Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
PCtsw

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: PCtsw » 27.05.2015, 12:14

haha jednostrzałowców ciekawe gdzie ty tu masz jednostrzałowców ?

Obrazek

jak to tacy jednostrzałowcy to czemu sztycha do nich nie robicie :))

Papier wrzuciliście, sprawa na pewno będzie wyjaśniona. a radzę zająć się swoim podwórkiem i wewnętrznym konfilktem, bo zapewne reprezentujesz tutaj frakcję pro dpk, a jak sam dobrze wiesz,że część waszej "ekipy" chce z nimi jechać i uważa za rozjebusów. Posprzątajcie gnuj u siebie i bierzcie się za innych.

iparts.pl
Sagat14

Post autor: Sagat14 » 27.05.2015, 12:17

widze ze juz inna fota wrzucona, ale luz, jednostrzałowców to mialem na mysli np tego Maczo
Nadwiślan Kraków

Sagat14

Post autor: Sagat14 » 27.05.2015, 12:26

złośliwie na koniec zapytam a czy Shreka tez bedzie wyjaśniona? a czy Jabcok jako przerzut dalej bedzie robił za swojego? wiecie flaga Wiernośc i te sprawy.
Nadwiślan Kraków

nrth

Post autor: nrth » 27.05.2015, 12:36

Ale Jabcok jest swój
za kim jestes?

Statistics Gregosky

Post autor: Statistics Gregosky » 27.05.2015, 12:42

Moim zdaniem jak i chyba wiekszosc normalnych ludzi nie ma takiego czegos TO BYLO DAWNO TEMU lub PRZEDAWNIENIE jak ktos sie rozjebal to i rozjebie sie drugi raz ,co mu zalezy :) :) ale to wasze Krakowskie klimaty .

Post autor: *** » 27.05.2015, 12:51

Sagat14 pisze:

nrth, kolejna sprawa to te "inne miejsca" pokory troche bo to u was tutaj na k.net wysypuje sie grono pajacow mniemam że z jakiegoś Chrzanowa czy innej takiej dziury ktorzy najgłośniej szczekają udając ogarniętych, cisną ludziom od pajacówa nie wiedzą nawet że ich własna ekipa w Zakopanem własnie zgode muruje, kolejna sprawa jakies trzy gwiazdki bnm,kosacki czy ktos tam jeszcze robi tu git ekipe na internecie gardzącą przerzutami, tanczącą i spiewająca w sądach, ogólnie władająco Krakowem a poniedziałkowe foto wychodzi czarno na białym że w grupie z pierwszego szeregu gdzie poza jednostrzałowcami jest metroseksulał, przerzut i konfident czyli osoby które w Rzymie nie znalazły sie przypadkowo :)
PAJACU ale co cię boli że rzesza kumatych z cracovii gęsiego zabiera na forum głos w sprawie 22 rozjebusów w sprawie Morderstwa dorosłych facetów że jest wszystko ok, po czym zamyka swoje obsrane d*** jak łapią chłopaka i nie przyznaje się do winy?Wklejacie papier na 15latka z jaworzna o opalanie lufki że na kogoś nadaje nie mija kilka godzin forum się trzęsie cracovia powstała jak feniks z popiołu z tematu ledwo co gruzy zostały, myśle że całą akcja przyćmiła tych 22 rozjebusów łącznie z kanarem na czele;)Jak jesteś taki kumaty i niecierpliwy to łap za telefon, bo chyba nie powiesz że nie masz namiarów do WSH a jak nie to sobie poczekaj grzecznie pizdeczko aż ktoś z ekipy zabierze głos w tej sprawie, no chyba że liczysz na jakieś refleksyjne posty sam jak to piszesz udających kumatych.
widze ze juz inna fota wrzucona, ale luz, jednostrzałowców to mialem na mysli np tego Maczo
https://www.youtube.com/watch?v=czbCM45g7CM

a ilu tu widzisz?

Sagat14

Post autor: Sagat14 » 27.05.2015, 12:59

kolejny raz sie potwierdza, na Wiśle raz można,jak sie ma do 20 lat to tez mozna to tylko lufka czy stara nokia,po 20 sie skasuje,u nas przerzut z Olszy swój chłop,bo to tylko na Żydach przerzuty sie liczą.
Nadwiślan Kraków

Post autor: *** » 27.05.2015, 13:06

za palenie luffki cracovia ustala internetow sądy 24h, za głowę to co innego potrzeba czasu nawet po pierwszych zeznaniach, a raczej wyjebaniu się na nich.

