Akurat duże pudło. Nie wiesz - nie pisz. Ogólnie ostatnie strony to żenujący poziom dyskusji.Killimgo pisze:Jak to wyszło z Lechią Gdańsk? Samochody się zepsuły czy psy na zbiórkę znowu wpadły? A może miały wpaść co?

Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Kibicowska Warszawa
-
Bo wam też troszkę w nos prztyczka strzelili. Oni do was startu nie mają, ale wy też mogliście się kilka razy ostatnio pokazać. Ciach bajera.
-
Panowie, tak śledząc wasze posty można jednym tylko zdaniem to określić. BYCIE KIBICEM LEGII NIE WYMAGA CHARAKTERU, szczególnie w Warszawie. Dziękuję, pozdrawiam.
-
Co jak co, ale Legia już parokrotnie odmawiała spotkania na ubitej ziemi. Wisłe z Lechią, Lechii, Wiśle, Śląskowi z Miedzią. Zresztą co tu wymieniać. Możliwości bylo od c****, rownież od innych klubów.

-
raz na wozie raz pod wozem :)
-
Jak zwykle na tym forum :) Koledzy z Legii. Niespotykanie spokojny ze mnie człowiek, jednak w przypadku kontynuacji podobnych dyskusji będę temat wietrzył.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Znowu dziwna decyzja zarządu Legii o nie wpuszczaniu KSP na mecz Legia - Cracovia. Niby prezes Legii taki "pro" kibicowski i niby "piłka nożna dla kibiców", a po raz kolejny nie chcą KSP na meczu Cracovii.
-
Nie pierwsza dziwna decyzja Legii w tym temacie. Zresztą to nie tylko dotyczy kibiców Polonii ale też osób mieszkających na terenie mazowieckiego i będących kibicami Cracovii...obiektywnyFAN pisze:Znowu dziwna decyzja zarządu Legii o nie wpuszczaniu KSP na mecz Legia - Cracovia. Niby prezes Legii taki "pro" kibicowski i niby "piłka nożna dla kibiców", a po raz kolejny nie chcą KSP na meczu Cracovii.
STC już im elegancko odpisało na te ich wypociny [link]
Nieaktywny kibic, aktywny obserwator...
-
10.2014obiektywnyFAN pisze:Znowu dziwna decyzja zarządu Legii o nie wpuszczaniu KSP na mecz Legia - Cracovia. Niby prezes Legii taki "pro" kibicowski i niby "piłka nożna dla kibiców", a po raz kolejny nie chcą KSP na meczu Cracovii.
Otóż prezes Leśnodorski wraz ze świtą postanowił obejrzeć mecz rezerw Legii, podobnie jak kilku(nastu) dziennikarzy. Niestety, proces przyznawania wejściówek VIP, a także jednorazowych akredytacji dla mediów dalece wykraczał poza jakiekolwiek ogólnie przyjęte normy. Przedstawiciele mistrzów Polski nie dość, że aby dostać się na stadion, musieli wyjąć z kieszeni po stówce (cena biletu na lożę honorową), to wkrótce po przekroczeniu bram zostali zmuszeni do odwrotu. W towarzystwie kanonady przekleństw, nieszczególnie wysublimowanych wyzwisk oraz… śliny. Ochrona zapobiegła ewentualnej wymianie ciosów, lecz już na plujących kibiców trzecioligowca rozwiązania nie znalazła. Mówiąc wprost: nie była w stanie zagwarantować bezpieczeństwa władzom Legii, z kolei organizator najwyraźniej zapomniał o wyznaczeniu dodatkowego wejścia VIP. Mało tego, wkrótce z trybun wyproszono dyrektora sportowego legionistów Jacka Mazurka, szefa akademii plus –na dokładkę – byłego gracza obu rywalizujących klubów, czyli Tomasza Kiełbowicza weszlo.com
Tak w ramach przypomnienia
-
Tak dla przypomnienia to rok wcześniej (niż 2014) też nie wpuszczali a nikt nikogo nie opluł więc zastanów się najpierw zanim coś napiszesz...zresztą pewnie wiesz czemu Leśny został "wyproszony" z K6 wraz ze swoją świtą...teraz udaje kumatego a po prostu się głupio mści, tyle.telewidz pisze:10.2014obiektywnyFAN pisze:Znowu dziwna decyzja zarządu Legii o nie wpuszczaniu KSP na mecz Legia - Cracovia. Niby prezes Legii taki "pro" kibicowski i niby "piłka nożna dla kibiców", a po raz kolejny nie chcą KSP na meczu Cracovii.
