Województwo Opolskie - Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

-E4-

Re: Województwo Opolskie - Kibicowsko

Post autor: -E4- »

Opolski Legionista pisze:Jezeli chodzi o Zdzieszowiece to te tereny przejął Chemik dlatego nie ma tam juz kibiców Ruchu :)
W Zdzieszowicach dominuje Górnik Zabrze to tyle z moich informacji.
iparts.pl
Szymon99

Post autor: Szymon99 »

-E4- pisze:
Opolski Legionista pisze:Jezeli chodzi o Zdzieszowiece to te tereny przejął Chemik dlatego nie ma tam juz kibiców Ruchu :)
W Zdzieszowicach dominuje Górnik Zabrze to tyle z moich informacji.
O, ciekawe kto jeszcze DOMINUJE w Zdzieszowicach :)
-E4-

hmm no może faktycznie dominuje to zbyt mocne słowo ale fakt jest taki że od wielu lat istnieje tam dość spora liczba kibiców Górnika aktywnie udzielających się na Górniku co widać po miejscowych osiedlach chodzą w barwach fakt że jedynie po swoim mieście ale są... wiem bo mam rodzinę i niestety szwagra kibica Górnika więc... :)
Arbuz1234

Post autor: Arbuz1234 »

W Opolskim rządzi Odra potem Chemik a na końcu dopiero garsta z Górnika czy też Ruchu
Opolski Legionista

Post autor: Opolski Legionista »

Potem Legia !!! :D
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

ja p******* co się dzieje z tym forum...
jestesmytu

Post autor: jestesmytu »

Co do Kluczborka, to w mieście w swoim czasie dominował MKS,teraz ruch kibicowski został zaprzestany, chociaż wiadomo, kibice zawsze będą. Jest też część osób za Śląskiem, Legią i pare osób za Odrą. Też jest w Kluczborku z tego co mi wiadomo parę osób za Lechem, gdzie stale jedzą 2-3 osoby ( i to chyba nie na zasadzie jak Bayern w niemczech ;)) Także tam też jest różnorodnie.
N'08

Post autor: N'08 »

Kluczbork zawieszona działalność?
jestesmytu

Z tego co mi wiem,to tak. Młyna od kilku ostatnich meczów nie prowadzą
jestesmytu

1000 postow w 1dzien pisze:z tym Kluczborkiem to naprawdę śmiech. Miasto 24(?)tysiące a tyle sympatyków innych drużyn. Na tą chwilę to chyba najbardziej aktywny będzie tam fc opolskiej Odry. Wyjazdowo to Kluczbork może uczyć się od Niecieczy, z tego co pamiętam wąchali się oni nawet swego czasu z jakąś żużlową zostali olani. Powinni spaść do niższej ligi bo wygląda na to że już nie istnieją
Z tą Odrą to nie byłbym taki pewny. Kiedyś owszem byli najmocniejsza grupą w Kluczborku( oprócz MKS'u),aktualnie myślę,że jest podzielone między Śląskiem (gdzie swego czasu duży przyrost kibiców spowodował transfer z Kluczborka do Śląska Soboty oraz mistrzostwo + nie daleka odległość od Wrocławia) a Legią(chociaż słyszałem,że część kluczborskich legionistów ma tyle z Legią wspólnego,co polubienie profilu na Fb i wstawianie (L) w komentarzach) Z tego co mi wiadomo Odry jest jakieś max.5 osób w Kluczborku.
1000 postow w 1dzien

Post autor: 1000 postow w 1dzien »

Jeden z młynowych MKS jeździł na mecze legii także też legia aktywna
1000 postow w 1dzien

Post autor: 1000 postow w 1dzien »

Skończ gadać o tym 2003 bo pisałem Ci już wcześniej że w młynie są leszcze po 20 lat i przed 2003 jest nierealne żeby coś działali. Zapewne pojawili się wraz z sukcesami sportowymi klubu Jak dla mnie to przewagę w opolskim ma Odra
son-goku

Post autor: son-goku »

1000 postow w 1dzien pisze:Skończ gadać o tym 2003 bo pisałem Ci już wcześniej że w młynie są leszcze po 20 lat i przed 2003 jest nierealne żeby coś działali. Zapewne pojawili się wraz z sukcesami sportowymi klubu Jak dla mnie to przewagę w opolskim ma Odra
Odra ma zdecydowanie wiecej kibiców
Jednakże Chemik jest aktywniejszy pod każdym względem
independentfanatic