Psiak

Post autor: Psiak » 27.05.2015, 13:18

Sagat14 pisze:cicho cicho zaraz wyskoczy jakiś Psiak i będzie ujadał coś w stylu że "eee tam, żadna taka milicja, było minęło, każdemu sie mogło trafić, mieliśmy kilkadziesiąt zgód za PRLu-wszystkie chuligańskie kluby nas wtedy szanowny i w ogóle git a tylko jakiś tam Kurski sapał i dzisiaj Duda, za Wy mieliście Cyrankiewicza i rezerwowego bramkarza z GTSu z wypożyczenia"
Gdzie napisałem coś w stylu:
1. "eee tam, żadna taka milicja, było minęło, każdemu sie mogło trafić"?
2."mieliśmy kilkadziesiąt zgód za PRLu-wszystkie chuligańskie"?
3."jakiś tam Kurski sapał i dzisiaj Duda"?
???
a z Dudą mimo wszystko fajny przykład bo wielu wielu ludzi starszych w Krakowie zaczynając zabawę w kibicowanie miało jeden wybór albo polski klub albo klub skurwiony przez milicje, no chyba że ktos był hardcorem to do dzisiaj biega na Garbarnie czy Nadwiślana Kraków;)
Oooo, jakaś nowość tzn. kolejne wasze kłamstwo.
Przez dziesiątki lat żywiliście juz wszystkich w Polsce, bredniami, że tylko Cracovia jest jedynym i prawdziwie krakowskim klubem a Wisła to spod Krakowa a teraz dochodzi widzę nowa bajka, o jedynie polskim klubie.
Dziwne tylko, ze w latach 80-tych tak ze dwie trzecie kibicowskiego Krakowa śpiewało " Bo Cracovia to nie jest polski klub, to jest żywowski klub i za to ch.j mu w dziób" na melodię Yellow Submarine.
Tak, wiem, wiem same menele, z Wisły, Hutnika no i... Garbarni.

I jeszcze dwa pytania.

Skoro wy tacy antymilicyjni i antykomunistyczni, to dlaczego z GTS-em przybiliscie i utrzymywaliście zgodę?

Licytujemy przerzutów?
Kto i co znaczył?
Potraficie sie zmierzyć z różnicą skali?
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Oldfreak

Post autor: Oldfreak » 27.05.2015, 13:36

Oni wszyscy uciekli z serialu tvn"Gangsterzy ze stadionu" ;)
Każda ekipa powinna wrzucić takie foto i zostac rozebrana na czynniki pierwsze haha.

bnm

Post autor: bnm » 27.05.2015, 14:03

Sagat14 pisze:widze ze juz inna fota wrzucona, ale luz, jednostrzałowców to mialem na mysli np tego Maczo
No to idź i mu to powiedz w oczy żydowski śmieciu jak taki kozak jesteś.

Sagat14

Post autor: Sagat14 » 27.05.2015, 14:04

Psiak o zgodach z PRL-u nie chce mi się już po raz tysięczny, ty swoje ja swoje a tym bardziej o tej naszej mitycznej zgodzie. Wg mnie poważny ruch kibicowski uformował na początku lat 90-tych i o tych zgodach z tamtego okresu chętnie podyskutuje, wcześniej była samowolka (choć zaznaczam zdaje sobie sprawę ze wiele układów przetrwało do dziś) kto żył to pamięta

widzisz tak samo jak Ty chcesz się licytować o przerzutów (co każdy w Polsce ogarnięty wie ze jednak ich macie w topowej części ekipy mimo że tyle lat oficjalnie zaprzeczaliście) to ma się tak jak mielibyśmy się teraz licytować kto więcej na komunie ugrał, Cracovia z jakimś Cyrankiewiczem czy resort który po wojnie od nowa zbudował Wam klub z całą infrastrukturą, sukcesami, przy okazji siłą rozpędu tworząc ruch kibicowski na Reymonta który dopiero się w Polsce rodził i zdecydowanej większości powstawał w ekipach z pierwszej ligi

Potraficie sie zmierzyć z różnicą skali?

czy dalej będzie walenie kitów że zaczynając kibicowanie nie interesowaliście sie polityką a jedynie Wasi ojcowie bracia byli fanami Reymana a milicja to zawsze był Wam wróg, mimo że Was utrzymywał
Nadwiślan Kraków

Psiak

Post autor: Psiak » 27.05.2015, 15:17

Sagat,

Ten temat udowodnił, ze kibice zdawali sobie sprawę z tego, że Wisła była milicyjnym klubem.
Ty sam też potwierdziłeś, że jako kibice Cracovii, mieliście świadomość, że po prawej stronie Błoń funkcjonuje klub gwardyjski.
Przecież o to był spór.
Wiadomo, że pewne okresy kibicowskie nie są do siebie podobne, ale powiedz to tamtym ludziom, z okresu PRL-owskiego, ze ich kibicowanie nie było poważne.
Podejrzewam, ze każdy z nich Cię wyśmieje.

