MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2015!!!
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
-
fan_tatara
Re: MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI 2015!!!
Były policjant Loranty dzisiaj w studiu TVP bezbłędny. Ciągłe nawiązywanie do policyjnych prowokatorów i napomknięcie maczania palców przez Sienkiewicza w sprawie spalenia budki pod rosyjską ambasadą musiało nieźle zdziwić kierownictwo TVP :)
Aż dziwne że go zaprosili, on już rok temu głośno krytykował zachowanie policji, szczególnie podczas akcji z zatrzymaniem czoła pochodu w okolicach mostu i później z wbieganiem w tłum na błoniach.
-
w_rozpiętej_bluzie
http://www.britishlegion.org.uk/remembr ... e-silence/ pewnie w kazdym zakładzie tak było.Popeyee pisze:Wrociłem z pracy i musze napisać że o godzinie 11 czasu angielsiego a 12 czasu Polskiego.Mielismy 2 minuty ciszy w pracy.Musze powiedzieć że około 500 osob sie dostosowało i można było poczuć prawdziwa dume.Wielka Polska.
A we Wroclawiu na zakonczenie marszu koncert Obledu
-
krzycho_ASR
Z akcentów kibicowskich dobre liczby obu łódzkich ekip.
Co do marszu ogólnie, to nikt się chyba nie spodziewał tak wysokiej frekwencji. Wydawało się że formuła marszu się wyczerpala, a tu proszę.
Co do marszu ogólnie, to nikt się chyba nie spodziewał tak wysokiej frekwencji. Wydawało się że formuła marszu się wyczerpala, a tu proszę.
krzycho_ASR pisze:Z akcentów kibicowskich dobre liczby obu łódzkich ekip.
Trzeba nadmienić iż dodatkowo Widzew dziś o 14 rozgrywał swój ligowy mecz gdzie również nie było nudno a i liczbowo całkiem zgrabnie

Ogólnie najlepszy marsz ze wszystkich.
+Ludzi na pewno mniej jak choćby dwa lata temu ale liczba na pewno godna.
+Mało szczawi w kominiarkach goniących własne cienie
+ Race, race i jeszcze raz race
+Dużo flag..... nawet wielcy hoolsi powoli chwytają za flagi a nie trzymają rąk w kieszeniach swoich wiatrówek
Na minus:
- niedociągnięcia organizacyjne szczególnie przy stadionie gdzie część nie wiedziała gdzie iść, albo zaczęła się rozchodzić bo już myśleli że koniec.
- achtungi. Robi się to wkurwiające jak z każdej strony wybuchają pod nogami petardy. Jeden gnój szedł drogą i odpalił chyba z 30 petard, aż się ktoś wkurwił i nim potrzepał wtedy uciekł.
-ekipa Legi Warszawa ( międzynarodówka warszawska) napięta we wnęce na moście Poniatowskiego. Oj wielu osobom pojawił się szeroki uśmiech na twarzy :)
+Ludzi na pewno mniej jak choćby dwa lata temu ale liczba na pewno godna.
+Mało szczawi w kominiarkach goniących własne cienie
+ Race, race i jeszcze raz race
+Dużo flag..... nawet wielcy hoolsi powoli chwytają za flagi a nie trzymają rąk w kieszeniach swoich wiatrówek
Na minus:
- niedociągnięcia organizacyjne szczególnie przy stadionie gdzie część nie wiedziała gdzie iść, albo zaczęła się rozchodzić bo już myśleli że koniec.
- achtungi. Robi się to wkurwiające jak z każdej strony wybuchają pod nogami petardy. Jeden gnój szedł drogą i odpalił chyba z 30 petard, aż się ktoś wkurwił i nim potrzepał wtedy uciekł.
