Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Santa Marta

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Santa Marta » 04.06.2015, 14:39

na ubitej ziemi...ciekawe ilu ludzi biło by się nie zwiazanych z ruchem kibicowskim.Dlatego zawsze wyjazdy wszystko pokazują o danej ekipie.

iparts.pl
dintre

Post autor: dintre » 04.06.2015, 19:37

cmb1910 pisze:Ponoć Ruch z Widzewem dziś w 200 osób polowało na Pyrów jadących do Zabrza..
Super. Ponoć Izolator Boguchwała polował dzisiaj w 170 konkretnego typa na główną ekipę Lechii Gdańsk, ale również do niczego nie doszlo ...

A taak poważnie, to napisz kiedyś, jeśli rzeczywiście do czegoś dojdzie.

Pozdr:)
Tbm

Oxymesteron

Post autor: Oxymesteron » 04.06.2015, 19:46

Zrozum dintre niektórzy są w takiej sytuacji, że samo zebranie się w 200 osób przy jednomyślnym wyrażeniu zamiaru polowania albo spacer legendarnej już "400 mocnej chuligańskiej bandy" jest takim osiągnięciem, że należy się tym pochwalić na wuwuwu kibice net.
Jeśli świat was nienawidzi, wiedzcie, że mnie wpierw niż was znienawidził. Gdybyście byli ze świata, świat miłowałby to, co jest jego; że jednak ze świata nie jesteście, ale ja was wybrałem ze świata, dlatego was świat nienawidzi... (Jezus Chrystus - Ewangelia św. Jana 15, 18–19).

cobytu

Post autor: cobytu » 04.06.2015, 19:59

Santa Marta pisze:na ubitej ziemi...ciekawe ilu ludzi biło by się nie zwiazanych z ruchem kibicowskim.Dlatego zawsze wyjazdy wszystko pokazują o danej ekipie.
Jezeli w Twojej ekipie jest taki zwyczaj ze zabiera sie osoby nie zwiazane to faktycznie ubita ziemia nie jest zadnym wyznacznikiem.
Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie :)

Oxymesteron

Post autor: Oxymesteron » 04.06.2015, 20:45

Kogo ta Marta zabiera na ubitą ziemię i czy lubi być wtedy związana to chyba inna sprawa :) Bo to zdaje się koleżanka Ani spod nicka "Fanatycy Widzewa", która kiedyś (niestety) za swoich kolegów bardzo mocno oberwała po powrocie na Kaliski z powodu naciągniętego na głowę kaptura - mam rację czy nie?
Jeśli świat was nienawidzi, wiedzcie, że mnie wpierw niż was znienawidził. Gdybyście byli ze świata, świat miłowałby to, co jest jego; że jednak ze świata nie jesteście, ale ja was wybrałem ze świata, dlatego was świat nienawidzi... (Jezus Chrystus - Ewangelia św. Jana 15, 18–19).

stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg » 04.06.2015, 20:56

Widzisz cobytu wydajesz się całkiem obiektywny jak na kibica eŁkaesu więc aż nie chce mi się wierzyć że nie wiesz kto był prekursorem w Łodzi zabierania na awantury osób zupełnie niezwiązanych z ruchem kibicowskim.

a co do tego pajaca Oxymestrona ( Sjordskold ) ty masz chłopaku jakąś fobie na temat stosunków homoseksualnych. To jest forum kibicowskie więc twoje orientacje pedalskie nie są tu mile widziane.
:twisted:

cobytu

Post autor: cobytu » 04.06.2015, 21:07

stachuzrdg pisze:Widzisz cobytu wydajesz się całkiem obiektywny jak na kibica eŁkaesu więc aż nie chce mi się wierzyć że nie wiesz kto był prekursorem w Łodzi zabierania na awantury osób zupełnie niezwiązanych z ruchem kibicowskim.

