A Ty podwójny karakanie przypomnij sobie jak było podczas ostatniego meczu na Łazienkowskiej.Teelte pisze:Przypomnij sobie jak było ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki w tej rundzie karakanie.WarszawskaFerajna pisze:Mimo szumnych zapowiedzi przedstawiciela Legii w mediach przed meczem u nas, że wejdzie każdy kto będzie chciał, bez żadnych list wyjazdowych jakiś czas temu dostajemy takie pismo.
Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Kibicowska Warszawa
-
ABC1935
Odnośnie relacji Polonii z meczu Polonia - Świt z najnowszego TMK:

Było nas 30 po pierwsze. Po drugie co do "komitetu powitalnego" to czy nazywacie tym "komitetem" dwie sztuki waszej starej gwardii na peronie czy trzech "Młodych Polonistów" w tym jeden wielbiciel solarium i sterydów, który wypiera się klubu? Bo na pewno gdybyście zebrali się swoją "bandą" gdzie indziej to te osoby na pewno by były w tej grupie chyba, że faktycznie tak było i wasza "siła" i potencjał jest tak duży to spoko :). Mundurowi trafili nas dopiero kawałek za Dworcem. A co do takiej waszej wielkiej chęci "spotkania" to były dwie rozmowy z dwoma różnymi, aktywnie działającymi osobami w różnym odstępie czasu i "argument" był ten sam. Ciekawe, że inne argumenty używacie w stosunku do innych, niepodwarszawskich ekip więc te wasze "chęci", i "charakter" to mrzonki. Jak już było pisane z tego konta flagi, flagami ale zejdźcie troszkę na ziemię :).
Było nas 30 po pierwsze. Po drugie co do "komitetu powitalnego" to czy nazywacie tym "komitetem" dwie sztuki waszej starej gwardii na peronie czy trzech "Młodych Polonistów" w tym jeden wielbiciel solarium i sterydów, który wypiera się klubu? Bo na pewno gdybyście zebrali się swoją "bandą" gdzie indziej to te osoby na pewno by były w tej grupie chyba, że faktycznie tak było i wasza "siła" i potencjał jest tak duży to spoko :). Mundurowi trafili nas dopiero kawałek za Dworcem. A co do takiej waszej wielkiej chęci "spotkania" to były dwie rozmowy z dwoma różnymi, aktywnie działającymi osobami w różnym odstępie czasu i "argument" był ten sam. Ciekawe, że inne argumenty używacie w stosunku do innych, niepodwarszawskich ekip więc te wasze "chęci", i "charakter" to mrzonki. Jak już było pisane z tego konta flagi, flagami ale zejdźcie troszkę na ziemię :).
-
MiśBrunatny
Byliśmy w Otwocku i Radomiu w tej rundzie.Wyjazd do Łowicza nam nie pyknął nam z powodu zmiany terminu meczu.niezmanipulowany pisze:Ursus nie jeździ na wyjazdy?
Dzisiaj mieli półfinał PP w Kozienicach ale nie przyjechali.
Dopiero w kwietniu podjęliśmy decyzje o powrocie na trybuny no i trochę to wszystko inaczej miało wyglądać :)
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5633D2D2 Co to za mecz? Który rok? Ktoś kojarzy?
Ujpest-Fere, czy tam na odwrót, ale który rok to za h*** nie wiem, na YT śmiga filmik z tamtych derbów...

Co na to kibice Legii?
Jemy schabowe.

Czy mógłby ktoś z Polonistów wyjaśnić pokrótce o co chodzi? Pytanie bez spiny.
https://www.youtube.com/watch?v=nYXBqTwretE
Po "dobrych występach" i korzystnym wyniku meczu z czerwoną latarnią tych rozgrywek, zagotowała się woda w chłodnicy. Padło wiele słów, nerwy puściły jednym i drugim...po meczu wszystko zostało to wyjaśnione - Wkład do koszulki Pan K. w szatni zachował się już odpowiednio, przyjął należną karę - i tyle....isis pisze:Czy mógłby ktoś z Polonistów wyjaśnić pokrótce o co chodzi? Pytanie bez spiny.
-
Waclaw1906
[quote="Foxx"]Jemy schabowe.
[/quote
To coś mało jecie tych kotletów bo to drugi meczet juz w Warszawie a zarazem szósty w Polsce....
[/quoteTo coś mało jecie tych kotletów bo to drugi meczet juz w Warszawie a zarazem szósty w Polsce....
http://www.rp.pl/artykul/1114285.htmlTrzeci warszawski meczet będzie gotowy na rozpoczynający się pod koniec czerwca ramadan.
