Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Eee tam przecież to wielki sukces Widzewskiego Żabienca...Akcja po chuju.Takich to dzieje sie kilkanascie w miesiacu...

-
Taka krótka informacja .... niekibicowska, bardziej historyczna .....
[link]
dzisiaj mija 100 lat odkad BAŁUTY zostały cz. Miasta Łodzi !
[link]
dzisiaj mija 100 lat odkad BAŁUTY zostały cz. Miasta Łodzi !

-
No to w Łodzi na ostro
[link]
[link]
-
też własnie usłyszałam w tvn24 coś bredzili...bójka typu Pabianice ?
-
jakie Pabiabnice? Poddębice chyba
chociaż to raczej nie tego typu, raczej osiedlowe ganianki
tutaj z koleji twierdzą że obie strony ze sprzętem:
[link]
chociaż wiadomo że do newsów z mediów trzeba podchodzić z dystansem
chociaż to raczej nie tego typu, raczej osiedlowe ganianki
tutaj z koleji twierdzą że obie strony ze sprzętem:
[link]
chociaż wiadomo że do newsów z mediów trzeba podchodzić z dystansem
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=xVk0eXdxeLY chodziło mi o porównanie tego...
-
w takim razie mój błąd
-
Lepiej nie rozkładać tego na części pierwsze na tym forum .
Wierność - wczoraj cwelu, dzisiaj bRacie
-
Szkoda że idzie to w tą stronę w Łodzi, kolejna ofiara jest tylko kwestią czasu
-
Dokładnie przecież wiadome jest że ŁKS będzie chciał się zrewanżować :(dziecko armageddonu pisze:Szkoda że idzie to w tą stronę w Łodzi, kolejna ofiara jest tylko kwestią czasu
-
-
W piątek wieczorem, kilka minut po godz. 21, renault kangoo, w którym jechało pięciu mężczyzn w wieku 18-26 lat, skręcił z ulicy Źródłowej w Smugową. Przy Franciszkańskiej drogę zajechało mu inne auto, z którego wysiadła grupa kilku mężczyzn w podobnym wieku jak pasażerowie renault.
- Rozbili szyby w stojącym samochodzie i zaczęli wyciągać siedzące w nim osoby - mówi Aneta Sobieraj, z biura prasowego Wojewódzkiej Komendy Policji. - Ci zaczęli się bronić i rozpoczęła się bijatyka.
- To nie były tylko dwa samochody - mówi nam kobieta w średnim wieku z Wojska Polskiego. - Ja widziałam z pięć. We wszystkich byli młodzi ludzie. Wyglądało, jakby kogoś ścigali.
Po kilku minutach w miejscu ulicznej bitwy pojawiła się policja. Napastnicy zniknęli. Na miejscu zostało pięciu pobitych mężczyzn.
- Trzech w stanie ciężkim, dwóch z powierzchownymi obrażeniami - wylicza Sobieraj.
- Wiozłem dwóch najmniej poszkodowanych - mówi ratownik z łódzkiego pogotowia. - Na pierwszy rzut oka nie wyglądali na kiboli. Nie mieli żadnych szalików, koszulek, klubowych znaczków. Kojarzyli się raczej z zawodnikami rugby - dobrze zbudowani. Jeden miał 19 lat. Najpierw pozował na twardziela, ale po chwili popłakał się w kartce.
Dwóch poszkodowanych trafiło do szpitala WAM, dwóch do MSW, jeden do Kopernika.
- Ci, którzy są u nas, mają mnóstwo ran ciętych na rękach i nogach - wylicza Jacek Dudek, rzecznik szpitala WAM. Starszy - 26-latek ma uraz głowy i uszkodzone oko, młodszemu - 19-latkowi trzeba było amputować część palca serdecznego.
Mężczyzna, którego pogotowie zawiozło do szpitala im. Kopernika z ranami brzucha trafił na chirurgię urazowo-ortopedyczną.
Sobieraj: - Na miejscu zabezpieczamy ślady kryminalistyczne. Sprawdzimy również monitoring. Miejski i ten z okolicznych budynków.
Funkcjonariusze przesłuchali też dwóch poszkodowanych. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że nie chcą zeznawać. - Czekamy na zezwolenie lekarzy, aby przesłuchać pozostałych poszkodowanych. Być może nastąpi to jeszcze dziś - relacjonuje Sobieraj.
Na razie nie wiadomo, kim są napastnicy. Policja przypuszcza, że mogło dojść do porachunków między kibolami Widzewa i ŁKS.
Na Smugowej akcję obserwowało kilkadziesiąt osób. W sobotę wszyscy nabrali wody w usta. Zaglądamy do bramy, przy której zatrzymano samochód. Pytamy, czy naprawdę w ruch poszły maczety i kije bejsbolowe.
