Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

EL 1910

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: EL 1910 »

Kuźwa sami doskonale wiecie ilu Was było i kto był. Po co ironizujecie ? To było z miesiąc temu , rozłożone na forum na części pierwsze po co to drążyć?
iparts.pl
polny kwiat

Post autor: polny kwiat »

Wiadomo w której ostatecznie lidze zagra Widzew.
Przegladałem wczoraj tabele IV ligi i Widzew jest tam umieszczony.
EL 1910

Post autor: EL 1910 »

14. Lipca będzie wiadomo czy wystartujemy w 4 lidze.
Na dzisiaj Widzew będzie grał w A klasie.
Luki_1948

Post autor: Luki_1948 »

Jak wygląda sytuacja w Radomsku? Widziałem vlepy Rakowa FC Radomsko. Dużo ich w Radomsku i okolicach?

Wczoraj (11.07) w Tomaszowie Mazowieckim odbył się turniej kibicowski. Jakaś relacja z turnieju jest?
polny kwiat

A ja mam pytanie do kogoś z Rakowa. Jaki jest stosunek do przerzutów z Radomska.
Z tego co mi wiadomo to część osób ich toleruje a część nie. Jak to u was z tym jest.
Rozumie że jedna, dwie osoby ale tych przerzutów jest coś kolo 10. Tym bardziej ze podobno w Radomsku mówia że nie maja nic wspólnego z Rakowem a na mecze do was jak i wyjazdy jeżdzą. Śmieszne jest tez i to ze jedna osoba nie ma nic wspólnego z kibicowaniem a tez jezdzi a druga z RKSu Radomsko przeszła na Wisłę Kraków a potem Raków.
Są to przerzuty które kiedyś kibicowały RKSowi a potem przerzucili sie na Raków.
Najlepsze podobno jest to ze wszyscy co drugi dzien siedza na komisariacie i zdaja relacje psom co i jak ich RKS gnębi a Raków jeszcze z nimi trzyma.
Niech ktos z RKSu sie wypowie
Łowca

Post autor: Łowca »

życia na Radomsku nie mają ograniczają się do partyzanckich akcji typu rozjebanie aut. na mieście nie pokażą się z wiadomych względów. jeśli Raków chce mieć takich przerzutów w szeregach to ich sprawa. powodzenia
Dainty B.

Post autor: Dainty B. »

No to wątpliwości juz nie ma zadnych :
http://www.widzewtomy.net/aktualnosci/j ... zadu-pzpn/

Zaczynamy od IV ligi.
forever1908young

Post autor: forever1908young »

No tak jedno jest pewne LM za 2 lata nie bedzie...Ale spoko widzewskie sepy juz kraza i najblizsza reaktywacja za kolejne kilka lat.Ciekawe klub bez herbu bez barw bez stadionu bez piłkarzy bez grup młodzieżowych dostaje wszystko na cacy.Oj rudy kiep maczał paluchy...Coż wiadome było że ten wałek przejdzie.I tak dziwne że nie dali wam 2 ligi,choć wszystko jeszcze przed nami.
Wasteland

Post autor: Wasteland »

I kto to pisze.
polny kwiat

Mam pytanie bo czegoś nie rozumię,
Stary Widzew bedzie grał w IV lidze a dzisiaj nowy RTS Widzew dostał pozwolenie na gre w IV lidze.
To czyli jak dwa kluby Widzew beda grały w IV lidze
merek13

Post autor: merek13 »

z góry przepraszam ale...jakby tak zgłosić duuużżżżoooo Widzewów przecież pół Polski to....My!
Musiałem,wybaczcie.
357.

Post autor: 357. »

polny kwiat pisze:Mam pytanie bo czegoś nie rozumię,
Stary Widzew bedzie grał w IV lidze a dzisiaj nowy RTS Widzew dostał pozwolenie na gre w IV lidze.
To czyli jak dwa kluby Widzew beda grały w IV lidze
jak ma grać w 4 lidze klub który zjechał z 1 szej? stara spółka jest w stanie upadłości, nie ma drużyny, pracownicy dostali wypowiedzenia,nie została złożona drużyna do żadnych rozgrywek.
Nowy Widzew został uznany przez PZPN za kontynuatora klubu który ma 4 mistrzostwa, i ma prawo zaczynać jak każdy klub w najniższej lidze czyli b klasie. Ze wzgledu na historie okręgowy ZPN dał mu miejsce w 4 lidze, tak jak to było w innych przypadkach plajt w ostatnich latach. No naprawde trzeba być zdolnym żeby tego nie zrozumieć.
merek13 pisze:z góry przepraszam ale...jakby tak zgłosić duuużżżżoooo Widzewów przecież pół Polski to....My!
Musiałem,wybaczcie.
zgłoś.
jimmyjazz

