komentarze dla Gornego Slaska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Bogdan Adamiec
A ja się nie zgodzę do końca.. Co do Gieksy jak i Polonii są oni raczej poukrywani. Ale z czym się nie zgadzam - chodzi o określenie "jednostki z Polonii". Co to znaczy? Że jest ich max. 9?neRka pisze:W Piekarach najwięcej jest Górnika, potem Ruch-u. Kilkanaście osób jeździ na GKS ( mało zorganizowani ) i jednostki Poloni.
Bo skoro Gieksy jest "kilkanaście" a liczba PB wyraża się w "jednostkach" to tak by to znaczyło...
http://forum.polonia.bytom.pl/viewtopic ... sc&start=0
-
wnc1964
-
Fighting Dragon Tokyo
Bzdury wypisujesz kolego.Fakt jest nas mało ale jesteśmy obecni chyba wszędzie poza Dąbrówką i nie są to na pewno pojedyncze osoby.Mustang pisze:
Tu masz kibicowską mapę Piekar - http://i15.tinypic.com/52zq107.jpg
Sam oceń czego jest więcej, Polonia nie jest zaznaczona, bo to są tylko pojedyńcze przykłady na Brzezinach przy Bytomiu,
-
Robinho1920
- ban
Widze ze tu niezła napinka:D:D nieźle zapraszam na fany blog- mój nick ale nie mój:P:P www.slaska-pilka.blog.onet.pl
-
1920bluegang
Szakal masz racje w tym co piszesz o Radlinie ale z takim poziomem wpisów i napinką wróże ci "szybki wyjazd na BANik
i 2 sprawa nazwy własne piszemy DUŻYMI LITERAMI
Radlin, Ruch, Elana, Apator, Widzew, Iglopol, Myszkow, Zagłebie, Jastrzebie, Atletico, Madryt
i 2 sprawa nazwy własne piszemy DUŻYMI LITERAMI
Radlin, Ruch, Elana, Apator, Widzew, Iglopol, Myszkow, Zagłebie, Jastrzebie, Atletico, Madryt
Ostatnio zmieniony 29.07.2007, 12:43 przez *MALek*, łącznie zmieniany 2 razy.
-
1920bluegang
-
1920bluegang
RUCH NIE MA ZADNEJ ZGODY ,UKLADY Z JASTRZEBIEM OSOBY Z RADLINA CO BYLY NA TYM MECZU BYLY U SWOJICH KUMPLI Z JASTRZEBIA I NAPEWNO NIE JAKO RUCH. MY NIE MUSIMY ROBIC UKLADOW ZGOD LIZAC SIE PO JAJACH Z INA SLASKA DRUZYNA BO MY JESTESMY TU NAJSILNIEJSI I NIE MA NA NAS MOCNYCH (NA SLASKU NAPEWNO!!!):twisted: MOZE GKS I KSG BY POMYSLAL O JAKIES INNE DRUZYNIE ZE SLASKA DO UKLADU BY BYL FAJNY TROJKAT 
-
MarcinPiekary
mówiąc o Piekarach to jest tu kilka Polonistów a także GieKSiarzy, z tego co wiem GieKSiarze nawet często sie ujawniają widać to po smyczach
ale żadnego Poloniste nie widziałem na oczy w barwach Poloni.
Teraz zaczne od kibiców Górnika i Ruchu w P.Śl
Kozłowa Góra - może i kibice Ruchu jeżdżą z tamtąd na mecze ale to 1 lub 2 auta, gdyby kozłowa góra była tak za ruchem to pewnie niebyło by tam napisów Zagłębia Sosnowiec albo Górnika Zabrze albo dawno były by już zamalowane. Kozłowa to same domki jadnorodzinne i pola
Oś. Wieczorka
Stare Osiedle
Wschód
oś. Buczka
didura
oś. fińskie
józefka
oprócz oś fińskie i józefki reszta osiedli to największe skupiska bloków w Piekarach a co za tym idzie więcej Kibiców Górnika, bardzo aktywnych
Piekary
Szarlej
oś. Sowińskie
Piekary i Szarlej to centrum Piekar gdzie także rządzi KSG, Sowiny to także blokowiska na których doś dobrze mają sie kibice Górnika.
