memy internetowe hahaha. młody jesteś to nie pamiętasz. przeciez od zawsze na Zagłębie mówiło się Sosnowiec. tak samo GKS Katowice to był GKS i każdy wiedział o co chodzi i nie mylił z Bełchatowem. nawet w relacjach radiowych komentatorzy tak nazywali kluby. nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma.krzysiek pisze:Jako, że ostatnio Zagłębie Sosnowiec pojawiło się częściej w relacjach i opisach zwróciłem uwagę, że dużo ludzi pisze:
- "szacunek dla SOSNOWCA"
- "SOSNOWIEC pokazał się tak i tak"
- "SOSNOWIEC z oprawą"
- "SOSNOWIEC to, SOSNOWIEC tamto"
Nie "Zagłębie" tylko "Sosnowiec".
To tak jakby pisali "POZNANIA w Warszawie 2 tyś na pucharze", "BIAŁYSTOK dziś prezentuje sektorówkę" itd.
Nie wiem czy to memy internetowe czy coś innego ale jakoś kłuje mnie ta moda. Trudno. Taka sytuacja....:)
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
w_rozpiętej_bluzie
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Czytaj chlopcze, ze zrozumieniem bo napisalem tylko, ze kluje mnie to w oczy, a problem widzisz chyba tylko ty. Z GKS jest inaczej bo na nich się mówiło od zawsze "Gieksa".w_rozpiętej_bluzie pisze:memy internetowe hahaha. młody jesteś to nie pamiętasz. przeciez od zawsze na Zagłębie mówiło się Sosnowiec. tak samo GKS Katowice to był GKS i każdy wiedział o co chodzi i nie mylił z Bełchatowem. nawet w relacjach radiowych komentatorzy tak nazywali kluby. nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma.krzysiek pisze:Jako, że ostatnio Zagłębie Sosnowiec pojawiło się częściej w relacjach i opisach zwróciłem uwagę, że dużo ludzi pisze:
- "szacunek dla SOSNOWCA"
- "SOSNOWIEC pokazał się tak i tak"
- "SOSNOWIEC z oprawą"
- "SOSNOWIEC to, SOSNOWIEC tamto"
Nie "Zagłębie" tylko "Sosnowiec".
To tak jakby pisali "POZNANIA w Warszawie 2 tyś na pucharze", "BIAŁYSTOK dziś prezentuje sektorówkę" itd.
Nie wiem czy to memy internetowe czy coś innego ale jakoś kłuje mnie ta moda. Trudno. Taka sytuacja....:)
Zerknąłem na stare ziny i opisy sprzed lat i malo kiedy pojawia się opis kibiców Zagłębia jako stricte "Sosnowiec" - ale przyznam, że się zdarza:
Polska-Anglia (Opis Wisły)
"Ten mecz już długo wcześniej zapowiadał się interesująco. Układy na kadrze funkcjonowały w pełni - wyklarowały się dwa silne obozy, jeden skupiony wokół Arki/Lecha/Pasów drugi trochę bardziej rozbudowany ale nie tak silnie scalony to nasz w którym egzystować musiały ze sobą takie kosy jak Legia-Wisła czy Pogoń-Lechia. Bez wnikania w szczegóły nadmienię że na 3 miesiące przed tym meczem na gościnnych występach zaogniliśmy stosunki na lini my-Zagłębie Sosnowiec."
Opisy Polonii Bytom:
"W drodze powrotnej atak na grupę pociągową, którą stanowiło 60 młodych osób z Polonii, przeprowadza sosnowieckie Zagłębie"
Opis zadymy w Bratysławie 95 r (wszędzie piszą o Zagłębiu nie o "Sosnowcu")
http://fanzination.pl/2015/08/08/slowac ... -11-10-95/
Pamiętam jak w latach 90-tych Śląskie ekipy wieszały niemieckie flagi. Jaki jest dzisiaj stosunek Śląskich ekip do tego???
-
Forumowicz
http://www.fotokolejorz.pl/galeria/inde ... ategory/52
Mozna cos wiecej o tej fladze? W Warszawie jest oficjalna grupa kibicow Zvezdy?
Mozna cos wiecej o tej fladze? W Warszawie jest oficjalna grupa kibicow Zvezdy?
