Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Zanim zaczniecie dociekać czemu tyle Wisły przyszło na mecz Lechii, to podajcie może najpierw wasze liczby derbowe bo coś trąci farmazonem z waszej relacji, zwłaszcza że Tarnovia i Polonia określały swe liczby na 40+ z każdej stron.
-
Zaprzeczysz ze takich osob u was nie ma? Nieskazitelny moze i nie jest ale na przestrzesni 15 lat ktore Cie interesuja wstecz to jestes w stanie podac jeden przyklad przy... no wlasnie kto by byl wstanie policzyc wszystkie wasze kulawe akcje.JN95 pisze:Kolejny mistrz z cracovii , na Wiśle to jest przerabane sami komunisci , konfidenci , gwałciciele , festy , donosiciele. Dobrze że jest jeszcze tak nieskazitelny klub jak cracovia
-
No bo w takich byly. Gdzie tu masz farmazon? Tylko nie pisz ze jak Tarnovii bylo 40 to Lecha musialo byc 100 bo zrobisz z siebie glaba jeszcze wiekszego niz jestes.*** pisze:Zanim zaczniecie dociekać czemu tyle Wisły przyszło na mecz Lechii, to podajcie może najpierw wasze liczby derbowe bo coś trąci farmazonem z waszej relacji, zwłaszcza że Tarnovia i Polonia określały swe liczby na 40+ z każdej stron.
-
Tak samo jak u was i co mam sie kłócić jak dziecko ktory klub jest bardziej nieskazitelny? Nie uważasz że to bez sensu?
-
My a wy to roznica. Przez wszystkie lata tylko ogr doczekal sie jakiejs tam oprawy za dokonania a mogly by byc takie co rok. Wy jedna sprawe chcecie rozdmuchac do c*** wie jakiego stopnia, bez nicEgo bo ot taki kaprys mial wasz guru.JN95 pisze:Tak samo jak u was i co mam sie kłócić jak dziecko ktory klub jest bardziej nieskazitelny? Nie uważasz że to bez sensu?
-
Będąc w zeszłym tygodniu na rynku w Krakowie, widziałem ekipę Resovii wraz z ekipą Wisły. mógłby mi ktoś z zorientowanych napisać czy coś oficjalnego między obiema ekipami jest, bo że dobre kontakty mają od dawna to tajemnicą nie jest.
-
Smieszne sa te tłumaczenie ze my i wy to co innego oczywiscie;) Ten ogr jak nazwałes jest powodem strachu wśród was, wg mnie jest czysty (tak tak wiem papier itd) tylko pytanie do was skoro Shrek jest taki zły czemu próbowaliście goprzekupic na swoja strone? Co do Resovii , mamy z nimi dobre stosunki ale czy skończy sie to jakimś układem oficjalnym tego nie jestem w stanie powiedziec
-
Nie wiem ilu ich było więc się pytam o liczbę Lecha, Arki, Sandecji i nie wiem kogo tam jeszcze zapraszacie, strzelacie liczbami Wisły i Lechii, nie wiecie ile zgód z wami na derbach, w co drugim poście debil lub głąb śmiech na sali ;)19Cracovia06 pisze:No bo w takich byly. Gdzie tu masz farmazon? Tylko nie pisz ze jak Tarnovii bylo 40 to Lecha musialo byc 100 bo zrobisz z siebie glaba jeszcze wiekszego niz jestes.*** pisze:Zanim zaczniecie dociekać czemu tyle Wisły przyszło na mecz Lechii, to podajcie może najpierw wasze liczby derbowe bo coś trąci farmazonem z waszej relacji, zwłaszcza że Tarnovia i Polonia określały swe liczby na 40+ z każdej stron.
-
Daje sobie głowe uciąć że ten porucznik (***) nie był na Cracovii wspierać Lechię ani na wyjeździe w Białymstoku .
Ale tutaj tak cyber chuligani że prawie sobie klawiature połamał . Wirtualny rekin :) .
Ale tutaj tak cyber chuligani że prawie sobie klawiature połamał . Wirtualny rekin :) .
-
To czemu nie chcecie podać liczb zgód?