Post autor: independentfanatic »

jestesmytu pisze: Problem w Kluczborku polega na tym, że MKS powstał w 2003 roku i już wtedy kibice ,którzy na znak hasła support your local football team zaczęli kręcić młyn, jeździli gdzieś indziej. Było to spowodowane z różnymi powodami. Brak klubu do 2003 roku spowodował właśnie ze pare osób już jeździło gdzieś indziej.
Przedtem byl Metal Kluczbork ktory az do jego rozwiazania w 2001 czy 2002r caly czas w 3. i 4.lidze gral z przeciwnikami takimi jak m.i. BKS Stal Bielsko-Biala, Goral Zywiec, Unia Oswiecim czy tez Gornik II Zabrze a w 1995r nawet dosc atraktywna lige z takimi klubami jak m.i. G.Wojkowice, GKS Jastrzebie, GKS Tychy, CKS Czeladz, Ruch Radzionkow, G.Pszow, Odra Opole czy Concordia Knurow. Takze zdanie ze przedtem na swoim lokalnym podworku nie mieli komu kibicowac mija sie kompletnie z prawda.

Kiedys zbierajac zdjec polskich ekip to napewno jedne mialem z podpisem na tyle ´Metal Kluczbork´ z kims tam. Tylko mogli to byc kibice gosci? Niestety nie pamietam.
wypityjanusz

Post autor: wypityjanusz »

Pytania
1. Czy FC Wisły i Legii w Nysie to Farmazon, polubienie profilu na FB czy rzeczywiście istnieją
2. Kietrz i Branice (?) to nadal Odra W. czy przeszli na inną stronę.
Szymon99

wypityjanusz pisze:Pytania
1. Czy FC Wisły i Legii w Nysie to Farmazon, polubienie profilu na FB czy rzeczywiście istnieją
W Nysie jest FC Odry i "niby" FC Śląska, Wisła i Legia to raczej pojedyncze osoby.
polakmaly

Post autor: polakmaly »

Kietrz to Odra
Branice to pustynia kibicowska.
Mnie ciekawią Strzelce Opolskie i Głuchołazy.
Szymon99

polakmaly pisze: Mnie ciekawią Strzelce Opolskie i Głuchołazy.
Strzelce jeden z większych FC Odry.
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

A w Strzelcah przypadkiem niema tez dobrego fc Chemika?
I tez wiem ze bylo kilku kibicow Gornika ale niewiem czy sa tam dale.
Gluchoazy to fc Odry
son-goku

glwtrcd pisze:A w Strzelcah przypadkiem niema tez dobrego fc Chemika?
I tez wiem ze bylo kilku kibicow Gornika ale niewiem czy sa tam dale.
Gluchoazy to fc Odry
Pisane już wiele razy Strzelce Opolskie to ODRA!
Pare osób z Ruchu
Kilku klawiszy i ich znajomych jeżdzi na Górnik Ktos tam widziany w szaliku Piasta i to było by na tyle
Mymlon

Post autor: Mymlon »

Strzelce Opolskie to Odra. Potrafią się zebrać w 6 dyszek. Po kilka osób jeździ też na Ruch i Górnik Ale bez wychylania się a o Chemiku w Strzelcach pierwsze słyszę.
ksywka_z_kreską

Post autor: ksywka_z_kreską »

Ruch Chorzów / Widzew w Zdzieszowicach - prawda czy farmazon?

Cos mi się obiło o uszy, że niby jeżdzą w kilkanaście osób na mecze
-E4-

farmazon w Zdzieszowicach jest Górnik Zabrze w bardzo dużej przewadze całe miasto jest wymalowane pro KSG i sam znam ludzi ze Zdzieszowic od kilkunastu lat jeżdżących na Górnika
son-goku

ksywka_z_kreską pisze:Ruch Chorzów / Widzew w Zdzieszowicach - prawda czy farmazon?

Cos mi się obiło o uszy, że niby jeżdzą w kilkanaście osób na mecze
Jeżdzą ale kilkanaście osób to przesada
Ogólnie tereny pro Ksg
wypityjanusz

Ogólnie powiat Krapkowicki to dominacja Górnika. Na Ruchu Zdzieszowice coś się dzieje ? Czy poza powiatem Kędzierzyńskim oraz Leśnicą i Ujazdem Chemik ma jakieś tereny ?
Szymon99

wypityjanusz pisze:Na Ruchu Zdzieszowice coś się dzieje ?
Ruch - cisza, pewnie zbiorą się w kilka osób na derby z Odrą, które odbędą się 9-10 kwietnia.
tylkorafal

Post autor: tylkorafal »

A ja mam pytanie jak wyglądają relacje Chemika z kibicami Zaksy w Kędzierzynie? Mam na myśli czy Chemik ma na "siatkarzy" olew czy wpada na mecze gry ktoś przyjeżdża z gości?! I czy Górnik wogole jeszcze istnieje w Kędzierzynie?
Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 »

nie wpada. Górnik nie istnieje.
GacekOKS

Post autor: GacekOKS »