-
adiKOLEJORZ
Niektórzy jeszcze kilka lat temu wieszali:Quorth pisze:Pamiętam jak w latach 90-tych Śląskie ekipy wieszały niemieckie flagi. Jaki jest dzisiaj stosunek Śląskich ekip do tego???

-
Wyznawca Wisełki
z którego roku jest to zdjęcie?
-
pijany powietrzem
wisiała jeszcze później taka flaga? i co ona miała na celu? wkurwienie Zagłębia czy jakieś inne przesłanki?
miała kiedyś miejsce sytuacja że jedna ekipa skroiła flage drugiej ekipie, by później stracić ją na rzecz trzeciej?
-
patriota85
Dokładniej opisze to może ktoś z Elany lub Falubazu.Ja przybliżę taką sytuację.maksMKS pisze:miała kiedyś miejsce sytuacja że jedna ekipa skroiła flage drugiej ekipie, by później stracić ją na rzecz trzeciej?
W 2004 roku Elana pojawia się na meczu Apator - Falubaz, krojąc 2 flagi Apatora.Następnie dochodzi do starcia Elany z Falubazem, w wyniku którego 1 z flag Apatora została w rękach Falubazu.
Więcej takich sytuacji nie kojarzę.Jedynie przypadki ekipa X kroi flagę ekipie Y.A następnie ekipa Z będąca zgodą ekipy Y odbija flagę.Ale to raczej nie dokońca to o co chodzi w pytaniu.
Dokładnie o cos takiego mi chodziło, dzięki!patriota85 pisze:Dokładniej opisze to może ktoś z Elany lub Falubazu.Ja przybliżę taką sytuację.maksMKS pisze:miała kiedyś miejsce sytuacja że jedna ekipa skroiła flage drugiej ekipie, by później stracić ją na rzecz trzeciej?
W 2004 roku Elana pojawia się na meczu Apator - Falubaz, krojąc 2 flagi Apatora.Następnie dochodzi do starcia Elany z Falubazem, w wyniku którego 1 z flag Apatora została w rękach Falubazu.
Było jeszcze coś takiego? ciekawa sytuacja
-
jemkotlety
A była jakaś inna sytuacja niż ta: Cracovia traci flagę FC BP. Flaga zostaje zdobyta przez kibiców Jagiellonii. Pół roku później 13.11.2004 zostaje odbita przez kibiców Arki Gdynia i Lecha Poznań, podczas próby spalenia. W uznaniu wyczynu Arkowców flaga zostaje im podarowana i na stałe znajduje się w Gdyni.patriota85 pisze: Więcej takich sytuacji nie kojarzę.Jedynie przypadki ekipa X kroi flagę ekipie Y.A następnie ekipa Z będąca zgodą ekipy Y odbija flagę.Ale to raczej nie dokońca to o co chodzi w pytaniu.
-
dziecko armageddonu
która to flaga?

https://www.youtube.com/watch?v=F6OEDHbdCnQ
filmik z wydarzenia
ale pytający nie miał chyba takich akcji na myśli, a inne
-
patriota85
Np:jemkotlety pisze:A była jakaś inna sytuacja niż ta: Cracovia traci flagę FC BP. Flaga zostaje zdobyta przez kibiców Jagiellonii. Pół roku później 13.11.2004 zostaje odbita przez kibiców Arki Gdynia i Lecha Poznań, podczas próby spalenia. W uznaniu wyczynu Arkowców flaga zostaje im podarowana i na stałe znajduje się w Gdyni.patriota85 pisze: Więcej takich sytuacji nie kojarzę.Jedynie przypadki ekipa X kroi flagę ekipie Y.A następnie ekipa Z będąca zgodą ekipy Y odbija flagę.Ale to raczej nie dokońca to o co chodzi w pytaniu.
KKS Kalisz kroi flagę "Ostrów" w barwach Lecha ekipie Ostrovii Ostrów.Flaga zostaje odbita przez Arkę.
Chrobry Głogów odbija flagę Moto-Jelcz Oławy skrojoną przez Miedź Legnica.
a ta flaga przypadkiem nie zniszczyła się trochę?rac14 pisze:
https://www.youtube.com/watch?v=F6OEDHbdCnQ
filmik z wydarzenia
ale pytający nie miał chyba takich akcji na myśli, a inne
-
jemkotlety
Tutaj info z naszego forum. http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,1167079,page=1jemkotlety pisze:Tak, to zdjęcie sprzed podpalenia.
