Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
- ostatnie ostrzeżenie
Re: Kibicowska Warszawa
extremalny_korbelis muzułmanie wierzą, że jeśli umrą splugawieni świńską krwią, to nie pójdą do raju. Podobnie zresztą jeśli zginą z ręki kobiety. Kiedyś wybuchło powstanie muzułmanów w jakimś kraju (nie pamiętam w którym), wojsko złapało grupkę powstańców, postawiło ich przed plutonem egzekucyjnym, a przed rozstrzelaniem pociski żołnierze zamoczyli w świńskiej krwi. Po tej egzekucji reszta muzułmanów straciła ochotę do dalszych walk. Podobnie w Izraelu Żydki zaczęły montować w autobusach pojemniki ze świńską krwią. W momencie wybuchu zamachowiec mógłby zostać nią opryskany, czyli nici z raju. Ponoć odstrasza ich to skuteczniej niż czosnek wampiry.
Były też przypadki że meczety w trakcie budowy zostały oblane świńską krwią czy ktoś podrzucił świńskie głowy i po meczetach. Nie doceniasz potęgi zabobonów, mam nadzieję że w Warszawie też to zadziała.
Były też przypadki że meczety w trakcie budowy zostały oblane świńską krwią czy ktoś podrzucił świńskie głowy i po meczetach. Nie doceniasz potęgi zabobonów, mam nadzieję że w Warszawie też to zadziała.
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...
-
Jeżeli mnie pamięć nie myli to był pomysł gen. Pershinga w czasie walk z muzułmanami na Filipinach, po uprzednim ich zdobyciu w wojnie z Hiszpanią.Seth Gecko pisze:Kiedyś wybuchło powstanie muzułmanów w jakimś kraju (nie pamiętam w którym), wojsko złapało grupkę powstańców, postawiło ich przed plutonem egzekucyjnym, a przed rozstrzelaniem pociski żołnierze zamoczyli w świńskiej krwi. Po tej egzekucji reszta muzułmanów straciła ochotę do dalszych walk.
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!
-
W tym artykule dobrze to opisali.Troublemaker pisze:Jeżeli mnie pamięć nie myli to był pomysł gen. Pershinga w czasie walk z muzułmanami na Filipinach, po uprzednim ich zdobyciu w wojnie z Hiszpanią.Seth Gecko pisze:Kiedyś wybuchło powstanie muzułmanów w jakimś kraju (nie pamiętam w którym), wojsko złapało grupkę powstańców, postawiło ich przed plutonem egzekucyjnym, a przed rozstrzelaniem pociski żołnierze zamoczyli w świńskiej krwi. Po tej egzekucji reszta muzułmanów straciła ochotę do dalszych walk.
[link]
-
Mam pytanie do kogoś zorientowanego
Otóż czy Polonia upamiętniła w jakiś sposób dzień 1 sierpnia ? Gdzieś się pokazali ? Jakiś wieniec, cokolwiek ? zbiórka gdzieś na godzinie W w Warszawie, udział w Marszu ? Możliwe, że coś mi umknęło, więc przepraszam za osądy jeśli nie mam racji...ale z tego co widziałem i przeglądam neta - to nic, zero, null. Żalą się za to na stronach swoich, że, cytuje - "4 dni zbiórki na upamiętnienie Powstania Warszawskiego 2015, zebrane 140zł..."
wieniec złożyła nawet grupka Widzewskiej Warszawy.
Czy oni potrafią jedynie zrobić szaliki, że "Polonia to historia i Stolicy duma, was (Legii) by nie było gdyby nie komuna" ?
A może zaraz wrzucą wrzut z pomazanych murów Pawiaka ? czy jeszcze się nie chwalili ?
Skoro w taki dzień nie potrafią się zebrać do kupy i w jakikolwiek sposób uczcić ten dzień, to niech nie robią żadnych patriotycznych opraw, koszuleczek i szali, bo to jest zenada - koszulkowi patrioci.