- Weź już idź - mówi dwudziestolatek w białym bezrękawniku. - Już! Za minutę sprawdzę, czy jeszcze tu jesteś.
Komendant miejski policji powołał w sobotę grupę dochodzeniowo-śledczą, która ma pracować nad sprawą. - Traktujemy tę sprawę priorytetowo - zapewnia Sozamach.
- Rozbili szyby w stojącym samochodzie i zaczęli wyciągać siedzące w nim osoby - mówi Aneta Sobieraj, z biura prasowego Wojewódzkiej Komendy Policji. - Ci zaczęli się bronić i rozpoczęła się bijatyka.
- To nie były tylko dwa samochody - mówi nam kobieta w średnim wieku z Wojska Polskiego. - Ja widziałam z pięć. We wszystkich byli młodzi ludzie. Wyglądało, jakby kogoś ścigali.
Po kilku minutach w miejscu ulicznej bitwy pojawiła się policja. Napastnicy zniknęli. Na miejscu zostało pięciu pobitych mężczyzn.
- Trzech w stanie ciężkim, dwóch z powierzchownymi obrażeniami - wylicza Sobieraj.
- Wiozłem dwóch najmniej poszkodowanych - mówi ratownik z łódzkiego pogotowia. - Na pierwszy rzut oka nie wyglądali na kiboli. Nie mieli żadnych szalików, koszulek, klubowych znaczków. Kojarzyli się raczej z zawodnikami rugby - dobrze zbudowani. Jeden miał 19 lat. Najpierw pozował na twardziela, ale po chwili popłakał się w kartce.
Dwóch poszkodowanych trafiło do szpitala WAM, dwóch do MSW, jeden do Kopernika.
- Ci, którzy są u nas, mają mnóstwo ran ciętych na rękach i nogach - wylicza Jacek Dudek, rzecznik szpitala WAM. Starszy - 26-latek ma uraz głowy i uszkodzone oko, młodszemu - 19-latkowi trzeba było amputować część palca serdecznego.
Mężczyzna, którego pogotowie zawiozło do szpitala im. Kopernika z ranami brzucha trafił na chirurgię urazowo-ortopedyczną.
Sobieraj: - Na miejscu zabezpieczamy ślady kryminalistyczne. Sprawdzimy również monitoring. Miejski i ten z okolicznych budynków.
Funkcjonariusze przesłuchali też dwóch poszkodowanych. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że nie chcą zeznawać. - Czekamy na zezwolenie lekarzy, aby przesłuchać pozostałych poszkodowanych. Być może nastąpi to jeszcze dziś - relacjonuje Sobieraj.
Na razie nie wiadomo, kim są napastnicy. Policja przypuszcza, że mogło dojść do porachunków między kibolami Widzewa i ŁKS.
Na Smugowej akcję obserwowało kilkadziesiąt osób. W sobotę wszyscy nabrali wody w usta. Zaglądamy do bramy, przy której zatrzymano samochód. Pytamy, czy naprawdę w ruch poszły maczety i kije bejsbolowe.
- Weź już idź - mówi dwudziestolatek w białym bezrękawniku. - Już! Za minutę sprawdzę, czy jeszcze tu jesteś.
Komendant miejski policji powołał w sobotę grupę dochodzeniowo-śledczą, która ma pracować nad sprawą. - Traktujemy tę sprawę priorytetowo - zapewnia Sozamach.
-
wklejcie to samo info jeszcze 10 razy
-
Nie moje podwórko także od razu mówię bez oburzenia bo mam tylko 1 pytanie do RTS'u I ŁKS'u.
Naprawdę chcecie zrobić w Łodzi drugi Kraków? Hajsy też wam wchodzą na głowę? Młodzi niedługo zaczną brać przykład od starych że latanie z młotkiem w łapie czy maczetą to nic niehonorowego bo przecież tamci też latają? a potem gówniarze na osiedlach będą się ciąć, myśląc ze leją się za klub?
Naprawdę chcecie zrobić w Łodzi drugi Kraków? Hajsy też wam wchodzą na głowę? Młodzi niedługo zaczną brać przykład od starych że latanie z młotkiem w łapie czy maczetą to nic niehonorowego bo przecież tamci też latają? a potem gówniarze na osiedlach będą się ciąć, myśląc ze leją się za klub?
-
Jeszcze nie tak dawno kibice Łódzkich zespołów potępiały krakowskie podwórko za używanie sprzętu.Teksty o zjebanych ,,nożownikach'' i ze w Łodzi jest wojna derbowa ale tylko na pięści.To nie była pierwsza akcja przy użyciu sprzętu ale pierwsza tak krwawa.
