komentarze dla Gornego Slaska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

wnc1964

Post autor: wnc1964 » 28.07.2007, 22:14

nas w Zabrzu ponad 700osób na sparingu, mecz w pokojowej atmosferze układ debiutują dwie nowe fany.
Dobra prezentacja kibiców Górnika, jak na srodek wakacji i spariing dobre liczby obu ekip.
Mecz miał charakter charytatywny.

iparts.pl
Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 28.07.2007, 22:19

Konkretnie GieKSa się pokazała, Górnik ilościowo oczywiście też jak na rangę spotkania (bilety płatne). "Sportowcy" razem czy osobno?

Zajczak

Post autor: Zajczak » 28.07.2007, 23:06

ja odnośnie dzisiejszego wypadu do Zabrza:

moi drodzy "chuligani" Ruchu z Chebzia i Świetochłowic (?) niestety macie bardzo slabe celowniki, wasze kamienie rzucane w nasz pociąg nie dotarły do celu, proponuje zdrowo potrenować celność i siłę rzutu :lol:

Myślałe, że tak zacofane podejście do tematu już minęło tym bardziej, że ostatnio przejeżdżaliśmy pare razy przez te okolice i nic takiego nie miało miejsca ale widzę, że w szeregach chorzowian znów wyrasta ekipa kamieniarzy i chyba jest to jedna z nielicznych ekip w Polce - gratulacje za robienie obciachu innym normalnym kibicom Ruchu
[link]

PB-PŚL

Post autor: PB-PŚL » 28.07.2007, 23:07

Mustang pisze:
Tu masz kibicowską mapę Piekar - [link]

Sam oceń czego jest więcej, Polonia nie jest zaznaczona, bo to są tylko pojedyńcze przykłady na Brzezinach przy Bytomiu,
Bzdury wypisujesz kolego.Fakt jest nas mało ale jesteśmy obecni chyba wszędzie poza Dąbrówką i nie są to na pewno pojedyncze osoby.

Sztygar

Post autor: Sztygar » 28.07.2007, 23:48

[link]

Robinho1920
ban

Post autor: Robinho1920 » 28.07.2007, 23:55

Widze ze tu niezła napinka:D:D nieźle zapraszam na fany blog- mój nick ale nie mój:P:P [link]
SeRce w bieli kRew w błękicie KS Ruch Chorzów Ponad Życie!!!

1920bluegang

Post autor: 1920bluegang » 29.07.2007, 00:56

mecz przyjazni GKS-KSG :lol: ulubiona melodia- ruch smierdziele :lol: smiech na sali :P zycze powodzenia i umacniania zgody :lol:
NASZE ZYCIE JEST NIEBIESKIE

elo_melo
ban

Post autor: elo_melo » 29.07.2007, 01:05

zgoda...
masz kompleksy? dostajesz dziennie wj.b od żaboli albo gieksiarzy? a skoro jesteście tacy mocni na śląsku to czemu sie tym przejmujecie? nasraliście już?

Junior1948

Post autor: Junior1948 » 29.07.2007, 02:18

1920bluegang pisze:mecz przyjazni GKS-KSG
Z tego co wiem był mecz: Górnik - GKS
1920bluegang pisze:ulubiona melodia- ruch smierdziele
Byłeś,widziałeś,słyszałeś?
Nie?
Więc nie p****** głupot.
1920bluegang pisze:zycze powodzenia i umacniania zgody
Dziękujemy :D

PB-PŚL

Post autor: PB-PŚL » 29.07.2007, 02:57

Mustang pisze:Tak? No ale się nie ujawniacie... A jeśli się nie ujawniacie to po co ktoś by was zaznaczał na tej mapie?
Tak? Ujawnij sie jak jest nas w sumie może 40 osób na całe miasto a w około pełno Ruchu i Górnika.Pewnie Górnik sie ujawnia jak jest w parę osób na terenach Ruchu i na odwrót jak jest Ruch na terenach Górnika? Nie bądź śmieszny.

Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 29.07.2007, 10:15

1920bluegang pisze:mecz przyjazni GKS-KSG :lol: ulubiona melodia- ruch smierdziele :lol: smiech na sali :P zycze powodzenia i umacniania zgody :lol:
Śmiechem na sali był początkowo Wasz układ z Widzewem, bo podobno Ruch to White Boys, Nazi Boys czy po prostu Niemcy. W Rybniku wspieracie GKS Jastrzębie a śmiejecie się ze śląskiego układu? To się nazywa śmiech na sali dzieciaku. Mnie to osobiście j**** kto z kim trzymie, ale po c*** zaczynasz taką polemikę?