-
z obu stron w wiekszosci pisza tutaj oszolomy, ale ten gosc (***) to taki pajac, u ktorego po odcieciu internetu chyba by doszlo do wylewu albo do zawalu, ciezko o wiekszego blazna w tym temacie, serio "kolego" zastanow sie nad soba
szkoda, ze chce sie wam wszystkim ( z obu stron ) taki syf tutaj robic i walczyc z wiatrakami i jednym najwiekszym debilem
szkoda, ze chce sie wam wszystkim ( z obu stron ) taki syf tutaj robic i walczyc z wiatrakami i jednym najwiekszym debilem
-
wstyd im to nie podają, wolą rozkminiać liczby Wisły z dokładnością do % osób z Krk.
-
Jakie liczby zgód z Wisłą w Białymstoku ?
-
"Do Białegostoku w Lany Poniedziałek udało się 362 sympatyków Białej Gwiazdy, wraz z nami na sektor zawitali nasi zgodowicze Unia 25, Lechia 6, Polonia 2 oraz gościnnie Resovia (28) którym dziękujemy za wsparcie."obiektywnyFAN pisze:Jakie liczby zgód z Wisłą w Białymstoku ?
-
Tylko że to osoby od Was rozkiniają ile osób skąd było na wyjeździe. Jak organizatorzy wyjazdu nie będą klepać na prawo i lewo że więcej wsioków z Gdowa było niż z jakiekolwiek osiedla w Krk to nikt tego pisał nie będzie. To że przykładowy Bieżanów w Warszawie to w większości wioski Kokotów, Węgzce i Śledziejowice też było trudne do utrzymania w tajemnicy? Na przyszłość można ograniczyć liczbę osób która wie jak się robi takie czary mary i nikt pisał nie będzie ;-)*** pisze:wstyd im to nie podają, wolą rozkminiać liczby Wisły z dokładnością do % osób z Krk.
-
Wiesz z autopsji, jak się robi takie czary mary, czy poprostu kłapiesz to, co usłyszysz na prawo i lewo? Rozumiem, że na wasze wyjazdy( bądź co bądź liczbowo... Bo właśnie- dopowiedz sam;) ) jeżdżą tylko rodowici Krakowianie?króluzłoty pisze:Tylko że to osoby od Was rozkiniają ile osób skąd było na wyjeździe. Jak organizatorzy wyjazdu nie będą klepać na prawo i lewo że więcej wsioków z Gdowa było niż z jakiekolwiek osiedla w Krk to nikt tego pisał nie będzie. To że przykładowy Bieżanów w Warszawie to w większości wioski Kokotów, Węgzce i Śledziejowice też było trudne do utrzymania w tajemnicy? Na przyszłość można ograniczyć liczbę osób która wie jak się robi takie czary mary i nikt pisał nie będzie ;-)*** pisze:wstyd im to nie podają, wolą rozkminiać liczby Wisły z dokładnością do % osób z Krk.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.
-
gość się kieruje rankingami osiedli/fc ze strony skwk, było już mu tłumaczone ale nie dociera;)
-
a co z metropoliami typu Proszowice gdzie pasiastych można spotkać częściej jak w samym Krakowie.. cracovia i tak odbije że Gdów, GTS itp milicjaP141171215B pisze:Wiesz z autopsji, jak się robi takie czary mary, czy poprostu kłapiesz to, co usłyszysz na prawo i lewo? Rozumiem, że na wasze wyjazdy( bądź co bądź liczbowo... Bo właśnie- dopowiedz sam;) ) jeżdżą tylko rodowici Krakowianie?króluzłoty pisze:Tylko że to osoby od Was rozkiniają ile osób skąd było na wyjeździe. Jak organizatorzy wyjazdu nie będą klepać na prawo i lewo że więcej wsioków z Gdowa było niż z jakiekolwiek osiedla w Krk to nikt tego pisał nie będzie. To że przykładowy Bieżanów w Warszawie to w większości wioski Kokotów, Węgzce i Śledziejowice też było trudne do utrzymania w tajemnicy? Na przyszłość można ograniczyć liczbę osób która wie jak się robi takie czary mary i nikt pisał nie będzie ;-)*** pisze:wstyd im to nie podają, wolą rozkminiać liczby Wisły z dokładnością do % osób z Krk.