Otóż prezes Leśnodorski wraz ze świtą postanowił obejrzeć mecz rezerw Legii, podobnie jak kilku(nastu) dziennikarzy. Niestety, proces przyznawania wejściówek VIP, a także jednorazowych akredytacji dla mediów dalece wykraczał poza jakiekolwiek ogólnie przyjęte normy. Przedstawiciele mistrzów Polski nie dość, że aby dostać się na stadion, musieli wyjąć z kieszeni po stówce (cena biletu na lożę honorową), to wkrótce po przekroczeniu bram zostali zmuszeni do odwrotu. W towarzystwie kanonady przekleństw, nieszczególnie wysublimowanych wyzwisk oraz… śliny. Ochrona zapobiegła ewentualnej wymianie ciosów, lecz już na plujących kibiców trzecioligowca rozwiązania nie znalazła. Mówiąc wprost: nie była w stanie zagwarantować bezpieczeństwa władzom Legii, z kolei organizator najwyraźniej zapomniał o wyznaczeniu dodatkowego wejścia VIP. Mało tego, wkrótce z trybun wyproszono dyrektora sportowego legionistów Jacka Mazurka, szefa akademii plus –na dokładkę – byłego gracza obu rywalizujących klubów, czyli Tomasza Kiełbowicza weszlo.com
Tak w ramach przypomnienia
-
Decyzja słaba, nawet bardzo. Ale coś mi mówi, że klub został zmuszony do tego przez Policję, zresztą zapewne nie pierwszy raz...
-
-
Dziwi mnie jedno, dlaczego 25 lat od kiedy komunizm padł na ryj dopiero teraz mówi się głośno o posprzątaniu tych "pamiątek" (i sprzątanie przebiega sprawnie)...Dlaczego nikt się tym wcześniej nie interesował?...ja wiem że Mazowiecki odkreślił grubą kreską wszystko co było przed 89' ale w polityce i na świecie nie ma go jakiś czas a non stop wychodzą jakieś "pomniki wdzięczności" które by należało rozebrać. Sorry za OT.Edekzkrainykredek pisze:[link]
-
Jak dobrze pomyślisz to sam sobie odpowiesz.jestesmywaszastolica pisze:mhh ja mam tylko jedno pytanie co to ma wspólnego z tematem tego wątku ?
STADION TO NIE TEATR! FUCK uefa, j**** pzpn!
-
Przepraszam za offtopic, ale sądzę że sprawa jest warta uwagi, jeden z kolegów pisał o tym w hyde parku w temacie "klikamy-pomagamy" ale wrzucam to tutaj, żeby to lepiej rozpowszechnić.
Znalazem coś takiego:
Co ciekawe, śledzę tą ankietę od wczoraj i dzisiaj rano była przewaga patriotycznej nazwy... po kilkudziesięciu minutach, głosy na żyda oddało prawie z 200 osób (sic!) . c*** wie jakie środowiska się w to mieszają, ale mam nadzieję że pomożecie pokrzyżować tym k***** plany.
Wysyłajcie info, namawiajcie znajomych i sami też głosujcie. Nie mam nic wspólnego z miastem Nysa, ani z tą stroną internetową.
Głosujemy pod linkiem: [link] (ankieta znajduje się po lewej stronie tego portalu).
Z Patriotycznym Pozdrowieniem!
Znalazem coś takiego:
[link]Witam.
Na wstępie, zaznaczam iż nie mieszkam w Nysie, ani w okolicach.
Urząd miasta Nysa, przeprowadza ankietę na nazwę nowo wybudowanego ronda.
Wśród różnych pospolitych opcji, jest opcja na:
Rondo imienia Żołnierzy Wyklętych
oraz opcja:
Konrada Blocha.
Niemieckiego żyda, którego łączy z Polską jedynie to, że urodził się
w niemieckiej Nysie.