a co do tego pajaca Oxymestrona ( Sjordskold ) ty masz chłopaku jakąś fobie na temat stosunków homoseksualnych. To jest forum kibicowskie więc twoje orientacje pedalskie nie są tu mile widziane.
Czyli Twoim zdaniem ŁKS? My zapoczatkowalismy i dzieje sie to do dzis? My dalismy temu pocztek a Widzew przystal do zasad? Gosc nie ladnie zasugerowal nam takie praktyki nie wiem w jakim celu.Tlumaczy porazki lub ewentualne w przyszlosci? Ktos tu kiedys raz powiedzial ze niby w Poddebicach byl taki przypadek a to jest poprostu gowno prawda.Moze jednak zakonczmy odrazu ta polemike bo sie zrobi syf.Pozdr

cmb1910

Post autor: cmb1910 » 04.06.2015, 21:25

dintre

gdyby wasi układowicze mniej kalkulowali i byli nieco bardziej odważni doszło by do 'czegoś' :-)
no ale mają za układ was ( łks ) a jak mówi przysłowie ' kto z kim przestaje takim się staje '
biorą przykład z waszych marnych zagrywek

do zobaczenia
Ruch i Widzew

PS : j**** jeszcze na galerze :-----) ???

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 04.06.2015, 21:45

No właśnie cobytu jesteś chyba jedynym adwersarzem z którym można jakoś podyskutować i dysponujesz jako taką wiedzą więc nie pitol że nie wiesz kto się bił po waszej stronie w parku 3ego maja kłamczuszku, do walki na ubitej ziemi miedzy obiema ekipami na pewno nie dojdzie możecie sobie dzwonić....zębami.
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

cobytu

Post autor: cobytu » 04.06.2015, 21:57

Heh klamczuszku... Dobre pomowienie :) Dobra to tak napisze.Nie bralem udzialu a koledzy ktorzy byli i ktorych znam parskneli by smiechem na takie teorie.Ty twierdzisz inaczej ja inaczej i nikt zdania nie zmieni.Koniec kropa.Serio nie ma sensu.Naprawde nie mam problemu z przyznaniem wam racji w pewnych sprawach ale nie w tej.Jak ktos ma sile i ochote na polemike w tym temacie prosze bardzo niech to robi za mnie..Ja musze w stac rano do pracy i to mnie wkurwia maksymalnie.Pozdrawiam wszystkich co pija sobie bezkarnie piwo z racji dlugiego weekendu.

glwtrcd

Post autor: glwtrcd » 04.06.2015, 22:06

Widzewiacy mowicie Lkaesowi ze ich zgodowicze biore byle kogo do spotkon a wasi nie?Ruch kogo bral do walki z Lechem i tak bramkarze im niepomogli

dintre

Post autor: dintre » 04.06.2015, 23:10

cmb1910 pisze:dintre

gdyby wasi układowicze mniej kalkulowali i byli nieco bardziej odważni doszło by do 'czegoś' :-)
no ale mają za układ was ( łks ) a jak mówi przysłowie ' kto z kim przestaje takim się staje '

do zobaczenia
Ruch i Widzew

cmb1910 pisze:
dintre

do zobaczenia
Ruch i Widzew

Marnych zagrywek....proszę Cię ......od czasu naszej legendarnej już wygranej w Poddębicach ( gdzie to Wy ustawiliście się na nas większą bandą ), nie zrobiliście absolutnie nic w chuligance, dodatkowo wasz pól Bóg Jędras okazał się mega konfidentem ,,,, tak, więc troche pokory.

Najpierw zróbcie coś choćby zbliżonego do Poddębic, wtedy pogadamy. Choć dobrze wiecie, że na dzień dzisiejszy jest to ponad Wasze siły, a na tę chwilę w porównaniu do Waszego układowicza to jesteście tylko takim marnym tłem, Coś jak była Chuligańska Pogoń na tle Chuligańskiej Legii ...

Nie odpisuj. Idź potrenuj, bo jeszcze dluga droga przed Wami.
Tbm

zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik » 04.06.2015, 23:35

cobytu pisze:
Santa Marta pisze:na ubitej ziemi...ciekawe ilu ludzi biło by się nie zwiazanych z ruchem kibicowskim.Dlatego zawsze wyjazdy wszystko pokazują o danej ekipie.
Jezeli w Twojej ekipie jest taki zwyczaj ze zabiera sie osoby nie zwiazane to faktycznie ubita ziemia nie jest zadnym wyznacznikiem.
A mało było takich przypadków na scenie krajowej np Lech vs Lechia gdzie po stronie Lechii podobno nie kazdy mial co kolwiek wspolnego z kibicowaniem