-
Odpierdolcie się od władców Krakowa - W Szczecinie byli ponoć 100% 'Cracovskim' składem, nie to co my, wieśniaki.
-
Proponuje nie oceniać kto wprowadził do Krakowa sprzęt jako taki, bo tego pewnie się nigdy nie dowiemy.króluzłoty pisze:I jak już piszecie bajki o Metalu który wprowadził do Krakowa sprzęt to jest największa bzdura jaką kiedykolwiek słyszalem. Po pierwsze ze sprzętem pierwsza biegala Wisła bo tylko ona miala na tamten czas zorganizowane grupy chuliganow (często najlepiej zorganizowane w Polsce), i tak dla uściślenia tym sprzętem nie były noże a łańcuchy, sztachety nabijane gwoździami, pasek czy nunczako to był standard. Jeśli chodzi o noże to wprowadzili je skini, z tym że nie było to chlastanie w 20 jednego gościa a kosa w pośladek co stawalo się wydarzeniem jakby kogoś zabili. Metal za sprzęt siedzial kilka lat później, a goście którzy go sprzedali (Wasza czołówka) pewnie po dziś dzień urzędują na R22!!! Pewnie po tym zdarzenie komuś się upierdoliło i za facetem chodzi bajka że to on jest winien wprowadzenia takich narzędzi na rynek krakowski.
To, ze Wisła lała się sprzętem to był wynik konfrontacji z innymi ekipami w Polsce, które również używały sprzętu.
Me jest oceniany jako ten, który wprowadził ostry sprzęt na ulice kibicowskiego Krakowa i wydaje mi sie, że ta opinia jest najbliższa prawdy. Juz w 90r. chodził z kosą a w 91(?) przed Wisła-GKSa poszła pierwsza kosa z waszej strony.
Nie sprzedała go nasza "czołówka", może czołówka osiedlowa w jednej osobie, ale nikt z ekipy!
Nasza "czołówka" próbowała sprawę odkręcić, konkretnie w osobie Dż, który najpierw spotkał się z wami w Domu Turysty (od was m.in. I) a potem jeździł razem z Wami w tej sprawie.
Z jednej strony się zgodzę, że manifestowało całe społeczeństwo, ale z drugiej strony o walkach kibiców Wisły na ulicach Huty, czy Krakowa należy pamiętać i o nich pisać ponieważ była to największa, krakowska grupa kibicowska, która brała w nich udział.Stary i nie szczyć się jakimiś akcjami w Hucie na milicję. Wyobraź sobie (albo poczytaj wspomnienia Waszych gości honorowych na R22) o tym kogo można było spotkać na klatce schodowej w czasie manifestacji) - kobiety, dzieci i ...milicjantów na etatach). Każdy inny w tym czasie manifestował!!! Czy to był okularnik, starszy Pan lub ktokolwiek inny ten manifestował, tak więc trudno by nie było tam kibiców Wisły, Hutnika albo nawet Garbarnii. Tam był po prostu każdy mieszkaniec Nowej Huty jeśli manifestacji odbywala się akurat w Hucie.
Często na manifestacje umawialiśmy sie przy okazji meczu więc określenie grupa kibicowska jest jak najbardziej na miejscu.
Wg mnie, w dobie waszej zakłamanej propagandy , powinna nawet powstać jakaś piosenka o tym, lub okolicznościowa flaga, bo jak na razie to większość społeczeństwa, głównie kibicowskiego, może dowiedzieć się jedynie, że my byliśmy wyłącznie "zdrajcami i ubekami".
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-

trans skierowany do cracovii.
-
Nie imbecylu bardziej do milicyjnej Wisły.
RUCH 1920 CHORZÓW
-
-
No to już jest 3 kandydatów :) ,, Policjantki w skladzie macie '' więc chyba Cracovia .
-
menelem możesz nazywać swoją matkę - nie rozumiesz znaczenia słowa riposta więc nie używaj go bo jest dla ciebie niezrozumiałe,ts06 pisze:
widzisz menelu - nawet zrozumienie riposty *** cie przerasta;)
menelu. 'j**** cały prądnik biały' śpiewają, obnoszą się osoby tam mieszkające nie kibicujące gwardyjskiej dziwce, nadążasz? czy jesteś tak głupi jak cała wasza banda z festem na czele?