-ekipa Legi Warszawa ( międzynarodówka warszawska) napięta we wnęce na moście Poniatowskiego. Oj wielu osobom pojawił się szeroki uśmiech na twarzy :)
Tym razem z portalu plotkarskiego ale dobre materiały:
Fotki, szczególnie nr 19
http://www.pudelek.pl/artykul/85596/tak ... /foto_1#s1
Filmik z " przepychankami"
http://www.pudelek.tv/video/Patrioci-ok ... sci-10453/
Gratis....
http://www.pudelek.pl/artykul/85594/tec ... zu_gotowy/
Fotki, szczególnie nr 19
http://www.pudelek.pl/artykul/85596/tak ... /foto_1#s1
Filmik z " przepychankami"
http://www.pudelek.tv/video/Patrioci-ok ... sci-10453/
Gratis....
http://www.pudelek.pl/artykul/85594/tec ... zu_gotowy/
dajcie chłopakom spokój bo się obrażą i więcej nie przyjdą :)Można coś więcej na temat Legii we wnęce ??
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LPXta1F31SM[/youtube]
Nawet bambo szedł w marszu z opaską biało czerwoną....
Czyli widzę nie tylko my z tego mieliśmy bekę :)-ekipa Legi Warszawa ( międzynarodówka warszawska) napięta we wnęce na moście Poniatowskiego. Oj wielu osobom pojawił się szeroki uśmiech na twarzy :)
-
Podejrzany o napinke
Kibicowska galeria z MN 2015
Marsz Niepodległości 2015
GALERIA: http://www.12zawodnlk.pl/galeria/marsz- ... 3c062e3068

-
Legia_girl
Chwała wielkiej POLSCE- oby co roku było nas coraz więcej, bo choćby takie widoki naprawdę poruszają i wzruszają.

Kilku rzeczy zabrakło, choćby przy błoniach Narodowego brzmienia Hymnu, który odśpiewany został dopiero przed koncertem... Zabrakło mi też Roty, którą maszerując słyszałam tylko raz...
Nie mniej jednak komentarz pewnej kobiety pod koniec, relacjonującej przebieg Marszu przez telefon rozwalił mnie zupełnie: "Wszystkich jest tu 330 tysięcy! Naprawdę, 330! Wyliczyli to m.in. na podstawie kibiców, którzy chodzą na stadiony, na pewno nie jest tu mniej osób, może nawet i więcej";-).

Kilku rzeczy zabrakło, choćby przy błoniach Narodowego brzmienia Hymnu, który odśpiewany został dopiero przed koncertem... Zabrakło mi też Roty, którą maszerując słyszałam tylko raz...
Nie mniej jednak komentarz pewnej kobiety pod koniec, relacjonującej przebieg Marszu przez telefon rozwalił mnie zupełnie: "Wszystkich jest tu 330 tysięcy! Naprawdę, 330! Wyliczyli to m.in. na podstawie kibiców, którzy chodzą na stadiony, na pewno nie jest tu mniej osób, może nawet i więcej";-).
polakmaly pisze:Czyli widzę nie tylko my z tego mieliśmy bekę :)-ekipa Legi Warszawa ( międzynarodówka warszawska) napięta we wnęce na moście Poniatowskiego. Oj wielu osobom pojawił się szeroki uśmiech na twarzy :)
a co dokładnie było tam bekowego?
dobra ekipa ŁKS/Zawisza/GKS...koledzy z Widzewa (jeśli takich mam;)) pewnie się na mnie obrażą, ale komicznie wyglądało jak pewnie siebie wybiegli z Centralnego, a tu nagle na ich drodze stanęła ta koalicja;)
generalnie cisza, spokój, przedszkole, matki z dziećmi i dobre d***;)
-M dzwonił, że było nas widać w Trwam!
-Ku*** kto ogląda Trwam???
-(z tłumu) Moja matka!!!
:D
generalnie cisza, spokój, przedszkole, matki z dziećmi i dobre d***;)
-M dzwonił, że było nas widać w Trwam!