Post autor: jimmyjazz »

Dobra, wiadomo było, że Widzew zacznie od 4 ligi. My też tak zaczęliśmy i się cieszyliśmy, że jest jakiś tam przepis to umożliwiający. Fakt, że ŁKS nie miał takich długów jak RTS, Boniek mówił, że już nigdy więcej od IV ligi itd, ale dajmy sobie na luz. Sprawa jest jasna i nie ma co bić piany. Chyba nikt poważny nie sądził, że Widzew nie dokona kolejnej reinkarnacji.
opel

Post autor: opel »

Cacek ma grupy młodzieżowe, więc nie wiem jak to przeszło???
Marek21

Post autor: Marek21 »

Tuscotronic ja mam do Ciebie jedno pytanie. Według Twoich postów ani WFcG ani Olimpia ani GKM nie są pierwszą siłą w mieście. To kto tam rozdaje karty? Legia?
zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik »

Jak to kto tuskopizda silna reka włada Grudziadzem i okolicami .....w GTA V .
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

dzisiaj na pierwszym treningu Widzewa pojawiło się ok. 1200 kibiców Widzewa
forever1908young

1200 dla was co daje pewnie z 600 osob...A teraz pytanie zasasnicze skad wiadomo ze to byl Widzew?Jakis herb,barwy?Czy poznaliscie po znacznikach z marketu?Bez stadionu bez barw bez herbu z trenerem bez uprawnien i zbieranina jakis skorokopow.I teraz Widzew jest wielki a jak ŁKS sie odradzal to bylo tyle smiechu.To teraz jest dopiero kabaret...Reaktywacja zaczyna z przytupem!!!Brawo!!!
Marek21

Post autor: Marek21 »

Przynajmniej my nie wymyslamy sobie jakiegos smiesznego herbu tymczasowego.
Zgierz

Post autor: Zgierz »

1200 kibiców na pierwszym treningu RTS Widzew Łódź i tyle w temacie.
Radicaal

Post autor: Radicaal »

Hehehehehe,wystarczy obejrzeć zdjęcia i z tych 1200 osób (dobrej chuligańskiej bandy) robi się,może, pół tysiąca.
Boże,jakie Wy macie mniemanie o sobie....
Zgierz

Post autor: Zgierz »

Idź kropkuj.
lukb

Post autor: lukb »

znów kibiców osiedlowego klubu boli ... i tak ma być :)
Salceson

Post autor: Salceson »

niedaleka przyszłość pokaże (mam nadzieję) jak to jest w Mieście Łodzi… tzn. ŁKS w "amfiteatrze" na 5 tysi, zaś Wielki Widzew na SMS'ie - bez organizacji imprez masowych (?), czyli licznik zamknie się na 999 oficjalnie…

wprawdzie ŁKS będzie jechać na fali nowego obiektu w postaci jednej trybuny (w tym można upatrywać szans na dobre liczby), jednak czas pokaże jak długo… tak samo czas pokaże czy RTS wytrzyma ciśnienie do 999 jednostek…
internet

Post autor: internet »

Ci co sie napinaja z ŁKS - wykorzystuj dokladnie te same argumenty ktore wykorzystywal Widzew dwa lata temu. Wtedy bylo zabawnie, teraz to jest kompleks (ze niby cos "boli" ŁKS). Podejrzewam, ze w tej chwili Widzew usilnie walczy o stary herb, ale jak nie zdaza to niestety trzeba bedzie miec herb tymczasowy....
Ja osobiscie mam to w d****. 3 lata temu mowilem, ze w ciagu 5 lat Widzew pojdzie ta sama droga co ŁKS (pomylilem sie o 2 lata), taki mamy klimat w miescie. Brak wsparcia ze strony miasta, brak wsparcia ze strony lokalnego biznesu (bo i po co?). Łódzka piłka jest synonimem korupcji, nieudlonosci, cwaniactwa i oszustwa.
To ze bedzie duzo kibicow na treningu Widzewa bylo jasne - poniewaz miala to byc manifestacja jednosci i sily. Mi to osobiscie kolo c**** lata.
Dwa lata temu był jeden wielki kwik po wschodniej stronie miasta, teraz jest po zachodniej i c***, trzeba wziac to na klate. Nie ma sensu przejmowac sie napinaczami.
internet

