Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
drugi nick

Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat

Post autor: drugi nick » 19.04.2015, 13:45

Segat, ty jesteś jednak popierdolony.

Przeczytaj dokładnie regulamin. Nigdzie nie jest napisane by w nicku podawać swoje IQ, ale ty jesteś nadgorliwy jak reszta twojej sztywnej ekipy w rozmowie z prokuratorem.

iparts.pl
WOB

Post autor: WOB » 19.04.2015, 13:52

Sagat14 pisze:Psiaku, mnie osobiscie po prostu bawią te historyjki z tej waszej iście propagandowej stronki, pierwsze z brzegu odnośnie jak sam pisałeś Waszych kilkudziesięciu zgód za czasów chełpienia sie resortem

W sezonie 1986/87 GKS Bełchatów był w czołówce III ligi i miał wielkie szanse na awans do II ligi. W Bełchatowie pojawili się pierwsi szalikowcy. Zaczęli też jeździć na pierwsze wyjazdy. Wiosną 1987 Wisła trafiła na GKS Bełchatów w ćwierćfinale Pucharze Polski. Niespodziewanie na pierwszym meczu w Krakowie pojawiło się ok. 100 kibiców z Bełchatowa i Wiślacy zrobili sobie z nimi układ. Relacja kibica Wisły:"Bełchatów przyjechał dwoma autobusami od ul. Reymonta i usiedli wśród naszych kibiców na 8 lub 7. Fakt pojawienia się kibiców gości w Krakowie był dużym zaskoczeniem. Nikt o nich wcześniej nie słyszał. Może przez to byli traktowani dość przyjaźnie. Z tego meczu pamiętam jedynie kibica od nich w białych rękawiczkach walącego w bęben."

Druga relacja: "Nie było zgody z Bełchatowem, w dzisiejszym pojęciu, był układ. Byłem kompletnie zaskoczony ich liczebnością i jakością na meczu w Krakowie. Wg. mnie było ich 150-200 i siedzieli na VIII. Była to wycieczka zakładowa starych chłopów wtedy robiących wrażenie a dziś byśmy powiedzieli "Januszy"". Dwa tygodnie później w Bełchatowie nastąpił rewanż. Na trybunach panowała przyjacielska atmosfera, pojawili się także przedstawiciele Widzewa (ok. 10 osób), by wspierać Wisłę (ok. 100). Wspomina fan Wisły: "Z kolei z wizyty w Bełchatowie pamiętam ciężki mecz (dogrywka) oraz krowy pasące się przed blokiem nieopodal stadionu. Na tym meczu wspomagali nas kibice Widzewa (kilkunastu). Widzew w owych czasach jeszcze nie był mocny kibicowsko. Byliśmy na tym spokojnym wyjeździe dwoma autokarami." Układ ten przetrwał prawie rok. Został zerwany wiosną 1988 na meczu II ligi GKS – Wisła przez gości z Krakowa.

nie no po prostu zajebiscie, czemu dzisiaj nikt kto przyjedzie na R22 nie zrobi sobie z wami ukladu(zgody) czy tez Wy z nimi? ha ha