Otóż czy Polonia upamiętniła w jakiś sposób dzień 1 sierpnia ? Gdzieś się pokazali ? Jakiś wieniec, cokolwiek ? zbiórka gdzieś na godzinie W w Warszawie, udział w Marszu ? Możliwe, że coś mi umknęło, więc przepraszam za osądy jeśli nie mam racji...ale z tego co widziałem i przeglądam neta - to nic, zero, null. Żalą się za to na stronach swoich, że, cytuje - "4 dni zbiórki na upamiętnienie Powstania Warszawskiego 2015, zebrane 140zł..."
Czy oni potrafią jedynie zrobić szaliki, że "Polonia to historia i Stolicy duma, was (Legii) by nie było gdyby nie komuna" ?
A może zaraz wrzucą wrzut z pomazanych murów Pawiaka ? czy jeszcze się nie chwalili ?
Skoro w taki dzień nie potrafią się zebrać do kupy i w jakikolwiek sposób uczcić ten dzień, to niech nie robią żadnych patriotycznych opraw, koszuleczek i szali, bo to jest zenada - koszulkowi patrioci.
-
Kolego wystarczy poświęcić minutę w google żeby się dowiedzieć co kibice Polonii robią poza oprawami i koszulkami patriotycznymi.Ale jak widać Ty wolisz poświęcić ten czas na pisanie bzdur.
To co piszę na forum jest tylko i wyłącznie moim osobistym zdaniem i nie jest oficjalnym stanowiskiem kibiców Polonii Warszawa.
-
Domyślam się, że chciałeś zabłysnąć, a do tego inteligentnie dopiec, ale szczerze powiedziawszy bardzo ciekawie definiujesz patriotyzm. "Gdzieś się pokazali" - cała rzecz w tym, że masz uczcić pamięć o osobach, które oddały swoje życie, a nie iść i się pokazać. Ja wraz z dzieckiem pokazałem się na placu Piłsudskiego - zaliczasz? Po drodze minąłem wielu tych, co szli się - no właśnie pokazać. Szczerze - myślę, że 99% powstańców wolałoby, żeby niektóre z tych osób zostały w domu, poczytały książki, pouczyły się języka polskiego a nie łaciny, a następnie zdały sobie sprawę, że tuż nad miejscem, gdzie właśnie postanowili pozostawić obfitą wydzielinę z ust, potocznie zwaną "charą", wisi tablica mówiąca o tym, że w tymi miejscu 7 sierpnia zastrzelono 46 mieszkańców stolicy.aLvaro pisze:Mam pytanie do kogoś zorientowanego
A więc drogi PATRIOTĄ - załóż teraz patriotyczną koszulkę i wszystkim powstańcom, ich rodzinom i miejscom ich pochówku od razu zrobi się lżej.
Widzisz Boże i nie grzmisz.
-
Wiadomo - transparenty, race, oprawy czy też inne formy uczczenia 1.08 cała Polska robi na pokaz, za to inteligencja z K6 czyta książki, wykłada na uniwersytetach i w ogóle kultura. W ramach "kultury, klasy i warszawskiego charakteru" fani KSP malują bazgrołami Pawiak, pomachają podobizną Bin Ladena, poniszczą wiązanki z herbem Legii czy tam porzucają trawą.
Prawda jest taka, że zwyczajnie poloniści nie są w stanie zorganizować niczego, co wykraczałoby poza ich skwerek przy K6 i tyle.
Prawda jest taka, że zwyczajnie poloniści nie są w stanie zorganizować niczego, co wykraczałoby poza ich skwerek przy K6 i tyle.
exitus acta probat.
-
Polonia jeszcze kilka lat temu próbowała przynależeć do tej niby grupy patriotów na pokaz - były oprawy, koszulki, wieńce. To, że teraz już tych rzeczy nie robią to przecież przejaw ich nonkonformizmu. Wcale nie chodzi o to, że ich czas dobiega końca.
-
Chciałeś zabłysnąć dzieciaku, ale Ci nie wyszło. Akurat oprawy, znicze, wieńce czy transe pojawiają się co roku. Więc siedź tam na wsi gdzieś pod Warszawą i szukuj się do żniw.