Dainty B. pisze: My stadion miastu wyszarpalismy. I nie stało by sie to bez wielu akcji i tytanicznej pracy Naszego Radnego.
Widzew wyszaprał dzieki wielu akcjom i tytanicznej pracy, ŁKS wyzebral. No ku*** czy wy nie widzicie, ze wy sie auto dissujecie jak to mlodzi teraz pisza? (Wy = napinacze internetwi z ŁKS i Widzewa)
internet

Dainty B. pisze:Nie wiem jak pisza młodzi bo jestem nieco z innej epoki, ale staracie sie jak zwykle zmienic fakty i zakłamac rzeczywistosc.
Cóz pamiec ludzka jest bardzo krótka. Mniej masła trzeba zatem jesc.

Przypomne tylko jaka walka była gdzie ma stanac stadion miejski. JEDEN STADION. Najczesciej wymieniany był stadion Orła, lub wasz przy U2. Padały hasełka, bo przy dworcu i do lotniska blisko. I pare innych.
Wiec jak bys to nazwał jak nie podaniem na tacy? Dopiero protesty i ze tak napisze praca u podstaw spowodowały ze stadiony beda dwa. Nie. Inaczej. Jeden stadion i jedna Opera Lesna.

Gdyby nie nasze działania, dzis cieszylibyscie sie z całego stadionu na U2. A my bylibysmy w czarnej d****.
akurat najwiecej do powiedzenia to mial pewien polityk PO, ktoremu teraz chca zabrac pozwolenie na bron. Stadiony były walka frakcji w łodzkiej PO i tyle. Takie same działania Widzewa jak i ŁKS. ŁKS tez walczyl o stadion, ktory po plajcie Budusa mial nie byc w ogole budowany. JAk cos piszesz to badz tego pewny chlopcze. A wasze "walka" to byly argumenty ktore teraz zarzucaja napiantorzy z ŁKS w wasza strone.

Stadion budowany przez Budus to miala byc kontynuacja strategi, ktora byla wdrozona ponad dekade temu wiec co ty mi tu p********* o jakis zebraniu. Poprostu RM stwierdzila, ze tereny ŁKS najlepiej nadaja sie do zbudowania nowego, duzego stadionu bez koniecznosci wydawania grubych milionow na szykowanie infrastruktury. O stadionie na Widzewie nikt nie mowil, bo Cyc stwierdzil ze sam sobie zbuduje 30tysiecznik z wlasnych pieniedzy, o standardzie ktory pozwoli goscic final LM.

ps. w latach 90tych poszlo kilkanascie ladnych baniek na modernizacje stadionu Widzewa, a na ŁKS nie poszla zlamana zlotowka, wiec jak to nazwiesz jak nie podanie na tacy podniesienia standardu stadion (w latach 90tych nikt w Polsce nie mowil o budowie nowych). ZAchowujecie sie troche jak rozkapryszone dzieciaki. Dogrysc innym - fajnie. Dogrysc Wam (uzywajac waszych argumentow) - nie wolno, bo przeciez to Widzew.
mcmlxv

Post autor: mcmlxv »

Trochę prawdy.

My (ŁKS):
+ miasto buduje nam stadion na ówczesne czasy jeden z najnowocześniejszych (Widzewa jeszcze w Łodzi praktycznie nie ma)
+ miasto pomaga nam przy przekształceniach uwalniając nas od długów po Goszczyńskim
+ miasto buduje nam jedną trybunę
- miasto zabiera nam boiska treningowe budując na ich miejscu AA
- praktycznie żadnych środków na remont starego stadionu przez wiele lat
- miasto zabiera nam obiecane trzy boiska treningowe na U2 zamieniając je w parkingi i obiecując Minerską

Wy (Widzew)
+ miasto buduje Wam stadion
+ miasto remontuje stadion na LM
+ miasto stawia cały stadion
+ nie zabiera Wam z Waszych terenów kompletnie nic

Sprawa Stadionu Miejskiego:

Pierwsza propozycja: U2
Druga propozycja: Orzeł a U2 zaorać
Trzecia propozycja: Piłsudskiego a u nas jedna trybuna

Argumenty ówczesnych niemal wszystkich mediów: nie ma sensu stawiać stadionu dla IV ligowca
Argumenty dzisiejszych mediów: hmm....