-
patrząc na inne transparenty , które były wywieszone na meczu jasno można stwierdzić że trans do koalicji bądź jednego z klubów
Trzeba być imbecylem żeby siać taki ferment , no ale niektórzy tak już mają ...
Trzeba być imbecylem żeby siać taki ferment , no ale niektórzy tak już mają ...
-
Chyba logiczne ze do KSG a Wisła niech sobie tam u siebie robi porządki w młynie sami z komendy sztame z policją pewnie macie.nrth pisze:a nie do ksg?
RUCH 1920 CHORZÓW
-
UTYMAN pisze:Nie imbecylu bardziej do milicyjnej Wisły.
zaraz Ci sie o to dostanie od internetowych Sharksow albo Psiaka który wyjedzie z historiawisly.pl i swoimi kilkudziesięcioma zgodami Wisly za czasów ich resortu;)
Nadwiślan Kraków
-
Ty i ta twoja Wisła może nam lizac pięty. Żadna Polska tylko Oberschlesien!A Pyskaty to swój chłop.info z TMK pisze:Wy to w 3 bundeslidze powinniście grać derby z Dynamem Drezno z kręcącym młyn waszym przywodcą Pyskatym oberschleiseny:DUTYMAN pisze:Nie imbecylu bardziej do milicyjnej Wisły.
RUCH 1920 CHORZÓW
-
Dzisiaj jakieś niezdrowo-morowe powietrze napłynęło nad germańską valhalle - oberszajsen. Daje się wyczuć sporo internetowej agResji u zaganiaR. Jeszcze tylko wpadnie pyskata z ziomkami ze slovana i pozamiatane na tydzień. aaaaaggggReeeeeeeesjjjjaaaaaa!
Polskie Wilno, Polski Lwów. j**** żmudzinów i banderowców.
Uwolnić Maćka!!
Uwolnić Maćka!!
-
taki szaliczek do noszenia w gaciach? na cracovii jest w pytę.b0xing pisze:menelem możesz nazywać swoją matkę - nie rozumiesz znaczenia słowa riposta więc nie używaj go bo jest dla ciebie niezrozumiałe,ts06 pisze:
widzisz menelu - nawet zrozumienie riposty *** cie przerasta;)
menelu. 'j**** cały prądnik biały' śpiewają, obnoszą się osoby tam mieszkające nie kibicujące gwardyjskiej dziwce, nadążasz? czy jesteś tak głupi jak cała wasza banda z festem na czele?
-
Co wy się cRACOVII czepiacie ,żydy na dalekie wyjazdy jadą słabo -Chorzów,Gliwice,a na bardzo dalekie -Szczecin,Białystok wcale,dlatego ich miejsce to 3liga bo na wyjazd będą mogli się udać z buta np.do przyjaciół z hujnika na ss. JCiHSK
-
A teraz weź szybki wdech,wydech i odejdź od komputera,zacznij z kolegami się mobilizować na mecz z Koroną na ubek arena i daj sobie spokój z takimi tekstami bo ośmieszasz siebie i wsh:)
Jesteśmy biali, jesteśmy czerwoni - jesteśmy Cracovia ! A kim są oni?
-
A ja mam pytanie. Byłem dzisiaj na 3xl i widziałem świeżutki napis "je..ć Azory". Na ostatnim wyjeździe do Chorzowa wisiała u was flaga Azorów- wiecie, która- ta odwagą i krwią blablabla. To jak to w końcu jest? Je..cie "zdobyte" osiedle?
-
wnioskujesz po jakimś napisie na bloku, że cała Cracovia je.bie Azory? Wy się czasem zastanowicie o co Wy ty ku rwa pytacie?
-
A czy ja napisałem, że cała inteligencie? Bardziej konkretne osiedle, sąsiadujące z Azorami. I nie jakimś napisie bo pół 3xl jest w podobnej konwencji "upiększone". Zastanów się lepiej, na co odpowiadasz a nie, o co inni pytają, jeśli nie masz nic konkretnego do napisania.jebaćMedia pisze:wnioskujesz po jakimś napisie na bloku, że cała Cracovia je.bie Azory? Wy się czasem zastanowicie o co Wy ty ku rwa pytacie?