*MALek*

Post autor: *MALek* » 29.07.2007, 10:46

"Persona Non Grata" (małymi literami "Brat za Brata / GKS Katowice od małolata) i "GieKSa on Tour" (mniejszymi literami "Nawet po obcej ziemi chodzimy własnymi ścieżkami")
Zalenzer Sportverein 1906 Zalenze (od 1924 KKS Górnik Katowice) + SC Eiche 1911 Domb (GKS Dąb Katowice) + Orzeł 1920 Wełnowiec + RKS 1920 Bogucice (Górnik 1920 Katowice) = GKS 1964 Katowice.

S.P.

Post autor: S.P. » 29.07.2007, 11:45

Fighting Dragon Tokyo pisze: Śmiechem na sali był początkowo Wasz układ z Widzewem, bo podobno Ruch to White Boys, Nazi Boys czy po prostu Niemcy. W Rybniku wspieracie GKS Jastrzębie a śmiejecie się ze śląskiego układu? To się nazywa śmiech na sali dzieciaku. Mnie to osobiście j**** kto z kim trzymie, ale po c*** zaczynasz taką polemikę?
Niemcy tez mieli sztamy np z Japonia :D
a co do wspierania Jastrzebia to tylko FC Radlin z nimi trzyma
na Ślonsku radzimy sobie sami-niepotrzebujemy ukladow tak jak wy 8)
A.H. KS Ruch

Szakal1964

Post autor: Szakal1964 » 29.07.2007, 12:24

S.P. pisze:
Fighting Dragon Tokyo pisze: Śmiechem na sali był początkowo Wasz układ z Widzewem, bo podobno Ruch to White Boys, Nazi Boys czy po prostu Niemcy. W Rybniku wspieracie GKS Jastrzębie a śmiejecie się ze śląskiego układu? To się nazywa śmiech na sali dzieciaku. Mnie to osobiście j**** kto z kim trzymie, ale po c*** zaczynasz taką polemikę?
A.H. KS Ruch

a do k**** nędzy fc radlin to nie ruch?
ku*** cos jest białe a śmieRdziel bedzie twierdził ze to czarne!normalka

no radzicie sobie sami to po co wam te układy/sztamy i h** wie jeszcze( elana apator widzew iglopol myszkow zagłebie jastrzebie atletico madryt :D )

skończcie dyskutowac z tymi baranami

ścieRwo!

*MALek*

Post autor: *MALek* » 29.07.2007, 12:33

Szakal masz racje w tym co piszesz o Radlinie ale z takim poziomem wpisów i napinką wróże ci "szybki wyjazd na BANik

i 2 sprawa nazwy własne piszemy DUŻYMI LITERAMI

Radlin, Ruch, Elana, Apator, Widzew, Iglopol, Myszkow, Zagłebie, Jastrzebie, Atletico, Madryt
Ostatnio zmieniony 29.07.2007, 12:43 przez *MALek*, łącznie zmieniany 2 razy.
Zalenzer Sportverein 1906 Zalenze (od 1924 KKS Górnik Katowice) + SC Eiche 1911 Domb (GKS Dąb Katowice) + Orzeł 1920 Wełnowiec + RKS 1920 Bogucice (Górnik 1920 Katowice) = GKS 1964 Katowice.

1920bluegang

Post autor: 1920bluegang » 29.07.2007, 12:39

GKS-KSG -KTO NIE SKACZE JEST ZA RUCHEM HI,HI,HI :lol:

Fighting Dragon Tokyo

Post autor: Fighting Dragon Tokyo » 29.07.2007, 12:46

S.P. pisze:
A.H. KS Ruch
Czyli mam rozumieć, że Ruch Chorzów nieprzyznaje się do FC Radlina? FC Radlin to chyba "poważna" ekipa, więc traktujesz ich osobno czy jak swoich? Jak swoich, to oznacza, że Ruch Chorzów wsparł GKS Jastrzębie w Rybniku i nie zaczynaj robić podziałów, bo głupio Ci, że wsparliście gorolów? Idealista się znalazł...

1920bluegang

Post autor: 1920bluegang » 29.07.2007, 12:52

RUCH NIE MA ZADNEJ ZGODY ,UKLADY Z JASTRZEBIEM OSOBY Z RADLINA CO BYLY NA TYM MECZU BYLY U SWOJICH KUMPLI Z JASTRZEBIA I NAPEWNO NIE JAKO RUCH. MY NIE MUSIMY ROBIC UKLADOW ZGOD LIZAC SIE PO JAJACH Z INA SLASKA DRUZYNA BO MY JESTESMY TU NAJSILNIEJSI I NIE MA NA NAS MOCNYCH (NA SLASKU NAPEWNO!!!):twisted: MOZE GKS I KSG BY POMYSLAL O JAKIES INNE DRUZYNIE ZE SLASKA DO UKLADU BY BYL FAJNY TROJKAT :lol:

dawid1920

Post autor: dawid1920 » 29.07.2007, 13:11

Niema co dyskutowac z Pieronskimi Hanysami(na plotach fany Jaworzna i do niedawna Dabrowy Gorniczej) oni wszystko wiedzo naj.Wnapince 1 plac :lol: :lol: :lol: To my hanysy z Gieksy buhaha
Ostatnio zmieniony 29.07.2007, 13:18 przez dawid1920, łącznie zmieniany 1 raz.