Nie chcę się sprzeczać kto więcej dostał, ale pisanie o naszym dajdajstwie w tym kontekście to kpiny w żywe oczy. No chyba, że wychodzi się z założenia, że nam się należy z definicji i jak nie dają to walczymy, a innym się nie należy z definicji i jak dostają to żebrzą. Tylko, że to można odwracać w obydwie strony.
lukb

Post autor: lukb »

byście wyszli od tych komputerów ,pogada ładna a nie się brandzlujecie :)
mcmlxv

Zostawmy Falę, Anilanę - to ani ŁKS ani Widzew. Zostawmy halę, której nie ma i pewnie też nie będzie. Zostawmy nasze tereny, które zamieniają w parkingi. Spuszczę także kurtynę milczenia nad porównaniem położenia krzesełek na Galerze z wyremontowaniem Wam stadionu bo to nie o to tu chodzi. Ponieważ nie zrozumiałeś, więc napiszę prościej - WSZYSTKO co powstało na terenach ŁKSu i Widzewa powstało dzięki miastu i z pieniędzy miasta. To nie kibice zbudowali te stadiony, nie kibice je zaprojektowali, nie kibice postawią nowe. Wszystko mamy od miasta, i Wy i my. Dlatego pisanie o dajdajstwie i żebractwie, jeśli jest prawdziwe w stosunku do nas, to jest tak samo prawdziwe w stosunku do Was. Co najmniej tak samo prawdziwe, bo skalę włożenia pieniędzy miasta tu i tam i pozbawienia obu klubów ich terenów niech każdy oceni sobie sam.
walczzawsze

Post autor: walczzawsze »

przepatrzcie dokładnie temat, lament na kibice.net zaczął się po treningu Widzewa i po tym wydarzeniu mega wkurwienie ogarnęło kibiców Łks-u :)

Nie macie Łkaesiaki takiego polotu, pozostaje wam tylko ślinić się przy komputerze i napierdalać głową w klawiaturę :)

Widzew Dumą Łodzi!!!
Dainty B.

Post autor: Dainty B. »

mcmlxv pisze:Zostawmy Falę, Anilanę - to ani ŁKS ani Widzew. Zostawmy halę, której nie ma i pewnie też nie będzie. Zostawmy nasze tereny, które zamieniają w parkingi. Spuszczę także kurtynę milczenia nad porównaniem położenia krzesełek na Galerze z wyremontowaniem Wam stadionu bo to nie o to tu chodzi. Ponieważ nie zrozumiałeś, więc napiszę prościej - WSZYSTKO co powstało na terenach ŁKSu i Widzewa powstało dzięki miastu i z pieniędzy miasta. To nie kibice zbudowali te stadiony, nie kibice je zaprojektowali, nie kibice postawią nowe. Wszystko mamy od miasta, i Wy i my. Dlatego pisanie o dajdajstwie i żebractwie, jeśli jest prawdziwe w stosunku do nas, to jest tak samo prawdziwe w stosunku do Was. Co najmniej tak samo prawdziwe, bo skalę włożenia pieniędzy miasta tu i tam i pozbawienia obu klubów ich terenów niech każdy oceni sobie sam.
Oczywiście ze wszystko powstalo z pieniedzy miasta. A teraz porownaj sobie skale pieniedzy zainwestowanych we wschodnia i zachodnia strone.
I czemu mamy zostawic w związku z tm Fale i inne. Wasz osrodek JUZ sie buduje. Budowa hali ruszy lada moment pewenie.
I caly czas pozostaje otwarte pytanie : na jakich zasadach uzytkujecie Atlas Arene. Niestety. Tajemnica. Handlowa.
mcmlxv

Chłopie, ja Ci tłumaczę, że mnie nie interesuje skala inwestycji Wschód vs Zachód, Anilana vs Fala czy Janów vs Retknia. Nie interesuje mnie, która strona miasta ma lepsze drogi, ładniejsze parki czy bogatsze domy. Rozmawiamy o ŁKSie i Widzewie i o skali inwestycji w te konkretne kluby. Podałem jak to wyglądało na przestrzeni ostatnich prawie 40 lat, od kiedy pamiętam co się działo na sportowej arenie Łodzi. Możesz to sobie oceniać jak chcesz. Problem jest inny, o czym też już zresztą pisałem - jeśli my jesteśmy dajdaje, to Wy też. Może nawet bardziej. Póki co, to ani my ani Wy nie jesteśmy wolni od łaski albo niełaski władz Łodzi.
Salceson