Budynek wznoszony na Ochocie przy rondzie Zesłańców Syberyjskich stawia Liga Muzułmańska w RP przy pomocy sponsorów z Zatoki Perskiej. Będzie to siedziba Związku Wyznaniowego Ligi Muzułmańskiej.
W ośrodku znajdą się: sala modlitwy z zapleczem, sala wykładowa, sale dydaktyczne, sala wystawowa, sportowa oraz internetowa, biblioteka muzułmańska oraz przedszkole. Pod parterem dostępny będzie dwupoziomowy parking na 32 samochody.
Budowa ruszyła w 2010 roku i miała zostać zakończona w 2012 roku. Prace jednak wielokrotnie przerywano m. in. przez protesty mieszkańców dzielnicy oraz bankructwo firmy Azbud, wykonawcy projektu.
W Polsce istnieje kilka społeczności muzułmańskich. Jedną z nich, liczącą dziś ok. 3 tys. osób, tworzą Tatarzy, którzy zamieszkują Podlasie. W podlaskich Bohonikach oraz Kruszynianach Tatarzy posiadają meczety z XIX wieku.
Poza tym w Polsce żyją od lat muzułmanie innych narodowości - egipskiej, marokańskiej, kazachskiej, czeczeńskiej, libijskiej, irackiej, azerskiej, saudyjskiej oraz irańskiej.
W Warszawie, większość z nich zbiera się na modlitwy w meczecie przy ul. Wiertniczej. Jest to w rzeczywistości dawna willa, której dodano islamską fasadę oraz salę modlitewną; ma ona łącznie ok. 1000 mkw. Drugi, działający w Warszawie meczet, zlokalizowany jest przy ul. Bodycha w Ursusie i służy przede wszystkim wyznawcom pochodzenia tureckiego. Do świątyni przychodzą również Uzbecy, Indonezyjczycy, Czeczeni, chociaż przede wszystkim gromadzi się tam społeczność turecka.
Zarówno Tatarzy, jak i muzułmanie z Wilanowa oraz Ursusa należą do sunnitów oraz są związani z Muzułmańskim Związkiem Religijnym w Polsce.
Poza sunnitami w Polsce żyją szyici, drugi najliczniejszy odłam wyznawców islamu.
Tylko co to ma wspólnego z kibicowską Warszawą...
-
Waclaw1906
Jeszcze nic ale żebyś niebył zdziwiony za kilka lat
https://www.youtube.com/watch?v=b4l4kOhdWFc
https://www.youtube.com/watch?v=b4l4kOhdWFc
W weekendową noc, ktoś zamówił wieprzowinę - dowóz gratis....dostawca niestety poszukiwany...podobno mięso nie było świeże.
-
extremalny_korbelis
A skąd ten pomysł, że jak zostanie meczet obrzucony wieprzowiną, to już nie nadaje się do użytku. To nie są wampiry, które boją się czosnku :D Trochę myśleć trzeba....
Bylo juz chyba tak, ze w Hiszpanii zrezygnowali z budowy przez to, ze mieszkancy zakopali swinie w danym miejscu. Sytuacja troche inna ale pewnie na tym bazowano organizujac "akcje" ;-)extremalny_korbelis pisze:A skąd ten pomysł, że jak zostanie meczet obrzucony wieprzowiną, to już nie nadaje się do użytku. To nie są wampiry, które boją się czosnku :D Trochę myśleć trzeba....
A jak sytuacja wygląda w Iłowie? Działa tam FC Polonii czy cisza?
Mam pytanie do kogoś zorientowanego
Otóż czy Polonia upamiętniła w jakiś sposób dzień 1 sierpnia ? Gdzieś się pokazali ? Jakiś wieniec, cokolwiek ? zbiórka gdzieś na godzinie W w Warszawie, udział w Marszu ? Możliwe, że coś mi umknęło, więc przepraszam za osądy jeśli nie mam racji...ale z tego co widziałem i przeglądam neta - to nic, zero, null. Żalą się za to na stronach swoich, że, cytuje - "4 dni zbiórki na upamiętnienie Powstania Warszawskiego 2015, zebrane 140zł..."
wieniec złożyła nawet grupka Widzewskiej Warszawy.
Czy oni potrafią jedynie zrobić szaliki, że "Polonia to historia i Stolicy duma, was (Legii) by nie było gdyby nie komuna" ?