-
adiKOLEJORZ
nie ma co zwalac na jakiś FC Deutschland, na niewielu stadionach by pozwolono wisieć takiej fladze
-
bazylzbazaru
Z historii Torcidy Czerwionka - Leszczyny:
"Za moment przełomowy i jakikolwiek punkt odniesienia należy uznać tragicznie wydarzenie z Rybnika w roku 2001, gdzie w wyniku awantury śmierć poniósł kibic Odry Wodzisław. Wielu chłopaków, w większości z Czerwionki – Leszczyn poniosło konsekwencje związane z tą sytuacją co skutecznie wyeliminowało ich na dłuższy okres z kibicowskiego życia. Kilkudziesięcioosobowa, jak na ówczesne lata dobrze zorganizowana, mająca bardzo dobrą reputację w światku kibicowskim, grupa niemal przestała istnieć."
I tu pytanie. O jakich konsekwencjach mowa? Dlaczego w wyniku śmierci kibica Odry w Rybniku FC w Czerwionce - Leszczynach upadł?
Proszę o odpowiedź jeśli można.
"Za moment przełomowy i jakikolwiek punkt odniesienia należy uznać tragicznie wydarzenie z Rybnika w roku 2001, gdzie w wyniku awantury śmierć poniósł kibic Odry Wodzisław. Wielu chłopaków, w większości z Czerwionki – Leszczyn poniosło konsekwencje związane z tą sytuacją co skutecznie wyeliminowało ich na dłuższy okres z kibicowskiego życia. Kilkudziesięcioosobowa, jak na ówczesne lata dobrze zorganizowana, mająca bardzo dobrą reputację w światku kibicowskim, grupa niemal przestała istnieć."
I tu pytanie. O jakich konsekwencjach mowa? Dlaczego w wyniku śmierci kibica Odry w Rybniku FC w Czerwionce - Leszczynach upadł?
Proszę o odpowiedź jeśli można.
-
WIDZEWSKAduma
-
nowonarodzony
To akurat żadna tajemnica i wie chyba każdy kto śledzi temat, strata tych dwóch ekip do wspólnego wroga urosła do takich rozmiarów że musieli się zdecydować na ten desperacki krok
-
Dziadek Zaplutek
Kilka lat temu któreś Dynamo zrobili oprawe: Dynama wszystkich krajów
łączmy się, czy coś w ten deseń?
Ma ktoś foto z tego meczu?
http://oi51.tinypic.com/20jqlv.jpgDziadek Zaplutek pisze:Kilka lat temu któreś Dynamo zrobili oprawe: Dynama wszystkich krajów
Oprawę zaprezentował Hajduk Split przeciwko Dinamo Zagreb ;)
-
forumowiczka_D
Cześć
mam nadzieje w dobrym dziale piszę
mam takie pytanie do Was, chce zrobić jakis oryginalny prezent chłopakowi na urodziny, związany z kibicowaniem bo jest kibicem, ale nie mam pomysłu. myślałam o jakimś kubku z logiem klubu i naszym zdjęciem ale to wydaje mi się za banalne. Może ktoś dostał coś ciekawego od kobiety i podsunie pomysł?
mam takie pytanie do Was, chce zrobić jakis oryginalny prezent chłopakowi na urodziny, związany z kibicowaniem bo jest kibicem, ale nie mam pomysłu. myślałam o jakimś kubku z logiem klubu i naszym zdjęciem ale to wydaje mi się za banalne. Może ktoś dostał coś ciekawego od kobiety i podsunie pomysł?
-
forumowiczka_D
bardzo śmieszne, ja naprawde pytam
możecie w wiadomosciach dać powazne podpowiedzi jak macie się ze mnie śmiać tutaj
możecie w wiadomosciach dać powazne podpowiedzi jak macie się ze mnie śmiać tutaj
musisz zrobic min 10 kubkow takich. Nakrec kolezanki na chlppaka i kazdy bedzie pil z jednej sdudni. Lubisz sie dzielic pewnie
-
Rozpruwacz
Może nie od dawna ale orientuje się ktoś na jakiej podstawie nie są przyjmowani kibice gości w Mielcu na meczach Niecieczy i czy sektor gości nie jest wymogiem licencyjnym?