Post autor: Salceson »

mcmlxv pisze:(…) To nie kibice zbudowali te stadiony, nie kibice je zaprojektowali, (…)
no i tu się mylisz…

stadion RTS'u projektowali wierni Fani tego Klubu :)
internet

Dainty B. poznalbys historie miasta, poczytal o Aleksym Rzewskim i planach parku sportowego w Łodzi z 1920 wtedy bys zrozumial czemu przy Zdrowiu jest i stadion i fala i czemu nie jest to wschodnia czesc miasta (ktorej wtedy nie bylo). Taka byla strategia miasta.

kolejny kwatek walczezawsze - przyszliscie w kilkaset osob na trening i kogo to obchodzi? Dwoch napinaczy z ŁKSu to nie cały ŁKS. Mial to byc pokaz sily i jednosci, byla mobilizacja, wiec wiadomo, ze nie bylo was tam 5 czy 10. Uwierzcie Widzewiacy, ze ogarnieci ŁKSiacy maja to w d****, serio. W tym czasie byly ciekawsze zdarzenia dla białej czesci Łodzi ;)

@foreveryoung - czesc krzeselek (te czerwone na łuku) w XXI wieku bylo ze stadionu Widzewa. Im miasto zamontowalo nowe, a ŁKS dostał te od nich.

c*** tam, nie bede sie kopal z koniem, bo widze, ze z strny Rts nikt ogarniety sie nie wypowiada, tylko dzieciaki karmione bzdurami z rozowego forum. Bawcie sie sami.
forever1908young

Internet-dokladnie tylko nie uwzglednilem czegos co sluzylo nam nie wiem moze z runde bo okazalo sie ze zle zamontowali i nie przeszlło kontroli bodajże straży pożarnej.Za waskie przejscia chyba były czy coś...I zdemontowali.
ZielonoBialy

Post autor: ZielonoBialy »

Ktory z obecnych tutaj widzewiakow byl na meczu Legia-Widzew w 1997??PW do mnie mam temat.
leopoldznikad

Post autor: leopoldznikad »

Dainty B. pisze:Panowie z ŁKS-u, widze u was całkowita niespójnosc wypowiedzi.

......

A u nas? Za rok bedzie stadion z prawdziwego zdarzenia. Z czterema trybunami. Nie opera lesna na zdrowiu.
Jakos jestem dziwnie spokojny ze szybciej wrócimy do e-klasy. Rzecz warta zakładu 8-)

.......
Witam to mój pierwszy post na tym forum mimo ze jestem grubo po trzydziestce hehe . Od razu się określę, zdecydowanie sympatia za ŁKS - em po mojej stronie, jestem z niewielkiej miejscowości w województwie lubuskim ( Nowa Sól).

Po co ten cytat? Otóż uważam że ten aspekt może zadecydować o uzyskaniu przewagi w latach przyszłych przez Widzew w Łodzi niestety .... Nie sądzę że Ełksie za szybko dostawią resztę stadionu, myślę że kibice Łksu powinni się ogarnąć i zacząć konkretne protesty na wzór sąsiadek, ja wiem że prawdziwi mężczyźni nie płaczą ale czasem trzeba !

Pozdrawiam
kkk78

Post autor: kkk78 »

leopoldznikad pisze:
Dainty B. pisze:Panowie z ŁKS-u, widze u was całkowita niespójnosc wypowiedzi.

......

A u nas? Za rok bedzie stadion z prawdziwego zdarzenia. Z czterema trybunami. Nie opera lesna na zdrowiu.
Jakos jestem dziwnie spokojny ze szybciej wrócimy do e-klasy. Rzecz warta zakładu 8-)

.......
Witam to mój pierwszy post na tym forum mimo ze jestem grubo po trzydziestce hehe . Od razu się określę, zdecydowanie sympatia za ŁKS - em po mojej stronie, jestem z niewielkiej miejscowości w województwie lubuskim ( Nowa Sól).

Po co ten cytat? Otóż uważam że ten aspekt może zadecydować o uzyskaniu przewagi w latach przyszłych przez Widzew w Łodzi niestety .... Nie sądzę że Ełksie za szybko dostawią resztę stadionu, myślę że kibice Łksu powinni się ogarnąć i zacząć konkretne protesty na wzór sąsiadek, ja wiem że prawdziwi mężczyźni nie płaczą ale czasem trzeba !

Pozdrawiam
A ja uważam,że nie będzie zadnych uzyskiwania przewag w ciagu najbliższych lat przez Widzew,bez względu na jakiekolwiek aspekty.
ODPOWIEDZ