Topowa ekipa to już nie moje czasy, ale tak pojechaliście z nagonką na chłopaka, że przerzut itd. że zaproponowałem wam licytowanie, bo swego czasu aż roiło się od nich w waszej głównej ekipie.
Do mniej wiecej końca lat 90-tych nie przyjmowanie przerzutów to był jeden z priorytetów na Wiśle. Pewnie pamiętasz sprawę z Ba…, który chiał przejsć na naszą stronę, po tym jak daliście go w sprawie zabójstwa chłopaka z Pogoni, i mimo, ze to był chłopak z pierwszej waszej trójki (wg mnie) to jednak odpuściliśmy. A świetnie zdawaliśmy sobie sprawę, ze z tego tytułu mogliśmy mieć same profity, łącznie z powiększaniem wiślackich terenów.

A wy, żeby nie być gorszymi, musicie od razu porównać sytuacje do waszej.
Tak w ogóle, to ile lat on był na Cracovii?
Dwa, rok, miesiąc, tydzień? Bo widzę, ze jeden wyjazd zaliczył…
Ilu takich jest jeszcze na Wiśle?
Dwóch, trzech, dziesięciu?
Ja ci opiszę kilkudziesięciu chłopaków z waszej topowej ekipy, co latami jeździli z Wisłą na wyjazdy…
Przecież to jest nieporównywalne!

Pewnie, ze Wisła ugrała więcej na komunie, jednak wy zachowujecie się tak, jakby Cracovia była K. Wallenrodem i bohatersko walczyła z całym systemem komunistycznym.
Tylko ja pytam jak i gdzie?
Ale skoro to wam przeszkadza, to ja zapytam:
Ok. jest mieć zgodę z Lechem? Analogiczna do Krakowa sytuacja związana z tym, który klub ugrał więcej na komunie w Poznaniu, wam nie przeszkadza w żaden sposób?
A co z ich mentalnością, która jeszcze nie opuściła czasów PRL-u, a wyrażaną w okrzykach "Kolejorz, Kolejorz (Kolejarz)", którą nazwę wy też skandujecie.
Przecież to nazwa Lecha z okresu stalinowskiego. Rozumiem, że tu nie macie żadnych obiekcji i wszystko jest w jak najlepszym porządku?

Lata waszej zakłamanej propagandy na szczęście się kończą.
Kiedyś historie piłkarskiego Krakowa pisali jedynie ludzie związani z Cracovią, teraz piszą również wiślacy.
I całe szczęście, bo moglibyście dalej opowiadać bajki o „jedynie krakowskiej i polskiej Cracovii” i o jedynie „antypolskiej i milicyjnej Wśle”
A fakty są jakie sa.
To Wisła powstała w Krakowie a Cracovia na głębokich peryferiach miasta.
I to nie Cracovię, ale Wisłę uważano przed wojną za jedynie polski krakowski klub.

Co do kitów, to nie zalezy mi na tym byś uwierzył, że przy okazji meczów laliśmy się z milicją.
To było wpisane w co któryś tam z kolei mecz wiec stało się normalnością
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

Doktor

Post autor: Doktor » 27.05.2015, 15:39

Psiak powiem tyle nie wpierdalam sie w te Wasze krakowskie tematy a p********* smuty.nie przyjmowaliscie przezutow do konca lat 90' a flage wiernosc kiedy zrobiliscie bo wydaje mi sie ok 2003.wiec wg tego co gadasz zrobiliscie flage wiernosc po tym jak zaczeliscie przyjmowac przezutow .do tego porownujesz patronat kolejowy do milicyjnego.
mahomet to pedofil. AVE BMH

asdasd

Post autor: asdasd » 27.05.2015, 15:46

nAJram pisze:Najgorszy problem jest taki że wyciągacie białko z przed 16 lat w którym zeznaje małolat i do tej pory nie wiadomo czy ktoś poniósł z tj. przyczyny konsekwencje.
O ku***, nie wierze. :D
A do Cracovii mi w c*** daleko.
Zamknijcie rejestrację !

ts06

Post autor: ts06 » 27.05.2015, 15:55

Sagat14 pisze:kolejny raz sie potwierdza, na Wiśle raz można,jak sie ma do 20 lat to tez mozna to tylko lufka czy stara nokia,po 20 sie skasuje,u nas przerzut z Olszy swój chłop,bo to tylko na Żydach przerzuty sie liczą.
Ty jesteś ku*** idiotą czy tylko na takiego pozujesz?Gość z klubu gdzie licząc cały ten plankton, to setki przerzutów by się znalazło,część was chlastała a potem wóde chlała, (ciekaw tylko jestem czy z tymi co ich wcześniej do szpitala wysyłała)wypomina jednego chłopa, który w nieciekawym zresztą okresie, musiał wybierać, koledzy z osiedla albo wy.
Rzuć jeszcze gniazdowym z milicji i ojcem Cygana.
Oj bolą dawne wspomnienia o wielkości;)
A... i to ty prułeś się gdzie ta młodzież jak pojechała ekipa +30?Na twoim miejscu to bym bardziej się martwił że pojechało 60 chłopa +30 a na śmieszny mecz kosza, potrafi się zebrać +-100 samych młodych z 3 niedalekich osiedli