Jak to gimbaza z palikmiotem wykrzykiwała? "Sadzić, palić, zalegalizować".Twoj THC pisze:chlppaka sdudni.pewnie
-
ZenonKwadrat
Jak chłopak jest z Krakowa to jakiś zestaw noży. Jak z Katowic to kasetę magnetofonowa z muzyka cygańska i mydło. Jak z Wrocławia to pół litra i wino.forumowiczka_D pisze:Cześć
Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
Ogólnie bardzo ciężko znaleźć informacje na ten temat skini vs pretorians,jak i o wokaliście Awantury.
-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
O ile się nie myle to chyba ŁKS Łódz.M.O.W. pisze:-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
napewno jedna z łódzkich ekip ale juz nie pamiętam któraM.O.W. pisze:-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
Widzew wieszał na bank w latach 90 flage liceum któregosyeyo pisze:napewno jedna z łódzkich ekip ale juz nie pamiętam któraM.O.W. pisze:-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
-
ELC
- Kontakt:
Na Widzewie na pewno była flaga któregoś liceum, niestety nigdzie w zbiorach nie mogę jej znaleźć.daniKSC pisze:Widzew wieszał na bank w latach 90 flage liceum któregosyeyo pisze:napewno jedna z łódzkich ekip ale juz nie pamiętam któraM.O.W. pisze:-naście lat temu któraś z polskich ekip (Widzew? Wisła? Legia?) wieszała na stadionie charakterystyczną flagę którejś z lokalnych szkół średnich (jakiegoś liceum). Wrzuci ktoś fotę i przypomni na którym stadionie wisiała ta flaga?
Zarówno Widzew jak i Łks wieszali flagi z numerem LO. Nie pamiętam natomiast jakie to były licea.
-
adiKOLEJORZ
ŁKS? nie przypominam sobie, Widzew bankowo ale wydaje mi się że ŁKS nie, no ale może akurat nie wisiała na meczach gdy byłem
ŁKS - XX LO.adiKOLEJORZ pisze:ŁKS? nie przypominam sobie, Widzew bankowo ale wydaje mi się że ŁKS nie, no ale może akurat nie wisiała na meczach gdy byłem
-
nowonarodzony
Przewaga Ruchu w regionie urosła do takich rozmiarów że ta zgoda była koniecznościąręcznik pisze:Nie czasem po tym karygodnym zachowaniu Ruch zrywa kontakty z Gieksą (układ na PP i pojawianie się na trybunach Cichej) stając się najostrzejszą kosą?pijany powietrzem pisze:hasła takie krzyczano, to wiedzą wszyscy, zwłaszcza po tym jak krzyczeliście "j**** Legie" gdy się lała z psiarnią na PP, zresztą powodów było wiele, praktycznie każda ekipa poznała "za długie języki" ówczesnych kibiców GKSubort14 pisze:Jakie hasla krzyczaly ekipy w latach 90-tych odnosnie konfidenctwa kibicow Gks Katowice?
Gieksa obrzucona epitetami w całej Polsce stała się Persona Non Grata (co ciekawe skrótem PNG nazwali swoją bojówkę), a wyszydzona szukała kontaktów z ekipami zza granicy i dziwnym zbiegiem okoliczności skumali się z czeskim Banikiem (podobno Banik szukał kontaktów z Ruchem, a przy okazji został omyłkowo obity przez GKS?). Jak wiemy Czesi nie przepadają za Polską i Polakami.
I pomyśleć, że teraz mają zgodę akceptując donosicielstwo PNG. Szczyt hipokryzji!pijany powietrzem pisze:"w całej Polsce są wykleci , katowiccy konfidenci" śpiewała wtedy cała Polska, a najczęsciej kibice Górnika
Zresztą część starszych, ważnych kibiców oby ekip odbiło od udzielania się, uznając tą zgode za kalkulacje za wszelką cene
takie czasy....
-
Blue Old Boy
co ciekawe asy "tematu śląskiego" stanowczo zaprzeczają jakoby taką łatke miała Gieksa
to teraz pytanie za 100 punktów, kto przerwał w Spodku98 minute ciszy za Przemka Czaje? za co został z****** solidarnie przez cały spodek?
to teraz pytanie za 100 punktów, kto przerwał w Spodku98 minute ciszy za Przemka Czaje? za co został z****** solidarnie przez cały spodek?