-
Uderz w stół a nożyce się odezwą.bloniaq pisze:Polonia jeszcze kilka lat temu próbowała przynależeć do tej niby grupy patriotów na pokaz - były oprawy, koszulki, wieńce. To, że teraz już tych rzeczy nie robią to przecież przejaw ich nonkonformizmu. Wcale nie chodzi o to, że ich czas dobiega końca.
Czytaj dużymi literami: Jeżeli miałeś na myślli oprawę meczową, to zonk - bo jeszcze nie rozpoczęliśmy sezonu - dla odmiany na K6 od lat organizowany jest Turniej Małego Powstańca. Poczytaj, to się dowiesz. Wieńce i znicze są co roku - tak było i tym razem. Koledzy chyba niedostatecznie poinformowali, no ale nie odbyło się to w plasku fleszy, to się nie liczy.
To, że połowa tych, którzy wstrzymują ruch na R. Dmowskiego nie wie po co to robi - dobitnie pokazuje zachowanie tuż przed tym wydarzeniem, o czym wspomniałem a czego byłem świadkiem. Więc z całym szacunkiem - ale tak jak nie zabierzecie nam Niemena :), tak samo monopol na ten dzień Wam się nie należy. To że jeden z drugim (i żeby była jasna, nie generalizuję, bo doceniam wysiłki wielu ludzi z jednej i drugiej strony) jadą w uwalonej koszulce pamiętaMY, zapali piro, a po drodze obkurwi na lewo i prawo w miejcu, gdzie miały miejsce tragiczne i chwalebne wydarzenia, bo godzina W to dopiero na miejscu zbiórki, chwały nikomu nie przynosi, a pokazuje jedynie totalną nieświadomośc tegoż osobnika.
Niech każdy więc robi swoje, wg własnego uznania, możliwości - a wytykanie na formum, co zrobiliśmy my, a co wy, dobitnie pokazuje, że człek ten nie ma żadnego pojęcia o tym dniu i tyle.
Nasz czas dobiega końca przy każdej okazji - po kiego wała zatem to powtarzacie z uporem maniaka od paru dobrych lat.
-
No i brawo. Można? Można.Dario1916 pisze:Mój wkład 1 sieprnia
[link]
Teraz tylko jeszcze aLvaro musi ocenić, czy to patriotyczne. Jeżeli moje zdanie się liczy - dobra robota.
-
No widzisz, cała Polska robi jak może, a tylko Wy oceniacie i tylko tego dotyczy mój zarzut.Lari pisze:Wiadomo - transparenty, race, oprawy czy też inne formy uczczenia 1.08 cała Polska robi na pokaz, za to inteligencja z K6 czyta książki, wykłada na uniwersytetach i w ogóle kultura. W ramach "kultury, klasy i warszawskiego charakteru" fani KSP malują bazgrołami Pawiak, pomachają podobizną Bin Ladena, poniszczą wiązanki z herbem Legii czy tam porzucają trawą.
Za rok oceńce kto i jak (w dostrzegalnej, ale na pewno nie przeważającej na szcżęście liczbie) reprezentuje w tym dniu Wasze barwy.
Za to jak - mi było wstyd.
-
@WarszawskaFerajna
Zdajesz sobie sprawę, że Twoje insynuacje co do mojego miejsca zamieszkania mają identyczne uzasadnienie, co gdybym ja napisał to samo w Twoją stronę? Jeśli tak, to nie rób więcej z siebie debila.
@mancunia
Pokaż mi proszę jaka to inteligencja chodzi na KSP i czytaj ze zrozumieniem. Mnie bawi Twoje tłumaczenie, jak to Wam nie zależy na rozgłosie, a nie to ile zrobiliście. Każdy robi ile może. Nie śledzę tego.
Zdajesz sobie sprawę, że Twoje insynuacje co do mojego miejsca zamieszkania mają identyczne uzasadnienie, co gdybym ja napisał to samo w Twoją stronę? Jeśli tak, to nie rób więcej z siebie debila.
@mancunia
Pokaż mi proszę jaka to inteligencja chodzi na KSP i czytaj ze zrozumieniem. Mnie bawi Twoje tłumaczenie, jak to Wam nie zależy na rozgłosie, a nie to ile zrobiliście. Każdy robi ile może. Nie śledzę tego.