MarcinPiekary

Post autor: MarcinPiekary » 29.07.2007, 13:17

mówiąc o Piekarach to jest tu kilka Polonistów a także GieKSiarzy, z tego co wiem GieKSiarze nawet często sie ujawniają widać to po smyczach :) ale żadnego Poloniste nie widziałem na oczy w barwach Poloni.
Teraz zaczne od kibiców Górnika i Ruchu w P.Śl

Kozłowa Góra - może i kibice Ruchu jeżdżą z tamtąd na mecze ale to 1 lub 2 auta, gdyby kozłowa góra była tak za ruchem to pewnie niebyło by tam napisów Zagłębia Sosnowiec albo Górnika Zabrze albo dawno były by już zamalowane. Kozłowa to same domki jadnorodzinne i pola :)

Oś. Wieczorka
Stare Osiedle
Wschód
oś. Buczka
didura
oś. fińskie
józefka
oprócz oś fińskie i józefki reszta osiedli to największe skupiska bloków w Piekarach a co za tym idzie więcej Kibiców Górnika, bardzo aktywnych :)

Piekary
Szarlej
oś. Sowińskie
Piekary i Szarlej to centrum Piekar gdzie także rządzi KSG, Sowiny to także blokowiska na których doś dobrze mają sie kibice Górnika.

Brzozowice-Kamień
dużo Ruchu ale jest także GieKSa dzielnica podobna do Kozłowej Góry same domki, około 10 bloków na tak dużą dzielnice ale tu kibice Niebieskich są Aktywni

Manhatan
może nie dzielnica ale blokowisko tu bezapelacyjnie Ruch ma najlepszą ekipe, manhatan jest jedną z dzielnic ruchu na któej jest jakaś cywilizacje

Brzeziny
są także niebieskie tu troszke więcej bloków niż na Kamieniu, niebiescy tu też mają sie dobrze

Dąbrówka Wielka
największa wiocha zaraz po Kozi Górze w piekarach, dzielnica znana z kapusty zero bloków domki jednorodzinne, dzielnica wielka na mapie piekar ale Ruchu jeździ z dąbrówki jakieś 10 osób

to Tyle z mojej strony myśle że wiele osób sie z Tym zgodzi :)
To My Górnika chuligani, na Piekarach wychowani \G/

elo_melo
ban

Post autor: elo_melo » 29.07.2007, 15:23

1920bluegang pisze:RUCH NIE MA ZADNEJ ZGODY ,UKLADY Z JASTRZEBIEM OSOBY Z RADLINA CO BYLY NA TYM MECZU BYLY U SWOJICH KUMPLI Z JASTRZEBIA I NAPEWNO NIE JAKO RUCH. MY NIE MUSIMY ROBIC UKLADOW ZGOD LIZAC SIE PO JAJACH Z INA SLASKA DRUZYNA BO MY JESTESMY TU NAJSILNIEJSI I NIE MA NA NAS MOCNYCH (NA SLASKU NAPEWNO!!!):twisted: MOZE GKS I KSG BY POMYSLAL O JAKIES INNE DRUZYNIE ZE SLASKA DO UKLADU BY BYL FAJNY TROJKAT :lol:
najsilniejsi :D ho ho ho :D sugerujesz sie nazwami typu NIEBIESKA Ruda Śląska itd. :D

skończcie pierdolić i udowodnijcie nam że jesteście mocni :D bo narazie pokazujecie sie z frajersko neostradowej strony :D
nie przejmujcie sie tym układem bossi :D

boskie

Post autor: boskie » 29.07.2007, 16:12

Mnie zastanawia jedna rzecz którą zaobserwowałem, dlaczego kibiców R jest najwięcej w dzielnicach patologicznych wulcowych? u mnie na osiedlu (spokojne osiedle) sa kibice Ruchu Górnika i Gieksy. I nie wiem dlaczego ale tak naprawde jest ze Chorzowscy(wiadomo nie wszyscy,ale duuza wiekszosc) to totalny margines umysłowy, kolesie po podstawówkach ledwo umiejący sie wysłowić, Zabole Gieksiarze są jakoś normalnymi kolesiam, pracują uczą sie tacy normalni ludzie..wiadomo ze w kazdeej grupie ludzi zanjadize sie iles tam przypadków ułomnych ale zastanawia mnei to zjawisko ze własnie w duzej mierze ludzie marginalni wybierają R a nie inne kluby...?