Co ciekawe, śledzę tą ankietę od wczoraj i dzisiaj rano była przewaga patriotycznej nazwy... po kilkudziesięciu minutach, głosy na żyda oddało prawie z 200 osób (sic!) . c*** wie jakie środowiska się w to mieszają, ale mam nadzieję że pomożecie pokrzyżować tym k***** plany.
Wysyłajcie info, namawiajcie znajomych i sami też głosujcie. Nie mam nic wspólnego z miastem Nysa, ani z tą stroną internetową.
Głosujemy pod linkiem: [link] (ankieta znajduje się po lewej stronie tego portalu).
Z Patriotycznym Pozdrowieniem!
massa pisze:ino teraz to boli Gieksiarzy bo akurat było otwarcie dworca i są o naszych wzmianki na stronach internetowych,a nie o nich.
szalikowiec70 pisze:co do mojej ortografii to powiem , ze juz dawno niechodze do szkolyi moze cos mi sie tam nieuda
fjodor1978vborys1978 pisze: Niedoczytany osle po podstawowce za Buga
-
-
Bardzo wielu kibiców KSP jak co roku zresztą obecnych na MN.Teelte pisze:Polonia obecna na Marszu?
-
chodziło mu pewnie o tych którzy pojawili się oficjalnie, w barwach w jednej grupie...
-
Czy coś takiego jak twór -trybuna 202- kiedykolwiek pojawiło się na Legii, czy to od A do Z dziennikarsko-lewacka bajka?
[link]
https://www.facebook.com/trybuna202/?fref=ts
[link]
-
A ty myślisz że nie ma osób na Legii o poglądach lewicowych?? Może na Żylecie takowych nie zobaczysz ale na stadionie z pewnością są...N---R pisze:Czy coś takiego jak twór -trybuna 202- kiedykolwiek pojawiło się na Legii, czy to od A do Z dziennikarsko-lewacka bajka?
[link]
-
Twór stworzony przez lewackich januszy/internetowych śmieszków, istniejący jedynie wirtualnie choć to i tak za dużo powiedziane
-
Lewacka bajka i tyle nigdy ich nie widzialem na stadionie
-
Może po prostu dobrze się chowają. Sami twierdzą, że podobno rządzą we wszystkich większych miastach :)
-
Pamięta ktoś taką grupę na Legii jak Arystokraci? Może ktoś opisać genezę powstania, działalność, rozwiązanie ekipy? Jak coś PW
-
Zagłębie Sosnowiec - Polonia Bytom. Nie pamiętam chyba 2004 r. Nie pikseluje siebie bo i tak nie widać z racji bardzo starego zdjęcia :) Jak się zbiorę i ogarnę po świętach to postaram się coś napisać. Powiem tylko jedno co od dłuższego czasu chodzi po Legii jakoby nasza flaga została stracona/zapomniana skądś zabrać. To mega farmazon. Flagę woziły dwie osoby (ze zdjęcia) mimo że grupa była większa. Woziła w wojskowej torbie z domu na starą Żyletę. Siedzieliśmy na środku pod Yorkiem. Kiedyś padło hasło żeby zostawiać w magazynie. Po jakimś czasie ta flaga z magazynu na jakimś meczu nie została wyjęta i nagle poszła fama że jej po prostu nie ma. Więc ja się pytam gdzie jest? Do tej pory ani torby ani flagi. Tylko szalik pozostał.

-
No to wybrałeś mądralo najlepsze miejsce do zadania tego pytania...
Myślenie nie boli!
Myślenie nie boli!
-
Pewnie zpomnieli ze maja taką flage.
-
Czy naprawdę uważałeś, że liczę na to, że mi tu odpiszą?MałyJohn pisze:No to wybrałeś mądralo najlepsze miejsce do zadania tego pytania...
Myślenie nie boli!
Co do poniższego opisu to bardzo możliwe że coś pominąłem/pokręciłem. Dawno to było i pamięć już nie ta.