-
Mam pytanie do kibiców Czarnych Koszul - czy na stadionie widywany jest Pan Duże Pe? (raper z Warszawy, chyba jedyny Polonista)
I jeżeli nie to czy jest tam mile widziany? Pytam oczywiście pod kątem jego bardzo lewicowych poglądów, jak komuś się nudzi może poczytać jego "felieton" oraz komentarze w poście na facebook:
https://www.facebook.com/duzepe/photos/ ... 47/?type=1
post nie ma na celu jakiejś napinki, po prostu jestem ciekawy czy ten "Pan" zniknął ze stadionu razem z grupą o lewackich poglądach.
I jeżeli nie to czy jest tam mile widziany? Pytam oczywiście pod kątem jego bardzo lewicowych poglądów, jak komuś się nudzi może poczytać jego "felieton" oraz komentarze w poście na facebook:
post nie ma na celu jakiejś napinki, po prostu jestem ciekawy czy ten "Pan" zniknął ze stadionu razem z grupą o lewackich poglądach.
-
-
wyschniety_szczaw pisze:Mam pytanie do kibiców Czarnych Koszul - czy na stadionie widywany jest Pan Duże Pe? (raper z Warszawy, chyba jedyny Polonista)
Niewidziany dawno.
-
Bo się pewnie wypiął na 3 ligę, wierny fan.
Ale bywał przecież widziany u was nawet na gnieździe, kręcąc doping. Z waszą podjarką, bo przecie znany rapier...
Także nie wypieraj się kolegi z trybun, bo zabrzmiało, jakbyście się nie chcieli przyznać do znanego ziomeczka
Ale bywał przecież widziany u was nawet na gnieździe, kręcąc doping. Z waszą podjarką, bo przecie znany rapier...
Także nie wypieraj się kolegi z trybun, bo zabrzmiało, jakbyście się nie chcieli przyznać do znanego ziomeczka
-
https://www.youtube.com/watch?v=ILZuzpzQi2w lepsze mieliście postacie na żylecie , nie wypieraj się :)
-
Nie żebym bronił Legii, ale mieszkańcu podpiotrkowskiej wichury przejedź się z raz do Warszawy, zobaczysz jak wyglądają tramwaje, metro, karnij się ruchomymi schodami...lukb pisze:https://www.youtube.com/watch?v=ILZuzpzQi2w lepsze mieliście postacie na żylecie , nie wypieraj się :)
Przestań już wyśmiewać się z wszystkich i wszystkiego i jedź wspomóż swój wielki klub na wasz El Stadio del Byczyna:

Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
Banti jak nie długo będzie otwarcie stadionu naszego to ci wyślę zdjęcie...to coś wkleił to nie aktualne , a ja napisałem do legionisty który coś tam sapie do Polonii a sam zapomniał "piękną" historię swojego klubu ;)
-
tak ty nam zabronisz... , akurat wam trzeba widać przypominać o historii bo zapomnieliście swoich "pięknych" kartach historii ! a zapomniałem.... i o wierności :D
-
Historia historią, ale w czasach dzisiejszych wybierać śląskich separatystów i kacapskie psy na smyczy FSB to jest dopiero szmaciarstwo.
-
Kolego powiesz jaka ekipe reprezentujesz.unikajac odpowiedzi pokazujesz ze jestes nie powazny.co to za rozmowa z anonimem co nie pucuje sie komu kibicuje.nie mozna ocenic czy jestes obiektywny czy mozesz miec prawdziwa wiedze na dany temat itd.