to tylko jeden z tych kilkudziesięciu Waszych przykładów jaki bajzel panował wtedy, także zabawny jest ten Wasz flagowy argument o w pełni świadomej akceptacji w Polsce układania sie z klubem i kibicami milicyjnymi
Tak samo jak teksty naszych ojców i starszych braci, czy kumpli "tu nie chodzi się na tą żydowską k****".
Rywalizacja derbowa.
to slynne Polskie "wrog milicja numer jeden" w Waszym przypadku nie byl aktualny? wygodniej było skontrować sporawe do zydostwa Na Kaluzy niż robic u siebie porządki (tak wiem wiem przecież walczyliscie na Hucie z psami i mieliscie kilkadziesiąt sztywnych chuliganskich zgód he he)
Pewnie, ze zgody kiedyś a teraz to dwa różne światy. Kiedyś się wyłącznie piło, teraz się pije i ćpa. Kiedyś się jadło kanapki, teraz sie je obiady. Kiedyś do zgód jeździło sie pociągami, teraz jeździ się furami. Kiedyś sie nocowało na kwadratach, teraz nocuje się w hotelach.
masz chłopie te z 50 lat i pieprzysz takie bzdury, moze i ktos tak odbierać zgody kiedyś/dzisiaj ale chyba tylko klasyczny paź z mlyna który nigdy ze zgodami nie robił interesów, a od lat 90tych ąz po dzisiaj to jest glównym wyznacznikiem z kim dana ekipa sie wącha, ale pewnie zaraz pewnie wyskoczysz ze w latach 80tych tez byly powazne interesy tyle ze inne
O której pacyfikacji na Pomorzu piszesz, o tej z 1970, za którą odpowiedzialny był m.in członek Cracovii i dwukrotny protektor obchodów jubileuszowych, Józef Cyrankiewicz?
klasyczne wiślackie odwracanie kota ogonem, Psiak "znaj proporcje mocium panie", w całej Polsce ludzie zlewali milicyjne twory, nie bylo na nich zorganizowanych grup kibicowskich ale u Was wszystko ok, bo przecież jakiś Cyrankieiwczy był za Żydami to u nas na R22 tym bardziej moze być a nawet powinien!
Ja wam proponuję zacząć bardziej interesować się historią Cracovii niż Wisły, bo później wychodzą takie kwiatki jak w tym temacie.
A to nie wiecie, ze Cyrankiewicz był członkiem Cracovii, a to nie wiecie, że zaborca odbudowywał wam stadion a teraz jeszcze poddajecie w watpliwość zgode na linii Wisła-Cracovia z czasów PRL-u.
znam bardzo dobrze tyle że bawi mnie manipulowanie faktami w Waszym przypadku, na Reymana nic nie wolno powiedzieć bo przeciez oficjalnie odszedł z LWP za czasów Stalina dostał roczne zawiasy i w nagrode został jeszcze prezesem milicyjnej Wisły to jest ok ale dzisiaj jak wasi ubeccy patrioci składają kwiaty na pomnikach Zołnierzy Wykletych to chyba przez leb im nie przejdzie że np Pilecki i innmi bohaterowie o sprawy o wiele mniej istotne dostawali kule w łeb, ale spoko Henryk Reyman był sztywny, nie dawał na nikogo bo przeciez odszedł z armii i ba jeszcze zawiasy dostał, a co do tej jakiejs mitycznej zgody z ubiegłego wieku, nie chce mi sie setny raz na temat tamtych zgód(w przytłaczającej wiekszości) wypowiadać
Wypierdaslaj kretynie! Swoim pierdoleniem rozjebaliście fajny temat. Zaraz zaczniecie gadać o 15 w.

kaelowiec

Post autor: kaelowiec » 19.04.2015, 23:20

[link]

JN95

Post autor: JN95 » 21.04.2015, 11:23

Pare pytań dotyczących aktualnych sytuacji , chciałbym usłyszec wasze opinie. 1 Bieżanów dalej potężny kryzys , jednak drobna poprawa widoczna. 2 Łagiewnik ostanio rozmawiałem z paroma osobami i narzekali ze cos tam cracovia działa 3 Kurdwanow wisła kolejny plus 4 Piaski , osiedle wiadomo cracovii ale Wisła lekka poprawa 5 Podgorze , coraz słabiej to wyglada z naszej strony. 6 Azory chyba juz nikt z cracovii sie nie łudzi czyje jest osiedle , ta flaga na meczach to jakas kpina 7 Huta tu także plus dla Wisły. Pytanie o w miare dokładny opis sytuacji na osiedlach 2pl xx lecia alberyńskim i Woli

Waclaw1906

Post autor: Waclaw1906 » 21.04.2015, 12:23

To prawda że w bonarce na siłce razem z kibicami cracovii ćwiczy murzyn czy to farmazon??

pytong

Post autor: pytong » 21.04.2015, 12:59

W Łagiewnikach ksc cos zaczal dzialac, widac po murach. Wisla Szwoszowice na plus. Kliny - tam juz sie robi pustynia kibicowska. A jak Ruczaj? Jak te nowe osiedla za ruczajem 3 strona?

JN95

Post autor: JN95 » 21.04.2015, 13:14

Nowe osiedla Wisła , Ruczaj Wisła na plus

Hercules Poirot

Post autor: Hercules Poirot » 21.04.2015, 13:54

Metal zatrzymany [link]

Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 » 21.04.2015, 16:40

Oświecenia - Wisła na plus, gonią każdego
Prokocim - Wisła na plus
Kozłówek - Wisła też na plus, bandy Cracovii już nie widać
itp itd

Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 » 21.04.2015, 17:14

Nie wchodzić z link post wyżej ode mnie, link do jakiejś gry.

WOB

Post autor: WOB » 21.04.2015, 18:10

Obiektywny1906 pisze:Oświecenia - Wisła na plus, gonią każdego
Prokocim - Wisła na plus
itp itd
Skoro tak twierdzisz

Obiektywny1906

Post autor: Obiektywny1906 » 21.04.2015, 22:44

Wisła tak twierdzi.