-
W tym przypadku tylko z jedną.Sagat14 pisze:UTYMAN pisze:Nie imbecylu bardziej do milicyjnej Wisły.
zaraz Ci sie o to dostanie od internetowych Sharksow albo Psiaka który wyjedzie z historiawisly.pl i swoimi kilkudziesięcioma zgodami Wisly za czasów ich resortu;)
[link]WISŁA KRAKÓW - pierwsza poważna zgoda "Niebieskich". Uważana za najlepszą, jaką chorzowianie mieli w swojej historii. Trwała ponad 20 lat. Została zerwana na meczu sparingowym pod koniec lat 80-tych. Przyczyną był fakt, że połowa ekipy Ruchu zgodę chciała, ale duża część była jej przeciwna. Jedną z przyczyn takiego stanu rzeczy była postawa Wiślaków, którzy mieli mieszane uczucia wobec wrocławskiego Śląska. Spora część bractwa z Krakowa chciała sztamy z Lechią i Śląskiem, co było nie do zaakceptowania przez Ruch. Podczas owego sparingowego meczu Ruchu z Wisłą, kiedy doszło do zerwania zgody, fani z Chorzowa skroili szale przyjezdnym, zwracając je jednak pod koniec meczu. W czasach, gdy ta sztama istniała, szczególnie była umacniana podczas Świętych Wojen z udziałem Wisły i Cracovii. W obozie Wisły zasiadały wtedy takie ekipy, jak: Lechia, Widzew, Ruch, Śląsk, Motor, Piast... Przeciwnicy zaś byli reprezentowani przez takie ekipy jak choćby: Arka, Górnik Zabrze, GKS Tychy, Polonia Bytom...
Strona kibiców z Chorzowa też nie taka jak trzeba?
A tak na marginesie proponuję chłopakom tworzącym historiawisly.pl zbieranie i publikowanie materiałów w postaci fotografii naszych byłych zgód wieszających flagi GTS-u. Jedno zdjęcie był już uprzejmy wkleić w tym temacie "jakdzieci".
Ruch też wieszał więc na pewno się coś znajdzie :)
"Jak mnie słyszysz?
Ja Wisła, Ja Wisła!"
Ja Wisła, Ja Wisła!"
-
Podobne napisy sa na Kazimierzu. Ustosunkujesz sie? Podobno was tam coraz wiecej. Jebiecie siebie sami?.P141171215B pisze:A czy ja napisałem, że cała inteligencie? Bardziej konkretne osiedle, sąsiadujące z Azorami. I nie jakimś napisie bo pół 3xl jest w podobnej konwencji "upiększone". Zastanów się lepiej, na co odpowiadasz a nie, o co inni pytają, jeśli nie masz nic konkretnego do napisania.jebaćMedia pisze:wnioskujesz po jakimś napisie na bloku, że cała Cracovia je.bie Azory? Wy się czasem zastanowicie o co Wy ty ku rwa pytacie?
-
Na Kazimierzu i dotyczą którego osiedla? Bo nie do końca zrozumiałem. A czy nas tam coraz więcej? Niewiem, nie moje strony. Pytaj swojaków z Kazimierza. Ja Ci mogę powiedzieć, jak jest u mnie.19Cracovia06 pisze:Podobne napisy sa na Kazimierzu. Ustosunkujesz sie? Podobno was tam coraz wiecej. Jebiecie siebie sami?.P141171215B pisze:A czy ja napisałem, że cała inteligencie? Bardziej konkretne osiedle, sąsiadujące z Azorami. I nie jakimś napisie bo pół 3xl jest w podobnej konwencji "upiększone". Zastanów się lepiej, na co odpowiadasz a nie, o co inni pytają, jeśli nie masz nic konkretnego do napisania.jebaćMedia pisze:wnioskujesz po jakimś napisie na bloku, że cała Cracovia je.bie Azory? Wy się czasem zastanowicie o co Wy ty ku rwa pytacie?