mahomet to pedofil. AVE BMH
-
To nie zapomnij kolegom z CSKA przypomnieć o pięknej czerwonej gwieździe w herbie, a kolegom volksdeutschom o szacunku do Polski i chociaż wywieszeniu takiego transparentu za poświęceniu walki za wolność w powstaniu ty pierdolony hipokryto z pejsami przy uszach z Koluszek albo innej wiochy podłódzkiej.lukb pisze:tak ty nam zabronisz... , akurat wam trzeba widać przypominać o historii bo zapomnieliście swoich "pięknych" kartach historii ! a zapomniałem.... i o wierności :D
-
- ostatnie ostrzeżenie
Trzeba przyznać że fantazja mocno cię poniosła. Porównujesz Stalina i Bieruta w latach 50 do Pana Duże Pe:) W sumie też lewacy;) Tyle że ci pierwsi nie prowadzili dopingu za dobrowolną zgodą kibiców;) Szkoda że w czasie okupacji mecze nie były rozgrywane, bo pewnie też byś coś znalazł "ciekawego" i równie związanego z teraźniejszością.lukb pisze:https://www.youtube.com/watch?v=ILZuzpzQi2w lepsze mieliście postacie na żylecie , nie wypieraj się :)
Dzieci wesoło wybiegły ze szkoły. Zapaliły papierosy, wyciągnęły flaszki. Chodnik zapluły, ludzi przepędziły. Siedzą na ławeczkach i ryczą do siebie. Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy...
-
Ok, tylko żeby Twój PKS dojechał na czas do Łodzi na to huczne otwarcie. Na razie wal śmiało na Byczynę, bo oprócz Zenka i dwóch traktorów coś krucho z frekwencją na wielkim RTSie.lukb pisze:Banti jak nie długo będzie otwarcie stadionu naszego to ci wyślę zdjęcie...to coś wkleił to nie aktualne , a ja napisałem do legionisty który coś tam sapie do Polonii a sam zapomniał "piękną" historię swojego klubu ;)
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
I pisze to kibic klubu, który w perspektywie nadchodzącego kryzysu (1977-86) komuna wydobyła gdzieś z zaplecza, by pokazać, że "robotnicze" jest "najlepsze", dzięki czemu w ogóle zaistniał na ówczesnej pierwszoligowej piłkarskiej, a później kibicowskiej mapie Polski, a kibice sami się nazwali "czerwoną armią" (nawet ruski szyk wyrazów się zgadza - Красная Армия ;) ). My na ustawienie portretów tych bandziorów na stadionie mieliśmy taki wpływ jak wy na fakt, że największe sukcesy Widzew osiągnął rozgrywając mecze u siebie przy Al. Armii Czerwonej. Tyle, że z dumą nie śpiewamy o wspomnianej formacji jako o sobie :)lukb pisze:https://www.youtube.com/watch?v=ILZuzpzQi2w lepsze mieliście postacie na żylecie , nie wypieraj się :)
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
No moze z duma faktycznie tak nie spiewaliscie Czerwona Armia, za to dziarsko wznosiliscie okrzyki CWKS na czesc centralnego wojska 'polskiego', komunistycznego, ktore dziarsko rozjezdzalo polskich robotnikow za pomoca czolgow.
-
Okupant do Polski, polskiego wojska w tym do klubu sportowego działającego na zasadach jednostki wojskowej wszedł, był i wyszedł. W PRL wszystko, co oficjalne było w tym sensie "polskie". Tyle, że w odróżnieniu od Widzewa, na Legii wykorzystano kilka okazji do antysowieckich jazd, co już w tym temacie zostało napisane. Podobnie o różnicy między CWKS Warszawa i CWKS Legią Warszawa oraz o wsparciu kibiców dla powracających przedwojennych działaczy-piłsudczyków w 1957...
No i pozostaje ta "Czerwona Armia" :)
No i pozostaje ta "Czerwona Armia" :)
-
Bardzo karkolomna konstrukcja, ktora wywoluje raczej usmiech, ale plus za podjecie walki. Prawda jest brutalna - patrzac przez pryzmat patriotyzmu, klubu nie wybrales fortunnie mimo, ze staniesz na glowie zeby udowodnic ze jest inaczej. Rozumiem to bo to typowa cecha fanatyzmu i slepego oddania.