cobytu

Post autor: cobytu » 05.06.2015, 00:51

Z tym ze podobno.Lepej sie nie mieszac do innego podworka jak sie pewnosci nie ma.Tak mysle

cmb1910

Post autor: cmb1910 » 05.06.2015, 08:05

Spoko ide dziś na trening.
Potrenuje, żeby nie dostać w pizde tak ostatnio jak dostajecie na piotrkowskiej.
Po 30 sekund, i to Wasi najmocniejsi z FC :-----)

pzdr

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 05.06.2015, 08:24

Najpierw zróbcie coś choćby zbliżonego do Poddębic, wtedy pogadamy. Choć dobrze wiecie, że na dzień dzisiejszy jest to ponad Wasze siły, a na tę chwilę w porównaniu do Waszego układowicza to jesteście tylko takim marnym tłem, Coś jak była Chuligańska Pogoń na tle Chuligańskiej Legii ...
A ja się zapytam kiedy to Łks wykręcił podobną awanturę jak ta na dworcu w Katowicach, przegonienie miejscowych Lublin czy wjazd Legii na płyte, nie piszcie mi tu o przypadkiem Bydgoszczy czy Chorzowie bo nie dzięki wam stały się one głośne, pytam o waszą indywidualną akcję, no niby kozaki a ja mam chyba skleroze.
Poddębice to Widzew był stroną atakującą tak jak i w Potoku..
"Dokladnie tak jest. Nawet widzewiak z Łodzi to jest j***** wieśniak a Łksiak z Poddebic będzie rodowity wynika to po prostu z przydomku. ŁKS- rodowici, Widzew- wieśniaki." :lol: :lol:

cobytu

Post autor: cobytu » 05.06.2015, 08:57

PanTuNieStał pisze:
A ja się zapytam kiedy to Łks wykręcił podobną awanturę jak ta na dworcu w Katowicach, przegonienie miejscowych Lublin czy wjazd Legii na płyte, nie piszcie mi tu o przypadkiem Bydgoszczy czy Chorzowie bo nie dzięki wam stały się one głośne, pytam o waszą indywidualną akcję, no niby kozaki a ja mam chyba skleroze.
W Plocku z Zawisza tez ganialismy gospodarzy po ich wlasnym stadionie ale wiadomo ze to nie dzieki nam bylo glosno :) w Chorzowie atakowal Ruch a my siedzielismy biernie.W Bydgoszcy wszyscy poza nami walcza.Potok i Poddebice to oczywiscie Widzew strona atakujaca to fakt.Dltego ze sie spodziewacie nas zaskoczyc i dlatego ze sie liczy na przewage liczebna i na latwe zwyciestwo.To nie zarzut bo zaskoczyc rywala i uderzyc w najmniej spodziwanym momencie to podstawa.Chodzi mi tylko pobudki jakimi sie kierowaliscie.My podjelismy rekawice po reprezentacji jak dostalismy w******* od Was i Ruchu chociaz wynik byl z gory pewny i w Aleksandrowie kiedy tez juz wiedzielismy o Waszej sporej przewadze liczebnej.od dawna nie doszlo do awantury na podobna skale do tych opisanych wiec chyba bedziemy pierdolic w nieskonczonosc o tym samym.Mialem sie nie wlacac w podobna dyskusje ale mi sie w pracy nudzi :)

ŁKS1908ŁKS

Post autor: ŁKS1908ŁKS » 05.06.2015, 10:10

PanTuNieStał pisze:
Najważniejsze z ostatnich 3 lat to wjazd Arce pod kasy i wygrana z Legią jadącą do Turku .