-
Psiaku, mnie osobiscie po prostu bawią te historyjki z tej waszej iście propagandowej stronki, pierwsze z brzegu odnośnie jak sam pisałeś Waszych kilkudziesięciu zgód za czasów chełpienia sie resortem
W sezonie 1986/87 GKS Bełchatów był w czołówce III ligi i miał wielkie szanse na awans do II ligi. W Bełchatowie pojawili się pierwsi szalikowcy. Zaczęli też jeździć na pierwsze wyjazdy. Wiosną 1987 Wisła trafiła na GKS Bełchatów w ćwierćfinale Pucharze Polski. Niespodziewanie na pierwszym meczu w Krakowie pojawiło się ok. 100 kibiców z Bełchatowa i Wiślacy zrobili sobie z nimi układ. Relacja kibica Wisły:"Bełchatów przyjechał dwoma autobusami od ul. Reymonta i usiedli wśród naszych kibiców na 8 lub 7. Fakt pojawienia się kibiców gości w Krakowie był dużym zaskoczeniem. Nikt o nich wcześniej nie słyszał. Może przez to byli traktowani dość przyjaźnie. Z tego meczu pamiętam jedynie kibica od nich w białych rękawiczkach walącego w bęben."
Druga relacja: "Nie było zgody z Bełchatowem, w dzisiejszym pojęciu, był układ. Byłem kompletnie zaskoczony ich liczebnością i jakością na meczu w Krakowie. Wg. mnie było ich 150-200 i siedzieli na VIII. Była to wycieczka zakładowa starych chłopów wtedy robiących wrażenie a dziś byśmy powiedzieli "Januszy"". Dwa tygodnie później w Bełchatowie nastąpił rewanż. Na trybunach panowała przyjacielska atmosfera, pojawili się także przedstawiciele Widzewa (ok. 10 osób), by wspierać Wisłę (ok. 100). Wspomina fan Wisły: "Z kolei z wizyty w Bełchatowie pamiętam ciężki mecz (dogrywka) oraz krowy pasące się przed blokiem nieopodal stadionu. Na tym meczu wspomagali nas kibice Widzewa (kilkunastu). Widzew w owych czasach jeszcze nie był mocny kibicowsko. Byliśmy na tym spokojnym wyjeździe dwoma autokarami." Układ ten przetrwał prawie rok. Został zerwany wiosną 1988 na meczu II ligi GKS – Wisła przez gości z Krakowa.
nie no po prostu zajebiscie, czemu dzisiaj nikt kto przyjedzie na R22 nie zrobi sobie z wami ukladu(zgody) czy tez Wy z nimi? ha ha
to tylko jeden z tych kilkudziesięciu Waszych przykładów jaki bajzel panował wtedy, także zabawny jest ten Wasz flagowy argument o w pełni świadomej akceptacji w Polsce układania sie z klubem i kibicami milicyjnymi
W sezonie 1986/87 GKS Bełchatów był w czołówce III ligi i miał wielkie szanse na awans do II ligi. W Bełchatowie pojawili się pierwsi szalikowcy. Zaczęli też jeździć na pierwsze wyjazdy. Wiosną 1987 Wisła trafiła na GKS Bełchatów w ćwierćfinale Pucharze Polski. Niespodziewanie na pierwszym meczu w Krakowie pojawiło się ok. 100 kibiców z Bełchatowa i Wiślacy zrobili sobie z nimi układ. Relacja kibica Wisły:"Bełchatów przyjechał dwoma autobusami od ul. Reymonta i usiedli wśród naszych kibiców na 8 lub 7. Fakt pojawienia się kibiców gości w Krakowie był dużym zaskoczeniem. Nikt o nich wcześniej nie słyszał. Może przez to byli traktowani dość przyjaźnie. Z tego meczu pamiętam jedynie kibica od nich w białych rękawiczkach walącego w bęben."
Druga relacja: "Nie było zgody z Bełchatowem, w dzisiejszym pojęciu, był układ. Byłem kompletnie zaskoczony ich liczebnością i jakością na meczu w Krakowie. Wg. mnie było ich 150-200 i siedzieli na VIII. Była to wycieczka zakładowa starych chłopów wtedy robiących wrażenie a dziś byśmy powiedzieli "Januszy"". Dwa tygodnie później w Bełchatowie nastąpił rewanż. Na trybunach panowała przyjacielska atmosfera, pojawili się także przedstawiciele Widzewa (ok. 10 osób), by wspierać Wisłę (ok. 100). Wspomina fan Wisły: "Z kolei z wizyty w Bełchatowie pamiętam ciężki mecz (dogrywka) oraz krowy pasące się przed blokiem nieopodal stadionu. Na tym meczu wspomagali nas kibice Widzewa (kilkunastu). Widzew w owych czasach jeszcze nie był mocny kibicowsko. Byliśmy na tym spokojnym wyjeździe dwoma autokarami." Układ ten przetrwał prawie rok. Został zerwany wiosną 1988 na meczu II ligi GKS – Wisła przez gości z Krakowa.