Flaga możliwe że zapomniana. Byliśmy zwykłymi gówniarzami którzy znali się z Żylety. Siedzieliśmy pod Yorkiem. Padło hasło żeby zrobić szale i razem jeździć. Później powstałą flaga. Zadebiutowała 7 sierpnia 2002 na meczu z Vardarem. Najpierw ta czarna a później dorobiliśmy boki ponieważ zaczęła być kojarzona z chuligańską. "Herb i eLka na tle barw zostały doszyte później i zwiększyła się flaga z 9 do 11metrów". Nigdy nie mieliśmy w planie być jakąś mega grupą ultras. Zdarzało się że zdejmując flagę musieliśmy udowadniać że jest ona nasza. Flaga była u mnie w domu. Później było hasło żeby nie jeździła praktycznie bez obstawy i żeby zostawiać ją w magazynie. Jeździła po Polsce aż tak jak napisałem któregoś dnia po prostu jej zabrakło. Może nadal jest w magazynie, może nie. Nie wiem. A co do rozpadu grupy. Nie przypominam sobie jakiegoś spotkania na którym zadecydowaliśmy o końcu. Chyba umarło to śmiercią naturalną.
"(...) Swoją aktywność rozpoczął jako członek grupy "Arystokraci", która nawet dorobiła się własnej flagi i szalików. Niestety, grupa była nieodpowiedzialna, bo na jednym z meczów zgubiła torbę z własnymi barwami. Na szczęście dla nich flagę znaleźli robiący wówczas oprawy "Cyberfani". Nigdy nie oddali jej grupie "Arystokraci" uznając, że skoro nie potrafią upilnować własnych barw, nie są godni żeby je prezentować na meczach. Damian i jego koledzy nawet nie szukali zguby i do dziś zapewne nie mają pojęcia co się stało z ich kibicowskim honorem". Totalne bzdury. Nigdy do czegoś takiego nie doszło.
-
Nie mam pojęcia, na co liczysz.superneo pisze:Czy naprawdę uważałeś, że liczę na to, że mi tu odpiszą?MałyJohn pisze:No to wybrałeś mądralo najlepsze miejsce do zadania tego pytania...
Myślenie nie boli!
A jeśli nie liczyłeś na odpowiedź, to w takim razie po co to pytanie? Jeszcze na kibice.net
Nie jest to chyba miejsce na twoje rozkminy tego typu. O zabieraniu flag do magazynka, o jej zaginięciu (a jeśli przez tyle lat nie masz pojęcia, co się dzieje z flagą "twojej grupy", to tylko świadczy o tobie)
-
Kilka lat temu słyszałem, że Legia wystawiła gościa od siebie, który wkręcił się na mecze Polonii. Pojeździł z nimi kilka lat i wkręcił się do ekipy. Miał nawet tatuaż P na prawej ręce. Po kilku latach zaczął wystawiać wszystkich do ubicia. Ostatnią akcje zrobił wystawiając samochód z flagami.
Był przypadek, że dostał od swoich którzy wjechali pod blok po meczu a nie byli w temacie co do tego osobnika.
Czy to prawda ?
Słyszałem to chyba w 2008 lub 2009 r. że kilka lat wstecz miało to miejsce, więc temat jest dość stary.
Był przypadek, że dostał od swoich którzy wjechali pod blok po meczu a nie byli w temacie co do tego osobnika.
Czy to prawda ?
Słyszałem to chyba w 2008 lub 2009 r. że kilka lat wstecz miało to miejsce, więc temat jest dość stary.
-
J23, taki mial chyba pseudonim.
-
W jakich latach Polonia miała najlepszą ilościowo/jakościowo ekipę? Jakie sukcesy osiągnęli wtedy?
-
Skoro pojawiło się pytanie to i jest na to odpowiedź. A jeżeli chodzi o flagę to pytaliśmy się wielokrotnie ale zawsze było to samo zgubiona/zostawiona co jest nieprawdą. Gość zapytał co się stało z naszą grupą więc mu odpowiedziałem. Ale teraz żałuje. Faktycznie lepiej tu tylko czytać niż coś pisać bo zaraz są ataki, a po co, a coś tam, obrażanie itd. Nieważne admina proszę o wyczyszczenie tematu Arystokratów.MałyJohn pisze:Nie mam pojęcia, na co liczysz.superneo pisze:Czy naprawdę uważałeś, że liczę na to, że mi tu odpiszą?MałyJohn pisze:No to wybrałeś mądralo najlepsze miejsce do zadania tego pytania...
Myślenie nie boli!