JN95

Post autor: JN95 » 22.04.2015, 09:28

Powiedz mi gosciu co ci sie nie zgadza niby ? nie ruszyliscie d*** w łagiewnikach albo na podgorzu? w rejonach ktore opisalem wczesniej nie ruszyła sie Wisła? taka mała ciekawostka co do Wieliczki i brata jednego z polskich bokserow , nie przeszkadza wam chlopaki z cracovii ze to przezut ?

walka_o_przetrwanie2

Post autor: walka_o_przetrwanie2 » 22.04.2015, 18:29

Hercules Poirot pisze:Metal zatrzymany [link]
Zespół poszukiwawczy wraz z Sekcją ds. Zwalczania Przestępczości Pseudokibiców Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie szybko ustalił, że „Metal” ukrywa się w miejscowości Rumia niedaleko Gdyni. Funkcjonariusze zatrzymali Roberta M. jeszcze tego samego dnia o godz. 23. Wychodził z kina ze swoją nową dziewczyną. Był kompletnie zaskoczony.

Szybko ustalił hehehe . Jakiś ,,kolega'' ze sztywnej gangsterskiej Cracovii go sprzedał.

Hercules Poirot

Post autor: Hercules Poirot » 23.04.2015, 14:37

Kibice Cracovi donoszą na kibiców Pogoni do Komisji Ligi . Wysyłają maile do Komisji Ligi ze zdjęciami koszulek Pogoni
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php? ... 820,page=8

wisla nh

Post autor: wisla nh » 24.04.2015, 00:55

Sprawa jest prosta kurwie pasiastej zawsze się coś nie zgadza JżS

KRKoviac

Post autor: KRKoviac » 26.04.2015, 11:19

Prokocim - Wisła na plus
itp itd
Generalnie nie zaglądam w ten wątek na kibice.net, ale z ciekawości wszedłem i widzę, że dalej nie ma sensu tu zaglądać :)
No chyba, żeby się pośmiać. Dodatkowo Ruczaj wisla, podobno gdzieś jest, ale żeby ktoś to widział :)

PogodaBahama

Post autor: PogodaBahama » 26.04.2015, 12:09

KRKoviac pisze:
Prokocim - Wisła na plus
itp itd
Generalnie nie zaglądam w ten wątek na kibice.net, ale z ciekawości wszedłem i widzę, że dalej nie ma sensu tu zaglądać :)
No chyba, żeby się pośmiać. Dodatkowo Ruczaj wisla, podobno gdzieś jest, ale żeby ktoś to widział :)
Jakbyś nie zauważył idioto, to post ten jest żałosną szyderą Twojego "brata" po szalu.

Sam Fisher

Post autor: Sam Fisher » 26.04.2015, 22:46

KRKoviac pisze:
Prokocim - Wisła na plus
itp itd
Szkoda że na Ruczaju jesteście w mniejszości

Psiak

Post autor: Psiak » 27.04.2015, 09:37

Sagat14 pisze:Psiaku, mnie osobiscie po prostu bawią te historyjki z tej waszej iście propagandowej stronki, pierwsze z brzegu odnośnie jak sam pisałeś Waszych kilkudziesięciu zgód za czasów chełpienia sie resortem[..]

to tylko jeden z tych kilkudziesięciu Waszych przykładów jaki bajzel panował wtedy, także zabawny jest ten Wasz flagowy argument o w pełni świadomej akceptacji w Polsce układania sie z klubem i kibicami milicyjnymi
Historiawisly.pl w tym przypadku jest ok.?

Gdzie w tym cytacie jest napisane, że Bełchatów nieświadomie się układał z klubem i kibicami milicyjnymi?
Wskażesz?
Ja jeszcze raz powtórze, że tym temacie padły juz dowody na to, ze ludzie mieli świadomość, że Wisła była klubem milicyjnym, pisał o tym choćby chłopak z Bytomia, pisał o tym Jacek Kurski, a kiedyś pisał chłopak z ŁKS-u.
Jak na razie twojej wersji nie potwierdził nikt a ty sam żadnych dowodów na to nie przedstawiłeś!