Brzozowice-Kamień
dużo Ruchu ale jest także GieKSa dzielnica podobna do Kozłowej Góry same domki, około 10 bloków na tak dużą dzielnice ale tu kibice Niebieskich są Aktywni
Manhatan
może nie dzielnica ale blokowisko tu bezapelacyjnie Ruch ma najlepszą ekipe, manhatan jest jedną z dzielnic ruchu na któej jest jakaś cywilizacje
Brzeziny
są także niebieskie tu troszke więcej bloków niż na Kamieniu, niebiescy tu też mają sie dobrze
Dąbrówka Wielka
największa wiocha zaraz po Kozi Górze w piekarach, dzielnica znana z kapusty zero bloków domki jednorodzinne, dzielnica wielka na mapie piekar ale Ruchu jeździ z dąbrówki jakieś 10 osób
to Tyle z mojej strony myśle że wiele osób sie z Tym zgodzi
Teraz zaczne od kibiców Górnika i Ruchu w P.Śl
Kozłowa Góra - może i kibice Ruchu jeżdżą z tamtąd na mecze ale to 1 lub 2 auta, gdyby kozłowa góra była tak za ruchem to pewnie niebyło by tam napisów Zagłębia Sosnowiec albo Górnika Zabrze albo dawno były by już zamalowane. Kozłowa to same domki jadnorodzinne i pola
Oś. Wieczorka
Stare Osiedle
Wschód
oś. Buczka
didura
oś. fińskie
józefka
oprócz oś fińskie i józefki reszta osiedli to największe skupiska bloków w Piekarach a co za tym idzie więcej Kibiców Górnika, bardzo aktywnych
Piekary
Szarlej
oś. Sowińskie
Piekary i Szarlej to centrum Piekar gdzie także rządzi KSG, Sowiny to także blokowiska na których doś dobrze mają sie kibice Górnika.
Brzozowice-Kamień
dużo Ruchu ale jest także GieKSa dzielnica podobna do Kozłowej Góry same domki, około 10 bloków na tak dużą dzielnice ale tu kibice Niebieskich są Aktywni
Manhatan
może nie dzielnica ale blokowisko tu bezapelacyjnie Ruch ma najlepszą ekipe, manhatan jest jedną z dzielnic ruchu na któej jest jakaś cywilizacje
Brzeziny
są także niebieskie tu troszke więcej bloków niż na Kamieniu, niebiescy tu też mają sie dobrze
Dąbrówka Wielka
największa wiocha zaraz po Kozi Górze w piekarach, dzielnica znana z kapusty zero bloków domki jednorodzinne, dzielnica wielka na mapie piekar ale Ruchu jeździ z dąbrówki jakieś 10 osób
to Tyle z mojej strony myśle że wiele osób sie z Tym zgodzi
-
MarcinPiekary
hehe:D może i masz troche racji ale jeżeli Ty na mapie oddzielasz brzozowice od kamienia jako inne dzielnnice to na tej mapce powinny być takie osiedla jak np. "stare" większe od takich brzozowic czy kamieniaMustang pisze: Trochę namieszałeś - złe liczby
Na Kamieniu jest duużo więcej bloków niż mówisz, Brzeziny to praktycznie same familioki, Dabrówka niby same domki jednorodzinne, ale ekipa jest! I to większa niż 10 osób - potwierdziło się to w rundzie wiosennej. Zresztą co to ma do rzeczy, czy na danej dzielnicy jest 5 bloków, a na drugiej 7? Poza tym nigdy nie widziałem GieKSiarza w barwach - nawet na Brzozowicach. Za to widziałem tam juz duzo razy Niebieskich w barwach. GieKSa ma się coraz ciężej, a to za sprawą tego, że młodzi wybierają Ruch. Na Kamieniu jest dokladnie jedna osoba z GieKSy, która przyznaje ze jest w tej dzielnicy osamotniona.