Niemniej jednak, podsumuje jak i Ty:
"No i pozostaje ta kulawa historia wojskowych pacholkow Zwiazku Radzieckiego"
Niemniej jednak, podsumuje jak i Ty:
"No i pozostaje ta kulawa historia wojskowych pacholkow Zwiazku Radzieckiego"
-
Na niczym nie muszę stawać :) Wszystko w tym temacie jest napisane, ale skoro się czytać nie chce :) W momencie, gdy zacząłem chodzić na mecze (1984) nikt z otoczenia w mojej dzielnicy - Stary Mokotów - o Polonii nie słyszał. A po cyfryzacji artykułów np. "Przeglądu Sportowego" z dzisiejszej perspektywy rzecz wygląda tak:petrox pisze:Bardzo karkolomna konstrukcja, ktora wywoluje raczej usmiech, ale plus za podjecie walki. Prawda jest brutalna - patrzac przez pryzmat patriotyzmu, klubu nie wybrales fortunnie mimo, ze staniesz na glowie zeby udowodnic ze jest inaczej.

Jest to inicjatywa oddolna, nie narzucona przez pachołków z zewnątrz. Ale jak widać - szacun dla Rokossowskiego. W specjalnej rezolucji.
Pachołki z trybun wyglądali np. tak:"No i pozostaje ta kulawa historia wojskowych pacholkow Zwiazku Radzieckiego"
(...) W 1951 drużyna Dynamo Tbilisi odbyła podróż po Polsce, rozgrywając kilka propagandowych meczów w ramach umocnienia przyjaźni polsko-radzieckiej. Po Unii Chorzów (tak nazywał się wtedy Ruch) i Górniku Zabrze, przyszedł czas na mecz z CWKS. Zainteresowanie wydarzeniem było ogromne, w prasie pojawiła się informacja, dotycząca podziału biletów. Komitet organizacyjny meczu zdecydował, że aby zdobyć bilet należy złożyć pisemne zapotrzebowanie: zakłady pracy i instytucje centralne do branżowych związków zawodowych, koła sportowe i kluby do rad okręgowych swoich zrzeszeń sportowych, szkoły do wydziału oświaty i do DOSZ, wyższe uczelnie do AZS, wojsko do CWKS. Na samym meczu był nadkomplet publiczności, nie mogło zabraknąć przedstawicieli władzy państwowej i ambasadora ZSRR. Fakt ten wykorzystali przeciwnicy tego systemu, by zademonstrować swój sprzeciw. Właściwie tyle tylko na ten temat wiadomo, gdyż brakuje dziś konkretnych informacji o tym wydarzeniu, nie wspominając o materiałach „z epoki”. Przykładowo w prasie na ten temat nie znajdziemy ani słowa, co oczywiście dziwić nie może. Wspomniał o tym po krótce Andrzej Gowarzewski w legijnej encyklopedii FUJI (jedynie w tej uaktualnionej z 2006, czego zabrakło w pierwszym wydaniu) wskazując że o wydarzeniach tych można przeczytać w powieści Jerzego Putramenta „Pół Wieku” i „Polityce” z maja 1988, jednak jak sam pisze, typowa czerwona narracja została zachowana. Na szczęście dawno temu ktoś wrzucił na forum Legii notatkę MO, relacjonującą „chuligańskie wybryki” z tego spotkania:
Opis całego meczu: http://legionisci.com/news/31530_Histor ... _1982.htmlLegia - Dynamo Tbilisi z 1982
Stan wojenny w Polsce wprowadzono 13 grudnia 1981 roku. 2,5 miesiąca później na Łazienkowskiej Legia podejmowała Dynamo Tbilisi w 1/4 finału PZP. Ten mecz przeszedł do historii nie tylko ze względu na sportową rywalizację, ale przede wszystkim na środki jakich użyto do zabezpieczenia spotkania. Na trybunach było bowiem kilkanaście tysięcy żołnierzy i milicjantów, którzy mieli pilnować, by nie doszło do antyradzieckich rozruchów.
Przy wejściu na stadion kontrola była bardzo skrupulatna. Nie zważając na rozstawionych po całym stadionie żołnierzy, fani wznosili okrzyki "MO - gestapo" i "Precz z komuną". (...)
"Bojąc się rozruchów, organizatorzy najpierw wprowadzili na trybuny żołnierzy. Posadzili ich w ten sposób, żeby utworzyli wielkie krzyże. Dopiero później między ich ramionami usiedli zwykli kibice. Część z nich przeniosła się na łuk pod zegarem. Kiedy zaczęli śpiewać hymn narodowy, milicja i ZOMO grozili im pałkami i pistoletami maszynowymi. Na stadionie było wtedy około 25 tysięcy ludzi (jeszcze na drewnianych ławkach), z czego połowę stanowiło wojsko" - pisze w "Mojej historii futbolu" Stefan Szczepłek.(...)