A może zaraz wrzucą wrzut z pomazanych murów Pawiaka ? czy jeszcze się nie chwalili ?
Skoro w taki dzień nie potrafią się zebrać do kupy i w jakikolwiek sposób uczcić ten dzień, to niech nie robią żadnych patriotycznych opraw, koszuleczek i szali, bo to jest zenada - koszulkowi patrioci.
Otóż czy Polonia upamiętniła w jakiś sposób dzień 1 sierpnia ? Gdzieś się pokazali ? Jakiś wieniec, cokolwiek ? zbiórka gdzieś na godzinie W w Warszawie, udział w Marszu ? Możliwe, że coś mi umknęło, więc przepraszam za osądy jeśli nie mam racji...ale z tego co widziałem i przeglądam neta - to nic, zero, null. Żalą się za to na stronach swoich, że, cytuje - "4 dni zbiórki na upamiętnienie Powstania Warszawskiego 2015, zebrane 140zł..."
Czy oni potrafią jedynie zrobić szaliki, że "Polonia to historia i Stolicy duma, was (Legii) by nie było gdyby nie komuna" ?
A może zaraz wrzucą wrzut z pomazanych murów Pawiaka ? czy jeszcze się nie chwalili ?
Skoro w taki dzień nie potrafią się zebrać do kupy i w jakikolwiek sposób uczcić ten dzień, to niech nie robią żadnych patriotycznych opraw, koszuleczek i szali, bo to jest zenada - koszulkowi patrioci.
Domyślam się, że chciałeś zabłysnąć, a do tego inteligentnie dopiec, ale szczerze powiedziawszy bardzo ciekawie definiujesz patriotyzm. "Gdzieś się pokazali" - cała rzecz w tym, że masz uczcić pamięć o osobach, które oddały swoje życie, a nie iść i się pokazać. Ja wraz z dzieckiem pokazałem się na placu Piłsudskiego - zaliczasz? Po drodze minąłem wielu tych, co szli się - no właśnie pokazać. Szczerze - myślę, że 99% powstańców wolałoby, żeby niektóre z tych osób zostały w domu, poczytały książki, pouczyły się języka polskiego a nie łaciny, a następnie zdały sobie sprawę, że tuż nad miejscem, gdzie właśnie postanowili pozostawić obfitą wydzielinę z ust, potocznie zwaną "charą", wisi tablica mówiąca o tym, że w tymi miejscu 7 sierpnia zastrzelono 46 mieszkańców stolicy.aLvaro pisze:Mam pytanie do kogoś zorientowanego
A więc drogi PATRIOTĄ - załóż teraz patriotyczną koszulkę i wszystkim powstańcom, ich rodzinom i miejscom ich pochówku od razu zrobi się lżej.
Widzisz Boże i nie grzmisz.
Wiadomo - transparenty, race, oprawy czy też inne formy uczczenia 1.08 cała Polska robi na pokaz, za to inteligencja z K6 czyta książki, wykłada na uniwersytetach i w ogóle kultura. W ramach "kultury, klasy i warszawskiego charakteru" fani KSP malują bazgrołami Pawiak, pomachają podobizną Bin Ladena, poniszczą wiązanki z herbem Legii czy tam porzucają trawą.
Prawda jest taka, że zwyczajnie poloniści nie są w stanie zorganizować niczego, co wykraczałoby poza ich skwerek przy K6 i tyle.
Prawda jest taka, że zwyczajnie poloniści nie są w stanie zorganizować niczego, co wykraczałoby poza ich skwerek przy K6 i tyle.
Polonia jeszcze kilka lat temu próbowała przynależeć do tej niby grupy patriotów na pokaz - były oprawy, koszulki, wieńce. To, że teraz już tych rzeczy nie robią to przecież przejaw ich nonkonformizmu. Wcale nie chodzi o to, że ich czas dobiega końca.
-
WarszawskaFerajna
Chciałeś zabłysnąć dzieciaku, ale Ci nie wyszło. Akurat oprawy, znicze, wieńce czy transe pojawiają się co roku. Więc siedź tam na wsi gdzieś pod Warszawą i szukuj się do żniw.
Uderz w stół a nożyce się odezwą.bloniaq pisze:Polonia jeszcze kilka lat temu próbowała przynależeć do tej niby grupy patriotów na pokaz - były oprawy, koszulki, wieńce. To, że teraz już tych rzeczy nie robią to przecież przejaw ich nonkonformizmu. Wcale nie chodzi o to, że ich czas dobiega końca.