asdasd - nie moja sprawa ale rozumiem że ty i każdy 'komentator', w wieku 15 lat to byłeś sztywny w c*** i w życiu byś pary z gęby wypuścił.
Jak dla mnie wrzucanie papieru z przed 15 lat(za lufkę jarania), na dziecko co ledwie podstawówkę skończyło, gdzie w ekipie jg taki smród że do Gdyni j****, to komedia, ale jak kto lubi.

Psiak

Post autor: Psiak » 27.05.2015, 15:55

Doktor pisze:Psiak powiem tyle nie wpierdalam sie w te Wasze krakowskie tematy a p********* smuty.nie przyjmowaliscie przezutow do konca lat 90' a flage wiernosc kiedy zrobiliscie bo wydaje mi sie ok 2003.wiec wg tego co gadasz zrobiliscie flage wiernosc po tym jak zaczeliscie przyjmowac przezutow .do tego porownujesz patronat kolejowy do milicyjnego.
Pisałem o tym jak sprawa z przerzutami miała się do mniej więcej końca lat 90-tych. Później nie wiem jak to dokładnie wyglądało, ale prawdopodobnie ta polityka była kontynuowana. W tym czasie Cracovia przyjmowała jak leci.
I czytaj ze zrozumieniem.
Porównałem sytuacje zyskania na komunie klubów poznańskich i krakowskich, a nie patronat kolejowy i milicyjny!
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

VicekVicia

Post autor: VicekVicia » 27.05.2015, 16:45

Do typa: ***

"PAJACU ale co cię boli że rzesza kumatych z cracovii gęsiego zabiera na forum głos w sprawie 22 rozjebusów w sprawie Morderstwa dorosłych facetów że jest wszystko ok, po czym zamyka swoje obsrane d*** jak łapią chłopaka i nie przyznaje się do winy?Wklejacie papier na 15latka z jaworzna o opalanie lufki że na kogoś nadaje nie mija kilka godzin forum się trzęsie cracovia powstała jak feniks z popiołu z tematu ledwo co gruzy zostały, myśle że całą akcja przyćmiła tych 22 rozjebusów łącznie z kanarem na czele;)Jak jesteś taki kumaty i niecierpliwy to łap za telefon, bo chyba nie powiesz że nie masz namiarów do WSH a jak nie to sobie poczekaj grzecznie pizdeczko aż ktoś z ekipy zabierze głos w tej sprawie, no chyba że liczysz na jakieś refleksyjne posty sam jak to piszesz udających kumatych."

Oraz do typa: ts06

"asdasd - nie moja sprawa ale rozumiem że ty i każdy 'komentator', w wieku 15 lat to byłeś sztywny w c*** i w życiu byś pary z gęby wypuścił.
Jak dla mnie wrzucanie papieru z przed 15 lat(za lufkę jarania), na dziecko co ledwie podstawówkę skończyło"

Te Wasze wypowiedzi to jakaś totalna rozpierducha. Potraficie tylko cisnąć bez argumentów.
Przestańcie się ku*** ośmieszać bo gówno wiecie kto to jest ten "niewinny 15 letni dzieciak"
Skoro w wieku 14 i 15 lat kroił dzieciaków z Ruchu i z Gieksy z Jaworzna z szalików razem ze swoimi braćmi, osobiście zabierał je kilku małolatom lejąc ich po pyskach w asyście starszego brata jednego i drugiego, zaczynał się już bawić w chuligankę to niech trzyma sztywno portki od małego a nie że teraz się nie liczy bo był za młody - kabaret. Wiem bo jestem z Jawo i znam akurat temat. Nie jeden z Nas już w wieku 15 lat miał problemy z policją i sądami dla nieletnich i jakoś koledzy i rodzeństwo potrafili wcześniej udzielić rad jak się zachować na psiarni, tym bardziej że w tym wieku c**** Ci grozi przeważnie, chyba że kogoś zajebiesz. Za niedługo będziecie określać limit wiekowy i wagowy konfidenta oraz jego sytuację rodzinną. 15 letni synek może Wam już zajebać w beret kijem na zadymie. Tak że robicie z siebie błaznów i pierdolonych hipokrytów broniąc tą łajzę!!! W Jaworznie już od prawie dekady przez wielu ludzi jest traktowany jak konfior. Typ asdasd ma rację jak i wiele innych tutaj ludzi - wyśmiewając Was. Broniąc takich patałachów pokazujecie swoją zjebaną modę na kibicowanie i c**** wiecie sztywniaki na czym ten świat polega. j**** KONFIDENTÓW I WIELKICH ADWOKATÓW OD SIEDMIU BOLEŚCI!!!