A jeśli nie liczyłeś na odpowiedź, to w takim razie po co to pytanie? Jeszcze na kibice.net
Nie jest to chyba miejsce na twoje rozkminy tego typu. O zabieraniu flag do magazynka, o jej zaginięciu (a jeśli przez tyle lat nie masz pojęcia, co się dzieje z flagą "twojej grupy", to tylko świadczy o tobie)
-
Przynajmniej napisał coś do rzeczy i parę osób w Polsce ma okazję dowiedzieć się czegoś ciekawego.MałyJohn pisze:No to wybrałeś mądralo najlepsze miejsce do zadania tego pytania...
Myślenie nie boli!
Najlepiej się tylko przypierdalać, wyzywać i napinać....ku*** co za naród
-
Ktoś tu się napina, wyzywa? Chyba trochę przewrażliwiony jesteś.franz14 pisze:Przynajmniej napisał coś do rzeczy i parę osób w Polsce ma okazję dowiedzieć się czegoś ciekawego.MałyJohn pisze:No to wybrałeś mądralo najlepsze miejsce do zadania tego pytania...
Myślenie nie boli!
Najlepiej się tylko przypierdalać, wyzywać i napinać....ku*** co za naród
Nie twierdzę, że w większości nie napisał ciekawie, tylko że o pewnych wewnętrznych rzeczach na ogólnopolskim forum nie wypada pisać. I tyle
Bez odbioru
-
Temat stary jak świat, wałkowany tutaj z milion razy, wpisz sobie J23 w wyszukiwarkę to ci wszystko wyskoczy bo inaczej wyjdzie następnych kilka napinkowych stron o "Janku"...Lonsdale_London pisze:Kilka lat temu słyszałem, że Legia wystawiła gościa od siebie, który wkręcił się na mecze Polonii. Pojeździł z nimi kilka lat i wkręcił się do ekipy. Miał nawet tatuaż P na prawej ręce. Po kilku latach zaczął wystawiać wszystkich do ubicia. Ostatnią akcje zrobił wystawiając samochód z flagami.
Czy to prawda ?
Widzę że historia żyje swoim życiem i obrasta w coraz to nowe "fakty".
-
Temat J 23 był wałkowany na tym forum pare lat temu.
Niecodzienne sytuacje kibicowskie. Wszystko ladnie i przejrzyscie opisane oraz wyjasnione.
Pierwsze strony tego tematu.
Niecodzienne sytuacje kibicowskie. Wszystko ladnie i przejrzyscie opisane oraz wyjasnione.
Pierwsze strony tego tematu.
-
a historycznie był kiedyś klimat w Warszewie na oderwanie i samodzielność jakiejś dzielnicy/klubu. Bo to "teraz" Hutnik wysoko kiedyś Olimpia miała jakąś odrębność czy też w latach 90 np: Ursus silny był. To, tych co kojarzę a pewnie były jakieś inne tematy.
-
Wolska ekipa Taty Tasiemki chodziła pewnie na Skrę ;) Ochota trzymała z Warszawianką. Żydzi mieli swoje Makabi, Gwiazdy, Bar Kochby. Marymontowi kibicowało środowisko PPS-iackie. Korona była endecka, ale ją zlikwidowali.(S) pisze:a historycznie był kiedyś klimat w Warszewie na oderwanie i samodzielność jakiejś dzielnicy/klubu. Bo to "teraz" Hutnik wysoko kiedyś Olimpia miała jakąś odrębność czy też w latach 90 np: Ursus silny był. To, tych co kojarzę a pewnie były jakieś inne tematy.
A potem przyszła wojna i zniszczono niebagatelną część tkanki naszego miasta.
Z wywiadu z Juliuszem Kuleszą, rocznik 1928, sympatyk piłki od 1938: "Jak wróciłem do Warszawy po wojnie i zacząłem znów chodzić na mecze Polonii, uderzył mnie widok kibiców, wśród których mnóstwo było inwalidów, bez nóg, o kulach".
Pewnie spodziewałeś się całkiem innej odpowiedzi, ale to tak w ramach tła.
-
Kolejna charytatywna akcja Polonistów:
http://www.stadionowioprawcy.net/news/2 ... niska.html
http://www.stadionowioprawcy.net/news/2 ... niska.html