-
j**** te sprzęty, nic dobrego z tego nie ma i nie będzie.
w Łodzi już jest drugi Kraków
a kibicowanie zeszło na drugi plan
w Łodzi już jest drugi Kraków
a kibicowanie zeszło na drugi plan
-
Ja zawsze uważałem kibiców z Łodzi za bardziej trzymających sie zasad w sensie ze jak powiedzieli sprzętom nie i c*** i jedni i drudzy to długo się tego trzymali jak na tak 'gorące' miasto. Z drugiej strony, jeśli jest to jeszcze możliwe odpowiednie osoby w Łodzi po jednej i po drugiej stroni powinni to zatrzymać, bo myślę że jeszcze da. W porównaniu z Krakowem, gdzie tej fali już nikt nie zatrzyma, chyba że za 30 lat przyjdzie jakieś pokolenie z jednej jak i z drugiej po rozum i powiedzą pierdolimy te sprzęty za dużo dobrych chłopaków już poginęło i straciło zdrowie, ale to też wątpliwe te nienawiści i nawyki wpajane są z pokolenia na pokolenie, chociaż jest dużo osób w Krk co woli jesli jest to tylko możliwe walczyć na gołe łapy. Dobra tyle ode mnie już się wpierdalam w nie swoje sprawy, zarzuciłem taki materiał do przemyśleć, chociaż wiem że po takich akcjach c*** to kogo będzie obchodzić w Łodzi.
-
Pięknie Ci propaganda gówna wyborczego i tvn zrobiła sieczkę w bani. Zgaduję że kibolem JUŻ nie jesteś. Bo skoro byś był, to byś takich pierdół nie wypisywał anonimowo na ogólnopolskim forum. Ja i uczestniczę w życiu kibicowskim a ale i słucham tych bredni lecących we wszystkich mediach, jednak wiem gdzie leży prawda. Nie ma jej na pewno w Twoim poście. Generalizujesz chłopie.ImperatorMistrz pisze:Człowiek ma wrażenie ze kluby są dla nich tylko przykrywka aby móc korzystać z prawilnych ludzi jakimi są kibice
Żebyś też źle nie zrozumiał- sprzętu nie uznaję, jednak walkę z wrogim kibicem ze wszystkimi jej konsekwencjami uznaję.
-
Hahaha. Ty kurza wagino to sobie może powalczyć z facebookiem najwyżej.
-
kto mieczem wojuje od miecza ginie i tyle......
-
No nie można wykluczyć takich scenariuszy zwłaszcza że Widzew wcale nie był w odwrocie i sportowo też sobie radził .PolscyKibole pisze:Czytałem jakieś plotki że to nie Widzew ich pociął, tak na prawde c*** wie czy to był Widzew i co się stało i o co poszło, być może jakaś grubsza sprawa o prochy ale co my możemy wiedzieć siedząc i pierdząc na kibice.net...
Z tego co w prasie piszą to byli dość mlode mordki .c*** wie ocb najważniejsze by kiboli w Łodzi teraz nie poniosło do końca bo szkoda młodych ludzi .
Capital City Servis
-
skąd wiadomo że to byli kibice? a nie jakieś porachunki gangów narkotykowych ?
-
Już widzewiaczki sie posrały i wymyslajaja Historie z Gangami.... :-) narkotykami.......
20-25 Żydkow z ciezkim sprzetem zatakowało 5 chlopaków z ŁKS-u z Teofilowa.
Bedzie szybka reakcja ........
NIestety Kraków sie robi w Łodzi dzieki Konfidentom ,tchorzom z wIdzewka!!
20-25 Żydkow z ciezkim sprzetem zatakowało 5 chlopaków z ŁKS-u z Teofilowa.
Bedzie szybka reakcja ........
NIestety Kraków sie robi w Łodzi dzieki Konfidentom ,tchorzom z wIdzewka!!
-
Dokładnie jest tak jak pisze kolega wyżej.
-
Przesada...... Maczety, noże, młotki !!
20-25 na 5 tak sie ich bali ze musieli ze sprzetem ciezkim !!!!
20-25 na 5 tak sie ich bali ze musieli ze sprzetem ciezkim !!!!
-
https://www.youtube.com/watch?v=0ymJfUf5NZc
malutki przykład "honorowych" łksesiaków. Kto mieczem wojuje od miecza ginie...
-
A czy ktoś z poszkodowanych z tego filmiku walczy teraz o życie?Cees pisze:https://www.youtube.com/watch?v=0ymJfUf5NZc
-
Cees konfidencie !!! Albo jestem Kretynem albo masz teraz pizde na twarzy !!
Ja pisze o katowaniu maczetami i nozami a nie z kijami pogonienie kilku lapsow czerwonych z Pabianic!!