Czytaj dużymi literami: Jeżeli miałeś na myślli oprawę meczową, to zonk - bo jeszcze nie rozpoczęliśmy sezonu - dla odmiany na K6 od lat organizowany jest Turniej Małego Powstańca. Poczytaj, to się dowiesz. Wieńce i znicze są co roku - tak było i tym razem. Koledzy chyba niedostatecznie poinformowali, no ale nie odbyło się to w plasku fleszy, to się nie liczy.
To, że połowa tych, którzy wstrzymują ruch na R. Dmowskiego nie wie po co to robi - dobitnie pokazuje zachowanie tuż przed tym wydarzeniem, o czym wspomniałem a czego byłem świadkiem. Więc z całym szacunkiem - ale tak jak nie zabierzecie nam Niemena :), tak samo monopol na ten dzień Wam się nie należy. To że jeden z drugim (i żeby była jasna, nie generalizuję, bo doceniam wysiłki wielu ludzi z jednej i drugiej strony) jadą w uwalonej koszulce pamiętaMY, zapali piro, a po drodze obkurwi na lewo i prawo w miejcu, gdzie miały miejsce tragiczne i chwalebne wydarzenia, bo godzina W to dopiero na miejscu zbiórki, chwały nikomu nie przynosi, a pokazuje jedynie totalną nieświadomośc tegoż osobnika.
Niech każdy więc robi swoje, wg własnego uznania, możliwości - a wytykanie na formum, co zrobiliśmy my, a co wy, dobitnie pokazuje, że człek ten nie ma żadnego pojęcia o tym dniu i tyle.
Nasz czas dobiega końca przy każdej okazji - po kiego wała zatem to powtarzacie z uporem maniaka od paru dobrych lat.
No i brawo. Można? Można.
Teraz tylko jeszcze aLvaro musi ocenić, czy to patriotyczne. Jeżeli moje zdanie się liczy - dobra robota.
No widzisz, cała Polska robi jak może, a tylko Wy oceniacie i tylko tego dotyczy mój zarzut.Lari pisze:Wiadomo - transparenty, race, oprawy czy też inne formy uczczenia 1.08 cała Polska robi na pokaz, za to inteligencja z K6 czyta książki, wykłada na uniwersytetach i w ogóle kultura. W ramach "kultury, klasy i warszawskiego charakteru" fani KSP malują bazgrołami Pawiak, pomachają podobizną Bin Ladena, poniszczą wiązanki z herbem Legii czy tam porzucają trawą.
Za rok oceńce kto i jak (w dostrzegalnej, ale na pewno nie przeważającej na szcżęście liczbie) reprezentuje w tym dniu Wasze barwy.
Za to jak - mi było wstyd.
-
wyschniety_szczaw
Mam pytanie do kibiców Czarnych Koszul - czy na stadionie widywany jest Pan Duże Pe? (raper z Warszawy, chyba jedyny Polonista)
I jeżeli nie to czy jest tam mile widziany? Pytam oczywiście pod kątem jego bardzo lewicowych poglądów, jak komuś się nudzi może poczytać jego "felieton" oraz komentarze w poście na facebook:
https://www.facebook.com/duzepe/photos/ ... 47/?type=1
post nie ma na celu jakiejś napinki, po prostu jestem ciekawy czy ten "Pan" zniknął ze stadionu razem z grupą o lewackich poglądach.
I jeżeli nie to czy jest tam mile widziany? Pytam oczywiście pod kątem jego bardzo lewicowych poglądów, jak komuś się nudzi może poczytać jego "felieton" oraz komentarze w poście na facebook:
post nie ma na celu jakiejś napinki, po prostu jestem ciekawy czy ten "Pan" zniknął ze stadionu razem z grupą o lewackich poglądach.
O ku*** to on jeszcze cokolwiek działa? ;o
wyschniety_szczaw pisze:Mam pytanie do kibiców Czarnych Koszul - czy na stadionie widywany jest Pan Duże Pe? (raper z Warszawy, chyba jedyny Polonista)
Niewidziany dawno.