boskie

Post autor: boskie » 29.07.2007, 16:48

Nie prowokacja tylko to co zaobserwowałem mieszakjąc całe życie na Sląsku, mając doczynienia z kibicami róznych klubów( Jest to oczywiscie tylko moje zdanie ). Ruch mówi niebieskie Katowice w Kce jst troche Ruchu porozrzucani po dzielnichach, najwiecej ich na Nikiszu a jaki Nikisz jest każdy wie. Wiadomo że to nei ejst reguła osobiscie znam ludzi z R bardzo kumatych spoko ludzi...poważnie nie chce tu napinac na Ruch chodz wiem ze i tak to tak brzmi ale Ci wasi młodzi niebiescy to jak dla mnie dno intelektualnie. Powtarzam jeszcze raz ze jest to tylko moje zdanie dlatego nie pisze ze kibice tego uwazają kibiców tego za takich.

gimnazjalistawokularach

Post autor: gimnazjalistawokularach » 29.07.2007, 16:59

dawid1920 pisze:Niema co dyskutowac z Pieronskimi Hanysami(na plotach fany Jaworzna i do niedawna Dabrowy Gorniczej) oni wszystko wiedzo naj.Wnapince 1 plac :lol: :lol: :lol: To my hanysy z Gieksy buhaha
Co się stało z faną ZAWIERCIE, która też nie tak dawno wisiała na płocie stadiony przy Cichej?

MarcinPiekary

Post autor: MarcinPiekary » 29.07.2007, 17:08

Mustang pisze: Trochę namieszałeś - złe liczby ;)

Na Kamieniu jest duużo więcej bloków niż mówisz, Brzeziny to praktycznie same familioki, Dabrówka niby same domki jednorodzinne, ale ekipa jest! I to większa niż 10 osób - potwierdziło się to w rundzie wiosennej. Zresztą co to ma do rzeczy, czy na danej dzielnicy jest 5 bloków, a na drugiej 7? Poza tym nigdy nie widziałem GieKSiarza w barwach - nawet na Brzozowicach. Za to widziałem tam juz duzo razy Niebieskich w barwach. GieKSa ma się coraz ciężej, a to za sprawą tego, że młodzi wybierają Ruch. Na Kamieniu jest dokladnie jedna osoba z GieKSy, która przyznaje ze jest w tej dzielnicy osamotniona.

Następna sprawa - nawymieniałeś tych osiedli typu Buczka, Wschód - a to przecież małe osiedla, które na mapie wliczone są jako os. Wieczorka. Ruch w Piekarach się odradza - na rundę jesienną jeździlo kilkakrotnie mniej osób niz na wiosenną, a to dobrze wrózy...
hehe:D może i masz troche racji ale jeżeli Ty na mapie oddzielasz brzozowice od kamienia jako inne dzielnnice to na tej mapce powinny być takie osiedla jak np. "stare" większe od takich brzozowic czy kamienia :)
jeżeli nie widziałeś GieKSiarzy w barwach gwarantuje że zobaczysz a najlepszym dowodem na to ze GieKSiarze są na brzozowicach to napisy na ścianach, które wy powinniście zamalować jednak tego nierobicie:)
a co do Ruchu w Piekarach możecie sie odradzać ale i tak zawsze będziecie w Piekarach na drugim miejscu :)
pozdROWienia

MarcinPiekary

Post autor: MarcinPiekary » 29.07.2007, 18:13

Mustang pisze:[Co do ostatniego zdania - zdziwisz się :twisted: :P

PozdRo, bez napinki. ;)
nieździwie sie szczerze mówiąc wiem jak jest i przez kilka lat nic sie niezmieni .
Też pozdrawiam, bez napinki :) :twisted:

Patton

Post autor: Patton » 29.07.2007, 18:52

To Ciebie tutaj dawno nie powinno byc... :arrow: PODPIS.

Żaba-Katowice

Post autor: Żaba-Katowice » 29.07.2007, 18:59

ku***,jak dzieci w przedszkolu...co do postow wyzej dotyczacych dzielnic w jakich jest Ruch to faktycznie,dzielnice o dupe rozbic,takie jak szopy,nikisz czy w Mysłowicach rymera,ale tez sa w duzej kupie na normalnych dzielnicach jak gisz czy brzeczki.to tak obiektywnie.pozdr.
Rodowity katowiczanin tylko GKS KATOWICE,klub mojego miasta.

Zablokowany