Teraz sie zacznie.......
Ja pisze o katowaniu maczetami i nozami a nie z kijami pogonienie kilku lapsow czerwonych z Pabianic!!
Teraz sie zacznie.......
-
gdyby któremuś powineła się noga to pewnie by walczył więc skończ pierdolić...
-
w tv mówili że to porachunki kibiców ...i szczury na kibice.net uwierzyli...na szczęście koniec wakacji !
-
ku*** j**** te sprzety i inne gadzeciki bo nam płotów zabraknie na transy z pozdrowieniami typu wracaj do zdrowia trzymaj sie itp!! A co do uzywania sprzetu to niech panowie z Łks-u przypomna swoje akcje bo było ich wiele nie tak dawno w kilku jednego z Widzewa wyciagaliscie w kilku i tłukliscie kijami do golfa młtkami czy c*** co jeszcze tam mieliscie do kalectwa duzo nie brakło . Mam nadzieje ze nie bedzie drugiego Krakowa !!!!!!!
-
rozumiem, ż masz już maczetę, kija i idziesz na miasto…Janek88 pisze:
Teraz sie zacznie.......
-
ku*** sprawa sprzed 24 godzin, a Wy tu rozkminiacie kto? kogo? i o co...Pomyśl jeden z drugim przez chwilę o konsekwencjach takich wpisów na ogólnodostępnym forum. Każdy ogarnięty w swoim mieście wie kogo i gdzie należy unikać, czym kto jeździ więc skończcie już pierdolić i zostawcie sprawę zainteresowanym.
-
Detektywi z kibice.net działają szybciej niż aspirant na komendzie. Brawo.
-
zdeptany trawnik pisze:ku*** j**** te sprzety i inne gadzeciki bo nam płotów zabraknie na transy z pozdrowieniami typu wracaj do zdrowia trzymaj sie itp!! A co do uzywania sprzetu to niech panowie z Łks-u przypomna swoje akcje bo było ich wiele nie tak dawno w kilku jednego z Widzewa wyciagaliscie w kilku i tłukliscie kijami do golfa młtkami czy c*** co jeszcze tam mieliscie do kalectwa duzo nie brakło . Mam nadzieje ze nie bedzie drugiego Krakowa !!!!!!!
Teraz Ty sobie przypomnij analogiczną sytuację z 2009 roku .....
Jeśli na ten temat nic nie wiesz, to popytaj kolegów po szalu ........ z pewnością będą pamietać

-
-
to ty również popytaj kolegów Łkaesiaków o łamanie nóg w 20 na 1, cięcie całego ciała tulipanami itd.1925 pisze:zdeptany trawnik pisze:ku*** j**** te sprzety i inne gadzeciki bo nam płotów zabraknie na transy z pozdrowieniami typu wracaj do zdrowia trzymaj sie itp!! A co do uzywania sprzetu to niech panowie z Łks-u przypomna swoje akcje bo było ich wiele nie tak dawno w kilku jednego z Widzewa wyciagaliscie w kilku i tłukliscie kijami do golfa młtkami czy c*** co jeszcze tam mieliscie do kalectwa duzo nie brakło . Mam nadzieje ze nie bedzie drugiego Krakowa !!!!!!!
Teraz Ty sobie przypomnij analogiczną sytuację z 2009 roku .....
Jeśli na ten temat nic nie wiesz, to popytaj kolegów po szalu ........ z pewnością będą pamietać
niestety wypowiadają się tu kibice Łksu którzy nie mają pojęcia o tym co ich koledzy mają za uszami.
proponuję zamknąć temat na dwa tygodnie...
-
Ludzie humoru
Zachowaliscie sie wczoraj tak ja wasi koledzy Criminals Family ;-) Banda frajerow.
I za to waszym matkom ch..... w dupe
A wam Droga Patologio ze starych balut zycze 3 spotkania z nami na sprzet moze wrescie pokazecie jaja swoje bez wiesniakow lub kolejna porazka he
Zachowaliscie sie wczoraj tak ja wasi koledzy Criminals Family ;-) Banda frajerow.
I za to waszym matkom ch..... w dupe
A wam Droga Patologio ze starych balut zycze 3 spotkania z nami na sprzet moze wrescie pokazecie jaja swoje bez wiesniakow lub kolejna porazka he
-
Ale banda frajerow z widzewa ma to we krwi juz pare lat temu wracajac z reprezentacji w 45 osob wysiedlismy do was jak byliscie z ruchem w 80 osob i metalowymi rurami i sie pastwiliscie nad juz nie przytomnymi i ruch mowil wam co wy robicie.....
Byliscie jestescie i bedziecie frajerami bez zadad od lat.....
Byliscie jestescie i bedziecie frajerami bez zadad od lat.....