VicekVicia

Post autor: VicekVicia » 27.05.2015, 16:59

A po drugie nie bagatelizujcie sprawy i doczytajcie papier dokładnie bo nie wiem czy jesteście w temacie "obrońcy" ale ze nieletniego zawsze masz w c*** gorzej czy to częstowanie czy jeszcze gorzej handel. A on tam wyraźnie podkreśla iż był nieletni. To już podwójne wjebanie. Tak ze do lektury "znawcy".

A zresztą macajcie się z nim ile chcecie, oby się odwdzięczył Wam wszystkim w swoim stylu skoro tak zaciekle bronicie. Co za bzdura.

info_z_rzymu

Post autor: info_z_rzymu » 27.05.2015, 18:16

Na Wiśle dla konfidentów nie było i nigdy nie będzie miejsca. Ten papier pokazał się po 16 latach a sprawa zostala wyjasniona w tym samym czasie . Do 2007 roku Michałowi Noszczynskiemu nie przeszkadzal ten papier w utrzymywaniu bliskich kontakow z Andrzejem L. Dodatkowo w 2006 roku byli razem do sprawy na co papiery pokazane poniżej. Fałszywej kurwie w życiu nie wyszło i przypomniał sobie o papierach w 2015 roku. Na tym koniec tematu

papier: http://kibice.net/forum/download/file.php?id=673

11kibic11

Post autor: 11kibic11 » 27.05.2015, 18:19

Na Wiśle dla konfidentów nie było i nigdy nie będzie miejsca. Ten papier pokazał się po 16 latach a sprawa zostala wyjasniona w tym samym czasie . Do 2007 roku Michałowi Noszczynskiemu nie przeszkadzal ten papier w utrzymywaniu bliskich kontakow z Andrzejem L. Dodatkowo w 2006 roku byli razem do sprawy na co papiery pokazane poniżej. Fałszywej kurwie w życiu nie wyszło i przypomniał sobie o papierach w 2015 roku. Na tym koniec tematu

http://zapodaj.net/52e6c7a67ce82.jpg.html

PCtsw

Post autor: PCtsw » 27.05.2015, 18:47

metala już pogonili

H_C

Post autor: H_C » 27.05.2015, 18:57

gnuj co wszystko? z papieru wynika, że wasza konfitura wjechał na sankcje oraz dostała zarzut. gdzie tu ku*** fakt odkręcenia sprawy czy też dowód na to że sie nie rozjebał? co to konfi nie może lecieć na sankcje?

Podumowując w ekipie macie : dwie rozjebundy, przeżuta, miłosnika piwka z policją, festa. ale fajnie jest - wisła git sztywna ekipa ale tylko w tarnowie.

Co do jednostrzałowców to dodajmy do macza jeszcze zielaka - pewnie już nie pamięta, jak mu na jego oczach obszczywano herby na olszy i sie nie odezwał słowem a gdzie tam do czynów.

W rodzinie maczów już był jeden taki co był kosior w c*** - po "lekkiej kontuzji" mu sie chyba już wyjaśniło.

GITjawo

Post autor: GITjawo » 27.05.2015, 19:29

według mnie sprawa jest prosta papier na małolata nie powinien być wogóle pokazywany ja znam ta sprawe od podszewki i wiem ze byl wtedy dzieciakiem mało tego po całej tej sprawie pan michal osobiscie przybijal piatki małolatowi i wszystko było wporządku a teraz po tylu latach kręci afere . dlaczego nic nie pokazywał 15lat temu ? bo sam sie w tej sprawie rozkraczyl z tym ze on juz był pełnoletni.sprawa jest śmieszna i nie powinno sie tego poruszać .malolat jest wporzadku i nie podlega to dyskusji

Post autor: *** » 27.05.2015, 19:52

przecież oficjalnie garbate napisali że wszystko jest ok bo się dogadali i nikt nie ma pretensji, od czasu złapania chłopa w trójmieście który się nie przyznał i odmówił zeznań cicho sza...no ale co tutaj już więcej pisać prócz tego że zrobili z siebie debili.
Wczoraj natomiast pasiasta szajka pedofilów podjęła Ofensywę, wrzucili kolejny papier w sprawie dzieciaka ledwo co po komunii, zmieszali z błotem na internecie całą Wisłę żądając co 2 minuty wyjaśnień.24h minęło od wklejenia przez nich papieru większość pasiastych robocopów zdążyło do tej pory obgryźć z podniety wszystkie paznokcie że się ktoś wygłupi jak oni, wyszła lipa więc kontakt z klawiaturą już nie jest taki przyjemny.