I co oznacza stwierdzenie "chełpenie się resortem"?
to slynne Polskie "wrog milicja numer jeden" w Waszym przypadku nie byl aktualny? wygodniej było skontrować sporawe do zydostwa Na Kaluzy niż robic u siebie porządki (tak wiem wiem przecież walczyliscie na Hucie z psami i mieliscie kilkadziesiąt sztywnych chuliganskich zgód he he)
Jak to nie był aktualny. Na Wiśle co mecz praktycznie leciało: "MO Gestapo", "I pałą i pałą..." "Policjanci to palanci" itp.
Dlaczego? Ano dlatego, że nie wiązano polityki ze sportem!
I jak ty chciałeś robić te porządki?
Dlaczego nie zrobiliscie porządków z prezesami komunistami przez blisko 40 lat?
Coś wam stało na przeszkodzie?
Dlaczego, jako kibice, nie wywaliliście Cyrankiewicza ze stadionu, tylko ciepło go przyjmowaliście?

Co znaczy skontrować sprawę do "żydostwa na Kałuży"?
To już prawie cały wiek tradycji określania was Żydami:
A jednak mimo to ohydne okrzyki i hasła antysemickie asu do szły od czczasu z trybuny. „Do bóźnicy”, „żydy”, „żydowski sędzia”, „żydowska Cracovia” — to już niech sama Wisła weźmie na konto swego „aktywnego” i „moralnego” bilansu.
Tygodnik Sportowy, 05.05.1925r.

"jakdzieci" sie chyba załamie, w tym przypadku to my wyprzedziliśmy was, i to o ponad 70 lat ! :)
masz chłopie te z 50 lat i pieprzysz takie bzdury, moze i ktos tak odbierać zgody kiedyś/dzisiaj ale chyba tylko klasyczny paź z mlyna który nigdy ze zgodami nie robił interesów, a od lat 90tych ąz po dzisiaj to jest glównym wyznacznikiem z kim dana ekipa sie wącha, ale pewnie zaraz pewnie wyskoczysz ze w latach 80tych tez byly powazne interesy tyle ze inne
To Tobie chodzi o przyczyny zgód?
Trzeba było tak od razu.
Kiedyś przede wszystkim wpływ na to miał obowiązujący układ zgód/kos.
Np. wróg mojego wroga stawał się moim przyjacielem, albo przyjaciel mojego przyjaciela stawał się moim przyjacielem, albo wróg mojego przyjaciela stawał sie moim wrogiem.
klasyczne wiślackie odwracanie kota ogonem, Psiak "znaj proporcje mocium panie", w całej Polsce ludzie zlewali milicyjne twory, nie bylo na nich zorganizowanych grup kibicowskich ale u Was wszystko ok, bo przecież jakiś Cyrankieiwczy był za Żydami to u nas na R22 tym bardziej moze być a nawet powinien!
Bardzo dobrze to ująłeś.
Wisła nie jest milicyjnym tworem i to ją odróżnia od pozostałych klubów.
Jeśli natomiast chodzi o zlewanie tych milicyjnych tworów to piszesz nieprawdę!
Z tego co pamiętam to nawet Błękitni Kielce mieli jakąś grupę szalikowców.
A najlepszym przykładem nie będzie Gwardia Koszalin, do tej pory funkcjonuje tam ruch kibicowski.
A Gryf Słupsk to co, kibiców nie miał?

Zresztą temat dobry na jakieś naukowe opracowanie.
Nie wiem, czy tutaj wyznacznikiem nie byłyby sukcesy lub tradycje lokalnych rywali.
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"

mokry_john

Post autor: mokry_john » 28.04.2015, 08:44

W temacie zgody/kosy zrobiło się poruszenie na temat zgody Wisła - Lazio - szczerze mnie to j****. Zaciekawiła mnie inna informacja z tamtego tematu odnośnie Krakowa a mianowicie, tam ludzie pisali że Cracovia wyciągła z magazynu Wisły jakieś tam flagi, może ktoś opisać ta sytuacje tzn jakie flagi i kiedy ewentualnie zawisły do góry kołami.

Post autor: *** » 28.04.2015, 09:05

w 2006? z magazynu na remontowanym stadionie Wisły wyjebano zamek i zniknęły 3 flagi: Wisła Kraków z kostuchą, Super Wisła i TKWM.Pół roku później odnalazły się do góry kołami w Poznaniu z okazji PP z Wisłą.
Sami zainteresowani nic na ten temat nie mówili, fakt jednak jest taki że w magazynie były wszystkie inne flagi Wisły a idiota który je zabrał nie patrzył co kradnie (kibic?)