https://www.youtube.com/watch?v=ILZuzpzQi2w lepsze mieliście postacie na żylecie , nie wypieraj się :)
Nie żebym bronił Legii, ale mieszkańcu podpiotrkowskiej wichury przejedź się z raz do Warszawy, zobaczysz jak wyglądają tramwaje, metro, karnij się ruchomymi schodami...lukb pisze:https://www.youtube.com/watch?v=ILZuzpzQi2w lepsze mieliście postacie na żylecie , nie wypieraj się :)
Przestań już wyśmiewać się z wszystkich i wszystkiego i jedź wspomóż swój wielki klub na wasz El Stadio del Byczyna:

Banti jak nie długo będzie otwarcie stadionu naszego to ci wyślę zdjęcie...to coś wkleił to nie aktualne , a ja napisałem do legionisty który coś tam sapie do Polonii a sam zapomniał "piękną" historię swojego klubu ;)
tak ty nam zabronisz... , akurat wam trzeba widać przypominać o historii bo zapomnieliście swoich "pięknych" kartach historii ! a zapomniałem.... i o wierności :D
-
Seth Gecko
- ostatnie ostrzeżenie
Trzeba przyznać że fantazja mocno cię poniosła. Porównujesz Stalina i Bieruta w latach 50 do Pana Duże Pe:) W sumie też lewacy;) Tyle że ci pierwsi nie prowadzili dopingu za dobrowolną zgodą kibiców;) Szkoda że w czasie okupacji mecze nie były rozgrywane, bo pewnie też byś coś znalazł "ciekawego" i równie związanego z teraźniejszością.lukb pisze:https://www.youtube.com/watch?v=ILZuzpzQi2w lepsze mieliście postacie na żylecie , nie wypieraj się :)
Ok, tylko żeby Twój PKS dojechał na czas do Łodzi na to huczne otwarcie. Na razie wal śmiało na Byczynę, bo oprócz Zenka i dwóch traktorów coś krucho z frekwencją na wielkim RTSie.lukb pisze:Banti jak nie długo będzie otwarcie stadionu naszego to ci wyślę zdjęcie...to coś wkleił to nie aktualne , a ja napisałem do legionisty który coś tam sapie do Polonii a sam zapomniał "piękną" historię swojego klubu ;)
I pisze to kibic klubu, który w perspektywie nadchodzącego kryzysu (1977-86) komuna wydobyła gdzieś z zaplecza, by pokazać, że "robotnicze" jest "najlepsze", dzięki czemu w ogóle zaistniał na ówczesnej pierwszoligowej piłkarskiej, a później kibicowskiej mapie Polski, a kibice sami się nazwali "czerwoną armią" (nawet ruski szyk wyrazów się zgadza - Красная Армия ;) ). My na ustawienie portretów tych bandziorów na stadionie mieliśmy taki wpływ jak wy na fakt, że największe sukcesy Widzew osiągnął rozgrywając mecze u siebie przy Al. Armii Czerwonej. Tyle, że z dumą nie śpiewamy o wspomnianej formacji jako o sobie :)lukb pisze:https://www.youtube.com/watch?v=ILZuzpzQi2w lepsze mieliście postacie na żylecie , nie wypieraj się :)
No moze z duma faktycznie tak nie spiewaliscie Czerwona Armia, za to dziarsko wznosiliscie okrzyki CWKS na czesc centralnego wojska 'polskiego', komunistycznego, ktore dziarsko rozjezdzalo polskich robotnikow za pomoca czolgow.
Okupant do Polski, polskiego wojska w tym do klubu sportowego działającego na zasadach jednostki wojskowej wszedł, był i wyszedł. W PRL wszystko, co oficjalne było w tym sensie "polskie". Tyle, że w odróżnieniu od Widzewa, na Legii wykorzystano kilka okazji do antysowieckich jazd, co już w tym temacie zostało napisane. Podobnie o różnicy między CWKS Warszawa i CWKS Legią Warszawa oraz o wsparciu kibiców dla powracających przedwojennych działaczy-piłsudczyków w 1957...
No i pozostaje ta "Czerwona Armia" :)
No i pozostaje ta "Czerwona Armia" :)
Legia Warszawa tak nieudolnie grala w drugiej polowie lat 30 XX wieku, ze postanowiono klub rozwiazac, a reaktywacja nastapila w powojennej komunistycznej Polsce, gdzie towarzysze generaly wymyslaja nowa metode osiagniecia sukcesu, ktory opieral sie na silowej przemocy wcielania najlepszych pilkarzy z kraju do CWKS :D
Dziękujemy Profesorze Obiektywny za nieoceniony i oczywiście bezstronny (jak pokazuje podpis) skrót historii Legii. A teraz przeczytaj to co napisał Foxx.
Ja się tylko zastanawiam po co Widzew wjechał w ten temat jak - w swoim przekonaniu - pitbull w kurnik - z jakimiś osobistymi rozkminkami. Wszystko związane z warszawską sceną i historią poszczególnych klubów zostało w tym temacie przewinięte. Wystarczy kliknąć.