-Ku*** kto ogląda Trwam???
-(z tłumu) Moja matka!!!
:D
Nie chce robić siary pewnej ekipie ale rozjebało mnie to. Dwóch typów mówiło do siebie:
1- ku*** wreszcie kogoś znalazłem, gdzie są wszyscy ?
2 - Nie ma nikogo ....
1 - Jak to nie ma ?
2 - Powiedzieli że to pierdoloną i idą na melanż
1 - to po jakiego c**** jechali ? Mogliśmy młodych wziąć chętni byli
2 - no wiesz trzeba się było pokazać..........
1- ku*** wreszcie kogoś znalazłem, gdzie są wszyscy ?
2 - Nie ma nikogo ....
1 - Jak to nie ma ?
2 - Powiedzieli że to pierdoloną i idą na melanż
1 - to po jakiego c**** jechali ? Mogliśmy młodych wziąć chętni byli
2 - no wiesz trzeba się było pokazać..........
-
krzycho_ASR
Z czego konkretnie, mądra głowo, miałeś bekę?polakmaly pisze:Czyli widzę nie tylko my z tego mieliśmy bekę :)-ekipa Legi Warszawa ( międzynarodówka warszawska) napięta we wnęce na moście Poniatowskiego. Oj wielu osobom pojawił się szeroki uśmiech na twarzy :)
-
Jurand ze Spychowa

Widzewa ok 300 osób w Warszawie, pomimo własnego meczu w tym samym czasie.
-
Jurand ze Spychowa
Bardzo dobry Marsz! Osobiście uważam, że było bardzo mało psów, prawie niewidoczni, jak dla mnie. Bez prowokacji, narodowe święto każdego Polaka, atmosfera wspaniała. Wydawało mi się osobiście również, że było mniej ludzi niż chociażby 2 lata temu, ale może być to złudne. Z akcentów kibicowskich, bardzo fajnie zaprezentowali się chłopaki z ŁKSu (wraz ze zgodami), z widocznych ekip również (przynajmniej które ja widziałem) to: Górnik Wałbrzych, Karkonosze Jelenia Góra, Widzew, GieKSa, Górnik Z., Cracovia, Bytovia, nie chciałbym kogoś pominąć. Wiadomo, że takie wyliczanki nie mają zbytniego sensu, ale cieszy, że z roku na rok nasza narodowa siła i duma rośnie. Czołem Wielkiej Polsce!
-
strona-praska
Kto się chciał pośmiać z Legii mógł przyjść pod Hotel Metropol. Było nas tam kilkaset osób. Pośmialibyśmy się razem :)
To ja też wrzucę zdjęcia ;)

Możemy być dumni z wczorajszego Marszu! Liczba osób na prawdę robi wrażenie, i miło patrzeć że oprócz ekip sportowych, na Marsz wybrały się dzieciaki, osoby starsze, czy też całe rodziny. Dopiero co PO odsunięto od władzy, a już widać poprawę na ulicach, warto zaznaczyć że psów było dużo mniej niż rok temu, i co za tym idzie, dużo mniej prowokacji. Co do ekip to oprócz wspomnianej wyżej koalicji ŁKS-u, Zawiszy, i GKS-u Tychy, dobrze widoczny był Lech Poznań, Cracovia Kraków, GKS Katowice, widziałem też po kilkanaście osób z Lechii Gdańsk, Śląska Wrocław, KSZO Ostrowiec, Górnika Wałbrzych, Polonii Warszawa, czy mniejszych ekip takich jak Bytovia Bytów, no i oczywiście jak co roku dobra liczba Legii Warszawa.
-
Jeden Cztery
Na Marszu Patriotów konkRetnie :) Oprócz Kibiców Śląska i ich zgód, widziałem z Odry Wodzisław. Tak jak wspomniano, po przemówieniach koncert dał Obłęd :) Mają moc! Aż mnie z butów wyrwało :D znowu poczułem się jak nastolatek, kiedy Młodzież pogowała :) Aż się chciało z nimi po pogować. Tylko w tych ubraniach nie za bardzo :D Pozdrawiam. Chwała Wielkiej Polsce! Polski Śląsk!