shanti

Post autor: shanti » 27.05.2015, 20:00

Co do jednostrzałowców to dodajmy do macza jeszcze zielaka - pewnie już nie pamięta, jak mu na jego oczach obszczywano herby na olszy i sie nie odezwał słowem a gdzie tam do czynów
Zie zie zielaak a no tak jest taki co to biegal po autobusie ze stoków i krzyczal nie prosze nie a z kurtki leciał mu puch ja uciekającemu kurczakowi a w koncu usiadl na koncu i zbladł i kupa
"CHŁOPI"REYMONTA

barter

Post autor: barter » 27.05.2015, 20:13

Nie no, wy jesteście prze chuje. Jak was się dopada, to zawszę w milczeniu, lub z okrzykiem "ku chwale cracovii" przyjmujecie ciosy. Tylko jeden gość to się darł na pół Kurdwanowa jak go dożynali

Post autor: *** » 27.05.2015, 20:13

ciekawe co mówił Neo jak przyjmował strumienie od kolegów z xxxlecia, pewnie nie chciał się zachłysnąć

VicekVicia

Post autor: VicekVicia » 27.05.2015, 20:21

Hahahahaha! Toś teraz dojebał GITJawo. Trochę Cie uświadomię bo widzę że jesteś z innej bajki(pewnie rocznik 95) albo niezły jesteś podszywany agent Tomek. Jak już chcesz wspominać zasłyszane stare czasy to Ci podpowiem że dlatego wtedy to nie ujrzało światła dziennego bo stary L. dopóki żył trzymał na tym łapę (wiedział czym będzie grozić taka afera) a że wszyscy jego przydupasy się go bały jak ognia (w tym oczywiście N. czy jak tam wolicie M.) to oczywiście mu wtórowały i każdy trzymał p**** krótko i udawali wszyscy że tematu nie ma. Nikomu z nich to nie przeszkadzało.Taką żelazna Wisła miała ekipę w Jawo :) Dopiero po jego śmierci tragicznej wyszło szydło z wora kiedy jeden z kompanów Wisły (pan Michał jak to mówisz) postanowił o tym opowiedzieć Gieksie i pokazać papier na andrzejka-celebrytę, ekipa Gieksy od razu go pogoniła (mieli dobre kontakty wszyscy L. do tej pory z Gieksą) i tak później papier zaczął żyć własnym życiem i przełazić z rąk do rąk. A tak w ogóle to c*** Nas wszystkich obchodzi czy panu M. wyszło w życiu czy nie (ale nie o nim tu mowa bo jak wiem to na Wisłę już nie jeździ od dawna bo go pogoniliście właśnie za to że odważył się wykręcić aferę po latach), zachował się tak samo frajersko trzymając wodę w gębie jak i wy teraz broniąc tego obsrańca andrzejka. A jeśli chodzi o główną ekipę Wisły to powinna się wstydzić bo już w 2007 roku pierdolili że to było dawno, że on był młody i w ogóle kabaret i frajerskie tłumaczenia. Tak że od początku afery w c*** osób w Jaworznie uważa go za parówę i Wasze tłumaczenia nic nie zmienią choćbyście się tu posrali. A z Ciebie GitJawo to chyba taki git jak ci na ochronkach. MACIE W EKIPIE ROZJEBUSA A NAJGORSZE Z WAMI JEST TO ŻE TO TOLERUJECIE!!! BIEGA Z WAMI FAJA ( już 16 lat hehe) I TAKIE SĄ FAKTY WIĘC O POZIOMIE SWOJEJ EKIPY ROZMYŚLAJCIE SOBIE WZAJEMNIE, RESZTA POLSKI PEWNIE MA ODPOWIEDNIE ZDANIE. DZISIEJSZE CZASY TO JEST JAKAŚ PORAŻKA!!!

shanti

Post autor: shanti » 27.05.2015, 20:23

barter pisze:Nie no, wy jesteście prze chuje. Jak was się dopada, to zawszę w milczeniu, lub z okrzykiem "ku chwale cracovii" przyjmujecie ciosy. Tylko jeden gość to się darł na pół Kurdwanowa jak go dożynali
Masz racje tylko nie róbcie z boysów z Rzymu puncherów bo każdemu z foto zdarzylo sie uciekac w podskokach a to ze utuczyli sie na mietku i co niektórym poszło w brzuch a innym w zarost nie czyni z nich niezniszczalnych
"CHŁOPI"REYMONTA