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 05.06.2015, 11:49

No tak ale w tej skali to można duuużo licytować celowo nie wymieniam naszego dymu z latającymi tego dnia z kosami żabolami czy naszym dużym udziale W derbach Śląska, bądź awanury na Lechii czy próby dostania się na derby itd itp, po prostu pytam kiedy wykręciliście sami konkretną awanturę, chodzi o to że kreujecie się na potęgę chuligańską ale za tym nie przemawiają jakby czyny owszem jesteście mocni tego nikt nie zaprzeczy ale mocnych ekip u nas jest jeszcze kilka po prostu, dodając do tego reszte aspektów ściśle kibicowskich wyjazdy, oprawy doping na tle Widzewa wypadacie słabo, to są fakty. Mnie też już się nie chce na dziś, bo ładna pogoda a jutro też ma być ładnie ;-) więc naRta.

cobytu

Post autor: cobytu » 05.06.2015, 12:04

To ze sie kreujemy na Bog wie kogo to spora przesada.Nie brakuje nam pokory uwierz mi.My jestesmy w grupie mocni to w jakiej grupie jest Widzew tej chwili? Mocniejsi? Mocni plus? Najmocniejsi? Dobra nie wazne.PoZdrawiam.

PanTuNieStał

Post autor: PanTuNieStał » 05.06.2015, 12:44

Na tą chwilę przeciętni, ale chwila ma to do siebie że nie trwa wiecznie nie zepsuje się tego co budowane było z takim mozołem przez wiele lat tak szybko pokolenie zdążyło wychować następne pokolenie więc o przyszłośc jestem spokojny, raczej zmartwieniem nas wszystkich będzie przyszłość całego ruchu kibicowskiego. Jak patrze na te Lechie Śląski ich gigantyczne stadiony świecące pustkami pewna epoka się kończy

DK08

Post autor: DK08 » 05.06.2015, 13:18

PanTuNieStał pisze:
W jakim celu wymieniasz akcję które miały miejsce kilka(naście?) lat temu? Skoro nie bierzesz pod uwagę ostatnich 2-3 lat, proszę bardzo, atak na Jagę, atak na fanę Korony, awantura ze Śląskiem, atak na Pogoń, przegonioenie Petry u nich na stadionie, próba zerwania fany Śląska itd itp

Eternidad

Post autor: Eternidad » 05.06.2015, 13:28

Prosiles o przyklady, dostales mocne - wjazd Arce pod kasy i rozbicie Legii na trasie a ty juz próbujesz wmowic ze to nic takiego, jesli uważasz tak szczerze ze dzis jesteście lepsi, no to znaczy ze porównujesz nas w czasach sprzed 6-7 lat. Opraw nie mow ze robicie lepszych, bo wiele ekip juz tak nie sadzi, jedyne w czym nas na pewno przeganiacie to wyjazdy.

WITAM2

Post autor: WITAM2 » 05.06.2015, 13:55

Co do opraw to przecież był ranking ultrasow, więc każdy może sobie sprawdzić.

A.M.D.G.

Post autor: A.M.D.G. » 05.06.2015, 17:38

Proszę kolegów po szalu by przestali się tu licytować i uprawiać propagande. To nie jest odpowiednie miejsce.
Jak chcecie coś komuś udowodnić, to wiecie gdzie się zgłosić, a jak nie wiecie to może znacie kogoś kto wie.
Było jak było i jest jak jest, wyłączcie komputer, idźcie na siłownię.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE

rdg80

Post autor: rdg80 » 05.06.2015, 22:12

No i bylo sloneczko i zaszlo nie ma sie co licytowac mysle se Cobytu obiektywnie napisal ale nie do konca sie zgodze ale nie ma co licytowac

oneraz

Post autor: oneraz » 06.06.2015, 01:35

A zastanawiam się czy któryś z was przypomina sobie takie czasy jak kiedys ŁKS i Widzew walczyli ramie w ramie przeciwko innej dzielnicy lub ulicy ,dla nie których to bajka ale taka była prawda,jak np słynnych braci z ul.kaminskiego

oneraz

Post autor: oneraz » 06.06.2015, 01:38

Bałuty biły się z śródmieściem

oneraz

Post autor: oneraz » 06.06.2015, 01:45

którzy pobili kolege z bałut i wtedy nie było ze tamci sa za Widzewem
tylko pobili kogos od nas
więc jechał tam Widzew i ŁKS i inni
takie czasy były

noremorse

Post autor: noremorse » 06.06.2015, 03:51

Najważniejsze z ostatnich 3 lat to wjazd Arce pod kasy...