-
konserwa88
Dobry Marsz! Na początku wydawało mi się, że będzie blamaż frekwencyjny bo na rondzie Dmowskiego jakoś wizualnie mniej ludzi było niż w poprzednich latach, ale później to morze ludzi! Gdy już część odchodziła spod narodowego reszta była w połowie Poniatowskiego! 100-150000 jak nic.
-
Ultra1312Style
- Kontakt:
Trochę inna interpretacja echa Marszu Niepodległości
http://sektorkiboli.pl/skandal-marszu-n ... ci-2015-2/
http://sektorkiboli.pl/skandal-marszu-n ... ci-2015-2/
-
Doktor P(r)awica
Kpisz czy o droge pytasz?Jeden_Z_Wielu pisze:Szkoda, że Wisła czy Śląsk wybrali swoje miasta gdzie i tak nie ma dużej frekwencji a Marsz Niepodległości wsparty przez nich wyglądałby jeszcze okazalej, ale myślę, że w następnym roku wszyscy bez podziałów udamy się do Warszawy- Czołem Wielkiej Polsce !
Wrocławski marsz zebrał ok 10tys ludzi to raz i jest organizowany we Wrocławiu od lat. Po wrocławskim marszu parę lat temu odwiedzono lewaków to dwa. Ile osób z Wrocławia by pojechało do Warszawy? 300? 500? Co jest wiec lepsze, lokalna aktywność u siebie gdzie jest te 10K czy może w parę stówek przyjazd do Warszawy żeby ten marsz wyglądał okazale?
Pomijam już fakt, ze wrocławski marsz jest w znacznie lepszym prawicowym klimacie. Mimo ze jest mniejszy jest znacznie bardziej wyrazisty.
Nie tyle prawicowym klimacie co nacjonalistycznym-NR,NS,AN,swoje zrobiła afera z nazistowskimi plakatami,która może i odstraszyła troche ludzi starszych ale zmobilizowała młodych i radykalnych.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ng9WEqMBdOE[/youtube]
Film z Wrocławia
Film z Wrocławia
Jakie podziały ?? Nie ma żadnych podziałów.Organizują we własnych miastach to chyba dobrze, skoro to są duże miasta i w tych marszach uczestniczyło kilkanaście tysięcy osób.Jeden_Z_Wielu pisze:Szkoda, że Wisła czy Śląsk wybrali swoje miasta gdzie i tak nie ma dużej frekwencji a Marsz Niepodległości wsparty przez nich wyglądałby jeszcze okazalej, ale myślę, że w następnym roku wszyscy bez podziałów udamy się do Warszawy- Czołem Wielkiej Polsce !
Już teraz powinniśmy się przygotowywać i organizować na 2018.
-
dzydzydzydzy
Również uważam, że nie ma się co czepiać Wrocławia i Krakowa, są to takie miasta, gdzie warto aby również był taki marsz. Jednak na tym warto poprzestać, mam nadzieję że nie będzie dalszych podziałów, chociaż w kraju jest taki potencjał, że nawet gdyby jeszcze w Gdańsku czy Poznaniu były oddzielne Marsze to frekwencja w Warszawie nie powinna być niższa niż wczoraj.
Co do wczorajszego Marszu to naprawdę fajna odmiana z tym brakiem awantur. Dziwnie się ogląda tv, pseudo autorytety muszą się natrudzić i oczerniać np. hasło Marszu.
Fajne były awantury (tylko ta przed rokiem już taka na siłę), ale teraz czas na normalne świętowanie. Po prostu nie ma już przeciwnika tego dnia.