Następna sprawa - nawymieniałeś tych osiedli typu Buczka, Wschód - a to przecież małe osiedla, które na mapie wliczone są jako os. Wieczorka. Ruch w Piekarach się odradza - na rundę jesienną jeździlo kilkakrotnie mniej osób niz na wiosenną, a to dobrze wrózy...
jeżeli nie widziałeś GieKSiarzy w barwach gwarantuje że zobaczysz a najlepszym dowodem na to ze GieKSiarze są na brzozowicach to napisy na ścianach, które wy powinniście zamalować jednak tego nierobicie:)
a co do Ruchu w Piekarach możecie sie odradzać ale i tak zawsze będziecie w Piekarach na drugim miejscu
pozdROWienia
-
MarcinPiekary
-
Żaba-Katowice
-
Brudny Harry
-
Kibic R.Śl
- ban
Ja jestem z Rudy Śląskiej moze wypowiem sie w tym temacie
ogolnie to bym sie zgodził z tym podziałem... Ale może po koleji opisze kazda dzielnice
Orzegów - dzielnica Górnika, kilka osób z Ruchu nie ujawniajacych sie.
Godula - dzielnica Górnika lecz jest takze grupa kibiców Ruchu, którzy jezdza na mecze i czasem sie ujawnia sam sie przekonalem ale nie zdarza sie to zbyt czesto i raczej nie ma wiekszego sensu.
Ruda - jedna z dzielnic w których mozna spotkac mniej wiecej wyrownane sily obu druzyn. (50/50)
Chebzie - dzielnica Ruchu, w ostatnim czasie duzo młodzierzy sie zaangażowało trzeba poczekac no efekty choc duzy plus dla nich, kilka osob z Górnika.
Nowy Bytom - podobnie jak Ruda mniej wiecej wyrownane sily.
Wirek - znaczna przewaga Górnika ale Ruch sie odradza na poszczegolnych osiedlach.
Bielszowice - dzielnica Górnika, kilka osob z Ruchu.
Halemba - kolejna dzielnica z wyrownanymi siłami.(50/50)
Bykowina - dzielnica Ruchu, kibice Górnika twierdza ze jest ich tam duzo lecz jakos nie mozna tego zaobserwowac. Sa napewno tylko poprostu to juz nie to co kiedys, ta dzielnica nalezy do Ruchu.
Kochłowice - Najbrdziej Chorzowska dzielnica, podobno sa kibice Górnika tego nie wiem.
Jest to sytuacja opisana przez kibica chorzowskiego Ruchu i mysle ze jest to w miare obiektywne... pozdRo
Orzegów - dzielnica Górnika, kilka osób z Ruchu nie ujawniajacych sie.
Godula - dzielnica Górnika lecz jest takze grupa kibiców Ruchu, którzy jezdza na mecze i czasem sie ujawnia sam sie przekonalem ale nie zdarza sie to zbyt czesto i raczej nie ma wiekszego sensu.
Ruda - jedna z dzielnic w których mozna spotkac mniej wiecej wyrownane sily obu druzyn. (50/50)
Chebzie - dzielnica Ruchu, w ostatnim czasie duzo młodzierzy sie zaangażowało trzeba poczekac no efekty choc duzy plus dla nich, kilka osob z Górnika.
Nowy Bytom - podobnie jak Ruda mniej wiecej wyrownane sily.
Wirek - znaczna przewaga Górnika ale Ruch sie odradza na poszczegolnych osiedlach.
Bielszowice - dzielnica Górnika, kilka osob z Ruchu.
Halemba - kolejna dzielnica z wyrownanymi siłami.(50/50)
Bykowina - dzielnica Ruchu, kibice Górnika twierdza ze jest ich tam duzo lecz jakos nie mozna tego zaobserwowac. Sa napewno tylko poprostu to juz nie to co kiedys, ta dzielnica nalezy do Ruchu.
Kochłowice - Najbrdziej Chorzowska dzielnica, podobno sa kibice Górnika tego nie wiem.
Jest to sytuacja opisana przez kibica chorzowskiego Ruchu i mysle ze jest to w miare obiektywne... pozdRo