żartujesz sobie z tym prawda?

chyba że masz na myśli aspekt taktyczno-topograficzny dotarcia pod te kasy, to faktycznie akcja 3lecia

jeśli nie żartujesz i chodzi o wydarzenia z przed stadionu, to pozostaje tylko winszować sukcesów

cobytu

Post autor: cobytu » 06.06.2015, 04:20

oneraz pisze:A zastanawiam się czy któryś z was przypomina sobie takie czasy jak kiedys ŁKS i Widzew walczyli ramie w ramie przeciwko innej dzielnicy lub ulicy ,dla nie których to bajka ale taka była prawda,jak np słynnych braci z ul.kaminskiego

ŁKS z Widzewdem laczyl sily na Legie i to jest fakt.

oneraz

Post autor: oneraz » 06.06.2015, 06:49

czysta teoria-gdyby Bałuty się połączyły i chodziły na Start to myślę że Widzew i ŁKS miałby przechlapane bo najwięksi fanatycy są na B
ałutach,nie na Widzewie ani na Retkini

rdg80

Post autor: rdg80 » 06.06.2015, 10:58

na radogoszczu wschodzie kiedys jak walki byly z zachodem i nie tylko wlaczylismy jako osiedle stare czasy hehehe

Santa Marta

Post autor: Santa Marta » 06.06.2015, 11:44

jak myślicie?! dali byśmy radę Lechowi jak byśmy byli jednością ?

rdg80

Post autor: rdg80 » 06.06.2015, 12:17

czy dalibysmy rade kolego nikt nie dal by rady nam niepodzielnie bysmy panowali w Polsce ale to tylko fantazja hehehehe

Salceson

Post autor: Salceson » 06.06.2015, 19:02

Santa Marta pisze:jak myślicie?! dali byśmy radę Lechowi jak byśmy byli jednością ?
rdg80 pisze:czy dalibysmy rade kolego nikt nie dal by rady nam niepodzielnie bysmy panowali w Polsce ale to tylko fantazja hehehehe
jedzie czosnkiem… bezlitośnie widać krecią robotę by na k.net stworzyć przypał ekipie RTS'u…

cobytu

Post autor: cobytu » 06.06.2015, 20:38

Santa Marta pisze:jak myślicie?! dali byśmy radę Lechowi jak byśmy byli jednością ?
A ja tak troche z ciekawwosci jak kibice Widzewa chwala sie tym i owym.Kiedy i gdzie i czey kiedykolwiek Widzew i jego kibole stoczyli SAMODZIELNE BOJE POWTARZAM SAMODZIELNE BOJE Z ekipami typu Arka,Slask,Zaglebie,Lech czy Legia? Mam nadzieje ze pytanie jest jasne? Iloma? I z kim? Walkami w konfiguraacji jeden na jeden czyli ekipa na ekipesa w stankie pochwalic sie kibice Widzewa? Na ubitej ziemi oczywiscie.Podrazu zaznaczam ze wiem do kogo dzwoniliscie

EL 1910

Post autor: EL 1910 » 06.06.2015, 21:50

Cobytu - sprawiasz wrażenie ogarniętego, a tu takie pytanie... Twierdzisz , że wiesz do kogo dzwoniliśmy. Zapewne jeśli już to i tak nie wiesz wszystkiego, a nie miejsce tu do pisania o takich rzeczach. Z pewnością mogę Cię zapewnić, że Widzew nie odmówił nigdy nikomu takiego ewentualnego starcia.

Grudziądz jest Miastem Widzewa!

cobytu

Post autor: cobytu » 06.06.2015, 23:02

[quote="EL 1910"]Cobytu - sprawiasz wrażenie ogarniętego, a tu takie pytanie... Twierdzisz , że wiesz do kogo dzwoniliśmy. Zapewne jeśli już to i tak nie wiesz wszystkiego, a nie miejsce tu do pisania o takich rzeczach. Z pewnością mogę Cię zapewnić, że Widzew nie odmówił nigdy nikomu takiego ewentualnego starcia.

Grudziądz jest Miastem Widzewa![/quoteru[youtube][/youtube]]

Grudziadz Miastem Widzewa to fakt.Z ciekawosci zwyklej pytalem.Dobra nie ma tematu

EL 1910

Post autor: EL 1910 » 06.06.2015, 23:23

To ja też zapytam ze zwykłej ciekawości, gdzie byliście wczoraj, tydzień, dwa i trzy tygodnie temu...?

ODPOWIEDZ