No i jak zwykle w takich dyskusjach - jeżeli zaś chodzi o okres przypadający na działalność CWKS-u Warszawa i nasze podejście do tamtej części historii Polski, znaleźli się ludzie nieco poważniejsi od wirtualnych "historyków", którzy nas zrecenzowali.

A Czerwona Armia dalej pozostaje, podobnie jak wykreowanie równie czerwonego klubu z sukcesami w najczarniejszym czasie Stanu Wojennego i biernymi w tych kwestiach kibicami, których następcy w epoce internetu mają jakieś problemy :)
Tak to jest, jak się wcina "między wódkę i zakąskę" w przekonaniu, że się pozamiatało zanim dyskusja się zaczęła :) (BTW - z mojej strony koniec)
-
Legia Warszawa tak nieudolnie grala w drugiej polowie lat 30 XX wieku, ze postanowiono klub rozwiazac, a reaktywacja nastapila w powojennej komunistycznej Polsce, gdzie towarzysze generaly wymyslaja nowa metode osiagniecia sukcesu, ktory opieral sie na silowej przemocy wcielania najlepszych pilkarzy z kraju do CWKS :D
CWKS - Centralne Wojskowe Kurwisko Sportowe
-
Dziękujemy Profesorze Obiektywny za nieoceniony i oczywiście bezstronny (jak pokazuje podpis) skrót historii Legii. A teraz przeczytaj to co napisał Foxx.
Więcej do powiedzenia ma ten co nie mówi nic
-
Jak na ironie twoje robotnicze towarzystwo szmacianych k**** zadebiutowało w I lidze w 1948 nie przed wojną, a komuchy w 1960r. zrobiły wam jubileusz 50-lecia i cofnęły datę założenia z 1922r do 1910r. Troche historii sie poucz własnego klubu wsioku z pod wiochy żydowskiej.LW.DZ pisze:Legia Warszawa tak nieudolnie grala w drugiej polowie lat 30 XX wieku, ze postanowiono klub rozwiazac, a reaktywacja nastapila w powojennej komunistycznej Polsce, gdzie towarzysze generaly wymyslaja nowa metode osiagniecia sukcesu, ktory opieral sie na silowej przemocy wcielania najlepszych pilkarzy z kraju do CWKS :D
PS. Sekcja piłki nożnej Legii ostatni sezon rozegrała w 1938 klub istniał dalej i to nie jest połowa lat 30-tych pało denta.
-
W okolicy 2023 roku sekcja pilki noznej Legia CWKS Warszawa bedzie obchodzic jubileusz 100 lat istnienia.
Macie przerwe w zyciorysie, a 1938 rok znajduje sie w drugiej polowie lat 30 wojskowy galganie.
Odnosnie wyzywania od zydow, to niejeden zagral w Legii i mieszkal w Warszawie :D
Macie przerwe w zyciorysie, a 1938 rok znajduje sie w drugiej polowie lat 30 wojskowy galganie.
Odnosnie wyzywania od zydow, to niejeden zagral w Legii i mieszkal w Warszawie :D
CWKS - Centralne Wojskowe Kurwisko Sportowe
-
Kolego głupi, rozpoczynasz dyskusję po raz 3298923. Chcesz to poszukasz i w tym temacie dostaniesz odpowiedzi z faktami na te twoje kłamliwe pierdolenie.LW.DZ pisze:W okolicy 2023 roku sekcja pilki noznej Legia CWKS Warszawa bedzie obchodzic jubileusz 100 lat istnienia.
Bez odbiory.
-
Nieuku pierdolony obrażający czyjeś matki i siostry!LegionKing pisze:Nie jeden taki gałgan dyma wasze matki i siostry przyjeżdżające za chlebem do Warszawy judku :)LW.DZ pisze:W okolicy 2023 roku sekcja pilki noznej Legia CWKS Warszawa bedzie obchodzic jubileusz 100 lat istnienia.