KCH_TSW

Post autor: KCH_TSW » 27.05.2015, 20:55

Sagat14 pisze:na k.net wysypuje sie grono pajacow mniemam że z jakiegoś Chrzanowa czy innej takiej dziury ktorzy najgłośniej szczekają udając ogarniętych
Weź z łaski swojej spierdalaj i skup się na jakichś merytorycznych argumentach. Zawsze mnie to śmieszy, kiedy mowa jest o rodowitych, od wieków pasiakach, którzy przyjechali c*** wie z jakiego zadupia, mieszkają na paru metrach w bloku, na np. Prokocimiu, który w czasach kiedy zakładano Cracovie był pastwiskiem dla krów. Rozumiem, że za kilkanaście lat kiedy Kraków wchłonie Zabierzów itp. będzie można już kibicować krakowskim klubom, jako rodowity Krakus, a nie ten z "podkrakowskiej wioski".
VicekVicia pisze:ekipa Gieksy od razu go pogoniła (mieli dobre kontakty wszyscy L. do tej pory z Gieksą)
Zwłaszcza ten, który się musiał niedawno wyprowadzić z Osiedla Stałego.
A Noszczyński to nie był czasem w feralnym aucie w 2008 roku?

ts06

Post autor: ts06 » 27.05.2015, 22:40

JeŻuS C-trus pisze:Ktoś tu pisał,że na Wiśle,nie tolerowno przerzutów,do końca l.90tych. Świetnym przykładem może być historia młodego Reksa z Bieżanowa. To było gdzieś koło roku 92.,jak młody Reksu postanowił zmienić barwy klubowe, z Wiślaka na Pasiaka. Zapytany,dlaczego,powiedział,że ma dość biegania w ekipie, gdzie umawia się 30,na zbiórkę przychodzi 15,a do bójki jest 3.Żadnych dragów,hajsu, gangsterskich awansów,ubeckich wyjazdów na chatę. Nikt mu złego słowa nie powiedział.Starszy brat, były bojówkarz Wisły już wtedy kibicował makowej panience.Chociaż reszta osiedla pozostała wierna,Reksu bez problemu bujał się w barwach(nowych) po Bieżanowie,jeździł z Cracovią na wyjazdy,imprezował z Łowcami na bunkrach na Prokocimiu. Sytuacja zmieniła się gdy z wojska wrócił Pałka(wtedy jeszcze za Wisłą)Młody R.dostał wychowawczego klapsa i wrócił na Reymonta. Na pamiętam meczu pucharowym z GKSą 11.11, rozdawał klapsy cykorom co bali się wyjść ze stadionu.Tak wyglądała sztywna polityka Wisły wobec zdrajców i przerzutów. O G.z południa,który parę lat jeździł na Pasy już chyba pisałem.Gdzieś w 95, G. nagle rozrósł się w barkach,woził się z Pyzą, więc z dnia na dzień został szefem Wisły na Bieżanowie.Ale jakby co to przerzutów nie było,all clear.
haha, wzruszyła mnie twoja historia, nie pomyl kolorów tabletek i opowiedz nam coś jeszcze.Do czego to doszło, żeby żydki miały taki ból d*** by wspominać stare dobre czasy i płakać na necie.
Jak tam z mobilizacją 'na wyjazd do Łęcznej' ?Oddaliście kasę 'tym kilku co zapłaciło za autokar':)?

H_C

Post autor: H_C » 28.05.2015, 07:53

bread pisze:pejsy, o czym wy w ogóle pierdolicie?! wszystko się sprowadza do jednego - wy, pejsy, ku*** z waszą gang bang bandą chudych, bezzębnych szczurów nie macie ku*** najmniejszego podjazdu do WSH w tej chwili, najmniejszego! tylko to się liczy pejsy, nie to co było kiedyś, gtsy chuje muje, nie to kogo pogoniliście 3 lata temu, tylko to, że teraz każdy pejs, wychodząc z patolskiej nory, obraca się za siebie, wszystko w temacie! i nic co teraz napiszecie tego nie zmieni, nic. bul dupska az piszczy, cos pieknego!

AW.
Pięknie to ci wchodzi c*** do d*** to raz. Dwa - nie koniecznie każdy musi znać twój wygląd tj. chudy i bezzębny szczurze. Nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądałem sie za siebie, nie pamiętam też aby ktokolwiek ze znajomków ogladał sie za siebie. Żyjesz konkretną propagandą, nikt ku*** sie was nie boi i tyle w temacie. sama szkólka i siłownia nie zrobi z was ku*** morderców nie do zajebania.