Pod koniec lat dziewięćdziesiątych 97-01, działała ekipa Unii Tułowice,proopolska. Na wyjazdy zbierało się kilkudziesięciu szalikowcow, najlepsze wyjazdy to Elkon Goswinowice- dymy z miejscową hamownią i psami, Olimpia Lewin pogonienie miejscowych, KKS Kluczbork, pyskowki z miejscową zbieraniną i postraszenie ich tulipanami, Skalnik Gracze krojenie szalików, Stal Brzeg okrzyki na mieście i poszukiwanie kibiców Śląska, MKS Gogolin rządzenie na stadionie i bluzgi na miejscowych, Fortuna Głogówek kamionka z miejscowym fc Górnika i wykrojenie szala torcipy, GKS Grodkow, pogonienie miejscowych . U siebie najlepszy młyn na Skalniku Gracze- 80-100 osob, na Unii Krapkowice ok 50 plus kilku z Odry. Najlepsza ekipa zebrała sie na meczu z Fortuną Głogówek, żeby pomścić kamionkę, ale kibice z Głogówka wymiekli i nie przyjechali. Sporo zebrało się nad na meczu PP z Chemikiem, ale wtedy kibiców Chemik za dużo nie miał W tamtych czasach nie było na Opolszczyznie oprócz Odry, Chemika, Startu i Stali Nysa żadnej innej ekipy. Że Stalą Unia jeździła czasem na mecz kadry siatkówki do Opola, tam próba ataku na kibiców z Kędzierzyna. Moim zdaniem obecnie ekipą nr 1 jest Odra Opole, potem Chemik, Start Namysłów, w Nysie rządzi Odra,
widmo_śmierci

Post autor: widmo_śmierci »

Witam! Jak wygląda sytuacja w Dobrodzieniu? Pustynia?
Ktoś wcześniej pytał o Zawadzkie. Cała gmina leży we wschodniej części województwa i z racji graniczenia z woj śląskim jest tutaj mieszanka. Na pewno są ludzie z KSG, znam też paru sympatyków Ruchu i paru za Legią. Parę lat temu działał też FC Odry Opole, swego czasu sporo akcentu Odry na mieście. Ostatnimi czasy jednak coś ucichło z ich strony. Ogólnie to taka pustynia trochę.
Opolski Legionista

w Opolskim tylko Legia !!! :D
Czester

Post autor: Czester »

Czy to czasem nie Chemik był dziś widziany rano na dworcu Głównym w Opolu w 2-3 dyszki i udajacy się prawdopodobnie do Czestochowy?
widmo_śmierci

Post autor: widmo_śmierci »

Opolski Legionista pisze:w Opolskim tylko Legia !!! :D
A macie jakiś zorganizowany FC opolski na Legii?
Czester

Post autor: Czester »

W opolskim nie ma rzadnego oficjalnego fc Legi.
biohazard

Post autor: biohazard »

Mymlon pisze:Strzelce Opolskie to Odra. Potrafią się zebrać w 6 dyszek. Po kilka osób jeździ też na Ruch i Górnik Ale bez wychylania się a o Chemiku w Strzelcach pierwsze słyszę.
w Strzelcach są kibice Chemika ale nie nazwałbym tego FC, Strzelce to zdecydowanie Odra Opole + trochę Górnika
son-goku

biohazard pisze:
Mymlon pisze:Strzelce Opolskie to Odra. Potrafią się zebrać w 6 dyszek. Po kilka osób jeździ też na Ruch i Górnik Ale bez wychylania się a o Chemiku w Strzelcach pierwsze słyszę.
w Strzelcach są kibice Chemika ale nie nazwałbym tego FC, Strzelce to zdecydowanie Odra Opole + trochę Górnika
Barcelony też
Opolski Legionista

W Opolskim istnieje oficjalny fanclub Legii i tyle w tym temacie :D
-E4-

Opolski Legionista pisze:W Opolskim istnieje oficjalny fanclub Legii i tyle w tym temacie :D
Więc czekamy na waszą oficjalną flagę Opole na Legii...
wypityjanusz

Czekam na flage leglej Tarnowiec hehe
stylkibolski

Post autor: stylkibolski »

Żadnego oficjalnego Fc Opolskie Legii nie ma,więc nie siej fermentu. Ktoś wyżej napisał, że w Kluczborku pare osób jeździ,to fakt,z tego co mi wiadomo. Z Lecha też jest parę chłopaków w Opolskim,w Kluczborku także.
ODPOWIEDZ