Warszawa przedwojenna 352tys żydów
Łódź przedwojenna 231 tys żydów
a w skali Europy byliśmy jeśli chodzi o ich populację numerem 1 , więc możesz sobie cisnąć komu tylko zechcesz od żydów również braciom z Sosnowca , Elbląga że nie wspomnę o Bielsku Białej bo tam robili konkretne geszefty jewreje
Komuniści po 45 roku też jak zaraza wkradli się w każdą sferę życia nie oszczędzając klubów sportowych więc pierdolenie o tym kto był bardziej komunistyczny też jest żałosne.
Taka myśl na koniec , miałem sporo razy okazję pić wódkę z kibolami (L) , osobiste znajomości czy to wesela . Ba! Nawet we Władku na wczasach sympatyczne rozmowy przy %% się odbywały...w każdym przypadku do pewnego momentu ,kiedy to wyszła ta legijna buta i zarozumiałość , ku*** każden jeden nie potrafił powiedzieć jednego krytycznego słowa o wpadkach , jakiś porażkach itp.
Legi jest nieskazitelna -doskonała- bez skazy. pod każdym względem.
Skąd ku*** u was taka ślepa zarozumiałość?
-
Ja się tylko zastanawiam po co Widzew wjechał w ten temat jak - w swoim przekonaniu - pitbull w kurnik - z jakimiś osobistymi rozkminkami. Wszystko związane z warszawską sceną i historią poszczególnych klubów zostało w tym temacie przewinięte. Wystarczy kliknąć.
-
Przyganiał kocioł garnkowi, pokaż mi chociaż jeden przykład, gdzie wy się przyznajecie do porażki, wszędzie potężny Widzewek ze swoimi fan clubami nawet na Marsie, rzeczywistość jednak jest zupełnie inna.Ukochane Miasto pisze:Nieuku pierdolony obrażający czyjeś matki i siostry!LegionKing pisze:Nie jeden taki gałgan dyma wasze matki i siostry przyjeżdżające za chlebem do Warszawy judku :)LW.DZ pisze:W okolicy 2023 roku sekcja pilki noznej Legia CWKS Warszawa bedzie obchodzic jubileusz 100 lat istnienia.
a w skali Europy byliśmy jeśli chodzi o ich populację numerem 1 , więc możesz sobie cisnąć komu tylko zechcesz od żydów również braciom z Sosnowca , Elbląga że nie wspomnę o Bielsku Białej bo tam robili konkretne geszefty jewreje
Komuniści po 45 roku też jak zaraza wkradli się w każdą sferę życia nie oszczędzając klubów sportowych więc pierdolenie o tym kto był bardziej komunistyczny też jest żałosne.
Taka myśl na koniec , miałem sporo razy okazję pić wódkę z kibolami (L) , osobiste znajomości czy to wesela . Ba! Nawet we Władku na wczasach sympatyczne rozmowy przy %% się odbywały...w każdym przypadku do pewnego momentu ,kiedy to wyszła ta legijna buta i zarozumiałość , ku*** każden jeden nie potrafił powiedzieć jednego krytycznego słowa o wpadkach , jakiś porażkach itp.
Legi jest nieskazitelna -doskonała- bez skazy. pod każdym względem.
Skąd ku*** u was taka ślepa zarozumiałość?
PS. PIsze się Legii
-
Hmm z kalkulacji wynika, iż w przedwojennej Łodzi Żydzi stanowili 34.4% ludności, natomiast w Warszawie 27.3%, co pociąga za sobą tezę iż Łódź była bardziej żydowskim miastem.Ukochane Miasto pisze:Nieuku pierdolony obrażający czyjeś matki i siostry!LegionKing pisze:Nie jeden taki gałgan dyma wasze matki i siostry przyjeżdżające za chlebem do Warszawy judku :)LW.DZ pisze:W okolicy 2023 roku sekcja pilki noznej Legia CWKS Warszawa bedzie obchodzic jubileusz 100 lat istnienia.
Kriss Mart pisze:żeby zrobić więcej mąkiaha pisze:Do Chojniczanki Chojnice.
Czemu macie dwa młyny u siebie na stadionie?