nie no po prostu zajebiscie, czemu dzisiaj nikt kto przyjedzie na R22 nie zrobi sobie z wami ukladu(zgody) czy tez Wy z nimi? ha ha
to tylko jeden z tych kilkudziesięciu Waszych przykładów jaki bajzel panował wtedy, także zabawny jest ten Wasz flagowy argument o w pełni świadomej akceptacji w Polsce układania sie z klubem i kibicami milicyjnymi
to slynne Polskie "wrog milicja numer jeden" w Waszym przypadku nie byl aktualny? wygodniej było skontrować sporawe do zydostwa Na Kaluzy niż robic u siebie porządki (tak wiem wiem przecież walczyliscie na Hucie z psami i mieliscie kilkadziesiąt sztywnych chuliganskich zgód he he)Tak samo jak teksty naszych ojców i starszych braci, czy kumpli "tu nie chodzi się na tą żydowską k****".
Rywalizacja derbowa.
masz chłopie te z 50 lat i pieprzysz takie bzdury, moze i ktos tak odbierać zgody kiedyś/dzisiaj ale chyba tylko klasyczny paź z mlyna który nigdy ze zgodami nie robił interesów, a od lat 90tych ąz po dzisiaj to jest glównym wyznacznikiem z kim dana ekipa sie wącha, ale pewnie zaraz pewnie wyskoczysz ze w latach 80tych tez byly powazne interesy tyle ze innePewnie, ze zgody kiedyś a teraz to dwa różne światy. Kiedyś się wyłącznie piło, teraz się pije i ćpa. Kiedyś się jadło kanapki, teraz sie je obiady. Kiedyś do zgód jeździło sie pociągami, teraz jeździ się furami. Kiedyś sie nocowało na kwadratach, teraz nocuje się w hotelach.
klasyczne wiślackie odwracanie kota ogonem, Psiak "znaj proporcje mocium panie", w całej Polsce ludzie zlewali milicyjne twory, nie bylo na nich zorganizowanych grup kibicowskich ale u Was wszystko ok, bo przecież jakiś Cyrankieiwczy był za Żydami to u nas na R22 tym bardziej moze być a nawet powinien!O której pacyfikacji na Pomorzu piszesz, o tej z 1970, za którą odpowiedzialny był m.in członek Cracovii i dwukrotny protektor obchodów jubileuszowych, Józef Cyrankiewicz?
znam bardzo dobrze tyle że bawi mnie manipulowanie faktami w Waszym przypadku, na Reymana nic nie wolno powiedzieć bo przeciez oficjalnie odszedł z LWP za czasów Stalina dostał roczne zawiasy i w nagrode został jeszcze prezesem milicyjnej Wisły to jest ok ale dzisiaj jak wasi ubeccy patrioci składają kwiaty na pomnikach Zołnierzy Wykletych to chyba przez leb im nie przejdzie że np Pilecki i innmi bohaterowie o sprawy o wiele mniej istotne dostawali kule w łeb, ale spoko Henryk Reyman był sztywny, nie dawał na nikogo bo przeciez odszedł z armii i ba jeszcze zawiasy dostał, a co do tej jakiejs mitycznej zgody z ubiegłego wieku, nie chce mi sie setny raz na temat tamtych zgód(w przytłaczającej wiekszości) wypowiadaćJa wam proponuję zacząć bardziej interesować się historią Cracovii niż Wisły, bo później wychodzą takie kwiatki jak w tym temacie.
A to nie wiecie, ze Cyrankiewicz był członkiem Cracovii, a to nie wiecie, że zaborca odbudowywał wam stadion a teraz jeszcze poddajecie w watpliwość zgode na linii Wisła-Cracovia z czasów PRL-u.
Nadwiślan Kraków