Joka

Post autor: Joka » 28.04.2015, 13:28

UTYMAN pisze:
info z TMK pisze:
UTYMAN pisze:Nie imbecylu bardziej do milicyjnej Wisły.
Wy to w 3 bundeslidze powinniście grać derby z Dynamem Drezno z kręcącym młyn waszym przywodcą Pyskatym oberschleiseny:D
Ty i ta twoja Wisła może nam lizac pięty. Żadna Polska tylko Oberschlesien!A Pyskaty to swój chłop.
To powiedz mi, co od Was typy w Dublinie robiły na reprze? Popierdolili loty?
A my wciąż o tym samym, a my wciąż tacy sami! Charakternie z zasadami, z pierdolnięciem jak dynamit!

Banti

Post autor: Banti » 01.05.2015, 11:11

dla przygody możesz pojechać sobie do ogórków z Bratysławy i sadzić dalej kity, że nie żyjesz tylko tym co wyczytasz na necie.
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!

Hercules Poirot

Post autor: Hercules Poirot » 01.05.2015, 21:25

Znany kibic Cracovii w akcji : [link]

Hercules Poirot

Post autor: Hercules Poirot » 12.05.2015, 14:05

Zaczyna się proces w sprawie ś.p. Dziekana niedawno pojmanego kibica Cracovii [link]

Ten dla odmiany nie przyznaje się , przynajmniej na razie .

P141171215B

Post autor: P141171215B » 12.05.2015, 20:17

Żyduś Chytrus nie spinaj tak c.pki bo ci żyłka pęknie. Ten mecz był opisywany kilka stron wcześniej. Poszukaj
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.

P141171215B

Post autor: P141171215B » 14.05.2015, 15:55

Próbujesz Żyduś błysnąć wiedzą a pytania zadajesz jak szóstoklasista. Zdecyduj się czy jesteś ogarniętym kumaczem czy nieogarniętym tępakiem. Choć jedno i drugie pasuje. Z numerami też nie trafiłeś. Próbuj dalej.

P141171215B

Post autor: P141171215B » 14.05.2015, 18:02

Ale to ciebie interesują liczby, więc- szukaj!

SzachownicaZdarzen

Post autor: SzachownicaZdarzen » 15.05.2015, 17:08

Dużo w Krakowie zostało jeszcze kamienic?

JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK » 16.05.2015, 18:12

łał chyba przejeliscie Biezanów!!!

Teelte

Post autor: Teelte » 16.05.2015, 18:23

Czemu Cracovia nie jedzie do Łęcznej?
Więcej do powiedzenia ma ten co nie mówi nic

Post autor: *** » 16.05.2015, 19:17

z tego co piszą na swoim forum, było małe zainteresowanie :)

JanuszKRK

Post autor: JanuszKRK » 16.05.2015, 20:52

nie pojechali bo przeznaczyli kase na farby zeby zaznaczyc ze jednak jeszcze nie wygineli do konca w KrK
troche kasy tez poszło na chamów z niepołomic zeby dalej dzielnie pomagali rodowitym krakoviakom

tacy dwaj

Post autor: tacy dwaj » 16.05.2015, 21:07

JanuszKRK pisze:nie pojechali bo przeznaczyli kase na farby zeby zaznaczyc ze jednak jeszcze nie wygineli do konca w KrK
troche kasy tez poszło na chamów z niepołomic zeby dalej dzielnie pomagali rodowitym krakoviakom
Ostanie grafy mieli jeszcze w Czernichowie i Rusocicach,pewnie to nowe dzielnice Krakowa,bo przecież oni co podkreślali nawet w tym temacie wiele razy są tylko w Krakowie;-)

barter

Post autor: barter » 16.05.2015, 22:36

Ten chłop od maczety, patrząc na jego ruchy, to albo jakis niedorozwinięty, albo na lekcje wf nie miał ochoty. Dresik też mu lekko opadł

jakdzieci

Post autor: jakdzieci » 17.05.2015, 01:31

Weź piździelcu, jeden z drugim gwardzista będzie pisał gdzie kto ma grafy :D ty pizdo z gdowa.
Szkoda was nawet kompentować milicyjne patałachy. Siorbnijcie pisiora cupiałowi. Wszak cinkciarz i przyjaciel komuny. Niech któryś z waszych dendrofili zajedzie tekstem o cyrankiewiczy ubeckie łajzy.

Ciekawe, który ormowiec skomentuje, że boli Cracovie ta gwardyjska wisła/ Jakby ktoś się wypierał to -> [link]

WS1906

Post autor: WS1906 » 17.05.2015, 04:16

Mistrzowskie przejście od graffiti poprzez cinkciarza i kończąc na gwardii ja na mistrza pióra przystało... Tylko co to ma wspólnego z tematem oprócz kolejnej próby go rozjebania..

ODPOWIEDZ