi Odra,
-
widmo_śmierci
Witam! Jak wygląda sytuacja w Dobrodzieniu? Pustynia?
Ktoś wcześniej pytał o Zawadzkie. Cała gmina leży we wschodniej części województwa i z racji graniczenia z woj śląskim jest tutaj mieszanka. Na pewno są ludzie z KSG, znam też paru sympatyków Ruchu i paru za Legią. Parę lat temu działał też FC Odry Opole, swego czasu sporo akcentu Odry na mieście. Ostatnimi czasy jednak coś ucichło z ich strony. Ogólnie to taka pustynia trochę.
Ktoś wcześniej pytał o Zawadzkie. Cała gmina leży we wschodniej części województwa i z racji graniczenia z woj śląskim jest tutaj mieszanka. Na pewno są ludzie z KSG, znam też paru sympatyków Ruchu i paru za Legią. Parę lat temu działał też FC Odry Opole, swego czasu sporo akcentu Odry na mieście. Ostatnimi czasy jednak coś ucichło z ich strony. Ogólnie to taka pustynia trochę.
-
Opolski Legionista
w Opolskim tylko Legia !!! :D
Czy to czasem nie Chemik był dziś widziany rano na dworcu Głównym w Opolu w 2-3 dyszki i udajacy się prawdopodobnie do Czestochowy?
-
widmo_śmierci
A macie jakiś zorganizowany FC opolski na Legii?Opolski Legionista pisze:w Opolskim tylko Legia !!! :D
W opolskim nie ma rzadnego oficjalnego fc Legi.
w Strzelcach są kibice Chemika ale nie nazwałbym tego FC, Strzelce to zdecydowanie Odra Opole + trochę GórnikaMymlon pisze:Strzelce Opolskie to Odra. Potrafią się zebrać w 6 dyszek. Po kilka osób jeździ też na Ruch i Górnik Ale bez wychylania się a o Chemiku w Strzelcach pierwsze słyszę.
Barcelony teżbiohazard pisze:w Strzelcach są kibice Chemika ale nie nazwałbym tego FC, Strzelce to zdecydowanie Odra Opole + trochę GórnikaMymlon pisze:Strzelce Opolskie to Odra. Potrafią się zebrać w 6 dyszek. Po kilka osób jeździ też na Ruch i Górnik Ale bez wychylania się a o Chemiku w Strzelcach pierwsze słyszę.
-
Opolski Legionista
W Opolskim istnieje oficjalny fanclub Legii i tyle w tym temacie :D
Więc czekamy na waszą oficjalną flagę Opole na Legii...Opolski Legionista pisze:W Opolskim istnieje oficjalny fanclub Legii i tyle w tym temacie :D
-
wypityjanusz
Czekam na flage leglej Tarnowiec hehe
-
stylkibolski
Żadnego oficjalnego Fc Opolskie Legii nie ma,więc nie siej fermentu. Ktoś wyżej napisał, że w Kluczborku pare osób jeździ,to fakt,z tego co mi wiadomo. Z Lecha też jest parę chłopaków w Opolskim,w Kluczborku także.