Jeszcze co do treningów, nie kazdy musi świecić ryjem na filmikach z rozgrzewki jak bakster żeby znać swoją wartość i robić co trzeba.
Sarara nie prowadzi/prowadził tylko waszych zajęć.
KCH_TSW pisze: Weź z łaski swojej spierdalaj i skup się na jakichś merytorycznych argumentach. Zawsze mnie to śmieszy, kiedy mowa jest o rodowitych, od wieków pasiakach, którzy przyjechali c*** wie z jakiego zadupia, mieszkają na paru metrach w bloku, na np. Prokocimiu, który w czasach kiedy zakładano Cracovie był pastwiskiem dla krów.
Dobrze, że ty mieszkasz w willi w centrum Krakowa, na samym Rynku. A które to osiedle było już założone w roku 1906?
barter pisze:Nie no, wy jesteście prze chuje. Jak was się dopada, to zawszę w milczeniu, lub z okrzykiem "ku chwale cracovii" przyjmujecie ciosy. Tylko jeden gość to się darł na pół Kurdwanowa jak go dożynali
Z tym, że nie każdy spierdala do motorniczego krzyczą ratunku pomocy, chcą mnie zabić

H_C

Post autor: H_C » 28.05.2015, 07:56

Ktoś wyżej fajnie napisał, odnosnie tłumaczenia wisły co do rozjebusa z tego tematu. Dokładnie takie same tłumaczenie było odnośnie shreka - też było, że małolat, że charakterny i nie można go skreślać mimo iż papier na niego był i jest. Widać sojną linie obrony :D

KCH_TSW

Post autor: KCH_TSW » 28.05.2015, 08:03

H_C pisze:
KCH_TSW pisze: Weź z łaski swojej spierdalaj i skup się na jakichś merytorycznych argumentach. Zawsze mnie to śmieszy, kiedy mowa jest o rodowitych, od wieków pasiakach, którzy przyjechali c*** wie z jakiego zadupia, mieszkają na paru metrach w bloku, na np. Prokocimiu, który w czasach kiedy zakładano Cracovie był pastwiskiem dla krów.
Dobrze, że ty mieszkasz w willi w centrum Krakowa, na samym Rynku. A które to osiedle było już założone w roku 1906?
Nie mieszkam, dlatego nie rozumiem nigdy dzielenia kibiców na lepszych i gorszych z uwagi na miejsce zamieszkania. Ważniejsze jest co sobą reprezentują.

barter

Post autor: barter » 28.05.2015, 08:44

Z tym, że nie każdy spierdala do motorniczego krzyczą ratunku pomocy, chcą mnie zabić[/quote]
Chyba podobne słowa padały i nie jeden c*** czy do motorniczego, czy do śmieciarki? Poza tym moźe odniesiesz się do tego co napisał gnuj, a nie tylko to co ci wygodnie i "spójna linia obrony".

shanti

Post autor: shanti » 28.05.2015, 09:02

Mam pytanie a co robią np Wislacy z takimi którzy chcieli się przerzucić a zostali wysmiani i dalej są za starym klubem jakie podejscie do takich osób wiem ze można to ukryc przed kolegami z ekipy jak w przypadku skarżypyty z Jaworzna dlatego pytam czy uwazacie ze taki typ jest swój czy precz
"CHŁOPI"REYMONTA

Post autor: *** » 28.05.2015, 09:04

H_C pisze:Ktoś wyżej fajnie napisał, odnosnie tłumaczenia wisły co do rozjebusa z tego tematu. Dokładnie takie same tłumaczenie było odnośnie shreka - też było, że małolat, że charakterny i nie można go skreślać mimo iż papier na niego był i jest. Widać sojną linie obrony :D
H_C pisze:gnuj co wszystko? z papieru wynika, że wasza konfitura wjechał na sankcje oraz dostała zarzut. gdzie tu ku*** fakt odkręcenia sprawy czy też dowód na to że sie nie rozjebał? co to konfi nie może lecieć na sankcje?
to Shrek w końcu według ciebie odkręcił sprawę czy nie i jest konfi, bo ja już sam nie nadążam za twoim tokiem myślenia?

Laurent

Post autor: Laurent » 28.05.2015, 09:05

Dajcie sobie chłopy na wstrzymanie.

Każdy ma swoje racje, swoją "propagandę", a to i tak niczego nie zmieni. Jedni mają wyrobione zdanie o drugich i v-ce versa. Reszta Polski ma jeszcze inną opinię na temat obu ekip i nie zmieni tego żadne gadanie tu na forum.

Temat, który zaczął się naprawdę fajnie, od wielu tygodni służy tylko do dyskusji na poziomie Onetu. Upadł dużo niżej niż temat o Śląsku, co wydawało się nie możliwe. Sypiecie jak z rękawa ksywami, opisami różnych wydarzeń i tylko małolaty mają z tego pożywkę. Jak chcą, niech się kłócą, ale ludzie pokroju nrth, Psiak czy shanti i Sagat z drugiej strony - swoje przeżyliście/widzieliście, nie dajcie się w to wciągnąć. Im wy mniej napiszecie, tym debile z obu stron mniej się będą udzielać, bo nie będą miały co komentować i jest szansa na powrót do źródeł tego tematu.

ODPOWIEDZ