Co do ekip to prezencja koalicji ŁKS Zawisza Tychy naprawdę przednia
Co do wczorajszego Marszu to naprawdę fajna odmiana z tym brakiem awantur. Dziwnie się ogląda tv, pseudo autorytety muszą się natrudzić i oczerniać np. hasło Marszu.
Fajne były awantury (tylko ta przed rokiem już taka na siłę), ale teraz czas na normalne świętowanie. Po prostu nie ma już przeciwnika tego dnia.
Co do ekip to prezencja koalicji ŁKS Zawisza Tychy naprawdę przednia
-
obiektywnyFAN
W tym roku największa frekwencja i znowu ktoś płacze, że w Krakowie i we Wrocławiu były marsze..
No to są już Twoje pobożne życzenie,bo ani szybko nie zobaczymy MN,który bedzie liczył 150 000 głów,ani nikt z powodu MN nie zrezygnuje z lokalnych marszów,które choćby jak ten we Wrocławiu są co raz lepiej zorganizowane.dla mnie lepszy jeden porządny Marsz niż tak jak piszecie 10 marszów po 5 czy 10 tysięcy, zobaczyć 150 tysięcy dumnie idących patriotów to jest marzenie
I jeszcze jedno-nie pisz o innych marszach jako konkurencji,bo zwyczajnie nie wypada pisać takich bzdur.
A nawet jesli to coś złego?
To by nawet był dobry pomysł, gdyby taki był dalszy los sektorówek wykorzystywanych w patriotycznych oprawach.
Już ten Kraków i Wrocław bym zostawił. Ale cieszyłbym się, gdyby rozwijał się trend siętowania w marcu u siebie (nawet na zasadzie rywalizacji w liczbach, czy pomysłowości), a w listopadzie wszystkim przyświecało hasło WYJAZD NA MARSZ - RZECZ ŚWIĘTA
To by nawet był dobry pomysł, gdyby taki był dalszy los sektorówek wykorzystywanych w patriotycznych oprawach.
Już ten Kraków i Wrocław bym zostawił. Ale cieszyłbym się, gdyby rozwijał się trend siętowania w marcu u siebie (nawet na zasadzie rywalizacji w liczbach, czy pomysłowości), a w listopadzie wszystkim przyświecało hasło WYJAZD NA MARSZ - RZECZ ŚWIĘTA
-
wyschniety_szczaw
Tyle pięknych ujęć, wspaniale to wyszło w tym roku. Szacunek dla wszystkich obecnych!
Mam nadzieję że za rok więcej ekip weźmie się za ogarnięcie flagi w ręku dla każdego młodego zamiast robić zapisy na kominiarki.
Mam nadzieję że za rok więcej ekip weźmie się za ogarnięcie flagi w ręku dla każdego młodego zamiast robić zapisy na kominiarki.
-
Hahahahahhah
mancunian pisze:i tak wlasnie wyglada ten patriotyzm. Ranking, statystyka, pokazowka. Liczy sie ilosc, by lepiej wygladac a nie to, co ludzie czuja. Chocby w kazdym miescie mialo przejsc po 5 osob, to nalezy sie cieszyc, ze komus zalezy a nie robic z tego konkurs, kogo wiecej
... ? O to w nim chodzi zeby bylo jak najwiecej ludzi , a patrząc na możliwości, kibice mogliby stanowić nawet połowę tego marszu i byłoby na nim jeszcze więcej ludzi. Bardzo dużo ekip mniejszych i większych , jak nie wiekszosc, z różnym nastawieniem potrafi iść , świetujac to że są Polakami ... i bardziej mnie to cieszy niż to że gdzieś tam w " każdym mieście przyjdzie po 5 osób. "
Nie , tamta sektorowka była inna , tylko orzel ten sam.PiSi_Zel pisze:a czy czasem ta sektorówka z orłem nie była wykorzystana wczesniej w jakiejś stadionowej oprawie?
[/url]